|
|
Stranica: 7/9.
|
[ 201 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 14:39 |
|
|
Vujadin je napisao/la: "Isli s ratom" ili bolje receno bjezali glavom bez obzira u Gradisce, Stajersku a preko Jadrana u Molise. Niste bili nesto spremni, za dom.  A cak i tamo gdje ste doselili pognuli ste glavu i asimilirali se u nesto deseto. Tebi je jasno da je Gradišće bilo granica prema Turcima? http://www.iranpoliticsclub.net/maps/im ... %20Map.jpghttp://www.the-burgenland-bunch.org/New ... armegy.jpgA Štajerska je par km od granice. U Moliseu ima par sela sveskupa, to isto znaš ? Hrvati su uvijek poštivali zakone prostora u kojima su bili. Nismo bili idioti kao Srbi, koji su se uvijek nekaj bunili. U HR su došli s Turcima, nastanjivali puste planine i šumetine (pogledaj kartu), a da stvar bude bolja, to su bili Vlasi, a ne Srbi, dakle ljudi koji su Srbima postali tek u 20.st-u. Seljačine koje su se išle nekaj bunit. @Aga, još vas boli pozadina ? Jbg. gadno je to. @ Kačamak, to kaže pripadnik naroda koji je branio Turke od Mongola i donosio islam u Europu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 14:47 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: I koliko tom nepismenom pajseru plaćate da vas brani, gospodine Čeha? I kako mu plaćate, u kunama ili u naturi Heero je napisao/la: 3 dana isto tuipis cehi da je peder a to ponavljanje ne jaca tvoj argument
@ ceha cime si mi ucmizdrio dečkicu? ta kazes ta kazes ta bilo za rucak jes sve pojo jel vruco na skeli popi malo vode  kaže se ija na hrvatskoj ikavici da si pravi autohtoni to bi znao aj sad pejaj klumpire doli ka sumadiji čobane
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 14:51 |
|
|
Kme picek kmeeee 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 15:08 |
|
|
|
Zakaj se hvališ turskim pravom prve noći ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 15:18 |
|
|
|
Ti mislis da me vrijedjas sa tim, tursko ovo tursko ono? Turci su nam manje zla ucinili za 400 godina, nego vi za 5 godina ustaske monstrum proklete genocidne kvazidrzave.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 15:29 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ti mislis da me vrijedjas sa tim, tursko ovo tursko ono? Turci su nam manje zla ucinili za 400 godina, nego vi za 5 godina ustaske monstrum proklete genocidne kvazidrzave. 4 g i 1 mjesec. Kraće vrijeme i bolji učinak. Berlin kaput tvornica Jasenovac obarala rekorde produktivnosti u tri smene. Sanda Raskovic predložila rezoluciju o genocidu u ndh sa svim reperkusijama iz toga i posle .
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 15:36 |
|
|
Ceha je napisao/la: @vUjo, jbg. mi nemamo u sebi turskog genetskog materijala za razliku od vas. Gradišće je tada bilo na granici kršćanske Europe mi smo išli s ratom. Išli ste i vi, ali pod repovima Turaka, što nije nikaj čudno, tako ste i prije i poslije. Ali mi smo se i vratili, a vi neke stvari možete gledati samo na razglednicama. Od Kosova do Knina.
@Aga, pa jasno. Izbježali ste se, pa ne možete doći sebi. Ne bojte se. Nije Sibir daleko. Išlo se i u stogodišnje vjerske ratove. Zatiranja Hugenota i protestanata. Tu sekvencu i insert presutkujes. Neje slavno uklesana.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 16:58 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ti mislis da me vrijedjas sa tim, tursko ovo tursko ono? Turci su nam manje zla ucinili za 400 godina, nego vi za 5 godina ustaske monstrum proklete genocidne kvazidrzave. Kak 5 godina, ww2 je ovdje trajao samo 4? Turci, koji su vas iselili iz Kosova, su napravili manje štete, nego Ustaše (koji su bili kvislinzi) i na čijem području djelovanja vas je bio isti postotak prije i poslije rata ? @KiM ? Jbg. mi smo ratovali po Europi, al nikad nismo ratovali s Turcima protiv nje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 17:39 |
|
|
|
pobili smo 4 miliona srba u NDH-a pa to je skroz bezobrazno kad se uzme u obzir da nismo ni toliko metaka imali
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 18:29 |
|
|
|
Metak je gospodski. I košta. Budak nož žica kama srbosjek malju su rekviziti korišteni u stacionaru i rehabilitacijskom centru Jasenovac. Gde su se lečili od astme inhaliranjem u komorama i pod tuševima.
Heero jel ti neko rekel da mnogo bistro i pametno deluješ dok sutis. Neke teme nisu za malodobnu djecu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 19:09 |
|
|
Plinske komore u Jasenovcu. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 20:59 |
|
|
Ceha je napisao/la: @KiM ? Jbg. mi smo ratovali po Europi, al nikad nismo ratovali s Turcima protiv nje. Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 21:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64294 Lokacija: DAZP HQ
|
Vujadin je napisao/la: Ceha je napisao/la: @KiM ? Jbg. mi smo ratovali po Europi, al nikad nismo ratovali s Turcima protiv nje. Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama? Šta misliš otkud ona sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata u sred Njemačke? Ili kad Švedjani straše djecu s bježite, evo Hrvata. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 21:16 |
|
|
Ceha je napisao/la: to su bili Vlasi, a ne Srbi, dakle ljudi koji su Srbima postali tek u 20.st-u.
Uvijek neki "Vlasi", a uvijek se dosele iz raznih dijelova srednjovjekovne Srbije, govore srpski, a ne romanski, i gle cuda, pod vjerskom su upravom Pecke Patrijarsije (do KKV), a zatim i mitropolije u Sremskim Karlovcima. Ma sve su, samo nisu Srbi, jel tako kajkavac?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 22:29 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ceha je napisao/la: @KiM ? Jbg. mi smo ratovali po Europi, al nikad nismo ratovali s Turcima protiv nje. Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama? I, sto si sad posta protestant, glavno da imas reci nesto protiv Hrvata. Pa glavni junak vasih rodjaka, luzickih Srba je Hrvat Krabat, ne samo to, opcepoznata licnost medj' Njemcima tamo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 22:34 |
|
|
dudu je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama?
Šta misliš otkud ona sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata u sred Njemačke? Ili kad Švedjani straše djecu s bježite, evo Hrvata.  Možda zato što ste se iživljavalji na ženama i deci i teško terorisali nemačke civile?
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 22:39 |
|
|
|
Srbi u obrani njemacke nejaci.
Pfhahaha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 06 srp 2016, 23:24 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ceha je napisao/la: @KiM ? Jbg. mi smo ratovali po Europi, al nikad nismo ratovali s Turcima protiv nje. Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama? 7 godine nakon Lazareve pogibije dajemo mu ćerku lepu Oliveru da ga zaludi. Posto su katolici Ugri i Hrv kao donji pljackali Mačvu i pustošili sever Srbije mi ih pomlatismo kod Nikopolja. Posle smo i mongole mod Angore Ankare. Kada su sjebali Bajazita i u kavez vodili po carstvu. Kupiti smo još 60g do Hrv zeta što IZDADE Despotovinu 1459. Miraz proda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 00:24 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Srbi u obrani njemacke nejaci.
Pfhahaha. Nemojte tako druže Puntar i vi ste se iskazali u obrani islamističke mladeži bula i ranjenih islamista tokom zadnjeg rata eto i sad primate islamističke migrante dok svoj narod izbacujete iz stanova.Volite islam nekako vas vuče taj miris,čačkanje guzice fiskultura i tako te stvari.Miriše vam.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 09:13 |
|
|
Heero je napisao/la: pobili smo 4 miliona srba u NDH-a pa to je skroz bezobrazno kad se uzme u obzir da nismo ni toliko metaka imali Ma sa zubima, to  @KiM, to su oni ljudi koji su svaki ubijali po tisuću Srba dnevno? Kako bi inače stigli do 7 mili Ona žrtava? 365 tisuća svaki dan, 6 takvih=milijun godišnje, a logor radi 3 godine? Ups, još uvijek je malo. A postotak Srba prije i poslije rata, isti ili veći ? Kak' to ? Vujadin je napisao/la: Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama? SRCNjN nije bio protestantska zemlja. Vujadin je napisao/la: Ceha je napisao/la: to su bili Vlasi, a ne Srbi, dakle ljudi koji su Srbima postali tek u 20.st-u.
Uvijek neki "Vlasi", a uvijek se dosele iz raznih dijelova srednjovjekovne Srbije, govore srpski, a ne romanski, i gle cuda, pod vjerskom su upravom Pecke Patrijarsije (do KKV), a zatim i mitropolije u Sremskim Karlovcima. Ma sve su, samo nisu Srbi, jel tako kajkavac? Trebinje i Travunja veze sa srednjovjekovnom Srbijom baš i nemaju previše. Bili su pod nemanjićkom vlašću neko vrijeme, prije su bili dukljanski i hrvatski. Ali zanimljivo je kako misliš da je područje od dvije današnje općine, Trebinja (i to ne cijelog) i Bileće moglo naseliti sve Srbe (a po tvome i štokavce) zapadno od Drine... Vlas je zanimanje, ne etnik. A vjersku upravu PPa je širila Otomanska Turska, što se lijepo vidi po karti koju si postao. Doseg Srba je doseg turskog kopita. Samo PPa nema nakon što se to područje oslobađa, zar ne Makedonac? @KiM, pa da, ratovali ste s Turcima. Ne ulazim u motive, ali Mačva tog doba je dio h-u države...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 10:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39461 Lokacija: Gl. grad regije
|
Program prekogranične suradnje (obratiti pozornost na link za jezik  ) : http://www.cbc-cro-bih.net/en/item/15.htmlBanovina?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 11:09 |
|
|
Ceha je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Terorisali luterane i druge protestante u njihovim zemljama? SRCNjN nije bio protestantska zemlja. Pola sjeverne Njemacke prihvatilo je luteranstvo. Ucestvovali ste u vjerskim ratovima, u Tridesetogodisnjem ratu, opsadi Magdeburga, klali ste luterane u njihovoj zemlji, na njihovim kucnim pragovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 11:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: Trebinje i Travunja veze sa srednjovjekovnom Srbijom baš i nemaju previše. Bili su pod nemanjićkom vlašću neko vrijeme, prije su bili dukljanski i hrvatski. Ali zanimljivo je kako misliš da je područje od dvije današnje općine, Trebinja (i to ne cijelog) i Bileće moglo naseliti sve Srbe (a po tvome i štokavce) zapadno od Drine... Vlas je zanimanje, ne etnik. A vjersku upravu PPa je širila Otomanska Turska, što se lijepo vidi po karti koju si postao. Doseg Srba je doseg turskog kopita. Samo PPa nema nakon što se to područje oslobađa, zar ne Makedonac?
Trebinje je bilo sastavni dio Srbije. I stvarno si glup kad mislis da su Srbi doseljavani samo iz Trebinja, jer to povezujes sa preovladjujucim hercegovackim dijalektom. Zapadni krajevi su naseljavani iz raznih dijelova Srbije - od Hercegovine, Raske, Podrinja, Metohije, Kosova, Makedonije, Sumadije. Pecka Patrijarsija do KKV je istorijska cinjenica, smetalo to tebi ili ne. Kasnije se obrazovala Mitropolija u Sremskim Karlovcima - opet autonomna srpska crkva. Srbi kontinuirano imaju svoju vjersku autonomiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 13:21 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ovo je najtrolerskija tema koju sam ikad vidio. Svaka čast, gospodine Junuze. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Preko Drine, zapadno Postano: 07 srp 2016, 13:29 |
|
|
SDB je napisao/la: Ovo je najtrolerskija tema koju sam ikad vidio. Svaka čast, gospodine Junuze.  Čudi me vaša gradacija, gospodine SDB. Nešto ili jeste ili nije makar u ovom kontekstu. Meni je tema beskrajno smešna te smtram da je treba ostaviti jer - smeh je najozbilnija stvar na svetu. Pri tom, ne smemo smesti s uma da je SMEH NAJOZBILJNIJA STVAR NA SVETU. Bona fide! 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|