HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 12:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 617  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 21 tra 2015, 14:28 

Glazbenik je napisao/la:

Broj glasova za HGI (Hrvatsku građansku inicijativu) na izborima 14. listopada 2012. po općinama:

Tivat = 661
Kotor = 392
Podgorica = 130

Herceg Novi = 73
Bar = 55
Nikšić = 47
Budva = 34
Cetinje = 25

Bijelo Polje = 10
Berane = 9
Danilovgrad = 7
Mojkovac = 7
Ulcinj = 6

Pljevlja = 5
Kolašin = 4
Plav = 3
Andrijevica = 1
Plužine = 1

Rožaje = 0
Šavnik = 0
Žabljak = 0

Hrvati su sveprisutni na Jadranu, od Herceg Novog do Ulcinja ili od Boke do Bojane.

Izvor: http://www.monstat.org/userfiles/file/publikacije/godisnjak%202013/II%20pregled%20po%20opstinama.pdf

:klanjam :sega

Tako je, cifre koje si gore okačio baš pokazuju sveprisustvo...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2015, 01:01 

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 11:37 

Citat:
ODBIJENA ŽALBA SPC Zabranjuje se rekonstrukcija manastira Ostrog

Tanjug | 30. 04. 2015. - 12:29h | Foto: Ras | Komentara: 16

slika

Crnogorsko Ministarstvo kulture odbilo je žalbu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) na rješenje Uprave za inspekcijske poslove kojim joj se zabranjuje rekonstrukcija i adaptacija manastira Ostrog bez konzervatorskog projekta.

- Ministarstvo kulture, kao drugostupanjsko tijelo, odbilo je žalbu Mitropolije, koju zastupa mitropolit Amfilohije Radović, na rješenje Odsjeka za inspekcijsku zaštitu kulturnih dobara i kulturne baštine, kojim se MCP zabranjuje izvođenje radova rekonstrukcije i adaptacije na kulturnom dobru Manastiru Ostrog u općini Danilovgrad, bez konzervatorskog projekta - priopćeno je “Pobjedi” u Upravi za inspekcijske poslove.

Inspekcija će, kako se navodi, pratiti postupanje Mitropolije po mjerama koje su naložene rješenjem i u narednih nekoliko dana obaviti kontrolni inspekcijski nadzor.

Prema ocjeni inspektora, izvršenjem rješenja u ovom djelu postojala bi mogućnost ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine veće vrijednosti. On je rekao i da se odlaganje rješenja ne protivi javnom interesu.

Inspektor je odbio prijedlog mitropolita u dijelu koji se odnosi na zabranu ostalih radova rekonstrukcije i adaptacije, kao što su završno popločavanje kamenim pločama, radovi na pomoćnom objektu s otvorenom terasom s desne strane porte Manastira, adaptacija i sanacija pomoćnih prostorija, oblaganje površine grubo tesanim kamenom, kao i radovi na fasadi Manastira Gornji Ostrog.

Inspektor za zaštitu kulturnih dobara i kulturne baštine trebao je izvršiti kontrolni inspekcijski pregled, kako bi utvrdio je li Mitropolija ispoštovala njegov zaključak, a prema saznanjima “Pobjede” on to nije učinio.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/555159/ODBIJENA-ZALBA-SPC-Zabranjuje-se-rekonstrukcija-manastira-Ostrog

Vrh

PostPostano: 03 svi 2015, 14:30 

Citat:
Prema procjenama crnogorske tajne policije, na ratišta u Siriji otišlo je 13 crnogorskih državljana, od kojima su dvojica poginula.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/555712/PRETNJE-CRNOGORCA-EKSTREMISTE-Islamska-drzava-ce-doci-u-Bar-i-nece-imati-milosti

2/13 ili 15.38% karadaglijskih mudžahedina šehidilo u Šamu.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2015, 23:06 

Nepotizam u CG

slika

Sad mi je jasno zašto hodže inzistiraju na dimijama :zubati

Vrh

PostPostano: 21 svi 2015, 11:28 

Deveta godišnjica referenduma o neovisnosti Crne Gore 21.05.2006.-21.05.2015.
slika
http://hr.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_neovisnosti_Crne_Gore_2006.

Hrvati su najkatoličkiji narod u Crnoj Gori na popisu 2011.

Narodnost => katolici / ukupno = %
Hrvati => 5527 / 6021 = 91.80%
Mađari => 275 / 337 = 81.60%
Talijani => 98 / 135 = 72.59%
Slovenci => 224 / 354 = 63.28%

Vrh

PostPostano: 29 svi 2015, 09:47 

Policija na svadbama skidala zastave Srbije

http://www.exyugoslavija.com/policija-n ... ve-srbije/

Vrh

PostPostano: 06 lip 2015, 15:54 

http://direktno.hr/en/2014/svijet/16640/Grabar-Kitarovi%C4%87-Hrvatska-podr%C5%BEava-pro%C5%A1irenje-EU-i-NATO-a.htm

Citat:
Grabar-Kitarović: Hrvatska podržava proširenje EU i NATO-a

Citat:
Hrvatska predsjednica kolinda Grabar-Kitarović rekla je u subotu u Budvi na sigurnosnom forumu kako se nada da će sve zemlje regije zabilježiti napredak na svom europskom putu, te da će Hrvatska nastaviti podržavati proširenje Europske unije i NATO-a.

„Najveća snaga europskog projekta u smislu sigurnosti jeste privlačenje članstva. Pozivom Crnoj Gori NATO bi trebao poslati poruku, ne samo državama regije, da se napredak nagrađuje, već i trećima da o članstvu mogu odlučivati samo Savez i država aspirant", rekla je Grabar-Kitarović na panel raspravi na petom To Be Secure Forumu (2BS) koji se održava u Budvi pod nazivom "Buduće perspektive globalne sigurnosne strukture".

"Vjerujem da je Crna Gora spremna za članstvo ", kazala je ona dodajući kako očekuje da "Crna Gora dobije poziv prije kraja ove godine".

"Sigurna sam da perspektiva članstva u EU i NATO-u jeste katalizator promjena i napretka“, rekla je Grabar-Kitarović upozoravajući na zamor od proširenja u Europskoj uniji koji šalje lošu poruku državama aspirantima u jugoistočnoj Europi.

"Nadamo se da će Bosna i Hercegovina postati članica MAP-a, a također očekujemo da će Srbija otvoriti prva poglavlja u pregovorima s EU. Također, nadamo se da će Makedonija riješiti problem sa susjedima, a da će Kosovo potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju“, rekla je Grabar-Kitarović dodajući da nijedna država nije spremna te da svima predstoji još reformi i posla nakon pridruživanja.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović istaknuo je ocjenu načelnika glavnih stožera prošlog tjedna u Budvi da je Crna Gora ispunila vojne standarde za pristupanje NATO-u.

„Poziv Crnoj Gori od strane NATO-a zavisi od političke odluke. Poziv Crnoj Gori bit će doprinos regionalnoj stabilnosti. Crna Gora će postati članica NATO-a, članica koja NATO-u treba", kazao je crnogorski predsjednik.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić očekuje da Crna Gora postane 29. članica EU-a i NATO-a.

"U ovom vremenu nesigurnosti, za Crnu Goru je NATO jamac sigurnosti. NATO je donio mir na Balkanu", kazao je Krivokapić.

I ja podržavam članstvo Crne Gore u EU i NATO savezu :zubati !

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 lip 2015, 13:58 

Gospodo doc, glazbenik i SDB jeste li i vi za članstvo Crne Gore u NATO/HATO savezu :D ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 15:37 

CG u NATO....da li ne...

Suad Sekovic:

http://www.frontal.rs/index.php?option= ... omentar%29

Ksenija Ivanovic:

http://www.frontal.rs/index.php?option= ... omentar%29

Zapusavanje usta ovom paceniku...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:11 

I jel u interesu Crne Gore članstvo u NATO-u i EU ili nije?

Ili nije u interesu Srbije da Crna Gora bude u NATO-u i EU?

T bi već bilo nešto sasvim drugo.

Pa su "paćenici" oni koji su protiv srbijanskog interesa. Ok, ali onima kojima srbijanski/srpski interes nije na prvom mjestu ili su u potpunosti indiferentni prema njemu to "zapušavanje usta" ne znači nešto naročito.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:23 

Dobro Dzoni promatra Crnu Goru još uvijek kao drugo oko u glavi no u ovom trenutku CG to nije i treba se priviknuti tome. To je ista zabluda kao i cvjećarenje u Hrvata, no za razliku od Hrvatske gdje je cvjećarenje minorna pojava u Srbiji njihova verzija istoga je još dosta jaka. No to ne treba čuditi ipak su se "razišli" tek pred 9 godina.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:29 

Ne treba se on priviknuti.

Neka misli što god hoće.

No onda treba reći s koje pozicije nastupa.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:41 

doc je napisao/la:

Pa su "paćenici" oni koji su protiv srbijanskog interesa. Ok, ali onima kojima srbijanski/srpski interes nije na prvom mjestu ili su u potpunosti indiferentni prema njemu to "zapušavanje usta" ne znači nešto naročito.

A koji je to realni interes CG da budu clanica NATO?!

Evo ja ne kapiram...vi ste u NATO par godina... sta ste vi dobili od toga... koliki su pre svega bili izdaci u kupovini oruzja i opreme... koliko ste vojnika poslali u ratne zone i stavili im glavu u torbu... i u buducnosti gde god ta alijansa umesa svoje krvave prste, moraces da saljes svoje ljude... jel to ima smisla?!

Izgovor moze da bude - to je sigurnost da nas niko nece napasti... a ko bi vas napao uopste... kao, ne spavaju srbocetnici, pa da se osigurate?! Pa i ako mozete da imate taj izgovor zbog predhodnog rata, ko bi dirao Crnu Goru?!

Postoje misije UN gde gde se salje vojska u cilju ocuvanja mira...Srbija ucestvuje u tome, idu vojnici da steknu iskustvo, i to je sasvim dovoljno... zasto biti clan alijanse koja ratuje sirom globusa, i nema nameru da zaustavlja svoju jastrebovsku politiku... koja zadnji godinu dana izaziva Rusiju u sukob koji moze biti planetarnih razmera...

Ovo sto sam postavio gore je prava slika kako govori jedan Musliman, koji sere o Ukrajini i to mu je opravdanje za pristupanje NATO, i jedna Crnogorka koja pamti sta su radili 1999. godine... prljava kampanja koju sprovode u zadnje vreme dole samo da bi se dodvorili mentorima najdugometraznijeg evropskog diktatora koji svoje dupe cuva tako sto sprovodi u delo sve njihove interese...

Zadar, ne stoji ti poredjenje sa Muslimanima... dole zivi trecina ljudi koji se jos definisu kao Srbi, a solidan broj Crnogoraca govornika srpskog jezika i vernika SPC... koji zbog diktature ne mozes da cujes...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:44 

Realni interes svake zemlje na ovim prostorima je biti dio tog kluba.

Vaš premijer je rekao da je dobivanje datuma za početak pregovora sa EU "najvažniji datum za Srbiju od Drugog svjetskog rata".

Toliko o tome.

Da je to emotivna tema za vas, da vi imate svoj interes, ne sporim.

Slobodno.

Niti imam namjeru se naslađivati s naše strane.

Tako je kako je.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:48 

DzoniBG je napisao/la:
doc je napisao/la:

Zadar, ne stoji ti poredjenje sa Muslimanima... dole zivi trecina ljudi koji se jos definisu kao Srbi, a solidan broj Crnogoraca govornika srpskog jezika i vernika SPC... koji zbog diktature ne mozes da cujes...

Jebatga, i dosta Muslimana/Bošnjaka je nakon rata 1945e govorilo da govore hrvatskim jezikom i da su Hrvati, pa pogledaj danas. Samo je pitanje vremena ovim tempom.

Sa druge strane NATO donosi jednu vrlo vidljivu prednost : pristup najmodernijoj i najboljoj vojnoj tehnologiji na svijetu. Srbija nikada ne će u svom arsenalu imati tako razorne stvari poput VHS2 puške ili PzH 2000 dok god je van NATOa.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:48 

Ah preduhitrio me!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 19:57 

doc je napisao/la:
Realni interes svake zemlje na ovim prostorima je biti dio tog kluba.

Vaš premijer je rekao da je dobivanje datuma za pregovore sa EU "najvažniji datum za Srbiju od Drugog svjetskog rata".

Toliko o tome.

Da je to emotivna tema za vas, da vi imate svoj interes, ne sporim.

Slobodno.

Niti imam namjeru se naslađivati s naše strane.

Tako je kako je.

Sta si hteo ovime reci...

Povezujes clanstvo u EU, i pristupanje NATO... jel se to podrazumeva...ne, ima clanica koje su u EU, ali nisu u NATO...

Vise od polovine ljudi u danasnjoj CG je protiv pritupanja NATO... zato pokusavaju nasilnicki da izreklamiraju to po svaku cenu, pa su upregli i mister Suada, da on drobi o tome... kako ne nadju Nikolu Pekovica, Mirka Vucinica, Stefana Jovetica... to su njihovi svetski poznati sportisti... i Srbi i Crnogorci...

slika

-Ne, ovo je Boj na Kosovu, najpoznatija bitka za Srbiju i Crnu Goru. Odigrala se daleke 1389. godine – objasnio je Peković Amerikancima,

slika

Mirko Vucinic, igrac Rome i Juventusa... Srbin iz Niksica koji je hteo da igra za Srbiju nakon odvajanja...

Posto nemaju koga... relevantan za propagandu je Suad Sekovic... a ko bi drugi...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 20:05 

Zadar1993 je napisao/la:

Jebatga, i dosta Muslimana/Bošnjaka je nakon rata 1945e govorilo da govore hrvatskim jezikom i da su Hrvati, pa pogledaj danas. Samo je pitanje vremena ovim tempom.

Sa druge strane NATO donosi jednu vrlo vidljivu prednost : pristup najmodernijoj i najboljoj vojnoj tehnologiji na svijetu. Srbija nikada ne će u svom arsenalu imati tako razorne stvari poput VHS2 puške ili PzH 2000 dok god je van NATOa.

Neumesno je poredjenje Muslimana i Hrvata sa Srbima i Crnogorcima... mislim da i ti shvatas to, ali drzis kontru...

Kazes pristup... da mozes da vidis samo...ili te nateraju da kupis... i to ne bogznasta, jer sve najmodernije je basnoslovno skupo... puske imamo i mi sasvim dobre...ali sta je sa ostalom opremom...

Reci mi iskreno, u kom je stanju HV... zasto kukaju generali i vojnici da je oprema zastarela, zasto vam je prilikom proslave pao avion... to je prava tema... koliko imas para da se naoruzavas, takva ti je i vojska... zbog izreziranog sranja u Ukrajini apelovali su na sve da se poveca vojni budzet... jel imate vi para da kupujete tu opremu za planinarenje...ili je sve ono - pa...nemamo mi, ali imaju drugi, pa smo mi uz njih jaci...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 21:59 

Radi se o istom procesu, nije bitno koliko godina će trebati (po svom sudu daleko manje od Bošnjaka jer Crnogorci imaju ipak veću državotvornu tradiciju). Kad za 6 godina dođu na red prve generacije koje nisu rođene u zajedničkoj državi oni ne će imati nikakvu drugu perspektivu i mentalni sklop u glavi osim onoga slobodne i neovisne Crne Gore i Crnogorskog naroda kao zasebnog. Ja osobno ne bih dalje udarao kontru crnogorskoj državnosti i narodnoj posebnosti da sam na mjestu srpkih političara jer tako mogu samo stvoriti nerpijateljsku naciju na jugu koji mi je ionako meki trbuh.

Pa nije bitno koliko para imaš trenutno već dugoročna perspektiva, hrvatska ekonomija ide u pozitivu, dugoročno šišamo trostruko sve države bivše YU osim Slovenije jer imamo pristup EU fondovima i najvećem tržištu na kontinentu bez barijera. Kroz 10ak godina ne će biti problem u potpunosti stvoriti vojsku koja će biti na najvišoj razini, a onda ćemo imati kao i sada pristup najboljim vojnim tehnologijama današnjice.

Sa druge strane niti jedna država koja ne uđe u NATO , a sa europskog je kontinenta budite uvjereni ne će imati pristup toj istoj tehnologiji.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 22:02 

Da, i bosanska državnost je uništila srpsku nacionalnu svijest u BiH...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 22:07 

Moram se ponoviti sa jedne druge teme : Gospodine Metemma jest da ste pravoslavac i to svetosavac dodao bih, ali ga stvarno lupiste :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 22:15 

Džoni, Hrvatska bez obzira na sve ima veći vojni proračun nego Srbija, i to uz manje vojnika te pristup donacijama čisto solidne i nove opreme. Da ne govorimo koliko smo mi toga kupili od 1991. u odnosu na vas koji još uvijek uglavnom tjerate JNA tehniku. Kuka se, no to je do medijskog pristupa koji je različit od vaše stalne pozitive. No, to nije tema.

Što se tiče Crne Gore i NATO-a, tu treba pristupiti hladne glave, bez priča o bombardiranju najbližeg brata ili američke armade koja će braniti hrabro Cetinje. Koji bi mogli biti benefiti i ima li ih uopće? Po mojem mišljenju i ne previše, budići da je Crna Gora ionako brutalno srezala vojsku, no taj potez bi ipak signalizirao okretanje Zapadu, omogućio donacije američke opreme i donio Crnogorcima mogućnost da treniraju s najboljim vojskama današnjice. Također, tu je i Air-policing jer ta mala zemljica nema mogućnosti za punokrvno ratno zrakoplovstvo. Ipak, opasnost leži u tome što je ruski kapital duboko zašao u Cg, a i Rusi su bitni kao turisti, pa je pitanje kako bi oni gkedali na službeni pristup atlantskome bloku.

@Zadar, PZH2000 je odličan sustav, a Vhs možda i najbolja puška Bull pup konstrukcije(ne i općenito), no rusi ne zaostaju previše u tom konvencionalnom i nama dostupnom naoružanju. Razlika je u visokoautomatiziranim sustavima, elektronici i recimo UCAV-ima.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 22:17 

volvoks je napisao/la:
Džoni, Hrvatska bez obzira na sve ima veći vojni proračun nego Srbija, i to uz manje vojnika te pristup donacijama čisto solidne i nove opreme. Da ne govorimo koliko smo mi toga kupili od 1991. u odnosu na vas koji još uvijek uglavnom tjerate JNA tehniku. Kuka se, no to je do medijskog pristupa koji je različit od vaše stalne pozitive. No, to nije tema.

Što se tiče Crne Gore i NATO-a, tu treba pristupiti hladne glave, bez priča o bombardiranju najbližeg brata ili američke armade koja će braniti hrabro Cetinje. Koji bi mogli biti benefiti i ima li ih uopće? Po mojem mišljenju i ne previše, budići da je Crna Gora ionako brutalno srezala vojsku, no taj potez bi ipak signalizirao okretanje Zapadu, omogućio donacije američke opreme i donio Crnogorcima mogućnost da treniraju s najboljim vojskama današnjice. Također, tu je i Air-policing jer ta mala zemljica nema mogućnosti za punokrvno ratno zrakoplovstvo. Ipak, opasnost leži u tome što je ruski kapital duboko zašao u Cg, a i Rusi su bitni kao turisti, pa je pitanje kako bi oni gkedali na službeni pristup atlantskome bloku.

@Zadar, PZH2000 je odličan sustav, a Vhs možda i najbolja puška Bull pup konstrukcije(ne i općenito), no rusi ne zaostaju previše u tom konvencionalnom i nama dostupnom naoružanju. Razlika je u visokoautomatiziranim sustavima, elektronici i recimo UCAV-ima.

Ovo je možda vrijedilo u periodu nakon osamostaljenja. Danas Crna Gora uvodi sankcije Rusiji paralelno sa EU unatoč tome što joj to nije uvjet u pretpristupnim pregovorima. Zapadni kapital danas u CG parira i nadmašuje ruski.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 22:45 

DzoniBG je napisao/la:
Sta si hteo ovime reci...

Povezujes clanstvo u EU, i pristupanje NATO... jel se to podrazumeva...ne, ima clanica koje su u EU, ali nisu u NATO...

Vise od polovine ljudi u danasnjoj CG je protiv pritupanja NATO... zato pokusavaju nasilnicki da izreklamiraju to po svaku cenu, pa su upregli i mister Suada, da on drobi o tome... kako ne nadju Nikolu Pekovica, Mirka Vucinica, Stefana Jovetica... to su njihovi svetski poznati sportisti... i Srbi i Crnogorci...

A to što sam htio reći...

EU/NATO je uglavnom isti klub. Posebno za zemlje Nove Europe gdje prvo ide pristupanje u NATO, pa EU.

Kažem ne želim se upuštati u neku emotivnu raspravu gdje vi nešto osjećate pa pišete na temelju tog osjećaja.

Inače OSRH je od 2000. nadalje nabavila:

10 ruskih transportnih helikoptera Mil Mi-171 Sh
128 oklopnih vozila Patria
212 američkih MRAP vozila
16 američkih izvidničkih helikoptera OH-58D Kiowa
12 njemačkih samohodnih haubica PzH 2000
2 finske raketne topovnjače klase Helsinki
1 izgradnja domaće raketne topovnjače kralj Dmitar Zvonimir 2001. godine
5 ophodnih brodova se trenutno gradi u Brodosplitu

Nije puno, bez daljnjeg.

Koliko ste toga vi nabavili?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 617  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: