|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 85 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
korrisnik je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mene je pokojna baba naučila (čini mi se sa cirka 5 godina) kako po imenima razlikovati Hrvate, Srbe i tadašnje Muslimane. Bez imalo malicioznosti ili etiketiranja (jer se i sama družila sa tim nacijama), čisto informativno, kontala da će mi valjda biti korisno u životu. Doduše, ne znam je li me upozorila na činjenicu da sa tim ne smiješ izletiti javno, jer može stvoriti probleme (osobito roditeljima), kao što se kasnije jednom prilikom i dogodilo. Mislim da babe velikim dijelom prenose te mudrosti.
Što se tiče naslova teme, je li tako ili nije zavisi od stupnja praćenja politike i religioznosti. Što više jednog i drugog, vjerojatnija je veća doza odbojnosti prema drugima. I sad ti tvrdiš ako bi Bošnjaci Hrvati i Srbi bili ateisti da ne bi bilo komflikta. Ne znam odakle ti taj zaključak kada sam pokrio i nacionalno (politika) i vjersko. Anacionalni agnostici/ateisti, i ne bi imao sukoba oko današnjih vrućih tema. No, onda bi se podijelili u neke druge tabore (klasne ili ideološke). Konflikt (hladni ili vrući) je jedina konstanta.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:45 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17413 Lokacija: יום טוב
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mene je pokojna baba naučila (čini mi se sa cirka 5 godina) kako po imenima razlikovati Hrvate, Srbe i tadašnje Muslimane. Bez imalo malicioznosti ili etiketiranja (jer se i sama družila sa tim nacijama), čisto informativno, kontala da će mi valjda biti korisno u životu. Doduše, ne znam je li me upozorila na činjenicu da sa tim ne smiješ izletiti javno, jer može stvoriti probleme (osobito roditeljima), kao što se kasnije jednom prilikom i dogodilo. Mislim da babe velikim dijelom prenose te mudrosti. ovo ti je vrijedilo u BIH. u Hrvatskoj bi se gadno zaje...recimo Alma ili Jasminka je uobičajeno žensko ime za Hrvatice.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
ZGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mene je pokojna baba naučila (čini mi se sa cirka 5 godina) kako po imenima razlikovati Hrvate, Srbe i tadašnje Muslimane. Bez imalo malicioznosti ili etiketiranja (jer se i sama družila sa tim nacijama), čisto informativno, kontala da će mi valjda biti korisno u životu. Doduše, ne znam je li me upozorila na činjenicu da sa tim ne smiješ izletiti javno, jer može stvoriti probleme (osobito roditeljima), kao što se kasnije jednom prilikom i dogodilo. Mislim da babe velikim dijelom prenose te mudrosti. ovo ti je vrijedilo u BIH. u Hrvatskoj bi se gadno zaje...recimo Alma ili Jasminka je uobičajeno žensko ime za Hrvatice. Baba je ipak vodila "advanced" kurs, i naučila me skoro svim mogućim kombinacijama imena i prezimena.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:54 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ZGabriel je napisao/la:
ovo ti je vrijedilo u BIH. u Hrvatskoj bi se gadno zaje...recimo Alma ili Jasminka je uobičajeno žensko ime za Hrvatice.
Baba je ipak vodila "advanced" kurs, i naučila me skoro svim mogućim kombinacijama imena i prezimena. dobro...šta bi baba rekla za prezime Delić?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:56 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Baba je ipak vodila "advanced" kurs, i naučila me skoro svim mogućim kombinacijama imena i prezimena.
dobro...šta bi baba rekla za prezime Delić? Ako je Rasim...zna se 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:58 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Baba je ipak vodila "advanced" kurs, i naučila me skoro svim mogućim kombinacijama imena i prezimena.
dobro...šta bi baba rekla za prezime Delić? Pa ne mogu se sad sjetiti svakog prezimena, ali je i ona znala da foru da određena dvonacionalna ili tronacionalna prezimena postaju jednonacionalna u određenim sredinama ili regijama. U Sarajevu je Delić u 95% slučajeva muslimansko, a i velikom većinom je valjda tako u ostatku BiH, dok je u RH malo drukčije. U kombinaciji sa imenom, ne možeš fulat. Osim recimo opskurne i nereprezentativne situacije kada bi se Alma ili Elvira (Hrvatica, katolkinja iz RH), udala za Muslimana u BiH sa prezimenom Delić. Ili da je pok Mladen Delić kćerci dao to arapski-zvučno ime.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 13:58 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: dobro...šta bi baba rekla za prezime Delić?
Ako je Rasim...zna se  nisam tebe pitala.  ministriqi mora channelirati babu da saznamo odgovor.  osim toga, samo si djelomično u pravu. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 14:00 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: dobro...šta bi baba rekla za prezime Delić?
Pa ne mogu se sad sjetiti svakog prezimena, ali je i ona znala da foru da određena dvonacionalna ili tronacionalna prezimena postaju jednonacionalna u određenim sredinama ili regijama. U Sarajevu je Delić u 95% slučajeva muslimansko, a i velikom većinom je valjda tako u ostatku BiH, dok je u RH malo drukčije. U kombinaciji sa imenom, ne možeš fulat. Osim recimo opskurne i nereprezentativne situacije kada bi se Alma ili Elvira (Hrvatica, katolkinja iz RH), udala za Muslimana u BiH sa prezimenom Delić. kod nas je bilo i Muslimana i Srba s tim prezimenom. a u Hrvatskoj sve Hrvati.  i drukčije se naglašava.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 14:01 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne mogu se sad sjetiti svakog prezimena, ali je i ona znala da foru da određena dvonacionalna ili tronacionalna prezimena postaju jednonacionalna u određenim sredinama ili regijama. U Sarajevu je Delić u 95% slučajeva muslimansko, a i velikom većinom je valjda tako u ostatku BiH, dok je u RH malo drukčije. U kombinaciji sa imenom, ne možeš fulat. Osim recimo opskurne i nereprezentativne situacije kada bi se Alma ili Elvira (Hrvatica, katolkinja iz RH), udala za Muslimana u BiH sa prezimenom Delić.
kod nas je bilo i Muslimana i Srba s tim prezimenom. a u Hrvatskoj sve Hrvati.  i drukčije se naglašava. Ta razlika u naglašavanju (je li termin deklinacija?!) je mislim više regionalan nego nacionalan... Zašto je kod nas Josip-ović (zvuči logičnije sa obzirom na korijen prezimena), a u RH Jo-sipović?
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 14:02 |
|
|
Apropos hrvatskih Delića, ako im je svima korijen imotska krajina, moguće je da je riječ o ex-Muslimanima, no to je upit za Pavu.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 14:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ta razlika u naglašavanju (je li termin deklinacija?!) je mislim više regionalan nego nacionalan...
Zašto je kod nas Josip-ović (zvuči logičnije sa obzirom na korijen prezimena), a u RH Jo-sipović?
deklinacija je nešto drugo. meni je trebalo vremena da se naviknem na to naglašavanje prezimena. jer ovako kako se tu izgovara Josipović, kod nas bi bio Srbin. :zubo da ga pošaljem u Modriču? sigurno bi mu bilo drago.  anyway, odgovaram tvojoj definiciji naci/šovinistice. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 14:15 |
|
|
Ne možeš odgovarati definiciji "naci" jer se ne razbacujem tim terminima. Čak niti veliko zanimanje za politiku ili religioznost ne znači da je osoba šovinist, sve dok je u stanju zadržati određenu dozu objektivnosti i informiranja iz mnoštva izvora, ili pak empatije (konkretno, mogućnosti da situaciju promatraš kroz oči "neprijatelja", kako bi ih razumio ali ne i preuzeo njihova razmišljanja).
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 14:24 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne možeš odgovarati definiciji "naci" jer se ne razbacujem tim terminima. Čak niti veliko zanimanje za politiku ili religioznost ne znači da je osoba šovinist, sve dok je u stanju zadržati određenu dozu objektivnosti i informiranja iz mnoštva izvora, ili pak empatije (konkretno, mogućnosti da situaciju promatraš kroz oči "neprijatelja", kako bi ih razumio ali ne i preuzeo njihova razmišljanja). ne dodvoravaj mi se, ni si uvjerljiv. 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 18:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Apropos hrvatskih Delića, ako im je svima korijen imotska krajina, moguće je da je riječ o ex-Muslimanima, no to je upit za Pavu. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%9B
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Whiteone
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 20:19 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
https://www.youtube.com/watch?v=NGcx6Up95uISarajka, šta je šljunkarko gdje si krenula. Zna se šta sam uvek pisao za ustaše i Pavelića, da su proislamski srbofobi, recimo ukrajinski neonacisti me podsećaju na njih koji se takodje bore za islam u Rusiji i Čečeniji. Medjutim danas posle toliko godina, neki novi klinci koje možemo nazvati samo neoustašama su više opterećeni muslimanima, nešto se promenilo u njihovim glavama kad kopiraju ono nož žica, pa pišu ''nož, žica, Ahmići''. Trebalo bi da ih tužimo za kradju autorskih prava. Vi Muslimani tzv Bošnjaci ste otpadnici od Hrišćanstva, a upravo zbog toga ste odbačeni od celokupnog slovenskog i evropskog sveta, slovenske i evropske kulture i tradicije, a na kraju krajeva ste otpadnici i od bele rase. Jer kao što ste pripadnici političke nacije tzv Bošnjaci, tako ste i pripadnici ''rase islama'', jednog bućkuriša svega i svačega. Desničarske organizacije i pokreti vas ne priznaju niti će vas ikada priznati, bez obzira što vi imate one idiote neonaciste koji kao fol kritikuju radikalni islam. Vi ćete uvek biti ubačeni element, bez obzira što to nije sasvim tačno. Vratite se Pravoslavlju ili ako vas je sramota od Srba, bilo kojoj hrišćanskoj zajednici i tako ćete pronaći svoju dušu i mir. Kao što vidiš bliži smo vam mi, nego neki cigani iz arapskog sveta ili oni majmuni sa širokim nosevima iz Afrike.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 20:46 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Whiteone je napisao/la: https://www.youtube.com/watch?v=NGcx6Up95uI Sarajka, šta je šljunkarko gdje si krenula. Zna se šta sam uvek pisao za ustaše i Pavelića, da su proislamski srbofobi, recimo ukrajinski neonacisti me podsećaju na njih koji se takodje bore za islam u Rusiji i Čečeniji. Medjutim danas posle toliko godina, neki novi klinci koje možemo nazvati samo neoustašama su više opterećeni muslimanima, nešto se promenilo u njihovim glavama kad kopiraju ono nož žica, pa pišu ''nož, žica, Ahmići''. Trebalo bi da ih tužimo za kradju autorskih prava. Vi Muslimani tzv Bošnjaci ste otpadnici od Hrišćanstva, a upravo zbog toga ste odbačeni od celokupnog slovenskog i evropskog sveta, slovenske i evropske kulture i tradicije, a na kraju krajeva ste otpadnici i od bele rase. Jer kao što ste pripadnici političke nacije tzv Bošnjaci, tako ste i pripadnici ''rase islama'', jednog bućkuriša svega i svačega. Desničarske organizacije i pokreti vas ne priznaju niti će vas ikada priznati, bez obzira što vi imate one idiote neonaciste koji kao fol kritikuju radikalni islam. Vi ćete uvek biti ubačeni element, bez obzira što to nije sasvim tačno. Vratite se Pravoslavlju ili ako vas je sramota od Srba, bilo kojoj hrišćanskoj zajednici i tako ćete pronaći svoju dušu i mir. Kao što vidiš bliži smo vam mi, nego neki cigani iz arapskog sveta ili oni majmuni sa širokim nosevima iz Afrike. Kakvo evropsko hrišćanstvo ??? Ono postoji jedino u glavama budala poput tebe koji vode krstaške internetske ratove  Sav normalan svijet nakon devedesetih prezire narod i dio pravoslavlja kojem Ti pripadaš. Da obiljezim djecu i sebe mozda genocidnošću nacije koju je dio tih istih Srba pravoslavnih proveo u Evropi? Pa ja da sam Srpkinja mogla bi jedino na judaizam preći da se odreknem svega što ima veze sa evropskom pravoslavnom talibanštinom čiji si Ti bre Degenerikuuu izdanak 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 20:56 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Whiteone je napisao/la: https://www.youtube.com/watch?v=NGcx6Up95uI Sarajka, šta je šljunkarko gdje si krenula. Zna se šta sam uvek pisao za ustaše i Pavelića, da su proislamski srbofobi, recimo ukrajinski neonacisti me podsećaju na njih koji se takodje bore za islam u Rusiji i Čečeniji. Medjutim danas posle toliko godina, neki novi klinci koje možemo nazvati samo neoustašama su više opterećeni muslimanima, nešto se promenilo u njihovim glavama kad kopiraju ono nož žica, pa pišu ''nož, žica, Ahmići''. Trebalo bi da ih tužimo za kradju autorskih prava. Vi Muslimani tzv Bošnjaci ste otpadnici od Hrišćanstva, a upravo zbog toga ste odbačeni od celokupnog slovenskog i evropskog sveta, slovenske i evropske kulture i tradicije, a na kraju krajeva ste otpadnici i od bele rase. Jer kao što ste pripadnici političke nacije tzv Bošnjaci, tako ste i pripadnici ''rase islama'', jednog bućkuriša svega i svačega. Desničarske organizacije i pokreti vas ne priznaju niti će vas ikada priznati, bez obzira što vi imate one idiote neonaciste koji kao fol kritikuju radikalni islam. Vi ćete uvek biti ubačeni element, bez obzira što to nije sasvim tačno. Vratite se Pravoslavlju ili ako vas je sramota od Srba, bilo kojoj hrišćanskoj zajednici i tako ćete pronaći svoju dušu i mir. Kao što vidiš bliži smo vam mi, nego neki cigani iz arapskog sveta ili oni majmuni sa širokim nosevima iz Afrike. Ako bi se i prelazili na krćčanstvo kao što ti govoriš. Ne bi li to bilo prodavanje vjere za večeru da bi se uvukli Srbima i Hrvatima. A i religiju sa ne mijenja radi tradicije nego što vjeruješ u nešto.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 23 tra 2014, 21:10 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Srbin pa dobro nacika i pomalo ustaša. Pa imaš postove gdje se divi Paveliću i NDH na povijesti. Kad Matemu nije srcika strefila neće nikad. Što se miror tiče ona je samo hrvatofilna nije ustašica. Pitam se na koga li je takav? 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 00:18 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Zato što imaju pametnijeg posla.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 01:06 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Zato što imaju pametnijeg posla. Baš tako.
|
|
Vrh |
|
 |
Whiteone
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 21:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Whiteone je napisao/la: https://www.youtube.com/watch?v=NGcx6Up95uI Sarajka, šta je šljunkarko gdje si krenula. Zna se šta sam uvek pisao za ustaše i Pavelića, da su proislamski srbofobi, recimo ukrajinski neonacisti me podsećaju na njih koji se takodje bore za islam u Rusiji i Čečeniji. Medjutim danas posle toliko godina, neki novi klinci koje možemo nazvati samo neoustašama su više opterećeni muslimanima, nešto se promenilo u njihovim glavama kad kopiraju ono nož žica, pa pišu ''nož, žica, Ahmići''. Trebalo bi da ih tužimo za kradju autorskih prava. Vi Muslimani tzv Bošnjaci ste otpadnici od Hrišćanstva, a upravo zbog toga ste odbačeni od celokupnog slovenskog i evropskog sveta, slovenske i evropske kulture i tradicije, a na kraju krajeva ste otpadnici i od bele rase. Jer kao što ste pripadnici političke nacije tzv Bošnjaci, tako ste i pripadnici ''rase islama'', jednog bućkuriša svega i svačega. Desničarske organizacije i pokreti vas ne priznaju niti će vas ikada priznati, bez obzira što vi imate one idiote neonaciste koji kao fol kritikuju radikalni islam. Vi ćete uvek biti ubačeni element, bez obzira što to nije sasvim tačno. Vratite se Pravoslavlju ili ako vas je sramota od Srba, bilo kojoj hrišćanskoj zajednici i tako ćete pronaći svoju dušu i mir. Kao što vidiš bliži smo vam mi, nego neki cigani iz arapskog sveta ili oni majmuni sa širokim nosevima iz Afrike. Kakvo evropsko hrišćanstvo ??? Ono postoji jedino u glavama budala poput tebe koji vode krstaške internetske ratove  Sav normalan svijet nakon devedesetih prezire narod i dio pravoslavlja kojem Ti pripadaš. Da obiljezim djecu i sebe mozda genocidnošću nacije koju je dio tih istih Srba pravoslavnih proveo u Evropi? Pa ja da sam Srpkinja mogla bi jedino na judaizam preći da se odreknem svega što ima veze sa evropskom pravoslavnom talibanštinom čiji si Ti bre Degenerikuuu izdanak  Evropa pripada Hrišćanstvu, tako je bilo, tako će i biti. Vi zeleni vampiri imate pravo da islamizujete Evropu tako što potpirujete sukobe medju Hrišćanima, ali i mi imamo pravo da se branimo. Za sada se branimo vezanih ruku, ali Evropa se polako budi. Inače ja nisam neki vernik, jer ja sam nacionalista, možda više verujem u naciju, našu SPC i samo Hrišćanstvo, nego u Boga. Taj tvoj ''normalni svet'' koji mrzi nas Srbe, ja i ne smatram nekim svetom, to je polusvet, liberalni šljam EU, levičarska ološ koja se udružila sa vama islamistima. Zar šiptari, jedan civilizacijski talog da bude normalan svet ? Čečeni da budu normalan svet ? Moj svet će pobediti 25. maja, to će biti oni protiv kojih ćeš glasati, ako imaš pravo glasa u Austriji. FPO, Štrahe i naši ''fašisti''. Normalan svet su rodoljubi poput gospodje Le Pen koja se bori za svoju državu i prave evropske vrednosti, zatim Oskar Frejzinger, Girt Vilders itd. Sarajka, ja znam da ti je teško jer ti si svesna da si potomak poturica, neki tvoj pradjed je izdao Pravoslavlje ili Katoličanstvo za porciju klot pasulja, ali ti možeš da se rešiš tog tereta. Izaberi judaizam, nešto što te neće potsećati na pretke poturice. Šta fali Protestantima i to je treće rešenje. Citat: Ako bi se i prelazili na krćčanstvo kao što ti govoriš. Ne bi li to bilo prodavanje vjere za večeru da bi se uvukli Srbima i Hrvatima. A i religiju sa ne mijenja radi tradicije nego što vjeruješ u nešto. Vi možete da predjete u Protestante, ali da se vratite možete samo Pravoslavlju ili Katoličanstvu. U ovom drugom slučaju to bi bio povratak korenima. Naravno, ja smatram da su vaši preci u mnogo većoj meri napustili Pravoslavlje, nego Katolicizam, ali u suštini slažem se sa Hrvatima da su i oni izgubili deo svog naroda. Vi imate taj kompleks, da se ne lažemo i to sam primetio i u vašim komentarima. Recimo vaš izgovor je napuštanje staroslovenskog paganskog mnogoboštva. Vi odgovarate ovako ''pa šta, pa i vi Srbi i Hrvati ste izdali svoju prvu veru''. Medjutim to je laž, jer mi smo ponosni na slovenske korene, mi to ne ignorišemo, to je sastavni deo našeg identiteta, o tome se uči u našim školama. Mi ne izmišljamo naše korene.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 21:53 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Whiteone je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Kakvo evropsko hrišćanstvo ??? Ono postoji jedino u glavama budala poput tebe koji vode krstaške internetske ratove  Sav normalan svijet nakon devedesetih prezire narod i dio pravoslavlja kojem Ti pripadaš. Da obiljezim djecu i sebe mozda genocidnošću nacije koju je dio tih istih Srba pravoslavnih proveo u Evropi? Pa ja da sam Srpkinja mogla bi jedino na judaizam preći da se odreknem svega što ima veze sa evropskom pravoslavnom talibanštinom čiji si Ti bre Degenerikuuu izdanak  Evropa pripada Hrišćanstvu, tako je bilo, tako će i biti. Vi zeleni vampiri imate pravo da islamizujete Evropu tako što potpirujete sukobe medju Hrišćanima, ali i mi imamo pravo da se branimo. Za sada se branimo vezanih ruku, ali Evropa se polako budi. Inače ja nisam neki vernik, jer ja sam nacionalista, možda više verujem u naciju, našu SPC i samo Hrišćanstvo, nego u Boga. Taj tvoj ''normalni svet'' koji mrzi nas Srbe, ja i ne smatram nekim svetom, to je polusvet, liberalni šljam EU, levičarska ološ koja se udružila sa vama islamistima. Zar šiptari, jedan civilizacijski talog da bude normalan svet ? Čečeni da budu normalan svet ? Moj svet će pobediti 25. maja, to će biti oni protiv kojih ćeš glasati, ako imaš pravo glasa u Austriji. FPO, Štrahe i naši ''fašisti''. Normalan svet su rodoljubi poput gospodje Le Pen koja se bori za svoju državu i prave evropske vrednosti, zatim Oskar Frejzinger, Girt Vilders itd. Sarajka, ja znam da ti je teško jer ti si svesna da si potomak poturica, neki tvoj pradjed je izdao Pravoslavlje ili Katoličanstvo za porciju klot pasulja, ali ti možeš da se rešiš tog tereta. Izaberi judaizam, nešto što te neće potsećati na pretke poturice. Šta fali Protestantima i to je treće rešenje. Citat: Ako bi se i prelazili na krćčanstvo kao što ti govoriš. Ne bi li to bilo prodavanje vjere za večeru da bi se uvukli Srbima i Hrvatima. A i religiju sa ne mijenja radi tradicije nego što vjeruješ u nešto. Vi možete da predjete u Protestante, ali da se vratite možete samo Pravoslavlju ili Katoličanstvu. U ovom drugom slučaju to bi bio povratak korenima. Naravno, ja smatram da su vaši preci u mnogo većoj meri napustili Pravoslavlje, nego Katolicizam, ali u suštini slažem se sa Hrvatima da su i oni izgubili deo svog naroda. Vi imate taj kompleks, da se ne lažemo i to sam primetio i u vašim komentarima. Recimo vaš izgovor je napuštanje staroslovenskog paganskog mnogoboštva. Vi odgovarate ovako ''pa šta, pa i vi Srbi i Hrvati ste izdali svoju prvu veru''. Medjutim to je laž, jer mi smo ponosni na slovenske korene, mi to ne ignorišemo, to je sastavni deo našeg identiteta, o tome se uči u našim školama. Mi ne izmišljamo naše korene. Odbacte tesara on nije Europljanin. Vrati se ti korijenima možda su Crkve Bosanske. Đe se izgubi ta vjera. A i više smo muslimani nego ne muslimani (po historiji). Idi svetkuj Daboga i Svaroga ako si ponosan na slavenske običaje. I kad bi prelazili da se i mi ne lažemo, mislim morete vi nas pokrstiti ili pobiti ali bi dobili uljeza u drugom slučaju koji bi iz osvete bio inkognito kršćanin i radio protiv kršćanstva.A kako vidim ti vjeru smatraš tradicijom a ne religijom. Zaboravi na Obećanu zemlju , Palestinu svi vaše vjere su se raskupusale i istoča i zapadna iz Azije. Samo što imate veći staž u Europi nego mi. Mi ne mrzimo Srbe samo imamo odbrambeni stav prema njima i etikiranu su kod nas, to nije mržnja to je samoodbrana. Koji ba moji preci pa zna se da su pravoslavci Vlasi došli sa Turcima. I lizali ste im tabane ni zašto eto mi smo makar neke koristi i imali a šta su Srbi imali od Turaka. A u ostalom Božija je Volja bila da budem musliman i takav ostajem do smrti.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Whiteone
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 22:04 |
|
|
Citat: Odbacte tesara on nije Europljanin. Vrati se ti korijenima možda su Crkve Bosanske. Đe se izgubi ta vjera. A i više smo muslimani nego ne muslimani. Bosanska crkva hahahahahahhahahahahahahaahhhahahaha Pa vi ne možete da odredite svoj nacionalni identitet, da li ste ono što ste bili za vreme SFRJ odnosno Muslimani, da li ste Bošnjaci, da li ste Bosanci. Onda ovi Babovi što su ratovali protiv vašeg Alije. Ko su tek oni ? Ovde u Srbiji postoje Muslimani koji nisu prihvatili vašu novu izmišljotinu zvanu Bošnjaštvo, pa su ostali Srbi. p.s. ko je tesar ?
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 22:05 |
|
|
Whiteone je napisao/la: p.s. ko je tesar ? 
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 24 tra 2014, 22:07 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Citat: Odbacte tesara on nije Europljanin. Vrati se ti korijenima možda su Crkve Bosanske. Đe se izgubi ta vjera. A i više smo muslimani nego ne muslimani. Bosanska crkva hahahahahahhahahahahahahaahhhahahaha Pa vi ne možete da odredite svoj nacionalni identitet, da li ste ono što ste bili za vreme SFRJ odnosno Muslimani, da li ste Bošnjaci, da li ste Bosanci. Onda ovi Babovi što su ratovali protiv vašeg Alije. Ko su tek oni ? Ovde u Srbiji postoje Muslimani koji nisu prihvatili vašu novu izmišljotinu zvanu Bošnjaštvo, pa su ostali Srbi. p.s. ko je tesar ? Nazarećanin. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|