|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 71 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 17:43 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Mene nikad nema na ovim anketama. Nikome nisam zanimljiva, ni kao negativac, ni pozitivac A uvijek sam mrzila zlatnu sredinu Glasala sam za vlasnika teme, čisto iz pristojnosti
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 19:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sayuri je napisao/la: Mene nikad nema na ovim anketama. Nikome nisam zanimljiva, ni kao negativac, ni pozitivac A uvijek sam mrzila zlatnu sredinu Glasala sam za vlasnika teme, čisto iz pristojnosti Pa, pokušaj tonu dodat koju sliku, da vidimo kako će se odrazit na pozitivu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 19:54 |
|
|
WTF Po kojoj sam to osnovi ja sovinista? I to najveci ovde?
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 20:04 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: wikipedia Citat: Šovinizam je uvjerenje u nadmoćnost ili superiornost vlastite skupine ili naroda nad drugima. Šovinizam je u izvornom smislu oblik pretjeranog ili čak i agresivno pretjeranog nacionalizma. Šovininisti se osjećajaju superiorni prema pripadnicima drugih naroda i tako obezvređuju druge ljude. Može u ekstremnim slučaju dovesti do politike progonjenja, istrebljivanja, ugnjetavanja, koja je dobila ime po francuskom vojniku Chauvinu, pokloniku Napoleonove imperijalističke politike. Šovinizam se usmjeruje prem drugim narodima, raspaljivanju nacionalne mržnje te propovijedanju nacionalne isključivosti. Nijedna od ovih definicija se ne moze pripisati meni. Patriota, "purist", kome je jasno ko mu je neprijatelj. Tacno je da smatram da Bosnjaci (ne)moraju dijelit zivotni prostor sa mnogo zaostalijim narodima u BiH. Samo da napomenem da sam bila spremna doc na eventualni susret forumasa, koji bi sovinista to uradio?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60071 Lokacija: DAZP HQ
|
Irma je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: wikipedia
Nijedna od ovih definicija se ne moze pripisati meni. Patriota, "purist", kome je jasno ko mu je neprijatelj. Tacno je da smatram da Bosnjaci (ne)moraju dijelit zivotni prostor sa mnogo zaostalijim narodima u BiH.Samo da napomenem da sam bila spremna doc na eventualni susret forumasa, koji bi sovinista to uradio? Romi, a koji je to još jedan narod ne bih znao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 20:23 |
|
|
dudu je napisao/la: Irma je napisao/la:
Nijedna od ovih definicija se ne moze pripisati meni. Patriota, "purist", kome je jasno ko mu je neprijatelj. Tacno je da smatram da Bosnjaci (ne)moraju dijelit zivotni prostor sa mnogo zaostalijim narodima u BiH. Samo da napomenem da sam bila spremna doc na eventualni susret forumasa, koji bi sovinista to uradio?
Romi, a koji je to još jedan narod ne bih znao. Ne smatram Rome zaostalima, narod kojeg se diskriminise kroz istoriju nije ni imao nikakve sanse jer im se i nije dalo ravnopravno mjesto u drustvu, dok su neki drugi narodi uzivali svu ravnopravnost, cak i privilegije, pa su se pokazali kao najveci primitivci prema drugima.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 20:30 |
|
|
Nemoj biti tako oštra prema svojima. Izglasaćemo te za najvećeg auto-šovinistu.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 23:29 |
|
|
Evo ja najveći šovinista , svaka čast. Samo još da mi neko navede zbog čega i zašto sam šovinista , tj.nek' kaže koji su to moji šovinistički stavovi odmah bi mu rekao hvala.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 23:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Irma je napisao/la: Samo da napomenem da sam bila spremna doc na eventualni susret forumasa, koji bi sovinista to uradio? Onaj već ispranog mozga od Avaza i FTV.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 23:32 |
|
|
Irma je napisao/la: dudu je napisao/la: Romi, a koji je to još jedan narod ne bih znao. Ne smatram Rome zaostalima, narod kojeg se diskriminise kroz istoriju nije ni imao nikakve sanse jer im se i nije dalo ravnopravno mjesto u drustvu, dok su neki drugi narodi uzivali svu ravnopravnost, cak i privilegije, pa su se pokazali kao najveci primitivci prema drugima. A odakle imas potrebu da te ljudi ne gledaju kao sovinistu, ako vec jesi?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 23:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60071 Lokacija: DAZP HQ
|
@Joe Enter jel ovo fora s navlačenjem glasova za sebe? i Irma je uletila s pitanjem otkud nje u anketi, a onda napisala da smatra da Bošnjaci ne bi trebali dijelit teritorij sa zaostalijim narodima od sebe, misleći valjda na Rome, Bosance i Muslimane. ako ne nadmašiš ovo Irma će glatko odnijeti pobjedu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 06 svi 2012, 23:43 |
|
|
dudu je napisao/la: @Joe Enter jel ovo fora s navlačenjem glasova za sebe? i Irma je uletila s pitanjem otkud nje u anketi, a onda napisala da smatra da Bošnjaci ne bi trebali dijelit teritorij sa zaostalijim narodima od sebe, misleći valjda na Rome, Bosance i Muslimane. ako ne nadmašiš ovo Irma će glatko odnijeti pobjedu. Ma nisam navlačio glasove za sebe uopšte , samo sam pitao odakle ja šovinista? , jer ja bar mislim da nikada ništa šovinistički nisam izrekao na bilo kojem forumu pa ni ovom. A nisam to pročitao , znači ima primera onih koji ni ne znaju šta je šovinizam tj. neprimećuju ga kod sebe. To je bolest ovdašnjih naroda u stvari bolje rečeno glupost , evo na primer dobar deo Srba hoće u Evropu i da će poštovati mnoga ljudska prava koja ta evropa propisuje ali misli da Šiptare treba satrti ili ih bar smatrati nižim bićima čim se iznerviraju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 07 svi 2012, 07:10 |
|
|
Irma je napisao/la: Nijedna od ovih definicija se ne moze pripisati meni. Patriota, "purist", kome je jasno ko mu je neprijatelj. Tacno je da smatram da Bosnjaci (ne)moraju dijelit zivotni prostor sa mnogo zaostalijim narodima u BiH. Kako itko ima obraza nazvati je šovinistom nakon ove kozmopolitske rečenice.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 07 svi 2012, 10:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Irma je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: wikipedia Šovinizam je uvjerenje u nadmoćnost ili superiornost vlastite skupine ili naroda nad drugima. Šovinizam je u izvornom smislu oblik pretjeranog ili čak i agresivno pretjeranog nacionalizma. Šovininisti se osjećajaju superiorni prema pripadnicima drugih naroda i tako obezvređuju druge ljude. Može u ekstremnim slučaju dovesti do politike progonjenja, istrebljivanja, ugnjetavanja, koja je dobila ime po francuskom vojniku Chauvinu, pokloniku Napoleonove imperijalističke politike. Šovinizam se usmjeruje prem drugim narodima, raspaljivanju nacionalne mržnje te propovijedanju nacionalne isključivosti. Nijedna od ovih definicija se ne moze pripisati meni. Patriota, "purist", kome je jasno ko mu je neprijatelj. Tacno je da smatram da Bosnjaci (ne)moraju dijelit zivotni prostor sa mnogo zaostalijim narodima u BiH. Irma je napisao/la: Samo da napomenem da sam bila spremna doc na eventualni susret forumasa, koji bi sovinista to uradio? Može li one-on-one, da vidi čika jesu li ti usklađene boje tepiha i zavjese.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 07 svi 2012, 10:59 |
|
|
joe enter je napisao/la: =)) Evo ja najveći šovinista , svaka čast. Samo još da mi neko navede zbog čega i zašto sam šovinista , tj.nek' kaže koji su to moji šovinistički stavovi odmah bi mu rekao hvala. nov sam na forumu al ne vidjeh da neko tako ostrašćeno i s mržnjom piše o nekoj grupi ili grupama. Nije o narodima. To je za mene nazadno i opasno upravo stoga što ti ne vidiš da je nazadno. Ova Irma je simpatična u svojim provalama prema tebi. Bar šta sam pročitao. Što ti to treba?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 07 svi 2012, 18:07 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Zaista tezak izbor... Sto se tice srpske, odnosno srbijanske garniture, sve je to u pet deka.
Ipak je izbor pao na teranovu.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 07 svi 2012, 18:25 |
|
|
Dajte ljudi u nekoj od sljedecih anketa ubacite i mene, da i ja sam sebi nabijem mnogo glasova i da budem popularan, pa makar anketno pitanje bilo "Ko je najveci glavonja na forumu".
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 08 svi 2012, 14:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 08 svi 2012, 14:33 |
|
|
doc je napisao/la: joe enter je napisao/la: =)) Evo ja najveći šovinista , svaka čast. Samo još da mi neko navede zbog čega i zašto sam šovinista , tj.nek' kaže koji su to moji šovinistički stavovi odmah bi mu rekao hvala. nov sam na forumu al ne vidjeh da neko tako ostrašćeno i s mržnjom piše o nekoj grupi ili grupama. Nije o narodima. To je za mene nazadno i opasno upravo stoga što ti ne vidiš da je nazadno. Ova Irma je simpatična u svojim provalama prema tebi. Bar šta sam pročitao. Što ti to treba? O kome pišem sa mržnjom?!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 08 svi 2012, 14:38 |
|
|
Koja glupost Đo najveći šovinist. Čovjek koji je reko da je sv.Sava ******** i psuje Agi striku Kačavendu? On moze bit najveci ateist il vjeromrzac al kolko sam upoznat kreator ankete nije ciljao na nikakva vjerska pitanja.
Đo nije sigurno (najveći) šovinist!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 08 svi 2012, 14:40 |
|
|
Nijedna od ovih definicija se ne moze pripisati meni. Patriota, "purist", kome je jasno ko mu je neprijatelj. Tacno je da smatram da Bosnjaci (ne)moraju dijelit zivotni prostor sa mnogo zaostalijim narodima u BiH. Samo da napomenem da sam bila spremna doc na eventualni susret forumasa, koji bi sovinista to uradio?
Romi, a koji je to još jedan narod ne bih znao. Ne dirajte Rome taman bio Đurđevdan prekjuče. BTW dudu si čuo onu svirku u Brezi cijeli dan bio pevač iz Srbije šator stavili i treštale cajke hahahahah došla im policija poslije i čovjek uzme mikrofon i kaže svima vama dragi naši da Bog da po jedno dete umrlo i sve bolesti vam došle .. svima v vama koji ste nam zvali policiju
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 08 svi 2012, 14:42 |
|
|
Romi, a koji je to još jedan narod ne bih znao. Crnogorci
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
|
|
joe enter je napisao/la: doc je napisao/la: nov sam na forumu al ne vidjeh da neko tako ostrašćeno i s mržnjom piše o nekoj grupi ili grupama. Nije o narodima. To je za mene nazadno i opasno upravo stoga što ti ne vidiš da je nazadno.
Ova Irma je simpatična u svojim provalama prema tebi. Bar šta sam pročitao. Što ti to treba?
O kome pišem sa mržnjom?! O vjernicima!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Šovinizam je mržnja prema bilo kojoj drugoj skupini, a Đo je ateistički ajatolah!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU Postano: 08 svi 2012, 14:53 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Šovinizam je mržnja prema bilo kojoj drugoj skupini, a Đo je ateistički ajatolah! Đo je Veliki Ajatolah al opet prema drugim narodima i nije neki šovinist. Još kad se uzme u obzir kakvih sve ljudi ima na forumu (pogotovo među Srbma) on nije šovinist uopće.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|