|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 86 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:23 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Glasati protiv, a ne za, nije izbor!
Ja ne glasam protiv. Ni na prošlim izborima nisam, ne glasam ni sad. Baš suprotno, ja na ovoj temi upravo pokušavam Teri da objasnim da je bezveze glasati samo iz besa, i protiv, jer smatram da je inteligentna žena. Ja sam protiv glasala samo jednom - na predsedničkim izborima 2000. za Koštunicu, u stvari protiv Slobe. Kada bih sada bila u poziciji da razmišljam o glasanju protiv - pre ne bih uopšte glasala. Ja nikada nisam glasala za Demokratsku stranku, ne znam zašto bih to učinila sada. Menjam kanal kad ih vidim na TV-u, iritira me sve u vezi sa njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:24 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: Real gone je napisao/la: Jeste, znam..
Kod vas se ubiše od poštenja, pa ste nam baš vi onako primer za uzor :))))))
Rekla bi javnost...a poštenje je i tako izlizan pojam, što bi to za vas bilo, danas, u političkom smislu naravno? Da počnem da pišem elaborat ili ćeš da preciziraš malo šta si hteo ovoga puta da šifriraš?
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:26 |
|
|
teranova je napisao/la: Ja nikada nisam glasala za Demokratsku stranku, ne znam zašto bih to učinila sada. Menjam kanal kad ih vidim na TV-u, iritira me sve u vezi sa njima.
:))) Pa ja ti ni ne pišem da treba da glasaš za DS, stvarno si lujka  Nego da je glupo zbog besa prema njima da glasaš za Tomu, a znam da ti je ispod svakog nivoa. Onda bolje ne glasati uopšte, ali tvoja stvar...sorry što uopšte komentarišem ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:30 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Rekla bi javnost...a poštenje je i tako izlizan pojam, što bi to za vas bilo, danas, u političkom smislu naravno?
Da počnem da pišem elaborat ili ćeš da preciziraš malo šta si hteo ovoga puta da šifriraš? A da probam u paintu? Kažem javnost će uvijek reći da se za to moglo, ovo ili ono( vrtići npr.), ali što danas znači političko poštenje? Ti ćeš recimo zaokružit Botu, a nakon 20tog dobiti Dačića, možda i za premijera, i? Bota za predsjednika, Dačić za premijera,pa to je takva perverzija, rašomon logike, može li i Čeda sa Vukom u tu koaliciju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:30 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la: Ja nikada nisam glasala za Demokratsku stranku, ne znam zašto bih to učinila sada. Menjam kanal kad ih vidim na TV-u, iritira me sve u vezi sa njima.
:))) Pa ja ti ni ne pišem da treba da glasaš za DS, stvarno si lujka  Nego da je glupo zbog besa prema njima da glasaš za Tomu, a znam da ti je ispod svakog nivoa. Onda bolje ne glasati uopšte, ali tvoja stvar...sorry što uopšte komentarišem ;) Tomu ćemo lako da smenimo, ovaj se učvrstio i ne mrda. To ozbiljno počinje da iritira. Nije mu pametno što se kandidovao, klepiće ga neko nedajbože.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:35 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: Bota za predsjednika, Dačić za premijera,pa to je takva perverzija, rašomon logike, može li i Čeda sa Vukom u tu koaliciju? Đilas premijer.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:35 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: Ke ke, dakle Boris je ta budućnost u koju vjeruješ? I kada ne izađeš glasala si, zapravo možda i nisi, ne znam kakav je vaš izborni "inženjering". Nadam se budućim novim facama u DS-u, uz potporu srednje generacije, odnosno pojedinaca koji ok rade svoj posao.. Ukratko - Đilas kao premijer nakon nekih sledećih izbora, i da se otarasimo ovog nenormalnog jačanja predsedničke funkcije, brojnih satelita u vidu mikro-partija i sl. Ipak - ne bih volela da u Srbiji, poput Hrvatske dođe do oformljavanja faktičkog dvopartijskog sistema. Samo, kod nas je teško rešiti se štetočina i populista koji menjaju kožu svakih par godina (poput SNS-a, URS-a, Vuka i sl.)...Nadam se tj volela bih da se to očisti i marginalizuje, odnosno da se politička scena stabilizuje u vidu nekih 4-5 srednje jakih partija, koje su smenjive na vlasti - u skladu sa učinkom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:36 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Bota za predsjednika, Dačić za premijera,pa to je takva perverzija, rašomon logike, može li i Čeda sa Vukom u tu koaliciju? Đilas premijer. Čedica predsednik Skupštine. Idem da se obesim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:38 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Bota za predsjednika, Dačić za premijera,pa to je takva perverzija, rašomon logike, može li i Čeda sa Vukom u tu koaliciju? Đilas premijer. Mislim da će Šutanovac biti premijer u novoj vladi. Vrlo verovatno da će DS izbeći ulazak LDP-a u vladu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:45 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Ke ke, dakle Boris je ta budućnost u koju vjeruješ? I kada ne izađeš glasala si, zapravo možda i nisi, ne znam kakav je vaš izborni "inženjering". Nadam se budućim novim facama u DS-u, uz potporu srednje generacije, odnosno pojedinaca koji ok rade svoj posao.. Ukratko - Đilas kao premijer nakon nekih sledećih izbora, i da se otarasimo ovog nenormalnog jačanja predsedničke funkcije, brojnih satelita u vidu mikro-partija i sl. Ipak - ne bih volela da u Srbiji, poput Hrvatske dođe do oformljavanja faktičkog dvopartijskog sistema. Samo, kod nas je teško rešiti se štetočina i populista koji menjaju kožu svakih par godina (poput SNS-a, URS-a, Vuka i sl.)...Nadam se tj volela bih da se to očisti i marginalizuje, odnosno da se politička scena stabilizuje u vidu nekih 4-5 srednje jakih partija, koje su smenjive na vlasti - u skladu sa učinkom. Realno je da vas tek čeka da se tek od njih svih stvori opipljivi dvopartijski sistem, jer ovdje se već dugo čeka treća stranka, koja naravno treba biti sastavljena od mladih kadrova, ali opet u posloženim situacijama, gdje dvije odavno pozicionirane stranke diktiraju uvijete to danas zvuči utopijski. Mi klizimo u taj američki model, ne vidim kod vas neku avangardu u tom smisli, dapače, totalni kaos i nepozicionirani nered, mene to podsjeća na 2003. kod nas. Đilas je gradonačelnik BG, zapamtio sam...što će u tom slučaju biti Dačić( glavni policajac i dalje, obzirom da su njegovi rezultati najbolji, izborni, naravno?). Jel bi pristao da bude glasnogovornik Mire Marković, kao nova su vremena, štednja i to?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:48 |
|
|
|
Možda Srbiji i jeste potreban predsednički sistem. Slično kao u Fr i Rus. Da bi država funkcionisala.
Inače 40+ većih i manjih stranaka i udruženja je ušlo u parlament.
Mislim da je krajnje vreme da se uvede cenzus za koalicije. Svaka nova stranka +4%
Tako bi cenzus za npr LDP+SPO+SDU (da ne nabrajanm dalje) bio 13%.
Šta još... uvesti kombinovani sistem za NS, kao u Vojvodini. Smanjiti broj poslanika na 150.
Definitivno je potreban jedan ozbiljan remont političkog sistema.
Ne znam zašto bi Šutanovac bio premijer. Iskreno, da sam Ivica Dačić, bilo bi mi to malo ponižavajuće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:53 |
|
|
|
Realno, DS je omražena u narodu. Isto kao SPS nekada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 01:57 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: Realno je da vas tek čeka da se tek od njih svih stvori opipljivi dvopartijski sistem, jer ovdje se već dugo čeka treća stranka, koja naravno treba biti sastavljena od mladih kadrova, ali opet u posloženim situacijama, gdje dvije odavno pozicionirane stranke diktiraju uvijete to danas zvuči utopijski. Mi klizimo u taj američki model, ne vidim kod vas neku avangardu u tom smisli, dapače, totalni kaos i nepozicionirani nered, mene to podsjeća na 2003. kod nas. Đilas je gradonačelnik BG, zapamtio sam...što će u tom slučaju biti Dačić( glavni policajac i dalje, obzirom da su njegovi rezultati najbolji, izborni, naravno?). Jel bi pristao da bude glasnogovornik Mire Marković, kao nova su vremena, štednja i to?
Varaš se - kao i većina hrvatskih donekle-informisanih posmatrača pol. situacije u Srbiji. Kod nas je neka varijanta mogućeg jačanja dvopartijskog sistema medijski naduvavana zadnje 2 godine - i ovi izbori su pokazali upravo to čemu sam se ja i nadala, da je učinak toga - nikakav. Ne mogu da ti opišem koliko je mastila potrošeno po raznim opskurnim i manje opskurnim medijima u pisanijama o mogućoj "velikoj koaliciji" (DS-SNS), o tome da "oni svi samo varaju narod, a u stvari će se dogovoriti o foteljama" i sl., a dodatni momenat su raznorazna "profi" predviđanja kojekakvih istraživačkih agencija kako će Toma i SNS da razbiju na izborima, te će imati 10-15% više od demokrata. Ukratko - smešno. Srbija nije za dvopartijski sistem, i dobro je što nije. Za male države je to pogubno rešenje. Ovo za Dačića i Miru, samo ti valjda kapiraš analogiju...no dobro :)) Dačić pokazuje umešnost plivanja u političkim vodama, ali isključivo među penzionerima (partija PUPS mu je to omogućila, plus par posto Palminih-JS ljudi) i nekog tradicionalno (opet uglavnom matorijeg) glasačkog tela socijalista. Činjenica je da su se oni svojski potrudili da se "očiste" taloga devedesetih što se kadrova tiče, a ono malo onih koje nisu sklonili (poput min. infrastrukture Mrkonjića) - moraće da sklone nakon ovih izbora, i to su već najavili. Nažalost, na njih se mora "začepiti nos", uz opasku da su on i ona Dejanovićka donekle korektno obavljali posao u zadnjoj vladi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:05 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Možda Srbiji i jeste potreban predsednički sistem. Slično kao u Fr i Rus. Da bi država funkcionisala.
Inače 40+ većih i manjih stranaka i udruženja je ušlo u parlament.
Mislim da je krajnje vreme da se uvede cenzus za koalicije. Svaka nova stranka +4%
Tako bi cenzus za npr LDP+SPO+SDU (da ne nabrajanm dalje) bio 13%.
Šta još... uvesti kombinovani sistem za NS, kao u Vojvodini. Smanjiti broj poslanika na 150.
Definitivno je potreban jedan ozbiljan remont političkog sistema.
Ne znam zašto bi Šutanovac bio premijer. Iskreno, da sam Ivica Dačić, bilo bi mi to malo ponižavajuće. Nemam ja ništa apriori protiv predsedničkog sistema - ali to mora da bude onda regulisano Ustavom. Ovako je Tadić u zadnjem mandatu uspeo sam sebe da upuca u nogu, te sad nije čudo da ima 40% besne svetine. Slažem se i za cenzuse i za remont, a što se tiče broja poslanika, mislim da je baš Šutanovac to predložio/najavio u nekoj od emisija nedavno. Dačić je već pretpeo malo poniženje time da je u izbornoj noći najavio slavodobitno sebe kao sigurnog premijera - ko god oformi vladu - pa je nakon 2 dana i Borisovog komentara o nepristajanju na ucene - povukao tu izjavu. Ajde da damo predviđanja o premijeru ;) Ja mislim da neće biti Dačić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:07 |
|
|
|
TADIĆEV PROGRAM
1. Prodati Telekom sto jeftinije. 2. Ubediti narod da je to za njegovo dobro i uzeti masnu proviziju. 3. Izviniti se kupcu sto ne prodajemo Telekom jos jeftinije. 4. Spiskati dobijeni novac na predizbornu kampanju. 5. Ponovljati da ce Srbija (ako On ne pobedi) da se vrati u mracni srednji vek. 6. Ostati apsolutista sto duze (predsednik DS-a, predsednik Srbije i premijer Srbije preko beskicmenih surogata) 7. Prodati EPS. Uzeti proviziju. 8. Izviniti se kupcu sto je tako jeftin. 9. Podsetiti narod da je to za njegovo dobro. 10. Priznati nezavisnost Kosova 11. Izviniti se Albancima za terorizam, sto smo manjina na Kosovo, za trgovinu ljudskim (Srpskim) organima i decenije placenog doprinosa za izgradnju Kosova. 12. Objasniti narodu da smo se odrekli nase kolevke za njegovo dobro; da nam ne trebaju zemlja i grobovi nasih predaka, manastiri, rudna bogatstva i termoelektrane. Podsetiti narod da je zrtvovanje Srba sa severa Kosova u njihovom interesu. 13. Dobiti kandidaturu za Nobelovu nagradu za mir (ako moze Ahtisari…) 14. Izviniti se Albancima jos jednom, i dati im jug Srbije kao zalog dobrosusedskih odnosa. Ali, kod Sandzaka zauzeti cvrst stav i dati ga Albancima samo ako budu zaista dobri. Uz nase izvinjenje. 15. Skrenuti paznju naroda na cinjenicu da je sve to za njegovo dobro. 16. Izviniti se NATO-u (Djuri) sto su nas bombardovali. 17. Ponuditi se da platimo goriva koje su njihovi avioni potrosili bombardujuci nas. 18. Preuzeti kompletnu odgovornost za gradjanski rat na prostoru stare Jugoslavije. 19. Izviniti se svima za sve. Dva puta. 20. Zaduziti Srbiju sto vise. 21. Izviniti se zajmodavcima sto uzimamo kredite sa tako visokim kamatnim stopama. 22. Oterati van Srbije i ono malo mladih sto je jos ostalo. 23. Prodati ili pokloniti Zapadu sve resurse i fabrike (a Njega ako se sete na Dan Nezavisnosti – dobro, ako ne – nista) 24. Izviniti se Zapadu sto se to nije dogodilo ranije. 25. Spaliti sve mostove za sobom (citaj: iznervirati Rusiju i Kinu sto vise). 26. Uzgredno spomenuti narodu da je to u njegovom interesu. Podsetiti narod da ima Beli Sengen. 27. Proveriti da li je Srbija potpuno potcinjena i porobljena. 28. Ako nije, izviniti se Amerikancima sto kasnimo. 29. Stimulisati korupciju, protekcionizam, nerad i uspostaviti totalni medijski mrak. 30. Tvrditi suprotno. 31. Za sve okriviti Kostunicu. 32. Jos jednom okriviti za sve Kostunicu. Ovaj put ostaviti utisak coveka koji zna sta govori. 33. Prebaciti svoj novac (provizije) u strane banke. 34. Izviniti se stranim bankama za nagli priliv kesa. 35. Proslaviti sa Dinkicem i Djelicem odlicno obavljen posao. 36. Napustiti zemlju (zajedno sa ostalim slavljenicima) 37. Nikad se ne izviniti Srpskom narodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:11 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:12 |
|
|
Real gone je napisao/la: Ja mislim da neće biti Dačić. I ja mislim da neće biti Dačić (iako sve zavisi u nekoj meri i od drugog kruga predsedničkih). Žao mi je što nema u opticaju neke žene za mesto predsednika vlade. Malo za promenu. Ovako, kapacitet i snagu imaju samo Đilas i Dačić. Ovo ostalo bi bili Mirko Cvetković mk.2 u jačem ili slabijem izdanju. A Tadić mora da prihvati činjenicu da mu je karijera pri kraju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:16 |
|
|
Real gone je napisao/la: Sorry Tera, ali ovo su nebuloze, u kojima bukvalno svaka tačka može da se pobije, i uz to ismeje. Nisam se nadala da uopšte čitaš "pošalice" tih opskurnijih medija. To je skinuto sa komentara članaka sa jednog portala. Dakle, ljudi tako misle.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:18 |
|
|
|
Samo dokazuje da ljudi žive u izmaštanom svetu. Mrzim takvo kukanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:19 |
|
|
teranova je napisao/la: Real gone je napisao/la: Sorry Tera, ali ovo su nebuloze, u kojima bukvalno svaka tačka može da se pobije, i uz to ismeje. Nisam se nadala da uopšte čitaš "pošalice" tih opskurnijih medija. To je skinuto sa komentara članaka sa jednog portala. Dakle, ljudi tako misle. Ja se ipak nadam da tako ne misle - ljudi (mislim na većinu), nego da je ovo jedan u nizu naručenih pamfleta "vrednih" stranačkih vojnika. Po inteligenciji "humora" - rekla bih da je SNS ili neko od glupljih DSS-ovaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:22 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Real gone je napisao/la: Ja mislim da neće biti Dačić. I ja mislim da neće biti Dačić (iako sve zavisi u nekoj meri i od drugog kruga predsedničkih). Žao mi je što nema u opticaju neke žene za mesto predsednika vlade. Malo za promenu. Ovako, kapacitet i snagu imaju samo Đilas i Dačić. Ovo ostalo bi bili Mirko Cvetković mk.2 u jačem ili slabijem izdanju. A Tadić mora da prihvati činjenicu da mu je karijera pri kraju. Zašto misliš da Šutanovac nema kapacitet za premijera? Interesantan mi je on lik, nisam nikad gajila neke preterane simpatije prema njemu, ali sam iz više izvora čula da je privatno odličan lik. Nisam načisto sa njim još 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:23 |
|
|
|
Nisi mi odgovorila zašto ti glasaš za Tadića. Tj, tek te sad to pitam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:30 |
|
|
Real gone je napisao/la: Zašto misliš da Šutanovac nema kapacitet za premijera? Interesantan mi je on lik, nisam nikad gajila neke preterane simpatije prema njemu, ali sam iz više izvora čula da je privatno odličan lik. Nisam načisto sa njim još  Lik je potpuno antipatičan i ljigav, ali je to zaista nebitno (šta onda reći za onu socijalističku mangulicu?) Nema ni političku težinu, ni popularnost, ni obrazovanje i rezultate kao neki drugi. Nije loš ministar odbrane, posebno u odnosu na slepce koji su na tom mestu sedeli zadnjih 20 godina, tako da bi mu bilo pametno da tu ostane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:43 |
|
|
teranova je napisao/la: Nisi mi odgovorila zašto ti glasaš za Tadića. Tj, tek te sad to pitam. :) Ok, ali da posle ti meni odgovoriš zašto si ti glasala za Voju (mada sam ti jednom i nabrojala šta smatram da su njegove karakteristike, koje tebe privlače). Ovako, ja prvenstveno glasam za DS godinama jer su partija levog centra, programski i ideološki sam ja uvek naginjala levici, a u Srbiji se nažalost nije tokom svih ovih godina iskristalisala nijedna druga (prava) socijaldemokratka opcija koja bi bila kvalitetnija od njih. Dalje, s obzirom da imamo šizofreno susedstvo, sa kojim blago rečeno odnosi neće biti skroz neopterećni još dugi niz godina, smatram da je komponentna koju DS ima (nezapaljivo, staloženo bilateralno rešavanje problema, plus ne-ulaženje u avanture inaćenja i kačenja sa svim zapadnim zemljama oko stvari koje očito ne možemo dobiti, održavanje balansa i neutralnosti - nepriključivanje NATO-u itd.) sasvim dobro rešenje za današnje političke uslove koji vladaju u svetu. Istinski (izvorni) DS-ovci su antikomunisti, disidentskog porekla i nisu EU-ksenofobi, iako im se da zameriti što nemaju muda da oštrije kritikuju greške u strukturi i funkcionisanju EU (ali, jbg..to nijedna banana-država našeg tipa ne može sebi da dozvoli..u ovakvom stanju, naročito:( ). Zatim, kadrovi - na političkoj sceni Srbije tu niko potpuno ne briljira, ali ostale stranke su bar dva nivoa ispod DS-a, mislim na stručnost, obrazovanje i profesionalni pedigre. Za Tadića glasam posledično tome, i zaista mislim ono što sam napisala - uz sve njegove egocentrične mane (može mu se zameriti i preterana ozbiljnost, zategnutost, i tzv "nenarodno-ponašanje"..što baš i nije značajna zamerka za figuru predsednika:) - mislim da je prilično uljudio političku scenu Srbije u zadnjih 7-8 godina. Zadovoljna?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić Postano: 19 svi 2012, 02:52 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la: Nisi mi odgovorila zašto ti glasaš za Tadića. Tj, tek te sad to pitam. :) Ok, ali da posle ti meni odgovoriš zašto si ti glasala za Voju (mada sam ti jednom i nabrojala šta smatram da su njegove karakteristike, koje tebe privlače). Ovako, ja prvenstveno glasam za DS godinama jer su partija levog centra, programski i ideološki sam ja uvek naginjala levici, a u Srbiji se nažalost nije tokom svih ovih godina iskristalisala nijedna druga (prava) socijaldemokratka opcija koja bi bila kvalitetnija od njih. Dalje, s obzirom da imamo šizofreno susedstvo, sa kojim blago rečeno odnosi neće biti skroz neopterećni još dugi niz godina, smatram da je komponentna koju DS ima (nezapaljivo, staloženo bilateralno rešavanje problema, plus ne-ulaženje u avanture inaćenja i kačenja sa svim zapadnim zemljama oko stvari koje očito ne možemo dobiti, održavanje balansa i neutralnosti - nepriključivanje NATO-u itd.) sasvim dobro rešenje za današnje političke uslove koji vladaju u svetu. Istinski (izvorni) DS-ovci su antikomunisti, disidentskog porekla i nisu EU-ksenofobi, iako im se da zameriti što nemaju muda da oštrije kritikuju greške u strukturi i funkcionisanju EU (ali, jbg..to nijedna banana-država našeg tipa ne može sebi da dozvoli..u ovakvom stanju, naročito:( ). Zatim, kadrovi - na političkoj sceni Srbije tu niko potpuno ne briljira, ali ostale stranke su bar dva nivoa ispod DS-a, mislim na stručnost, obrazovanje i profesionalni pedigre. Za Tadića glasam posledično tome, i zaista mislim ono što sam napisala - uz sve njegove egocentrične mane (može mu se zameriti i preterana ozbiljnost, zategnutost, i tzv "nenarodno-ponašanje"..što baš i nije značajna zamerka za figuru predsednika:) - mislim da je prilično uljudio političku scenu Srbije u zadnjih 7-8 godina. Zadovoljna? Da li ja to čitam izvesnu mrzovolju spram mene? Da, zadovoljna sam odgovorom, precizna si kao i uvek. Zašto Voja i DSS? Zato što mogu da potpišem svaku njegovu izjavu o svim relevantnim pitanjima koja se tiču države i odnosa u regionu. Žao mi je što su medijski autistični, što deluju kao salonska stranka. Mislim da je vreme da dođe do smene u vrhu stranke, jer je Voja i glavni krivac za ovo što sam navela.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|