|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
VBA2024
|
Naslov: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 09 stu 2025, 09:00 |
|
|
|
Ima li itko iskustva sa kupnjom nekretnina u Italiji, Rim?
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nekretnine u Italiji Postano: 09 stu 2025, 14:15 |
|
|
|
Nemam osobno iskustva, ali me zanimalo neko vrijeme. Ne isplati se kao ulaganje za dugoročno ili turističko iznajmljivanje zato što moraš plaćati veliki porez na nekretnine, ako nisi prijavljen na toj adresi. Ako namjeravaš živjeti u Rimu, onda je OK, cijene su generalno razumnije nego u Zagrebu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 09 stu 2025, 14:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85816 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Generalizirao sam temu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Nekretnine u Italiji Postano: 09 stu 2025, 17:03 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nemam osobno iskustva, ali me zanimalo neko vrijeme. Ne isplati se kao ulaganje za dugoročno ili turističko iznajmljivanje zato što moraš plaćati veliki porez na nekretnine, ako nisi prijavljen na toj adresi. Ako namjeravaš živjeti u Rimu, onda je OK, cijene su generalno razumnije nego u Zagrebu. Vidim, hvala. Iako sam planirao odustati tek kad čujem iskustva sa renoviranjem i dozvolama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Nekretnine u Italiji Postano: 09 stu 2025, 20:03 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nemam osobno iskustva, ali me zanimalo neko vrijeme. Ne isplati se kao ulaganje za dugoročno ili turističko iznajmljivanje zato što moraš plaćati veliki porez na nekretnine, ako nisi prijavljen na toj adresi. Ako namjeravaš živjeti u Rimu, onda je OK, cijene su generalno razumnije nego u Zagrebu. Vidim, hvala. Iako sam planirao odustati tek kad čujem iskustva sa renoviranjem i dozvolama. Ako nemaš u gotovini cjelokupni iznos, zaboravi, jer ti hrvatske banke ne financiraju nekretnine van granica odnosno to ne rade banke općenito. Mogao bi probati dobiti kredit u Italiji, tj. nekoj talijanskoj banci. Znam da ti na pr hrvatske banke mogu odobriti kredit, ako ne živiš u Hrvatskoj ali želiš kupiti nekretninu, ali ti je minimalno primanje bilo tipa 2500€ mjesečno neto, tako je barem bilo u PBZ, kada sam se raspitao za prijatelja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 09 stu 2025, 21:36 |
|
|
|
Gotovina je, što i jeste zanimljivo, jer kako rastu cijene nekretnina tako joj opada vrijednost. Osim ako se ode na 'bargain hunting' tržište kojeg tamo ima. No previše mi je nepoznatih/rizika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: 09 stu 2025, 23:09 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Gotovina je, što i jeste zanimljivo, jer kako rastu cijene nekretnina tako joj opada vrijednost. Osim ako se ode na 'bargain hunting' tržište kojeg tamo ima. No previše mi je nepoznatih/rizika. Evo dobronamjeran savjet, kupi radije nešto u Hrvatskoj. Ne mora čak biti ni Zagreb, možeš u Varaždinu ili Osijeku nešto naći. Meni su osobno super gradovi. Ili ako želiš, kupiš nešto u protektoratu, pa iznajmiš po fer cijenu nekog našoj mladoj obitelji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Danas, , 15:34 |
|
|
|
Ulažete li u nekretnine isključivo radi povrata novca i zarade ili ima i onih koji ulože za osobni užitak?
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Investiranje u nekretnine u zemljama EU Postano: Danas, , 18:31 |
|
|
Izumitelj iz Livna je napisao/la: Ulažete li u nekretnine isključivo radi povrata novca i zarade ili ima i onih koji ulože za osobni užitak? Sve za vlastite potrebe, znači stan u gradu, ali također imanje u srcu Like.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|