|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
KiM
|
Naslov: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 15:29 |
|
|
Svidja mi se sivilo, neboderi Bejruta, pardon Malte, jer volim toplu vodu i mogucnost neogranicenog kupanja. Zeleo bih da pokrenem biznis, sa 50.000 eura do 100.000 eura u startu. KES, bez banaka, zelenasa. Zelio bih savet, sugestiju,kamo otvoriti tvrtku of scor. Malta, Cipar, Dalawer ????? MoS i dr. ino biznismeni da mi dadnu besplatne savete, sugestije, preporuke. Zas uzvrat cete biti moji gosti.... Mislio sam otvoriti kafe bar, palacinkarnicu na rivi, rent a car (uvoz kontejnerima vozila iz Engleske i Irske). Ulaganje u vece kuce, ili hale, za preadaptirati u sobe za 1 do 2 roba, koji traze jeftin smestaj iz Srbije. Dajte predloge, sugestije, budite konstruktivni. Troleri odjebite sa ove moje vazne zivotno egzistencijalne teme. http://zugimpex.com/sr/malta-company-formation.htmlKompanija na Malti – Prednosti: Porez na dobit je 5% (posle refunda) – najniži u EU Poreske olakšice za osobe koje nemaju stalno mesto prebivališta na Malti Poreski propisi u skladu sa EU Registracija društva sa ograničenom odgovornošću bzo I lako (Ltd, LLC) Članica Evropske Unije, Evro oficijalna valuta, a Engleski oficijalni jezik Visoko obrazovana radna snaga, više jezičko govorno područje, raznovrsna ekonomija sa jakim finansijskim sektorom I sektorom za informacione I komunikacione tehnologije Sunce, more, ostrvo sa razvijenim turizmom s tim je I konekcija letova jako dobra Formiranje kompanije na Malti: Brzo I Lako u samo 3 Koraka (potrebe za putovanjem, nema): Pošaljite nam zahtev za formiranje kompanije sa ključnim informacijama: Ime kompanije Svrha (=aktivnost) informacije o direktoru, sekretaru (oba mogu biti državljani zemalja koje nisu članica EU. Direktor mož biti pravno lice , sekretar mora biti fizičko lice) akcionari (lokacija majke- firme koja će verovatno biti potrebna za refund zavisi od mesta prebivališta akcionara holding)- najbolja opcija bi bila Slovačka. Transfer za kapital I troškove formiranja 240 € za kapital (20% of 1200 € minimalni osnovni kapital), transfer za javne dažbine I naši troškovi formiranja kompanije Potpišite sve papire koje smo pripremili za vas I prosledili ih nama , a vaša kompanija na Malti će biti registrovana u roku od 3 radna dana. Pravne Prednosti Malte: Licence dobijene na Malti, često su validne za celu EU: s tim što je pribavljanje I obnova ovih dozvola mnogo jeftinija na Malti. Bilo da je online-gaming, avio registracija, transport (pomorski), ili investicionih fondova. Još jedan od benefita jeste relativno niska cena za sticanje pasoša. Što se tiče inicijalnih javnih ponuda, Malta vam pruža velike pogodnosti za registraciju I trgovanje finansijskim instrumentima. Malta pravi razliku između koncepta kao što su “resident” (boravak) I prebivalište (stalno mesto boravka). Koncept “resident” se zasniva na standardu I dužini boravka u zemlji, ukoliko vam je potreban status “rezidenta” zarad poreskih olakšica, ne morate boraviti u zemlji 183 dana u godini. Ipak morate uzeti u obzir sporazum o o izbegavanju dvostrukog oporezivanja,kao I šta je moguće primeniti. Prema Malteškom zakonu, prebivalište pravnog lica je tamo gde mu je menadzment I kontrola, i pravne odluke vezane za poslovanje vaše kompanije, zaista moraju bitio donete na Malti. Direktori kompanija mogu imati mesto stalnog boravaka van Malte, međutim ukoliko direktori ili akcionari nisu državljani EU ili Švajcarske , privredni registar zahteva dodatnu dokumentaciju (pravne preporuke, kopije plaćenih računa, izvod iz banke…). Poverenik može posedovati akcije u kompaniji, ali direktor se ne tretira kao poverenik. (Joint Venture: Da bi sve tačke zakona bile ispunjene u potpunosti, Zugimpex sarađuje sa poznatim revizorima na Malti.) Zugimpex: Profesionalna usluga, fer honorari, I sve to u prijateljskoj atmosferi: Širok spektar usluga na jednom mestu! Sve što je potrebno za vašu kompaniju. Za nas je bitno da klijenti s kojima sarađujemo, poseduju potrebne kvalifikacije,imaju iskustva u svom poslovanju-uspešnu poslovnu biografiju i stabilnu finansijsku situaciju.(Napomena: ne sarađujemo sa državljanima USA,Nemačke I Francuske). Kalkulacija: Formiranje kompanije na Malti: 1500 € uključujući domicil, poslovni prostor i osnovne poštanske usluge za godinu dana. Godišnji troškovi zavise od aktivnosti: počev od 2500 € godišnje uključujući domicil i osnovne poštanske usluge (od naredne godine). knjigovodstvo, deklaracija PDV-a, finansijski izveštaj i delovi poreske prijave. Kao standard u industriji, uključujemo i zadatke kao što su sortiranje, podnošenje i provere, kvalifikovani knjigovođe obrađuje oko 15-20 rezervacije na sat, što odgovara 40-60 rezervacija . Za finansijski izveštaj, potrebno je između 5 i 15 sati. Obavezni godišnji troškovi revizije iz spoljnog revizora, uključujući posebne deklaracije do poreske uprave: u većini slučajeva između 500 i 1500 evra po kompaniji u zavisnosti od aktivnosti. Stručni saveti: Iskoristite mogućnost konsultacija sa ekspertima u polju internacionalnog poslovanja i poreskog planiranja. Planirajte vaše poslovne strukture uz našu pomoć, I vasa kompanija će uspeti.. Naše visoko kvalifikovano osoblje će vam rado pomoći I kad dođete na Maltu, potrudićemo se da uživate u vašem boravku. Dozvola boravka na Malti (Šengen viza) za državljane zemalja van Evropske Unije: Politička struktura I zakoni deluju tako da konstantno privlače veliki broj finansijski dobro situiranih, stranih državljana. Ponuđene su različite opcije za sticanje rezident karte ili malteškog pasoša. Državljani Evropske Unije, vrlo lako dobijaju rezident kartu. Državljani zemalja koje nisu članice Evropske Unije, su u mogućnosti dobijanja privremene rezident dozvole , koja nakon određenog niza godina može preći u stalnu. Opcije za dobijanje privremene boravišne dozvole: Ukoliko formirate kompaniju pod čijom upravom stoji iznos od 100.000 evra, ili ukoliko kupite nekretninu u visini sličnog iznosa. Vlasti pažljivo proveravaju ove činjenice, tako da je bitno sve odraditi po pravilima I propisu. Ukoliko poslodavac zatraži radnu dozvolu, ali imajte na umu da je mnogo lakše dobiti radnu dozvolu za akademski obrazovanu osobu. Evropskoj Uniji je potrebno objašnjenje zašto pozicija nije ustupljena EU državljaninu Ukoliko dobro poznata korporacija formira predstavništvo ili ogranak, I želi da postavi osobu kao menadzera. Ukoliko studirate na Malti Ukoliko imate dokaz da ste finansijski obezbeđeni I nemate potrebu dalje asistencije, od strane ove države Dodatne Informacije o Malti: Malta je članica Evropske Unije , Engleski kao oficijalni jezik , evro oficijalna valuta. Na Malti (glavni grad Valeta) živi oko 425,000 ljudi,(25,000 čine strani državljani). Ostrvo sa više od 300 sunčanih dana godišnje, a “zimi” sunce izlazi I pre nego što ljudi krenu u kancelarije. Većina ljudi živi na glavnom ostrvu Malta, koje se nalazi oko 130 km južno od Sicilije I ostala 2 ostrva Gozo I Komino. Veze letova su odlične sa većinom evropskih centara, statistika iz 2015 pokazuje da je kroz malteški aerodrome prošlo 4,5 miliona putnika, da je bilo 16000 polazaka sa 29 različitih avio- kompanija. Malta je jedna od retkih “on-shore” lokacija koja je kompatibilna sa zakonima EU, a u isto vreme pruža pogodne uslove za poslovanje, kako korporacijama tako I pojedincima.Malta je od strane OECD postavljena na “belu listu” zemalj, gde Malta ima brojne sporazume dvostrukog oporezivanja (DTT) I nije u krugu zemalja sa visokom stopom poreza. Još jedan od benefita je mogućnost pristupa atraktivnim subvencijama Evropske Unije. Politika u zemlji je orjentisana ka ,I radi u korist investitora . „Forbs“ je Maltu proglasio za zemlju broj jedan , gde pojedinac uživa potpunu „ličnu slobodu“. Povoljno okruženje privlači investiture: stabilne cene nekretnina,razumne plate,niska stopa poreza, prihvatljivi životni troškovi I redvidiva politika. Veliki broj visoko kvalifikovanih ljudi iz EU I van nje dolazi na Maltu zbog atraktivnih radnih mesta, divnih vremenskih uslova, I interesantnog načina života. Takođe, mogućnost od prihoda sa više strana je dozvoljen od strane zakona (radon vreme je ograničeno za jedno radon mesto, kod jednog poslodavca, ali radnicima je dozvoljeno da kombinuju više radnih mesta u isto vreme.).
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 15:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nema tu nekog savjeta. Potrebno je samo odabrati zemlju, a lokalno ti sve poslove riješi odvjetnik, mnogi se specijaliziraju za to.
Ja sam uvijek uredno plaćao poreze, pa doista nemam nikakvog iskustva u offshore tax havenima.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 16:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41531 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kakav je to patrijotizam i srpsko junaštvo, porez Vučku plaćati 
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 16:18 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
 Što ti fali Nišu? Jest da nije onaj koji je bio ali... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 16:21 |
|
|
A da nisi ti tu malo precenio svoje finansijske mogućnosti. Za 50 do 100 hiljada ćeš teško pokrenuti sve to što si zamislio. Ako hoćeš da pokrećeš biznis, moraš u banku, kao i svi ostali.
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 16:58 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nema tu nekog savjeta. Potrebno je samo odabrati zemlju, a lokalno ti sve poslove riješi odvjetnik, mnogi se specijaliziraju za to.
Ja sam uvijek uredno plaćao poreze, pa doista nemam nikakvog iskustva u offshore tax havenima. Pitam zbog troskova i slabog poznavanja ino biznisa. Najjeftinija mi je solucija otvaranje firme u Bugarskoj i ureda tj.poslovnice_radne jedinice na Malti. Dalawer mi predlazu jer NEMA OBAVEZE PODNOSENJA ZAVRSNOG RACUNA< ako ne radis u SAD. To je za PLOVILA najbolja opcija, i pranje para. Najjeftinija registracija, samo pasosem....evo primera.... http://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatska ... i/1699725/Kako bi carinio robu, otvorio obrt na Malti. Samo mi je nejasna regulativa. Da li Malta prihvaca firmu iz Bug kao DOMACU, zbog EU zajednistva, ili si moram registrirati na Malti posebnu. Zbog troskova. Zbog zaposljavanja radnika iz Srbije (dovodio bi ih sa bugarskim pasosem, davao stan_adaptirane sobe, radio papire, na recku, pa da otplacuju, kroz placu u par meseci. Zanima me zbog voznje i placanja kontejnera, te carinjenja. Nije prevashodni cilj izvlacenje neoporezivog kesa. Na Malti za hranu je 0 % pdv. Ovde mozes raditi na divlje, kao u CG pre 20 god. Srbima daju kes, bez ikakvih prijava, rade po 3 meseca i odu doma..... Eldorado jer ID karta je 280,5 eura + 200 eur/god osiguranje = 500 eura/god. To ne placaju sa Bug.pasosem, i dobijaju papire dzabe za 5 god. ID kartu. Jer ja ulazem za Maltu relativno malo para, sto je u Srbiji, Nisu i okolici, veliko, kao soliter. Pritom ne mislim nista da kupujem, vec rentiram, adaptiram i izdajem ili obrt BUREKOM (nema nitko, a ima 30 tisuca Srba i 30 tisuca Bugara, te 5 tisuca Mkd). Ili PALACINKE, ovde su najjeftinije 4 eura. Sa nutelom (toliko kosta kgr u Lidlu). @ Carm. zato i pitam ljude iz svetskog biznisa za savet, posto radim sa malim novcima, skup je konsalting, i NEZNAM engl.vise od obicne konverzacije. @ Daramao i DZunuze, niste konstruktivni i kvarite dojam raspravi.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 22 kol 2017, 21:43 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 23 kol 2017, 18:31 |
|
|
Sa 50000 evra do 100000 evra možeš u Srbiji da pokreneš gospodski biznis i to u kojem god hoćeš gradu u Srbiji ili svijetu. Ja da imam tolike pare ja bih znao šta da pokrenem. Sa tim parama najbolja ti Austrija ili Švajcarska od evropskih zemalja, a ionače Amerika (New York, Chicago ili Los Angeles) ili Rusija (Moskva ili Sankt Peterburg). Gdje god da odeš, sa tolikim parama, vrata su ti svugdje otvorena.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 23 kol 2017, 19:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80832 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
KiM je napisao/la: Pritom ne mislim nista da kupujem, vec rentiram, adaptiram i izdajem. Znaci ti bi radio Airbnb biznis. To sto si rekao je isplativo, ali mnoge drzave imaju striktne zakone oko Airbnb (Airbnb previše pumpa cijene stanova i onda domaći ne mogu priuštit) , a i mnogi stanodavci ne zele da im apartman pretvoriš u hotel. Ako se slože, vjerojatno ćeš im morat dati dodatnu proviziju, ili podmazati domara zgrade. Znam ljude koji dižu ogromnu lovu na Airbnb (zaradjuju 4-5 prosječnih plaća drzave u kojoj žive) i imaju pod kontrolom nekoliko stanova, iako nisu vlasnici nijednog. Njihovo iskustvo je da mjesečna zarada od Airbnb ide i do 3.5 puta vise od cijene mjesečnog rentanja. No to nije cisti profit, jer moraš radit sve hotelske poslove održavanja jer ti taj stan mora biti ko hotel po čistoći i uredjenosti. Ako nećeš da ti žena to radi, Morat ćeš zaposlit nekoga da to sve radi i ostaje ti neka margina profita ali ne neki astronomski iznos. Nekad veću zaradu mozes postić ako parceliziras stan i iznajmljuješ sobe pojedinačno, ali prostorna izvedba stana mora biti takva da se zadržava maksimum privatnosti i da sve sobe imaju pristup izlaznim vratima i kupaonici. Ovo je odlično za ljude koji nemaju love za biznis, jer ne moraju kupiti stan, samo rentati i imati dobre odnose s "gazdom".
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 23 kol 2017, 19:24 |
|
|
Kupi par manjih lokala od nekih 20-30 kvadrata na dobrim lokacijama i daj ih u zakup nekom lancu mesara ili kladionica. Povrat uloženog za 5 do 10 godina. To je jedna od ideja koja mi je sada sinula.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 23 kol 2017, 21:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80832 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
5 godina, teško.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 23 kol 2017, 21:28 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ovaj kim sve više i više kuka
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 24 kol 2017, 16:16 |
|
|
Kako su mi rekli na Malti je progresivni porez na zarade i zdravstveno. Neto minimalac je za 176 sati 800 eura tj. 9.600 eura god.
Na tu minimalnu zaradu troskovi SVI su SAMO 10%.
Sledeca skala je do 22 tisuce eura i iznosi SVE SKUPA 18% ( Srbija 63%, FBiH 73%).
|
|
Vrh |
|
 |
Ksenija
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 24 kol 2017, 17:38 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Sa 50000 evra do 100000 evra možeš u Srbiji da pokreneš gospodski biznis i to u kojem god hoćeš gradu u Srbiji ili svijetu. Ja da imam tolike pare ja bih znao šta da pokrenem. Sa tim parama najbolja ti Austrija ili Švajcarska od evropskih zemalja, a ionače Amerika (New York, Chicago ili Los Angeles) ili Rusija (Moskva ili Sankt Peterburg). Gdje god da odeš, sa tolikim parama, vrata su ti svugdje otvorena. Odakle ti da je ta količina novca dovoljna za neki naročiti biznis? Ev. da otvori palačinkarnicu i to teško ako bi birao bolju lokaciju u gradu, u Srbiji, inostranstvo da ne pominjem.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 26 kol 2017, 21:13 |
|
|
Vlado ne ide ti to tako lako, s 50-100 k eura mozes možda otvorit nešto svoje ali u poslu gdje imaš godine iskustva rada za veću kompaniju koja se istim poslom bavi. Pare je daleko lakše izgubit nego zaradit. U Sloveniji svaki kukavni penzioner ima 100k eura štednje (uškrtarine), nije to iznos gdje sve ide "samo od sebe". Na zapadu 50k eura ne "otvara vrata" nego ti je to iznos godišnje školarine kad imas klinca na fakultetu u Americi ili Londonu.
Ako s malo para hoćeš u biznis , moguće je, ali ce to ili biti neko osamostaljivanje nakon sto si pokupio brdo znanja u većoj kompaniji i tamo si bio medju boljim i ambicioznijim ljudima,, ili ćes vjerojatno morat ulazit u veće rizike ako tek tako "otvoriš nešto". U takvom jednom biznisu nećeš bit nikakav "menadžer" nego glavni i najiskusniji radnik koji će najviše zaprljati ruke. Tek poslije ako biznis preživi , naraste i proširi se (veliko "ako") mozes bit "gospodin" ilitiga menadžer.
Pristup nekim stabilnijim vrstama biznisa se "otvara" tek kad imaš par milijuna eura.
No ok, kupnja nekretnine (ti si predložio kupnju poslovnog prostora i iznajmljivanje) i nije biznis nego vise pasivno ULAGANJE. Tu nema poslovnog rizika, nego samo tržišni rizici (cijene nekretnina).
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 26 kol 2017, 21:30 |
|
|
KiM je napisao/la: Kako su mi rekli na Malti je progresivni porez na zarade i zdravstveno. Neto minimalac je za 176 sati 800 eura tj. 9.600 eura god.
Na tu minimalnu zaradu troskovi SVI su SAMO 10%.
Sledeca skala je do 22 tisuce eura i iznosi SVE SKUPA 18% ( Srbija 63%, FBiH 73%). Kim je ocito biznismen. Vidim po tome sto daleko vise vremena analizira troškove nego moguće prihode. 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 30 kol 2017, 20:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 5 godina, teško. Dobro ne baš za 5 godina, ali za otprilike toliko, ima i takvih lokala, samo kod malih dok kod većih, a naročito velikih treba jedno 10 do 20 godina. Evo npr. lokal na pijaci od 10000 KM, mjesečna renta je 100-150 KM, to znači 1800 godišnje puta pa ti računaj. Ja vidim na Arizoni ima sad lokala i za 8000 KM. Ko voli da se bakće sa mnoštvo malih lokala tj. sa mnoštvo zakupaca, ovo je biznis i po, a još bolji bi biznis bio zakup hotela koji ima godišnji obrt od oko milion KM. Za zakup takvog hotela treba jedno 100000 KM početnog kapitala, a od toga jedno 10000 KM samo u zakup mjesečno. Kasnije se valja valja i izvalja se milion KM za godinu dana tako da faktički najranije za godinu dana kupiš hotel koji si iznajmljivao i daš ga drugima za 10000 KM mjesečno ili prodaš hotel odmah. Ovo je najvjerovatnije jedan od najboljih vrsta biznisa, ako ne i najbolji.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 30 kol 2017, 21:00 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Sa 50000 evra do 100000 evra možeš u Srbiji da pokreneš gospodski biznis i to u kojem god hoćeš gradu u Srbiji ili svijetu. Ja da imam tolike pare ja bih znao šta da pokrenem. Sa tim parama najbolja ti Austrija ili Švajcarska od evropskih zemalja, a ionače Amerika (New York, Chicago ili Los Angeles) ili Rusija (Moskva ili Sankt Peterburg). Gdje god da odeš, sa tolikim parama, vrata su ti svugdje otvorena. Odakle ti da je ta količina novca dovoljna za neki naročiti biznis? Ev. da otvori palačinkarnicu i to teško ako bi birao bolju lokaciju u gradu, u Srbiji, inostranstvo da ne pominjem. Za naročiti biznis nisu potrebna naročita sredstva koliko je potrebno naročito znanje, kao i niz drugih predvidivih i nepredvidivih okolnosti. Neki biznisi koje danas znamo kao mainstream počeli su iz garaže. Možes samo da misliš koliko bitan biznis je takav tip biznisa bio na početku, ali s obzirom da je biznis jedna vrsta lutrije to znači i da možeš uspjeti, da čak možeš uspjeti do te mjere da i sam sebe da kažem iznenadiš, a opet ne mora da bude tako, čak i skroz obrnuto, da ostaneš bez početnog kapitala i da još pritom ostaneš dužan. Sreća prati hrabre i pametne, svakako i pamet nije na odmet, čak je podjednak faktor, a pare...recimo da i od 0 može da se napravi dobar biznis, a počev od nekoliko hljada KM fabrika. Kako? To znaju ljudi koji su ekonomski mađioničari. To je ona filozofija "kako od jedne marke napraviti dvije" ili više. Ko zna zna. Sve je u životu obrazovanje, bilo sistemsko - kroz obrazovni sistem ili životno - kroz sopstvena saznanja tj. kroz prkupljanje informacija ili oboje, još bolje.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 30 kol 2017, 22:05 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vlado ne ide ti to tako lako, s 50-100 k eura mozes možda otvorit nešto svoje ali u poslu gdje imaš godine iskustva rada za veću kompaniju koja se istim poslom bavi. Lako je samo kad se olakšaš, sve ostalo je božija muka i božija ruka tj. dijelom se ti mučiš da nađeš mjesto pod suncem, a dijelom i kakvu ti bog odredi sreću. Dakle kako se snađeš i kako te snađe. Robbie MO je napisao/la: Pare je daleko lakše izgubit nego zaradit. U Sloveniji svaki kukavni penzioner ima 100k eura štednje (uškrtarine), nije to iznos gdje sve ide "samo od sebe". Na zapadu 50k eura ne "otvara vrata" nego ti je to iznos godišnje školarine kad imas klinca na fakultetu u Americi ili Londonu. Zato je mali sin kao budući otac najbolje riješenje, a ne odmah krenuti sa velkim parama i puknuti u velikom stilu. Najbolje je prvo krenuti sa malim sredstvima pa onda iz malih novčanih sredstava ići ka većim sistemom valjanja grudve male snijega niz brdo, a ne velike uzbrdo. Tako, u slučaju pada, možeš krenuti nekim drugim poslom dok kada se ulaže sve onda bolje je staviti sve na crveno polje u kockarnici. To znači da u biznis nikada ne treba ići sa svom ušteđevinom, već sa dijelom, ako je moguće sa desetim dijelom u slučaju velikih para na štednji pošto postoji velika vjerovatnoća, a naročito sada kada je ogromna konkurencija, da će prve pare u bunar da odu, to je izvjesno. Priroda biznisa je takva. Zašto Amerikanci i nakon prvog promašaja se ne zaustavljaju? Možda odgovor leži upravo u tome. Oni daju više prednost iskustvu i znanju tj. sticanju istog negoli jačini početnog uloga jer znaju da sa malim parama, ako im je ideja dobra, uspjeće da dostignu i velike pare jer sa dobrim planom to je samo pitanje vremena, a vrijeme je novac dok sa velikim parama, ma koliko uložio u startu, ako padneš pao si, a ako si pritom uložio sve, onda i gubiš sve. Ključna riječ je iskustvo, naravno i pare jer od nekih para treba krenuti. Robbie MO je napisao/la: Ako s malo para hoćeš u biznis , moguće je, ali ce to ili biti neko osamostaljivanje nakon sto si pokupio brdo znanja u većoj kompaniji i tamo si bio medju boljim i ambicioznijim ljudima,, ili ćes vjerojatno morat ulazit u veće rizike ako tek tako "otvoriš nešto". U takvom jednom biznisu nećeš bit nikakav "menadžer" nego glavni i najiskusniji radnik koji će najviše zaprljati ruke. Tek poslije ako biznis preživi , naraste i proširi se (veliko "ako") mozes bit "gospodin" ilitiga menadžer. U svakom slučaju, bitno je iskustvo, a ako ga nemaš, stvaraj ga. U slučaju pada u startu (što je velika vjerovatnoća), prvi mačići se u vodu bacaju, bitno je samo da nije u startu jedan veliki mačor. U slučaju proizvodnje, kupiš proizvod od druge fabrike u manjoj količini, prodaš ga, pa kupiš još veću količinu tako postepeno navikavaš sebe na biznis i tržište na svoj proizvod, a kad potražnja vremenom naraste, e onda ćeš imati para i za fabriku. kao i veliko tržište za svoj proizvod, kao i iskustvo u međuvremenu. Od trnja do zvijezda. Veliki su postali veliki tek kada su krenuli malim stopama i sazrijevali na svom trnovitom putu. Ne obrnuto. Mada može i sa 100 hiljada početi, čak što više, to je čak odlična startna pozicija, ali na tom nivou ima puno mnogo više prepreka nego u situaciji kada se kreće sa manjim parama jer ni konkurencija ne spava tako da umjesto borbe sa najvećima, ako ne postoji određeno iskustvo, najbolje je početi se "boriti" sa malom konkurencijom tako što u startu budeš samo malo bolji od početnika i tako postepeno gradiš put sa daljnjim ciljem da budeš bolj i od onih u drugoj klasi i krajnjim ciljem da budeš najbolji od najboljih jer koji je smisao da se u startu boriš protiv najjačih kada su ti ljudi em svjetlosnim godinama ispred tebe u iskustvu, em ti imaš manje para od njih, a još manje iskustva. Robbie MO je napisao/la: Pristup nekim stabilnijim vrstama biznisa se "otvara" tek kad imaš par milijuna eura. U biznisu, kao i u životu ne postoji mirna luka. "Borba" traje stalno. Čak i kada si najjači, tad si čak i najslabiji jer si na vrhuncu. U sektoru proizvodnje mobilnh telefona nastali su mnogi mali igrači jer su veliki dostigli svoj vrhunac poslije koga nema dalje. Da bi došli do miliona treba prvo steći iskustvo u dobrih početnih koraka, a onda nule samo počnu da se ređaju na cifru, dok put do miliona je dug i težak, a tek poslije miliona lako je do dva ili više. Ništa na preskok, iskustvo je to koje nema cijenu. Što veće iskustvo, veće i pare, kad se to dvoje spoje u velikim količinama. Robbie MO je napisao/la: No ok, kupnja nekretnine (ti si predložio kupnju poslovnog prostora i iznajmljivanje) i nije biznis nego vise pasivno ULAGANJE. Tu nema poslovnog rizika, nego samo tržišni rizici (cijene nekretnina). Postoje 3-4 vrste ulaganja u nekretnine (koliko ja znam, a uvijek ima neko ko zna više od mene, to je sigurno, i neko ko zna više od tog nekog ko zna više od mene i tako dalje), a to su: kupovina zarad iznajmljivanja (što je najdosadnija vrsta zarade ako mene neko pita, ali i najsigurnija opcija), zatim iznajmljivanje nekretnine i vođenje posla (ovo je najbolje ako si na početku), zatim kupovina zarad prodaje uz ostaviranje određenje marže (kupoprodaja nekretnina) što je, po mom miišljenju, bolja opcija (koja sigurno ima i svoje loše strane), zatim kupovina nekretnine zarad obavljanja ekonomske aktivnosti predviđene tipom nekretnine koja je predmet kupovine (kupovina poslovnog prostora) što je takođe veoma dobro sa jednog aspekta, ako propadne sam biznis, onda ostaje nekretnina. Sve ima svoje prednosti i mane.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 31 kol 2017, 14:56 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Nekretnine 
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 02 ruj 2017, 17:45 |
|
|
Dok je ljudi tražiće se smještaj. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 02 ruj 2017, 19:32 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Dok je ljudi tražiće se smještaj.  Imaš primjer i Detroita gdje su kuće pale na 1$.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 02 ruj 2017, 19:52 |
|
|
50-100 K eura u Austriji i Svicarskoj nije ni za kaparu nekretnine na boljoj lokaciji Vlado.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 02 ruj 2017, 21:31 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Trazim pomoc za otvaranje of sor kompanije na Malti....ili ....MoS pomagaj Postano: 02 ruj 2017, 21:37 |
|
|
PCM je napisao/la: 50-100 K eura u Austriji i Svicarskoj nije ni za kaparu nekretnine na boljoj lokaciji Vlado. Pa dobro neće kupovati nekretnine po principu prvo pa muško. Dalek je put kada su u pitanju nekretnine u Austriji i Švajcarskoj.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|