|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 47 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hadeka
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 16 vel 2010, 11:56 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Edo BiHHR je napisao/la: Uh sto ja napravi, pa se vi pravo posvadjaste. a ja bas htjeo sasvim suprotno. Posvadili?? Samo razmina mišljenja.
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 17 vel 2010, 11:53 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Pa kad ne voliš huškanje, onda ne triba trpati ljude u stereotipe. I stereotipi služe huškanju.
Valjda se triba o čoviku suditi tako da se vidi što piše, a ne kojim pravopisom??
Ovako bi za na pr. tebe niki mogli reć da si jugoslav jerbo pišeš "brozovim vukovcem" iliti po mladogramatičarski. Pričam ikavicom, pišem ijekavicom, iz razloga da me se razumije i u Istri, Dalmaciji, Zagorju, a i Bosni,...a korienovanje mi spada u rubriku sa glagoljicom, bosančicom, premda mlađe, i obično je vezano za jurišnike na Drinu, a dopuštam da nije pravilo, ali nije ni iznimka. Reci ti slobodno, vidim da ti je na vrh jezika,... Ko pise korienskim???!! Jesam li di napiso liepo?! Pisem zivim jezikom, hrvatskim ako te smeta otvori temu o tome!
Jesi ti Albanac il Turcin pa ti ijekavica blize!!?? Oisi kao oces, sve mi jedno, mores i kineski svakako nista pametno se nema procitat!!
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 17 vel 2010, 11:57 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Citat: Cvitu, ikavski je cvitu!! Ja o tome sto sam napiso! HercegBosna nikad nie bila= Bosna i Hercegovina i pokazi mi tu, makar pridskolsku knjigu, u kojoj to pise!
Ma jest, ponajveć u hrvatskoj poeziji XIX stolitja, i kasnije. Citat: Nigdi ja nisam napiso, nit cu napisat to sto mi spocitavas a najmanje u mrznji s neke tvoje izmisljene baustele, koje se kad bi bio na njoj, nikad ne bi stidio, jer je izgradila vecinu onog sto imamo!
Lipo sam napiso kako se na ovom forumu, i u vecini "obrambeni" kolumni Hrvati BiH svode na hercegbosance i katolike, di pod prve podrazumivam propalu politiku a pod druge vecinom sve ono sto koci stvarni napridak i opstanak Hrvata u BiH! Kolko sam razumio generala Praljka u onome sto govori prid haaskim sudom tvrdi sta i ja- posebno za Hrvate Sridnje Bosne!!
A sad, il raspravljaj s moim upisima, il pridoci tu moju mrznju!! Kad smo vec kod nje, zar ovaj upis iznad mog nie izliv mrznje!!??
[/color] Sad ćeš i ti o jednom narodu i dvi vire?? De Vito, objasni to Bošnjama pa nam javi što su ti rekli ... može? U poezii... U poezii jest sve moguce...
Koja dva naroda i jedna vira?! Zasto mene citiras kad sam sa sobom pricas!!??
Reci, na osnovu cega u mom upisu si to zakljucio??!!
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 17 vel 2010, 12:03 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Ko pise korienskim???!! Jesam li di napiso liepo?! Pisem zivim jezikom, hrvatskim ako te smeta otvori temu o tome!
Jesi ti Albanac il Turcin pa ti ijekavica blize!!?? Oisi kao oces, sve mi jedno, mores i kineski svakako nista pametno se nema procitat!! Vozi bolan, prođi se prozivke... U par procenata su mi "korienaši", nadri ikavci i farberi postova,...kao ono et mene ja original, majke mi. Ja sam zagorec, ne, kak ti to paše?
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 17 vel 2010, 12:20 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Ma jest, ponajveć u hrvatskoj poeziji XIX stolitja, i kasnije.
Sad ćeš i ti o jednom narodu i dvi vire??
De Vito, objasni to Bošnjama pa nam javi što su ti rekli ... može?
U poezii... U poezii jest sve moguce...
Ne pričam sam sa sobom. Ali eto, ako sam ja pogrišio, vidit će se skoro.
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 17 vel 2010, 13:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Meni pravaštvo, botaničastvo, cvjećarstvo nije jasno zbog lizanja sa muslimanima (nekako mi ovo ispravnije nego Bošnjaci oprostite), prije je još i moglo proći dok smo ih smatrali Hrvatima, no ako su oni Bošnjaci a mi se želimo s njima lizat zašto se zaustavit na njima?
Zašto ne i Srbe ne uključit u priču? Pa i oni nisu genetski od nas daleko a i kulturno ništa dalje od Bošnjaka čak mi BL liči više na Zagreb nego ijedan bošnjački grad.
Ako je protuargument da su nas Srbi ubijali pa nisu ni ovi bili blaži puno kroz povijest, uostalom sa Srbima prvi sukob Hrvati imaju 1941. a dotle je imao hrvatski narod već poprilično iskustvo s muslimanima koje su Turci postavili i ostavili.
Nekako ovo pravaštvo sve bliže jugoslavenskim idejama UDBA-ša i AVNOJ-evaca...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 17 vel 2010, 16:15 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Pa dijelom si u pravu, sve te ideje vuku korjene iz 19. st. Takvo pravastvo moze se shvatiti kao reducirani oblik jugoslavenstva koje opet proistjece iz ilirizma i panslavizma prve polovice 19. st. Medutim, kod Muslimana je ipak postojao sirok krug intelektulaca, plemica pa i obicnih gradana koji su prihvatili hrvatsku nacionalnu ideju. Dakle nisu samo prihvatlili biti dio sire porodice koja bi obuhvacala i nas, nego su odabrali biti dio nas. Ne mislim da je danas potrebno nekriticki slaviti Muslimane-Bosnjake i pokusati ih privoditi na hrvatstvo, ali trebamo cijeniti njihov doprinos hrvatskoj kulturi. Recimo, autor pjesme iz mojeg potpisa je muslimanski pjesnik Salih Alic. S druge strane, poznato je da takve ideje zivciraju Srbe i antihrvatske Bosnjake pa ih je dobro malo podbosti, a mozda neki Bosnjaci pocnu Hrvate gledati drugacije. Po meni je glavni problem vezivanje takvih ideja uz ustaski pokret i NDH koja je mnogo nastetila nasem narodu kao i drugima na nasim prostorima.
|
|
Vrh |
|
|
Edo BiHHR
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 18 vel 2010, 02:07 |
|
|
Kao i npr. Enver Colakovic koji je 1943g. znaci za vrijeme NDH, dobio nagradu "Matice hrvatske". Izvrstan pisac, probosanski i prohrvatski. Hvala mu na tomu.
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 22 vel 2010, 12:54 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Ko pise korienskim???!! Jesam li di napiso liepo?! Pisem zivim jezikom, hrvatskim ako te smeta otvori temu o tome!
Jesi ti Albanac il Turcin pa ti ijekavica blize!!?? Oisi kao oces, sve mi jedno, mores i kineski svakako nista pametno se nema procitat!! Vozi bolan, prođi se prozivke... U par procenata su mi "korienaši", nadri ikavci i farberi postova,...kao ono et mene ja original, majke mi. Ja sam zagorec, ne, kak ti to paše? Boli mene ona stvar ko je tebi sta i kakav!!! Ako ti se ne svidja priskoci a jedini koi proziva, ko zadnji cigic zelec ispast pametan pljujuc po meni si ti i par ovi prilipaka!!
A zagorec si ko i Bandic!!
Mulj udbaski!!
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 22 vel 2010, 12:56 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:
U poezii... U poezii jest sve moguce...
Ne pričam sam sa sobom. Ali eto, ako sam ja pogrišio, vidit će se skoro. Ne pricas ni sa mnom!!!!
Virovatno ti se duovi javljaju!
Di ce se vidit- i oce li iko osim tebe vidit...
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 22 vel 2010, 13:00 |
|
|
caporegime je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Nego, cemu onda ovo tvoj e izmisljanje!!?? Ko prica nekadasnjom ikavicom!!?? St ati ne razumis!?
Koi se to Zagorac javio!!?ß
Ner laje pas...
služio sam vojsku s jednim idiotom, i to je blaga riječ za njega. minimalnog obrazovanja, operiran od humora iako je svim silama želio biti zabavan, završivši kao vreća za udaranje (ne doslovno iako bi od njega najmanje zavisilo bi li postao i doslovano vreća) bez seksualnih iskustava osim eventualno slučajno na redaljki po principu u pravo vrijeme na pravom mjestu. s minimalnim mogućnostima zaposlenja, djelovao je kao idealan lik za priče u kojoj radiš pet mjeseci a ne dobiješ ni za gablec. pa ipak i on je vidio sebe u nekom filmu. bavio se grafitima, šarao je po zidovima, vagonima. rekao je da ga to posebno ispunjava jer time njegovo djelo ne stoji nego putuje...poput broda u boci.i predstavlja mogućnost za priču jednom kad se slučajno negdje grafiteri potrefe, a oni se potrefe onako po osjećaju kao ******** kad se nanjuše. onda ushićeno pričaju o svojim poduhvatima sa kulminacijom uzbuđenja ako se ustanovi da je nečiji vagonski rad primjećen. i dr. vito je dao svijetu nešto. kao jack trbosjek ušao je legendu. poput remyja gaillarda o njemu se priča. kao carlos, njegovo ime označava tajanstvenost, misterij. on je velik on je faca. ne kolje doduše, ne izvodi spaćke, ne ruši avione. on je avangarda. on piše specifičnim izričajem za puk nerazmljive misli obojane crvenom bojom na forumu. poput sjene.... i ostavlja za sobom muk i nevjericu. kakav idiot. jesi li prokušao sa samoubojstvom, neimatelju ijednog razloga za život? Evo jos jednog udbaskog izdanka- nepostena i podla!!!
Tipicno laprdalo koje nista svog nema vec samo reagira! Tup i zaosto ko alkoolicari koi trabunjaju, izmisljaju, misaju... Al kad neko kaze kriz, katolik, hercegbosanac... eto ga odma, spreman za glupost!!
Ja, ja, lipi moi, udbasi se igraju s vama ko dite sa zveckom!! Cilo vrime- pitaj Stipu Mesica pa cak i Stjepana Mesica- on je bio na protivnickoj strani!!
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 22 vel 2010, 13:02 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Mulj udbaski!! e nek si mi reko!
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 23 vel 2010, 10:25 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Mulj udbaski!! e nek si mi reko! Nema tebi koristi govorit ja govorio, ja prdio...
Ti i taki najbolje slusate i razumite Tomica, Dezulovica... Dalje od tog nemerete!! Kako ono Isus rece- Oprosti im jer ne znaju sta cine al posto ja nism Isus, reci cu: Znali ili ne- krivi ste!
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 23 vel 2010, 11:56 |
|
|
Ovaj chat ima perspektivu
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 23 vel 2010, 12:01 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: caporegime je napisao/la: služio sam vojsku s jednim idiotom, i to je blaga riječ za njega. minimalnog obrazovanja, operiran od humora iako je svim silama želio biti zabavan, završivši kao vreća za udaranje (ne doslovno iako bi od njega najmanje zavisilo bi li postao i doslovano vreća) bez seksualnih iskustava osim eventualno slučajno na redaljki po principu u pravo vrijeme na pravom mjestu. s minimalnim mogućnostima zaposlenja, djelovao je kao idealan lik za priče u kojoj radiš pet mjeseci a ne dobiješ ni za gablec. pa ipak i on je vidio sebe u nekom filmu. bavio se grafitima, šarao je po zidovima, vagonima. rekao je da ga to posebno ispunjava jer time njegovo djelo ne stoji nego putuje...poput broda u boci.i predstavlja mogućnost za priču jednom kad se slučajno negdje grafiteri potrefe, a oni se potrefe onako po osjećaju kao ******** kad se nanjuše. onda ushićeno pričaju o svojim poduhvatima sa kulminacijom uzbuđenja ako se ustanovi da je nečiji vagonski rad primjećen. i dr. vito je dao svijetu nešto. kao jack trbosjek ušao je legendu. poput remyja gaillarda o njemu se priča. kao carlos, njegovo ime označava tajanstvenost, misterij. on je velik on je faca. ne kolje doduše, ne izvodi spaćke, ne ruši avione. on je avangarda. on piše specifičnim izričajem za puk nerazmljive misli obojane crvenom bojom na forumu. poput sjene.... i ostavlja za sobom muk i nevjericu. kakav idiot. jesi li prokušao sa samoubojstvom, neimatelju ijednog razloga za život? Evo jos jednog udbaskog izdanka- nepostena i podla!!!
Tipicno laprdalo koje nista svog nema vec samo reagira! Tup i zaosto ko alkoolicari koi trabunjaju, izmisljaju, misaju... Al kad neko kaze kriz, katolik, hercegbosanac... eto ga odma, spreman za glupost!!
Ja, ja, lipi moi, udbasi se igraju s vama ko dite sa zveckom!! Cilo vrime- pitaj Stipu Mesica pa cak i Stjepana Mesica- on je bio na protivnickoj strani!!
samoubojstvo..kažem vam ja, nema druge.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 25 vel 2010, 10:05 |
|
|
caporegime je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:
Evo jos jednog udbaskog izdanka- nepostena i podla!!!
samoubojstvo..kažem vam ja, nema druge. Udbasko razmisljanje i naslidje- kazem vam ja!!! Ni Muljenko Jergovic ne bii bio bolji!!! S kim ste takvi ste!!!
Sad malo triba pricekat dok Tomic i ostali sta ne napisu il udbasi na vlastio sta ucine pa onda vi slozno odgovorite...
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 26 vel 2010, 14:58 |
|
|
Što se vas dva tako očigledno ne volite
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 26 vel 2010, 15:29 |
|
|
zašto? pa ja ni ne poznam tipa.
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 26 vel 2010, 15:34 |
|
|
Normalno da ga ne poznaš, ali se virtualno poznate, i nešto ne ležite jedan drugome, ali bolje da je tako nego da svi svima "leže" bilo bi dosadno
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 26 vel 2010, 15:49 |
|
|
čak ni virtualno.
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 26 vel 2010, 16:23 |
|
|
Pa poznaš mu nick virtualno, koji ga predstavlja u ovome virtualnome svijetu.
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Smijesni ste! Postano: 27 vel 2010, 10:15 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Ne pričam sam sa sobom.
Ali eto, ako sam ja pogrišio, vidit će se skoro.
Ne pricas ni sa mnom!!!!
Virovatno ti se duovi javljaju!
Di ce se vidit- i oce li iko osim tebe vidit...
A Bože moj ... može bit i duhovi, i može bit i to da ću samo ja vidit!
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|