|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 118 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
podrinje
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Junuzu još bode oči srpska trobojka koja se vijori na obali Une? Ako, ako. Nego Juki, čujem da su krenuli neki muslimani iz Pljevalja i Berana, kažu hoće da se smeste u Busovaču i Vitez, da budu u rahatluku svoji na svome, a ne među srbočetnicima. Ma ti odoše drito za Njemačku, nema više nekog doseĺjavanja sa Sandžaka. Ma ne smeta mi srpska trobojnica nego postojanje države BiH. Htio bih da je rasturimo. Mislim, mozda vi imate neki bolji način? Vojnim savezništvom sa Bošnjacima 1993, Hrvati HB su praktično stali u odbranu današnje BiH. To je hrkljuš broj 1. Hrkljuš broj 2., uspostaviti nekakvu republikicu pa je se odreći da bi njihov sunarodnik (ne nužno i benefaktor) iz Zagreba mogao parafirati nešto u Jameriki... Pa i jeste parafirao, ali u interesu Republike Hrvatske. I sad Hrvati HB imaju cimera ipo, bivšeg ratnog jarana... Kroacija ot'šla za EU, Hrvati HB usta na klin, u čardaku ni na nebu ni na zemlji. Šta je teritorijalno RH žrtvovala za Dejton? Ništa. Šta je teritorijalno žrtvovala HB za Dejton? Sve.
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37699 Lokacija: Gl. grad regije
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa evo, ti si neki prosječan Srbin iz Srbije, u svakom pogledu , koliko si ti za to da se sada uzme koliko može i Srbija poveća, ili da se i dalje neki k. čeka. Tek je 25 g. prošlo. Koliko i šta će se uzeti je potpisano i overeno 1995. I nigde nam se ne žuri, što se tiče BiH, u prilično smo komotnoj situaciji, ne fali nam ništa ni ovako. Nismo ni u kakvoj stisci da bi morali da pravimo bilo kakve ustupke. Kažem ti da izmeditiraš nešto novo, ni ovaj put nisi ubo, ali budi uporan, možda jedan dan nešto pogodiš. O.K. hvala ti na savjetu. Ni velikosrbi nisu što su nekad bili. Sabura imaju. No, 900 k Srba loše starosne strukture uz odmicanje Srbije od Rusa i primicanje EU i Nato mijenja malo pozicije. Začudo, još se dobro držite što se iseljavanja tiče. Kao i Srbija ali pokrenut će se to uskoro. Zapadna RS je iseljavanju najsklonija regija kod Srba uopće. Prvo će tu i krenuti. Mijenjaju se okruženja i situacija. Možda bude 0 na kraju. Zapravo, vi i ne znate stat dok ne bude 0. Moja ideja je bila pronaći nešto što bi potpisali i jedni i drugi i treći, bez rata. Ako imate bolju ideju, slobodno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:11 |
|
|
podrinje je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ti odoše drito za Njemačku, nema više nekog doseĺjavanja sa Sandžaka.
Ma ne smeta mi srpska trobojnica nego postojanje države BiH.
Htio bih da je rasturimo.
Mislim, mozda vi imate neki bolji način?
Vojnim savezništvom sa Bošnjacima 1993, Hrvati HB su praktično stali u odbranu današnje BiH. To je hrkljuš broj 1. Hrkljuš broj 2., uspostaviti nekakvu republikicu pa je se odreći da bi njihov sunarodnik (ne nužno i benefaktor) iz Zagreba mogao parafirati nešto u Jameriki... Pa i jeste parafirao, ali u interesu Republike Hrvatske. I sad Hrvati HB imaju cimera ipo, bivšeg ratnog jarana... Kroacija ot'šla za EU, Hrvati HB usta na klin, u čardaku ni na nebu ni na zemlji. Šta je teritorijalno RH žrtvovala za Dejton? Ništa. Šta je teritorijalno žrtvovala HB za Dejton? Sve. To ti je strateški način razmišljanja gdje ne žrtvuješ vola za kilu mesa. To je ono o čemu govorim tu. Mislim da bi završilo građanskim ratom da smo inzistirali na Banovini i opet popušili sve u BiH a imali bi entitet u RH. Nije loše završilo. Zapravo, nas više muči siromašna i nefunkcionalna država nego Bošnjaci. Većina ljudi koja je iselila u zadnjih 20 g. nije otišla zbog Bošnjaka nego zbog malih plaća i lošeg standarda. I nije baš da politički loše stojimo osim u predsjedništvu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:15 |
|
|
podrinje je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Apsolutno nisam ustaša niti ja, ali četnicima je svako ustaša ko im kontrira i piša po Garašaninu i njegovim nasljednicima i sljedbenicima Njima je i Šuvar onomad bio ustaša Na kraju krajeva jebe mi se šta oni misle i da jesam
Znači, priznaješ da jesi ideološki poklonik ustaštva? Gle čuda. I da jesam, jebe mi se šta misli poklonik četništva i Moljevićevih gadarija, ali nisam. Nisam 100% na tom ideološkom pravcu
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Koliko i šta će se uzeti je potpisano i overeno 1995. I nigde nam se ne žuri, što se tiče BiH, u prilično smo komotnoj situaciji, ne fali nam ništa ni ovako. Nismo ni u kakvoj stisci da bi morali da pravimo bilo kakve ustupke. Kažem ti da izmeditiraš nešto novo, ni ovaj put nisi ubo, ali budi uporan, možda jedan dan nešto pogodiš. O.K. hvala ti na savjetu. Ni velikosrbi nisu što su nekad bili. Sabura imaju. No, 900 k Srba loše starosne strukture uz odmicanje Srbije od Rusa i primicanje EU i Nato mijenja malo pozicije. Začudo, još se dobro držite što se iseljavanja tiče. Kao i Srbija ali pokrenut će se to uskoro. Zapadna RS je iseljavanju najsklonija regija kod Srba uopće. Prvo će tu i krenuti. Mijenjaju se okruženja i situacija. Možda bude 0 na kraju. Zapravo, vi i ne znate stat dok ne bude 0. Moja ideja je bila pronaći nešto što bi potpisali i jedni i drugi i treći, bez rata. Ako imate bolju ideju, slobodno. Bolje ne spominji demografiju jer vam situacija nije ni malo zavidna. Citat: Demograf Jurić: "Hrvatska već danas nema više od 3,8 milijuna stanovnika"
Jurić je za Express rekao da podaci Državnog zavoda za statistiku ne prikazuju stvaran broj stanovnika Republike Hrvatske u ovom trenutku, odnosno da je stvarnih stanovnika bitno manje.
"Hrvatska nema više od 3,8 milijuna stanovnika", kazao je. http://hr.n1info.com/Vijesti/a541551/De ... vnika.htmlCitat: U Bosni i Hercegovini je potkraj 2019. godine živjelo nešto više od 353 tisuće osoba koje su se izjašnjavale kao katolici, što je 11 tisuća manje nego godinu dana ranije, podaci su koje je u ponedjeljak objavio portal Vrhbosanske nadbiskupije nedjelja.ba. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... 8-10071988Srpske stranke su na poslednjim izborima u BiH dobile 38% redovnih glasova, a vaše jedva 10-11%.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:18 |
|
|
Tulkas je napisao/la: podrinje je napisao/la: Znači, priznaješ da jesi ideološki poklonik ustaštva? Gle čuda.
I da jesam, jebe mi se šta misli poklonik četništva i Moljevićevih gadarija, ali nisam. Nisam 100% na tom ideološkom pravcu Ko ti je taj Moljević?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:19 |
|
|
Nisam nigdje napisao da nije tako ali svi naši trendovi se nakon 5 g. pojave kod Srba i Bošnjaka.
Upravo radi loših brojki mislim da nam je bitnije riješit granice sa susjedima nego sanjat neki veliki nepraktični teritorij.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:22 |
|
|
Trobojke od Une do Rumije. Svoji na svome.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:29 |
|
|
Meanwhile in Real Life... Citat: Otkrivamo: Ovako će Bošnjaci, prvi put nakon rata, pokušati preuzeti vlast u Stocuhttps://www.klix.ba/vijesti/bih/otkriva ... /200904062 I vidićete da će ih sjebati Muslimani. Sjebali bi i nas da imamo dobar dio Srba koji 24h razmišljaju kako da preuzmemo Varnu i izadjemo na Crno more. Svaka ludost se plaća...
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Koliko i šta će se uzeti je potpisano i overeno 1995. I nigde nam se ne žuri, što se tiče BiH, u prilično smo komotnoj situaciji, ne fali nam ništa ni ovako. Nismo ni u kakvoj stisci da bi morali da pravimo bilo kakve ustupke. Kažem ti da izmeditiraš nešto novo, ni ovaj put nisi ubo, ali budi uporan, možda jedan dan nešto pogodiš. O.K. hvala ti na savjetu. Ni velikosrbi nisu što su nekad bili. Sabura imaju. No, 900 k Srba loše starosne strukture uz odmicanje Srbije od Rusa i primicanje EU i Nato mijenja malo pozicije. Začudo, još se dobro držite što se iseljavanja tiče. Kao i Srbija ali pokrenut će se to uskoro. Zapadna RS je iseljavanju najsklonija regija kod Srba uopće. Prvo će tu i krenuti. Mijenjaju se okruženja i situacija. Možda bude 0 na kraju. Zapravo, vi i ne znate stat dok ne bude 0. Moja ideja je bila pronaći nešto što bi potpisali i jedni i drugi i treći, bez rata. Ako imate bolju ideju, slobodno. Ali Junuze, već smo potpisali to o čemu bi ti raspravljao, a raspravljao bi o granicama, ta rasprava je gotova. Jedina rasprava na koju pristajemo je kako rasturiti BiH po granicama koje su potpisane. Bar što se tiče granica RS, vaše razgraničenje sa Muslimanima nas ne zanima, što se nas tiče možete da uzmete celu FBiH, ili Muslimani da uzmu celu FBiH, ili da se dogovorite, ili da ratujete, ili šta god, ti detalji nas ne zanimaju.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:33 |
|
|
Razgranicenje Hrvata i Bosnjaka je tabu tema, lakse praviti se lud i mastati o Srbima
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: O.K. hvala ti na savjetu. Ni velikosrbi nisu što su nekad bili. Sabura imaju. No, 900 k Srba loše starosne strukture uz odmicanje Srbije od Rusa i primicanje EU i Nato mijenja malo pozicije. Začudo, još se dobro držite što se iseljavanja tiče. Kao i Srbija ali pokrenut će se to uskoro. Zapadna RS je iseljavanju najsklonija regija kod Srba uopće. Prvo će tu i krenuti. Mijenjaju se okruženja i situacija. Možda bude 0 na kraju. Zapravo, vi i ne znate stat dok ne bude 0. Moja ideja je bila pronaći nešto što bi potpisali i jedni i drugi i treći, bez rata. Ako imate bolju ideju, slobodno. Ali Junuze, već smo potpisali to o čemu bi ti raspravljao, a raspravljao bi o granicama, ta rasprava je gotova. Jedina rasprava na koju pristajemo je kako rasturiti BiH po granicama koje su potpisane. Bar što se tiče granica RS, vaše razgraničenje sa Muslimanima nas ne zanima, što se nas tiče možete da uzmete celu FBiH, ili Muslimani da uzmu celu FBiH, ili da se dogovorite, ili da ratujete, il šta god, ti detalji nas ne zanimaju. Baš tako. A Hrvati nas svako malo lože na neko kršćansko bratstvo, da združeno potegnemo oštricu na Bošnjake za nešto što u konačnici neće biti srpsko. Već hrvatsko. Pa ne kopčaju se Srbi na leđima. Mi smo svoje u BiH jasno oivičili debelim flomasterom... SOS telefon za BiH Hrvate nije Banjaluka, ni (sačuvaj Bože) Beograd, već Zagreb, i dragi Bog...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:39 |
|
|
Altomanović je napisao/la: Razgranicenje Hrvata i Bosnjaka je tabu tema, lakse praviti se lud i mastati o Srbima Pa i nije. U BiH se točno zna sto je čije, ģdje je čije. Dok postoji BiH granice se znaju. Sve. No, ako želiš rasturit BiH onda nastaje problem i bespotrebni ratovi. Ovo je jedan od načina kojim bi se mogla rasturit BiH da velika većina bude zadovoljna. + Hrvatska i Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa i nije. U BiH se točno zna sto je čije, ģdje je čije. Dok postoji BiH granice se znaju. Sve.
Aj nam nacrtaj šta je vaše, "jami bojice".
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:45 |
|
|
EP HZHB teritorij. Imaš mapa i Dodik ju je vadio. A tu su i granice kantona koje isto ipak nešto znače. https://images.app.goo.gl/BAqcZQm8VtuTv1Zw9
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: EP HZHB teritorij. Imaš mapa i Dodik ju je vadio. A tu su i granice kantona koje isto ipak nešto znače. Šta EP HZHB? Jel ti zajebavaš Muslimane ili pričaš ozbiljno?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:48 |
|
|
Ozbiljno. U Busovaci su sad solidna većina i imaju desetljeće svog načelnika ali imaju svoj dio općine mi svoj. Uključujući grad.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: EP HZHB teritorij. Imaš mapa i Dodik ju je vadio. A tu su i granice kantona koje isto ipak nešto znače. Šta EP HZHB? Jel ti zajebavaš Muslimane ili pričaš ozbiljno? Toliko lupeta i zajebava se, da troluje i samog sebe. A šta njega briga iz Hrvatske šta će biti sa HB...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ozbiljno. U Busovaci su sad solidna većina i imaju desetljeće svog načelnika ali imaju svoj dio općine mi svoj. Uključujući grad. Ja mislim da si ti shvatio koliko si poletio pa ne bih dalje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:51 |
|
|
Pa dobro troleri, nije o hrvatskom teritoriju riječ. Mi ne bi puno čalabrcnuli.
Pitanje je što bi Srbe i Bošnje istovremeno zadovoljilo da rasture BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:53 |
|
|
Mislim da su Hrvati I Muslimani puno zanimljivija tema. Tu je big shit
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:56 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Altomanović je napisao/la: Razgranicenje Hrvata i Bosnjaka je tabu tema, lakse praviti se lud i mastati o Srbima Pa i nije. U BiH se točno zna sto je čije, ģdje je čije. Dok postoji BiH granice se znaju. Sve. No, ako želiš rasturit BiH onda nastaje problem i bespotrebni ratovi. Ovo je jedan od načina kojim bi se mogla rasturit BiH da velika većina bude zadovoljna. + Hrvatska i Srbija. Ma kakvi ratovi. Jedino možda između vas i Muslimana, mada je i to malo verovatno. Mi ćemo da ratujemo jedino ako budemo napadnuti. A pošto u ovom trenutku postoji mogućnost da budemo napadnuti od Amerike ako se odvojimo, zato saburamo i ne odvajamo se. Kad ta mogućnost prestane, odvojićemo se, a rata neće biti, niti ne sekiramo o mogućnosti napada ni Muslimana ni vas.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:56 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ozbiljno. U Busovaci su sad solidna većina i imaju desetljeće svog načelnika ali imaju svoj dio općine mi svoj. Uključujući grad. Još kad dođu imigranti iz Pljevalja i Rožaja, biti će veselo.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa dobro troleri, nije o hrvatskom teritoriju riječ. Mi ne bi puno čalabrcnuli.
Pitanje je što bi Srbe i Bošnje istovremeno zadovoljilo da rasture BiH. Ili si glup ili ti je mnogo dosadno. Republika Srpska je jasno definisana. A Bošnje pitaj na klixu šta bi se njima htelo, nas to ne zanima. Od RS neće dobiti ni zemlje za saksiju cveća.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Strateška podjela BiH, Ceha jami bojice Postano: 05 ruj 2020, 16:59 |
|
|
podrinje je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Šta EP HZHB? Jel ti zajebavaš Muslimane ili pričaš ozbiljno?
Toliko lupeta i zajebava se, da troluje i samog sebe. A šta njega briga iz Hrvatske šta će biti sa HB... Nemoj tako, ćoek je iz Zen'ce i muđahedini mu marširali pod prozorom. Zato me je uvek čudila njegova preferencija za saradnju sa Muslimanima i želja da se Srbima nešto drpi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 338 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|