|
|
Stranica: 13/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ožu 2013, 23:59 |
|
|
Metemma je napisao/la: SDB je napisao/la: Točan izraz je "nacional-komunisti". Ne mogu oni da budu "nacional" kad su izdali svoju naciju Dakle, kvisling-komunisti, sa tradicijama i tendencijama ustaštvu... opet je ustašo-komunisti najpreciznije Mora se priznati da su te ustaške tendencije u vidu Sekule Drljevića, iznjedrile najljepšu EX-Yu himnu
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 06 ožu 2013, 00:02 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Glazbenik je napisao/la: SDB je napisao/la: Jesu dogurali, jer je tada percipirano da je to sve isto. Danas je druga priča, tako da se pravi trend vidi u zadnja dva popisa, otkad je Milo uvidio da je bolje biti prvi u selu, nego drugi u gradu. Jezik po popisima => 2003. -> 2011.crnogorski => 136 208 -> 229 251 srpski => 393 740 -> 265 895 Upravo to.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 ožu 2013, 19:46 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5904 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Predizborna promocija Filipa Vujanovića u Tivtu8. ožujka 2013.Sinoć je u Multimedijalnoj dvorani općine Tivat predizborni skup održao predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović. Pored velikog broja građana skupu su nazočili i predstavnici Hrvatske građanske inicijative, na čelu s predsjednicom Marijom Vučinović. Tribinu je otvorio gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš, a potom su za govornicom nastupili: Božidarka Popović, predsjednica Ženske alijanse DPS-a Tivat, Mile Ćosović, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Tivat, Jakov Kokeza, predsjednik Udruženja penzionera Tivat, Ivan Novosel, predsjednik Općinskog odbora DPS-a Tivat, Marija Vučinović, predsjednica HGI-a i ministrica u Vladi Crne Gore, Predrag Nenezić, član Glanog odbora DPS-a, Svetozar Marović, potpredsjednik DPS-a i na koncu Filip Vujanović, predsjednički kandidat. Zapažen govor održala je predsjednica HGI-a Marija Vučinović koja je rekla da je hrvatska manjinska zajednica u Filipu Vujanoviću prepoznala pravog predsjednika svih građana Crne Gore. Predsjednika koji je svih proteklih godina afirmirao suživot, multinacionalni sklad i bio jednak i prema Hrvatima u Tivtu, Albancima u Mrkojevićima, Muslimanima i Bošnjacima u Plavu i Rožajama, Romima u Podgorici, Srbima i Crnogorcima diljem Crne Gore. Predsjednica HGI-a se zahvalila Vujanoviću na potpori inicijativama hrvatske zajednice u Crnoj Gori i omogućavanju svima jednaka prava zagarantirana zakonom. Ona je istakla: "Crna Gora je naš dom u kojem želimo da živimo ravnopravno i sigurno, i da koračamo naprijed u susret suvremenim i europskim vrijednostima. Na tom koraku naprijed treba da nas vodi čovjek koji je prešao već nekoliko etapa toga puta." Predsjednica HGI-a i ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović podsjetila je nazočne da su Hrvati, kao autohtoni narod, svoje domoljublje prema Crnoj Gori iskazivali kroz cijelu povijest, a pečat tomu su dali aklamacijom na referendumu 21. svibnja 2006. godine."S Vama kao predsjednikom Crne Gore, svakodnevno uz demokratizaciju cjelokupnog crnogorskog društva, razvijali su se sve bolji odnosi između naše matične države, Republike Hrvatske i Crne Gore. Danas smo ponosni što dvije države imaju odnose za primjer, ne samo u regiji već i šire!", istakla je Marija Vučinović. Ona je na koncu svog govora još jednom pozvala sve Hrvate da daju svoj glas predsjedničkom kandidatu DPS-a. Više na: http://www.hgi.co.me/naslovna/predizborna-promocija-filipa-vujanovi%C4%87-u-tivtu
|
|
Vrh |
|
|
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 21 ožu 2013, 19:18 |
|
Pridružen/a: 23 sij 2013, 02:16 Postovi: 877 Lokacija: Ambasada Republike Srpske u Sarajevu
|
Prevario svercer i Siptare i Muslimane na referendumu. Nije bas da su potekli med i mlijeko za manjine koje su i odlucile referendum u CG. NN je napisao/la: Preorali put do groblja da spriječe sahranu
BETA PODGORICA - Mještani sela Dinoša u Malesiji kod Podgorice, muslimani, preorali su put do seoskog groblja da bi spriječili sahranu jednog katolika. Takvi slučajevi su u posljednje vrijeme učestali na području gdje žive Albanci, pripadnici dvije vjere. Tako su, kažu mediji, neke katoličke porodice prinuđene da pogrebne ceremonije priređuju pod šatorom jer im je zabranjeno da saučešća primaju u kapeli mjesnog groblja u Dinoši. Zbog sukoba oko groblja zatražena je intervencija vlasti, čak i gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.
_________________ DzoniBG Amerikance mogu da vole, i da im se dive samo inferiorni pojedinci i narodi...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 21 ožu 2013, 19:48 |
|
|
Izgeda da je ona Naša vjera je albanstvo ipak mit
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 tra 2013, 10:31 |
|
|
@Glazbeniče S obzirom da je za crnogorsku nezavisnost trebalo 55 % glasova, a čini mi se da je to jedva bilo prebačeno jesmo li mi Hrvati zapravo bili točka na i, odnosno prevaga koliko god nas malo ima u CG? Ajde da raširim mi i svi drugi izim Crnogoraca, Muslimana i Albanaca? @volvoks Moguće da se radi o Muslimanima i Albancima. A moguće je i da su Albanci. Nek nas Sokoli izvijesti.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 18:31 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5904 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 18:34 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Blizu, ali ne dovoljno da bi Rožaje samo moglo promijeniti cijelu stvar kako kažu iz Lekićeve koalicije.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 18:45 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Blizu, ali ne dovoljno da bi Rožaje samo moglo promijeniti cijelu stvar kako kažu iz Lekićeve koalicije. 10563 nevažećih glasačkih listića.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 18:55 |
|
|
Cirkus. Još sve one priče o biračkim spiskovima i kupovini glasova... Biće izuzetno zanimljivo videti rezultate po opštinama. Btw, neki dan Monstat objavio... Citat: Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za period januar-decembar 2012. god. prema konačnim podacima iznosila je 2 187,7 mil. eura što ukazuje na pad od 4%, u odnosu na isti period prethodne godine.
Izvezeno je robe u vrijednosti od 366,9 mil. eura, što je manje za 19,3% u odnosu na isti period prethodne godine, a uvezeno za 1 820,9 mil. eura, što je manje za 0,1% u odnosu na isti period prethodne godine.
Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 20,1% i manja je u odnosu na pokrivenost u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 24,9%.
U strukturi izvoza prema klasifikaciji SMTK (Standardnoj međunarodnoj trgovinskoj klasifikaciji) najviše su zastupljeni Proizvodi svrstani prema materijalu - sektor 6, u iznosu od 154 mil. eura (koju čine: Obojeni metali u iznosu od 128,6 mil. eura i Gvožđe i čelik u iznosu 16,3 mil. eura).
U strukturi uvoza prema klasifikaciji SMTK (Standardnoj međunarodnoj trgovinskoj klasifikaciji), najviše su zastupljeni proizvodi sektora 0 – Hrana i žive životinje u iznosu od 356,6 mil. eura (koji čine: Meso i prerade od mesa u iznosu od 84,3 mil. eura i Žitarice i preparati žitarica u iznosu od 57.1 mil. eura).
U izvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri, pojedinačno, bilu su: Hrtvatska (83,5 mil. eura), Srbija (83,4 mil. eura), Slovenija (28,9 mil. eura).
U uvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri, pojedinačno, bili su: Srbija (532,9 mil. eura), Grčka (159,2 mil. eura), Kina (130,6 mil. eura).
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 19:56 |
|
|
SDB je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Pa i dalje jesu ,inače podijela na Crnogorce Srbe i Crnogorce "Dukljane" prati linija između Stare CG i onih područija koje je CG dobila od polovine 19.stoljeća pa na dalje , oduvijek će srpski osjećaj bit jak u CG.
Meni je sve bilo jasno kad sam spomenuo Radovana Karadžića , a pazi ne govorim o bilo kojem dijelu CG nego o Cetinju ,ko fol , snažnom mjestu otpora srpskoj hegemoniji , takve hvalospjeve nećeš čuti ni u Republici Srpskoj gdje je Rašo još uvijek faca.
Još jednom kažem , nije stvar o nekom nacionalnom buđenju , nego u mentalitetu i pritom ne dijelim ljude po političkoj pripadnosti nego na sve Crnogorce.
Nedvojbeno je da će biti jak, ali pitanje je reda veličine. Osim toga, baš priča danas jedan EU političar kako su Nijemci i Francuzi živjeli u mržnji, a danas 2/3 Nijemaca kaže su im Francuzi najbliskiji narod, i obratno. Dakle, stvari se mijenjaju, dovoljno je da stasaju dvije generacije koje se ne sjećaju starog stanja i to je to. Pored toga, najjači prosrpski krajevi su ionako pasivni i osuđeni na demografski potop u srednjem roku, doc je napisao/la: Au. Odnos rođenih Crnogoraca i Srba 3,2:1
Ako uzmemo samo Crnogorce i Srbe udio rođenih Crnogoraca 76%.
Ako se uzme omjer u stanovništvu Crnogoraca ima 61% naspram 39% Srba.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 20:01 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
doc je napisao/la: SDB je napisao/la: Nedvojbeno je da će biti jak, ali pitanje je reda veličine. Osim toga, baš priča danas jedan EU političar kako su Nijemci i Francuzi živjeli u mržnji, a danas 2/3 Nijemaca kaže su im Francuzi najbliskiji narod, i obratno. Dakle, stvari se mijenjaju, dovoljno je da stasaju dvije generacije koje se ne sjećaju starog stanja i to je to.
Pored toga, najjači prosrpski krajevi su ionako pasivni i osuđeni na demografski potop u srednjem roku,
doc je napisao/la: Au. Odnos rođenih Crnogoraca i Srba 3,2:1
Ako uzmemo samo Crnogorce i Srbe udio rođenih Crnogoraca 76%.
Ako se uzme omjer u stanovništvu Crnogoraca ima 61% naspram 39% Srba. Dodajmo tome i silni rast broja govornika crnogorskog između dva popisa, koji je prezentirao gospodin Glazbenik. Još samo da se slobodarska Crnogorska pravoslavna crkva osovi na noge i veliki projekt je pred realizacijom.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 20:25 |
|
|
SDB je napisao/la: Dodajmo tome i silni rast broja govornika crnogorskog između dva popisa, koji je prezentirao gospodin Glazbenik. Još samo da se slobodarska Crnogorska pravoslavna crkva osovi na noge i veliki projekt je pred realizacijom. Na Šestom kongresu DPS CG održanom 21. svibnja 2011. usvojena je i točka 20. njezinog Programa, u čijem stavku 3. se kaže: Citat: DPS je velika i uvažena partija zato što je: partija posvećena prevazilaženju svih podjela u Crnoj Gori koje mogu ugroziti stabilnost, prosperitet i međunarodni ugled Crne Gore. Pošto su pravoslavni vjernici u Crnoj Gori podijeljeni, prevazilaženju ove podijeljenosti najbolje pogoduje jedinstvena i organizaciona samostalnost pravoslavne vjerske zajednice, uz puno poštovanje i afirmaciju crnogorskog državnog, nacionalnog i kulturnog identiteta i međunacionalnog sklada; http://www.dps.me/images/stories/Kongres/VI_KONGRES_Program.pdf
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 20:49 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Kao što sam već rekao ,najsimpatičniji susjedi RH. Naprijed Crnogorci ! Inače ,malo gledam njihov telefonski imenik i vidim da ime Anto uopće nije rijetkost. Ja sam mislio da je to specifično samo za Bosnu...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:23 |
|
|
Imaju i ime Mijo, hehe Čestitke gdinu Vujanoviću na zasluženoj pobjedi, vjerujem da je dobio glasove naših Hrvata Boke :)
|
|
Vrh |
|
|
rastko
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:28 |
|
|
Ibar je napisao/la: Imaju i ime Mijo, hehe Čestitke gdinu Vujanoviću na zasluženoj pobjedi, vjerujem da je dobio glasove naših Hrvata Boke :) Da Ante nije retkost kod Titofila (a tim i Ustasoida) se necudim ali kakve veze Mijo ima sa Hrvatima?
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:31 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
rastko je napisao/la: Ibar je napisao/la: Imaju i ime Mijo, hehe Čestitke gdinu Vujanoviću na zasluženoj pobjedi, vjerujem da je dobio glasove naših Hrvata Boke :) Da Ante nije retkost kod Titofila (a tim i Ustasoida) se necudim ali kakve veze Mijo ima sa Hrvatima? Ne mislim na Ant e ,nego na Ant o . Sad ja razumijem zašto ne volite Crnogorce po Beogradu. Mislim ,nije ti svejedno kad ti je direktor firme neki tamo Anto...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:32 |
|
|
rastko je napisao/la: Ibar je napisao/la: Imaju i ime Mijo, hehe Čestitke gdinu Vujanoviću na zasluženoj pobjedi, vjerujem da je dobio glasove naših Hrvata Boke :) Da Ante nije retkost kod Titofila (a tim i Ustasoida) se necudim ali kakve veze Mijo ima sa Hrvatima? Anto Gvozdenović (1854.-1935.) http://hr.wikipedia.org/wiki/Anto_Gvozdenovi%C4%87
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:34 |
|
|
rastko je napisao/la: Ibar je napisao/la: Imaju i ime Mijo, hehe Čestitke gdinu Vujanoviću na zasluženoj pobjedi, vjerujem da je dobio glasove naših Hrvata Boke :) Da Ante nije retkost kod Titofila (a tim i Ustasoida) se necudim ali kakve veze Mijo ima sa Hrvatima? Tako mi se zvao dedin brat. Vrlo često ime u Hrvatskoj do nedavno osobito na potezu Slavonija-Zagorje-Kordun/Lika. Dalmacija/Istra slabo.
|
|
Vrh |
|
|
rastko
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:36 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: SDB je napisao/la: Dodajmo tome i silni rast broja govornika crnogorskog između dva popisa, koji je prezentirao gospodin Glazbenik. Još samo da se slobodarska Crnogorska pravoslavna crkva osovi na noge i veliki projekt je pred realizacijom. Na Šestom kongresu DPS CG održanom 21. svibnja 2011. usvojena je i točka 20. njezinog Programa, u čijem stavku 3. se kaže: Citat: DPS je velika i uvažena partija zato što je: partija posvećena prevazilaženju svih podjela u Crnoj Gori koje mogu ugroziti stabilnost, prosperitet i međunarodni ugled Crne Gore. Pošto su pravoslavni vjernici u Crnoj Gori podijeljeni, prevazilaženju ove podijeljenosti najbolje pogoduje jedinstvena i organizaciona samostalnost pravoslavne vjerske zajednice, uz puno poštovanje i afirmaciju crnogorskog državnog, nacionalnog i kulturnog identiteta i međunacionalnog sklada; http://www.dps.me/images/stories/Kongres/VI_KONGRES_Program.pdfJos jedan dokaz da je rec o Hrvatima,da pojasnimo malo sadasnja zahtevanja te CGPC ili kako je zovu ti Titofili,na primer Radim u Auto fabrici "Ludi Scepan",jednog dana dobijem otkaz jel sam krao a jos sam i lenj,godinu potom fabrika promeni ime "Ludi Miloja +",nakon dve godine ja osnujem firmu sa imenom "Ludi Scepan" i zahtevam vlasnistvo fabrike "Ludi Miloja+" jel ja sampravi vlasnik imovine ,i sa svoje dve kolege koji su takode dobili otkaze sto su krali samnom
|
|
Vrh |
|
|
rastko
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:39 |
|
|
Ibar je napisao/la: rastko je napisao/la: Da Ante nije retkost kod Titofila (a tim i Ustasoida) se necudim ali kakve veze Mijo ima sa Hrvatima? Tako mi se zvao dedin brat. Vrlo često ime u Hrvatskoj do nedavno osobito na potezu Slavonija-Zagorje-Kordun/Lika. Dalmacija/Istra slabo. Nisam siguran da je to bas toliko Hrvatsko ime,imam komsiju sa tim imenom Srbin a u selu ih ima jos dvoje,mada cini mi se da su svi "traktoristi"
|
|
Vrh |
|
|
rastko
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:42 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: rastko je napisao/la: Da Ante nije retkost kod Titofila (a tim i Ustasoida) se necudim ali kakve veze Mijo ima sa Hrvatima? Anto Gvozdenović (1854.-1935.) http://hr.wikipedia.org/wiki/Anto_Gvozdenovi%C4%87Govorimo o danasnjici,prije je u Srba bilo Anti koliko oces,odkud mislis da immo mali milion Antica,Antonica .....sad ako imas to ime moras biti Hrvat,bar na ovim prostorima ili Ustasoid-Titoista
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:52 |
|
|
@Rastko kako izlaziš na kraj sa ustašoidom Ivicom Dačićem a i gdin Tomislav ima ˝sumnjivo˝ ime
|
|
Vrh |
|
|
rastko
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 21:56 |
|
|
Ibar je napisao/la: @Rastko kako izlaziš na kraj sa ustašoidom Ivicom Dačićem a i gdin Tomislav ima ˝sumnjivo˝ ime Tomicu imam u familiji a i Ivica nije bas neSrpsko,mada ono Daci jeste sumljivo,Siptarski ali dat nekom ime Ante ili Hrvoja ,pa uz svu toleranciju je previse
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 08 tra 2013, 22:04 |
|
|
Ovo Daci me sjeti na Daciu i odvede u Rumunjsku no ne skrećimo s teme Himna CG u čast pobjede gdina Filipa
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|