HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 16:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Prikladan naziv za osobu koja podržava sve ove strane u svjetskim sukobima?
PostPostano: 13 lis 2023, 06:49 

Izrael vs Palestina - Podržava Palestinu, jer...manji, slabiji, okupacija, logor, očaj itd. Religija NIPOŠTO nije faktor.

Azerbejdžan vs Armenci (Arcah) - Podržava moćnije azerbejdžance jer Armenci su...separatisti, teroristi? Religija nije faktor.

Turci vs Kurdi - Podržava moćnije Turke jer Kurdi su separatisti, teroristi. Religija također nije faktor.

Turci vs Grci (Ciprani) - Podržava separatiste i nelegalnu, nepriznatu tvorevinu sjeverni Cipar jer....Turci su ugroženi? Religija NIPOŠTO nije faktor.

ISIL vs Assad - "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci".

ISIL i Turci vs Kurdi u Siriji - Podržava moćnije Turke jer Kurdi su separatisti, teroristi + "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci".

ISIL vs Šiiti u Iraku - "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci".

ISIL vs Jezidi (jedini i pravi genocid) - "Ne podržavam ISIL, ali...ipak podržavam. Usput, stvorili su ih Amerikanci i Izraelci". Nisam vidio nikakvo žaljenje apropos genocida i masovnih otmica i silovanja jezidskih djevojki.

Kinezi vs Ujguri - Podržavam Ujgure jer su manji, slabiji itd. Religija NIPOŠTO nije faktor.

Burma vs Rohinge - Podržavam Rohinge jer su manji, slabiji itd. Religija NIPOŠTO nije faktor.

Indija vs Pakistan - Podržavam Pakistan jer...Religija NIPOŠTO nije faktor.

Kosovari vs kosovski Srbi - Podržavam Kosovare jer...

Jel mi promaklo još neko žarište, možda nešto neprimijećeno u Africi? Nisam vidio da su previše stravstveno zauzeli stranu u Jemenu, iako je riječ o izuzetno krvavom sukobu.

---------------------------------

Uglavnom, shvaćate poantu. Samo najgori ljudski šljam može u internetskim bespućima ili u osobnim kontaktima lagati tako bezočno, u ekstremno kontradiktornim situacijama, pun divljenja samom sebi kako uspješno takija sugovornika. Samo ne znam koji sugovornici to puše. Za sugovornika samo prezir, hraknuti ga ili nokautirati.

Ono što je meni apsolutno prihvatljivo je sljedeće:

"Ja sam vjernik, musliman, sunit, i imam vjersku obvezu podržati braću i sestre bez obzira na kontekst i jesu li ili nisu "u pravu". Hijerarhija je vrlo jasna, podržavam muslimane kontra svih ostalih. U unutarmuslimanskim prijeporima podržavam sunite kontra šiita. Iznimke su u situacijama gdje je ova ili ona strana previše popustljiva prema nevjernicima, i tu recimo zadržavam pravo da popljujem recimo "popustljivu" Saudijsku Arabiju, a pohvalim Iran". Za sve što govorim imam pokriće u vjerskim tekstovima."

I to je to. I sugovornik i ja bi se osjećali puno bolje. Naravski, druže moj sarajevski/tuzlanski/zenički/pazarski whatever, i dalje si smeće od čovjeka, ali za razliku od takijaša, ipak imaš neke ljudske osobine.

PS: For your time:

slika

Vrh

Naslov: Re: Prikladan naziv za osobu koja podržava sve ove strane u svjetskim sukobima?
PostPostano: 13 lis 2023, 07:52 

Glede Jemena, tamo je navodno ubijeno skoro 400 000 ljudi. Da ne spominjemo mjesta gdje su se sve muslimani tamanili međusobno.

U Palestini Izrael ubio ako sam dobro upamtio nešto više od 30 000 u cijelom periodu od 1948. do danas, u stvari bolje rečeno do zadnje subote.

Nema jemenskih zastava, nema prosvjeda, nema žaljenja za milijunima poginulih na nekom drugom mjestu.

Ja samo ne znam koji je interes za ovo online smaranje sa Palestinom. Čemu to, zar islamisti zaista misle da se ne vidi što pokušavaju. Možda je nekad i moglo kad nije bilo interneta. Internet glavni neprijatelj takije.

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Naslov: Re: Prikladan naziv za osobu koja podržava sve ove strane u svjetskim sukobima?
PostPostano: 13 lis 2023, 08:20 

Kako tek nazvati to sto su Bh Hrvati u svakom svjetskom sukobu kontra muslimana? Ima li za to naziv? Naravno religija nije faktor

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:20 

Neootomomanski islamist.

Jer ovdje nije samo islamizam, ovdje se podupiru i Turci u svakom međuislamskom sukobu (npr. kontra Kurda).

Inače, to su ovi muslimanski takijaši iz BiH, ljigice bez obraza, koji si umišljaju da su oni Turci, pöturice.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ja samo ne znam koji je interes za ovo online smaranje sa Palestinom. Čemu to, zar islamisti zaista misle da se ne vidi što pokušavaju. Možda je nekad i moglo kad nije bilo interneta. Internet glavni neprijatelj takije.

Hoće reći da su oni muslimani, da im je nacija nebitna.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:28 

Karabaja je napisao/la:
Kako tek nazvati to sto su Bh Hrvati u svakom svjetskom sukobu kontra muslimana? Ima li za to naziv? Naravno religija nije faktor

Zapravo, ako pogledaš FB komentare i razne ankete, rekao bih da je recimo 25-33% bh. Hrvata i 40-50% Pereca uz Palestince. Uglavnom ljudi mutnog ili telećeg pogleda, te više boomeri. Bućkuriš "anti-ćifut" ekipe, mali zadah "nesvrstanih", te bratstvo ekstremne ljevice i desnice.

No takvi barem imaju neku konzistentnost i integritet, pa u Siriji podržavaju Assada, te Kurde kontra Turaka npr. Vidi se neka ljudskost u smislu teze: "svugdje ću podržati slabije".

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:31 

Karabaja je napisao/la:

Poprilično jednostavno.

U manje-više svim sukobima su muslimani dotepenci, išli su osvajati prethodno kršćanske zemlje.
Pa nije Izrael išao osvajati Meku i Medinu (iako je i tamo bilo Židova).

Ovo s Palestinom i BiH ima i dublje značenje.
Hamasovci i Hezbolah su ratovali za vas po srednjoj Bosni, igrali nogomet ljudskim glavama.
Ti očekuješ od Hrvata da su nakon toga za njih?

A imaš i narativ islamskog terorizma, npr. Ujguri kontra Kine.

U Jemenskom sukobu je većina Hrvata na strani slabijeg (šijitski Huti), ako nisu neutralni.

U Afganistanu su Hrvati bili za Sjeverni savez i kontra Talibana, ako nisu neutralni.

U Kazahstanu su za neovisni Kazahstan (iako su isti muslimani), a kontra Rusije (iako ima i iznimaka).

U Čečeniji je većina Hrvata bila za Čečene, dok ovi nisu skrenuli u vahabitizam.

Itd...

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:32 

Karabaja je napisao/la:

To nije istina, evo npr. podržavamo Albance i neovisno Kosovo. Poštena čovjeka ćemo podržati uvijek bez obzira tko je. I vas smo podržavali dok se niste okrenuli protiv nas.

A nismo ni protiv Palestine. Osobno naravno da podržavam državu Palestinu i želim Palestincima sve najbolje. Neprihvatljiva je jedino ideologija Hamasa.

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:34 

Karabaja je napisao/la:

To nije istina, evo npr. podržavamo Albance i neovisno Kosovo. Poštena čovjeka ćemo podržati uvijek bez obzira tko je. I vas smo podržavali dok se niste okrenuli protiv nas.

Ovo je dobar primjer :zivili

A nismo ni protiv Palestine. Osobno naravno da podržavam državu Palestinu i želim Palestincima sve najbolje. Neprihvatljiva je jedino ideologija Hamasa.

Ovo isto.
Kurdi i Palestinci u tom kontekstu jesu slični, narodi bez države.
Svakom svoje, ali kontra islamofašizma.

Većina Kurda su isto muslimani.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.