HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2025, 09:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Poroci
PostPostano: 31 ožu 2012, 22:07 

Pricali smo na raznim temama u vezi ovoga, al evo jedne zbirne teme na kojoj mozemo izneti svoje stavove, licna iskustva...

Prvo sto mi pada na pamet je alkoholizam, narkomanija, prezderavanje, kockanje...tu je negde i pusenje, koje opravdano ili neopravdano uzimamo kao light navlakushu, iako je smrtnost od toga verovatno i najveca...

Covek bez poroka je ili lazov, ili blazirana pojava...mora negde da "curi"...

Verovatno se svako od nas susreo sa ovime gore navedenim, ili licno, ili u svom okruzenju. Nekoliko prijatelja i poznanika je prerano zavrsilo zivote zbog toga, kum mi je umro od heroina, neki postali funkcionalno nesposobni, senke bivsih ljudi...

Izlizana je prica - pomozi mu, pricaj sa njim, daj mu podrsku, savet...iz iskustva znam da uglavnom to ne pomaze, brzo djavo uzme pod svoje, i oporavak je penjanje na himalaje.

Zamka toga je sto svako za sebe misli - ma nece me to sjebati, jaci sam od toga, mogu da prekinem... ma nije to strasno, imam kontrolu... svih tih 5 stvari koje sam naveo sam probao, i osetio i draz, i celjusti kojima te vuce na dno... nisam se navukao ni na sta(pljuge stoje kao problem :yawn ), ali sam prepoznao gde je kvaka, i koliko je ustvari sve to zajebano... ubrzo ti menja "strukturu" mozga, vreteno iz uspavane lepotice, samo te mami i uspavljuje...ako se ne probudis na vreme...ende...

Kakva su vasa iskustva...mozete prosiriti listu...

Vrh

Naslov: Re: Poroci
PostPostano: 31 ožu 2012, 22:44 

Ništa posebno, malo više alkohola za vreme studija (žurke po stanovima, kafančenje, "Akademija"), i duvan. To je sve.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 22:48 

teranova je napisao/la:
Ništa posebno, malo više alkohola za vreme studija (žurke po stanovima, kafančenje, "Akademija"), i duvan. To je sve.

Ti si bila u tom fazonu 80-ih... dobro je da se nisi navukla na "popularnu rekreaciju" tada u gradu...mnogo iz te generacije se rokalo u venu, pogotovo ekipa iz Akademije...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 22:54 

Alkohol-ne pijem nešto mnogo niti mogu mnogo popiti ali bih mogao svaki dan u lijepom društvu i kada sam opušten, bez briga.
Cigarete-još sam premlad da bih ih bacio, mada bih volio da ne znam ni šta je to i da mi se gade.
Prezderavanje-volim i pojesti, gurman sam.
Droge-ništa posebno, probao travu, nije mi nešto sjedala, nikakvu ovisnost nije izazivala, mogu je i sad ali ne privlači me ništa.
Kockanje- nisam nikako u tom fazonu, niti kladionica, niti igre na sreću, niti kartanje(mada volim ovo)

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 22:55 

DzoniBG je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Ti si bila u tom fazonu 80-ih... dobro je da se nisi navukla na "popularnu rekreaciju" tada u gradu...mnogo iz te generacije se rokalo u venu, pogotovo ekipa iz Akademije...

Nikad nisam ni upoznala nekog narkomana, moje društvo su činili inteligentni ljudi kojima nije bila potrebna hemijska podrška.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:00 

Lebowski je napisao/la:
Alkohol-ne pijem nešto mnogo niti mogu mnogo popiti ali bih mogao svaki dan u lijepom društvu i kada sam opušten, bez briga.
Cigarete-još sam premlad da bih ih bacio, mada bih volio da ne znam ni šta je to i da mi se gade.
Prezderavanje-volim i pojesti, gurman sam.
Droge-ništa posebno, probao travu, nije mi nešto sjedala, nikakvu ovisnost nije izazivala, mogu je i sad ali ne privlači me ništa.
Kockanje- nisam nikako u tom fazonu, niti kladionica, niti igre na sreću, niti kartanje(mada volim ovo)

Odlican 5... :zubati

Daj malo neku zajebaniju pricu, previse si strejt :wink

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:01 

teranova je napisao/la:
Nikad nisam ni upoznala nekog narkomana, moje društvo su činili inteligentni ljudi kojima nije bila potrebna hemijska podrška.

Koliko inteligentnih ljudi zavrsi na pajdu... :yawn

Mislim da to nije stvar klasicne inteligencije, nego emotivne neuravnotezenosti...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:02 

Jedno vreme, početkom devedesetih, sam volela da idem na slot mašine. Imala sam i dobitak od koga sam odmah kupila cipele. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:05 

DzoniBG je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Koliko inteligentnih ljudi zavrsi na pajdu... :yawn

Mislim da to nije stvar klasicne inteligencije, nego emotivne neuravnotezenosti...

Na to sam i mislila, inteligencija koja te sprečava da napraviš suviše veliko sranje od života. Za ona mala uvek je bilo prilike.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:05 

teranova je napisao/la:
Jedno vreme, početkom devedesetih, sam volela da idem na slot mašine. Imala sam i dobitak od koga sam odmah kupila cipele. :zubati

...kad pocne da sipa ko blesavo :001_tongue

Ako si uzela ove Dorotine crvene...vredelo je...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:07 

DzoniBG je napisao/la:
teranova je napisao/la:

...kad pocne da sipa ko blesavo :001_tongue

Ako si uzela ove Dorotine crvene...vredelo je...

Na to se čovek opasno može navući, sva sreća pa nikad nisam imala previše love na bacanje. Taj zvuk sipanja žetona je magičan.

Što se tiče Dorotinih cipela, tragam za njima čitav život.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:22 

teranova je napisao/la:

Na to se čovek opasno može navući, sva sreća pa nikad nisam imala previše love na bacanje. Taj zvuk sipanja žetona je magičan.

Što se tiče Dorotinih cipela, tragam za njima čitav život.

Ja ne preferiram automate vec duze vremena, lik koji ih servisira rekao mi je da svaki aparat, od pokera do slota ima odredjeni procenat koliko daje...otprilike 30%... mozes da izadjes dobar ako ga nabodes u pravom trenutku, ali na dugi rok si bulja...

"Najpostenije" kockarske igre su rulet i black jack... tu je blizu 50%, rulet 47.5%, jack tu negde...

Black Jack je moj favorit, stara igra, Bozo zvani pub je igrao arhaicnu varijantu do 31, "povuko je mrtav ladan damu na 18"...dogurao ga do 31 :001_smile
Danas se igra do 21, ima i pamcenja karata, i pracenja drugih, i muda i intuicije...

:punk

Lemmy peva o jacku, "Double up or quit, double stakes or split"...igra za smekere...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:22 

Kladionica svaki dan. Čisto kao riutal i navika, a ne ovisnost...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:27 

MRSHO je napisao/la:

I ponedeljkom i cetvrtkom? :zubati

Ako i to igras, onda si pravi fan...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:29 

Da citiram Džonija
Citat:
Prvo sto mi pada na pamet je alkoholizam, narkomanija, prezderavanje, kockanje...tu je negde i pusenje
:biceovodobro
U jednom periodu života pio smrtimice :smajl010

Što jednom reče jedan moj pajdo, ako je marihuana droga ja sam narkoman :zubati Al to je daaavno bilo :wink

Poist volim, posebno kad je samo muško društvo, onda jadni hrvat sebi more dat oduška :yes

Kocku sam volio uživo, poker, bela, ajnc ... i najdraža poklapa :palacgore1

Kako god okreneš nisam uvik bio uzoran ko danas :zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:33 

Đipalo Junuz je napisao/la:
Da citiram Džonija
Citat:
Prvo sto mi pada na pamet je alkoholizam, narkomanija, prezderavanje, kockanje...tu je negde i pusenje
:biceovodobro
U jednom periodu života pio smrtimice :smajl010

Što jednom reče jedan moj pajdo, ako je marihuana droga ja sam narkoman :zubati Al to je daaavno bilo :wink

Poist volim, posebno kad je samo muško društvo, onda jadni hrvat sebi more dat oduška :yes

Kocku sam volio uživo, poker, bela, ajnc ... i najdraža poklapa :palacgore1

Kako god okreneš nisam uvik bio uzoran ko danas :zubati

All inclusive :zivili

Ti znas za sta si ziveo :wink

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2012, 23:56 

DzoniBG je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

I ponedeljkom i cetvrtkom? :zubati

Ako i to igras, onda si pravi fan...

Gadni su ponedjelki što se ponude tiče, ali uvijek se nađe pet parova ako ima volje :D

Inače, mnogi kažu da pretjerujem i alkoholom, no meni se ne čini jer me ne "obara s nogu" i pijem samo kad se skupi društvo, a ne, eto, samo da se napijem...
prođu mi ponekad i dva tjedna da ne okusim alkohol, ali doduše ponekad se poklopi pa se tri put u jednom tjednu uspijem napit :D

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:07 

Ne znam što bih napisao...
Pušenje... evo danas je 22-i dan kako nisam nijednu zapalio. Pijem par piva tjedno, ne kladim se, zapalim jedan joint godišnje, ne vozim brzo, ne jedem puno...
Istina, volim onu žensku stvar, ali sve u granicama normale, isto kao i 90% nas muških...

Baš sam ja neki dosadan tip...

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:09 

Ja se ne mogu odlijepit od ovog foruma...

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:24 

MRSHO je napisao/la:
Ja se ne mogu odlijepit od ovog foruma...

Nisi jedini :zubati .
A otkad se to računa u poroke :D ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:36 

Pa računa se u poroke od onog trenutka kad zbog foruma kasniš na sastanke, kad odbiješ odlazak u kavanu, kad ne odgovaraš ljubavnici na pozive i poruke jer nemaš vremena... :D. Jebi ga, kad uvijek ima nešto pametno pročitat... ili pak toliko glupo (od poštara i pojedinih forumaša/ica) da jednostavno ne možeš zaobić temu...

Vrh

PostPostano: 01 tra 2012, 11:42 

MRSHO je napisao/la:
Pa računa se u poroke od onog trenutka kad zbog foruma kasniš na sastanke, kad odbiješ odlazak u kavanu, kad ne odgovaraš ljubavnici na pozive i poruke jer nemaš vremena... :D. Jebi ga, kad uvijek ima nešto pametno pročitat... ili pak toliko glupo (od poštara i pojedinih forumaša/ica) da jednostavno ne možeš zaobić temu...

Imaš pravo, ali ako ipak se ima što pročitati onda je donekle forum svrsihodan, ako i u gluposti :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:27 

Ne pušim, duvan mi se gadi, par puta sam raskinuo sa curama upravo zbog toga.
Alkohol rijetko pijem, ali čašu piva nakon roštilja obavezno.
Pokušavam da živim zdravo, treniram u teretani već 2 godine, redovno trčim, tako da tu ne bi trebalo biti mjesta za neke poroke.
Volim da oko 4 popodne sa uživanjem popijem espreso sa mlijekom, mada kafu ne smatram porokom.
Uglavnom smatram da su poroci čisto bacanje para, a ja nisam u zavidnoj finansijskoj situaciji da bi se time bavio.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 13:14 

Vujadin je napisao/la:
Ne pušim, duvan mi se gadi, par puta sam raskinuo sa curama upravo zbog toga.
Alkohol rijetko pijem, ali čašu piva nakon roštilja obavezno.
Pokušavam da živim zdravo, treniram u teretani već 2 godine, redovno trčim, tako da tu ne bi trebalo biti mjesta za neke poroke.
Volim da oko 4 popodne sa uživanjem popijem espreso sa mlijekom, mada kafu ne smatram porokom.
Uglavnom smatram da su poroci čisto bacanje para, a ja nisam u zavidnoj finansijskoj situaciji da bi se time bavio.

Vidi, ja da imam mnogo para ne bi mi trebao ni jedan porok, barem bi se potrudio živjeti tako a ovako trošim na poroke ali ne znam u što korisnije bih potrošio tih malo ili malo više para.

Vrh

PostPostano: 04 tra 2012, 09:53 

Cigarete. Počeo sam pušiti prije godinu i pol dana, a već sam dogurao na 2 kutije dnevno, i to jakih pljuga (crveni Marlboro ili crveni Lucky Strike). Dobio sam prije par dana bronhitis zbog duhana, barem tako kaže doktorica, pa mislim da ću prestati.

pričešćene demonstracije
od vinotočnica do vinotočnica
svjetlošću krv časna
vijekom navikli trpeć
nasljeđivat pogrda balkana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.