|
|
Stranica: 11/15.
|
[ 369 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
morpheus
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 26 sij 2015, 22:09 |
|
|
Hunter je napisao/la: morpheus je napisao/la: Ich danke Sie! Mala ispravka : ich danke Ihnen ! ![001_smile :001_smile](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_smile.gif) dativ (kome ili cemu) - vama, u njemackom se pise velikim slovom. ne zamjerite na ispravci ako vam treba jos pomoci pitajte, ako znam pomoci cu vam pozz
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 27 sij 2015, 01:24 |
|
|
morpheus je napisao/la: Hunter je napisao/la: Mala ispravka : ich danke Ihnen ! ![001_smile :001_smile](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_smile.gif) dativ (kome ili cemu) - vama, u njemackom se pise velikim slovom. ne zamjerite na ispravci ako vam treba jos pomoci pitajte, ako znam pomoci cu vam pozz Ma nemam što zamjeriti, krenuo sam s aktivnim učenjem prije 20ak dana. : ) A ne koristim prijevod na internetu da bih impresionirao ljude već da bih učio. Eto, sad znam i za "Ihnen". Znanje njemačkog mi doista treba i svakako ću se javiti s novim pitanjima. Ne znam točno kad, ali biće ih. Hvala na ponuđenoj pomoći!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 27 sij 2015, 19:59 |
|
|
Pa onaj koji koristi prijevode na internetu bi napisao baš kao i ti: "Ich danke Sie" jer google translate i ostali internetski prevoditelji samo doslovno prevode riječi, bez primjene gramatičkih pravila.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 28 sij 2015, 00:57 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Pa onaj koji koristi prijevode na internetu bi napisao baš kao i ti: "Ich danke Sie" jer google translate i ostali internetski prevoditelji samo doslovno prevode riječi, bez primjene gramatičkih pravila. Das ist wahr. Google Übersetzung ist sehr schlecht. Ich denke dict.cc ist ein bischen besser.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pantagana
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 24 vel 2015, 14:28 |
|
|
1. Prevedi i Odgovori: Kad si rođen? Gdje si rođen? Koliko traje jedan školski sat? Što jedeš za ručak? Sutra će oni ići u grad. 2. Umetni odgovarajuću posvojnu zamjenicu: 1. (ich)______Hund ist schwarz. 2. (sie)______Ist Lesen_____Hobby? 3. (ihr)______Haus ist gross. 4. (er)______Familie ist klein. 5. (Sie)_____Kind ist gut 6. (wir)_____Bruder ist schön. 3. Wörter: (Riječi ;stavi član uz imenicu) loš, zao_________ šaren_______ odlično______ zdravo______ proljeće______ lice______ oči_____ nos_____ noge_____ voće_____ povrće_____ voda_____ ajde ko mi riješi ispit častim ga marendom na velikom odmoru ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) dobro će vam doć za utvrdit gradivo, a i ja ću se zadovoljit sa 50% pošto švabski svakako ni riči ne znam ![blushing :blushing](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/blushing.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pantagana
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 24 vel 2015, 14:30 |
|
|
mislim prva 2 dosta, 3. zdtk će poslužit prevoditelj ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 25 vel 2015, 23:02 |
|
|
Pantagana je napisao/la: 1. Prevedi i Odgovori: Kad si rođen? Gdje si rođen? Koliko traje jedan školski sat? Što jedeš za ručak? Sutra će oni ići u grad. 2. Umetni odgovarajuću posvojnu zamjenicu: 1. (ich)______Hund ist schwarz. 2. (sie)______Ist Lesen_____Hobby? 3. (ihr)______Haus ist gross. 4. (er)______Familie ist klein. 5. (Sie)_____Kind ist gut 6. (wir)_____Bruder ist schön. 3. Wörter: (Riječi ;stavi član uz imenicu) loš, zao - schlecht_________ šaren - bunt______ odlično______ausgezeichnet/klasse zdravo_____gesund_ proljeće______das Fruhjahr/der Frühling lice______das Gesicht oči_____die Augen nos_____die Nase noge_____die Beine voće_____das Obst povrće_____das Gemüse voda_____das Wasser ajde ko mi riješi ispit častim ga marendom na velikom odmoru ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) dobro će vam doć za utvrdit gradivo, a i ja ću se zadovoljit sa 50% pošto švabski svakako ni riči ne znam ![blushing :blushing](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/blushing.gif) Wann wurdest du geboren?/ Wann bist du geboren? Wo wurdest du geboren?/Wo bist du geboren? Wie dauert eine Schulstunde? Was isst du zum Mittagessen?/Was isst du zu Mittag? Morgen werden sie in die Stadt gehen./ Morgen gehen sie in die Stadt. Mein Hund ist schwarz. Ist Lesen ihr Hobby? Euer Haus ist groß. Seine Familie ist klein. Ihr Kind ist gut. Unser Bruder ist schön.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pantagana
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 26 vel 2015, 02:24 |
|
|
Svaka ti dala divlja svinjo, postedio si me dobrog mucenja, javim kak je proso ispit
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 26 vel 2015, 20:33 |
|
|
Super to DS rijesija
Wie lange dauert eine Schulstunde.
Inace, ja ti nebi pomoga, kakav je to izpit koji prije vec znas, pa onda jos i nes' ucit. Barabo jedna.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pantagana
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 27 vel 2015, 11:58 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Super to DS rijesija
Wie lange dauert eine Schulstunde.
Inace, ja ti nebi pomoga, kakav je to izpit koji prije vec znas, pa onda jos i nes' ucit. Barabo jedna. Vecernja skola, a šo da se dzaba mucim kad vas ima kojima za to rjesit tribaju 2 minute, nisi kolegijalan prema drugu integralistu puntare :d izdominirao sam pismeni, osramotio se na usmenom, 3 sveskupa ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 10 ožu 2015, 00:20 |
|
|
Pantagana, wie geht das Lernen voran? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pantagana
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 10 ožu 2015, 01:18 |
|
|
ako sam dobro protumačio, pitao si kako napreduje učenje? nikako ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) ,moram rješit još neke predmete prije nego mogu njemački zadnju godinu prijavit, što bi moglo potrajat ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ich erwarte ihre Hilfe ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 17 ožu 2015, 20:43 |
|
|
Wenn du Fragen hast, stell sie hier im Thread. Ich versuche dann zu helfen.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 01 tra 2015, 22:34 |
|
|
Imam jedno pitanje (dva zapravo), ima li razlike između "noch besser" i "mehr besser"? I jedno i drugo znači još, ali mi se čini da ovo drugo nije kako bi tribalo bit. A ni ovo sa "von" i "ab" mi nije baš jasno. Može li se reći npr. von 20 euro bis 30 euro?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 02 tra 2015, 00:09 |
|
|
Ima, noch besser znaci jos bolje, a mehr besser ne postoji. Jos vise novca-noch mehr Geld. Malo komplicirano.
Ako hoces reci nesto kosta izmedju 20 i 30 Eura, koristis zwischen. Es kostet zwischen 20 und 30 Euro. (kosta izmedju 20 i 30 Eura). Von bis koristis kao sljedece: von acht bis zwölf Uhr habe ich geschlafen.(vrime). Von Köln bis nach Hamburg sind es 400 km.(lokacije, od do...)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 02 tra 2015, 22:36 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Ima, noch besser znaci jos bolje, a mehr besser ne postoji. Jos vise novca-noch mehr Geld. Malo komplicirano.
Ako hoces reci nesto kosta izmedju 20 i 30 Eura, koristis zwischen. Es kostet zwischen 20 und 30 Euro. (kosta izmedju 20 i 30 Eura). Von bis koristis kao sljedece: von acht bis zwölf Uhr habe ich geschlafen.(vrime). Von Köln bis nach Hamburg sind es 400 km.(lokacije, od do...) Pa i nije toliko komplicirano. Samo me zanimalo može li se mehr uvijek koristiti umjesto noch. Očito ne može. Za zwischen znam ali još teško formiram rečenice. Pa ne koristim svaku riječ koja mi je poznata. Hvala na pomoći.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 08 lip 2015, 16:42 |
|
|
Imam pitanje vezano za Perfekat
Imam spisak glagola koje trebam naučiti, ali ne razumijem sljedeće:
Ovo znam: Ich hat gelebt. Du hast gelebt.
Ali kako ide dalje?
er, sie, itd.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
kiler
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 08 lip 2015, 16:48 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7470 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Ich HABE gelebt du hast gelebt er,sie es hat gelebt
wir haben gelebt ihr habt gelebt sie haben gelebt
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 08 lip 2015, 16:54 |
|
|
kiler je napisao/la: Ich HABE gelebt du hast gelebt er,sie es hat gelebt
wir haben gelebt ihr habt gelebt sie haben gelebt To je to. Puno hvala!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 11 lip 2015, 21:07 |
|
|
habe ich / ich habe
Zanima me koja je razlika u redosljedu riječi i koja je od dvije rečenica ispravna:
a. Am Samstag abend habe ich eine Party.
b. Am Samstag abend ich habe eine Party.
Drugim riječima, kad se koristi ich habe, a kad habe ich?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 11 lip 2015, 21:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24084 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Hunter je napisao/la: habe ich / ich habe
Zanima me koja je razlika u redosljedu riječi i koja je od dvije rečenica ispravna:
Drugim riječima, kad se koristi ich habe, a kad habe ich? Glagol voli drugu poziciju u rečenicu na njemačkom ili kraj, kada ima pomoćnih ili modalnih glagola u rečenici. Zato odgovor a je točan, jer Am Samstagabend označava vrijeme i odmah duh njemačkog traži glagol iza.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 11 lip 2015, 21:16 |
|
|
Perfekat
lachen hat gelacht arbeiten hat gearbeitet reisen ist gereist
Gore imamo tri primjera glagola i perfketu, nije mi jasno na koji određeni član se ono hat odnosi? I kako bi išlo dalje ako se hat odnosi na ich?
verboformen.net
Present Perfect
ich habe gelachelt du habest gelachelt er habe gelachelt wir haben gelachelt ihr habet gelachelt sie haben gelachelt
Past Perfekt
ich hätte gelachelt du hättest gelachelt er hätte gelachelt wir hätten gelachelt ihr hättet gelachelt sie hätten gelachelt
Zašto nigdje u ovim primjerima nema onog hat?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 11 lip 2015, 21:20 |
|
|
lider30 je napisao/la: Hunter je napisao/la: habe ich / ich habe
Drugim riječima, kad se koristi ich habe, a kad habe ich? Glagol voli drugu poziciju u rečenicu na njemačkom ili kraj, kada ima pomoćnih ili modalnih glagola u rečenici. Zato odgovor a je točan, jer Am Samstagabend označava vrijeme i odmah duh njemačkog traži glagol iza. Znači, kao i kod modalnih glagola u rečenicama, modalni ide na početku a glavni na kraju? modalni glavni Primjer: Ich will Fußball spielen.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 11 lip 2015, 21:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24084 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Riječ hat se koristi za treće lice jednice (er, sie, es). Normalan prezent u direktnom govoru: Ich habe, du hast, er/sie/es hat, wir haben, ihr habt, sie habenDakle, ovo gore je pravilno mijenjanje glagola haben, jednog od najznačajnih glagola (uz sein) njemačkog jezika. . Citat: ich habe gelachelt du habest gelachelt er habe gelachelt wir haben gelachelt ihr habet gelachelt sie haben gelachelt Ovo gore je mijenjanje haben u ********* u indirektnom govoru, koji ti još ne trebaš učiti i zanemari ovo sad-zasad.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Deutsch lernen / forumski tečaj njemačkog Postano: 11 lip 2015, 21:33 |
|
|
Jel to onda to?
ich habe gearbeitet du hast getrunken er/si/es hat geschrieben wir haben gehört ihr habt gegangen sie haben getanzt
Malo sam naporan ali imam ispit za A1 idućeg tjedna... Mora se.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|