|
|
Stranica: 24/29.
|
[ 704 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ateist
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 08 pro 2015, 19:06 |
|
|
Wikimedia Commons.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 08 pro 2015, 21:16 |
|
|
Baja, Mađarska jul 2015
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 11 pro 2015, 09:40 |
|
|
_________________ ...Little mirrror on the wall Who's the worst of them all? ...
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 11 pro 2015, 09:42 |
|
|
_________________ ...Little mirrror on the wall Who's the worst of them all? ...
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 11 pro 2015, 09:44 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 11 pro 2015, 09:47 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 02:21 |
|
|
Odlično
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 03:01 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Sta bolan odlicno - 2 ( dva minus) ...i to zbog ociglednog entuzijazma ...Jedino ta pretposlednja fotografija ( ulica) zasluzuje vise , ostalo skroz otanko . Kompozicija kadra nula ( ko mesarskom satarom odsjecene) , pa su sve fotke na neki nacin falicne . Npr taj andjelak ...da si se samo metar povukla nazad ..ili taj jelen od breze sto vuce kola ( osma odozdo)..opet ti je falio metar unazad i jelen ne bi bio invalid ( imao bi kompletne prednje noge ) ... Nemoj se ljutiti Krusko , sve izlozeno je podlozno kritici ..dobronamjerna je . Ocigledno je da volis ''uslikati '' , ..ali uz malo vise znanja , ono sto fotografises ce biti neuporedivo bolje . Jer svasta ce ti '' naletati ...razne situacije , buduce uspomene... i steta je . Evo ti jedan link sa nesto malo korisnih upustava . http://fotograf.co.rs/fotografska-kompenzicija/
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 08:32 |
|
|
Svarog je napisao/la: Sta bolan odlicno - 2 ( dva minus) ...i to zbog ociglednog entuzijazma ...Jedino ta pretposlednja fotografija ( ulica) zasluzuje vise , ostalo skroz otanko . Kompozicija kadra nula ( ko mesarskom satarom odsjecene) , pa su sve fotke na neki nacin falicne . Npr taj andjelak ...da si se samo metar povukla nazad ..ili taj jelen od breze sto vuce kola ( osma odozdo)..opet ti je falio metar unazad i jelen ne bi bio invalid ( imao bi kompletne prednje noge ) ... Nemoj se ljutiti Krusko , sve izlozeno je podlozno kritici ..dobronamjerna je . Ocigledno je da volis ''uslikati '' , ..ali uz malo vise znanja , ono sto fotografises ce biti neuporedivo bolje . Jer svasta ce ti '' naletati ...razne situacije , buduce uspomene... i steta je . Evo ti jedan link sa nesto malo korisnih upustava . http://fotograf.co.rs/fotografska-kompenzicija/Dobro nemoj mojoj Ribici zamjeriti...ona me voli pa je pristrana Pomaže li ako napišem da sam sad primila prvi puta u životu pravi fotoaparat u ruke, a ne samo mobitel? Učim ...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 09:56 |
|
|
Kruskha je napisao/la: Svarog je napisao/la: Sta bolan odlicno - 2 ( dva minus) ...i to zbog ociglednog entuzijazma ...Jedino ta pretposlednja fotografija ( ulica) zasluzuje vise , ostalo skroz otanko . Kompozicija kadra nula ( ko mesarskom satarom odsjecene) , pa su sve fotke na neki nacin falicne . Npr taj andjelak ...da si se samo metar povukla nazad ..ili taj jelen od breze sto vuce kola ( osma odozdo)..opet ti je falio metar unazad i jelen ne bi bio invalid ( imao bi kompletne prednje noge ) ... Nemoj se ljutiti Krusko , sve izlozeno je podlozno kritici ..dobronamjerna je . Ocigledno je da volis ''uslikati '' , ..ali uz malo vise znanja , ono sto fotografises ce biti neuporedivo bolje . Jer svasta ce ti '' naletati ...razne situacije , buduce uspomene... i steta je . Evo ti jedan link sa nesto malo korisnih upustava . http://fotograf.co.rs/fotografska-kompenzicija/Dobro nemoj mojoj Ribici zamjeriti...ona me voli pa je pristrana Pomaže li ako napišem da sam sad primila prvi puta u životu pravi fotoaparat u ruke, a ne samo mobitel? :blushing Učim ... Nazirem buduceg mahera...
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 09:58 |
|
|
Svarog je napisao/la: Kruskha je napisao/la: Dobro nemoj mojoj Ribici zamjeriti...ona me voli pa je pristrana Pomaže li ako napišem da sam sad primila prvi puta u životu pravi fotoaparat u ruke, a ne samo mobitel? :blushing Učim ... Nazirem buduceg mahera... Nisi sakrastičan? Imam malo prbolem noću slikati...ali to je vjerojatno do objektiva... Slike su ako uopće i škljocne noću grozne A ja tako volim noć sa tim svjetlićima sad oko blagdana
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 10:18 |
|
|
Kruskha je napisao/la: Svarog je napisao/la: Nazirem buduceg mahera... Nisi sakrastičan? Imam malo prbolem noću slikati...ali to je vjerojatno do objektiva... Slike su ako uopće i škljocne noću grozne A ja tako volim noć sa tim svjetlićima sad oko blagdana Nisam. Slikanje nocu je inace ''vjekovni problem'' Kod analognih fotoaparata se uzimaju osjetljiviji filmovi i ganja veci otvor blende..duza ekspozicija....kod digitalnih imas more podesavanja ,pa se igraj i eksperimentisi ( nista ne kosta ) i na kraju krajeva dok ne skontas svoj fotoaparat koristi i ''auto rezim''.. Uglavnom ,ti obrati paznju na kompoziciju, a ostalo ce nadoci brzo .
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 10:25 |
|
|
Svarog je napisao/la: Kruskha je napisao/la: Nisi sakrastičan? Imam malo prbolem noću slikati...ali to je vjerojatno do objektiva... Slike su ako uopće i škljocne noću grozne A ja tako volim noć sa tim svjetlićima sad oko blagdana Nisam. Slikanje nocu je inace ''vjekovni problem'' Kod analognih fotoaparata se uzimaju osjetljiviji filmovi i ganja veci otvor blende...kod digitalnih imas more podesavanja ,pa se igraj i eksperimentisi ( nista ne kosta ) i na kraju krajeva dok ne skontas svoj fotoaparat koristi i ''auto rezim''.. Uglavnom ,ti obrati paznju na kompoziciju, a ostalo ce nadoci brzo . Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide... Kad skužim do tad ću bljeskat svašta
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 10:29 |
|
|
Kruskha je napisao/la: Svarog je napisao/la: Nisam. Slikanje nocu je inace ''vjekovni problem'' Kod analognih fotoaparata se uzimaju osjetljiviji filmovi i ganja veci otvor blende...kod digitalnih imas more podesavanja ,pa se igraj i eksperimentisi ( nista ne kosta ) i na kraju krajeva dok ne skontas svoj fotoaparat koristi i ''auto rezim''.. Uglavnom ,ti obrati paznju na kompoziciju, a ostalo ce nadoci brzo . Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide... Kad skužim do tad ću bljeskat svašta Naravno ( kafa se popila ..odoh , zaradjivat za ljeba )
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 10:44 |
|
|
Kruskha je napisao/la: Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide...
Canon EOS 400D?
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 12 pro 2015, 10:50 |
|
|
Svarog je napisao/la: Kruskha je napisao/la: Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide... Kad skužim do tad ću bljeskat svašta Naravno ( kafa se popila ..odoh , zaradjivat za ljeba ) Bok i hvala :) Mar-kan je napisao/la: Kruskha je napisao/la: Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide...
Canon EOS 400D? Da :)
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 14 pro 2015, 01:13 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Kruskha je napisao/la: Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide... Kad skužim do tad ću bljeskat svašta Ne da. Moraš ići ili na TV ili M. Otprilike ideš na brzinu okidača 1/250 ili vidiš sama kako ti je najbolje, manje od 250 ili više. Što je manji broj fotka je tamnija. I ruka mora biti savršeno mirna ili osloniš aparat na zid, ogradu, nešto. To ti je ovo na slici 1/125 Ni ja nisam dobro to savladala Moj pokušaj bez stativa, onako iz ruke imaš na nekoj od prethodnih stranica (Počitelj).
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 14 pro 2015, 17:40 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Kruskha je napisao/la: Na canonu u opcijama tipa "close-up ; landscape; sports ; portrait..." itd je sve auto namješteno..i osvjetljenje i dužina i dubina... Moram viditi i proučiti da li se to uopće da mjenjati...do sad nisam skužila da ide... Kad skužim do tad ću bljeskat svašta Ne da. Moraš ići ili na TV ili M. Otprilike ideš na brzinu okidača 1/250 ili vidiš sama kako ti je najbolje, manje od 250 ili više. Što je manji broj fotka je tamnija. I ruka mora biti savršeno mirna ili osloniš aparat na zid, ogradu, nešto. To ti je ovo na slici 1/125 Ni ja nisam dobro to savladala Moj pokušaj bez stativa, onako iz ruke imaš na nekoj od prethodnih stranica (Počitelj). Isprintala sam knjigu za canon pa ću ovaj tjedan viditi što kako gdje i zašto Što se tiče mirne ruke tu nemam problema.... mirna sam ko stativ Samo eto.... proučavanje fotića..opcija i kompozicija treba savladati
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 14 pro 2015, 23:15 |
|
|
Wikimedia Commons
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 17 pro 2015, 17:05 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 17 pro 2015, 18:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Što Euri od fotografa rade, a ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 17 pro 2015, 18:41 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
To je nama naša borba dala.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 19 pro 2015, 17:54 |
|
|
Jučerašnja svirka Kojota.
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 31 pro 2015, 01:57 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 10:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Priroda se potrudila da, šaranjem, doprinese prazničnoj atmosferi ...
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Slike koje smo sami uslikali Postano: 31 pro 2015, 10:07 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8349 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|