HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 26 svi 2024, 17:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 15374 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 615  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 01:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37
Postovi: 3926
Lokacija: Τριβαλλοί
doc je napisao/la:
Nekoliko zapisa Milovana Đilasa o Crnogorcima. Kakvo je bilo mišljenje Crnogoraca tog vremena? Kako je tekla ta transformacija u zasebnu naciju? Dali je ovaj razvoj prirodan i jel to moralo ovako završit, jel bilo pitanje vremena ili su stvari mogle teći i drugim povijesnim tokom? Vaša mišljenja. Vidim da dobar dio naših srbskih forumaša vuče podrijetlo (što stvarno što izmišljeno :zubati ) iz junačke na Crne Gore. Zlatko?


CG je mala ali to su planinčuge kakvih nema na Balkanu , planine u Bosni su mila majka pa su stoga i razlike među plemenima velike. U principu srpski identitet je najjači u onim prostorima koje je CG pripojila širenjem iz svoje jezgre i kod autohtnih bokeljskih pravoslavaca ,ovi ostali Dukljani su tvrdoglavi , imaju svu pamet svijeta ,nedo Bog da je tvoja zadnja ali moraju bit glavni ,to im je glavna crta. Da sutra Podgorica bude glavni grad države Srbije ,tvrdim da bi postao Mongol jer se od njihovog srpstva nebi dalo živjet. Kakvi da su moji su i "naši ,ali neka ih nezavisne pa nek se sami sređuju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 01:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Metemma je napisao/la:
Pa većina Crnogoraca se takođe osjećala Srbima. Najgori zelenaši nisu tvrdili da nisu Srbi do kojekakvih Sekula i jada.


Da, čak je i Sekula, dok nije otišao u ludilo, bio čak ultrasrbin. A i S.M. Štedimlija i Brković, takođe prije ludila su bili to. I danas imate Kilibardu, koji je devedesetih osnovao ne samo srpsku već četničku stranku u Crnoj Gori, koji je takođe odlijepio i izgubio se u titogorstvu. A možda i nije ludilo u pitanju, već podmaz u vidu određene svote ili privilegija. Uglavnom, šljam za šljamom je bio zagovornik te neke posebnosti u nacionalnom određenju Crnogoraca u odnosu na ostale Srbe a narod ko narod, istovremeno i glup i neobrazovan i naivan i zatupljen i odnarođen komunističkom vladavinom, dijelom to prihvati a drugim dijelom ne i to je to. Jer, stvarno treba biti i glup i neobrazovan i zatucan pa povjerovati da su recimo, sv. Vasilije Ostroški ili vladika Njegoš ili kralj Nikola bili nekakvi titogorci ili Crnogorci u nacionalnom smislu, kako ovi nesretnici sebe nazivaju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 01:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37
Postovi: 3926
Lokacija: Τριβαλλοί
Agathonikos je napisao/la:
Da, čak je i Sekula, dok nije otišao u ludilo, bio čak ultrasrbin. A i S.M. Štedimlija i Brković, takođe prije ludila su bili to. I danas imate Kilibardu, koji je devedesetih osnovao ne samo srpsku već četničku stranku u Crnoj Gori, koji je takođe odlijepio i izgubio se u titogorstvu. A možda i nije ludilo u pitanju, već podmaz u vidu određene svote ili privilegija. Uglavnom, šljam za šljamom je bio zagovornik te neke posebnosti u nacionalnom određenju Crnogoraca u odnosu na ostale Srbe a narod ko narod, istovremeno i glup i neobrazovan i naivan i zatupljen i odnarođen komunističkom vladavinom, dijelom to prihvati a drugim dijelom ne i to je to. Jer, stvarno treba biti i glup i neobrazovan i zatucan pa povjerovati da su recimo, sv. Vasilije Ostroški ili vladika Njegoš ili kralj Nikola bili nekakvi titogorci ili Crnogorci u nacionalnom smislu, kako ovi nesretnici sebe nazivaju.To gospon @Aga, to. Uopće nije bitno dali su jučer bili super četnici ,danas super "Dukljani", titoistički režim je u CG proizveo specifičnu kastu šljama kakva se nemože nać drugdje u bivšoj Jugoslaviji.

Većina normalnih ljudi (i Srbi Crnogorci i Crnogorci ,i musliamni i Albanci) u CG nemože doći do izražaja i zato ih treba pustit na miru koliko je god moguće da konačnu šutnu te idiote ,jednostavno nema druge.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 08:55 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Metemma je napisao/la:
doc je napisao/la:
To stoji. Ali ipak ogromna većina Dalmatinaca se jesu osjećali i osjećaju se Hrvatima. Kod Crnogoraca je postojala ta posebnost. Jel to možda zbog tog gorštačkog mentaliteta baje pa su poželjeli bit nešto posebno pa se na to nadogradilo nešto. Jel ipak kad se narod podijeli 3-2 ne možeš reć da je 3 potpuno umjetna i izmišljena. Sumnjam da je Milo samo to izmislio. Morala je bit neka podloga.

Koliko su ovakva Đilasova promišljanja bila raširena ili je on samo neovisni intelektulac na tom polju?


Pa većina Crnogoraca se takođe osjećala Srbima. Najgori zelenaši nisu tvrdili da nisu Srbi do kojekakvih Sekula i jada.

Nema tu mentaliteta, to je bio projekat. Posebnost možeš naći gdje god hoćeš, samo je pitanje da li se ona njeguje. Da se radilo na slavonskom, dalmatinskom dubrovačkom ili istrijanskom mentalitetu, danas bismo pričali kako su "Istrijani uvijek bili nešto posebno".

Naravno da je postojala podloga, to ide od 1918.

Promišljanja raširena? Pa, onaj ko nije promišljao kao crvena gospoda vrlo brzo bi začepio rupu.

Danas imaš forsiranje Vojvodine. Pravi se priča da su vojvođanski Srbi nešto posebno. S druge strane, većina Srba u Vojvodini danas su druga-treća generacija u Vojvodini.
A opet, među Mađarima, Hrvatima, Rumunima, Slovacima... nemaš nikakvog "posebnog" identiteta u odnosu na ostatak nacije, ili svijesti o tome, iako su se od matica odvojili i prije dva vijeka, kao npr. Slovaci.


Ovdje griješiš po pitanju par bitnih stvari... Nitko razuman ne tvrdi da su vojvođanski Srbi bolji od drugih. Ali srpska inteligencija AU monarhije jeste bila most suradnje sa Srbijom, kojoj je itekako trebao taj feedback, da tako nazovem njihov rad i ulogu u procesu emancipacije cijele nacije. Da ne navodim sad koliko je neponovljivih srpskih pjesnika 19. stoljeća rođeno upravo u Vojvodini... Ako je Kosovo kolijevka srpske nacije, Vojvodina je predstavljala prve korake u suvremeni svijet, onog vremena. Bojim se da Srbija danas ponovno kaska za ostatkom Evrope, a Vojvodina je svoj pokretački potencijal već potrošila.

Druga stvar, griješiš kad kažeš da među Vojvođanskim Hrvatima, Mađarima i drugima, nema razlike od njihovih sunarodnika u matičnim državama. Vidi se da nemaš živi i značajniji kontakt s drukčijim narodima, jer razlike itekako postoje. Mađarski jezik vojvođana je drukčiji od onih u matičnoj im državi, i po tome se mogu lako raspoznati u Budimpešti.
Isto važi i za Hrvate, koji većim dijelom govore štokavsku ikavicu, i po tome su unikatni u hrvatskom nacionalnom korpusu. Tu su i mentalitetske različitosti, čak i neki crkveni običaji, ali mislim da te odlike i razlike nisu toliko relevantne. Razlike postoje i nisu presedan koji postoji samo kod Srba.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 09:03 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Agathonikos je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

CPC je direktno vezana za identitet Crnogoraca.

Ne prdite, gospodine Vrilo :D

Ta sekta danas nema ni 100 članova i uglavnom se okuplja kad treba naložiti tzv. badnjak istovremeno kad Badnjak lože pripadnici SPC, na 100 metara od njih.
Sekta je osnovana u opštinskom MUP-u Cetinje i čine je raspop Dedejić, inače Srbin ali šutnut iz SPC zbog pronevjere novca i par sličnih likova iz drugih pravoslavnih crkava, takođe šutnutih iz njih iz istog razloga kao i par likova iz takođe nepriznatih "pravoslavnih" crkava koji su tu došli na pozajmicu, kao radnici na privremenom radu. Znači, manite me gluposti i titogorskog identiteta sa nekakvom crkvom, kad su promoteri te tzv. crkve najveće komunjare koje je Crna Gora vidjela od 45. do danaskare :DUvod u tvoje izlaganje neću ni komentirati, što si napisao - napisao si.
Alal ti vera.

Dosta je ružno bilo čiju kršćansku crkvu nazivati sektom, pogotovo ako si i sam šizmat.
To što je danas vodi čovjek sumnjivog morala, ne znači da će tako biti i za pedeset godina. Ne znači ni da će ostati na stotinak ljudi. Pa CG nema ni milijun ljudi, velika svakako ne može biti.
Crnogorci prolaze kroz period nacionalne emancipacije, u tom procesu su bitni jezik i Crkva, da bi se mogli zaokružiti kao autentičan narod. Srodan srpskom, ali svoj.
Vaš gotovo genetski urođeni hegemonizam i polaganje prava na sve što ste posjedovali prije par stoljeća ni danas ne jenjava. Ali to nije baš tema o kojoj imam volju raspravljati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 10:57 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2011, 16:44
Postovi: 112
Pa možda se lagano dešava i proces nacionalne emancipacije u Vojvodini, ili će se dešavati vrlo uskoro, da bi se vojvođani mogli zaokružiti kao autentičan narod, prvo sa maternjim jezikom , pa onda sa vojvođanskim(možda se uvedu dugo a ili e kao posebna slova). Srodan srpskom, ali svoj.
Ali nešto slutim da će on zahvatiti samo srpski deo stanovništva, sumnjam da će se to dešavati Hrvatima ili Mađarima, kao i katoličkoj crkvi, oni su ipak tu došli ranije i to što poseduju stoljećima je ipak neupitno.
A možda se potomci onih što su došli sa Arsenijem proglase za Albance-pravoslavce i tako se napravi manjina od ovih dođoša sa urođenim genetski modifikovanim hegemonizmom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 11:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Uvod u tvoje izlaganje neću ni komentirati, što si napisao - napisao si.
Alal ti vera.Dosta je ružno bilo čiju kršćansku crkvu nazivati sektom, pogotovo ako si i sam šizmat.

Jel to gospodin Budak progovara iz vas ili poglavnik osobno, gospodine Vrilo =))

Da, tzv. CPC je sekta jer pravoslavna Crkva ne nastaje tako što neko uđe u policijsku stanicu iz koje izađe sa papirom u ruci na kojem mu je komandir milicije napisao da je od danas neko ili nešto pravoslavna crkva. I to da belaj bude veći, taj neko nije bilo ko već upravo grupa ljudi koja je izbačena iz kanonskih pravoslavnih crkava pa se kao sjetila da osnuje novu PC a na čelu im je lik koji je anatemisan ne samo od pomenutih crkava već i od svih kanonskih pravoslavnih crkava.
Znači, oni mogu biti crkva na isti način na koji su crkve i hiljade sličnih udruženja građana širom svijeta ali pravoslavna sigurno ne mogu biti. Sudbina jarac :D

Gospodine Vrilo, ja znam da bi vi volili da sutra osvane i Vojvođanska PC tako da me ovo zalaganje za ovo titogorsko udruženje komunista od vas nimalo ne čudi :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Agathonikos je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Uvod u tvoje izlaganje neću ni komentirati, što si napisao - napisao si.
Alal ti vera.Dosta je ružno bilo čiju kršćansku crkvu nazivati sektom, pogotovo ako si i sam šizmat.

Jel to gospodin Budak progovara iz vas ili poglavnik osobno, gospodine Vrilo =))

Da, tzv. CPC je sekta jer pravoslavna Crkva ne nastaje tako što neko uđe u policijsku stanicu iz koje izađe sa papirom u ruci na kojem mu je komandir milicije napisao da je od danas neko ili nešto pravoslavna crkva. I to da belaj bude veći, taj neko nije bilo ko već upravo grupa ljudi koja je izbačena iz kanonskih pravoslavnih crkava pa se kao sjetila da osnuje novu PC a na čelu im je lik koji je anatemisan ne samo od pomenutih crkava već i od svih kanonskih pravoslavnih crkava.
Znači, oni mogu biti crkva na isti način na koji su crkve i hiljade sličnih udruženja građana širom svijeta ali pravoslavna sigurno ne mogu biti. Sudbina jarac :D

Gospodine Vrilo, ja znam da bi vi volili da sutra osvane i Vojvođanska PC tako da me ovo zalaganje za ovo titogorsko udruženje komunista od vas nimalo ne čudi :D
Moze aga, moze. Vi ste postovali odluku sultana, kada je ukinuo ohridsku arhiepiskopiju, zasto ne bi sada postivali odluku vlasti u CG. Kada vam nije smetalo sto autohtonost jedne crkve ponistava musliman, sto bi vam sada smetalo da jedan pravoslavac da dozvolu za registraciju jos jedne pravoslavne crkve. :zubati

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Malo ste vi tu pomešali svega i svačega gospodine Totem, a i ne čudim se jer izgleda da i po vama, kome god padne na pamet da osnuje PC, može, samo je dovoljno navratiti u najbliži MUP i od drota koji tu šefuje, dobiti pečat =)) :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:36 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Agathonikos je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Uvod u tvoje izlaganje neću ni komentirati, što si napisao - napisao si.
Alal ti vera.Dosta je ružno bilo čiju kršćansku crkvu nazivati sektom, pogotovo ako si i sam šizmat.

Jel to gospodin Budak progovara iz vas ili poglavnik osobno, gospodine Vrilo =))

Da, tzv. CPC je sekta jer pravoslavna Crkva ne nastaje tako što neko uđe u policijsku stanicu iz koje izađe sa papirom u ruci na kojem mu je komandir milicije napisao da je od danas neko ili nešto pravoslavna crkva. I to da belaj bude veći, taj neko nije bilo ko već upravo grupa ljudi koja je izbačena iz kanonskih pravoslavnih crkava pa se kao sjetila da osnuje novu PC a na čelu im je lik koji je anatemisan ne samo od pomenutih crkava već i od svih kanonskih pravoslavnih crkava.
Znači, oni mogu biti crkva na isti način na koji su crkve i hiljade sličnih udruženja građana širom svijeta ali pravoslavna sigurno ne mogu biti. Sudbina jarac :D

Gospodine Vrilo, ja znam da bi vi volili da sutra osvane i Vojvođanska PC tako da me ovo zalaganje za ovo titogorsko udruženje komunista od vas nimalo ne čudi :D


Dakle, nisi samo bezobrazan i prost (što ti je trademark na ovom forumu), već si i vidovit.
Na žalost, ne i duhovit.
Kakve bih ja kao katolik, mogao imati koristi od tobožnje VPC?
Iz mene progovara (nadam se) razuman čovjek koji nikome ne brani da se izjasni po vlastitoj savjesti.
Ne možete to pravo braniti Bošnjacima, ne možete ni Crnogorcima. A čini mi se da vas to najviše i boli. Pljuni ga ako kaže da nije Srbin, pa ga onda (takvog nikakvog) prisvoji.
Ukratko, ordinarne gluposti s tvoje strane.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:40 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Balansero je napisao/la:
Pa možda se lagano dešava i proces nacionalne emancipacije u Vojvodini, ili će se dešavati vrlo uskoro, da bi se vojvođani mogli zaokružiti kao autentičan narod, prvo sa maternjim jezikom , pa onda sa vojvođanskim(možda se uvedu dugo a ili e kao posebna slova). Srodan srpskom, ali svoj.
Ali nešto slutim da će on zahvatiti samo srpski deo stanovništva, sumnjam da će se to dešavati Hrvatima ili Mađarima, kao i katoličkoj crkvi, oni su ipak tu došli ranije i to što poseduju stoljećima je ipak neupitno.
A možda se potomci onih što su došli sa Arsenijem proglase za Albance-pravoslavce i tako se napravi manjina od ovih dođoša sa urođenim genetski modifikovanim hegemonizmom.


http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/25357967.jpg


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Malo sam karikirao...Ali svejedno, Ohridska arhiepiskopija je ukinuta sultanskim fermanom. A starija je bila od Pecke patrijarsije. Imala je episkopije na tlu danasnje juzne Srbije. Tada se niste bunili protiv takvog cina. Uz to, hej, musliman resava tko ce biti autohton. Htio sam napraviti samo paralelu. Crnogorska pravoslavna crkva nikada nije ni bila autohtona, sto jest jest. Nema kontinuitet. Oduvijek je bila samo jedna od mitropolija Pecke patrijarsije. I neko vrijeme Ohridske arhiepiskopije. :zubati


Ako mislite da sam nesto pobrkao, procesljajte pomalo na netu...Ili po nekim povijesnim atlasima.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Kakve bih ja kao katolik, mogao imati koristi od tobožnje VPC?
Pa vi branite komunističi isprdak od crkve i to samo zato što je otpao iz SPC a kao ne biste volili da i jedan takav osvane i u Vojvodini :D
Mojne meni te fore, gospodine Vrilo :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:45 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Agathonikos je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Kakve bih ja kao katolik, mogao imati koristi od tobožnje VPC?
Pa vi branite komunističi isprdak od crkve i to samo zato što je otpao iz SPC a kao ne biste volili da i jedan takav osvane i u Vojvodini :D
Mojne meni te fore, gospodine Vrilo :D


Whatever.
:kava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Nije lijepo da se koristi termin "isprdak" vezano uz termin crkva. Ovo ozbiljno...

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
totem je napisao/la:
Malo sam karikirao...Ali svejedno,

Pa nije svejedno jer je grčka crkva malo htjela glumiti pravoslavni Vatikan a pošto u pravoslavlju te stvari ne postoje, neke stvari su joj se desile i mimo njene volje. Nastavak tih tendencija je prisutan i danas ali u formi Vaseljenske patrijaršije koja bi htjela poći istim putem pa malo skita po svijetu i zuji po pravoslavnoj dijaspori, u namjeri da se ogrebe o koju parohiju od kanonski već priznatih crkava u čemu nekad i uspije a nekad i poduva. To je to, samo preneseno u današnje vrijeme :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Ma bravo. Sjajan argument.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:53 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
totem je napisao/la:
Nije lijepo da se koristi termin "isprdak" vezano uz termin crkva. Ovo ozbiljno...


Ne razumije uopće poantu srbovanja na ovakvom forumu, nazivanja neistomišljenika Budakom i Pavelićem... Ne kažem da svatko MORA biti Hrvat da bi imao nešto reći, ali u pojedinim umovima ratovanja za teritorije (na kojima ne mogu izgraditi ni poljski WC uz školu) očito još nije gotovo. Ja bih sad mogao reći da bi Aga rado komadao i Hrvatsku, kad bi se Srpska pripojila Srbiji. Imate vi i tamo srpske braće, zar ne?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Svakim danom sve manje i manje. Asimiliraju se. Za koju godinu nece ih biti niti 1/2%.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
totem je napisao/la:
Nije lijepo da se koristi termin "isprdak" vezano uz termin crkva. Ovo ozbiljno...

A šta je drugo već isprdak SPC jer nikakva obilježja crkve nema. Nije valjda da je šef u nekoj policijskoj stanici taj koji određuje šta je crkva a šta ne? Valjda se zna neki red, pobogu brate :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 12:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Agathonikos je napisao/la:
totem je napisao/la:
Nije lijepo da se koristi termin "isprdak" vezano uz termin crkva. Ovo ozbiljno...

A šta je drugo već isprdak SPC jer nikakva obilježja crkve nema. Nije valjda da je šef u nekoj policijskoj stanici taj koji određuje šta je crkva a šta ne? Valjda se zna neki red, pobogu brate :D
Al si zapeo sa tim sefom postaje...Interesantno je kada se jednom pomene. Ne po stotinu puta. Odgovorio sam ti, kada su Srbi pristali na odluku sultana, neka pristanu sada i na odluku Djukanovica. Budite dosledni.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 13:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 13:30
Postovi: 12935
Pretpostavljam da je pojam sekularne države nepoznat... Ili nek' gospoda iz Podgorice kažu da imaju državnu crkvu i religiju, pa da vidimo kako će to da ide. Još kad bi uspeli da dovuku značajniji broj verniku na skupove svoje privatne sekte, što bi to bilo fino.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 13:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Ne razumije uopće poantu srbovanja na ovakvom forumu, nazivanja neistomišljenika Budakom i Pavelićem...

Pa gospodine Vrilo, nisam vas uporedio sa Budakom iz čista mira već ste me nazvali šizmatikom samo zato što nisam pripadnik RKC a to isto je i pomenuti mljeo dok nije otpuhao s ovog svijeta :D

I sad kao ja srbujem što vas upoređujem sa Budakom a vi kao neustašujete a meljete isto ono što je mljeo i on, supertolerantni gospodine Vrilo :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 13:11 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Agathonikos je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Ne razumije uopće poantu srbovanja na ovakvom forumu, nazivanja neistomišljenika Budakom i Pavelićem...

Pa gospodine Vrilo, nisam vas uporedio sa Budakom iz čista mira već ste me nazvali šizmatikom samo zato što nisam pripadnik RKC a to isto je i pomenuti mljeo dok nije otpuhao s ovog svijeta :D

I sad kao ja srbujem što vas upoređujem sa Budakom a vi kao neustašujete a meljete isto ono što je mljeo i on, supertolerantni gospodine Vrilo :D


Termin šizmatik je vrlo star, puno stariji od ustaške ideologije. Srbi su po Bosni popisivani kao "vlasi šizmatici". Valjda znaš toliko... živiš tamo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 23 lis 2012, 13:14 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 14:53
Postovi: 2140
Jagnjeca brigada je napisao/la:
Pretpostavljam da je pojam sekularne države nepoznat... Ili nek' gospoda iz Podgorice kažu da imaju državnu crkvu i religiju, pa da vidimo kako će to da ide. Još kad bi uspeli da dovuku značajniji broj verniku na skupove svoje privatne sekte, što bi to bilo fino.


Ako misliš da je državna time što se zove "crnogorska", kako objašnjavaš sebi pojam "srpske" pravoslavne Crkve? Je li i ona državna? Nije. Ali jeste tradicionalna, uz RKC i islam, sve druge vjerske zajednice su stavljene u drugi plan. To se i ne krije.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15374 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 615  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: aleksije radicevic i 8 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO