HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 lip 2026, 05:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 59 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Otkrit će nam tajnu
PostPostano: 13 pro 2016, 14:36 

Ajde brate otkrivaj što ne znamo. O Bandiću, lopovima političarima u BiH i itd.

Vrh

Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu
PostPostano: 13 pro 2016, 14:38 

Puno si kvalificiraniji za to. Kao insajder imaš puno više informacija. Vidim da te vuče pa podijeli. Olakšaj dušu.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 14:41 

Pa napiši što te muči, i tebe i ovaj napaćeni narod. Nakon toga što treba činiti da prestane mučenje. Koje ljude vidiš kao takve itd.

Otkrij nam tajnu.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 14:42 

Ne kužim zašto nam ne otkrije najbolje čuvanu tajnu - a to je da libertarijanci/anarhisti pripremaju masovnu emigraciju za Somaliju, zemlju bez vlasti, uhljeba i nepotrebnih državnih intervencija.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 14:51 

Ja gdje god se okrenem oko sebe samo vidim ljude koji nekom jebu mater, nekoga kritiziraju, optužuju, razapinju, osporavaju; postaje to obrazac ponašanja.

Kad god sam probao nešto napraviti sjatilo bi se njih 50 koji imaju što kritizirati, optuživati, osporiti, razapeti...

Divim se ljudima koji išta uspiju, to što pokradu je premala satisfakcija za sav sex koji prođu. Većina krade a ne dade ali isto kritizira, osporava, razapinje, optužuje.

Evo, otvori bilo koji portal i na svima je sito, udarne vijesti ukrao, pokrao, oteo, napao. Nema u politici pozitivna čovjeka osim onih koji njima pašu.

Jutros razapinju Petrova koji je živi svetac među političarima što pravi kuću od milijun kuna (ja imam skuplju), naglasak na milijun jer kad kažeš 130k € zvuči smiješno malo:

slika

I onda se nađu ljudi koji će pljuvat, kritizirati, razapinjati.

Na kraju nam u politici ostane živi šljam jer se nikom pametnom ne da zajebavat s njom.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 14:56 

Junuz Djipalo je napisao/la:
otkrit ću ti tajnu je napisao/la:
Takva BiH je BiH iz koje Hrvati iseljavaju. Svi osim onih čija je sudbina popunjavanje te trećine vlasti od koje pošten radni čovjek ima malo koristi, a puno štete. Oni koji se sližu s tima na vlasti i na osnovu toga ostvaruju profit imaju interesa ostati, ali takvih ne može biti veliki broj.

Tebe dečko nekih puno nevolja ovog svijeta tišti. Otvori u BiH farmu krava i nećeš propast sigurno. Ajde ti negdje na chat otvori temu sa tim svojim "progresivnim stavovima" pa ćemo o njima a ovdje mi se kačiš s pričama koje apsolutno nemaju veze s onim o čemu diskutiramo, ono: "političari lopovi, pokrali, zaposlili svoje..." što je valjda zajedničko svim zemljama svijeta.

Ne tište me svjetski problemi ni 2%. :kava

To što ne volim uhljebe je nešto drugo. Zajašio Zagrepčance i nije ti dosta, nego još imaš obraza propovijedati kakvu bi BiH trebali Hrvati napraviti da bude idealna za tvoj soj ljudi. A meni bi propisao da uzgajam krave. Ja ću se baviti čime i do sada. Jedno je sigurno - nisam parazit društva kao neki.

U pravu si da svaka država ima parazita. Ali u RH paraziti imaju državu. I to je tvoj mudri savjet za BiH - da bude ista takva i bit će Hrvatima dobro. Samo što izostavljaš ono bitno SAMO NEKIM Hrvatima. Parazitima. Postoji razlika između Švicarske i BiH. A razlika je zastupljenost uhljeba u populaciji.

Nisam taj koji prosipa "progresivne" ideje. Ako išta valjda je to jasno da sam na suprotnoj strani.

Taj najcrnji talog društva kojemu pripadate g. Junuz treba neumorno napadati i sramotiti. Bez neprekidnog javnog i pojedinačnog sramoćenja konkretnih poganih uhljeba imenom i prezimenom, nećemo nikada doći na zelenu granu. Treba ništarije natjerati da hodaju pognute glave dok ih drugi ljudi gledaju s prezirom. Jedino oružje je žestok moralni pritisak i ostracizam. Jer takvi srama nemaju - umjesto da se zabiju u svoju šupu i uživaju plodove svog parazitizma oni se usuđuju pametovati, dijeliti savjete o uređenju društva i države. Biti državni uhljeb treba biti teška sramota od koje će se propadati u zemlju. A toga neće biti dok ne bude luđaka koji će na uhljebe reagirati alergijom.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:05 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ne kužim zašto nam ne otkrije najbolje čuvanu tajnu - a to je da libertarijanci/anarhisti pripremaju masovnu emigraciju za Somaliju, zemlju bez vlasti, uhljeba i nepotrebnih državnih intervencija.

Australija i Novi Zeland su za naš pojam libertarijanske države. O Švicarskoj i Lihtenštajnu da ne govorimo.

http://www.heritage.org/index/heatmap

Gle čuda to su države u koje bježe pošteni Hrvati, a Švicarci se ne trse dođi pod Bandić - Junuzovu upravu i financirati njihove grand vizije. Baš čudno. Kako ne prepoznaju njihovu pamet i zauzetost za opće dobro. Tužno i žalosno. Baš su glupi ti libertarijanci.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:09 

:sega

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:13 

Najbolje čuvana tajna ovdje je da će mladi Hrvati voljeti Herceg-Bosnu i željeti živjeti u njoj isto koliko i u današnjoj RH, ako bude jaranska država poput RH. Ako bude libertarijanska država po uzoru na Švicarsku onda neće biti razočarenja i invazija na Zapad će biti sigurno manja, a povratak emigracije veći nego u parazitsku RH u koju se gotovo svaki povratnik razočarao jer su ga opljačkali.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:14 

Australija i Novi Zeland su za naš pojam libertarijanske države. O Švicarskoj i Lihtenštajnu da ne govorimo.

Gle čuda to su države u koje bježe pošteni Hrvati, a Švicarci se ne trse dođi pod Bandić - Junuzovu upravu i financirati njihove grand vizije. Baš čudno. Kako ne prepoznaju njihovu pamet i zauzetost za opće dobro. Tužno i žalosno. Baš su glupi ti libertarijanci.

Upiši u google: public buildings Australia ili public projects Australia a možeš i za ostale države koje si naveo.

Uvijek javnim novcem upravljaju i grade preko natječaja izabrani ljudi na izborima. Koliko vidim po google grade iste stvari kao i mi. Nemoj misliti da nema usluga i provizija i u tim zemljama. Vjerojatno puno manje ali ima.

Možda je udio poreza manji i javnog novca manje u odnosu na privatni ali u principu je to vrlo slično.

Ono što volim od ljudi čuti jeste da guraju svoje projekte i prijedloge. Ali toga nema, samo pljuvanje.

Evo u Zagrebu, Bandinjo je iznio neke projekte, protukandidati su svi iznijeli kritike na njegove ideje, optuživali za korupciju i pljačku ali nitko nije iznio niti jednu novu ideju.

Imam osjećaj da ti ne bi dao građanima da odlučuju nego sebe smatraš pametnom elitom koja bi trebala odlučivati umjesto glupih. To je komunizam inače. :D

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:14 

Ja gdje god se okrenem oko sebe samo vidim ljude koji nekom jebu mater, nekoga kritiziraju, optužuju, razapinju, osporavaju; postaje to obrazac ponašanja.

Kad god sam probao nešto napraviti sjatilo bi se njih 50 koji imaju što kritizirati, optuživati, osporiti, razapeti...

Divim se ljudima koji išta uspiju, to što pokradu je premala satisfakcija za sav sex koji prođu. Većina krade a ne dade ali isto kritizira, osporava, razapinje, optužuje.

Evo, otvori bilo koji portal i na svima je sito, udarne vijesti ukrao, pokrao, oteo, napao. Nema u politici pozitivna čovjeka osim onih koji njima pašu.

Jutros razapinju Petrova koji je živi svetac među političarima što pravi kuću od milijun kuna (ja imam skuplju), naglasak na milijun jer kad kažeš 130k € zvuči smiješno malo:

slika

Na kraju nam u politici ostane živi šljam jer se nikom pametnom ne da zajebavat s njom.

Politika je jedno od najtežih zanimanja u kojemu je naglasak ne na pameti već na psihičkoj snazi, debljini obraza, smirenosti pri pritisku. Dobri ljudi rijetko imaju takove osobine, ali zato su zatvori prepuni ljudi sa tim karakteristikama. Jednostvno, to je zanimanje za bešćutne ljude isto kao što su npr najbolji boksači agresivni ljudi a ne oni pitomi koji vole samo čitati knjige. I to nije karakteristika samo naših prostora.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:15 

Laže reakcionarna đubrad. Ne cijene rad za opće dobro. Ne cijene revolucionarne tekovine.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:18 

Laže reakcionarna đubrad. Ne cijene rad za opće dobro. Ne cijene revolucionarne tekovine.

Zamolio bih te da nabrojiš desetak pozitivnih stvari koje su političari bilo koji napravili. Baš me zanima koje bi to bile.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:19 

Poslujem u AU i BiH i svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Par stvari u BiH frustriraju, ali ih zato nadomjeste neke druge pogodnosti.

Vjerovanje u ideal pravog libertarijanizma je vrsta religije, isto kao i komunisti koji vjeruju da pravi komunizam/socijalizam valja samo baš nigdje nije implementiran kako treba.

Vjera u libertarijanizam je slijepa vjera u racionalnost običnog čovjeka a i masa. A realnost je da pravu i skoro neograničenu slobodu zaslužuje samo mali postotak odgovornih i racionalnih ljudi. Pleb Vulgaris, not so much. Retaj na kub kojem treba više a ne manje države intervencije za njegovo ili njeno dobro.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:24 

Poslujem u AU i BiH i svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Par stvari u BiH frustriraju, ali ih zato nadomjeste neke druge pogodnosti.

Vjerovanje u ideal pravog libertarijanizma je vrsta religije, isto kao i komunisti koji vjeruju da pravi komunizam/socijalizam valja samo baš nigdje nije implementiran kako treba.

Vjera u libertarijanizam je slijepa vjera u racionalnost običnog čovjeka a i masa. A realnost je da pravu i skoro neograničenu slobodu zaslužuje samo mali postotak odgovornih i racionalnih ljudi. Pleb Vulgaris, not so much. Retaj na kub kojem treba više a ne manje države intervencije za njegovo ili njeno dobro.

Za mene je vrsta para-religije libertarijanci koji vjeruju u NAP i te pizdarije - anarho-kapitalizam. To bi se složio da ima fanatizma kao kod uvjerenih komunjara. Međutim, za naše prilike je uber-libertarijanstvo ono što je kod tebe u Australiji obični umjereni konzervativizam.

Država je nužna za obranu sloboda. Noćobdijska država. Koja ima učinkovito pravosuđe, policiju, civilnu zaštitu. Ali parazitska država je nešto sasvim drugo.

Ti si progresivac i kao takav si alergičan na bilo kakav spomen libertarijanstva i to je ok. Ali budi pošten pa raspravljaj prikazujući stav onoga s kojim s ne slažeš u onom svjetlu u kojem bi ga protivnik prikazao, a ne podmetanjem strawmana kao što je Somalija.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:30 

Zamolio bih te da nabrojiš desetak pozitivnih stvari koje su političari bilo koji napravili. Baš me zanima koje bi to bile.

----/----

Pinochet
(helicopter)'''''''''''''''''''''''''''''*

Bandić (bez padobrana) x 10

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:34 

/
----*----
/
Pinochet
(helicopter)'''''''''''''''''''''''''''''*

Bandić (bez padobrana)

Vidiš kako je teško ljudima poput tebe vidjeti ikakvu pozitivu, samo hrak-hrak, pljuv-pljuv, za to ne treba hrabrost ni pamet, i svi ti kimaju glavama u društvu.

Upravo sam dobio poziv za nazočnost na otvaranju jednog novog objekta, Bandinjo ga dolazi otvorit. Ja samo plješćem kad vidim i druge da to rade. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:36 

Za mene je vrsta para-religije libertarijanci koji vjeruju u NAP i te pizdarije - anarho-kapitalizam. To bi se složio da ima fanatizma kao kod uvjerenih komunjara. Međutim, za naše prilike je uber-libertarijanstvo ono što je kod tebe u Australiji obični umjereni konzervativizam.

Država je nužna za obranu sloboda. Noćobdijska država. Koja ima učinkovito pravosuđe, policiju, civilnu zaštitu. Ali parazitska država je nešto sasvim drugo.

Ti si progresivac i kao takav si alergičan na bilo kakav spomen libertarijanstva i to je ok. Ali budi pošten pa raspravljaj prikazujući stav onoga s kojim s ne slažeš u onom svjetlu u kojem bi ga protivnik prikazao, a ne podmetanjem strawmana kao što je Somalija.

Ja sam osobno najbliži ovome kao kompromisu koji daje pametnoj i racionalnoj osobi slobodu. A Plebs Vulgarisu daje slobodu i unaprijed definiranu zaštitu jer se zna unaprijed kakve će glupe pogreške napraviti. Nešto kao "child proofing" dnevnog boravka, daješ djetetu da puže ali prekriješ sve oštre kuteve, zatvoriš utičnice itd.

Možda zvuči snobovski, ali ogromni uzorci istraživanja, empirijski podaci dokazuju da plebs prave identično pogrešne životne izbore (sami sebi škode). Dakle sustav ne koji im zabranjuje, nego sanira grešku i prije nego što se dogodi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Libertarian_paternalism

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 15:47 

Tebe dečko nekih puno nevolja ovog svijeta tišti. Otvori u BiH farmu krava i nećeš propast sigurno. Ajde ti negdje na chat otvori temu sa tim svojim "progresivnim stavovima" pa ćemo o njima a ovdje mi se kačiš s pričama koje apsolutno nemaju veze s onim o čemu diskutiramo, ono: "političari lopovi, pokrali, zaposlili svoje..." što je valjda zajedničko svim zemljama svijeta.

Ne tište me svjetski problemi ni 2%. :kava

To što ne volim uhljebe je nešto drugo. Zajašio Zagrepčance i nije ti dosta, nego još imaš obraza propovijedati kakvu bi BiH trebali Hrvati napraviti da bude idealna za tvoj soj ljudi. A meni bi propisao da uzgajam krave. Ja ću se baviti čime i do sada. Jedno je sigurno - nisam parazit društva kao neki.

U pravu si da svaka država ima parazita. Ali u RH paraziti imaju državu. I to je tvoj mudri savjet za BiH - da bude ista takva i bit će Hrvatima dobro. Samo što izostavljaš ono bitno SAMO NEKIM Hrvatima. Parazitima. Postoji razlika između Švicarske i BiH. A razlika je zastupljenost uhljeba u populaciji.

Nisam taj koji prosipa "progresivne" ideje. Ako išta valjda je to jasno da sam na suprotnoj strani.

Taj najcrnji talog društva kojemu pripadate g. Junuz treba neumorno napadati i sramotiti. Bez neprekidnog javnog i pojedinačnog sramoćenja konkretnih poganih uhljeba imenom i prezimenom, nećemo nikada doći na zelenu granu. Treba ništarije natjerati da hodaju pognute glave dok ih drugi ljudi gledaju s prezirom. Jedino oružje je žestok moralni pritisak i ostracizam. Jer takvi srama nemaju - umjesto da se zabiju u svoju šupu i uživaju plodove svog parazitizma oni se usuđuju pametovati, dijeliti savjete o uređenju društva i države. Biti državni uhljeb treba biti teška sramota od koje će se propadati u zemlju. A toga neće biti dok ne bude luđaka koji će na uhljebe reagirati alergijom.

Pošto je ovaj post premješten na pravo mjesto, da ti odgovorim na njega.

U RH je 80 % ljudi povezan s državom, najmanji dio radi u državi, veći dio u javnim poduzećima a najveći dio za privatna poduzeća koja posluju s državom i ovisna su o njoj. Po tebi su svi ti ljudi uhljebi. Svi profesori, liječnici, policajci, službenici, inženjeri...

Samo nisu uhljebi ekipa s Indexa koja jako voli primat poticaje iz javnih blagajni za "razvoj slobodnih medija itd."

Tko je meritoran da kaže je li netko uhljeb ili nije? Treba bit jako oprezan sa tim općenitim optužbama.

Ja ljude koji rade u javnom sektoru jako cijenim i moram priznat da mi se čini kao se sve više smanjuje razlika državno/privatno.

Postoje političke funkcije koje se pune s promjenom vlasti. To je relativno mali broj ljudi, bar u RH. Većina ljudi bira: državna služba, mala mogućnost napredovanja i male plaće ali neka sigurnost ili privatluk koji je suprotan. I tako nije samo kod nas.

Umjesto paušalnih ocjena puno je bolje raditi sitne promjene nabolje, recimo softverske alate koji provjeravaju imovinu i prihode po pojedinom OIB-u.

Eto, ja sam za taj pristup. Tehnologija u službi ljudi.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 16:37 

Junuz kad se god vrati s pauze postane sasvim novi Junuz, mislim da je ovo Junuz 4 ili Junuz 5, posto je meni ovaj Junuz najdrazi , ja ga od milja sada zovem June.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 16:40 

To Hrvatska kao i BiH nije uhljebistan?
Kao ne znaš kako se u nas zapošljavaju profesori, policajci i državni službenici?
Vjerovatno po stručnosti?

Zanimljivo kako ti nestručni odjednom postanu stručni u Irskoj, Njemačkoj, Austriji i ostalim zemljama gdje im se pruži mogućnost?

I da zašto svi nemaju na izbor sigurnost nego samo podobni?
Da mi je znati gdje su to u privatnom sektoru veće plaće od državnog, nego je upravo suprotno.

Koje pokrivanje očiju na očigledno stanje na terenu i realnost.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 16:45 

To za sto su postali najednom strucni u Irskoj su bili i uvijek i ovdje strucni, samo im je bilo ispod casti prati sudje i pospremati krevete . Ili ti govoris o nekoj drugoj vrsti strucosti?

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 17:00 

Da i ja sam "čuo" da hrvatski IT stručnjaci odlično peru suđe u Irskoj to isto važi za hrvatsko medicinsko osoblje i kv građevinske radnike po Njemačkoj i dalje.

Isto tako mora sa je tamo neko posebno suđe, ugodnije za pranje.
Kako prepoznati uhljeba, pa evo jednostavno, dok selo gori on se češe.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 17:05 

zaba1111 je napisao/la:
To za sto su postali najednom strucni u Irskoj su bili i uvijek i ovdje strucni, samo im je bilo ispod casti prati sudje i pospremati krevete . Ili ti govoris o nekoj drugoj vrsti strucosti?

Nije nikome ispod časti prati suđe,
ispod časti je prati suđe za male novce.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2016, 17:21 

Slazem se, stvar je u novcu, a ne u strucnosti. Strucnjak je mogao naci posao bilo gdje. Posao ne mogu naci polovnjaci koji bi se uhljebili, pa im onda ostane Irska i pranje sudja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 59 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: