|
|
Stranica: 6/67.
|
[ 1671 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 21 lis 2022, 13:17 |
|
|
Haram je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Lično nemam ništa protiv vas Bošnjaka, na severu Srbije jedva da ih ima. Ali vaše zagovaranje Jugoslavije u trećoj deceniji 21. veka je stvarno skliznulo u spektar mentalnih poremećaja.
Nema više šlepanja uz Srbe a niste više ni rvacko cvijeće... Moraćemo svi da naučimo da se staramo sami o sebi. Jugoslavija je bila jedno istorijsko iskustvo sa svojim usponima i padovima.
I s tim je gotovo. Capisci?
Vase? Tebe sam zapratio kao jednog od malo mislecih forumasa ovde. Moram li ti objasnjavati koliko je glupo sagovorniku, jedinki, obracati se u drugom licu mnozine? Ja ne govorim ni o kakvom slepanju ni uz koga vec o prirodnom kulturoloskom zajednistvu od Vardara do Triglava unutar kojeg smo jedino mogli biti faktor a ne predjelo. Hajd malo preispitaj te tvoje stereotipe i budalaste pretpostavke. Nikakav mi faktor nismo bili kao Jugoslavija, država je decenijama živela od kredita međunarodnih poverilaca a vojska je bila relativno jaka iz nepoverenja komunističke vlasti u šaroliku narodnu masu kojom vlada. Disidenti su ubijani po inostrantvu kao divljač, psovanje Tita bio je vrhunski verbalni delikt a slave su se slavile pod alibijem nečijeg rođendana za stolom... Mani me te dobrine i dobrih vremena. Ako ti se čita Politikin zabavnik, voliš stripove sa Šiljom i Pajom na ćirilici, imaš razne starinarnice po internetu. Ne guraj ljude iz sebičnih razloga u nešto zbog čega se na kraju ginulo levo i desno, loše je sve završilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 21 lis 2022, 13:23 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Haram je napisao/la:
Vase?
Tebe sam zapratio kao jednog od malo mislecih forumasa ovde. Moram li ti objasnjavati koliko je glupo sagovorniku, jedinki, obracati se u drugom licu mnozine?
Ja ne govorim ni o kakvom slepanju ni uz koga vec o prirodnom kulturoloskom zajednistvu od Vardara do Triglava unutar kojeg smo jedino mogli biti faktor a ne predjelo.
Hajd malo preispitaj te tvoje stereotipe i budalaste pretpostavke.
Nikakav mi faktor nismo bili kao Jugoslavija, država je decenijama živela od kredita međunarodnih poverilaca a vojska je bila relativno jaka iz nepoverenja komunističke vlasti u šaroliku narodnu masu kojom vlada. Disidenti su ubijani po inostrantvu kao divljač, psovanje Tita bio je vrhunski verbalni delikt a slave su se slavile pod alibijem nečijeg rođendana za stolom... Mani me te dobrine i dobrih vremena. Ako ti se čita Politikin zabavnik, voliš stripove sa Šiljom i Pajom na ćirilici, imaš razne starinarnice po internetu. Ne guraj ljude iz sebičnih razloga u nešto zbog čega se na kraju ginulo levo i desno, loše je sve završilo. Citat: Nikakav mi faktor nismo bili kao Jugoslavija, Fakat ne mogu drugacije da reagujem na ovo iako ce sad ispasti da te ne postujem kao sagovornika. Ali kako, KAKO BRATE mozes ovako nesto izgovoriti mrtav hladan? NE mogu da vjerujem. Koje si godiste, ako nije tajna? Nisu ubijani disidenti vec drzavni neprijatelji, fasisti tipa Bugojanska grupa i slicno. Pa sta je trebalo, da likovi tipa Artukovic i dalje iz inostranstva neomatano rigaju otrov na jedino civilizacijsko dostignuce nasih naroda ever? Pa ne da ih je trebalo ubijati, trebalo ih je iz korijena iscupati i to tako detaljno da nikad vise nista ne nikne ni nalik njima a kamoli da se povampiri devedesetih i pohara gotovo sva ona dostignuca koja su od nas napravili kakvu takvu civilizaciju. To ti je moje najiskrenije misljenje o svemu tome sad kad naknadno pocnem da dumam.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 21 lis 2022, 13:33 |
|
|
Haram je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Nikakav mi faktor nismo bili kao Jugoslavija, država je decenijama živela od kredita međunarodnih poverilaca a vojska je bila relativno jaka iz nepoverenja komunističke vlasti u šaroliku narodnu masu kojom vlada. Disidenti su ubijani po inostrantvu kao divljač, psovanje Tita bio je vrhunski verbalni delikt a slave su se slavile pod alibijem nečijeg rođendana za stolom... Mani me te dobrine i dobrih vremena.
Ako ti se čita Politikin zabavnik, voliš stripove sa Šiljom i Pajom na ćirilici, imaš razne starinarnice po internetu. Ne guraj ljude iz sebičnih razloga u nešto zbog čega se na kraju ginulo levo i desno, loše je sve završilo.
Citat: Nikakav mi faktor nismo bili kao Jugoslavija, Fakat ne mogu drugacije da reagujem na ovo iako ce sad ispasti da te ne postujem kao sagovornika. Ali kako, KAKO BRATE mozes ovako nesto izgovoriti mrtav hladan? NE mogu da vjerujem. Koje si godiste, ako nije tajna? Nisu ubijani disidenti vec drzavni neprijatelji, fasisti tipa Bugojanska grupa i slicno. Pa sta je trebalo, da likovi tipa Artukovic i dalje iz inostranstva neomatano rigaju otrov na jedino civilizacijsko dostignuce nasih naroda ever? Pa ne da ih je trebalo ubijati, trebalo ih je iz korijena iscupati i to tako detaljno da nikad vise nista ne nikne ni nalik njima a kamoli da se povampiri devedesetih i pohara gotovo sva ona dostignuca koja su od nas napravili kakvu takvu civilizaciju. To ti je moje najiskrenije misljenje o svemu tome sad kad naknadno pocnem da dumam. Država SFRJ je od samog početka bila nelegitimna tvorevina. Prouči malo okolnosti pod kojim je nestala Kraljevina Jugoslavija. Imaš i odličan dokumentarac o 27. martu... Tebi se sve to izgleda pošteno osladilo, tako da nećemo daleko stići sa potpuno oprečnim stavovima. Pozdrav
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 25 lis 2022, 13:17 |
|
|
Nisam nikad bio ali ako jednog dana akobogda posjetim Beograd idem u ovaj muzej da se uvjerim. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 26 lis 2022, 11:14 |
|
|
Partizanska "bolnica", negdje u Sloveniji 43. Transfuzija krvi.  Nevjerovatno je sta su ti ljudi propatili da bi se 40 godina nakon svega oni koji su se nakotili na rezultatima te patnje popisali se na nju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 07 stu 2022, 10:51 |
|
|
Drug Vladimir Milosavljević, 63. padobranska brigada JNA, koji poručuje: "i dalje sam Jugosloven, i dalje volim JNA". 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 16:59 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Haram, poslušaj tavariša Putina. On je ovo rekao (naravno za CCCP). "Ako ti ne nedostaje Jugoslavija, onda si čovjek bez srca. A ako hoćeš da je obnoviš, onda si čovjek bez mozga". 
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 17:16 |
|
|
Haram je napisao/la: Drug Vladimir Milosavljević, 63. padobranska brigada JNA, koji poručuje: "i dalje sam Jugosloven, i dalje volim JNA".  Je li i ti voliš JNA kao drug Vladimir?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1435 of 2558 - 56.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 20:14 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Drug Vladimir Milosavljević, 63. padobranska brigada JNA, koji poručuje: "i dalje sam Jugosloven, i dalje volim JNA".  Je li i ti voliš JNA kao drug Vladimir? Naravno da volim. Ali znam na sta aludiras. JNA je prestala da bude JNA kad se povukla maltene bez borbe iz Slovenije i onda u ime srpskih nacionalnih interesa, iliti sa "pobunjenim Srbima" napala Hrvate. Tako ja to vidim. A bilo je ljudi s tetovazama JNA koji su se poslije borili jedni protiv drugih. Kad je nestalo vezivno tkivo bilo je jasno da ce to zavrsiti u kastastrofi. Jebote upravo vi koji se ovde najvise nafuravate na kojekakve vojske, miraze i sta vec ne, bi trebali cijeniti jedinu ozbiljnu vojsku na nasim prostorima ever. Jest pred kraj bila trula, ali tad je trula bila citava drzava. Dobrim dijelom svoga postojanja je JNA bila respektabilna vojna sila oko cije imovine se i trideset godina poslije raspada kidaju leshinari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 20:16 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Haram, poslušaj tavariša Putina. On je ovo rekao (naravno za CCCP). "Ako ti ne nedostaje Jugoslavija, onda si čovjek bez srca. A ako hoćeš da je obnoviš, onda si čovjek bez mozga".  Heh pa govorio je i debeli komunistomrzitelj Cercil da covjek koji nije tokom mladosti ljevicar nema srca, a covjek koji omatori a ne postane konzervativac, ili tako nesto, nema mozga. Znam ja da je ovo utopija, pa nisam bas tolika budala da ne vidim kako stvari izgledaju. Ipak CCCP ne mozes porediti s YU jer CCCP se zaista sastojao od republika i naroda koji gotovo nista nisu imali zajednickog - logicno, bio je ogroman. Mi da nismo jedno, kurac bi ovde piskarali i jedni i drugi i treci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 20:17 |
|
|
|
Kvacice, JNA je imala i padobrance, dok ovi danasnji nemaju ni padobrana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 20:47 |
|
|
Haram je napisao/la: Kvacice, JNA je imala i padobrance, dok ovi danasnji nemaju ni padobrana. Ako se furaš na super vojsku, onda se furaj na Amerikance. Imaju svašta. 
1435 of 2558 - 56.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 20:48 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Je li i ti voliš JNA kao drug Vladimir?
Naravno da volim. Ali znam na sta aludiras. JNA je prestala da bude JNA kad se povukla maltene bez borbe iz Slovenije i onda u ime srpskih nacionalnih interesa, iliti sa "pobunjenim Srbima" napala Hrvate. Tako ja to vidim. Nisam siguran da drug Vladimir to vidi na isti način kao i ti. Voliš li generala JNA Ratka Mladića?
1435 of 2558 - 56.1%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 21:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63359 Lokacija: DAZP HQ
|
Haram je napisao/la: Kvacice, JNA je imala i padobrance, dok ovi danasnji nemaju ni padobrana. hrvatski padobranci su superiorni svim tim JNA-ovcima, izrasli od instruktora legionara. apsolutno superiorna doktrina. pogledaj tog gore JNA odrpanca i hrvatskog padobranca 1995. godine.   
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 21:32 |
|
|
Haram je napisao/la: Kvacice, JNA je imala i padobrance, dok ovi danasnji nemaju ni padobrana. 63 padobranska i danas postoji u vojsci Srbije.Nije to bosanska Harmija pa da nema padobrana.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 21:59 |
|
|
|
Imaju li kakvi snimci padobranaca JVO kako skacu, ili domobranskih? Ili samo sluze za slikanje.
A i to sto Srb ima je dio ostataka o kojima sam govorio. Bijedno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Naravno da volim.
Ali znam na sta aludiras. JNA je prestala da bude JNA kad se povukla maltene bez borbe iz Slovenije i onda u ime srpskih nacionalnih interesa, iliti sa "pobunjenim Srbima" napala Hrvate. Tako ja to vidim.
Nisam siguran da drug Vladimir to vidi na isti način kao i ti. Voliš li generala JNA Ratka Mladića? Hajde molim te, nismo djeca. Fino sam ti rekao od Slovenije pa nadalje to vise nazalost nije JNA. Trebala je vojska izvesti puc tad i smijeniti „demokrate“ pa bi danas svi drugu pesmu pjevali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:01 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Haram je napisao/la: Kvacice, JNA je imala i padobrance, dok ovi danasnji nemaju ni padobrana. 63 padobranska i danas postoji u vojsci Srbije.Nije to bosanska Harmija pa da nema padobrana. Koliko ima vojska republike srpske padobrana? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:03 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: 63 padobranska i danas postoji u vojsci Srbije.Nije to bosanska Harmija pa da nema padobrana. Koliko ima vojska republike srpske padobrana?  Nemoj njega. On je jadan drzavljanin Republike Srpske Krajine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:11 |
|
|
Haram je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Koliko ima vojska republike srpske padobrana?  Nemoj njega. On je jadan drzavljanin Republike Srpske Krajine. Dobro, koliko padobrana ima vojska republike srpske krajine?:D
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:13 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6190 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Haram je napisao/la: Imaju li kakvi snimci padobranaca JVO kako skacu, ili domobranskih? Ili samo sluze za slikanje.
Naravno da ima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:17 |
|
|
Haram je napisao/la: Imaju li kakvi snimci padobranaca JVO kako skacu, ili domobranskih? Ili samo sluze za slikanje.
A i to sto Srb ima je dio ostataka o kojima sam govorio. Bijedno. Dobro, JVO nije imao padobrance ali su imali mornaricu
PS ovaj Prota ti je iz Čajniča, možda i veći komunjara od tebe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63359 Lokacija: DAZP HQ
|
A i to sto Srb ima je dio ostataka o kojima sam govorio. Bijedno. čuj je li ima, ovo je elita.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:25 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Haram je napisao/la: Imaju li kakvi snimci padobranaca JVO kako skacu, ili domobranskih? Ili samo sluze za slikanje.
Naravno da ima. Touche. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 08 stu 2022, 22:26 |
|
|
dudu je napisao/la: Haram je napisao/la: Imaju li kakvi snimci padobranaca JVO kako skacu, ili domobranskih? Ili samo sluze za slikanje.
A i to sto Srb ima je dio ostataka o kojima sam govorio. Bijedno. čuj je li ima, ovo je elita. Masa, nema sta. Da su Svabe toliko padobranaca izbacili nad Kretom 41. pala bi saptom i nebi se jebavali sedmicama. Tebi je i hrvatsko govno bolje od jugoslovenske zlatne medalje. Hocu reci da manjka objektivnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|