|
|
Stranica: 13/49.
|
[ 1223 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Croat
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 13:27 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5152 Lokacija: Na dženazi BiH
|
BEKRIJA je napisao/la: Da tebe licno upitam "Junuze" Blentino, kako se ti izjasnjavas? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 13:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ima li nešto na prostoru od Beča do Istanbula, a da nije srpska podvala? Btw, članak je faktografski netačan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 13:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ima li nešto na prostoru od Beča do Istanbula, a da nije srpska podvala? Btw, članak je faktografski netačan. Nema, sve rijeke teku od izvora prema ušću, a od Srba i mitomanije je sve počelo loše u prošlom stoljeću. Doduše, možda ne bi bilo tako da ih otomani ne zauzeše, no, to mi je već predaleko. U tom članku faktografija nije moje djelo, a ako nešto ne štima, ukaži na to.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 13:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
- Hrkljuš
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 13:54 |
|
|
|
Hrvate i Srbe Mrzimstan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 13:56 |
|
|
Croat je napisao/la: BEKRIJA je napisao/la: Da tebe licno upitam "Junuze" Blentino, kako se ti izjasnjavas?  Legendaran je komentar! 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 14:00 |
|
|
|
- Govno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 14:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nema, sve rijeke teku od izvora prema ušću, a od Srba i mitomanije je sve počelo loše u prošlom stoljeću. Doduše, možda ne bi bilo tako da ih otomani ne zauzeše, no, to mi je već predaleko.
U tom članku faktografija nije moje djelo, a ako nešto ne štima, ukaži na to. Au Junuze, pa gde je taj humanizam kad se priča o Srbima?  Nema veze. Što se tiče brojki, mrzi me da proveravam, ali mogao bih se kladiti da je prikazan broj Muslimana na popisu iz 1991. za teritoriju koja obuhvata i KiM (mada mi i tako izgleda prevelik za jedno 10-20 hiljada), dok je za 2002. prikazan broj bez KiM. Plus je metodologija popisa 1991 i 2002 razlicita. Koliko sam informisan (a možda grešim) ako se na popis iz 1991 primeni metodologija iz 2002 ukupan broj stanovnika je par stotina hiljada niži. Po članku bi se moglo zaključiti da u Srbiji između 1991. i 2002. nedostaje stotinjak hiljada Muslimana/Bošnjaka, dok je u stvarnosti taj broj ostao isti. Ako sam pogrešio, izvinjavam se. edit1: Btw, i dalje mi nije jasno koji je koji Junuz.  edit2: Da ne bude totalni OT... Mala Švajcarska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 14:03 |
|
|
|
Držite se teme. Prijedlozi za naziv buduće bošnjačke nezavisne države.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 22 tra 2012, 14:11 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Btw, i dalje mi nije jasno koji je koji Junuz.  Junuz nije osoba nego pokret - stoga, Junuzanija... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 10:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88536 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Turkmenistan je već zauzeto, ali Poturkmenistan nije. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 10:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88536 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Btw, i dalje mi nije jasno koji je koji Junuz.  Junuz nije osoba nego pokret - stoga, Junuzanija...  Junuzija bolje zvuči.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 10:17 |
|
|
|
Palestina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 10:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 10:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Haha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 10:34 |
|
|
|
Nemaparagvaj
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 19 kol 2012, 11:44 |
|
|
|
Neumija :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 30 kol 2012, 19:16 |
|
|
|
- Sadakaland
(ne znam je li taj bio)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 11:15 |
|
|
|
Ako je područje uz Savu ili Dravu, Posavina ili Podravina. Zar nije onda logično imat i:
Pobosnina.
Pa onda još Elvirin dio:
Bihaćki džep - Pounje.
Srspka bi se onda trebala zvat Povrbasje (zap. dio), Podrinje (ist. dio). Treći hrvatski, Poneretlje, Polašvina i naravno Posavina.
Inače, koliko država znate da se zovu po rijekama?
Bosna nije baš dobar naziv za državu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 11:23 |
|
|
The following are directly named after rivers: Bosnia: (after the Bosna river) Congo (Kinshasa & Brazzaville) Gambia India (after the Indus river) Jordan Moldova (after Moldova river, Romania) Niger Nigeria Paraguay Uruguay Zambia (after the Zambezi river) The following are indirectly named after rivers: Cameroon: means river of shrimps - what portuguese called the Wouri river. Gabon: from Portuguese name for the komo river estuary Guyana: means land of many waters (rivers) Source(s): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cou…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 11:26 |
|
|
|
Šteta što se Neretva ne zove "Hercegovina".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 11:41 |
|
|
Lebowski je napisao/la: The following are directly named after rivers: Bosnia: (after the Bosna river) Congo (Kinshasa & Brazzaville) Gambia India (after the Indus river) Jordan Moldova (after Moldova river, Romania) Niger Nigeria Paraguay Uruguay Zambia (after the Zambezi river) The following are indirectly named after rivers: Cameroon: means river of shrimps - what portuguese called the Wouri river. Gabon: from Portuguese name for the komo river estuary Guyana: means land of many waters (rivers) Source(s): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cou… Što da kažem, u elitnom društvu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 11:48 |
|
|
|
Šta da ti kažem, nas zajedno više od 1/4 svjetske populacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 14:04 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ako je područje uz Savu ili Dravu, Posavina ili Podravina. Zar nije onda logično imat i: Pobosnina. Pa onda još Elvirin dio: Bihaćki džep - Pounje. Srspka bi se onda trebala zvat Povrbasje (zap. dio), Podrinje (ist. dio). Treći hrvatski, Poneretlje, Polašvina i naravno Posavina. Inače, koliko država znate da se zovu po rijekama? Bosna nije baš dobar naziv za državu. Dobar, dobar 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pomozite susjedima Bošnjacima da izaberu naziv svoje nove države Postano: 29 lis 2012, 14:06 |
|
|
Lebowski je napisao/la: The following are directly named after rivers: Bosnia: (after the Bosna river) Congo (Kinshasa & Brazzaville) Gambia India (after the Indus river) Jordan Moldova (after Moldova river, Romania) Niger Nigeria Paraguay Uruguay Zambia (after the Zambezi river) The following are indirectly named after rivers: Cameroon: means river of shrimps - what portuguese called the Wouri river. Gabon: from Portuguese name for the komo river estuary Guyana: means land of many waters (rivers) Source(s): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cou… Sve kolonije. Inače, Moldova se zvala Moldavia (što je isto kao povrbasje, posavlje), pa su je preimenovali. Indija se zove po ljudima, a rijeka je dobila isto ime po njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|