|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 111 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:33 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Ugostiteljski objekti... Čuvena kafana Bela Lađa - gone. Kafana Spartak - gone. Restoran Elza - gone. Čuvena poslastičarnica Triglav - gone Hotel Patria - kupio ga osvedočeni kriminalac.
Firme isto, 29 novembar, Solid, Subotičanka, Medoprodukt, Sever... evo sad i Fidelinka, Mlekara... ili je strano ili je propalo i nestalo. Imam ja širine, ali se nama sužava životni prostor, Džoni derane...
Kao da imas 70 godina, pa sve sto je nekad vredelo nestalo je... Zajebi te price, ja kad bi pricao sta je sve nekad bilo, a danas nema, morao bi da se napijem. i muzika, i sport, i neki ljudi, i skolski drugari... Nema toga, ali ima neceg novog, samo ti to ne primecujes, jer si nastimovan da registrujes lose stvari. Svako danas kuka, depresivci svih zemalja ujedinite se... i nemoj da gusite vise...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:38 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ibar je napisao/la: Jadna ta Vojvodina na šta je spala :( Mislio sam da vam bolje ide pogotovo gore sjevernije.. Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba. Al nemoj prodat dolje šta imaš.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:42 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba.
Ako hoces da ides...idi... Al stani iza te odluke ko covek, nemoj posle da pricas da te je neko oterao. A ni da ocekujes da te ceka med i mleko. Drugi ljudi, drugi mentalitet, mozda imas otvorene sanse, i dao bog da ih iskoristis. To sto kazem tebi, kazem i prijateljima koji su odlazili, ili nameravaju da se otisnu. Napustiti mesto gde si se rodio, odrastao gde su ti sve uspomene...nadam se da su svesni da moraju sve to da zakopaju i krenu od pocetka...ako nisu, u startu su jezivo omasili.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:44 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba.
Ako hoces da ides...idi... Al stani iza te odluke ko covek, nemoj posle da pricas da te je neko oterao. A ni da ocekujes da te ceka med i mleko. Drugi ljudi, drugi mentalitet, mozda imas otvorene sanse, i dao bog da ih iskoristis. To sto kazem tebi, kazem i prijateljima koji su odlazili, ili nameravaju da se otisnu. Napustiti mesto gde si se rodio, odrastao gde su ti sve uspomene...nadam se da su svesni da moraju sve to da zakopaju i krenu od pocetka...ako nisu, u startu su jezivo omasili. Izvini sad što sam toliko neposredan, ali šta ti znaš o mojim uspomenama, Džoni derane?
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 22:51 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Izvini sad što sam toliko neposredan, ali šta ti znaš o mojim uspomenama, Džoni derane? Nas dvojica smo slicnog uzrasta, i izbegni to derane... U pravu si, ne znam pojedinacne uspomene, ali znam da svako ko provede 30 i kusur godina u jednom gradu, da sve sto je proziveo u njemu, i dobro i lose ga je na neki nacin formiralo, i ako ne voli to mesto, on ne voli sebe... Ljudi su u ratovima prozivljavali teske traume, ubijali su im najblize, terali iz grada, zapalili kuce...pa ipak vole tu rodnu grudu. Ne znam kroz sta si prosao, ali verujem da ti se tako nesto nije desilo. Moj prijatelj iz Novske, oterali ga odande, kucu zapalili...pa opet kad se zapije peva o toj Slavoniji...ne moze to nikad da se izbrise, i ako mislis da si iscupao svo korenje, i da te to vise ne zanima...nikad nije tako. Tebi fale neke kafane, zatvaraju ti neke fabrike...sitno je to, komformisticki... Ti si Hrvat, na mnogo nacina si sugerisao da ti drzava Srbija nije u srcu...ok, prihvatam... mnogi Srbi bi ti mirna srca sugerisali da se pakujes i potrazis svoju srecu... al ja bi voleo da ostanes, i da nadjes svoju perspektivu.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 23:25 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Izvini sad što sam toliko neposredan, ali šta ti znaš o mojim uspomenama, Džoni derane? Nas dvojica smo slicnog uzrasta, i izbegni to derane... U pravu si, ne znam pojedinacne uspomene, ali znam da svako ko provede 30 i kusur godina u jednom gradu, da sve sto je proziveo u njemu, i dobro i lose ga je na neki nacin formiralo, i ako ne voli to mesto, on ne voli sebe... Ljudi su u ratovima prozivljavali teske traume, ubijali su im najblize, terali iz grada, zapalili kuce...pa ipak vole tu rodnu grudu. Ne znam kroz sta si prosao, ali verujem da ti se tako nesto nije desilo. Moj prijatelj iz Novske, oterali ga odande, kucu zapalili...pa opet kad se zapije peva o toj Slavoniji...ne moze to nikad da se izbrise, i ako mislis da si iscupao svo korenje, i da te to vise ne zanima...nikad nije tako. Tebi fale neke kafane, zatvaraju ti neke fabrike...sitno je to, komformisticki... Ti si Hrvat, na mnogo nacina si sugerisao da ti drzava Srbija nije u srcu...ok, prihvatam... mnogi Srbi bi ti mirna srca sugerisali da se pakujes i potrazis svoju srecu... al ja bi voleo da ostanes, i da nadjes svoju perspektivu. Dirnut sam, keve mi.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 23:32 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Nas dvojica smo slicnog uzrasta, i izbegni to derane...
U pravu si, ne znam pojedinacne uspomene, ali znam da svako ko provede 30 i kusur godina u jednom gradu, da sve sto je proziveo u njemu, i dobro i lose ga je na neki nacin formiralo, i ako ne voli to mesto, on ne voli sebe...
Ljudi su u ratovima prozivljavali teske traume, ubijali su im najblize, terali iz grada, zapalili kuce...pa ipak vole tu rodnu grudu. Ne znam kroz sta si prosao, ali verujem da ti se tako nesto nije desilo.
Moj prijatelj iz Novske, oterali ga odande, kucu zapalili...pa opet kad se zapije peva o toj Slavoniji...ne moze to nikad da se izbrise, i ako mislis da si iscupao svo korenje, i da te to vise ne zanima...nikad nije tako.
Tebi fale neke kafane, zatvaraju ti neke fabrike...sitno je to, komformisticki...
Ti si Hrvat, na mnogo nacina si sugerisao da ti drzava Srbija nije u srcu...ok, prihvatam... mnogi Srbi bi ti mirna srca sugerisali da se pakujes i potrazis svoju srecu... al ja bi voleo da ostanes, i da nadjes svoju perspektivu.
Dirnut sam, keve mi.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 23:35 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Dirnut sam, keve mi.
Au sa kime ja pricam...u redu je... Pravac Zagreb, i ne okreci se sine...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 23:39 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Pravac Zagreb, i ne okreci se sine...
Putuj Selma i ne naginji se kroz prozor Šalim se gospodine Vrilo ali ako ste odličili napustiti Srbiju, što bi muslimanci rekli, bujrum. Puno sreće u novoj sredini.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 23:50 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 11 svi 2012, 23:57 |
|
|
I šta kaže krmčina
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 12 svi 2012, 00:02 |
|
|
Da ne bi ovu temu pretvorili u rekvijem odlaska, da se vratimo na pravu temu: Perast, "biser Boke", na 20 km od Kotora, sjajno mesto u poslednjem minizalivu Boke...nema nakurcenih glisera, guzve...crkva i kamene kuce stare stolecima...
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 12 svi 2012, 00:09 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Da ne bi ovu temu pretvorili u rekvijem odlaska, da se vratimo na pravu temu: Perast, "biser Boke", na 20 km od Kotora, sjajno mesto u poslednjem minizalivu Boke...nema nakurcenih glisera, guzve...crkva i kamene kuce stare stolecima... E ovo je već nešto.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 13 svi 2012, 17:22 |
|
|
Vrilo pase u Istru, kako je vec sam spominja da mu se tamo svidja.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 14 svi 2012, 00:42 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
puntar2.0 je napisao/la: Vrilo pase u Istru, kako je vec sam spominja da mu se tamo svidja. Mislim da ga tamo neće nitko gnjavit ako mu i izleti ekavica,dobro je odlučio . Ja mu želim svu sreću !
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 14 svi 2012, 00:48 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Pravac Zagreb, i ne okreci se sine...
Putuj Selma i ne naginji se kroz prozor Šalim se gospodine Vrilo ali ako ste odličili napustiti Srbiju, što bi muslimanci rekli, bujrum. Puno sreće u novoj sredini. Kad Bunjevci pocnu da divane.... nikad odluka da padne. To im je u mentalitetu. Ali napetost ne popusta
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 14 svi 2012, 08:44 |
|
|
mario_cro je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Vrilo pase u Istru, kako je vec sam spominja da mu se tamo svidja. Mislim da ga tamo neće nitko gnjavit ako mu i izleti ekavica,dobro je odlučio . Ja mu želim svu sreću ! Ma mislin da mu odgovara i cili mentalitet tamo, pitomo jos, i sigurno se da zaradit koja kuna. I ja mu zelin sve naj, krv nije voda.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 00:56 |
|
|
Glava je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Putuj Selma i ne naginji se kroz prozor Šalim se gospodine Vrilo ali ako ste odličili napustiti Srbiju, što bi muslimanci rekli, bujrum. Puno sreće u novoj sredini. Kad Bunjevci pocnu da divane.... nikad odluka da padne. To im je u mentalitetu. Ali napetost ne popusta Pravilnije bi bilo, kad Bunjevci krenu divanit... Bunjevci ko i veći dio Hrvata, ritko dadaču. Za razliku od ekskluzivni ekavaca. Ti bi ko upućen u ovdašnje prilike to tribo znat.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 01:07 |
|
|
Vrilo bolan štaš u rvackoj, bolje ti je dođi u BEiHA.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 01:13 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Mislim da ga tamo neće nitko gnjavit ako mu i izleti ekavica,dobro je odlučio . Ja mu želim svu sreću !
Ma mislin da mu odgovara i cili mentalitet tamo, pitomo jos, i sigurno se da zaradit koja kuna. I ja mu zelin sve naj, krv nije voda. Fala na lipim željama. I tebi i ostalima.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 01:22 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Vrilo bolan štaš u rvackoj, bolje ti je dođi u BEiHA. Bio sam već... Zaljubio se u lipotu Neretve. Lipšu riku nisam vidio nikad. Kad sam stigo u Sarajevo, počela nika kiša... nisam baš tušta od te varoši vidio. Lipa je Bosna i žao mi što nema sloge u njoj. Al vi živite na toj zemlji, a ne ja, pa najbolje znate kako bi je tili podilit međ sobom. Neću se mišat u to. Bio sam i dolaziću, ima još mista po Bosni koja bi volio vidit.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 09:46 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba. Jebeš Zagreb, jebeš Dinamo! Šalim se, ali razmisli dobro hoće li ti to odgovarati, em nova sredina, hrvatski "melting pot" u kojem mnogi gube svoj identitet ili ga opet s druge strane ponosno i javno ističu, pa bivaju od te iste sredine obilježeni i gurnuti na marginu u društvenom smislu... Velik grad, prevelik za mene, možda i za tebe, koji dolaziš iz grada slične veličine, ali dobrim dijelom i vrlo sličnog povijesno-kulturnog razvoja, te zemljopisnog, klimatskog i etnografskog okruženja. Dok u svome gradu stignem otići do grada autom ili javnim gradskim prijevozom, kupiti si nešto ili obaviti neku sitnicu, te popiti kavu s nekim i vratiti se kući, u Zagrebu sam tek došao od točke A do točke B. To je grad užurbanih i iscrpljenih ljudi koji stalno moraju gledati na sat. Dok ovdje kod mene ljudi jedva čekaju doći s posla, s fakulteta, iz škole kući, da si mogu ispuniti i organizirati slobodno vrijeme, opustiti se i sl., u ZG. u pravilu slobodno vrijeme izgubiš vozajući se u drugoj brzini po gradu ili presjedajući na tramvaje i buseve, čekajući da se vratiš kući. I kad dođeš kući onakav umoran, više nemaš volje ni za što. Nikad ne bih mogao živjeti tamo, jedino doći na dan-dva odmora pa opušteno šetati po Donjem i Gornjem gradu, prvenstveno potezom od željezničkog kolodvora, preko Zrinjevca i Jelačića pa malo Tkalčićevom ili kroz Kamenita vrata dalje gore, pa se opet vratit do Jelačića i Ilicom prema HNK i Arhivu, te završit ispred kralja Tomislava opet... P.S. Kroz Suboticu sam prolazio samo jednom autobusom, nakratko, a poštujem i vjerujem u tvoj osobni doživljaj grada, ali meni taj grad djeluje kao biser, dakako u fizičkom smislu, jer ga u duhovnom smislu nisam ni imao prilike upoznati...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 10:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jeste Pd, dobro opisano. Samo, ima jedna čarobna riječ koju sam i ja otkrio tek zadnjih godina, nažalost infrastruktura nije još dovoljno razvijena: Bicikl.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 11:10 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jeste Pd, dobro opisano. Samo, ima jedna čarobna riječ koju sam i ja otkrio tek zadnjih godina, nažalost infrastruktura nije još dovoljno razvijena Nisam koristio bicikl, inače ga ne vozim, ali vjerujem da ima potencijal infrastruktura biciklističkih staza, iako su u ZG te biciklističke staze u pravilu preuske i zbijene, a ne znam gdje ih se može još utrpat, posebno po nekim dijelovima u centru... Kod nas se dosta dobro razvija ta mreža u OS u posljednje vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 11:14 |
|
|
Pesimuše Duše nešto ti os slabo kotira u anketi pogotovo naspram zagreba
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|