HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 svi 2025, 22:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 170 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Razlika između muslimana u Hrvatskoj i ovih naših iz bej ha
PostPostano: 11 ruj 2010, 12:13 

čini mi se da je razlika nebo i zemlja

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

Naslov: Re: Razlika između muslimana u Hrvatskoj i ovih naših iz bej ha
PostPostano: 11 ruj 2010, 13:36 

POLE, jesi ti ikad vidio muslimana uživo?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2010, 14:45 

divlja svinja je napisao/la:
POLE, jesi ti ikad vidio muslimana uživo?

vjerovatno samo u buregdzinici :palacgore1

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2010, 19:37 

Glupo je tražiti razlike bilo između katolika iz HR i BiH, a isto tako i muslimana.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 02:09 

dane-croatia je napisao/la:
Glupo je tražiti razlike bilo između katolika iz HR i BiH, a isto tako i muslimana.

Aj da se i s tobom jednom složim. Uopće ne postoji razlika između muslimana u Hrvatskoj i BiH. Točnije ne postoji razlika između muslimana bilo gdje u svijetu.
Jedina razlika je u tome kako se ponašaju, a to ovisi o tome jesu li manjina ili većina.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 02:46 

Kakvog li pitanja ! Da nije blesavo, bilo bi smješno.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 04:32 

Razlika postoji i između dva rođena brata, tako da je ovo pitanje u naslovu suvislo. Hrvatski i Bosansko Hercegovački muslimani po prirodi su jednako tjelo kao što i Hrvatski i Bosansko Hercegovački katolici.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 02:55 

Bilo bi zanimljivo provesti jednu anketu o "suvislosti" brojnih pitanja kojima su naslovljene teme na forumima i podforumima.
Jer, ako "razlika postoji i između dva rođena brata", onda svakako postoje i izmedju Hrvata u Posavini, Hercegovini, Istri i Novom Zelandu.
Postoje i sličnosti. Ali, zar one ne postoje kod svih ljudi na planetu ?! Bilo bi bolje da tražimo sličnosti kod ljudi i ono što nam je zajedničko
( i kod muslimana i kod katolika... kod Bošnjaka i kod Hrvata... ), mjesto što stalno i svugdje tražimo nekakve razlike.
Jer, sličnosti i identičnosti je svakako više od razlika. Mnogo više ! Kod ljudi općenito, a ne samo na "brdovitom Balkanu" !!!
----

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:00 

StariTorcidaš je napisao/la:
Bilo bi zanimljivo provesti jednu anketu o "suvislosti" brojnih pitanja kojima su naslovljene teme na forumima i podforumima.
Jer, ako "razlika postoji i između dva rođena brata", onda svakako postoje i izmedju Hrvata u Posavini, Hercegovini, Istri i Novom Zelandu.
Postoje i sličnosti. Ali, zar one ne postoje kod svih ljudi na planetu ?! Bilo bi bolje da tražimo sličnosti kod ljudi i ono što nam je zajedničko
( i kod muslimana i kod katolika... kod Bošnjaka i kod Hrvata... ), mjesto što stalno i svugdje tražimo nekakve razlike.
Jer, sličnosti i identičnosti je svakako više od razlika. Mnogo više ! Kod ljudi općenito, a ne samo na "brdovitom Balkanu" !!!
----

Ali zašto stati s bratstvom sa Muslimanima kada su nam i Srbi i Crnogorci u istoj mjeri (zapravo vjerojatno više) "slični"? Nisu daleko ni Makedonci, ako im se oprosti govorna mana, također Janezi...dakle zašto ne ići u bratstvo jedinstvo u punom opsegu, koje bar ima 45 godina tradicije naspram hrvatsko-muslimanskog koje je trajalo 4-5 godina.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 14:05 

Ministry of Sound je napisao/la:
----

Ali zašto stati s bratstvom sa Muslimanima kada su nam i Srbi i Crnogorci u istoj mjeri (zapravo vjerojatno više) "slični"? Nisu daleko ni Makedonci, ako im se oprosti govorna mana, također Janezi...dakle zašto ne ići u bratstvo jedinstvo u punom opsegu, koje bar ima 45 godina tradicije naspram hrvatsko-muslimanskog koje je trajalo 4-5 godina.

Koje su to sličnosti Hrvata sa Srbima? Ja ne znam niti jednu, dok na pr. između Hrvata i Japanaca znam barem jednu sličnost.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 14:20 

Koje su to sličnosti Hrvata sa Srbima? Ja ne znam niti jednu, dok na pr. između Hrvata i Japanaca znam barem jednu sličnost.

Slaveni, kršćani, sličan jezik, bar trećina identičnih imena i prezimena itd itd

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 14:28 

Slaveni, kršćani, sličan jezik, bar trećina identičnih imena i prezimena itd itd

To što smo i jedni i drugi Slaveni, jest veliki upitnik i za jedne i za druge. Jedni moguće nisu Slaveni još od početka, a drugi su prestali biti Slaveni negdje u 17. stoljeću.
Kršćani jesu Hrvati, a ovi drugi samo teoretski.
Sličan jezik, također umjetno stvoreno, jerbo je inače različit.
Istovjetnost prezimena, samo zahvaljujući ,,humanim'' preseljenjima u obje Jugoslavije.

Ovo sve što si naveo, samo su razlozi naših međusobnih svađa. Nego, kad su Hrvati i Srbi bilo kad u poviesti negdje nastupali zajedno kano braća i to tako da su oboje tako mislili.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 14:52 

@"Ministry of Sound"

"...zašto ne ići u bratstvo jedinstvo u punom opsegu, koje bar ima 45 godina tradicije naspram hrvatsko-muslimanskog koje je trajalo 4-5 godina."

Kad bismo čak i zanemarili sve povijesne činjenice koje govore da su Hrvati i današnji Bošnjaci jedan narod, ostaje jedna druga,
koju čak ni ti ne bi mogao osporiti: Ako smo svi bili 45 godina zajedno ( valjda misliš na Jugu - od 1945. - 1990. ),
onda će i najobičnija matematika pokazati da su Hrvati i Bošnjaci bili zajedno - čitavih pet godina više. I to pet ratnih i krvavih godina !
Za to zajedništvo znaju i seljaci ( Austrijanci ) koji žive u okolici Bleiburga ! A kad bismo započeli priču od Kulina Bana, što bi možda i trebalo,
vidjeli bismo da tih sličnosti i identičnosti ima toliko da se čak ne mogu ni prebrojati.
Ako ti "njihov" islam predstavlja problem, onda je to druga stvar, ali bi tada i ti - pod hitno - trebao preispitati sebe i svoju istinsku
(ne)opredjeljenost izvornim kršćanskim ( a ne političkim ) načelima.
Ako ti se ne svidja politika koju vode današnji Bošnjaci, odnosno njihova poltička elita, mogu ti reći da se ni njima baš ne svidja ono što
( u njihovo ime ) čine pojedinci. Kao, uostalom, što se ni nama dvojici ne svidja ponešto što nam se dogadja u Zagrebu i sl.

U tvojim godinama, ni ja nisam imao potrebno znanje za raspravu o ovim stvarima, pa te donekle i razumijem. Danas, kad stvari razumijem i kad mogu pogledati daleko - kako u prošlost, tako i u budućnost - nedostaje mi nešto drugo: A to je strpljenje, koje krasi Hrvatinu, kojega zovu: DaneCroatia !

Zdravi mi i veseli bili - mnogo ljeta !!
----

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 15:05 

Poenta je da su biblijska imena u korijenu identična, a normalno je da svaki narod ima prevod za svoje ime, nisi li sam rekao da su nam jezici različiti. Pravoslavci se nisu izjašnjavali kao Srbi jer još nije došlo do nacionalnog preporoda, stvaranja nacija, slično vrijedi i za Hrvate. Starina Novak je itekako bio Srbin jer je rođen kod Smedereva.

Ratovali smo i sa Turcima, i sa bosanskim muslimanima kao dijelom njihovog korpusa i vojske 400 godina. Uvjetan mir od recimo 1878 do 1945. S njima smo u tihom ratu od 1945, a od 1992 se izmjenjuje vatreni i hladni rat.

Hrvati se jesu izjašnjavali dobrim dielom kano Hrvati i prije narodnog preporda. Čak i ove koje bi ti samo tako proglasio Turcima su se prije 19. st. izjašnjavali kano Hrvati.
Ako su bosanski muslimani bili dio turskog korpusa, onda su Hrvati katolici bili dio austrijskog korpusa, pak izpada da su se Hrvati međusobno borili radi ciljeva dviu velesila. S muslimanima nismo bili u nikakvom ratu od 1945., a 1992.-95. smo bili većinom saveznici osim u nekim dielovima srednje Bosne i u Mostaru.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 15:19 

Poenta je da su biblijska imena u korijenu identična, a normalno je da svaki narod ima prevod za svoje ime, nisi li sam rekao da su nam jezici različiti. Pravoslavci se nisu izjašnjavali kao Srbi jer još nije došlo do nacionalnog preporoda, stvaranja nacija, slično vrijedi i za Hrvate. Starina Novak je itekako bio Srbin jer je rođen kod Smedereva.

Ratovali smo i sa Turcima, i sa bosanskim muslimanima kao dijelom njihovog korpusa i vojske 400 godina. Uvjetan mir od recimo 1878 do 1945. S njima smo u tihom ratu od 1945, a od 1992 se izmjenjuje vatreni i hladni rat.

Hrvati se jesu izjašnjavali dobrim dielom kano Hrvati i prije narodnog preporda. Čak i ove koje bi ti samo tako proglasio Turcima su se prije 19. st. izjašnjavali kano Hrvati.
Ako su bosanski muslimani bili dio turskog korpusa, onda su Hrvati katolici bili dio austrijskog korpusa, pak izpada da su se Hrvati međusobno borili radi ciljeva dviu velesila. S muslimanima nismo bili u nikakvom ratu od 1945., a 1992.-95. smo bili većinom saveznici osim u nekim dielovima srednje Bosne i u Mostaru.

Bosanski muslimani su bili dio turskog korpusa, kvislinzi, kako god hoćeš, to je povijesna činjenica, ali mi ne pada na pamet da to nekome danas nabijam na nos. Nema teorije da bih radi viših interesa naknadno prekrajao povijest i izjednačavao status Hrvata, koji su sačuvali svoju vjeru, jake elemente državnosti, i sjećanje na hrvatsku državu naspram skupine islamiziranih slavena i mađara koji su na sve to zaboravili i postali dio okupatorske mašinerije.

Od 1945-1992, Muslimani su zaboravili na svoje masovno učešće u snagama NDH i postali dio represivnog komunističkog režima, zajedno sa Srbima u BiH.

Od 1992-2010 smo u stalnom ratnom stanju, osim savezništva u dijelovima gdje su Srbi bili prejaki ili u krajevima gdje je to bilo od interesa za RH.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 15:21 

A vas dvoje, ako imate problema sa identitetom radi kojekakvih mješanih brakova, liječite komplekse na drugi način.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 16:02 

Bosanski muslimani su bili dio turskog korpusa, kvislinzi, kako god hoćeš, to je povijesna činjenica, ali mi ne pada na pamet da to nekome danas nabijam na nos. Nema teorije da bih radi viših interesa naknadno prekrajao povijest i izjednačavao status Hrvata, koji su sačuvali svoju vjeru, jake elemente državnosti, i sjećanje na hrvatsku državu naspram skupine islamiziranih slavena i mađara koji su na sve to zaboravili i postali dio okupatorske mašinerije.

Od 1945-1992, Muslimani su zaboravili na svoje masovno učešće u snagama NDH i postali dio represivnog komunističkog režima, zajedno sa Srbima u BiH.

Od 1992-2010 smo u stalnom ratnom stanju, osim savezništva u dijelovima gdje su Srbi bili prejaki ili u krajevima gdje je to bilo od interesa za RH.

Na žalost, prvi kvislinzi su bili oni iz banovine Hrvatske, t. j. Slavonije, pak zatim nakon rata 1102. i Dalmacije. Bosna se kano takva zadnja predala u ruke strancima. Bosanski Hrvati su radije odlučili biti kvislinzi pod Turcima, nego pod Mađarima, ter premda niti jedan izbor nije dobar, ipak mi iz banovine Hrvatske ne imamo ćudorednog prava ovima iz Bosne govoriti da su kvislinzi. A što se tiče očuvanja svoje vjere, i mi katolici smo se odrekli jedne druge vjere prije nego smo postali katolici, tako da nije u redu na račun vjere obtuživati druge. Nije pravi vjernik onaj tko drži radi svoje vjere samo zato što su je imali i njihovi otčevi, već onaj tko sbilja vjeruje. Kano što su određeni Hrvati prešli na katoličanstvo, jerbo im se tako činilo da će stvoriti bolji odnos s Bogom, isto tako jednom drugom dielu Hrvata se učinio islam bolji. Nemojmo miešat Turke i islam kano vjeru.
Nisu se samo muslimani odricali od NDH do 1991. već i velika većina katolika.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 16:04 

A vas dvoje, ako imate problema sa identitetom radi kojekakvih mješanih brakova, liječite komplekse na drugi način.

Već sam više puta razjasnio kako nikakvi miešani brakovi, niti rodbinske veze nisu razlog za moje stavove. Ove svoje stavove sam imao i prije nego sam upoznao prvog muslimana, a nakon poznanstva s njima, samo sam ih učvrstio.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 17:05 

----

Sa Muslimanima imamo ogromnu zajedničku povijest, također podrijetlo nam je isto, povijesne osobe su nam iste. Muslimani čine od 19.st. sve do danas vrlo važan dio Hrvatskog bića, pogotovo u politčkom smislu(nebiste vjerovali koliko političara pogotovo emigrantskih su bili Islamske vjere).

Dok sa Servima smo imali samo dvije godine priajteljstva. Prvi put kada smo ih za Tomislava spasili od Bugara, te drugi put kada smo im skočili u pomoć u Kosovskoj bitci. Izuzetak toga jača neprijateljstvo. Jedino pravoslavno življe sa kojima uistinu imamo zajedničku prošlost su Crnogorci, Vlasi/Hrvati pravoslavci, te u manjim slučajevima Makedonci i Bugari.

Zato ako se uzima povijesna brojka sa kim smo bliži, kao što vi navodite, sa muslimanima je očito bliža.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 19:41 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Sa Muslimanima imamo ogromnu zajedničku povijest, također podrijetlo nam je isto, povijesne osobe su nam iste. Muslimani čine od 19.st. sve do danas vrlo važan dio Hrvatskog bića, pogotovo u politčkom smislu(nebiste vjerovali koliko političara pogotovo emigrantskih su bili Islamske vjere).
Dok sa Servima smo imali samo dvije godine priajteljstva.

Dobro, da ne filozofiramo u smislu - nema vječitih prijatelja već samo interesa itd...

Istina je da s muslimanima, ovim slavenskim, imamo ogromnu zajedničku prošlost, ogromnu prošlost klanja, bitaka, silovanja, paleža, roblja, krvi, suza i patnje. Još od konca XIV stoljeća pa sve do 1994, pa i kasnije.
Hrvatski narod, koji je tada brojčano bio jači od Engleskog u beskrajnim i krvavim ratovima sa Turcima, ali prvenstveno sa bosanskim muslimanima spao je na nekoliko milijuna. Kolone hrvatskog roblja koje su odvođene i prodavane po tržnicama orijenta mogu se po brojnosti porediti samo sa mađarskim robljem, ruskim robljem pohvatanim od strane tatara i afričkim crnačkim robljem.
Preko 300 godina je hrvatski narod živio u stanju izravne ratne opasnosti, u neizmjernoj bijedi, i strahu, ponajprije zahvaljujući muslimanskoj braći iz Bosne. I prolivena krv od strane srba nad hrvatima je samo kapljica u oceanu krvi koju su prolili muslimani nad našim narodom.
Sa srbima nismo bili neki veliki prijatelji, ali ni neprijatelji. U od stoljeća sedmog, u tih 1300 godina u ratu sa njima smo bili samo u periodu od 1991-1995.

I na koncu, povijest je povijest, treba se okrenuti budućnosti. Treba prekinuti sa nekim izmišljenim, romantičarskom, ideološkim ljubavima i vezama i živjeti normalno sa svima onima koji nam žele biti prijatelji. Prošlost ne možemo izmijeniti ali budućnost možemo. Mi hrvati trebamu pružiti ruku prijateljstva svima tko je želi. A tko je ne želi... sam je sebi kriv.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 20:02 

Jesu li kršćani ili židovi narod u arapskim zemljama i jel im dozvoljeno paljenje zastava i demonstiranje vjere u javnosti ? Zaposlenje, slobodno prakticiranje vjere, školovanje, siguran život ? Kopti, maroniti, karaiti, ortodoksni židovi ?

Da li si ikada bio u tim zemnljama? Nisi. slusas li vijesti iz tih zemalaj? ne slusa. Dakle?
ako ti je daleko, otidji u dio mostara koji lezi s lijeve strane rijeke Neretve, opa ces vidjeti dzamije. Vidjeces da niko tamo ne uznemirava ni srbe ni Hrvate, kao ni ostale narode. Onda otidji u Sioki, pa mi reci sta si vidio. Vidjeces paljenje bosanskih zastava, vidjeces da je Bosancima pristup onemogucen, vidjeces da ce policja ubiti navijaca jer dolazi iz sarajeva, a cijeli slucaj pretvoriti u "divbljanje navijaca".
okolnost da je ubijeni navijac bio katolik. Pa zar ce katoliku pripisati divljanje?

Odgovor na moje pitanje sa drugog foruma kakva to prava imaju ostali u islamskim zemljama. Gospodin je očito nepismen (da li, razne greške) ali zna da je u islamu najljepše, nešto kao vjersko jugoslavlje.

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 20:05 

Muslimani iz Hrvacke ba :zubati

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 23:27 

Ernani je napisao/la:
Jesu li kršćani ili židovi narod u arapskim zemljama i jel im dozvoljeno paljenje zastava i demonstiranje vjere u javnosti ? Zaposlenje, slobodno prakticiranje vjere, školovanje, siguran život ? Kopti, maroniti, karaiti, ortodoksni židovi ?

Da li si ikada bio u tim zemnljama? Nisi. slusas li vijesti iz tih zemalaj? ne slusa. Dakle?
ako ti je daleko, otidji u dio mostara koji lezi s lijeve strane rijeke Neretve, opa ces vidjeti dzamije. Vidjeces da niko tamo ne uznemirava ni srbe ni Hrvate, kao ni ostale narode. Onda otidji u Sioki, pa mi reci sta si vidio. Vidjeces paljenje bosanskih zastava, vidjeces da je Bosancima pristup onemogucen, vidjeces da ce policja ubiti navijaca jer dolazi iz sarajeva, a cijeli slucaj pretvoriti u "divbljanje navijaca".
okolnost da je ubijeni navijac bio katolik. Pa zar ce katoliku pripisati divljanje?

Odgovor na moje pitanje sa drugog foruma kakva to prava imaju ostali u islamskim zemljama. Gospodin je očito nepismen (da li, razne greške) ali zna da je u islamu najljepše, nešto kao vjersko jugoslavlje.

Čitao sam da kršćani bolje žive pod Fatahom, nego u Izraelu.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2010, 00:59 

Bobovac je napisao/la:
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Dok sa Servima smo imali samo dvije godine priajteljstva.

Dobro, da ne filozofiramo u smislu - nema vječitih prijatelja već samo interesa itd...

Istina je da s muslimanima, ovim slavenskim, imamo ogromnu zajedničku prošlost, ogromnu prošlost klanja, bitaka, silovanja, paleža, roblja, krvi, suza i patnje. Još od konca XIV stoljeća pa sve do 1994, pa i kasnije.
Hrvatski narod, koji je tada brojčano bio jači od Engleskog u beskrajnim i krvavim ratovima sa Turcima, ali prvenstveno sa bosanskim muslimanima spao je na nekoliko milijuna. Kolone hrvatskog roblja koje su odvođene i prodavane po tržnicama orijenta mogu se po brojnosti porediti samo sa mađarskim robljem, ruskim robljem pohvatanim od strane tatara i afričkim crnačkim robljem.
Preko 300 godina je hrvatski narod živio u stanju izravne ratne opasnosti, u neizmjernoj bijedi, i strahu, ponajprije zahvaljujući muslimanskoj braći iz Bosne. I prolivena krv od strane srba nad hrvatima je samo kapljica u oceanu krvi koju su prolili muslimani nad našim narodom.
Sa srbima nismo bili neki veliki prijatelji, ali ni neprijatelji. U od stoljeća sedmog, u tih 1300 godina u ratu sa njima smo bili samo u periodu od 1991-1995.

I na koncu, povijest je povijest, treba se okrenuti budućnosti. Treba prekinuti sa nekim izmišljenim, romantičarskom, ideološkim ljubavima i vezama i živjeti normalno sa svima onima koji nam žele biti prijatelji. Prošlost ne možemo izmijeniti ali budućnost možemo. Mi hrvati trebamu pružiti ruku prijateljstva svima tko je želi. A tko je ne želi... sam je sebi kriv.

Nemožete izjednačavati Bosanske muslimane sa Turcima, isto kao što nebih volio da se izjednačavate Habsburšku politiku i Austrijski narod sa Hrvatima. Jedini sukob sa Bosanskim muslimanima smo imali 90tih. Sa Servima samo u zadnjih 100 godina i više nego dovoljno.

Ako smatrate Bosanske muslimane jednako odgovorne kao Turke, onda morate i Serve i pojedine Hrvate. Jer upravo su pravoslavci činili ogroman dio vojske Osmanske na balkanu(zato i jesu naseljeni u Tursku Hrvatsku/Bosansku krajinu). Također koliko je Hrvata onda sudjelovalo u Turskoj vojsci, samo osoba koja je osnovala grad Kairo je bio Dalamatinski Hrvat iz 11.st.(šta je prešao na Islam).

Jer ako na ovakav jednostavan povijesno neispravan način tumačite pojedine izvore, onda morate i Hrvate Dalamatince proglasiti največim neprijateljima Hrvata. Služili su u Mletačkoj i kasnije Napoleonskoj vojsci u ratovima protiv Hrvata i Hrvatske. A da o vremenu partizana i ne pričam gdje su Hrvatski Dalmatinci popljačkali i popalili polovicu naše Hercegovine.

Zato ako uspoređujete Serve i Bošnjake, možete koristiti ratove u kojima smo ratovali u punom smislu države-nacije jedni protiv drugih, a ne ovako pojedinih slučajeva naših ljudi i pojedinim tuđinskim vojskama(jer u povijesti imate više Turskih vojkovođa šta su Hrvati nego Bošnjaci, primjerice Omer paša Latas). A do sada povijest pamti krvavije ratove Hrvata i Serva, nego Hrvata i Bošnjaka(a ako vas zanima Hrvatsko-TURSKI ratovi onda pratite narod i državu koju sam naglasio).

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2010, 04:26 

@Hrvatski_Zrinjski

Bravo ! Bravo čovječe ! To se zove znanje !!
( Koje zaslužuje svaku pohvalu, za razliku od sljepila i analfabetske isfrustriranosti kojom nas zatrpavaju pojedinci ! )
Dosta je više mraka i laži. Dajte nam svijetla... i čistoga zraka !!!

I ti si mogao prešutiti stvari - ali nisi. I ti si se mogao povesti za nekakvim negativnim emocijama - ali nisi.
Pozdravljam tvoju spremnost da kažeš istinu, koja je - čini se - mnogima, strana i nedostupna.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 170 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: