HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 tra 2026, 09:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Boris Tadić
PostPostano: 19 svi 2012, 02:57 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Real gone je napisao/la:
Zašto misliš da Šutanovac nema kapacitet za premijera?

Interesantan mi je on lik, nisam nikad gajila neke preterane simpatije prema njemu, ali sam iz više izvora čula da je privatno odličan lik.

Nisam načisto sa njim još :D

Lik je potpuno antipatičan i ljigav, ali je to zaista nebitno (šta onda reći za onu socijalističku mangulicu?)

Nema ni političku težinu, ni popularnost, ni obrazovanje i rezultate kao neki drugi. Nije loš ministar odbrane, posebno u odnosu na slepce koji su na tom mestu sedeli zadnjih 20 godina, tako da bi mu bilo pametno da tu ostane.

Da, i meni nije baš vrhunski simpatikus, ali naravno da se ne treba voditi time...

Ono što mu ja zameram su one dugogodišnje glasine o njegovoj izuzetnoj bliskosti sa NATo-strukturama...kao i tome da on donekle zastupa tu struju u DS-u.

Što se obrazovanja tiče, mislim da je solidno, tj ništa manje od mnogih drugih..

Završio mašinski fakultet u Beogradu, bio na nekim postdiplomskim u Nemačkoj i USA.
Bio je stažista godinu i po u Strazburu (od 2000.) u Evropskom parlamentu, posle u Odboru za nacionalnu bezbednost...ali čim je ušao u taj bezbednosni-krug, počeo je dalje da se obrazuje u inostranstvu u toj oblasti, i to je pohvalno.

SNS i mnoge druge partije - nemaju nijednog istaknutog člana koji je mrdnuo dalje od katedre na BU, NU ili neke sumnjive diplome sa privatnih mega-sega faksova..

Možda bi jedina zamerka bila da bi idealan premijer danas nekako trebalo da bude donekle vezan za oblast ekonomije i finansija.
Ali šta sve to vredi, ako je ta ličnost, kako ti lepo reče...fotokopija Cvetkovića, harizme i jačine ličnosti koja može da se poredi eventualno sa čovečijom ribicom.

slika

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 03:06 

teranova je napisao/la:

Da li ja to čitam izvesnu mrzovolju spram mene?
Da, zadovoljna sam odgovorom, precizna si kao i uvek.

Zašto Voja i DSS?

Zato što mogu da potpišem svaku njegovu izjavu o svim relevantnim pitanjima koja se tiču države i odnosa u regionu.
Žao mi je što su medijski autistični, što deluju kao salonska stranka. Mislim da je vreme da dođe do smene u vrhu stranke, jer je Voja i glavni krivac za ovo što sam navela.

Ma ne :), ti mene samo izludiš u pojedinim momentima kad se inatiš ko malo dete, pa pišeš komentare vođena emocijama umesto razumom ;)

Pitala sam da li si zadovoljna odgovorom jer sam baš imala utisak da nisam dovoljno precizna, s obzirom da je teško u ovo doba noći nabrojati ad-hoc sve detalje koje smatram relevantnim.

Mislim da su suštinski "odnosi u regionu" precenjeni, odnosno oni su samo kamen spoticanja nametnut od strane štap-šargarepa sistema MZ (za koji su provalili da neviđeno funkcioniše na ovim prostorima) i samim tim smatram jako lošim i politički štetnim da se naša država opterećuje time.
To jako zameram i DS-u, odnosno Tadiću. Dugoročno bi svaki pametniji političar trebalo da nauči da koliko god je moguće, ignoriše tu priču.

slika

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 03:08 

@Real & Šule Natovac
Fakultet mnogo ljudi završi, ali nisu svi isto uspešni na njemu.

I te glasine o bliskosti NATO nisu glasine već stvarnost.

Prosto ne mislim da bi bilo poželjno da takva ličnost bude na čelu vlade jer će od samog početka privlačiti negativnu energiju, da se tako izrazim. Šutanovac, Petrović i slični treba da idu do nivoa ministra, ne dalje.

Btw, fino si napisala ovo o glasanju za DS.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 03:14 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
@Real & Šule Natovac
Fakultet mnogo ljudi završi, ali nisu svi isto uspešni na njemu.

I te glasine o bliskosti NATO nisu glasine već stvarnost.

Prosto ne mislim da bi bilo poželjno da takva ličnost bude na čelu vlade jer će od samog početka privlačiti negativnu energiju, da se tako izrazim. Šutanovac, Petrović i slični treba da idu do nivoa ministra, ne dalje.

Btw, fino si napisala ovo o glasanju za DS.

E sad ti malo dociraš sa visine...čime sam to podstakla? ;)

I zanima me kako si siguran da nisu samo glasine, odnosno imaš li neku izjavu gde se Šule eksplicitno zalaže za ulazak u NATO?

A o glasanju za DS, jel i ti zbog tog glasaš? :D
Jedini se ne izjašnjavaš ovde, ccc..

slika

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 10:06 

Бора, легенда.
http://www.vaseljenska.com/kultura/bora-djordjevic-srbijom-vlada-pederski-lobi/

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 12:45 

Real gone je napisao/la:
]
A o glasanju za DS, jel i ti zbog tog glasaš? :D
Jedini se ne izjašnjavaš ovde, ccc..

Kako se ne izjašnjavam? :zubati

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 16:54 

Real gone je napisao/la:
ključ u bravu! je napisao/la:

Realno je da vas tek čeka da se tek od njih svih stvori opipljivi dvopartijski sistem, jer ovdje se već dugo čeka treća stranka, koja naravno treba biti sastavljena od mladih kadrova, ali opet u posloženim situacijama, gdje dvije odavno pozicionirane stranke diktiraju uvijete to danas zvuči utopijski.
Mi klizimo u taj američki model, ne vidim kod vas neku avangardu u tom smisli, dapače, totalni kaos i nepozicionirani nered, mene to podsjeća na 2003. kod nas.
Đilas je gradonačelnik BG, zapamtio sam...što će u tom slučaju biti Dačić( glavni policajac i dalje, obzirom da su njegovi rezultati najbolji, izborni, naravno?).
Jel bi pristao da bude glasnogovornik Mire Marković, kao nova su vremena, štednja i to?

Varaš se - kao i većina hrvatskih donekle-informisanih posmatrača pol. situacije u Srbiji.

Kod nas je neka varijanta mogućeg jačanja dvopartijskog sistema medijski naduvavana zadnje 2 godine - i ovi izbori su pokazali upravo to čemu sam se ja i nadala, da je učinak toga - nikakav.

Ne mogu da ti opišem koliko je mastila potrošeno po raznim opskurnim i manje opskurnim medijima u pisanijama o mogućoj "velikoj koaliciji" (DS-SNS), o tome da "oni svi samo varaju narod, a u stvari će se dogovoriti o foteljama" i sl., a dodatni momenat su raznorazna "profi" predviđanja kojekakvih istraživačkih agencija kako će Toma i SNS da razbiju na izborima, te će imati 10-15% više od demokrata.
Ukratko - smešno.
Srbija nije za dvopartijski sistem, i dobro je što nije. Za male države je to pogubno rešenje.

Ovo za Dačića i Miru, samo ti valjda kapiraš analogiju...no dobro :))
Dačić pokazuje umešnost plivanja u političkim vodama, ali isključivo među penzionerima (partija PUPS mu je to omogućila, plus par posto Palminih-JS ljudi) i nekog tradicionalno (opet uglavnom matorijeg) glasačkog tela socijalista.
Činjenica je da su se oni svojski potrudili da se "očiste" taloga devedesetih što se kadrova tiče, a ono malo onih koje nisu sklonili (poput min. infrastrukture Mrkonjića) - moraće da sklone nakon ovih izbora, i to su već najavili.
Nažalost, na njih se mora "začepiti nos", uz opasku da su on i ona Dejanovićka donekle korektno obavljali posao u zadnjoj vladi.

Nije li Dačić bio glasnogovornik SPS-a od 1992-2000?
Od tuda poveznica sa babom Julom, znaš ti to dobro...
Nego, dakle DS i Tadić su lijevo krilo po tebi na srpskoj političkoj karti?
Što je to "lijevo" u njegovoj politici?
Dodvoravanje i oživljavanje onih nacionalističkih struja (Dačić npr. ili rehabilitacija Draže Mihailovića)?
Zar svi ti poraženi dijelovi Slobinog režima nisu upravo oživljeni njegovom pomoći i politikom, i ti "naprednjaci",
kao i Dačić, zajedno sa cijelim SPS-om koji je nakon 2000te bio na konopcima, ručnik je već bio bačen u ring?
Jel to ta lijeva strana u DS i Tadića?
Je li "lijevo" to koketiranje i prešutna podrška čovjeku koji ima očite secesionističke ideje u susjednoj zemlji?
A ta priča kako njega navodno po vama optužuju po Srbiji kako hoda okolo po susjednim zemljema i izražava
žaljenje spram nekih prošlih vremena je koliko tužna toliko i licemjerna, jer nakon dan dva čovjek sam sebe demantira ili to napravi njegov ministar "spoljnih"...dakle evo tu ti se pridružujem, neka napokon počne "ignorisati" kako si rekla te priče iz
okruženja, nek se ostavi "isfrustriranih " Hrvata, mada je jasno da se to neće dogoditi.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2012, 15:00 

Citat:

Da, i meni nije baš vrhunski simpatikus,

simpatikus I skola iz Strazbura, sjajne predispozicije. od bavljenja nakindjurenim cv-jem neće nam ostati vremena da stavimo pod lupu moralni profil, ili, ne daj Bože, da upitamo za prethodna dostignuća I rezultate.
mislim, kako razmišljamo uopšte nije čudno sto nam se redovno omaknu hohstapleraj I sarlatani.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2015, 10:21 

Borisu Tadiću je djed bio poručnik u crnogorskoj vojsci, a Milovan Đilas mu je dao pobiti stričeve.
http://www.nedeljnik.co.rs/sr/2013/12/26/dnevni-magazin/tajna-prepiska-ljube-tadi%C4%87a-i-milovana-%C4%90ilasa
http://instifdt.bg.ac.rs/tadic.html

Vrh

PostPostano: 19 svi 2015, 11:19 

Glazbenik je napisao/la:
Borisu Tadiću je djed bio poručnik u crnogorskoj vojsci, a Milovan Đilas mu je dao pobiti stričeve.
http://www.nedeljnik.co.rs/sr/2013/12/26/dnevni-magazin/tajna-prepiska-ljube-tadi%C4%87a-i-milovana-%C4%90ilasa

Vojsci Kraljevine CG?

Vrh

PostPostano: 19 svi 2015, 11:42 

Metemma je napisao/la:
Vojsci Kraljevine CG?

Tako sam shvatio.

Citat:
Rođen je 14. maja 1925. u selu Smriječno, kod Plužina, Crna Gora. Njegov otac Pavle Tadić je bio poručnik crnogorske vojske i u svojoj kući je otvorio prvu školu u krajevima Pive u vreme Kraljevine Jugoslavije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: