|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 116 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 00:44 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Croato je napisao/la: robelec je napisao/la: Nikome se kao Hercegovac ne klanjam niti ulizujem i nikada se neću ispričavati jer su Hercegovci sposobniji i uspješniji u odnosu na druge! Dogovorite se sa Srbima ko je nebeski narod. Vi ili oni.  Zna se...dominatori EROVI. Zloban si i malko pakostan na uspješne. 
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
robelec
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 00:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nemaš se ti sto „tudjim perjem kititi“
Dakle ili imaš nesto osobno kao doprinos hercegovackom poduzetnickom korpusu ili nemas?
Sve drugo je lijecenje osobnih kompleksa. Tvojih @ Robelec. Moja firma u Zagrebu je povezana s Zap. Hercegovinom, čak sam naivno i idiotski u ranim danima na forumu latentno i otkrio za koju djelatnost pa i kompaniju sam vezan te kakav mi je obiteljski background, ali sad da se tebi tu ispovjedam, frustriranoj Bošnjakinji koju bole informacije o Zapadnohercegovačkom gospodarstvu, ne pada mi napamet. Pa vi muslići ste teroristi, stojite iza 80% nasilnih smrti Hrvata u BiH, ovaj forum je pod nadzorom muslimanskih tajnih službi i SDA bandita, svakodnevno ovaj forum prijavljujete raznim BiH institucijama i pokušavate ga ugasiti, bolesnici maloumni. Sa vam se mora biti na oprezu.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 00:49 |
|
|
Croato je napisao/la: Kako je Sarajka draga cura. Osjeti se ta toplina dok joj čitaš postove.  Večeras neš hebati. Vjerojatno ni utre, ni za 3 tjedna Ako ne platiš profi kurave.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 00:54 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Sarajka puca u sam centar mete. Ja to površno pročitam. Ona osim čitanja s razumijevanjem odlično napravi profil forumasa. Sarica ima štofa, stila, mozga, karizme za razliku od nekih drugih kolegica. Da je drska, bezobrazna, bahata i to stoji. Ali je NE bi PROMAŠIO. UPUCAO BI JE SLASNO, STRASNO I UBITAČNO. 
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 00:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Croato je napisao/la: Dogovorite se sa Srbima ko je nebeski narod. Vi ili oni.  Citat: U Splitu u rodilistu, porodile se tri zene istovremeno. Jedna iz Varazdina, druga iz Hercegovine i crnkinja. Nazalost pomijesali su bebe. Zovu Varazdinca i kazu mu sta se dogodilo. Pokazuju mu tri bebe. Covjek odmah uze crnu bebu i povika: Sinek moj odmah sam te prepoznao!
Kaze babica: Gospodine, desila se greska i narukvice s imenom majke su pomijesane, no sigurno je da crna beba nije vasa.
Kaze Varazdinac: ne mrem ja cijeli zivot zivjeti u strahu da hranim Hercegovca!
 Robelec bacila ti je rukavicu, očekujem tvoje očitovanje glede ovih niskih udaraca u plexus.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 01:09 |
|
|
dudu je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: A da istupis iz svoje anonimnosti i forumskom pucanstvu prezentiraš, sta tebe osim sto si söucajno regionalno Hercegovac, cini boljim i uspjesnim od nekog X,Y firumasa.
Znaci ako vec nastupaš iz nadmocne pozicije izvoli svoje osobne zasluge podastrijeti za tu kurcebitost. Kredit ja sam Hercegovac i to me cini boljim od vas je glup argument.
Predoci svoje poslovne ili sportske uspjehe. Čopor nastup mora imati podlogu. Grund. Koji imas?
daj se više opusti i prepusti da te asimiliramo. @dudu OŽENI @Sarajku...nudi ti se na pladnju gola. Samo ufuraj taj zgoditak sa peterca.  imaš zicer.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 01:12 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: dudu je napisao/la: daj se više opusti i prepusti da te asimiliramo.
Nema od toga nista. Ćaća mi nabacivao prije par godina nekog svog štićenika iz H. Propao pokusaj. A bio razradio opciju i da ordinaciju ostavi buducem zetu. Mozes zamisliti razocarenja  Pod VELIKU SI MANU, ČIM NI SAS MIRAZ NIJE MOGAO DA TE UTRAPI....autogol si si dala moja Ti...bolje šuti bona.  ...pale ti sad dionice, kao Grasu.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 01:14 |
|
|
A je ga moš sraćkat, prijatelju. 
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 01:17 |
|
|
robelec je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Supljak. Ako osobno nisi vlasnik Violete recimo ili Euroherca, supljiras.
Informacije koje dilaš javnosti su dostupne preko Googla. Nikakvih ti zasluga nemas niti PRIDONOSIŠ poduzetom hercegovackom korpusu dilajuci informacije. Cak i da su zbilja ekskluziva. A nisu. Lijecis iskljucivo odobne komplekse.
Izguglaj mi ove podatke o neto dobiti i dobiti po zaposlenom u top 10 kompanija u Dalmaciji i Zapadnohercegovačkoj županiji: Top 10 Splitsko-dalmatinskih kompanija 2021 Tommy Split: 478,3 mil € - vl. Hrvat Studenac Omiš: 311,6 € - vl. Mađar Pivac Vrgorac: 226,8 € - vl. Hrvat CEMEX Hrvatska Kaštel Sučurac: 116 mil. € - vl. Meksikanac Žitni terminal Vranjić: 103 mil. € - vl. Slovenac AD Plastik Solin: 102 mil € - vl. Rus HATTRICK PSK Dugopolje: 88,2 - vl. Čeh Brodograđevna industrija Split: 82 mil € - vl. Hrvat INTER s.t.e.e.l. Sinj: 75 mil. € - vl. Hrvat Ribola Kaštel Lukšić: 70 mil € - vl. Hrvat Neto dobit top 10 SDŽ: 52,8 mil. € Zaposlenih 10.164 Dobit po zaposlenom: 5.194€ Ukupni SDŽ izvoz: 992 mil. € Izvoz per capita: 2.331 € _______________________ Top 10 Zapadnohercegovačkih kompanija 2021. (prihod i dobit bez filijala) 1. Violeta Grude: 144,2 € - vl. Hrvat 2. Feal Široki Brijeg: 120,2 € - vl. Hrvat 3. TT Kabel Široki: 111,9 € - vl. Hrvat 4. MIVIKO Posušje: 79,7 € - vl. Hrvat 5. MEPAS Široki: 70.1 € - vl. Hrvat 6. Grafotisak Grude: 67,6 € - vl. Hrvat 7. MCI Široki Brijeg: 63,5 € - vl. Hrvat 8. Planet Posušje: 58,2 - vl. Hrvat 9. Lukas TP Nakić Široki: 55,3 € - vl. Hrvat 10. Vokel Posušje: 52,5 - vl. Hrvata Neto dobit top 10 ZHŽ: 77,5 mil. € Zaposlenih: 3664 Dobit po zaposlenom: 21.151 € Ukupni izvoz: 627,3 mil. € Izvoz per capita: 7.841 € _________________________ Kad izguglaš te podatke, onda daj i osvrt na te podatke jer staviti tako suhoparne podatke ništa ne znači. Kroz ove podatke koje sam ja stavio si npr. ovaj Imoćanin s foruma može predočiti čija budućnost je svjetlija Dakle, najjače ZHŽ kompanije (u 100% domaćem vlasništvu) imaju nenormalno puno prostora za širenje svojih kapaciteta i za nove akvizicije bez zaduživanja. Preko noći ZHŽ kompanije mogu zaposliti još 3600 ljudi ili dignuti za duplo i više plaće svojim djelatnicima, ma mogu sve jer su ZHŽ kompanije brutalno likvidne. Perspektiva i svijetla budućnost je na strani ZHŽ gospodarstva jer ima konkurentne poslovne subjekte u 3 puta boljem položaju od poslovnih subjekata u Dalmaciji (50% u stranom vlasništvu) koji su u stagnaciji i uglavnom osuđeni na lokalno tržište. ______________________________ Od vaših muslimanskih kompanija su su pak ZHŽ kompanije produktivnije 10 puta, ali to i ne čudi kada vidim kakve sve vi muslimani nebulozne mudrolije prodajete na ovom forumu. Ere malo plaćaju, explatiraju upošljenike, niži porezi, troškovi, energije, repromaterijala od lokalaca...ali jesu ajkule u biznisu, to sve stoji. Imoćani i Dalmoši su ispizdeli na 30 str teme u par sati nakucanih.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 09:48 |
|
|
robelec je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Supljak. Ako osobno nisi vlasnik Violete recimo ili Euroherca, supljiras.
Informacije koje dilaš javnosti su dostupne preko Googla. Nikakvih ti zasluga nemas niti PRIDONOSIŠ poduzetom hercegovackom korpusu dilajuci informacije. Cak i da su zbilja ekskluziva. A nisu. Lijecis iskljucivo odobne komplekse.
Izguglaj mi ove podatke o neto dobiti i dobiti po zaposlenom u top 10 kompanija u Dalmaciji i Zapadnohercegovačkoj županiji: Top 10 Splitsko-dalmatinskih kompanija 2021 Tommy Split: 478,3 mil € - vl. Hrvat Studenac Omiš: 311,6 € - vl. Mađar Pivac Vrgorac: 226,8 € - vl. Hrvat CEMEX Hrvatska Kaštel Sučurac: 116 mil. € - vl. Meksikanac Žitni terminal Vranjić: 103 mil. € - vl. Slovenac AD Plastik Solin: 102 mil € - vl. Rus HATTRICK PSK Dugopolje: 88,2 - vl. Čeh Brodograđevna industrija Split: 82 mil € - vl. Hrvat INTER s.t.e.e.l. Sinj: 75 mil. € - vl. Hrvat Ribola Kaštel Lukšić: 70 mil € - vl. Hrvat Neto dobit top 10 SDŽ: 52,8 mil. € Zaposlenih 10.164 Dobit po zaposlenom: 5.194€ Ukupni SDŽ izvoz: 992 mil. € Izvoz per capita: 2.331 € _______________________ Top 10 Zapadnohercegovačkih kompanija 2021. (prihod i dobit bez filijala) 1. Violeta Grude: 144,2 € - vl. Hrvat 2. Feal Široki Brijeg: 120,2 € - vl. Hrvat 3. TT Kabel Široki: 111,9 € - vl. Hrvat 4. MIVIKO Posušje: 79,7 € - vl. Hrvat 5. MEPAS Široki: 70.1 € - vl. Hrvat 6. Grafotisak Grude: 67,6 € - vl. Hrvat 7. MCI Široki Brijeg: 63,5 € - vl. Hrvat 8. Planet Posušje: 58,2 - vl. Hrvat 9. Lukas TP Nakić Široki: 55,3 € - vl. Hrvat 10. Vokel Posušje: 52,5 - vl. Hrvata Neto dobit top 10 ZHŽ: 77,5 mil. € Zaposlenih: 3664 Dobit po zaposlenom: 21.151 € Ukupni izvoz: 627,3 mil. € Izvoz per capita: 7.841 € _________________________ Kad izguglaš te podatke, onda daj i osvrt na te podatke jer staviti tako suhoparne podatke ništa ne znači. Kroz ove podatke koje sam ja stavio si npr. ovaj Imoćanin s foruma može predočiti čija budućnost je svjetlija Dakle, najjače ZHŽ kompanije (u 100% domaćem vlasništvu) imaju nenormalno puno prostora za širenje svojih kapaciteta i za nove akvizicije bez zaduživanja. Preko noći ZHŽ kompanije mogu zaposliti još 3600 ljudi ili dignuti za duplo i više plaće svojim djelatnicima, ma mogu sve jer su ZHŽ kompanije brutalno likvidne. Perspektiva i svijetla budućnost je na strani ZHŽ gospodarstva jer ima konkurentne poslovne subjekte u 3 puta boljem položaju od poslovnih subjekata u Dalmaciji (50% u stranom vlasništvu) koji su u stagnaciji i uglavnom osuđeni na lokalno tržište. ______________________________ Od vaših muslimanskih kompanija su su pak ZHŽ kompanije produktivnije 10 puta, ali to i ne čudi kada vidim kakve sve vi muslimani nebulozne mudrolije prodajete na ovom forumu. ..ne znam odakle vadiš te podatke a da pivca npr nema a sigurno je medju tri najace firme ako ne i prva u hr..Kraš ..mislim da će uskoro postat većinski vlasnik Podravke..malo si se prosuo s tom statistikom..
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 10:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61417 Lokacija: DAZP HQ
|
Doslovno piše Pivac i ne vidiš ga.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 11:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Fale puno najvažniji parametri koji bi pokazali koliko koristi od dotičnih ima hrvatski narod.
- Broj nekretnina - Broj luksuznih automobila - Broj jahti - Broj ljubavnica - Broj luksuznih satova - Broj plastičnih operacija za ljubavnice - Kilaža konzumiranog kokaina - Broj putovanja u Dubai - Broj putovanja u St. Moritz ili Aspen - Broj djece na stranim sveučilištima - Broj zaposlenih stranih radnika
Ako ovako nastaviš ne gine ti nagrada u vidu malog od palube koji gazdama donosi osvježenja u pauzi od orgijanja sa influencericama na jahtama usidrenim van Dubrovnika
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
robelec
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 12:23 |
|
|
Ma klasika, gdje je u cijeloj ovoj priči hrvatski narod kad se slave uspješni hercegovački gospodarstvenici...
Jadan hrvatski narod plemenit, pronicljiv, pošten i mudar je žrtva hercegovačkih pohlepnih i hedonističkih poduzetnika kojima je sve preko noći došlo u ruke bez umnoška sposobnosti, dobrih ideja, inovativnosti, teškog rada i sreće.
Idemo to sve razjebati baš onako surovo socijalistički kako bi imali jednaku rapodjelu bijede. Idemo se dodvoriti prijateljima Bošnjacima i svima koji "žele dobro" nama Hercegovcima.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 12:28 |
|
|
dudu je napisao/la: Doslovno piše Pivac i ne vidiš ga. ..pivac iza tommy-a.. 
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 12:36 |
|
|
robelec je napisao/la: Ma klasika, gdje je u cijeloj ovoj priči hrvatski narod kad se slave uspješni hercegovački gospodarstvenici...
Jadan hrvatski narod plemenit, pronicljiv, pošten i mudar je žrtva hercegovačkih pohlepnih i hedonističkih poduzetnika kojima je sve preko noći došlo u ruke bez umnoška sposobnosti, dobrih ideja, inovativnosti, teškog rada i sreće.
Idemo to sve razjebati baš onako surovo socijalistički kako bi imali jednaku rapodjelu bijede. Idemo se dodvoriti prijateljima Bošnjacima i svima koji "žele dobro" nama Hercegovcima. ..ne znam u čemu vidiš problem zapadno hercegovačka županija je druga po razvoju iza sarajeva što je i logično prislonjena je hrvatskoj kopirali su stvari itd..slovenija je i u jugi znači u komunizmu bila uvik korak ispred ostatka juge baš iz tog razloga..ako želiš paralelu s dalmacijom a čini mi se da ideš u tom pravcu orijentacija dalmacije je na turizam a ne taj tip privrede kakav je u hercegovini..al pozdravljam hercegovinu i sigurno imaju taj gen poslovni al opet nisam time nikavu tajnu otkrio..samo naprid.. 
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 14:47 |
|
|
To ja cilo vrime govorin. Kod nas je turizam, stranci itd. U ZHŽ poduzetništvo.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 15:56 |
|
|
Robelec slavi nešto što je u Austriji ili Sloveniji ili sjeverozapadnoj HR normalno, da svako selo ima neku tvornicu, čak i svjetski uspješnu.
To je uspjeh u usporedbi s ostatkom Hrvatske gdje drmaju javni sektor, nekretnindžije i apartmandžije i gdje je rad u proizvodnji sramota.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 16:27 |
|
|
Mi smo Mediteran, kao Grčka. 
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 17:09 |
|
|
…mi smo daleko jači od grčke a Grčka prije devedesete san za nas..,
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 17:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61417 Lokacija: DAZP HQ
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Robelec slavi nešto što je u Austriji ili Sloveniji ili sjeverozapadnoj HR normalno, da svako selo ima neku tvornicu, čak i svjetski uspješnu.
To je uspjeh u usporedbi s ostatkom Hrvatske gdje drmaju javni sektor, nekretnindžije i apartmandžije i gdje je rad u proizvodnji sramota. ZHŽ je jači od svih hrvatskih regija po tome što su sve firme u lokalnom vlasništvu, nema nikakvih FDI-a izvana, u SZ Hrvatskoj je jako puno firmi u stranom vlasništvu, dok je ZHŽ fenomen kao s početka kapitalizma da do danas dominiraju lokalni i ne samo da dominiraju nego se šire na sve strane.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 17:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Robelec slavi nešto što je u Austriji ili Sloveniji ili sjeverozapadnoj HR normalno, da svako selo ima neku tvornicu, čak i svjetski uspješnu.
To je uspjeh u usporedbi s ostatkom Hrvatske gdje drmaju javni sektor, nekretnindžije i apartmandžije i gdje je rad u proizvodnji sramota. ZHŽ je jači od svih hrvatskih regija po tome što su sve firme u lokalnom vlasništvu, nema nikakvih FDI-a izvana, u SZ Hrvatskoj je jako puno firmi u stranom vlasništvu, dok je ZHŽ fenomen kao s početka kapitalizma da do danas dominiraju lokalni i ne samo da dominiraju nego se šire na sve strane. ..ne zaboravi podrijetlo inicijarnog kapitala..
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 19:21 |
|
|
K..M je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Sarajka puca u sam centar mete. Ja to površno pročitam. Ona osim čitanja s razumijevanjem odlično napravi profil forumasa. Sarica ima štofa, stila, mozga, karizme za razliku od nekih drugih kolegica. Da je drska, bezobrazna, bahata i to stoji. Ali je NE bi PROMAŠIO. UPUCAO BI JE SLASNO, STRASNO I UBITAČNO.  Nisi njen kalibar, jer doticna je zgodna amazonka, sa odredjenim velikim intelektualnim sposobnostima, ukombinovanim sa BDE. 
|
|
Vrh |
|
 |
Velebit
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 27 sij 2023, 20:44 |
|
|
dudu je napisao/la: ZHŽ je jači od svih hrvatskih regija po tome što su sve firme u lokalnom vlasništvu, nema nikakvih FDI-a izvana, u SZ Hrvatskoj je jako puno firmi u stranom vlasništvu, dok je ZHŽ fenomen kao s početka kapitalizma da do danas dominiraju lokalni i ne samo da dominiraju nego se šire na sve strane. Da, to je efekt relativne ekonomske izoliranosti. Istu izoliranost su imali na pocetku industrijalizacije i Engleska, Njemacka, Japan, SAD itd. U svim tim druzavama jedna regija bi se istaknila ka apsolutni favorit, cesto sa dobrim razlogom. U Engleskoj je to bilo oko Manchestera i Leedsa. Lokalno stanovnistvo je cak po necem i genetski posebno. U Njemackoj je to Ruhr koji je skoro citavu industrijalizaciju Njemacke sam potega. Tek je u 30ima planskom ekonomijom gradeno u Bavarskoj, Saksoniji, Thuringiji itd. U Japanu je to jug Japana, ne znam kako se zove ta regija. To su bile iste one dinastije samuraja koje su svrgnule Sogunat su i zapocele industrijalizaciju i sve nagomilali u svojoj regiji. Tek nakon rata se islo u jednakiju redistribuciju industrije. U Americi je to bila Pennsylvania koju su osnovali isti oni engleski Quakeri koji su i zapoceli industrijalizaciju u Manchesteru. U Austrougarskoj je to bilo najvise u Ceskoj. Cak i danas, ceska bazicna i osnovna industrija je JEDINA od svih slavenskih koja nikad nije kolapsirala ni pod jednim rezimom ili okupacijom te uspjesno konkurira svima na svitu. U jednoj CJELINI, uvik jedan element te cjeline ima relativnu prednost zbog neceg, cesto je to radoholicarstvo i poslovni nepotizam di kad jedan clan plemena profitira on bas se slomije da jos 5 profitiraju i tako se siri. Najgore za 'kapitalisticku subkulturu' je rastrosnost, zanemarivanje odgoja tj PRENOS ISTIH VRIDNOSTI na dicu i ukidanje relativne izolacije. Takoder i uvoz lose demografije ka radne snage zna unistit stvar. Detroit, Cleveland, Baltimore je to unistilo. Losi ljudi otiraju dobre, sruse vridnost nekretnina i sigurnost na ulicama i dobri ljudi se presele, to polako unisti ljudski kapital o kojem ovisi citava industrija. Cesto cim se dvi cjeline spoje u jednu, jedan centar ekonomije bas jako izdominira ovaj drugi i nakupuje se svega. To je uvik tako u povijesti ekonomije.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 28 sij 2023, 09:16 |
|
|
dudu je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Robelec slavi nešto što je u Austriji ili Sloveniji ili sjeverozapadnoj HR normalno, da svako selo ima neku tvornicu, čak i svjetski uspješnu.
To je uspjeh u usporedbi s ostatkom Hrvatske gdje drmaju javni sektor, nekretnindžije i apartmandžije i gdje je rad u proizvodnji sramota. ZHŽ je jači od svih hrvatskih regija po tome što su sve firme u lokalnom vlasništvu, nema nikakvih FDI-a izvana, u SZ Hrvatskoj je jako puno firmi u stranom vlasništvu, dok je ZHŽ fenomen kao s početka kapitalizma da do danas dominiraju lokalni i ne samo da dominiraju nego se šire na sve strane. To je djelomična istina. U SZ Hrvatskoj ima puno uspješnih firmi koje vode lokalni ljudi iz sela. Samo što njima nije stalo do neke promocije i većinom su nepoznati javnosti. Druga stvar je ako uspoređuješ neke uspješnije županije u Hrvatskoj, npr Istarsku, Varaždinsku , Međimursku i ZHŽ, one imaju izgrađenu infrastrukturu da mogu sutra funkcionirati kao samostalne države, imaju visoko školstvo, javno zdravstvo, svako selo ima vatrogasce, javni promet, dok ZHŽ toga nema ili ima malo, ona je samo kao jedna velika poduzetnička zona. A te javne službe su samo potrošači.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Najveći forumski Bot Postano: 28 sij 2023, 09:31 |
|
|
..da upravo je to ..prica mi frend da je nedavno bio u širokom i da takvog smeća u životu nije vidio…prenosim njegove rijeci…plaće državni il kako kazete županijski institucija katastrofa to znam izborne ruke..ima toga jos podmitljive službe Itd Itd
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 135 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|