|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lebowski
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 03 kol 2012, 18:27 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Lebowski je napisao/la: OK, kad bude tema o tome pričaj nam.
Ovo je tema gdje ja govorim o tebi i tvojima. ovo je portal hrvata BiH zato skrati taj pogani jezik? nećeš ti postavljati uslove na NAŠEM forumu, jel jasno??? Srbine, smiri strasti.
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 03 kol 2012, 19:20 |
|
|
Citat: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? misle što i ostali tzv. bošnjaci, sve najbolje(šalim se naravno)
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 03 kol 2012, 21:11 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Koga briga šta mošnje misle?
Mišljenje je ko šupak, svako ga ima...
|
|
Vrh |
|
|
Ogledalo
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 03 kol 2012, 21:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 03 kol 2012, 22:06 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Koga briga šta mošnje misle?
Mišljenje je ko šupak, svako ga ima... +1
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 00:31 |
|
|
Do kojeg smo zakljucka dosli?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:09 |
|
|
Da Srbi vode agresivnu politiku odbranom RSa i da vas navlače u štetne i neprirodne koalicije kako bi postigli svoje ciljeve
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:17 |
|
|
Nemaju oni ništa protiv Hrvata ali ne možete očekivat da će i jedan Bošnjak podržat ideju o trećem entitetu.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:25 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama
|
Metemma je napisao/la: Da Srbi vode agresivnu politiku odbranom RSa i da vas navlače u štetne i neprirodne koalicije kako bi postigli svoje ciljeve Stvaranjem tog entiteta ozakonjeno je silovanje, progoni - etničko čišćenje, ubistva. To i Hrvati jako dobro znaju.Proganini su skupa s nama.Sadašnje koalicije su trenutne slabosti koje moraju biti rijesene unutar federacije. Nakon toga ukidanje RS-a prestavljace normalan, logičan i odmah proveden slijed dogadjaja.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:32 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Da Srbi vode agresivnu politiku odbranom RSa i da vas navlače u štetne i neprirodne koalicije kako bi postigli svoje ciljeve Stvaranjem tog entiteta ozakonjeno je silovanje, progoni - etničko čišćenje, ubistva. To i Hrvati jako dobro znaju.Proganini su skupa s nama.Sadašnje koalicije su trenutne slabosti koje moraju biti rijesene unutar federacije. Nakon toga ukidanje RS-a prestavljace normalan, logičan i odmah proveden slijed dogadjaja. Gluposti, stvaranjem tog entiteta zacementirano je srpsko pravo na samoupravu i ravnopravnost. To nametanje kolektivne krivice nikad neće uspjeti, što prije to shvatite i batalite, to bolje po BiH. Već rekoh, niko ne traži da zaboravite konkretne zločine, počinioce, okolnosti, al rasprostiranje nekog zločina na cijelu državu i narod - neće da može. Koliko vidim na ovom forumu, Hrvati, za razliku od nekih, znaju i da je broj Srba u Federaciji spao na 4% od predratnog i ne prave se nešto posebno ludi. Kad riješite repovezivanje barjaka, samo navalite, najjače što znate i možete
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:41 |
|
|
Trebali ste srpska prava cementirati dijalogom, kompromisom i ostalim politickim srestvima.A ne silom.Onda niko ne bi imao prava da vam osporava bilo šta.Niko ne nameće kolektivnu krivicu samo iznosi cinjenice.U demokrafskim društvima pogotovo u ovom vijeku prava se ostvaruju politickim srestvima a ne silom, agresijom i ratom.Uzgred RS nije drzava, a Kosovo već odavno dio Srbije :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Trebali ste srpska prava cementirati dijalogom, kompromisom i ostalim politickim srestvima.A ne silom.Onda niko ne bi imao prava da vam osporava bilo šta.Niko ne nameće kolektivnu krivicu samo iznosi cinjenice.U demokrafskim društvima pogotovo u ovom vijeku prava se ostvaruju politickim srestvima a ne silom, agresijom i ratom. Potpuno se slažem. Al napadoše nas kleti dušmani, i štaš no se branit. Što bi rekla narodna pjesma: „Kad Ustaše uz pomoć Zapada i sa njima ratnici džihada, Naumiše da Srbe bestrve, kao što su četrdeset prve, Sjaj oružja srpskog da potamni, da nestanu Srbi pravoslavni, Usta narod ko iz zemlje trava, da se bori i glave spašava. U te dane viteške i slavne Karadžić ih vodi Radovane.“ Citat: Uzgred RS nije drzava, a Kosovo već odavno dio Srbije :) Što je djevojci milo, to joj se i snilo.... pff...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:53 |
|
|
Gusle su krive za sve!!! by mile • January 26, 2012 • blog • 1 Comment Gusle su krive za sve. Hoću time da kažem da su gusle krive za rat. Tj. gusle su odigrale ključnu ulogu u propagandi pogrešnih vrijednosti. Mnogo je Srba koji su ubijeđeni da se ovo današnje vrijeme ne razlikuje mnogo od Srednjeg vijeka. Za to je djelimično kriva i neškolovanost i siromaštvo. Da mi je neko prije koji dan, kad sam okrivio gusle za propast, dao gusle u ruke, spalio bih ih sigurno. Bacio bih ih na zemlju, pa bih ih uzeo i udarao njima dok se ne raspadnu, a onda bih ih polio benzinom i zapalio. To mi je došlo da uradim prije neki dan dok sam davao čas iz matematike u dnevnoj sobi u kojoj je moj otac istovremeno igrao šah i slušao gusle. Ječao je guslar o nekom klanju, a otac je pojačavao na trenutke. One su napričale ljudima priče koje, dok ih čitaš u knjigama ne izgledaju nešto naročito u odnosu na ostalu literaturu, ali dok slušaš gusle, krv se ledi u žilama i dlake na koži se ježe od intezivnih osjećaja, užasa, straha, hrabrosti, junaštva, čojstva i tome slično. Ne, ne gusle su zlo. One ne daju ništa što bi moglo da bude vrijedno. Previše su jednostavne da bi mogle da daju nekakvu drugačiju korist osim ratne propagande. Slušajući gusle u čovjeku se budi osjećaj da pravda nije zadovoljena. Gusle su i započele karijeru u doba dok nije bilo pravednog suda. One su pjevale o nepravdi, pamtile i žalile kako bi dale barem nekakvu satisfakciju žrtvama, a svojim tonom su pokretale u čovjeku žeđ za osvetom. Slušaoca su stavljale na krila nepobjedivosti, bajkovitog junaštva, gdje jedan pobije trista u sekundi. Sad da neko uzme gusle i da svira nešto što nije vezano za neku bitku ne vrijedi. Kao što ne vrijedi poštovati pozdrav “Za dom spremni” koji u sebi nema ništa ružno ali je ružan i odbojan zbog toga što su ga koristile ustaše. Kao što je i grb Srbije upropašten jer su ga koristili četnici. Hajmo ljudi dalje, kažem. Ne moramo da se vraćamo na staro. To znaju svi, ali se vraćaju na staro upravo da podvuku onaj negativni kontekst koji simbol nosi sa sobom. Moj otac je pravio gusle, moj djed je guslao. Sjećam se da sam jednom sa ocem išao da usječem drvo za gusle. Otac mi je objašnjavao koje drvo se bira i zašto. Sjećam se da sam se poslije dugo dvoumio da li se ono bira najtvrđe ili najmekše drvo i zbog čega. Poznajem taj instrument i žao mi ga je, ali samo kad se podsjetim ko ga danas sve koristi i za šta se upotrebljavao sigurno je da kad bih se dočepao jednog komada da bih ga načisto rasturio. Čak mi je padalo na pamet da obećam sebi da kad budem imao para da kupim jedne kako bih zadovoljio potrebu. Ali znam da time ništa neću riješiti. Evo ovih dana guslari političati najavljuju da će da ukinu sud. Možda će guslama da ga zamijene. Teško nama s guslama i s guslarima na vlasti. Nepravde je trista milionaaa, a ja junaaaaak glasajteeee za meeeeneeee!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa u pravu je Emtica, da nije tako ne bi Bošnjaci u onoj eksklavi u Podrinju radije bili u RS nego u Srbiji.
A Emtici za školu do čega dovodi preveliko ponavljanje stratišta u marketinške svrhe, Metemma je prefabriciran, ovakav se nije rodio sigurno.
Sutra će se neki drugi "samo branit" od "genocidnih četnika i ustaša" i bacat ih u jame, preventivno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:57 |
|
|
Eh, može li makar jednom bez Srba da prođe... Tema je BOŠNJACI o HRVATIMA.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:59 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Gusle su krive za sve!!! by mile • January 26, 2012 • blog • 1 Comment Gusle su krive za sve. Hoću time da kažem da su gusle krive za rat. Tj. gusle su odigrale ključnu ulogu u propagandi pogrešnih vrijednosti. Mnogo je Srba koji su ubijeđeni da se ovo današnje vrijeme ne razlikuje mnogo od Srednjeg vijeka. Za to je djelimično kriva i neškolovanost i siromaštvo. Da mi je neko prije koji dan, kad sam okrivio gusle za propast, dao gusle u ruke, spalio bih ih sigurno. Bacio bih ih na zemlju, pa bih ih uzeo i udarao njima dok se ne raspadnu, a onda bih ih polio benzinom i zapalio. To mi je došlo da uradim prije neki dan dok sam davao čas iz matematike u dnevnoj sobi u kojoj je moj otac istovremeno igrao šah i slušao gusle. Ječao je guslar o nekom klanju, a otac je pojačavao na trenutke. One su napričale ljudima priče koje, dok ih čitaš u knjigama ne izgledaju nešto naročito u odnosu na ostalu literaturu, ali dok slušaš gusle, krv se ledi u žilama i dlake na koži se ježe od intezivnih osjećaja, užasa, straha, hrabrosti, junaštva, čojstva i tome slično. Ne, ne gusle su zlo. One ne daju ništa što bi moglo da bude vrijedno. Previše su jednostavne da bi mogle da daju nekakvu drugačiju korist osim ratne propagande. Slušajući gusle u čovjeku se budi osjećaj da pravda nije zadovoljena. Gusle su i započele karijeru u doba dok nije bilo pravednog suda. One su pjevale o nepravdi, pamtile i žalile kako bi dale barem nekakvu satisfakciju žrtvama, a svojim tonom su pokretale u čovjeku žeđ za osvetom. Slušaoca su stavljale na krila nepobjedivosti, bajkovitog junaštva, gdje jedan pobije trista u sekundi. Sad da neko uzme gusle i da svira nešto što nije vezano za neku bitku ne vrijedi. Kao što ne vrijedi poštovati pozdrav “Za dom spremni” koji u sebi nema ništa ružno ali je ružan i odbojan zbog toga što su ga koristile ustaše. Kao što je i grb Srbije upropašten jer su ga koristili četnici. Hajmo ljudi dalje, kažem. Ne moramo da se vraćamo na staro. To znaju svi, ali se vraćaju na staro upravo da podvuku onaj negativni kontekst koji simbol nosi sa sobom. Moj otac je pravio gusle, moj djed je guslao. Sjećam se da sam jednom sa ocem išao da usječem drvo za gusle. Otac mi je objašnjavao koje drvo se bira i zašto. Sjećam se da sam se poslije dugo dvoumio da li se ono bira najtvrđe ili najmekše drvo i zbog čega. Poznajem taj instrument i žao mi ga je, ali samo kad se podsjetim ko ga danas sve koristi i za šta se upotrebljavao sigurno je da kad bih se dočepao jednog komada da bih ga načisto rasturio. Čak mi je padalo na pamet da obećam sebi da kad budem imao para da kupim jedne kako bih zadovoljio potrebu. Ali znam da time ništa neću riješiti. Evo ovih dana guslari političati najavljuju da će da ukinu sud. Možda će guslama da ga zamijene. Teško nama s guslama i s guslarima na vlasti. Nepravde je trista milionaaa, a ja junaaaaak glasajteeee za meeeeneeee!
Opet su Srbi krivi... znao sam... čekam nešto ovakvo da objaviš o bošnjačkim mitovima... ovako je bzze skroz, "oni anamo su krivi"... klasika... A gusle... srpskoj narodnoj poeziji se Gete divio... tako kažu... :)
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 01:59 |
|
|
Nema marketinga sa stratistima.Marketing i sarm se može primijenjivati jedino u komunikaciji sa federalnim partnerima.To je zadaća nas 100 % patriotkinja.
P.S tekst je sa bloga jednog Srbina, a ne produkt bosnjacke Mitomanije :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa u pravu je Emtica, da nije tako ne bi Bošnjaci u onoj eksklavi u Podrinju radije bili u RS nego u Srbiji.
A Emtici za školu do čega dovodi preveliko ponavljanje stratišta u marketinške svrhe, Metemma je prefabriciran, ovakav se nije rodio sigurno.
Sutra će se neki drugi "samo branit" od "genocidnih četnika i ustaša" i bacat ih u jame, preventivno. Neprihvatljivo je izjednačavati srpsku odbrambenu borbu sa zločinima.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:03 |
|
|
Naglasi ono " golorukog, vilama, lopatama, krampama, macolama i Sl :))
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Metemma je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa u pravu je Emtica, da nije tako ne bi Bošnjaci u onoj eksklavi u Podrinju radije bili u RS nego u Srbiji.
Sutra će se neki drugi "samo branit" od "genocidnih četnika i ustaša" i bacat ih u jame, preventivno. Neprihvatljivo je izjednačavati srpsku odbrambenu borbu sa zločinima. Ja vas krivim za početak sranja, ja ne znam da vas je iko igdje napao, a i osvajali ste mjesta gdje Srba nije ni bilo. No, da se ne zavrtimo u krug, dosadno mi je vazda isto...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:05 |
|
|
Mislim, svaka tebe čast, ali svako malo tipičan bošnjački forumaš iskoči iz tebe...
Jel treba po treći put da napišem da ne tvrdim da smo bili goloruki, već da zahvaljujem Allahu dž.š. na pragama, tenkovima i artiljeriji svaki dan?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:07 |
|
|
Metemma je napisao/la: Mislim, svaka tebe čast, ali svako malo tipičan bošnjački forumaš iskoči iz tebe...
Jel treba po treći put da napišem da ne tvrdim da smo bili goloruki, već da zahvaljujem Allahu dž.š. na pragama, tenkovima i artiljeriji svaki dan? I trebate.Inace bi obzirom na hrabrost sad kuckao iz beogradskog pasaluka
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja vas krivim za početak sranja, ja ne znam da vas je iko igdje napao, a i osvajali ste mjesta gdje Srba nije ni bilo.
No, da se ne zavrtimo u krug, dosadno mi je vazda isto... Pazi jebiga, u Bosni 92. 1,366 miliona Srba. Odjednom, hrvatska mjesta kontroliše HVO, bošnjačka PL BiH, al oni nisu nikog napali. Srpska mjesta kontrolišu Srbi... al oni ih kontrolišu tako što su ih napali. A gdje nije bilo Srba... gdje to? Ako misliš na Jajce i slično, to je došlo posle... ako misliš na Foču i slično, nije baš da nas nije bilo...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:11 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Mislim, svaka tebe čast, ali svako malo tipičan bošnjački forumaš iskoči iz tebe...
Jel treba po treći put da napišem da ne tvrdim da smo bili goloruki, već da zahvaljujem Allahu dž.š. na pragama, tenkovima i artiljeriji svaki dan? I trebate.Inace bi obzirom na hrabrost sad kuckao iz beogradskog pasaluka Ti da si stvarno hrabra kao što se hvališ ne bi šarm ograničavala samo na federalne partnere... pfff... ps. nemoj me tjerat da pišem kao brat Vlada, šta da ti rečem pametno na ovo "vi niste hrabri"...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šta bosnjacki forumasi misle o Hrvatima ? Postano: 04 kol 2012, 02:12 |
|
|
Ma po vasoj uvrnutoj logici svi Srbi pod kapom nebeskom u jednoj drzavi, Rusi recimo nikad ne bi prestali ratovati.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|