|
|
Stranica: 30/55.
|
[ 1370 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 16:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Sa obzirom na trajno narušene međuetničke odnose, i neriješena politička pitanja, da ne govorimo o vjerskim, ne vidim da je miješanje u ovo doba najpametniji izbor, osim ako se jedna strana u potpunosti ne preda i prisvoji sve od druge. Znači nema tu nekakvog mirovno-interesnog dogovora, samo totalna kapitulacija (po tim vjersko-nacionalnim pitanjima) jedne ili druge strane pri ulazu u brak. Ovo je devalvacija ljubavi. Sećam se Muslimanke koja je govorila da bi pre umrla nego se udala za Srbina. Šta je bilo dalje pretpostavite sami. Moja konačna ponuda bi bila ova, pa taman sa druge strane bila cura sa IQ-om 160 i izgledom 10/10: - Vjenčanje u katoličkoj crkvi (a zna se šta tome prethodi) - Djeca krštena u katoličkoj crkvi - Djeca moraju imati kršćanska ili barem "zapadna" imena - Žena smije biti agnostik ili ateist (dobro ćemo se slagati), sve dok ne priječi ostvarivanju stavki iznad - Žena ima legitimno pravo folklorno obilježiti nekakve njene vjerske običaje - U sportu smije navijati za neke druge repke samo ukoliko sa istim žarem navija i za hrvatske repke - Objektivan pristup povijesti i političkim pitanjima je dozvoljen, nipošto mitologija vezana uz pleme u kojem miljeu je odrasla Sa obzirom da će malo koja udovoljiti tim zahtjevima, vjerojatno ništa od mixera na Balkanu za mene
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Moja konačna ponuda bi bila ova, pa taman sa druge strane bila cura sa IQ-om 160 i izgledom 10/10:
- Vjenčanje u katoličkoj crkvi (a zna se šta tome prethodi) - Djeca krštena u katoličkoj crkvi - Djeca moraju imati kršćanska ili barem "zapadna" imena - Žena smije biti agnostik ili ateist (dobro ćemo se slagati), sve dok ne priječi ostvarivanju stavki iznad
- Žena ima legitimno pravo folklorno obilježiti nekakve njene vjerske običaje - U sportu smije navijati za neke druge repke samo ukoliko sa istim žarem navija i za hrvatske repke - Objektivan pristup povijesti i političkim pitanjima je dozvoljen, nipošto mitologija vezana uz pleme u kojem miljeu je odrasla
Sa obzirom da će malo koja udovoljiti tim zahtjevima, vjerojatno ništa od mixera na Balkanu za mene Isto ili slično bi mogao napisati Srbin sa severa i Srbin iz južne Srbije, ili Hrvat sa severa i Hrvat Dalmatinac ako bi izuzeli par alineja. Ukoliko bi mlada pristala na tvoje uslove (postavljanje uslova indicira da je tvoja ljubav na klimavim temeljima), značilo bi da te bezuslovno voli. Sada više nije problem ona već ti. Takva ljubav i zajedički život nemaju dobru perspektivu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Moja konačna ponuda bi bila ova, pa taman sa druge strane bila cura sa IQ-om 160 i izgledom 10/10:
- Vjenčanje u katoličkoj crkvi (a zna se šta tome prethodi) - Djeca krštena u katoličkoj crkvi - Djeca moraju imati kršćanska ili barem "zapadna" imena - Žena smije biti agnostik ili ateist (dobro ćemo se slagati), sve dok ne priječi ostvarivanju stavki iznad
- Žena ima legitimno pravo folklorno obilježiti nekakve njene vjerske običaje - U sportu smije navijati za neke druge repke samo ukoliko sa istim žarem navija i za hrvatske repke - Objektivan pristup povijesti i političkim pitanjima je dozvoljen, nipošto mitologija vezana uz pleme u kojem miljeu je odrasla
Sa obzirom da će malo koja udovoljiti tim zahtjevima, vjerojatno ništa od mixera na Balkanu za mene Isto ili slično bi mogao napisati Srbin sa severa i Srbin iz južne Srbije, ili Hrvat sa severa i Hrvat Dalmatinac ako bi izuzeli par alineja. Ukoliko bi mlada pristala na tvoje uslove (postavljanje uslova indicira da je tvoja ljubav na klimavim temeljima), značilo bi da te bezuslovno voli. Sada više nije problem ona već ti. Takva ljubav i zajedički život nemaju dobru perspektivu. Za pravoslavku nema velikih prepreka jer RKC i SPC međusobno priznaju sve sakramente, vjenčanje i krštenje u RKC je isto kao da je obavljeno u SPC. Oko politike u BiH ne bi bilo previše nesuglasica jer mir i suradnja nemaju alternativu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:29 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: BGabriel je napisao/la:
Isto ili slično bi mogao napisati Srbin sa severa i Srbin iz južne Srbije, ili Hrvat sa severa i Hrvat Dalmatinac ako bi izuzeli par alineja.
Ukoliko bi mlada pristala na tvoje uslove (postavljanje uslova indicira da je tvoja ljubav na klimavim temeljima), značilo bi da te bezuslovno voli. Sada više nije problem ona već ti. Takva ljubav i zajedički život nemaju dobru perspektivu.
Za pravoslavku nema velikih prepreka jer RKC i SPC međusobno priznaju sve sakramente, vjenčanje i krštenje u RKC je isto kao da je obavljeno u SPC. Oko politike u BiH ne bi bilo previše nesuglasica jer mir i suradnja nemaju alternativu. Vidim da si smekšao što me raduje jer pretpostavljam da si svestan da krutim postavljanjem uslova sužavaš krug da ne kažem izbor buduće saputnice kroz život. Bilo bi intresantno znati, kako bi reagovao kada bi tebi neka sa IQ 160 i izgledom 10/10 koju prihvataš pod datim uslovima a i voliš je, dakle kada bi ona tebi postavila samo jedan uslov da li bi ga prihvatio?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:33 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: umrla?  Mislim da je jedan stasit, jak i snažan mladić kumovao tome da dotična promjeni svoje stavove.  Tačno, kada ga je videla pala je kao pokošena, sinove mu izrodila i eno ih, cvetaju u ljubavi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Kako se zovu djeca ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:36 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Za pravoslavku nema velikih prepreka jer RKC i SPC međusobno priznaju sve sakramente, vjenčanje i krštenje u RKC je isto kao da je obavljeno u SPC. Oko politike u BiH ne bi bilo previše nesuglasica jer mir i suradnja nemaju alternativu.
Vidim da si smekšao što me raduje jer pretpostavljam da si svestan da krutim postavljanjem uslova sužavaš krug da ne kažem izbor buduće saputnice kroz život. Bilo bi intresantno znati, kako bi reagovao kada bi tebi neka sa IQ 160 i izgledom 10/10 koju prihvataš pod datim uslovima a i voliš je, dakle kada bi ona tebi postavila samo jedan uslov da li bi ga prihvatio? Ne, moj krug je 99.8% svjetskih žena, samo isključuje ove balkanske gdje se mogu očekivati etničko-vjerske trzavice, pa su ovi uvjeti neka vrsta filtriranja. Kada bih sreo tu mitsku IQ 160 i 10/10, naravno da bih ju je odbio jer je očito luda kada se sa takvim statistikama želi petljati sa mnom. Kao što je rekao Groucho Marx, ne želim biti član kluba koji bi mene primio u članstvo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:51 |
|
|
Vidim da si smekšao što me raduje jer pretpostavljam da si svestan da krutim postavljanjem uslova sužavaš krug da ne kažem izbor buduće saputnice kroz život.
Bilo bi intresantno znati, kako bi reagovao kada bi tebi neka sa IQ 160 i izgledom 10/10 koju prihvataš pod datim uslovima a i voliš je, dakle kada bi ona tebi postavila samo jedan uslov da li bi ga prihvatio?
Ne, moj krug je 99.8% svjetskih žena, samo isključuje ove balkanske gdje se mogu očekivati etničko-vjerske trzavice, pa su ovi uvjeti neka vrsta filtriranja. Kada bih sreo tu mitsku IQ 160 i 10/10, naravno da bih ju je odbio jer je očito luda kada se sa takvim statistikama želi petljati sa mnom. Kao što je rekao Groucho Marx, ne želim biti član kluba koji bi mene primio u članstvo.  Krug nam je onoliko veliki koliki nam je opseg kretanja po planeti Zemljici mada je nekome za sreću dovoljan i komšiluk. A priori odbijaš "mitsku" ali ne zbog mogućeg ludila već zato što znaš da takva može postaviti samo jedan uslov a to je bezuslovna ljubav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 17:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako se zovu djeca ? Internacionalna imena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 18:06 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ovo je devalvacija ljubavi.
Sećam se Muslimanke koja je govorila da bi pre umrla nego se udala za Srbina. Šta je bilo dalje pretpostavite sami.
Moja konačna ponuda bi bila ova, pa taman sa druge strane bila cura sa IQ-om 160 i izgledom 10/10: - Vjenčanje u katoličkoj crkvi (a zna se šta tome prethodi) - Djeca krštena u katoličkoj crkvi - Djeca moraju imati kršćanska ili barem "zapadna" imena - Žena smije biti agnostik ili ateist (dobro ćemo se slagati), sve dok ne priječi ostvarivanju stavki iznad - Žena ima legitimno pravo folklorno obilježiti nekakve njene vjerske običaje - U sportu smije navijati za neke druge repke samo ukoliko sa istim žarem navija i za hrvatske repke - Objektivan pristup povijesti i političkim pitanjima je dozvoljen, nipošto mitologija vezana uz pleme u kojem miljeu je odrasla Sa obzirom da će malo koja udovoljiti tim zahtjevima, vjerojatno ništa od mixera na Balkanu za mene Ne uklapa ti se to nikako sa Islamskim življem. Opet ovi nalažu. Djeca moraju biti muslimani. Imati muslimansko ime. Dijetetu se mora obezbijediti Islasmko obrazovanje (tipa mekteb). Ne bi trebalo naginjati se drugoj strani ako se musliman oženi, muslimanki je zabranjeno zbog tvojih gor razloga navedenih. Može se ona udati za nemuslimana, ali svi če na nju gledati kao izdajicu. I zatrivačem svoje klice. Produžuje drugu klicu, a svoju je uništila.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 18:43 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Moja konačna ponuda bi bila ova, pa taman sa druge strane bila cura sa IQ-om 160 i izgledom 10/10:
Neću izdat ja. Takvi obično prvi konvertiraju. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:04 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17417 Lokacija: יום טוב
|
Ministry of Sound je napisao/la:
Za pravoslavku nema velikih prepreka jer RKC i SPC međusobno priznaju sve sakramente, vjenčanje i krštenje u RKC je isto kao da je obavljeno u SPC.
nope. nek me isprave dežurni pravoslavci, ali ako hoćeš vjenčanje u SPC, moraš prihvatiti pravoslavlje. RKC nema tih problema. ako se želiš vjenčati po katoličkom obredu možeš i kao ateist ili inovjernik, jedino ne smiješ bračnom drugu braniti život po vjeri i moraš pristati na krštenje i odgoj djece u katoličkoj vjeri.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:09 |
|
|
|
Istina, Pravoslavna crkva ne venčava nekrštene u SPC bez obzira na naciju što znači ni Srbe kao i ostale pravoslavne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:11 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: ako hoćeš vjenčanje u SPC, moraš prihvatiti pravoslavlje. RKC nema tih problema Mislim da je obrnuto. Ako se vjencas u pravoslavnoj crkvi ne moras prihvatiti pravoslavlje, dok u katolickoj moras. Onaj nogometas Sinisa Mihajlovic se vjencao u pravoslavnoj crkvi a zena mu (talijanka-katolik) nije morala prihvatit pravoslavlje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:12 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17417 Lokacija: יום טוב
|
bura je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ako hoćeš vjenčanje u SPC, moraš prihvatiti pravoslavlje. RKC nema tih problema Mislim da je obrnuto. Ako se vjencas u pravoslavnoj crkvi ne moras prihvatiti pravoslavlje, dok u katolickoj moras. Onaj nogometas Sinisa Mihajlovic se vjencao u pravoslavnoj crkvi a zena mu (talijanka) nije morala prihvatit pravoslavlje. evo vidi šta kaže BGabi. u RKC se mogu vjenčati katolik i ateist/inovjernik, pod gore navedenim uvjetima.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:18 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: u RKC se mogu vjenčati katolik i ateist/inovjernik. Jest, u pravu si.. Skroz zaboravih da to moze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64642 Lokacija: DAZP HQ
|
sto se Sarajka raspisala na klixu, pretvori se u glavno silo bosnjackih sovinjara. tko bi rekao. umjesto da nesto nauci na ovom forumu, ode ona u ekstreme. vise nista nije iskljuceno. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:22 |
|
|
@bura U pravu si. @Gabi Mea culpa Citat: V МЕШОВИТИ БРАК
§ 115
Брак између православног лица и лица друге вероисповести може се склопити само под овим условима:
1) лице друге вероисповести мора пре ступања у брак потписати писмену изјаву пред надлежним парохом православног лица, у присутности два сведока, да неће свога будућег брачног друга православне вере одвраћати од православног исповедања вере, ни покушавати да га ма којим начином наведе да пређе у другу веру; да неће сметати православном лицу у вршењу његових верских дужности и чувању православних црквених обреда и обичаја;
2) лице друге вероисповести мора се пред надлежним парохом и два сведока, писменом изјавом, нарочито обавезати да ће своју децу из тога брака крштавати и васпитавати у православној вери;
3) православно лице, које жели ступити у брак с лицем друге вероисповести, има пред надлежним парохом свечано обећати да ће стално, лепим начином, настојати да свога будућег друга приволи православној вери;
4) брак православног лица са лицем друге вероисповести мора се склопити у православном храму, од православног свештеника и по православном обреду.
Изјаву неправославног лица, означену у тачкама првој и другој овога параграфа, потписују и присутни сведоци пред надлежним парохом. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/z ... la-spc.htm
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Red Member
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:25 |
|
|
dudu je napisao/la: sto se Sarajka raspisala na klixu, pretvori se u glavno silo bosnjackih sovinjara. tko bi rekao. umjesto da nesto nauci na ovom forumu, ode ona u ekstreme. vise nista nije iskljuceno.  De nam dokazi to,inace ljudi u danasnje vrijeme mijenjaju misljenje koa carape
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:28 |
|
|
BGabriel je napisao/la:
2) лице друге вероисповести мора се пред надлежним парохом и два сведока, писменом изјавом, нарочито обавезати да ће своју децу из тога брака крштавати и васпитавати у православној вери;
Kako li je talijanka pristala na ovo (ako je pristala)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:29 |
|
|
bura je napisao/la: Kako li je talijanka pristala na ovo (ako je pristala) Ljubav, ona nije postavila uslove kao Ministar.  Dodatak: Ipak sam u pravu u onom delu koji se odnosi na uslov - krštenje, ali za drugog partnera kao što je u Pravilima, tu pogreših.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:29 |
|
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:31 |
|
|
BGabriel je napisao/la: bura je napisao/la: Kako li je talijanka pristala na ovo (ako je pristala) Ljubav, ona nije postavila uslove kao Ministar.  A gle, to je isto al nije isto...Po meni bi trebalo to biti stvar dogovora izmedju muza i zene, a ne da moras nesto potpisivati- da moras.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:34 |
|
|
BGabriel je napisao/la: bura je napisao/la: Kako li je talijanka pristala na ovo (ako je pristala) Ljubav, ona nije postavila uslove kao Ministar.  Dodatak: Ipak sam u pravu u onom delu koji se odnosi na uslov - krštenje, ali za drugog partnera kao što je u Pravilima, tu pogreših. samo budala ne postavlja uvjete. meni je milijun uvjeta, pa kad se poklopi, onda nek je ljubav bezuvjetna. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Sarajka udaj se za mene Postano: 28 lis 2014, 19:35 |
|
|
bura je napisao/la: BGabriel je napisao/la: Ljubav, ona nije postavila uslove kao Ministar.  A gle, to je isto al nije isto...Po meni bi trebalo to biti stvar dogovora izmedju muza i zene, a ne da moras nesto potpisivati- da moras. Naravno, što bi Turgenjev rekao "Dobro po naredbi nije dobro" ali brak se ipak ne dešava svaki dan, jednom potpišeš i mirani Bosna i Hercegovina. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|