|
|
Stranica: 20/525.
|
[ 13113 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2015, 21:48 |
|
|
|
Još si zaboravio par stvari Doc, pješačko naoružanje, Hummveje, Iveco Lmv, minolovce, kanadere...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2015, 21:51 |
|
|
|
Ove manje stvari nisam ni nabrajao.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2015, 22:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Moram se ponoviti sa jedne druge teme : Gospodine Metemma jest da ste pravoslavac i to svetosavac dodao bih, ali ga stvarno lupiste  . Pa dobro, eto, lupam, crnogorska neovisnost će očas posla đecu Srba da pretvori u Montenegrine, čim nauče šj i žj u školi  Hvala za ovo "svetosavac", you are too kind :) ''Национализам српски је универзално хришћански, никада уски и глупи шовинизам. То је светосавски национализам: уређивати своју кућу и сувишком снаге и блага помагати сваком народу да уреди своју кућу.'' Sv. vladika Nikolaj Ohridski i Žički
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2015, 22:42 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Tko je rekao išta o pretvaranju sadašnjih Srba u Crnoj Gori u Crnogorce? Govorim o ireverzibilnosti procesa obnove crnogorske nacije. Što se tiče pretvaranja bilo koga u Crnogorce to ne će biti potrebno s obzirom da se sada već u Crnoj Gori rađa oko 70% Crnogoraca. Kroz jednu generaciju to je još jedna homogena nacionalna država na ovijem prostorima. Amen.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2015, 22:46 |
|
|
|
Wishful thinking, cute.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2015, 22:57 |
|
|
Dok ja tako sanjarim udio Srba,srpskog jezika i SPCa u Crnoj Gori se smanjuje iz popisa u popis, a crnogorski identitet učvršćuje. Wishful thinking indeed brate svetosavče 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 10:27 |
|
|
|
Rastao je i udio komunista sve dok komunizam nije pao. Polako, Crna Gora je još pod diktaturom, nije još demokratija došla :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 10:28 |
|
|
Uh, koliko wishful thinkinga 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 10:34 |
|
|
|
Nisi primjetio da su sve to što pominješ projekti Mila Đukanovića? A ni on, ma kako to izgledalo, nije vječan... :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 10:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Vi kao Bošnjaci, baš se vidi da su od vas potekli. Oni imaju Milu Dodika vi Milu Đukanovića. Ostalo je sve mrak, ne postoji.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:06 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:09 |
|
|
|
Samozavaravanje je vraška stvar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:11 |
|
|
Đe ste objektivni, nisam vas prepoznao odmah 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:13 |
|
|
|
Evo ništa očekujem povratak crnogorskog sina razmetnog pod dobrohotno krilo majke Srbije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:18 |
|
|
|
Pričamo o "državi" u kojoj se vlast nije promijenila 70 godina...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:25 |
|
|
|
Nije presedan.
Ali zbilja ne vidim svrhu da raspravljamo o tome (mislim s Srbima, ne pričamo o Egipćanima, a ni Crnoj Gori rekli bi neki :).
Šta bude biće.
Ja mislim da će biti ono što nije u srpskom interesu, ne zato što to nije u srpskom interesu, niti zato što je to u hrvatskom interesu (iako je) već zato što mislim da je to proces koji ide svojim tijekom i teško da će se duh vratiti u bocu.
Tako da, zbilja nema potrebe.
Pričekajmo 10-20 godina pa ćemo vidjeti kako će to ići.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:29 |
|
|
|
A kakve štete može biti od prijateljskog ćaskanja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:44 |
|
|
Pa vidim da si gore ispucao sav kratkometni arsenal. A čekaj sad, da popričamo kao dobri drugovi, ti zbilja ne vidiš to paljenje moda za odbranu Bosne kod sebe? Možda zato što si Bosanac. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:44 |
|
|
|
Zanimljivo je kako su neki Hrvati zainteresovani za ovu temu, i bas su svi na istoj liniji...
Glavna stvar je reci da "montenegrizacija" Crne Gore je izvestan i povoljan ishod, da nema vracanja na staro, da je dicna i ponosna Crnogorica na svetom putu evropskih i evroatlantskih integracija...ima neceg malo perverznog u tom radovanju, kao da su oni nesto u tome dobri pa trljaju ruke...
A kad istaknes ko je nosioc te politike, covek koji je bio najmladji predsednik omladine KP Jugoslavije, covek koji je podrzavao i ucestvovao u napadu na Dubrovnik, kome se i sah smucio od sahovnice... koji je do guse umesan u kriminalne poslove, milionski sverc, ubistvo novinara... to sad nista nema veze... bolje je i precutati to...
90% ljudi u CG su se 1910. izjasnili kao Srbi, 90% su se 1991. izjasnili kao Crnogorci, isti oni koji su isli da vam se najebavaju ustaske majke... posle toga su opet jedna trecina Srba, a ostalo polutani ili "liberalni" Crnogorci... njihov identitet je stvar za ozbiljnu sociolosku, rekao bi i psiholosku analizu...
Ali ne vidim ja gde je tu vasa korist... osim onih najprizemnijih nagona da seirite kako su Srbi izgubili tu zemlju... u tome niste mnogo odmakli od zajednickih komsija, sa polumesecom na celu... oni su u tome sampioni, a ni vi ne zaostajete mnogo...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 11:56 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Zanimljivo je kako su neki Hrvati zainteresovani za ovu temu, i bas su svi na istoj liniji... A kaj ti je tu tak zanimljivo Džoni? To samo znači da smo Hrvati, i da konačno postajemo normalan narod (iako tema o Događanjima u CG na hb.orgu nije baš reprezentativna za cijeli hrvatski korpus ili zbor  ali nemojmo cjepidlačiti). DzoniBG je napisao/la: Glavna stvar je reci da "montenegrizacija" Crne Gore je izvestan i povoljan ishod, da nema vracanja na staro, da je dicna i ponosna Crnogorica na svetom putu evropskih i evroatlantskih integracija...ima neceg malo perverznog u tom radovanju, kao da su oni nesto u tome dobri pa trljaju ruke... Ne reći, Džoni, mi mislimo da je tako. Nema tu neke zluradosti s naše strane, bar s moje ne (baš zato što mislim, uvjeren sam da nema povratka na staro pa ne vidim potrebe trljati sol na ranu). Da niste ostrašćeni na ovoj temi mogao si ubrati da pažljivije i preciznije pišem. Daleko je to od perverznog. Citat: Ali ne vidim ja gde je tu vasa korist... osim onih najprizemnijih nagona da seirite kako su Srbi izgubili tu zemlju... u tome niste mnogo odmakli od zajednickih komsija, sa polumesecom na celu... oni su u tome sampioni, a ni vi ne zaostajete mnogo... A jesi nam ga šuknuo. To što ti ne vidiš gdje je tu naša korist, samo pokazuje da si nesposoban pogledati stvari iz drugog kuta. Nema tu nekakvih prizemnih nagona, odmakli smo od toga, samo čisti proračunati interes. Hrvatska nema vječnih prijatelja, niti neprijatelja, samo hrvatski interes...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 12:02 |
|
|
|
Doktore, samo jedno kratko pitanje... koji je to vas "interes" u CG?
Iskreno mi odgovori, bez fraziranja...da bi znao o cemu pricamo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 12:10 |
|
|
|
Da ne bude dio Srbije. Da budete manji i slabiji. Da nemate izlaz na more. Jednog dana da imamo duplo veću državu koja može razvijati ratnu mornaricu na ovoj strani Jadrana. Da se Srbima otvori još jedan front sa problemima srpske manjine kao i na Kosovu. Da dobijemo politički prijateljsku zemlju na svojim južnim granicama na način na koji Srbija nikad ne može biti s kojom možemo dobro surađivati i riješavati probleme lakše. Da hrvatske firme dobijaju poslove tamo (primjer velikog, neuspješnog ali vrlo blizu se došlo do realizacije, gradnja autoceste). Itd...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 12:16 |
|
|
doc je napisao/la: Da ne bude dio Srbije. Da budete manji i slabiji. Da nemate izlaz na more. Jednog dana da imamo duplo veću državu koja može razvijati ratnu mornaricu na ovoj strani Jadrana. Da se Srbima otvori još jedan front sa problemima srpske manjine kao i na Kosovu. Da dobijemo politički prijateljsku zemlju na svojim južnim granicama na način na koji Srbija nikad ne može biti s kojom možemo dobro surađivati i riješavati probleme lakše. Da hrvatske firme dobijaju poslove tamo (primjer velikog, neuspješnog ali vrlo blizu se došlo do realizacije, gradnja autoceste). Itd... Ja sam mislio da si ti covek malo sirih dimenzija... Srbiji i Srbima sto gore, pa cete vi tu vec nesto upecati za sebe... razocaravajuce doktore, bas razocaravajuce... samo potvrdjujes moj prvi post danas na ovoj temi... Postujem iskrenost...i to je sve sto postujem u ovom upisu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 12:37 |
|
|
|
Širih dimenzija?
Pod time misliš iskrenu želju da zemlja koja je napala tvoju zemlju, okupirala trećinu, pobila i protjerala mnoge, nanijela velike ratne štete, koja je imala (ima?) prevladavajuću ideologiju da većina tvoje zemlje pripada Velikoj njezinoj, koja je realni rival i najozbiljniji protivnik na tvojim granicama bude jača i veća, dok ne znaš kakve su im namjere u budućnosti, i dok su im predsjednik i premijer osobe koje su aktivno sudjelovale u toj agresiji?
Ajde...
Tako širokogrudan nisam.
Vidiš ja sam mislio da mi možemo otvoreno i iskreno razgovarati. Bar na forumu.
A tebe iskreno šokira što meni srpski interes nije duboko u srcu. Da sam Srbin bi bio (ili barem da nisam Srbin katolik).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2015, 12:37 |
|
|
|
Ne treba spominjati da je u ovom trenutku Hrvatska jedina država koja spaja svojim granicama dva velika plovna područja - Dunav i Sredozemlje zahvaljujući čemu imamo daleko veće potencijale i tranzitu, dok je postojala SiCG nismo bili isključivo mi u tom položaju. Ukratko odvajanjem Crne Gore smo na profitu i mi i Crnogorci, sad kome se to ne sviđa ne mogu mu pomoć.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|