HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 pro 2024, 22:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Najveće laži
PostPostano: 04 lis 2021, 16:15 

Brkate značenje i upotrebu nule. Nula je izmišljena upravo zato da se njome označi početna točka prije 1, odnosno u ovom slučaju između -1 i 1 tj. još točnije: između prve godine nove ere i prve godine stare ere. Nula nečega je ništa, dok npr trajanje od jedne godine ima svoj početak i kraj te bezbroj trenutaka između početka i kraja, dotle trajanje od nula godina ima samo jednu točku koja označava i početak i kraj između koji nije prošao nijedan i najmanji trenutak.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:18 

Robbie MO je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Zato jer su u pitanju redni brojevi. Kad stojiš u redu, možeš biti prvi u redu, ili drugi u redu, treći itd. Ne možeš biti nulti u redu. :zubati

To je i razlog zašto Rimljani nisu poznavali broj nula. Jednostavno rimski broj IX ne znači devet kako nas uče u školi (još jedna laž ccc :zubati ), nego IX znači deveti, X znači deseti a ne deset itd.

Zar nije trošenje vremena na tu zbunjozu upravo dokaz da je dotični sistem bezveze.

Ljudi izaberu neku glupu definiciju i onda je se drže radi tradicije.

Moramo početi brojati godine od nekog trenutka. Ako nećemo od Krista, od čega onda. Ne znamo kada je počelo vrijeme u apsolutnom smislu.

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:19 

Robbie MO je napisao/la:

Zar nije trošenje vremena na tu zbunjozu upravo dokaz da je dotični sistem bezveze.

Ljudi izaberu neku glupu definiciju i onda je se drže radi tradicije.

Moramo početi brojati godine od nekog trenutka. Ako nećemo od Krista, od čega onda. Ne znamo kada je počelo vrijeme u apsolutnom smislu.

Ako dovoljno daleko u prošlost makneš prvu, ili nultu, godinu, onda nemaš zajebancije i podjele na "prije" i "poslije". Sve je poslije.

Eto, da ne ispadne da sam protiv religijske tradicije, može se kao prva godina uzeti tradicionalna godina "Stvaranja", mladoZemljašima bi se to svidjelo. Odnosno, sada bi bila otprilike 5782. godina.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:23 

dudu je napisao/la:

Iznenađuješ me Robbie. :zubati

nije li rođenje samim činom rođenja rođen-dan?

Da, sa tim počinje sve, znači 0.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:25 

Robbie MO je napisao/la:

Ako dovoljno daleko u prošlost makneš prvu, ili nultu, godinu, onda nemaš zajebancije i podjele na "prije" i "poslije". Sve je poslije.

Eto, da ne ispadne da sam protiv religijske tradicije, može se kao prva godina uzeti tradicionalna godina stvaranja, mladoZemljašima bi se to svidjelo. Odnosno, sada bi bila otprilike 5782. godina.

Razlog za relativno računanje je nepoznavanje apsolutne ishodišne točke. Zato smo uzeli jednu točku kao referencu i računamo prije ili poslije nje. Tako se radi oduvijek, a tako i ti radiš u svakodnevnom životu. Kažeš dolazim u 10 sati i 10 minuta, ili 10 sati manje 10 minuta, ne kažeš dolazim u trilijuntoj minuti (od početka svijeta).

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:26 

Robbie MO je napisao/la:
A ja osobno bi ukinuo računanje godina u odnosu na Isusa i maknuti papinski kalendar..

Mašta niš' ne košta. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:28 

Mar-kan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
A ja osobno bi ukinuo računanje godina u odnosu na Isusa i maknuti papinski kalendar..

Robika je dobar čovik, ali ti njegovi znanstveni istupi a la Dawkins...

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:31 

Još jedna stvar koju sam vrlo nedavno saznao, vjerovali ili ne, USA je na metričkom sustavu.

Sva ona njihova naklapanja o inčima, stopalima i poundima i nogometnim igralištima su samo folklor.

Inč je u stvari interno definiran kao 2.54cm. Praktično se sve mjeri u metrima i onda preračunavaju u inče haha. Inč u stvari odavno ne postoji. Ha.

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:31 

buenos aires je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Pa i Dawkins je dobar čovjek. :sega Po čemu je loš?

Dawkins ne bi predložio da se godine računaju od biblijske mitske godine Stvaranja svijeta, a evo ja predlažem to kao kompromis.

Također, on je skroz ok kao biolog.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:50 

Robbie MO je napisao/la:

Dawkins ne bi predložio da se godine računaju od biblijske mitske godine Stvaranja svijeta, a evo ja predlažem to kao kompromis.

Predložio bi on, al' zna da nije mitska, kao niti Kristovo rođenje.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 16:53 

Robbie MO je napisao/la:

Robi nemoj nam Isusa dirat, Dawkinsa ti svetog... :zubati

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 17:21 

Robbie MO je napisao/la:

možda ti se želja ispuni ako Kinezi ili muslimani preuzmu vodstvo, dosta je ponižavajuće za njihove kulture što su preuzeli europski kalendar i to papinski.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2021, 20:56 

Na Dan Bosnjaka pre nekoliko dana spominjao se Garasanin.
Spominjala se njegova misao da u Bosni zive samo Bosnjaci tri veroispovedenija.

Bosnjama, cak i onim sa najvecim akademskim statusima, to je krunski dokaz da je ne tako davno postojala jedna bosnjacka nacija u Bosni.

Medjutim, Garasanin ne samo da ne kaze to, nego kaze suprotno: u Bosni nije bilo nikakve nacije. Da je Bosnjake smatrao nacijom, on ne bi pravio planove kako na koje uticati da bi se nacionalno osvestili kao Srbi. Jer na formiranu naciju ne mozes tako uticati, pa Ilija nije ni pomisljao da naionalno osvescuje Rumune i Bugare. Ali stanovnike Bosne, koje je nazivao Bosnjacima, zeleo je da se izvrsi uticaj, jer jednostavno nisu bili nacija.

Dakle, to sto je rekao da u Bosni zove samo Bosnjaci, znacilo bi istao kao kad bi danas rekao da na Balkanu zive samo Balkanci.

Vrh

PostPostano: 05 lis 2021, 08:22 

Digod sam čito da su Bušmani najstarije afričko (crnačko) pleme. Dakle, sva Afrika pripada Bušmanima, i svako crno čeljade na svitu je Bušman (ne pitaj me kako).

Zar to nije sjajno?

Tom logikom na kraju ćemo imat 3-4 autentične kulture na ciloj planeti.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2021, 15:56 

1 je cijeli broj
- da bi odredio 1 moraš imat nulu kao početnu točku, ako nemaš nule kako onda znaš koliko je 1 (stvar je vrlo jednostavna, nula je početni broj, a ne 1)

Kad stisneš štopericu krene od nule, a ne od 1 ili 2

Ako ti čekaš na šalteru ispred svih, reći ćeš ja sam prvi u redu, ali kada ti dođeš na šalter obavit šta trebaš, ti si nulti po redu završio si čekanje. Ako je neko na šalteru i plaća račune, a ti si iza njega, nećeš reć ja sam drugi u redu, nego ja sam prvi u redu, a ovaj na šalteru je završio čekanje.

Ako dođeš na posao 10 minuta, dal će ti pisat samo prvi sat? Naravno da neće, nego 10min. odnosno privatnici ti neće pisat ništa u većini slučajeva. U svakom slučaju nula sati.

Zamisli da ti neko na plaći skine jednu nulu... a šta sad jedna nula gori-doli.

Dani imaju imena samim time nemaju referentnu točku, odnosno to bi bila noć kao nula, a svitanje prvi dan.

Zanimljiva rasprava (tako da sam zaboravio drugu laž koju sam htio stavit) al su vam argumenti tanki...
Čak ako bi recimo uzeli vaše argumente i prenijeli ih na ljude, vaša tvrdnja bi značila da život počinje rođenjem, a ne začećem kao nultom točkom kad se spoje muška i ženska stanica.

Burruchaga je napisao/la:
Bill Clinton:
I did not have sexual relations with that woman. :zubati

Da definitivno jedna od veći laži i to popraćena izravnom snimkom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: