HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 srp 2026, 14:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Odnos prema podređenima
PostPostano: 01 srp 2021, 20:28 

BBC je napisao/la:
Morate zapamtiti jednu stvar. Nigdje ne možeš previše šefovati i biti autoritet gdje nema puno radnika na birou za zapošljavanje.
I ako je radno mjesto specijalizirano pa nema takvih slobodnih ljudi. Tad je situacija obrnuta, radnik šefuje šefovima.

Upravo se s tim problemom i susrecem, pa otvorih temu. Mogu ja radniku reci ajde ti kuci, to je najlakse, ali kako kad je vlasnik jedva i njega nasao. Nece danas niko na baustel u Bosni pa se ljudi i opuste, u smislu su, nađi boljeg ako mozes.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:03 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ja bih rekao da je individualni pristup prema svakome kljuc uspjeha. Neki ljudi vole blagi pristup, druge ne mozes natjerati bez strogoce, trecima pali distanciranost i hladnoca, cetvrti vole prijateljski odnos, peti mrkvu -batina odnos, sesti da ih svako malo pohvalis... i tako dalje i dalje.
Lovu odnosno povisice i bonuse svi vole, ali nisu jedini kljuc za dobro upravljanje timom.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:08 

To je svojevrsna umetnost i baš zato nije svako za takvu poziciju stvoren. Ja prva nisam.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:19 

lider30 je napisao/la:
Ja bih rekao da je individualni pristup prema svakome kljuc uspjeha. Neki ljudi vole blagi pristup, druge ne mozes natjerati bez strogoce, trecima pali distanciranost i hladnoca, cetvrti vole prijateljski odnos, peti mrkvu -batina odnos, sesti da ih svako malo pohvalis... i tako dalje i dalje.
Lovu odnosno povisice i bonuse svi vole, ali nisu jedini kljuc za dobro upravljanje timom.

To ne funkcionira u praksi. Osim ako je firma sastavljena od 5-10 prijatelja koji su svi većinski vlasnici dionica ili firme. Mislim samo oni rade.
Ljudska priroda i podsvijest. Većina radnika će ići pušiti toliko često koliko puši onaj koji najčešće izlazi. Ako par radnika ostaje na pauzama duže za kratko vrijeme većina radnika radi isto. To je jače od ljudi, priroda.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:25 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
BBC je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

To ne funkcionira u praksi. Osim ako je firma sastavljena od 5-10 prijatelja koji su svi većinski vlasnici dionica ili firme. Mislim samo oni rade.
Ljudska priroda i podsvijest. Većina radnika će ići pušiti toliko često koliko puši onaj koji najčešće izlazi. Ako par radnika ostaje na pauzama duže za kratko vrijeme većina radnika radi isto. To je jače od ljudi, priroda.

To se slazem. Pravila se moraju utvrditi. Ali to je isto jasan znak da osoba koja najcesce izlazi treba drukciji pristup. Dakle liberalnost kod nje ne pali, vec strogoca. I ta osoba se uklanja kao (negativan) podsvjesni uzor.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:32 

Karabaja je napisao/la:
Kako najlakse nametnuti autoritet ljudima i uciniti da rade ono sto im se kaze, bez pretjeranih tenzija, svađe i galame? Kako uspostaviti red i disciplinu na poslu? Da li je kljuc strogoća ili razumjevanje? Kako pravilno sankcionisati neposlusnost ili bezobrazluk? Molim savjete i iskustva.

Ucjenom. Snimiš radnike u nezgodnim pozicijama na wc.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:34 

Nemoguće je odrediti pristup prema svakom uposleniku. To zahtjeva i vremena i proučavanja osobnosti radnika. Ko sada da ide u detalje, ko je kakav i šta ko misli!? Neće valjda poslodavac da se prilagođava radnicima!?
Pametan i dobar čovjek su najbolja kombinacija. Pamet i dobrota su uvijek bili na cijeni i biće.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:37 

Iz mog iskustva, najveći stručnjaci i autoriteti nisu bahati i nadmeni (prema podređenima) nego krajnje jednostavni i pitomi ljudi.
Komplekse imaju oni nesigurni u sebe i tu možeš da najebeš ko žuti. Mobing sam doživela upravo od strane nižerangiranih.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:52 

lider30 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

To se slazem. Pravila se moraju utvrditi. Ali to je isto jasan znak da osoba koja najcesce izlazi treba drukciji pristup. Dakle liberalnost kod nje ne pali, vec strogoca. I ta osoba se uklanja kao (negativan) podsvjesni uzor.

Ma ako se to već događa znači da je vlasnik preopteretio radnike.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: