HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 vel 2026, 10:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mentalna gimnastika koju koriste prevaranti kako bi uvjerili sebe da nisu loši ljudi
PostPostano: 05 srp 2023, 07:18 

Ministry of Sound je napisao/la:

2. Uzimanje voća iz tuđeg vrta: "Neće primijetiti da nedostaje par komada voća, a možda bi palo ili postalo trulo. Nije mi rekao "dobar dan" prije nekoliko godina"

Ovo sam kao mali redovito radio. Nekome uletiti u zelenjke je samo takav merak bio.

4. Krađa od poslodavca: "Neće primijetiti, a ionako ne kradem od osobe, ovo je bezlična firma, a na koncu, ko im jebe mater"

Isprintam sebi sve što mi treba. Kasnim na posao.

5. Bezvoljnost na poslu: "Ne plaćaju me dovoljno da se više trudim."

Pa kad nekoliko puta budeš udarnik na djelu, a na dijelu se ne ističeš, onda se pitaš tko tu koga vara.

7. Prisvajanje rada drugih: "Ja sam objektivno najviše napravio, ne želim da prisvoje moj trud"
8. Laganje u CV-u: "Svi danas lažu, a ono što ne znam, naučit ću na poslu"

Vjerojatno imam najgori CV, i to baš radi objektivnosti. Radi objektivnosti sam zijanio nekoliko jako zanimljivih poslova. Bio sam iskren o motivima promjene posla. :D

11. Nelegalno parkiranje na mjestu za invalide: "Bit ću samo minutu, nikome ne štetim, ionako je prazno"

Jednom i više nikad. Gužva pred vrtićem, i samo to mjesto slobodno. U tom trenutku dolazi čovjek kome treba mjesto. Bio sam bjesan na koncu na njega, i to što me ogolio.

13. Bacanje smeća: "Jedan mali komad neće napraviti nikakvu razliku, a svi ostali bacaju, ko im jebe mater"

Nakon 13 godina sam prestao reciklirati. Dakle, kreteni iz komunalnog nisu u 20 godina mogli napraviti nekakvu cjenovnu diferencijaciju da bi se nas koliko toliko stimuliralo.

Dakle, tko im jebe mater na kub.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

Naslov: Re: Mentalna gimnastika koju koriste prevaranti kako bi uvjerili sebe da nisu loši ljudi
PostPostano: 05 srp 2023, 13:38 

Graničar Jozo je napisao/la:
A roditeljima nećeš, jer su decentni ljudi, a i ne želiš da skuže da te nisu uopće pripremili za svijet pun lažova, sociopata, sadista i sl.

Znači nisam jedini koji misli ovako.

kako se nosiš s tim?

Odlično, jer roditelji na kraju ispadaju čisti i nevini, nema niti koja veže njih i moje postupke.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 13:39 

Rutinerr je napisao/la:
19. Ljudi varaju majstore (izuzetno česta pojava u mom kraju). Majstor uradi posao (često sam kupi materijal), dođe da naplati i dobije: "Ja ti ne mogu platiti". Eventualno mu prevarant dosta kasnije plati samo za materijal i izjavi: "Što se mene tiče, mi smo kvit, a ionako ništa mu ovo ne valja, he he." (slaže, prdne, ne trepne)

Majstori varaju ljude? Daleko češća pojava.
Ne urade posao kako treba, a bi da naplate. To nije pošteno.
Ili gledaju da ogule mušteriju.

Moguće, ali osobno nisam imao problema, jer idem po preporuci. Puno češće je to gdje ne plate ljude za rad, no nadam se da su se majstori opametili.

Vrh

Naslov: Re: Mentalne akrobacije koje koriste prevaranti kako bi uvjerili sebe da nisu loši ljudi
PostPostano: 05 srp 2023, 13:40 

Ima i ono:- Opiti ću onu žensku pa ću je povaliti. Ja sam čist jer je ionako drolja, to svi znaju.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 15:22 

Naša Kvačica je napisao/la:
Racionalizacija je normalna pojava. Tipičan primjer je krađa. Krađa je načelno loša. Ali ako kradeš kruh a djeca ti gladuju, odjednom ćeš smisliti zašto to nije toliko loše nego čak i dobro djelo za spas djece.

Ovo me zanima, ako može jedan primjer. :zubati

U SAD ima onaj amandman na kojeg se pozoveš kako se ne bi samoinkriminirao.

Recimo da je riječ o stvarima koje možeš reći prijateljima (i da će ti ostati prijatelji). A roditeljima nećeš, jer su decentni ljudi, a i ne želiš da skuže da te nisu uopće pripremili za svijet pun lažova, sociopata, sadista i sl.

Plead the fifth

To valjda zna svaki homie na ulici kad ga zaustave :zubati

🟥⬜🟥⬜🟥
⠀⠀🟥⬜🟥

Znamo što je bilo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.