|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 59 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39461 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Eto sad ste otkrili toplu vodu pa naveli da nešto ne valja. Bravo.
Svatko zna uzet nečiji kolači reći: nije dovoljno pečen, gorko je, ružan je, mali je...
Popriličan broj će reći: ovom kolaču treba dodati 100 gr. šećera i bio bi odličan ili fali mu čokolade.
Vrlo mali broj će reći: fali 100 gr čokolade, uzeti će recept, dodati tih 100 gr. i pozvati vas da probate njegovo i kritizirate.
A vrlo, vrlo malo ljudi će ispeći kolač.
Tu priču o uhljebima forsaju mediji poput indexa koji žive od javnih novaca i to ne samo naše države.
E sad vidite gdje se nalazite.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:41 |
|
|
|
Nisu uhljebi izmišljena kategorija oni su stvarni na žalost, eno prođem pored zgrade porezne uprave a tamo na terasama od kancelarija puše piju kave a rade. Ima ih imponzantan broj a hoće povišice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47456 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Znači nacija s 235 000 polovnjaka? Strašna država kad iz nje bježe čak i perači suđa, nema šta.  Nema vama napretka s takvima koji zatvaraju oči i trpaju problem pod tepih, tko šljivi glupe perače, nek idu inako nikave koristi od njih. Samo je pitanja vremena kad ćete postati država s 2 milijuna stručnih ne perača suđa.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
|
|
zaba1111 je napisao/la: Slazem se, stvar je u novcu, a ne u strucnosti. Strucnjak je mogao naci posao bilo gdje. Posao ne mogu naci polovnjaci koji bi se uhljebili, pa im onda ostane Irska i pranje sudja. U principu, sve ljude koje znam da su vrijedni i znaju nešto dobro žive i tu. Naše školstvo generira ljude koji i s faksa izlaze kao neznalice a mentalitet naslijeđen iz komunizma ne potiče rad kao način dolaska do bil čega. Meni to osobno i nije tako loše jer mi je lakše odskočit.  Ali, stvara se navala na radna mjesta u kojima se dolazi do posla i bez truda i znanja a onda takvi jedni drugima jebu mater iako su tu negdje. Baš zato im i jest krivo. Znam i na državnim poslovima fenomenalnih ljudi, posebno liječnika i svi su upali preko veze. Ja sam promijenio jedno 5 privatnih tvrtki i u svaku sam upao preko veze, kod privatnika se to zove preporuka. Evo ja sad zapošljavam neke IT-jevce i oni koji imaju savršen CV su obično žešće budale. Nije sve to tako jednostavno kako neki hoće prikazati ali malim sitnim koracima se može puno toga promijeniti a pljuvanjem ništa.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:44 |
|
|
daramo je napisao/la: Znači nacija s 235 000 polovnjaka? Strašna država kad iz nje bježe čak i perači Nema vama napretka s takvima koji zatvaraju oči i trpaju problem pod tepih, tko šljivi glupe perače, nek idu inako nikave koristi od njih. Samo je pitanja vremena kad ćete postati država s 2 milijuna stručnih ne perača suđa. Tko ih trpa pod tepih? Koje su tvoje ideje za promjenu ovih brojki?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: daramo je napisao/la: Znači nacija s 235 000 polovnjaka? Strašna država kad iz nje bježe čak i perači Nema vama napretka s takvima koji zatvaraju oči i trpaju problem pod tepih, tko šljivi glupe perače, nek idu inako nikave koristi od njih. Samo je pitanja vremena kad ćete postati država s 2 milijuna stručnih ne perača suđa. Tko ih trpa pod tepih? Koje su tvoje ideje za promjenu ovih brojki? Promjene tih brojki su moguće samo rastom BDP-a i smanjivanjem poreza, sve ove mjere što se predlažu su pretakanje ovo novca što ima ovamo ili onamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:53 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Tko ih trpa pod tepih? Koje su tvoje ideje za promjenu ovih brojki?
Promjene tih brojki su moguće samo rastom BDP-a i smanjivanjem poreza, sve ove mjere što se predlažu su pretakanje ovo novca što ima ovamo ili onamo. Zanimljivo, koji bi porez smanjio? Ako smanjiš porez na dobit banke će iznijet još više novaca van. Ako smanjiš PDV potičeš potrošnju na stvari koje uglavnom uvozimo. Ako smanjiš porez na plaće povećat će se uglavnom državnim službenicima jer su oni prijavljeni na full plaće.  Povećanje BDP-a bi trebala država generirati poticajima i projektima koji bi se trebali financirati iz poreza koje bi smanjio.  Mi nemamo radnu snagu koja može generirati rast BDP-a a ni strana ulaganja upravo zbog toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47456 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Problem je što pojedincima ne odgovara napredak pa ni malim koracima, nego žive u svom svijetu a stotine tisuća Hrvata su za takve samo fuš roba a ne sugrađani i sunarodnjaci. Samo čudno da za takvu fuš robu ima tržišta u izvozu a nema u jednim fuš državama kakve su Hrvatska i BiH.
Ukratko nije ni da zaslužujemo bolje, očito će svi Hrvati koji nisu vrijedni i ne znaju ništa dobro potražiti sreću u državama gdje je nagrađuje lijenost i nestručnost. Čitajući ovakvo nešto nije da im imam šta zamjeriti, jer to je i sličan stav države koju napuštaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 17:58 |
|
|
|
Pa nije neka sreća otići u Irsku s filozofskim faksom i prat posuđe ali je prednost što to nitko ne vidi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:06 |
|
|
|
Niži porezi potiču potrošnju a što se tiče odlaska u Irsku i recimo konobarenja ja tu ne vidim ništa čudno. U Dalmaciji su konobare regrutirali tražeći ih po Slavoniji a danas su ti Slavonci otišli na druge destinacije koje bolje plaćaju. Poduzetnik u turizmu nije spreman platiti radnu snagu jer se cijena rada poput konobarenja "ne cijeni" azašto je to tako? Zato jer je do sada bilo takve radne snage.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:10 |
|
|
|
To je opet kriva dijelom i država, zašto drži kvote filozofa ako nisu potrebni na tržištu? Zašto ne smanje upisne kvote a povećaju upisne i subvencioniraju tehničke i medicinske fakultete kako to rade Azijati? Ako se ne varam Japan čak planirati ukinuti filozofske fakultete.
Ne znam, može se otići i u drugi dio Hrvatske gdje te nitko ne zna i prati suđe, zar ne, zašto baš Irska?
U to vrijeđanje dobrog dijela Hrvata ne želim ulaziti, vaš obraz.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:13 |
|
|
|
Eto ga, naletio si na pozitivnu stvar.
Prvi put se radnik cijeni otkad ja znam za sebe. Jer nema dovoljno dobrih ljudi. Ironija, komunizam je to pokušavao a evo ostvari se u kapitalizmu.
Naglasak je na dobrim radnicima, koji hoće i znaju. Prvi put se ljude tretira kao resurs. Dakle ključ je u promjeni obrazovnog sustava i mentaliteta. To želim čuti od političara. A ne samo upiranje prstom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:23 |
|
|
|
Pa eto i sam si odgovorio zašto ljudi idu u Irsku, tamo se i perač cijeni kao radnik i resurs a ne kao stoka koja se može vrijeđati kako poželiš.
Baš neki dan naletih na priču u novinama kako je vlasnik jednog hotela u RH tjerao radnicu spremačicu da radi kao zidar na hotelu, to ti je ta razlika, nije sve u parama, iako su one kao i svugdje glavni pokretač svega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Eto ga, naletio si na pozitivnu stvar.
Prvi put se radnik cijeni otkad ja znam za sebe. Jer nema dovoljno dobrih ljudi. Ironija, komunizam je to pokušavao a evo ostvari se u kapitalizmu.
Naglasak je na dobrim radnicima, koji hoće i znaju. Prvi put se ljude tretira kao resurs. Dakle ključ je u promjeni obrazovnog sustava i mentaliteta. To želim čuti od političara. A ne samo upiranje prstom. Obrazovni sustav oslikava društvo, društvo čine ljudi.Odgoj ljudi je prepušten većinom određenim ustanovama, od jaslica do obrazovnog sustava.Na kraju te linije imamo poluproizvod kojim se manipuliše bez ikavih problema.I u krug...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:29 |
|
|
Pa cijenit će se i cijeni se i kod nas ono čega je deficit. No, i taj odlazak u Irsku je omogućio ulazak u EU a to su ostvarili političari.  Ne izgleda mi loša budućnost za djecu ako ih dobro odškolujem. Ima tu a ima i u EU.  Puno toga je i na nama samima. Najlakše drugom m.jebavat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:57 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
52% od mladih u RH je nezaposleno... Nije onda ni cudo sto na ulicama Göteborga sve vise cujem narjecja iz svih krajeva lijepe vase. I moji sinovi su isto primjetili u krugovima mladezi u kojima se krecu da ima dosljaka mladih Hrvata i Hrvatica...
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 18:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Baš lijepo. Zarađivati nešto novca i slati u svoju domovinu koja je etnički čista i nikad se neće raspasti kao Bosna.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:25 |
|
|
http://tportal.hr/396669/Zubarima-ide-k ... aduju.htmlJučer mi je sličan tekst upao u oko. Znači da smo obrazovali koju tisuću ljudi više dentalnih struka umjesto filozofa sad bi imali par tisuća više zaposlenih, veći BDP, veći izvoz, više poreza uplaćenog, manje nezaposlenih, manje nezadovoljnih, veću potrošnju... I onda se pitaju u čemu je problem?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:28 |
|
|
|
Problem je realno u fakultetima drustvenog smjera, tipa filozofija koji proizvode profesionalne ublehase. Treba vise doktora, inzinjera a i zanatlija vise ne bi bilo zgorega.. Ne mogu svi biti profesionalni ublehasi tipa nino raspudic i po vazdan revidirati stare teorije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:34 |
|
|
E ali zato imamo najjaču NVO i medijsku scenu u EU, koja proganja uhljebe i brinu se o manjini ovoj-onoj, životinjama, prirodi, nije im previše važno dok god je aktivistički i plaćeno, gle čuda, državnim parama. Što našim a što stranim ali nisu uhljebi nego aktivisti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:38 |
|
|
|
Eto vidiš da se slažemo, treba netko raditi na novim vhs i u proizvodnji isti, puno korisnije.
Hamidžini mali se druže samo sa jugosima kao i on. Šta ne prihvaćaju vas obrezani braća pa se drži svojih?
Hrvatsko obrazovanje totalno zaostalo za tržištem onda se čude rezultatima testovima u kojima se testira praktična primjena stečenog znanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:41 |
|
|
daramo je napisao/la: Eto vidiš da se slažemo, treba netko raditi na novim vhs i u proizvodnji isti, puno korisnije.
Hamidžini mali se druže samo sa jugosima kao i on. Šta ne prihvaćaju vas obrezani braća pa se drži svojih?
Hrvatsko obrazovanje totalno zaostalo za tržištem onda se čude rezultatima testovima u kojima se testira praktična primjena stečenog znanja. Moji imaju mjesano drustvo. Ima tu i Srba, Hrvata, Makedonaca i naravno domicilnih Sveda. Naravno druze se i sa Turcima i Arapima. S Irancima takoder.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:42 |
|
|
|
Meni se čini da ćemo mi masovno početi uvoziti Srbe i Bošnjake. Čudi me da već nisu naši s mora u potrazi za ljudima. Prošle sezone se osjetio manjak ljudi u turizmu a ove godine će doći do kolapsa jer naprosto gazde ne razmišljaju o tome.
Nagodinu počinje lov po Srbiji i BiH. Pit ćemo opet kafe s mlekom na moru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:48 |
|
|
|
Kad vam ne valjaju domaći perači suđa, valjat će vam bošnjački i srpski.
Ja vam preporučujem tursku kahvu s mljekom, ta je puno slađa većini "pravih" Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkrit će nam tajnu Postano: 13 pro 2016, 19:56 |
|
|
|
Nemojte bit ogorčeni. Bar se danas ima veliki izbor gdje se može živjeti i raditi. EU se prostire na više kontinenata. Najbolje je negdje naučit posao i zaradit love a onda vratit se. To su neki već napravili.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|