|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 64 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 14 stu 2025, 16:23 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Muški sami nemaju skoro nikakve šanse, čak i obitelj teško. moraš imati invalidno dijete ili tako nešto da skočiš na vrh liste u Londonu. Imaju te neke kategorije koje dobiju prednost tipa invalidi, bolesni, žrtve nasilja i slično, ostali čekaju 5 ili 7 godina. Da se dodijeli smještaj svakome s trenutne liste, u dijelovima Londona trebalo bi preko 100 godina: Century-long wait for family council homes - studyKrimosi, single parents (bez obzira muško ili žensko), ljudi sa specijalnim potrebama i mentalnim problemima, imigranti, ljudi na socijali, krimosi iz zatvora, besposličari, beskućnici…. Ova fela ljudi živi po council/commission housing. Ja tu nebi kad bi mi čitav soliter dali. To je kao gradski stanovi u Hrvatskoj, singl kriminalac može biti unutra ako je tu nastavio živjeti od svojih roditelja kao "zaštićeni najmoprimac". Ako dođe negdje sa strane ili iz zatvora  može se prijaviti na listu, ali će ostariti prije nego dočeka stan. Ne razumijem što je tu tako šokantno, ista vrsta živi i po starim zgradama u Zagrebu, pa nema problema s prodajom ostalih stanova u zgradi koji se prodaju po 5k €. Tamo kod Sesveta je napravljeno cijelo naselje stanova za socijalu pred 10-15 godina, pa ne vidim se to nešto posebno izbjegava. Siromašni ne mogu birati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 14 stu 2025, 16:40 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ima li ti netko u Europi ispod njih na ljestvici?
Ima gori za poslovanje bi bili teži oni pravi istočnjaci (Rusi, Ukrajinci, Bjelorusi, Moldavci) ili oni poluciganski likovi s dubokog Balkana. Argentinci su kao južni Talijani, samo gori. Južni Talijani su navikli da se boje karabinjera i suda i da ih drugi gledaju kao seljake. Argentinci imaju sličan mentalitet, ali imaju visoko mišljenje o sebi, kao da su oni u poziciji SAD. Ok, to za Argentince mi štima. Potvrdio i AI. Za Urugvajce AI kaže nešto drugo. Morat ću ovaj AI odgovor dublje istražiti. Citat: European comparisons Southern Europe (Italy, Spain, Portugal):
Highly expressive, passionate, sociable, family-oriented, and emotional. ✅ Most similar to Argentina in temperament, expressiveness, and social warmth. Western Europe (France, Belgium, UK):
France shares wit and debate culture, but French social interactions can be more formal. UK is more reserved and pragmatic — less similar. Northern Europe (Scandinavia, Netherlands):
Reserved, calm, and structured. ⚠️ Less similar, Argentinians are far more expressive and emotionally vibrant. Eastern Europe (Poland, Hungary, Russia):
Some countries are passionate and family-oriented, but often more formal and less spontaneous. ⚠️ Partially similar in social warmth, but less so in open expressiveness. Citat: European comparisons Europe is diverse, so we can group by region:
Northern Europe (e.g., Scandinavia, Germany, Netherlands):
Pragmatic, egalitarian, and calm, with emphasis on social welfare and quality of life. Reserved but polite in social interactions. ✅ Most similar to Uruguay in terms of pragmatism, social progressiveness, and reserved nature. Southern Europe (e.g., Italy, Spain, Portugal):
More expressive, family-oriented, and sociable. Strong cultural pride and festive lifestyle. ⚠️ Less similar, more extroverted than Uruguayans. Eastern Europe (e.g., Poland, Russia, Hungary):
Often more formal, traditional, and cautious. Less emphasis on progressive social policies. ⚠️ Less similar in worldview and social progressiveness. Western Europe (e.g., France, Belgium, UK):
France shares the irony and sarcasm element, but French interactions can be more intense or confrontational. UK is pragmatic, reserved, and polite — somewhat similar to Uruguay. Citat: 1. Business Culture and Attitude
Argentina:
Often more hierarchical in business; decisions usually come from the top.
People can be passionate and expressive in negotiations—debate and argument aren’t necessarily hostile, just part of the process.
Relationships are important, but business meetings can sometimes be fast-paced and energetic.
There is a bit more flexibility and improvisation; plans can change quickly.
Uruguay:
Generally more egalitarian and consensus-driven; hierarchy exists but less rigid.
Business interactions are calm, polite, and professional. Emotional expression is more subdued.
Focus on long-term relationships and trust; punctuality is appreciated.
Things move more slowly but predictably—less improvisation, more planning. Citat: 2. Communication Style
Argentina:
Direct, lively, and persuasive; people may interrupt each other or speak over others in meetings.
Humor, irony, and sarcasm are common.
Networking and socializing can play a big role in getting deals done.
Uruguay:
Polite, measured, and subtle communication.
Less aggressive negotiation style; people tend to avoid open confrontation.
Formality is valued, especially in initial meetings. Citat: 3. Attitude Toward Rules and Bureaucracy
Argentina:
Regulations can be complex and unpredictable.
People are used to working around bureaucracy; flexibility is key.
Corruption and inefficiency may be a factor to navigate carefully.
Uruguay:
Laws and regulations are more transparent and predictable.
Bureaucracy exists but is generally simpler than in Argentina.
Lower corruption levels and more trust in institutions. Citat: 4. Pace and Flexibility
Argentina: Fast, sometimes chaotic, highly adaptive—expect plans to change and negotiations to be intense. Uruguay: Slower, steady, methodical—expect consistent processes and emphasis on reliability. Citat: 5. Business Etiquette
Argentina: Personal rapport is crucial; sharing meals, small talk, and showing charisma help. Titles matter.
Uruguay: Formality is important; business is often kept separate from personal life. Reliability and honesty are highly valued. Citat: Summary: If you’re negotiating or building partnerships:
With Argentinians, be prepared for energetic, passionate interactions and fast-changing situations; personal relationships matter a lot.
With Uruguayans, expect a slower, steadier, polite, and rule-oriented approach; trust and reliability are key. Zvuči kao civilizirani.
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 14 stu 2025, 19:54 |
|
|
Blow je što imaju svoju valutu  , a troškovi vezani za poreze, održavanje, itd. u istoj, stoga promjenjivi i riskantni za investitore iz Eurozone. 75% investitora iz Argentine, 20% iz Brazila i samo 5% ostalih sugerira lokalni karakter te priče. Čuj imaju svoju valutu, kameno doba, neozbiljno 
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 15 stu 2025, 00:53 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Izumitelj iz Livna je napisao/la: Krimosi, single parents (bez obzira muško ili žensko), ljudi sa specijalnim potrebama i mentalnim problemima, imigranti, ljudi na socijali, krimosi iz zatvora, besposličari, beskućnici…. Ova fela ljudi živi po council/commission housing. Ja tu nebi kad bi mi čitav soliter dali. To je kao gradski stanovi u Hrvatskoj, singl kriminalac može biti unutra ako je tu nastavio živjeti od svojih roditelja kao "zaštićeni najmoprimac". Ako dođe negdje sa strane ili iz zatvora  može se prijaviti na listu, ali će ostariti prije nego dočeka stan. Ne razumijem što je tu tako šokantno, ista vrsta živi i po starim zgradama u Zagrebu, pa nema problema s prodajom ostalih stanova u zgradi koji se prodaju po 5k €. Tamo kod Sesveta je napravljeno cijelo naselje stanova za socijalu pred 10-15 godina, pa ne vidim se to nešto posebno izbjegava. Siromašni ne mogu birati. Jako dobro znam šta su commission flats/council housing. Nije ništa šokantno samo kažem da ja tu nebi živio kad bi mi poklonili čitav soliter. Ovo nije izdrkavanje po sirotinji, samo kažem da tu živi najveći šljam. Šljam na gomili. Možda se kod nas takvi kvartovi ne izbjegavaju. U svijetu se zaobilaze a commission flats/council housing ruše i cijene nekretnina i imidž kvarta.
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 00:25 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: To je kao gradski stanovi u Hrvatskoj, singl kriminalac može biti unutra ako je tu nastavio živjeti od svojih roditelja kao "zaštićeni najmoprimac". Ako dođe negdje sa strane ili iz zatvora  može se prijaviti na listu, ali će ostariti prije nego dočeka stan. Ne razumijem što je tu tako šokantno, ista vrsta živi i po starim zgradama u Zagrebu, pa nema problema s prodajom ostalih stanova u zgradi koji se prodaju po 5k €. Tamo kod Sesveta je napravljeno cijelo naselje stanova za socijalu pred 10-15 godina, pa ne vidim se to nešto posebno izbjegava. Siromašni ne mogu birati. Jako dobro znam šta su commission flats/council housing. Nije ništa šokantno samo kažem da ja tu nebi živio kad bi mi poklonili čitav soliter. Ovo nije izdrkavanje po sirotinji, samo kažem da tu živi najveći šljam. Šljam na gomili. Možda se kod nas takvi kvartovi ne izbjegavaju. U svijetu se zaobilaze a commission flats/council housing ruše i cijene nekretnina i imidž kvarta. To važi za ostatak Engleske, lokacije kao Birmingham, Stoke on Trent, Birkenhead ili Middlesbrough. U Londonu lokacija pojede sve te nedostatke, postoje council kuće i stanovi koji vrijede milijune: Britain’s ‘most expensive council house’ hits market for £3.5MILLIONCovent Garden ex-council flat sells for £1.2mOK, ovo su otkupljene council nekretnine, ali u istoj ulici skoro sigurno još ima dobar dio nekretnina koje su još uvijek council housing.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 01:42 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Izumitelj iz Livna je napisao/la: Jako dobro znam šta su commission flats/council housing. Nije ništa šokantno samo kažem da ja tu nebi živio kad bi mi poklonili čitav soliter. Ovo nije izdrkavanje po sirotinji, samo kažem da tu živi najveći šljam. Šljam na gomili. Možda se kod nas takvi kvartovi ne izbjegavaju. U svijetu se zaobilaze a commission flats/council housing ruše i cijene nekretnina i imidž kvarta. To važi za ostatak Engleske, lokacije kao Birmingham, Stoke on Trent, Birkenhead ili Middlesbrough. U Londonu lokacija pojede sve te nedostatke, postoje council kuće i stanovi koji vrijede milijune: Britain’s ‘most expensive council house’ hits market for £3.5MILLIONCovent Garden ex-council flat sells for £1.2mOK, ovo su otkupljene council nekretnine, ali u istoj ulici skoro sigurno još ima dobar dio nekretnina koje su još uvijek council housing. Sve ja to znam i opet ti kažem da council housing ruši cijenu nekretnina i kvari imidž kvarta. Uz to, 90% ljudi koji su po tim council/commission housing su ološ, krimosi i socijalni slučajevi. Ti ako voliš živit u takvom okruženju, kupuj. Normalno da vrijede milijune kad je čovjek uložio u renovaciju 1.4 milijun funti. Javi mi kad se proda za 3.5 milijuna funti. Nešto vrijedi onoliko koliko je kupac spreman da plati a ne za koliko se prodaje. Ja sam dobio ‘market appraisal’ za svoju nekretninu 16 milijuna. Nisam siguran da bih dobio toliko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 01:53 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: To važi za ostatak Engleske, lokacije kao Birmingham, Stoke on Trent, Birkenhead ili Middlesbrough. U Londonu lokacija pojede sve te nedostatke, postoje council kuće i stanovi koji vrijede milijune: Britain’s ‘most expensive council house’ hits market for £3.5MILLIONCovent Garden ex-council flat sells for £1.2mOK, ovo su otkupljene council nekretnine, ali u istoj ulici skoro sigurno još ima dobar dio nekretnina koje su još uvijek council housing. Sve ja to znam i opet ti kažem da council housing ruši cijenu nekretnina i kvari imidž kvarta. Uz to, 90% ljudi koji su po tim council/commission housing su ološ, krimosi i socijalni slučajevi. Ti ako voliš živit u takvom okruženju, kupuj. WTF, ovdje ne pišemo o kupovini za život, tema se zove "investiranje za nekretnine". Tu su bitne brojke, a ne sviđaju li ti se susjedi nekretnine u kojoj osobno nemaš namjeru nikad živjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 02:00 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Izumitelj iz Livna je napisao/la: Sve ja to znam i opet ti kažem da council housing ruši cijenu nekretnina i kvari imidž kvarta. Uz to, 90% ljudi koji su po tim council/commission housing su ološ, krimosi i socijalni slučajevi. Ti ako voliš živit u takvom okruženju, kupuj. WTF, ovdje ne pišemo o kupovini za život, tema se zove "investiranje za nekretnine". Tu su bitne brojke, a ne sviđaju li ti se susjedi nekretnine u kojoj osobno nemaš namjeru nikad živjeti. Wtf, samo kažem da council/commission housing utiče na cijenu nekretnine i imidž kvarta. Pa neko će živit u tom stanu. Ne misliš valjda da će prazan bit? Takav isti stan u drugom kvartu možeš rentat za više. Wtf.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 02:04 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Izumitelj iz Livna je napisao/la: Sve ja to znam i opet ti kažem da council housing ruši cijenu nekretnina i kvari imidž kvarta. Uz to, 90% ljudi koji su po tim council/commission housing su ološ, krimosi i socijalni slučajevi. Ti ako voliš živit u takvom okruženju, kupuj. WTF, ovdje ne pišemo o kupovini za život, tema se zove "investiranje za nekretnine". Tu su bitne brojke, a ne sviđaju li ti se susjedi nekretnine u kojoj osobno nemaš namjeru nikad živjeti. Pa evo ti brojke. Čovjek kupio taj stan što si naveo za 1.1 milijuna funti + uložio u renovaciju 1.4 milijuna i sad ga prodaje za 3.5 milijuna. Hoće tip milijun funti zarade. Javi nam kad se proda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 02:38 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: WTF, ovdje ne pišemo o kupovini za život, tema se zove "investiranje za nekretnine". Tu su bitne brojke, a ne sviđaju li ti se susjedi nekretnine u kojoj osobno nemaš namjeru nikad živjeti. Pa evo ti brojke. Čovjek kupio taj stan što si naveo za 1.1 milijuna funti + uložio u renovaciju 1.4 milijuna i sad ga prodaje za 3.5 milijuna. Hoće tip milijun funti zarade. Javi nam kad se proda. https://www.rightmove.co.uk/house-prices/n1/canonbury-park-north.html?propertyType=SEMI_DETACHEDOvo su cijene prodanih kuća u istoj ulici. Btw Bugar vjerojatno napuhava da je potrošio 1.4 milijuna na renovaciju, izgleda da je ovo bila reklama i publicitet, a kuća je iznajmljena, to je ova kuća: https://www.onthemarket.com/details/14616322/Eto i tlocrta: https://www.onthemarket.com/details/14616322/#/floorplans/1Prema brojevma gore, u toj ulici je kuća na broju 28 prodana za 1,75 milijuna i ima 103 m2, ova koju Bugar prodaje/renta je na broju 17 i ima 315 m2
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 02:45 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Izumitelj iz Livna je napisao/la: Pa evo ti brojke. Čovjek kupio taj stan što si naveo za 1.1 milijuna funti + uložio u renovaciju 1.4 milijuna i sad ga prodaje za 3.5 milijuna. Hoće tip milijun funti zarade. Javi nam kad se proda. https://www.rightmove.co.uk/house-prices/n1/canonbury-park-north.html?propertyType=SEMI_DETACHEDOvo su cijene prodanih kuća u istoj ulici. Btw Bugar vjerojatno napuhava da je potrošio 1.4 milijuna na renovaciju, izgleda da je ovo bila reklama i publicitet, a kuća je iznajmljena, to je ova kuća: https://www.onthemarket.com/details/14616322/Eto i tlocrta: https://www.onthemarket.com/details/14616322/#/floorplans/1Prema brojevma gore, u toj ulici je kuća na broju 28 prodana za 1,75 milijuna i ima 103 m2, ova koju Bugar prodaje/renta je na broju 17 i ima 315 m2 Jel’ to ideš logikom da je kuća od 103 kvadrata prodana za 1.75M pa misliš da ova od 315 kvadrata vrijedi 3.5 milijuna? Evo lože ga agenti da može prodat za 4.2M pa nam javi kad proda. Najjači su susjedi. Kažu ako proda i oni stavljaju svoje kuće na prodaju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 02:51 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: https://www.rightmove.co.uk/house-prices/n1/canonbury-park-north.html?propertyType=SEMI_DETACHEDOvo su cijene prodanih kuća u istoj ulici. Btw Bugar vjerojatno napuhava da je potrošio 1.4 milijuna na renovaciju, izgleda da je ovo bila reklama i publicitet, a kuća je iznajmljena, to je ova kuća: https://www.onthemarket.com/details/14616322/Eto i tlocrta: https://www.onthemarket.com/details/14616322/#/floorplans/1Prema brojevma gore, u toj ulici je kuća na broju 28 prodana za 1,75 milijuna i ima 103 m2, ova koju Bugar prodaje/renta je na broju 17 i ima 315 m2 Jel’ to ideš logikom da je kuća od 103 kvadrata prodana za 1.75M pa misliš da ova od 315 kvadrata vrijedi 3.5 milijuna? Evo lože ga agenti da može prodat za 4.2M pa nam javi kad proda. Najjači su susjedi. Kažu ako proda i oni stavljaju svoje kuće na prodaju  Ne ide to linearno, zato što bi i ovaj od 103 kvadrata mogao dograditi svoju za manje novaca. Vrijedi nešto više od 1,75M, a koliko? 2,5M bi bila neka konzervativna procjena, 3,5M je malo napuhano.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 02:54 |
|
|
|
Slažem se da je ovo ekstreman primjer, na jednoj od najskupljih lokacija u Europi, ali je ilustracija da council property na takvim lokacijama ne znači narkomanske jazbine, grafite i gomile smeća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Jučer, , 03:09 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Slažem se da je ovo ekstreman primjer, na jednoj od najskupljih lokacija u Europi, ali je ilustracija da council property na takvim lokacijama ne znači narkomanske jazbine, grafite i gomile smeća. U 90% slučajeva znači. Ovo je u svakom slučaju ekstreman primjer.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|