HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 06:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 380 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Borba protiv depresije
PostPostano: 25 sij 2022, 21:18 

Jedan ne može da nađe LSD, a drugi ne može da .ebe!
Tuga!

Ti si Grobi imao ribe samo u akvarijumu!

Vrh

PostPostano: 25 sij 2022, 21:20 

Lapo-lapo je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa jel smo imali neki tehnički problem u komunikaciji?

Nismo. Ali nisi ni bio nešto ushićen, veseo, inspiritivan...
Brbljiv i pomalo nerazumljiv, kako je vrijeme odmicalo.
Meni je fascinantno to na koji način ti pričaš o narkoticima. Koja je to zaljubljenost, koja su to opravdanja, koja je to što bi braća Hrvati rekli ,,promidžba,, besvijesti!?

Pa pričam iskreno. Mnogo lepo se osećas kada si pod dejstvom. Meni je heroin deset puta bolji od seksa.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2022, 21:30 

Lapo-lapo je napisao/la:
Nismo. Ali nisi ni bio nešto ushićen, veseo, inspiritivan...
Brbljiv i pomalo nerazumljiv, kako je vrijeme odmicalo.
Meni je fascinantno to na koji način ti pričaš o narkoticima. Koja je to zaljubljenost, koja su to opravdanja, koja je to što bi braća Hrvati rekli ,,promidžba,, besvijesti!?

Pa pričam iskreno. Mnogo lepo se osećas kada si pod dejstvom. Meni je heroin deset puta bolji od seksa.

Sesice, buduci da si negirao da ti je dusa napacena, imam pitanje: kad si zavirivao u nju pri cistoj svesti?
Ti si unistio Sesinu cistu svest mesajuci je sa psihoaktivnim drogama, i tako je Sesa negde skrajnut a u prvi plan je isplivala neka mesavina Sese i droga. I kako u toj situaciji skrajnuti Sesa moze da dopre do svoje duse?

Vrh

PostPostano: 25 sij 2022, 21:42 

aleksije radicevic je napisao/la:

Sesice, buduci da si negirao da ti je dusa napacena, imam pitanje: kad si zavirivao u nju pri cistoj svesti?
Ti si unistio Sesinu cistu svest mesajuci je sa psihoaktivnim drogama, i tako je Sesa negde skrajnut a u prvi plan je isplivala neka mesavina Sese i droga. I kako u toj situaciji skrajnuti Sesa moze da dopre do svoje duse?

Dusa je nepovratno ostecena. Nemam depresiju, to je jako ozbiljna bolest i kada je imaš, bukvalno ne možeš da funkcionišeš, to je čist horor i pakao, i moraš da piješ lekove da bi se izlečio od toga. Ne dao Bog nikom.

Ovo sad što imam je dosada i lenjost, pri čemu je prvo posledica drugog. A pošto se, bez obzira na svest o svojoj neumitnoj smrti, i shvatanju da je u principu nebitno kada će nastupiti, ipak imam dejstvo urođenog nagona za preživljavanje, pa se zato ograničavam na samo jedno drogiranje mesečno (desi se i da prekršim to pravilo, ali svim silama se trudim da se to što manje dešava).

Vrh

PostPostano: 28 sij 2022, 06:06 

aleksije radicevic je napisao/la:

Sesice, lupetas. Za tebe sam genije sto se tice jezika i knjizenosti, pa samim tim bolje znam znacenje reci od tebe. Rec "asocijalan" sam upotrebio na sasvim korektan nacin! :kava

Otkud znas da je osecaj sa ubadanjem i sa smrkanjem isti, ako se sam nisi ubadao nikad? Ili jesi?

Ne, nisi. Asocijalan ne znači neko ko beži od ljudi, ne želi da se druži, razgovara itd. Asocijalan znači da čovek nema empatiju i osećaj da je pogrešno da pravi štetu drugim ljudima. I kao takav nije pogodan za društvo i otud termin asocijalan, nije kompatibilan za socijalizaciju. Inače takvi ljudi su po običaju jako komunikativni.

A sad idi pa istraži taj pojam, koji nema veze sa jezikom i književnošću, nego sa psihologijom, pa ako si pošten, a nisi, jer si iskompleksirani seljak, vratićeš se da mi kažeš kako sam u pravu.

Ukucaj pojam asocijalan i čitaj.

Znam za osećaj iz priča. Imaš neki fleš koji traje dve sekunde, zato što je supstanca naglo ušla u organizam, ali posle toga, isto. Da uništavaš vene za dve sekunde? To samo moron može da radi.

Pomisa si antisocijalan i asocijalan. Tocno je upotribia ric.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2022, 06:17 

Velebit je napisao/la:
Zasto ste depresivni? Tipicno su to neke price iz ditinjstva.

Ja nisam depredupivan ali sam bio nakon intenzivne zloupotrebe droge kada sam bio mlad. I to je, kao što Junuz kaže, fizička bolest. Ispomeraju ri se neurotransmiteri i neurolegulatori (hormoni) u mozgu tako da neke luči premalo, neke luči previše, i ti ispadneš iz ravnoteže, postaneš neuravnotežen. Može da se dobije spoljnom traumom (u mom slučaju unošenjem supstanci koje ciljano pomeraju te "hormone", pa kada prestaneš da se drogiraš, tvoj organizam ih ne proizvodi više u dovoljnoj količini jer si ga navikao da dobija spolja na gotovo i onda imaš depresiju) traumom ili bude genetski poremećaj, organizam ti je jednostavno takav i ne luči dovoljno, lupam, serotonina, i u tom slučaju imaš dve opcije, ili da budeš u kurcu ceo život ili da piješ antidepresive ceo život.

Potpuno fizička bolest, neravnoteža količine hormona u mozgu. Neuravnoteženost.

Zasto si uopce bia na tim substancama?

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 20:45 

www.24sata.hr/amp/lifestyle/tvrde-da-pl ... ije-697195

Kako hladna voda pomaže kod depresije

- Ako se prilagodite hladnoj vodi, možete prilagoditi odgovor tijela i na dnevnu razinu stresa koju doživljavate u prometu, zbog ispita ili kad vas otpuste na poslu - kazao je dr. Tulleken.
Ova teorija se bazira na ideji prijelazne prilagodbe koju se definira kao privremeni gubitak osjeta zbog stimulacije nastale uslijed izloženosti drugim stimulansima. Drugim riječima, prijelazna prilagodba vam omogućuje da dopustite djelovanje jednog stresora i nadomjestite djelovanje drugog.

Iz iskustva znam da poslije plivanja u hladnoj vodi ili moru se stvori neki mocan osjecaj, mozda pomogne i depresivnima

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:01 

Hoćeš reći skrene ti misli pa ne misliš o glupostima?

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:07 

Velebit je napisao/la:
Ja nisam depredupivan ali sam bio nakon intenzivne zloupotrebe droge kada sam bio mlad. I to je, kao što Junuz kaže, fizička bolest. Ispomeraju ri se neurotransmiteri i neurolegulatori (hormoni) u mozgu tako da neke luči premalo, neke luči previše, i ti ispadneš iz ravnoteže, postaneš neuravnotežen. Može da se dobije spoljnom traumom (u mom slučaju unošenjem supstanci koje ciljano pomeraju te "hormone", pa kada prestaneš da se drogiraš, tvoj organizam ih ne proizvodi više u dovoljnoj količini jer si ga navikao da dobija spolja na gotovo i onda imaš depresiju) traumom ili bude genetski poremećaj, organizam ti je jednostavno takav i ne luči dovoljno, lupam, serotonina, i u tom slučaju imaš dve opcije, ili da budeš u kurcu ceo život ili da piješ antidepresive ceo život.

Potpuno fizička bolest, neravnoteža količine hormona u mozgu. Neuravnoteženost.

Zato što je lepo. Mnogo lepo. Baš mnogo lepo.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:09 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Mislim da uzimanje droga iskrivljava neku normalnu sinusoidu kretanja raspolozenja tijekom vremena. Svatko ima faze dobrog i loseg raspolozenja i to je sasvim normalno + s vremena na vrijeme jacih kratkih euforija ili padova. Kod ljudi, koji nisu koristili droge ili samo povremeno koketirali s lakim drogama je ta sinusoida "ispeglanija". Nema pretjeranih euforija, ali nema ni jakih padova u crnilo. Kod ljudi koji su dugo koristili droge, krivulja je distorzirana totalno, highs i lows su mnogo udaljeniji - a lows su mnogo mnogo cesci.

Po ispovijestima tih bivsih ovisnika, dosada kasnije i jeste glavni problem. Dosada ne izaziva kreativnost nego ih baca u jake depre.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:12 

ObjektivnaPublika je napisao/la:
http://www.24sata.hr/amp/lifestyle/tvrde-da-plivanje-u-hladnoj-vodi-pomaze-lijeciti-bol-od-depresije-697195

- Ako se prilagodite hladnoj vodi, možete prilagoditi odgovor tijela i na dnevnu razinu stresa koju doživljavate u prometu, zbog ispita ili kad vas otpuste na poslu - kazao je dr. Tulleken.
Ova teorija se bazira na ideji prijelazne prilagodbe koju se definira kao privremeni gubitak osjeta zbog stimulacije nastale uslijed izloženosti drugim stimulansima. Drugim riječima, prijelazna prilagodba vam omogućuje da dopustite djelovanje jednog stresora i nadomjestite djelovanje drugog.

Iz iskustva znam da poslije plivanja u hladnoj vodi ili moru se stvori neki mocan osjecaj, mozda pomogne i depresivnima

Probaj saunu. 15 minuta na 90°, pa posle toga odmah zaroniš desetak sekundi u ledenu vodu. Mozak pusti toliko endorfina, da se osećaš skoro kao na heroinu.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:13 

Velebit je napisao/la:

Zato što je lepo. Mnogo lepo. Baš mnogo lepo.

:zubati

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:22 

http://www.24sata.hr/amp/lifestyle/tvrde-da-plivanje-u-hladnoj-vodi-pomaze-lijeciti-bol-od-depresije-697195

Probaj saunu. 15 minuta na 90°, pa posle toga odmah zaroniš desetak sekundi u ledenu vodu. Mozak pusti toliko endorfina, da se osećaš skoro kao na heroinu.

Koliko je sigurno da to nece biti zadnje plivanje?
Nekako mi djeluje malo zeznuto tako vruc uletiti u ledenu vodu

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:31 

Potpuno je bezbedno, veruj mi. Ja sam to radio milion puta. I svaki put kada sam išao, minimum četiri puta sam se čvario u sauni i posle toga u ledenu vodu ili se uvaljam u sneg napolju ako je zima. Fenomenalna stvar, ne veruješ kako te opusti i psihički preporodi.

Samo što je u Beogradu danas sauna izuzetno bezobrazno skup sport, tako da mi je višestruko jeftinije da šmrčem žuto.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:35 

Potpuno je bezbedno, veruj mi. Ja sam to radio milion puta. I svaki put kada sam išao, minimum četiri puta sam se čvario u sauni i posle toga u ledenu vodu ili se uvaljam u sneg napolju ako je zima. Fenomenalna stvar, ne veruješ kako te opusti i psihički preporodi.

Samo što je u Beogradu danas sauna izuzetno bezobrazno skup sport, tako da mi je višestruko jeftinije da šmrčem žuto.

Hahaha legendo, i dalje ne mogu da vjerujem da je moguće kontrolisano uzimati hors. Vjerovatno zbog filmova i antidrug propagande. Morat ću i ja jednog dana probati.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:47 

Prije toga obvezno kod kardiologa na pregled. Zdravo je za zdrave ljude ali nije za one koji su srčani bolesnici.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:53 

Moguće je, Ali ne za svakog. Ja sam dva puta bio navučen kao govedo, prošao fizičku krizu, prošao psihičku krizu (koja je milion puta gora od fizičke, fizička je kao jak grip i traje pet dana, psihička traje godinu dana i stravična je), ali uz pomoć SSRI antidepresiva, inače ne bih izdržao.

Tako da sad tačno znam koliko i kojim i intervalima smem da uzimam da se ne bih navukao. Otprilike, moraš da uzimaš deset dana za redom da bi stvorio zavisnost, blagu. Ako uzimaš mesec dana za redom, onda ćeš imati fizičku krizu i problem da ostaviš. Ako uzimaš svaki dan par meseci, onda si narkoman. Ako uzimaš svaki dan duže od godinu dana, potrebna ti je stručna medicinska pomoć da se skineš. Ja sam zadnji put radio kada sam napisao na forumu da idem da uzmem heroin, mislim da je to bilo pre dvadesetak dana. Za nedelju dana uzimam dva grama, to će mi trajati dva dana, pa sam opet čist narednih mesec dana.

Ali to sam ja, ja imam iskustva sa tim i znam šta i kako. Ako nikad nisi probao heroin, nemoj da ga probaš, previše će ti se svideti.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:54 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Prije toga obvezno kod kardiologa na pregled. 6dravo he ta zdrave ljude ali nije za one koji su srčani bolesnici.

Da, ako imaš srčano oboljenje, onda ne smeš.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:56 

Moguće je, Ali ne za svakog. Ja sam dva puta bio navučen kao govedo, prošao fizičku krizu, prošao psihičku krizu (koja je milion puta gora od fizičke, fizička je kao jak grip i traje pet dana, psihička traje godinu dana i stravična je), ali uz pomoć SSRI antidepresiva, inače ne bih izdržao.

Tako da sad tačno znam koliko i kojim i intervalima smem da uzimam da se ne bih navukao. Otprilike, moraš da uzimaš deset dana za redom da bi stvorio zavisnost, blagu. Ako uzimaš mesec dana za redom, onda ćeš imati fizičku krizu i problem da ostaviš. Ako uzimaš svaki dan par meseci, onda si narkoman. Ako uzimaš svaki dan duže od godinu dana, potrebna ti je stručna medicinska pomoć da se skineš. Ja sam zadnji put radio kada sam napisao na forumu da idem da uzmem heroin, mislim da je to bilo pre dvadesetak dana. Za nedelju dana uzimam dva grama, to će mi trajati dva dana, pa sam opet čist narednih mesec dana.

Ali to sam ja, ja imam iskustva sa tim i znam šta i kako. Ako nikad nisi probao heroin, nemoj da ga probaš, previše će ti se svideti.

Koliko ti kosta to zadovoljstvo i da li zadovoljan cistocom?

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 21:57 

Prije toga obvezno kod kardiologa na pregled. 6dravo he ta zdrave ljude ali nije za one koji su srčani bolesnici.

Da, ako imaš srčano oboljenje, onda ne smeš.

Zdrav sam u potpunosti, samo mi je zvucalo ko dobar sok za tijelo

Vrh

PostPostano: 01 vel 2022, 22:02 

Koliko ti kosta to zadovoljstvo i da li zadovoljan cistocom?

2000 dinara (20$) gram. Ne znam koliko je u eurima ili markama, ali 100 dinara je tačno dolar, tako da 20 dolara košta gram ovde. Roba je baš vrhunska, ali ja znam pravog lika, što u tvom slučaju ne mora da bude istina.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2022, 21:17 

Lik nije pio lijekove 2 mjeseca.

https://youtu.be/GEAnA9S4fTA

Da su pazili na njega da li pije lijekove (obitelj) sad on ne bi bio ubojica i imali bi jedno brutalno ubojstvo manje.

Bavljenje od depre bolesnim ljudima je kontinuirani maraton. Teško je ali jednostavno se to treba činiti.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2022, 22:21 

Lik nije pio lijekove 2 mjeseca.

https://youtu.be/GEAnA9S4fTA

Da su pazili na njega da li pije lijekove (obitelj) sad on ne bi bio ubojica i imali bi jedno brutalno ubojstvo manje.

Bavljenje od depre bolesnim ljudima je kontinuirani maraton. Teško je ali jednostavno se to treba činiti.

Susjed mi u ST, psihički otišao nakon dugogodišnjeg konzumiranja marihuane i ko zna čega još, htio ubit djecu i svašta nešto, uglavnom bio na psihijatriji u više navrata, vezan za krevet itd.,

nakon što se to sve smirilo propisali mu terapiju, ali je bio cili depresivan itd, valjda je to djelovalo tako da ga umrtvi i sl.,
i on na svoju ruku prekine uzimat terapiju, i šta se desi nakon par dana čujem galamu vanka u 3 ujutro prijeti materi da će je zaklat itd., zvali policiju i opet tako ukrug, psihijatrija- terapija- depresija- prestaje uzimat terapiju- manični ispad- psihijatrija...

Zadnje što sam čuo je da je na kombinaciji marihuana + terapija i da je sad dobar :zubati

Vrh

PostPostano: 10 vel 2022, 09:42 

Izašlo istraživanje da Vitamin D podiže raspoloženje.

Odnosno, barem postoji korelacija. Možda je samo do sunca.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 vel 2022, 12:39 

Jebli vas lijekovi.
Trči pola sata ili uradi 500 sklekova u turama po 20.

A da i ne govorim o kopanju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 380 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: