|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
puntar2.0
|
 |
Naslov: Prehlade Postano: 28 stu 2014, 21:37 |
|
|
Sto pomaze? Osin rakije i spavanja. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 28 stu 2014, 22:02 |
|
|
|
Ispiranje grla sodom bikarbonom i čajem od kadulje, slanina, češnjak (mada ga ja baš i ne volim previše), čaj, općenito hrana i spavanje.
Srećom mene još nije ulovilo.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 28 stu 2014, 22:21 |
|
|
|
Puno tekucine da, meni najgore sto me ometaju nuspojave te prihlade. Ne funkcioniras normalno. Dobro da te nije, tu je epidemija, ova maglustina kriva.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 28 stu 2014, 22:57 |
|
|
|
Jos ni mene nije uhvatilo, a redovito svake godine pokupim . Ja se kljukam propolisom, karameliziranim secerom sa mlijekom, cesnjakom (samo ako me uhvatilo za vikend) i cekam da prodje. Stas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 28 stu 2014, 23:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90300 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ljubljenje nezaraženih je najbolja metoda za izliječenje od prehlade.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 28 stu 2014, 23:38 |
|
|
Za prehlade, upale grla i disajnih prometnica: Citat: RAKETNO GORIVO
Sastojci: - 2 oljuštena limuna ili 1,25 ml soka od iscjeđenog limuna - 2 cm korijena đumbira ili 1 supena kašika đumbira u prahu - 1 čajna kašičica ljute aleve paprike - 6-8 češnjeva bijelog luka - 1/4 crnog luka - 1 supena kašika meda - 1 litar vruće vode
Priprema: Izmiksati u blenderu i piti polako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 29 stu 2014, 00:47 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Napij se čorbe od luka. Kao čaj popiješ, kad bih bio u nekoj krizi velikoj morao bi začepiti nos kao Čkalja i progutati taj čaj. Odmah presatne boliti grlo sva prehlada ode. https://www.google.ba/search?q=google&o ... a+prehladaE sad to što se nekom gadi, Lijek nikad nije prijatan, ako je prijatan onda dobro ne djeluje, kad boli grlo limun mora da "opkolj" i bude bolje tako je stvar sa lukom.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Za prehlade, upale grla i disajnih prometnica: Citat: RAKETNO GORIVO
Sastojci: - 2 oljuštena limuna ili 1,25 ml soka od iscjeđenog limuna - 2 cm korijena đumbira ili 1 supena kašika đumbira u prahu - 1 čajna kašičica ljute aleve paprike - 6-8 češnjeva bijelog luka - 1/4 crnog luka - 1 supena kašika meda - 1 litar vruće vode
Priprema: Izmiksati u blenderu i piti polako. Ovo mi se čini efikasnim samo mi nije jasno za koje vreme se mora popiti? Svojevremeno sam dobila recept za poboljšanje imuniteta kao i Fe u krvi i zaista, probala sam, imunitet ojačao, Fe znatno poboljan, nisam znala šta je prehlada. Salata zdravlja U činiju narezati/nastrugati/naseckati: - jednu svežu cveklu
- koren celera
- dve-tri šargarepe
- pet-šest prokelja
- glavica crvenog luka (onog koji je zaista crveni)
- peršunov list (može i celerov)
- maslinovo ulje
- morska so
- nakapati limunovim sokom
- biber
Salatu jesti svakodnevno minimum nedelju dana ako je u pitanju prehlada, a posle je uvrstiti u redovni jelovnik i jesti po želji ali što češće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:28 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
Mar-kan je napisao/la: Za prehlade, upale grla i disajnih prometnica: Citat: RAKETNO GORIVO
Priprema: Izmiksati u blenderu i piti polako. mogu sve, ali češnjak...  korrisnik je napisao/la: Napij se čorbe od luka.
uf ja mislila to ona fina francuska juha od luka. ne bum jela češnjak. ove godine bez prehlade. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:32 |
|
|
Bogami ja češnjak šta god to značilo obožavam. Da bismo izbegli neprijatnosti obavezno je da imamo partnera koji isto tako obožava češćnjak. To je beli luk. Ništa lepše nego ga staviti malo da se zagreje pre nego se prelije preko nekog jela. Kakav šanel 5, 15. lol I čudim se stalno, ako beli luk ima prirodna antibiotska svojstva i zastupljen je u skoro svim kuhinjama sveta, zbog čega se ljudi odriču da ga jedu zbog mirisa? Ako bi ga svi jeli miris bi bio zanemaren. Potpuno mi je suludo ali eto, i ja se istog pridržavam. Kada je sezona mladog tzv. srebrnjaka, tu već menjam metodologiju ishrane i pojedem celu vezu uz dobru slaninu ili čvarke... ma uz bilo šta, jednostano ne odolevam. Ako bi mi dragi uslovio luk ili ja, rekla bih luk. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:35 |
|
|
BGabriel je napisao/la: I čudim se stalno, ako beli luk ima prirodna antibiotska svojstva i zastupljen je u skoro svim kuhinjama sveta, zbog čega se ljudi odriču da ga jedu zbog mirisa? Ako bi ga svi jeli miris bi bio zanemaren.
ne jedemo ga svi. onda je ulazak u vozilo javnog prijevoza pravi doživljaj. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:38 |
|
|
Jede ga većina a manjina neka trpi, zašto postoje gas maske.  Ni meni nije sve potaman pa trpim. Dodatak: Ako postoje pušačke zone u restoranima, neka uvedu i autobuse za luk i one druge. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:40 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Jede ga većina a manjina neka trpi, zašto postoje gas maske.  Ni meni nije sve potaman pa trpim.  zamišljam sebe u busu s maskom. ionako mi samo nos viri, to bi tek bio prizor. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:45 |
|
|
Nisi pročitala dodatak u kom slučaju ti ne bi bila potrebna maska. Inače maske nose mnogi u svetu, hoće ljudi da ne udišu smog i niko ih čudno ne gleda. Mislim da kada bih stavila masku i pošla Beogradom hitno bi me hospitalizovali na odeljenje za one "ni tamo ni vamo"... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:47 |
|
|
ma kakav dodatak, moj bus je poznat po babama koje vole češnjak.  šutim i trpim, šta ću. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:52 |
|
|
Ma moj dodatak u postu iznad. Pusti babe i dede neka jedu. Nekima je to miris u odnosu na ostalo.  Npr. kada seckam luk, mada je pravilno da se gnječi drvenim tučkom i da ne dođe u kontakt sa metalom, obavezno stavim hiruške rukavice a ako nemam pri ruci, onda istrljam ruke listom peršuna i posle toga properem nešto na silu i dugo se šetam luftirajući ruke. lol
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:53 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Napij se čorbe od luka. Kao čaj popiješ, kad bih bio u nekoj krizi velikoj morao bi začepiti nos kao Čkalja i progutati taj čaj. Odmah presatne boliti grlo sva prehlada ode. https://www.google.ba/search?q=google&o ... a+prehladaE sad to što se nekom gadi, Lijek nikad nije prijatan, ako je prijatan onda dobro ne djeluje, kad boli grlo limun mora da "opkolj" i bude bolje tako je stvar sa lukom. Što su prehlada i gripa mi je apsolutno jasno, ali za ovaj "novi zimski virus" prvi put čujem. Brrr, zvuči opako i ne bih ga htio pokupiti. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:56 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Ma moj dodatak u postu iznad. Pusti babe i dede neka jedu. Nekima je to miris u odnosu na ostalo.  Npr. kada seckam luk, mada je pravilno da se gnječi drvenim tučkom i da ne dođe u kontakt sa metalom, obavezno stavim hiruške rukavice a ako nemam pri ruci, onda istrljam ruke listom peršuna i posle toga properem nešto na silu i dugo se šetam luftirajući ruke. lol znam dobar trik za sjeckanje češnjaka: na dasku staviti malo maslinovog ulja i u njemu sjeckati luk. miris ostane samo u jelu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 19:58 |
|
|
Sad sam iz zajebancije upisao u google taj virus i stvarno postoji.  Nekakva crijevna viroza, stigla nam je iz Australije. Ima tamo svakavih boleština. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 20:03 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: BGabriel je napisao/la: Ma moj dodatak u postu iznad. Pusti babe i dede neka jedu. Nekima je to miris u odnosu na ostalo.  Npr. kada seckam luk, mada je pravilno da se gnječi drvenim tučkom i da ne dođe u kontakt sa metalom, obavezno stavim hiruške rukavice a ako nemam pri ruci, onda istrljam ruke listom peršuna i posle toga properem nešto na silu i dugo se šetam luftirajući ruke. lol znam dobar trik za sjeckanje češnjaka: na dasku staviti malo maslinovog ulja i u njemu sjeckati luk. miris ostane samo u jelu.  Odličan trik ali ja to rešavam drvenim tučkom, nikako nož i zato ga i ne dodirujem osim kada ga ljuštima ali onda natučem rukavice. Prevenciji dajem prednost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 20:05 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Odličan trik ali ja to rešavam drvenim tučkom, nikako nož i zato ga i ne dodirujem osim kada ga ljuštima ali onda natučem rukavice.
Prevenciji dajem prednost.
a kako ukloniš miris iz drveta? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 20:08 |
|
|
|
Sastružem nožem, protrljam peršunovim listom, pa pod vodeni mlaz i pustim da se suši, vetri. Imam više komada dasaka mada one iz Ikee nisu loše, kao karton, makar za takve stvari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 20:41 |
|
|
Citat: Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv prehlade i gripe
Ako se želite izboriti s prehladom ili je spriječiti, postoji hrana koja vam može pomoći u tome.
U hladnim zimskim danima je važno poboljšati imunitet, a to lako možete učiniti konzumiranjem određene hrane i pića.
Riba
Sve vrste masnih riba sadrže masne kiseline koje unapređuju imunitet i pomažu u borbi protiv prehlade i gripe.
Bijeli luk
Svježi bijeli luk stvara antioksidanse koji pomažu u borbi protiv prehlade, ali je i najefikasniji u jačanju imuniteta.
Čaj
Ništa zimi ne prija kao šolja vrućeg čaja. Čaj olakšava grlobolju, a sadrži i sastojke koji pomažu u borbi protiv gripe.
Gljive
Gljive su bogate antioksidansima, vitaminima, vlaknima i kalijem, koji su efikasni u borbi s prehladom.
Slatki krompir
Slatki krompir je veoma dobar za očuvanje zdravlja tokom zime. Njegovi sastojci se pretvaraju u vitamin A, koji je ključan za jak imunitet. Izvor: http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice/ova-hrana-ce-vam-pomoci-u-borbi-protiv-prehlade-i-gripe/141211080
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 20:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Nisam pojma imao do nedavno da je Karanfilić onako jak anestetik. Nedavno me zub malo bolio, namažeš uljem od Karanfilića usta se ukoče kao da si kod zubara bio.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prehlade Postano: 11 pro 2014, 20:49 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: BGabriel je napisao/la: I čudim se stalno, ako beli luk ima prirodna antibiotska svojstva i zastupljen je u skoro svim kuhinjama sveta, zbog čega se ljudi odriču da ga jedu zbog mirisa? Ako bi ga svi jeli miris bi bio zanemaren.
ne jedemo ga svi. onda je ulazak u vozilo javnog prijevoza pravi doživljaj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|