Izrael vs Palestina - Podržava Palestinu, jer...manji, slabiji, okupacija, logor, očaj itd. Religija NIPOŠTO nije faktor.
Azerbejdžan vs Armenci (Arcah) - Podržava moćnije azerbejdžance jer Armenci su...separatisti, teroristi? Religija nije faktor.
Turci vs Kurdi - Podržava moćnije Turke jer Kurdi su separatisti, teroristi. Religija također nije faktor.
Turci vs Grci (Ciprani) - Podržava separatiste i nelegalnu, nepriznatu tvorevinu sjeverni Cipar jer....Turci su ugroženi? Religija NIPOŠTO nije faktor.
ISIL vs Assad - "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci".
ISIL i Turci vs Kurdi u Siriji - Podržava moćnije Turke jer Kurdi su separatisti, teroristi + "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci".
ISIL vs Šiiti u Iraku - "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci".
ISIL vs Jezidi (jedini i pravi genocid) - "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci". Nisam vidio nikakvo žaljenje apropos genocida i masovnih otmica i silovanja jezidskih djevojki.
Kinezi vs Ujguri - Podržavam Ujgure jer su manji, slabiji itd. Religija NIPOŠTO nije faktor.
Burma vs Rohinge - Podržavam Rohinge jer su manji, slabiji itd. Religija NIPOŠTO nije faktor.
Indija vs Pakistan - Podržavam Pakistan jer...Religija NIPOŠTO nije faktor.
Kosovari vs kosovski Srbi - Podržavam Kosovare jer...
Jel mi promaklo još neko žarište, možda nešto neprimijećeno u Africi? Nisam vidio da su previše stravstveno zauzeli stranu u Jemenu, iako je riječ o izuzetno krvavom sukobu.
---------------------------------
Uglavnom, shvaćate poantu. Samo najgori ljudski šljam može u internetskim bespućima ili u osobnim kontaktima lagati tako bezočno, u ekstremno kontradiktornim situacijama, pun divljenja samom sebi kako uspješno takija sugovornika. Samo ne znam koji sugovornici to puše. Za sugovornika samo prezir, hraknuti ga ili nokautirati.
Ono što je meni apsolutno prihvatljivo je sljedeće:
"Ja sam vjernik, musliman, sunit, i imam vjersku obvezu podržati braću i sestre bez obzira na kontekst i jesu li ili nisu "u pravu". Hijerarhija je vrlo jasna, podržavam muslimane kontra svih ostalih. U unutarmuslimanskim prijeporima podržavam sunite kontra šiita. Iznimke su u situacijama gdje je ova ili ona strana previše popustljiva prema nevjernicima, i tu recimo zadržavam pravo da popljujem recimo "popustljivu" Saudijsku Arabiju, a pohvalim Iran". Za sve što govorim imam pokriće u vjerskim tekstovima."
I to je to. I sugovornik i ja bi se osjećali puno bolje. Naravski, druže moj sarajevski/tuzlanski/zenički/pazarski whatever, i dalje si smeće od čovjeka, ali za razliku od takijaša, ipak imaš neke ljudske osobine.
PS: For your time: