|
|
Stranica: 12/13.
|
[ 313 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:21 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la:  Najljepši pogled u Italiji  Jedan od, prije četiri-pet godina sam godišnje bar jednom četovao po sjevernoj Italiji i Rimu i ovo je bila jedna od najljepših odredišta  . Dakako u igri su još i Rim te Asiz(pogled na stari grad i iz starog grada je fenomenalan) i Padova Od gradskih vizura je najljepši pogled, bar meni. Kakve Cinque terre... di se to može mjerit s Firenzom. Bila sam u svim gradovima koje si nabrojao. Iz Asiza je isto lijep pogled, kao i iz Perugie, na Umbriu... prekrasno. Al meni je Firenza najviše pri srcu jer sam tamo bila mjesec dana i draža mi je i od Rima. Rim je predivan, predivan grad, ali Firenza je isto prekrasna, a manja, a time i nekako intimnija i šarmantnija, a tako prepuna bogate povijesti. Milano me s druge strane prilično razočarao, previše je "europski", nema uopće talijanski štih. Jedino ima tu famoznu katedralu, koja je zbilja impresivna.... I Fashion week 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:29 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
zlatna ribica je napisao/la: Od gradskih vizura je najljepši pogled, bar meni. Kakve Cinque terre... di se to može mjerit s Firenzom. Bila sam u svim gradovima koje si nabrojao. Iz Asiza je isto lijep pogled, kao i iz Perugie, na Umbriu... prekrasno. Al meni je Firenza najviše pri srcu jer sam tamo bila mjesec dana i draža mi je i od Rima. Rim je predivan, predivan grad, ali Firenza je isto prekrasna, a manja, a time i nekako intimnija i šarmantnija, a tako prepuna bogate povijesti. Milano me s druge strane prilično razočarao, previše je "europski", nema uopće talijanski štih. Jedino ima tu famoznu katedralu, koja je zbilja impresivna.... I Fashion week  otiđi u Heidelberg. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:31 |
|
|
Citat: Milano me s druge strane prilično razočarao, previše je "europski", nema uopće talijanski štih. Jedino ima tu famoznu katedralu, koja je zbilja impresivna....  Nek nisam jedina... Ima lijepih "pogleda", samo kote ne ću dijeliti šakom i kapom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:33 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Od gradskih vizura je najljepši pogled, bar meni. Kakve Cinque terre... di se to može mjerit s Firenzom. Bila sam u svim gradovima koje si nabrojao. Iz Asiza je isto lijep pogled, kao i iz Perugie, na Umbriu... prekrasno. Al meni je Firenza najviše pri srcu jer sam tamo bila mjesec dana i draža mi je i od Rima. Rim je predivan, predivan grad, ali Firenza je isto prekrasna, a manja, a time i nekako intimnija i šarmantnija, a tako prepuna bogate povijesti. Milano me s druge strane prilično razočarao, previše je "europski", nema uopće talijanski štih. Jedino ima tu famoznu katedralu, koja je zbilja impresivna.... I Fashion week  otiđi u Heidelberg.  Upiši nešto. Ja bih ponovo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:39 |
|
|
škerac je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: otiđi u Heidelberg.  Upiši nešto. Ja bih ponovo.  pa vidjela si fotku. dovoljno je.  ako nije - najstarije sveučilište u Njemačkoj, treće po redu u Europi. EMBL, DKFZ, 4 Max Planck instituta, Philosophenweg, najveća pivska bačva na svijetu, za osvjetljenje dvorca si zakasnila ove godine  , lokalni muzej u kojem se vidi i jedan bosanski grad na karti... 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:47 |
|
|
Jel pivska ili vinska? Pa dobro, ima još lijepih mjesta gdje ne trebaš platiti ulaznicu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:47 |
|
|
Glazbenik je pogodio grad koga je zadao gospodin SDB, kako je i obećao. Za škerac odgovor Manarola, Italija. Ovo je lagan zadatak. Tako je izgledao, a kako je sada, ne znam. Neka to bude mala pomoć ako je nekome potrebna.  Neka neko postavi grad u prevodu "januarska reka" (nije u skladu sa temom ali eto, došlo mi, uz izvinjenje Zlatnoj Ribici)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:55 |
|
|
škerac je napisao/la: Jel pivska ili vinska? Pa dobro, ima još lijepih mjesta gdje ne trebaš platiti ulaznicu.  pivska, znaš šta Nijemci piju.   šetnja Philosophenwegom je besplatna.  i oko dvorca, i vožnja biciklom do Koenigsstuhla.   za Ksenči... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:56 |
|
|
Bravo Gabi, nisam sumnjala. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:58 |
|
|
Vinska Zg! Da, Bg!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 20:59 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
zlatna ribica je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jedan od, prije četiri-pet godina sam godišnje bar jednom četovao po sjevernoj Italiji i Rimu i ovo je bila jedna od najljepših odredišta  . Dakako u igri su još i Rim te Asiz(pogled na stari grad i iz starog grada je fenomenalan) i Padova Od gradskih vizura je najljepši pogled, bar meni. Kakve Cinque terre... di se to može mjerit s Firenzom. Bila sam u svim gradovima koje si nabrojao. Iz Asiza je isto lijep pogled, kao i iz Perugie, na Umbriu... prekrasno. Al meni je Firenza najviše pri srcu jer sam tamo bila mjesec dana i draža mi je i od Rima. Rim je predivan, predivan grad, ali Firenza je isto prekrasna, a manja, a time i nekako intimnija i šarmantnija, a tako prepuna bogate povijesti. Milano me s druge strane prilično razočarao, previše je "europski", nema uopće talijanski štih. Jedino ima tu famoznu katedralu, koja je zbilja impresivna.... I Fashion week  Ja sam otprilike toliko u Rimu proveo, većinu vremena sam spavao u jednoj vili na brijegu sat vremena udaljenom od Rima, lokacija fenomenalna, pa mi je zbog toga Rim draži, otprilike obrnute situacije  . Firenca ima svoga šarma no visoku kulturu i moć Rima ne može ništa nadvisiti.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:02 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Između današnjeg Rima i Firenze uvijek biram Firenzu. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:03 |
|
|
škerac je napisao/la: Vinska Zg! Bierfass - pivska bačva. nemoj mene učit njemački.  inače će ti Perkeo očitat lekciju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:05 |
|
|
Evo jedna za zlatnu,  :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:10 |
|
|
SDB je napisao/la: Između današnjeg Rima i Firenze uvijek biram Firenzu.  ja uvijek biram Heidelberg.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:12 |
|
|
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:14 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22303 Lokacija: među zvijezdama
|
Meni je Italija onako.. No više volim HR i Hr more. Bez uvlačenja. Plus Italijani su nekad pričaju bili face  Sad im je kriza čim progovoriš na njemački " kufere" spremaju. Ja kontala da se razveselim flertovima a ljudi ozbiljni ko smrt  Samo su nafrizirani, manikirani i preplanuli po obali. Masa zigola! 
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:14 |
|
|
prejednostavno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:16 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: škerac je napisao/la: Vinska Zg! Bierfass - pivska bačva. nemoj mene učit njemački.  inače će ti Perkeo očitat lekciju.  Velika bačva koja se nalazi u dvorcu u Heidelbergu je napravljena 1751. U to doba se u Badenu nije pila piva nego samo vino, a piva je na tom području Njemačke došla u modu kad se Badenu pripojilo kraljevstvo Bavarske. p.s. Izađi iz ringa i počini! Aj! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:17 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
ZGabriel je napisao/la: SDB je napisao/la: Između današnjeg Rima i Firenze uvijek biram Firenzu.  ja uvijek biram Heidelberg.   Po ljepoti Prag pa Firenzu. Što se europskih sveučilišnih gradova tiče, tu se ne smijem izjasniti da ne kompromitiram osobne podatke. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:20 |
|
|
škerac je napisao/la: Evo jedna za zlatnu,  :) http://it.wikipedia.org/wiki/Giardino_di_BoboliDavno kad sam bila :) @ Zadar: naravno, ne može se nijedan grad u Italiji (i na svijetu teško) mjeriti s Rimom po bogatstvu povijesne baštine, samo meni je Firenza draža 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:23 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Meni je Italija onako.. No više volim HR i Hr more. Bez uvlačenja. Plus Italijani su nekad pričaju bili face  Sad im je kriza čim progovoriš na njemački " kufere" spremaju. Ja kontala da se razveselim flertovima a ljudi ozbiljni ko smrt  Samo su nafrizirani, manikirani i preplanuli po obali. Masa zigola!  Hrvatsko more je svjetlosne godine ljepše od talijanskog, tu uopće nema govora. Al Italija je predivna zemlja, meni osobno druga najdraža, iza Hrvatske naravno  . Talijani su pak posebna priča, mali, cigasti, glasni i nametljivi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:24 |
|
|
škerac je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: Bierfass - pivska bačva. nemoj mene učit njemački.  inače će ti Perkeo očitat lekciju.  Velika bačva koja se nalazi u dvorcu u Heidelbergu je napravljena 1751. U to doba se u Badenu nije pila piva nego samo vino, a piva je na tom području Njemačke došla u modu kad se Badenu pripojilo kraljevstvo Bavarske. p.s. Izađi iz ringa i počini! Aj!  istinu zboriš. premda originalna bačva datira od 1589. ali kad kreneš u dvorac, svi te vode pivskoj bačvi.  i u gradu imaš hrpu pivnica. doduše, nude i vino, ali poznatiji su po pivu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:26 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: Između današnjeg Rima i Firenze uvijek biram Firenzu.  Imaš drugi dojam kad odsjedaš u luksuznoj vili na brdašcu kraj Rima  . Jedino nije ugodno kad zatrese u susjednoj regiji potres od 7,2 po Richteru.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pogodi grad Postano: 22 ruj 2014, 21:26 |
|
|
SDB je napisao/la: Što se europskih sveučilišnih gradova tiče, tu se ne smijem izjasniti da ne kompromitiram osobne podatke.   bit će da je neka rijetka zvjerka u pitanju. ja sam svoje otkrila, a skoro nitko ne zna da jesam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|