|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 106 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NiceBoyZg
|
Naslov: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:09 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Da pojasnim, pitanje je iz današnje perspektive, tj. perspektive današnjih simpatija. Nemojte glasati za neku opciju jer bi u nju sigurno tada ušao vaš djed. Zamislite da možete slobodno birati.
Opcije idu abecednim redom.
Zamislimo da ne znate još ishod rata.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:31 |
|
|
mislim da u ovoj anketi fali jedna stvar, naime uzima li u obzir da znamo ili ne znamo ishod rata.
s obzirom da mi svi znamo ishod rata, logičan odgovor, ako nisi mazohistički idiot, je partizani. Svatko želi ostati živ, bez obzira na uvjerenja.
Druga je stvar da smo rođeni prije rata, ne znamo kako će završiti i biramo po uvjerenju
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:46 |
|
|
Imao si mogućnost i biti u talijanskoj vojsci i povezanim postrojbama poput MVAC. Za Hrvata je bila mogućnost ostati u svom kraju; Jugoslavija nije bila u glavi. Bila je tu i mogućnost ulaska u mađarske postrojbe. A najbrojnija kod svih je bila ostati doma i radit svoj posal.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76552 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kao Hrvat, u partizane, ili emigrirati.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76552 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mislim da će ti se dosta ljudi zbunit anketom, iako sam ja dobro shvatio listu. Trenutno je dvoje glasalo da bi kao Hrvati bili u četnicima, nisam siguran da su to htjeli.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:52 |
|
|
Uključio sam predomišljanje, pa imate priliku ispraviti ako ste prebrzo kliknuli.
Ljudi kliknu odmah čim vide prvu riječ, tek se detaljnim pogledom ustanovljava da su ustvari ponuđene 3 identične opcije, za 3 naroda.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:55 |
|
|
Zasto su ustase na dva mesta, a nema Ljoticev Jugosloveski nacionalni pokret Zbor. Mislim da su u Splitu za vreme okupacije imali kancelariju i izvestan broj Hrvata clanova.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 19:58 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
aleksije radicevic je napisao/la: Zasto su ustase na dva mesta, a nema Ljoticev Jugosloveski nacionalni pokret Zbor. Mislim da su u Splitu za vreme okupacije imali kancelariju i izvestan broj Hrvata clanova. Ne mogu više editirati anketu. Neka oni koji bi ušli u to glasuju za nešto drugo. Ustaše su na dva mjesta jer su u njima bili i Hrvati i Muslimani. Oko divizijinog prigovora evo editirao sam početni post. Ovo za ulazak u talijanske ili mađarske trupe sam zaboravio ali to ide po regionalnom ključu i nije bilo toliko puno ljudi pa neka glasuju za "drugo".
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59911 Lokacija: DAZP HQ
|
same pobjegulje, šta je ovo?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:06 |
|
|
Dva Hrvata bi u cetnike! Mozda to govori da moj trud nije uzaludan ovde , da sam uspeo da objasnim nekome da je jedina razumna i postena opcija u 2.s.r. u uslovima okupacije bila da se stane uz svoju zemlju Kraljevinu Jugoslaviju, njenog kralja i vladu. Sve druge opcije su izdajnicke. Narocito ustaska i partizanska.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:10 |
|
|
U
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:15 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
-=+=-
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:22 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: U U skladu sa bosnjackim antifasistickim tradicijama.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:24 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Zasto su ustase na dva mesta, a nema Ljoticev Jugosloveski nacionalni pokret Zbor. Mislim da su u Splitu za vreme okupacije imali kancelariju i izvestan broj Hrvata clanova. Ne mogu više editirati anketu. Neka oni koji bi ušli u to glasuju za nešto drugo. Ustaše su na dva mjesta jer su u njima bili i Hrvati i Muslimani. Oko divizijinog prigovora evo editirao sam početni post. Ovo za ulazak u talijanske ili mađarske trupe sam zaboravio ali to ide po regionalnom ključu i nije bilo toliko puno ljudi pa neka glasuju za "drugo". Italija je držala pola NDH po demarkacijskoj crti, od Karlovca do Rudog, nije baš regijska pojava. Onda još imaš kraje izravno pod Italijon. I u CG protektoratu je bilo ote mogućnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 20:47 |
|
|
Vjerojatno domobrani, iako nije da bi se baš žurio u vojsku. Tako je bila i većina Hrvata, eventualno je bilo prebacivanja kad se skužilo tko će dobit rat.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 22:09 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Četnici bijahu libertarijanska vojska. Što jes jes.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 22:16 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1996 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Jiv je napisao/la: Četnici bijahu libertarijanska vojska. Što jes jes. Kad već nije bilo Ayn Rand i Miltona Friedmana, onda su i ravnogorci bili dobri?
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 22:26 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Gdje bi pokusali pobjeci iz zemlje? Mrski zapad ili staljinu?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 22:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24007 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
DrMag je napisao/la: Gdje bi pokusali pobjeci iz zemlje? Mrski zapad ili staljinu? Svicarska, Australija, USA, Kanada, Brazil, Argentina...
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 23:14 |
|
|
lider30 je napisao/la: DrMag je napisao/la: Gdje bi pokusali pobjeci iz zemlje? Mrski zapad ili staljinu? Svicarska, Australija, USA, Kanada, Brazil, Argentina... Brate Lideru, i_jopet i ti ste ova dvojica Hrvata sto su s nama... Nema sanse da je neko dugi.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 23:16 |
|
|
Jiv je napisao/la: Četnici bijahu libertarijanska vojska. Što jes jes. Jiv se ovime stavlja pod komandu Ismeta Popovca.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 23:18 |
|
|
lider30 je napisao/la: DrMag je napisao/la: Gdje bi pokusali pobjeci iz zemlje? Mrski zapad ili staljinu? Svicarska, Australija, USA, Kanada, Brazil, Argentina... Švicarska je OK, ali malo klaustrofobična. Moj izbor bi bio neutralni Portugal. Koliko znam, do prekomorskih destinacija se nakon 1941 moglo stići samo preko Portugala. Vlakom kroz Gorski kotar do Italije, zatim kroz Italiju, Vichyjevsku Francusku i Francovu Španjolsku do Portugala.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 10 svi 2023, 23:34 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2406 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Ne vidim poentu teme. Inače zna se, Ustaša bio, Ustaša osto
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 11 svi 2023, 00:14 |
|
|
Samo lokal, u ovom slucaju gračanička DOMDO bojna. Sve ostalo samo uz prisilu
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Kojoj biste se vojsci pridružili u WW2 u Jugoslaviji?-POLL Postano: 11 svi 2023, 09:10 |
|
|
Domobran ko i Imotski did.
To je regularna i legalna hrvatska vojska , u tom trenutku ne znaš ishod a pod petokraku ne bi nikad pa ni tad.
Moj je did to zdravoseljački objasnio : "Ako odeš u partizane ideš na Biokovu, ako odeš u ustaše ideš u Bosnu, u domobranima ostaješ na svojoj zemlji".
Našem seljaku je važniji njegov komad zemlje nego tamo neka svitska politika koju ne razumi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|