|
|
Stranica: 38/89.
|
[ 2217 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chat nick
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 02 stu 2014, 20:07 |
|
|
Bratunac Srebrenica Markale!?Mislis,Sijekovac Kozarska Dubica Mostar Sarajevo Knin Glina ukratko cela Hr i pola bih.Znam da si na to mislio.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 02 stu 2014, 21:14 |
|
|
chat nick je napisao/la: Bratunac Srebrenica Markale!?Mislis,Sijekovac Kozarska Dubica Mostar Sarajevo Knin Glina ukratko cela Hr i pola bih.Znam da si na to mislio. Blago tebi kad znaš ko šta misli.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 02 stu 2014, 22:57 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Hunter je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Ne to je samo odgovor onima koji smatraju da su svi dobili svoje i da sada možemo da se pomirimo i da gledamo u zajedničku budućnost. Možemo zajedno, ali bez šiptara. Realno gledano oni ni kulturološki ne pripadaju Balkanu, čak je i nemoguća komunikacija sa njima, zbog jezičke barijere.
Pa ni jezičke sličnosti se nisu proslavile, moraš priznati... I pored dobrog sporazumevanja desio se Bratunac, Srebrenica, Markale, da ne ređam... Ruse i Grke ne razumete bez prevodioca pa su vam nekakva braća. Glupo je praviti otklon samo na osnovu jezika. O tome da li je nečija kultura autentično balkanska ne bih želeo da arbitriram (pa da me prozovu Platinović). Neka o tome polemišu sami Balkanci, ja sam čovek iz nekog drugog filma. Desilo se pa šta ? Dešavalo se i pre toga svašta, pa su ljudi nastavili da žive jedni pored drugih da stvaraju mešvite brakove, svi osim šiptara. Šta god da se dešava njima, oni su getoizirano divlje pleme, koje ne trpi čak ni svoje versku braću, ako oni nisu šiptari. Znaš kako su prošli Goranci ... evo ih kod mene u kraju, umesto da žive na svojim vekovnim ognjištima. A iz kog si ti to filma ? Polu-hrvat, polu-musliman, ne kapiram šta si ? Stranac ?
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 02 stu 2014, 23:25 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Hunter je napisao/la: Pa ni jezičke sličnosti se nisu proslavile, moraš priznati... I pored dobrog sporazumevanja desio se Bratunac, Srebrenica, Markale, da ne ređam... Ruse i Grke ne razumete bez prevodioca pa su vam nekakva braća. Glupo je praviti otklon samo na osnovu jezika. O tome da li je nečija kultura autentično balkanska ne bih želeo da arbitriram (pa da me prozovu Platinović). Neka o tome polemišu sami Balkanci, ja sam čovek iz nekog drugog filma.
Desilo se pa šta ? Dešavalo se i pre toga svašta, pa su ljudi nastavili da žive jedni pored drugih da stvaraju mešvite brakove, svi osim šiptara. Šta god da se dešava njima, oni su getoizirano divlje pleme, koje ne trpi čak ni svoje versku braću, ako oni nisu šiptari. Znaš kako su prošli Goranci ... evo ih kod mene u kraju, umesto da žive na svojim vekovnim ognjištima. A iz kog si ti to filma ? Polu-hrvat, polu-musliman, ne kapiram šta si ? Stranac ? Varaš se, čakštoviše Albanke su na glasu kao dobre supruge i majke. Znaju to i Srbi koji ih uzimaju za žene. Izgleda je čestitu Sprkinju malo teže naći u današnje vreme... U mom porodičnom stablu po muškoj liniji četiri kolena niko nije "polu". Stranac? Da, moglo bi se i tako reći.
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 05 stu 2014, 00:44 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: sokoli je napisao/la: Ok mi smo uvijek za sporazum sa komsijama.Ne moramo mi nista da se odvajamo i da prekrajavamo granice.Mi cemo cekati da vidimo kako ce se dalje odvijati stvari.Mi nikad necemo traziti nista vise od nase brace srba na ballkanu.Ako ne moze da se odvajaju srbi iz srpske republike ili severnog kosova kako ce moci da se odvajaju allbanci iz makedonije ili iz presevske doline.Ali mozemo traziti bar 70% onoga sta imaju srbi u bosni za nasu bracu u makedoniju.Mislim da je to matematicki korektno. ili 70% onoga sta imaju srbi na kosovu za nasu bracu u presevskoj dolini. Sta se odvajanju makedonije tice nama najmanje odgovara secesija.Ali makedonci to maximalno zele.Ali u tome ih sprecava neka visa silla.Pitao bih srbe iz bosne pa i hrvate iz bosne sta bi rekli kada bi sutra bosnjacki parlament usvojio budzet u kom budzetu dvije milijarde konvertibilnih maraka bi se dodelili jednom projektu recimo sarajevo 2015 kojim parama bi se gradili spomenici nekakvim bijedicima ili izetbegovicima. Kako bi vam izgledalo ako iz banjalluke ili ljubushke otisli u sarajevo da pllatite komunalije da bi mogo da gradis kucu u gornjem seheru kod banja lluke.I da od tih para banja lluka ne dobija ni jedan cent.Nama se vrsi pritisak da se mi pobunimo i trazhimo odvajanje makedonije ali mi to necdemo da uradimo sigurno. Makedonski natalitet je nizi od mortaliteta na godisnjem nivou oko 5 hiljada ljudi.Sa druge strane kod allbanaca je u plusu oko 4 hiljade na godishnjem nivou.Ako jos racunamo da se toliko allbanaca radjaju godisnje van makedonije (a koji u stvari su makedonski gradjani jer tamo gde jesu su na privremenom radu), ondak allbanci sa sve turcima romima i bosnjacima su u plusu na godisnjem nivou oko deset hiljada.Sa druge strane makedonci su u minusu 5 hiljada i jos masovna emigracija makedonaca od siromastije to ti je automatski razlika od 20 hiljada gradjana godisnje.Zato makedonci se zhure da spase sta se da spasiti na brzinu da se odvajaju.Al to nece proci.Babo kazhe NE.A dok babo kazhe NE nece ni biti secesije, a ove ujdurme sa ovim panterima i tim gardama to je samo ciscenje racuna medju korumpiranim politicarima allbancima.Pa nek se mallo ubijaju nek se cisti mallo teren
Sporazum treba graditi na realnim osnovama, a ne raditi megalomanski. Ne moze se prisvajati svako podrucje gdje postoji narod. Greska npr. Srba iz Hrvatske je sto nisu prihvatili plan Z4 (mada je njime mnogo nudjeno, jer nije realno - zaseban monetarni sistem, zasebno MUP itd), pa su sada razbacani na sve strane. Da su prihvatili ostati u Hrvatskoj bili bi znacajan element pri odlucivanju, a i Hrvati u BiH nebi dozivjeli toliki demografski pad. Ma jok, Sloba je htio i vise, pa je dobio Batajnicu od 100 000 stanovnika (a bila mjesto od 30 000), nova naselja tipa Busije kod Surcina i td. Sto se tice Kosova - to je prica koja je u fazi raspleta. Naravno da Srbija nece uciniti taj korak da ga prizna, jer to nezvanicno uslovljava podjelom, a zvanicno formiranjem Zajednice Srpskih Opstina. Mada, po Ivici Dacicu (ipak je i on nekakav faktor u Srbiji i probni balon) prihvatljivije je aneksija Kosova od strane Albanije nego li nezaviusnost (jer Albaniju drzava Srbija priznaje). Sto se tice tzv. Presevske doline, tu ce sigurno situacija ostati takva kakva je sad. O cemu pricas kad znas dobro da je situacija na terenu takva da Albanci ni u jednom segmentu ne postuju drzavu (ne placanje poreza, svih racuna koje svi mi placamo ma gdje bili). To je klasicna gradjanska neposlusnost, a pricate o ugnjetavanju od strane te iste drzave. Makedonija, kao sto rekoh, ce na kraju biti decentralizovana drzava, ali samo u ekonomskom smislu, ali siguran sam da to nije cilj Albanaca (sto ce se vremenom pokazati). Ja to je ok.I mi se slazemo sa tim.Ne osvaja se svaka teritorija gde postoji tvoj narod.I mi nikada necemo da insistiramo na takvo nesto.Mi cemo cekati reakcije drugih nacija na ballkanu pa shodno tome cemoi mi reagirati.Ako druge nacije tezhe da sav svoj narod i teritorije privuku sebi i mi kao narod cemo tome teziti.A to ce se svim komsijama nece dopasti.Ako se odvoje hrvati iz bosne,Ako se odvoje srbi iz bosne,ako se odvoje srbi sa kosova, ondak je reallno ocekivati da se odvoje i allbanci iz crne gore,srbije,makedonije grcke (jer i tamo vec broje cijelli milion). Sta se dacica tice i njegovog nepriznavanja stvari su jasne.On pushta razlicite probne ballone.On je i vama pustio jedan probni ballon tvrdnjom i priznanjem citiram ga:dali cemo priznati ili ne to je druga stvar al realnost kazhe da nam kosovo klizi iz ruke.Kosovo je priznalo vishe od 100 drzhava u svetu i na osnovu toga mi smo nemocni da sprecavamo njihovo punopravno clanstvo u mnogim medjunarodnim organizacijama. Sta se situacije na terenu tice vi imate jedno gledanje stvari mi imamo nas ugao ili nasu prizmu gledanju stvari.Kazes albanci ne placaju porez i racune i da je to gradjanska neposlusnost.Sada ja postavljam pitanje i vama kao i svim makedoncima.O kojim porezima je rijec.Dali u beogradu placaju porez oni koji nezaradjuju nista.Postoji porez na pllatu ili bolje receno porez na zaradu.daj spomnite mi molim vas koliko je fabrika u presevo ili bujanovac ili medvedje.Koliko je zaposljenih.Koliko biznisa vode allbanci u tim regijama.jer su stvarno allbanci toliko nesposobni? sad cu ti reci koliko firmi je u rukama allbanaca u makedoniju.Nijedna allbanska firma u makedoniju ne funksionise.Nijedna fabrika koja je privatizirana u sredinama gde su allbanci vecina nije u allbanskim rukama.Sve su prisvojili makedonci sebi gratis i sada nam tu nasu imovinu prodaju astronomskim sumama.U makedoniju nema ni jednog kontingenta koji mogu dobiti allbanci.A nismo tako nesposobni. I na sta da pllacam porez? Zarade nemam.Pllatu nemam.Zivim od novca familije koje mi salje iz zapada.Punim drzavnu kasu devizima.Punim drzavnu kasu sa ddv koji u makedoniju iznosi 19% a ja kao allbanac doprinosim sa 50%u punjenju te kase a dobijam od te kase 00% Nek mi jedan kaze da allbanci u presevsku dolinu vrse gradjansku neposlusnost i ne placaju tablice za kolla, ili osiguranje za kolla.Dali allbanci placaju autoput isto kao i srbi.Ili uzimaju pasose i licne karte a ne placaju taksu.Ili ne placaju sve potrebne administrativne takse.E pa ti hoces porez.Za porez daj omogucavaj mi da vodim biznis,zaradim pa ondak ima i za mene i za tebe.Znaci stvari su jasne.Vi tvrdite da je to gradjanska neposlusnost,mi tvrdimo da je to ubijanje privrede u allbanskim sredinama da bi se narod prinudio da se iseli. Sto se makedonije tice i ja se slazem sa tobom.U makedoniju je veliki problem i u makedoniju vrije.Veoma mallo treba da eksplodira.koristi google za ovaj tekst http://almakos.com/lajme/64808-zhernovs ... tnike.htmlZhernovski pri posjeti americkom ambasadoru u skoplju iskazao zabrinutost,kako on tvrdi o novim medjunacionalnim tenzijama u makedoniju. Zhernovski je izjavio americkom ambasadoru da se sledecih nedelja ocekuju jake medjunacionallne tensije ciji ce reziseri biti dvije partije iz koalicije.Razlog tome je to sta je makedonska opozicija najavilla cijelli paket sa teshkim vlladinim skandalima.Vllastodrzhci da bi skrenulli pazhnju javnosti o kradjama kriminallu i aferama za koje imamo i dokumente oni ce da inskeniraju medjunacionalne tensije. Rezulltat toga je bio i izmisljeni alarm od prisustva virusa ebole u makedoniju. Ako se nastavi ovakvo banallno isprovociranje makedonskih partija da na nasoj grbaci grade njihov politicki rejting veoma brzo cemo uzeti makaze u ruke.Svidja se to ili ne babo treba da zna da je casa puna.
|
|
Vrh |
|
|
Divanjol
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 05 stu 2014, 15:04 |
|
|
lepo je pričati tužne priče ali realnost na terenu je malo drugačija od one koje predstavlja naš drug sokoli obespravljeni i opljačkani makedonski Albanci puni su para i kupuju šta god im je ćeif po Makedoniji i to ne samo u sredinama u kojim čine većinu već i po Ohridu,Bitolju,Velesu,Đevđeliji i naravno uvek je priča da su to pare iz inostranstva od gastarbajtera ali naravno ne idu preko inostranih banaka već se uvek sve radi u kešu Makedonci nisu cvećke i imaju sigurno i putera na lgavi ali još jedna kolektivna žalopojka ovog puta makedosnkih Albanaca je stvarno previše za već ionako roviti Balkan pa nema druge nego da ponovimo ono što su naši preci odradili pre 100 godina. Nadams e samo da ponovo nećemo nakon svega pustiti komunist da razjebu sve što Srbin zaradi na bojnom polju.
_________________ Braća su se vratila na Krim daće bog i mi ćemo na Bistricu i Drim
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 05 stu 2014, 18:54 |
|
|
MKD: Albanska "Ilirida" patroliraIZVOR: TANJUG Skoplje -- Garda samoproglašene "republike Iliride" od danas patrolira u svim mestima u kojima žive Albanci u Makedoniji, objavio je portal tetova1.com. Portal se poziva na saopštenje te organizacije u kojem se navodi da je njihov cilj konfronacija sa svima koji su, kako se navodi, prodali albanske interese. Navodi se da će štab tzv. garde imati policijsko obezbeđenje u gradovima koji pripadaju "republici Iliridi" i da su njihovi ciljevi potpuno jasni. "Saglasno interesima 'republike Iliride' dejstvovaćemo sve dok naša platforma ne uđe u Ženevsku konvenciju", navodi se u saopštenju i dodaje da je "republika Ilirida realnost koju niko nema pravo da sabotira", prenosi ovaj portal. Pripadnici garde su, kako se navodi, pozvali građane sa kojima će se sretati da budu miroljubivi pošto, kažu, oni nemaju nameru nikome da čine zlo. "Ceremonijalno“ proglaššenje albanske tzv. „republike Iliride“ izvrššeno je usred Skoplja, na platou ispred spomenika Skenderbegu, krajem septembra ove godine, gde je akt o osnivanju pročitao samozvani predsednik, bivšši poslanik makedonskog parlamenta i lider prve albanske stranke u samostalnoj Makedoniji (PDP) - Nevzat Halili. Samoproglaššeni „predsednik“ nove držžave je rekao da je odluka o proglaššenju Iliride doneta na osnovu Ustava SAD gde je navedeno da svaki čovek ima pravo na samoopredeljenje. Dodao je da zahtev da Makedonija funkcionišše kao držžava sa dve republike počiva na „primeru bivšše federacije između Srbije i Crne Gore“. Halili je tada od premijera Makedonije Nikole Gurevskog zatražio da „naredi parlamentu da započne postupak za federalizaciju Makedonije“. Na samom skupu u Skoplju inicijatori su otvorili proces prikupljanja potpisa građana za raspisivanje referenduma o ozvaničenju formirane republike Iliride. Inače, na društvenoj mreži Fejsbuk trenutno postoji nekoliko stranica specijalizovanih za "veliku Albaniju" iza kojih kao administratori stoje lica iz Makedonije. Parolama "Jedna nacija, jedna zemlja, jedna zastava" na socijalnim mrežama se pozivaju Albanci da se priključe grupama koje propagiraju velikoalbanske ideje, preneo je makedonski portal Tajm. Na jednom od tih profila pod nazivom "republika Ilirida" Makedonija se naziva "zemljom u kojoj se govori albanski i gde se maltretiraju mladi i stari". Simpatizeri ove stranice tvrde da je u ovoj zemlji sve politika i da se niko ne brine za "autohtonce", one koji podržavaju projekat "velika Albanija". Osim iz Makedonije ove stranice "lajkuju" građani Kosova i Metohije i Albanije. "Komšije su nam se uselile i sto godina nas ostavile u dvorištu. Naterale su nas da upotrebimo puške i onda kažu da smo ratoborni", navodi se u jednom od komentara. Stranica obiluje fotografijama i neprimerenim komentarima kojima se vređaju Makedonci, kao i mapa projekta "velika Albanija", koja se obuhvata delove teritorija Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke. Na stranici pod nazivom "Za republiku Iliridu" Albanci se pozivaju da se u što većem broju pojave na trgu "Skenderbeg", gde je Haljilji proglasio nezavisnu "republiku Iliridu". Iza tzv. garde "republike Iliride" stoji izvesni Hamdi Ndrecaj sa nadimkom Panter koji na svom Fejsbuk profilu ponosno pozira sa oružjem i u društvu sa "kolegama" iz OVK. Panter je poreklom iz Nemačke, a trenutno živi u Uroševcu, pišu skopski mediji. Politički analitičar Sefer Tahiri smatra da u eri globalizacije i savremenih komunikacija socijalne mreže imaju veliku ulogu u promovisanju i afirmaciji ideja i pogleda koji se smatraju etnonacionalističkim. Po njegovom mišljenju mreže mogu da se zloupotrebe i za podsticanje netrpeljivosti i međuetničkog nepoverenja, kao što je bio "slučaj Kale" i fudbalske utakmice reprezentacija Srbije i Albanije koja je prošlog meseca u prekinuta u Beogradu. "Mladi se preko Fejsbuka organizuju za manifestovanje trijumfalizma nad "drugima". Za 'Republiku Iliridu' smatram da ima samo deklarativnu podršku, ne toliko masovnu, koja se manifestuje preko internet komunikacija. Smatram da građani ne treba da se boje pošto Albanci nemaju artikulisanu ni političku ni etničku ideju o formiranju 'Iliride'", kazao je Tahiri. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=920288
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 05 stu 2014, 22:13 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 10:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Citat: Ja to je ok.I mi se slazemo sa tim.Ne osvaja se svaka teritorija gde postoji tvoj narod.I mi nikada necemo da insistiramo na takvo nesto.Mi cemo cekati reakcije drugih nacija na ballkanu pa shodno tome cemoi mi reagirati.Ako druge nacije tezhe da sav svoj narod i teritorije privuku sebi i mi kao narod cemo tome teziti.A to ce se svim komsijama nece dopasti.Ako se odvoje hrvati iz bosne,Ako se odvoje srbi iz bosne,ako se odvoje srbi sa kosova, ondak je reallno ocekivati da se odvoje i allbanci iz crne gore,srbije,makedonije grcke (jer i tamo vec broje cijelli milion). Sta se dacica tice i njegovog nepriznavanja stvari su jasne.On pushta razlicite probne ballone.On je i vama pustio jedan probni ballon tvrdnjom i priznanjem citiram ga:dali cemo priznati ili ne to je druga stvar al realnost kazhe da nam kosovo klizi iz ruke.Kosovo je priznalo vishe od 100 drzhava u svetu i na osnovu toga mi smo nemocni da sprecavamo njihovo punopravno clanstvo u mnogim medjunarodnim organizacijama. Sta se situacije na terenu tice vi imate jedno gledanje stvari mi imamo nas ugao ili nasu prizmu gledanju stvari.Kazes albanci ne placaju porez i racune i da je to gradjanska neposlusnost.Sada ja postavljam pitanje i vama kao i svim makedoncima.O kojim porezima je rijec.Dali u beogradu placaju porez oni koji nezaradjuju nista.Postoji porez na pllatu ili bolje receno porez na zaradu.daj spomnite mi molim vas koliko je fabrika u presevo ili bujanovac ili medvedje.Koliko je zaposljenih.Koliko biznisa vode allbanci u tim regijama.jer su stvarno allbanci toliko nesposobni? sad cu ti reci koliko firmi je u rukama allbanaca u makedoniju.Nijedna allbanska firma u makedoniju ne funksionise.Nijedna fabrika koja je privatizirana u sredinama gde su allbanci vecina nije u allbanskim rukama.Sve su prisvojili makedonci sebi gratis i sada nam tu nasu imovinu prodaju astronomskim sumama.U makedoniju nema ni jednog kontingenta koji mogu dobiti allbanci.A nismo tako nesposobni. I na sta da pllacam porez? Zarade nemam.Pllatu nemam.Zivim od novca familije koje mi salje iz zapada.Punim drzavnu kasu devizima.Punim drzavnu kasu sa ddv koji u makedoniju iznosi 19% a ja kao allbanac doprinosim sa 50%u punjenju te kase a dobijam od te kase 00% Nek mi jedan kaze da allbanci u presevsku dolinu vrse gradjansku neposlusnost i ne placaju tablice za kolla, ili osiguranje za kolla.Dali allbanci placaju autoput isto kao i srbi.Ili uzimaju pasose i licne karte a ne placaju taksu.Ili ne placaju sve potrebne administrativne takse.E pa ti hoces porez.Za porez daj omogucavaj mi da vodim biznis,zaradim pa ondak ima i za mene i za tebe.Znaci stvari su jasne.Vi tvrdite da je to gradjanska neposlusnost,mi tvrdimo da je to ubijanje privrede u allbanskim sredinama da bi se narod prinudio da se iseli.Sto se makedonije tice i ja se slazem sa tobom.U makedoniju je veliki problem i u makedoniju vrije.Veoma mallo treba da eksplodira.koristi google za ovaj tekst http://almakos.com/lajme/64808-zhernovs ... tnike.html Zhernovski pri posjeti americkom ambasadoru u skoplju iskazao zabrinutost,kako on tvrdi o novim medjunacionalnim tenzijama u makedoniju. Zhernovski je izjavio americkom ambasadoru da se sledecih nedelja ocekuju jake medjunacionallne tensije ciji ce reziseri biti dvije partije iz koalicije.Razlog tome je to sta je makedonska opozicija najavilla cijelli paket sa teshkim vlladinim skandalima.Vllastodrzhci da bi skrenulli pazhnju javnosti o kradjama kriminallu i aferama za koje imamo i dokumente oni ce da inskeniraju medjunacionalne tensije. Rezulltat toga je bio i izmisljeni alarm od prisustva virusa ebole u makedoniju. Ako se nastavi ovakvo banallno isprovociranje makedonskih partija da na nasoj grbaci grade njihov politicki rejting veoma brzo cemo uzeti makaze u ruke.Svidja se to ili ne babo treba da zna da je casa puna. Evo primjera neposlusnosti - samo jedan od njih. U ovom tekstu je sve potpuno tacno, provjeri. Citat: Preševo: Troše struju, ali je ne plaćaju
Ništa kao struja u opštinama na jugu naše zemlje Bujanovcu, Preševu i Medveđi nije besplatno u Srbiji. Svi potrošači imaju električnu energiju, ali je skoro niko ne plaća. Albanci čine većinu u Preševu, Srbi većinu u Medveđi, a u Bujanovcu većinu čine Albanci, dok Srbi i Romi čine dobar deo stanovništva. Ono što je zatečeno na terenu, gde su boravili rukovodioci Privrednog društva Jugoistok Niš, a gde su se godinama i decenijama gubici u potrošnji električne energije merili milionskim sumama u evrima, moglo bi se slobodno nazvati Divljim zapadom. Struja se krade na svakom koraku, a gole žice pod punim naponom su nestručno urađeni priključci, a mnogi kradu direktno sa bandere - to je slika električne mreže koja govori da se struja masovno krade i za to niko ne odgovara. Igor Novaković, generalni direktor PD Jugoistok, kaže: - Previše dugo, godinama i decenijama se zna da se na ovom području gubici mere milionima evra. Tačno se zna da su gubici srpske elektroprivrede na području ove tri lokalne zajednice čak 65 odsto, odnosno toliki je procenat ukradene od ukupno isporučene i potrošene struje. A podaci koji govore o onoj trećini količine struje, za koju bi se možda moglo zaključiti da se regularno koristi, takođe su katastrofalni. Elektrodistributivne organizacije u ovom delu Srbije uspevale su do sada da fakturišu potrošačima samo 35 odsto utrošene struje, no ni to nije moglo da se naplati jer samo minimalni broj potrošača shvata da je to obaveza i da se plaća utrošena struja. U opštinama Bujanovac i Preševo živi oko 65.000 stanovnika, a u Medveđi, koja je u Jablaničkom okrugu, nešto više od 10.000 žitelja. - U Medveđi, Preševu i Bujanovcu račune je tokom prethodne godine od ukupno registrovanih 20.000 strujomera preuzimalo svako treće domaćinstvo, ili manje od 7.000 registrovanih potrošača. Ali, od tog broja utrošenu električnu energiju plaćao je tek svaki četvrti, odnosno samo 1.700 vlasnika strujomera. To je tek 8,5 odsto od ukupnog broja potrošača. Niko od ostalih ne izmiruje svoje obaveze - kaže Novaković. Na pitanje da li se nešto čini da se ovaj veliki problem reši, dobili smo odgovor da je posle utvrđivanja nezakonitog korišćenja električne energije - krađa struje i ilegalnih priključaka u ovim najjužnijim srpskim opštinama u prvih deset meseci prethodne godine podneto 1.520 krivičnih prijava. Sudovi su rešili 119 slučajeva! Prilikom obilaska tri opštine na jugu Srbije rukovodioci Jugoistoka boravili su i u Velikom Trnovcu, najpoznatijem selu na Balkanu po krijumčarenju i distribuciji heroina i drugih droga u evropske zemlje i svet. Situacija je bila kao i u svim drugim mestima i selima sa većinskim albanskim stanovništvom - svi dobijaju električnu energiju i greju se na nju, nema dima ni iz jednog dimnjaka, a struja se ne isključuje onima koji je ne plaćaju. Kazes ubijanje privrede - pogledaj iz sledeceg teksta imena i prezimena radnika elektrosnadbevanja, pa reci da postoji sistemsko ubijanje privrede i ugrozavanje prava Albanaca. Dio teksta kao dokaz: Citat: Dok je trajala skupštinska debata, stigla je vest da su u četvrtak u mestu Veliki Trnovac napadnuti radnici „Elektrodistribucije” koji su pokušali da isključe struju neplatišama. Dok je po nalogu nadležnih obavljala isključenja, dežurnu ekipu EPS-a napao je meštanin Elisa Salihi, koji je metalnom šipkom dvojici radnika naneo lakše povrede i sa više udaraca oštetio službeno vozilo „jugo”. Povređeni su radnici Burim i Adnan Ljatifi iz Velikog Trnovca dok su Gazim Hasani, takođe iz Trnovca i Rejan Behljulji iz Lučana uspeli da pobegnu.
Inače, građani i privreda na području opštine Bujanovac do 1. jula 2013. godine, do kada ih je snabdevao „Jugoistok” imaju dugove od 872 miliona dinara (681,5 domaćinstva i 190,5 privreda), a od 1. jula 2013. godine od kada ih snabdeva „EPS snabdevanje” 119,2 miliona dinara (96,8 domaćinstva i 22,5 privreda), kažu u „Elektroprivredi Srbije”. Građani i privreda na području opštine Preševo do 1. jula 2013. godine do kada ih je snabdevalo PD „Jugoistok” 840,7 miliona dinara (783,1 domaćinstva i57,6 privreda), a od 1. jula 2013. godine od kada ih snabdeva „EPS snabdevanje” 84,8 miliona dinara (67,7 domaćinstva i 17,1 privreda). Ne postoji nikakvo sistemsko ubijanje privrede. Uzecemo Vranjski okrug - kakva je situacija u Trgovistu, Surdulici, Vladicinom Hanu, gdje su Srbi vecina - NISTA BOLJA nego u Presevu i Bujanovcu, ili u Bosilegradu gdje su Bugari (a svugdje je procenat naplate kao i u ostatku Srbije. Zarim, zasto drzava ubija Medvedju ako su tu Srbi vecina? Pricas neargumentovano, a znas dobro da je jug Srbije nerazvijeniji od ostatka zemlje (pored jugozapada, gdje su Priboj, Prijepolje, Nova Varos, Ivanjica). Kad nebi bio toliko nacionalno pristrasan shvatio bi da se drzava trudi da i taj kraj dovede u red, ali i sama drzava je u ekonomskim problemima - kao i sve balkanske zemlje. Sve ovo sto sam napisao i naveo je skoro identicno kao u Makedoniji. Skrivate se iza plasta ugrozenosti da bi opravdali stremljenje ka svojim megalomanskim idejama.
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 06 stu 2014, 22:12 |
|
|
GRI preti MakedonijiPotpuno nova albanska gerilska formacija, Garda Iliride, tvrdi da patrolira Šar planinom i predgrađima Skoplja. Komandant ove fantomske vojske je, navodno, Hamdi Ndrecaj iz Uroševca. Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da izveštaji o pojavljivanju uniformisanih i naoružanih "patrola" na Šar planini "ne odgovaraju stvarnosti", tvrdeći da se istražuju okolnosti vezane za navodno "pojavljivanje patrola GRI" (Garda e Iliridës). Istovremeno, komandant ove formacije, Hamdi Ndrecaj koji se predstavlja kao "Komandant Panter", rekao je da pod komandom ima oko 250 lako naoružanih boraca, koji patroliraju širom Makedonije. GRI je četvrta po redu albanska formacija koja se u Makedoniji "pojavila" posle rata 2001. godine. Fantomske albanske grupe već godinama zasipaju Internet saopštenjima, kojima prete oružanim sukobima i stvaranjem svealbanske države na Balkanu. Prethodno, postojanje su, mahom preko Interneta, "potvrđivale" frakcije nastale demilitarizacijom Oslobodilačke nacionalne armije, pa Albanska nacionalna armija, Republika Ilirida, kao i još nekoliko grupa. Osim Albanske nacionalne armije, čija je jedina jedinica razbijena na Šar planini pre desetak godina, ni jedna od ovih formacija nije izašla iz okvira Interneta. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B8.html
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 06 stu 2014, 22:24 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 10:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Zveckanje oruzjem ...
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 06 stu 2014, 22:51 |
|
|
Imam na fejsu neke specijalce iz Makedonije.Stalno su na terenu poručuju da ako naiđu na"šipce klete" da će ih što bi mi rekli upotočariti. Toliko. Čisto da se ne zaboravi.Šiptare su zadnji put spasili strani ambasadori i službe pa su pobegli za KiM a u pomoć MK specijalcima su došli specijalci iz Srbije. Ostavlja se za pretpostaviti kakva je žurka bila kad su stigli Srbi.
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 00:34 |
|
|
Mislis na vukove,lavove,tigrove,zebre, magarce, i ostalo drustvo zooloskog parka koji sebi smatraju specijalcima.Poruci njima nije shar planina potocari gde raja nema ni kuhinjske nozheve da se izhivljava sada sillovani od crnaca ratko mlladic.Hajredin pasa je u te pllanine ostavio gllavu sa sve 12 hiljada zaptije.Na tim predjelima su ostavili kosti cetnici iz drine 2 i sumadija.Maketa cemo gore da ih .... poruci im slobodno.Jer kvaliteta nemaju.Jedino imaju dobre zene
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 01:21 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Citat: Ja to je ok.I mi se slazemo sa tim.Ne osvaja se svaka teritorija gde postoji tvoj narod.I mi nikada necemo da insistiramo na takvo nesto.Mi cemo cekati reakcije drugih nacija na ballkanu pa shodno tome cemoi mi reagirati.Ako druge nacije tezhe da sav svoj narod i teritorije privuku sebi i mi kao narod cemo tome teziti.A to ce se svim komsijama nece dopasti.Ako se odvoje hrvati iz bosne,Ako se odvoje srbi iz bosne,ako se odvoje srbi sa kosova, ondak je reallno ocekivati da se odvoje i allbanci iz crne gore,srbije,makedonije grcke (jer i tamo vec broje cijelli milion). Sta se dacica tice i njegovog nepriznavanja stvari su jasne.On pushta razlicite probne ballone.On je i vama pustio jedan probni ballon tvrdnjom i priznanjem citiram ga:dali cemo priznati ili ne to je druga stvar al realnost kazhe da nam kosovo klizi iz ruke.Kosovo je priznalo vishe od 100 drzhava u svetu i na osnovu toga mi smo nemocni da sprecavamo njihovo punopravno clanstvo u mnogim medjunarodnim organizacijama. Sta se situacije na terenu tice vi imate jedno gledanje stvari mi imamo nas ugao ili nasu prizmu gledanju stvari.Kazes albanci ne placaju porez i racune i da je to gradjanska neposlusnost.Sada ja postavljam pitanje i vama kao i svim makedoncima.O kojim porezima je rijec.Dali u beogradu placaju porez oni koji nezaradjuju nista.Postoji porez na pllatu ili bolje receno porez na zaradu.daj spomnite mi molim vas koliko je fabrika u presevo ili bujanovac ili medvedje.Koliko je zaposljenih.Koliko biznisa vode allbanci u tim regijama.jer su stvarno allbanci toliko nesposobni? sad cu ti reci koliko firmi je u rukama allbanaca u makedoniju.Nijedna allbanska firma u makedoniju ne funksionise.Nijedna fabrika koja je privatizirana u sredinama gde su allbanci vecina nije u allbanskim rukama.Sve su prisvojili makedonci sebi gratis i sada nam tu nasu imovinu prodaju astronomskim sumama.U makedoniju nema ni jednog kontingenta koji mogu dobiti allbanci.A nismo tako nesposobni. I na sta da pllacam porez? Zarade nemam.Pllatu nemam.Zivim od novca familije koje mi salje iz zapada.Punim drzavnu kasu devizima.Punim drzavnu kasu sa ddv koji u makedoniju iznosi 19% a ja kao allbanac doprinosim sa 50%u punjenju te kase a dobijam od te kase 00% Nek mi jedan kaze da allbanci u presevsku dolinu vrse gradjansku neposlusnost i ne placaju tablice za kolla, ili osiguranje za kolla.Dali allbanci placaju autoput isto kao i srbi.Ili uzimaju pasose i licne karte a ne placaju taksu.Ili ne placaju sve potrebne administrativne takse.E pa ti hoces porez.Za porez daj omogucavaj mi da vodim biznis,zaradim pa ondak ima i za mene i za tebe.Znaci stvari su jasne.Vi tvrdite da je to gradjanska neposlusnost,mi tvrdimo da je to ubijanje privrede u allbanskim sredinama da bi se narod prinudio da se iseli.Sto se makedonije tice i ja se slazem sa tobom.U makedoniju je veliki problem i u makedoniju vrije.Veoma mallo treba da eksplodira.koristi google za ovaj tekst http://almakos.com/lajme/64808-zhernovs ... tnike.html Zhernovski pri posjeti americkom ambasadoru u skoplju iskazao zabrinutost,kako on tvrdi o novim medjunacionalnim tenzijama u makedoniju. Zhernovski je izjavio americkom ambasadoru da se sledecih nedelja ocekuju jake medjunacionallne tensije ciji ce reziseri biti dvije partije iz koalicije.Razlog tome je to sta je makedonska opozicija najavilla cijelli paket sa teshkim vlladinim skandalima.Vllastodrzhci da bi skrenulli pazhnju javnosti o kradjama kriminallu i aferama za koje imamo i dokumente oni ce da inskeniraju medjunacionalne tensije. Rezulltat toga je bio i izmisljeni alarm od prisustva virusa ebole u makedoniju. Ako se nastavi ovakvo banallno isprovociranje makedonskih partija da na nasoj grbaci grade njihov politicki rejting veoma brzo cemo uzeti makaze u ruke.Svidja se to ili ne babo treba da zna da je casa puna. Evo primjera neposlusnosti - samo jedan od njih. U ovom tekstu je sve potpuno tacno, provjeri. Citat: Preševo: Troše struju, ali je ne plaćaju
Ništa kao struja u opštinama na jugu naše zemlje Bujanovcu, Preševu i Medveđi nije besplatno u Srbiji. Svi potrošači imaju električnu energiju, ali je skoro niko ne plaća. Albanci čine većinu u Preševu, Srbi većinu u Medveđi, a u Bujanovcu većinu čine Albanci, dok Srbi i Romi čine dobar deo stanovništva. Ono što je zatečeno na terenu, gde su boravili rukovodioci Privrednog društva Jugoistok Niš, a gde su se godinama i decenijama gubici u potrošnji električne energije merili milionskim sumama u evrima, moglo bi se slobodno nazvati Divljim zapadom. Struja se krade na svakom koraku, a gole žice pod punim naponom su nestručno urađeni priključci, a mnogi kradu direktno sa bandere - to je slika električne mreže koja govori da se struja masovno krade i za to niko ne odgovara. Igor Novaković, generalni direktor PD Jugoistok, kaže: - Previše dugo, godinama i decenijama se zna da se na ovom području gubici mere milionima evra. Tačno se zna da su gubici srpske elektroprivrede na području ove tri lokalne zajednice čak 65 odsto, odnosno toliki je procenat ukradene od ukupno isporučene i potrošene struje. A podaci koji govore o onoj trećini količine struje, za koju bi se možda moglo zaključiti da se regularno koristi, takođe su katastrofalni. Elektrodistributivne organizacije u ovom delu Srbije uspevale su do sada da fakturišu potrošačima samo 35 odsto utrošene struje, no ni to nije moglo da se naplati jer samo minimalni broj potrošača shvata da je to obaveza i da se plaća utrošena struja. U opštinama Bujanovac i Preševo živi oko 65.000 stanovnika, a u Medveđi, koja je u Jablaničkom okrugu, nešto više od 10.000 žitelja. - U Medveđi, Preševu i Bujanovcu račune je tokom prethodne godine od ukupno registrovanih 20.000 strujomera preuzimalo svako treće domaćinstvo, ili manje od 7.000 registrovanih potrošača. Ali, od tog broja utrošenu električnu energiju plaćao je tek svaki četvrti, odnosno samo 1.700 vlasnika strujomera. To je tek 8,5 odsto od ukupnog broja potrošača. Niko od ostalih ne izmiruje svoje obaveze - kaže Novaković. Na pitanje da li se nešto čini da se ovaj veliki problem reši, dobili smo odgovor da je posle utvrđivanja nezakonitog korišćenja električne energije - krađa struje i ilegalnih priključaka u ovim najjužnijim srpskim opštinama u prvih deset meseci prethodne godine podneto 1.520 krivičnih prijava. Sudovi su rešili 119 slučajeva! Prilikom obilaska tri opštine na jugu Srbije rukovodioci Jugoistoka boravili su i u Velikom Trnovcu, najpoznatijem selu na Balkanu po krijumčarenju i distribuciji heroina i drugih droga u evropske zemlje i svet. Situacija je bila kao i u svim drugim mestima i selima sa većinskim albanskim stanovništvom - svi dobijaju električnu energiju i greju se na nju, nema dima ni iz jednog dimnjaka, a struja se ne isključuje onima koji je ne plaćaju. Kazes ubijanje privrede - pogledaj iz sledeceg teksta imena i prezimena radnika elektrosnadbevanja, pa reci da postoji sistemsko ubijanje privrede i ugrozavanje prava Albanaca. Dio teksta kao dokaz: Citat: Dok je trajala skupštinska debata, stigla je vest da su u četvrtak u mestu Veliki Trnovac napadnuti radnici „Elektrodistribucije” koji su pokušali da isključe struju neplatišama. Dok je po nalogu nadležnih obavljala isključenja, dežurnu ekipu EPS-a napao je meštanin Elisa Salihi, koji je metalnom šipkom dvojici radnika naneo lakše povrede i sa više udaraca oštetio službeno vozilo „jugo”. Povređeni su radnici Burim i Adnan Ljatifi iz Velikog Trnovca dok su Gazim Hasani, takođe iz Trnovca i Rejan Behljulji iz Lučana uspeli da pobegnu.
Inače, građani i privreda na području opštine Bujanovac do 1. jula 2013. godine, do kada ih je snabdevao „Jugoistok” imaju dugove od 872 miliona dinara (681,5 domaćinstva i 190,5 privreda), a od 1. jula 2013. godine od kada ih snabdeva „EPS snabdevanje” 119,2 miliona dinara (96,8 domaćinstva i 22,5 privreda), kažu u „Elektroprivredi Srbije”. Građani i privreda na području opštine Preševo do 1. jula 2013. godine do kada ih je snabdevalo PD „Jugoistok” 840,7 miliona dinara (783,1 domaćinstva i57,6 privreda), a od 1. jula 2013. godine od kada ih snabdeva „EPS snabdevanje” 84,8 miliona dinara (67,7 domaćinstva i 17,1 privreda). Ne postoji nikakvo sistemsko ubijanje privrede. Uzecemo Vranjski okrug - kakva je situacija u Trgovistu, Surdulici, Vladicinom Hanu, gdje su Srbi vecina - NISTA BOLJA nego u Presevu i Bujanovcu, ili u Bosilegradu gdje su Bugari (a svugdje je procenat naplate kao i u ostatku Srbije. Zarim, zasto drzava ubija Medvedju ako su tu Srbi vecina? Pricas neargumentovano, a znas dobro da je jug Srbije nerazvijeniji od ostatka zemlje (pored jugozapada, gdje su Priboj, Prijepolje, Nova Varos, Ivanjica). Kad nebi bio toliko nacionalno pristrasan shvatio bi da se drzava trudi da i taj kraj dovede u red, ali i sama drzava je u ekonomskim problemima - kao i sve balkanske zemlje. Sve ovo sto sam napisao i naveo je skoro identicno kao u Makedoniji. Skrivate se iza plasta ugrozenosti da bi opravdali stremljenje ka svojim megalomanskim idejama. Da bih polemiziro na ovu temu za presevo bujanovac medvedje trebam bar zivjeti dvije do tri godine.Znaci za taj rajon se povllacim.Ali kada znam da makedonci su srpska kopiljad i da oni kopiraju srpsku strategiju specijallnog rata i dezinformacije ondak ja prosto vjerujem tim mojim allbancima na presevu.A za u makedoniju odatle sam ja pa poznajem veoma dobro situaciju. Cijello vreme se propagira da allbanci iz makedonije ne pllacaju struju.Cijello vreme se propagira da allbanaca u makedoniju ima oko 300 hiljada.Poslednja tuzhba EVN na makedonsku drzhavu i firmu ELEM se vodi na americki sud.elem imo na dogovoru da evn kao novi ditributer prvo kupuje struju od ELEM i josh 50% od zaostalih dugova potrosaca da sakupi evn i da uplati ELEM-u na konto.Zaostalli dugovi do 2001 godine iznosili su oko 400 miliona evra.Polazeci od ovog dogovora makedonsko nezavisno sudstvo donosi zakljucak da EVN ispllati tu sumu sa 5 godishnjom kamatom od 12,8% E tad je pukllo sve.EVM mapravio tuzhbu u americko sudstvo i trazhe odshtetu od cijele milijarde evra od makedonske drzhave.Jer makedonsko pravosudstvo od 480 hiljada tuzhbi za neplacene racune nije reshen ni jedan jedini slucaj. Ups gde lezhi zec.480 hiljada tuzhbi.To su 480 hiljade familije.Ako uzmemo prosecno da jedna familija ima recimo 4 clanova to je 1.6 miliona zitelja.Pa dali ima toliko allbanaca u makedoniju.Znaci oni kazhu da smo mi 15-17%.Pa neka smo20% po makedonskim popisima to je 400 hiljada allbanaca to je sto familija i sto prikljucaka za struju.Pa ko su ondakl ostali 380 hiljada familija.Prijatelju matematika ne stima nesto.Batalite vfise te price da se jedna laz toliko ispricava da se na kraju vjeruje da je to cista istina.Bas smo veceras razgovarali za jedan slucaj privatizacije drzavnog imanja u gostivaru.Naime od svih gostivarskih firmi koje su bile u drzavnoj svojini ni jedna firma nije stiglla u allbanske ruke.Javor uzeli makedonci.Mermeri koja je zemlja allbanaca sillom uzeta od drzave uzeli makedonci iz ohrida.Stokovnu kuqu i gostivarsku trgoviju uzeli makedonci pa od njih keshom kupili hrvati.stopansku banku gostivar koja je u allbanskim njivama privatizirali ispod stola uzeli makedonci pa prodali hrvatima astronomskom cijenom.Zeleznicka i autobuska stanica uzeli gratis makedonci i prodali za 4 miliona evra firmi durmo turs.Silika gostivar makedonci vlasnici.fabrika je imala 5000 radnika sve su prvo pokrali, pa posle privatizirali sebi, i sada dogovaraju se da prodaju turcima za ogroman soping centar.Otpad i vodovod u allbanske njive jos dan danas sa tapijama koje imaju allbanci odose u makedonske ruke.Agriprom i cijelle plantazhe sa sve zemljom u makedonske ruke.Jedino sta se uspjello uzeti od makedonaca u allbanske ruke je zhito pollog znaci mlin.Gazda je to kupio za 900 hiljada evra (koja cena je mnogo sumnjiva jer njesto vredi bar 5 puta vishe jer ima 5000 kvadrati) Sad je gazdau zatvoru jer privatizacija je billa sa znacima korupcije.Pa jebo ih bllagi bog i sveti rimski papa.Svi makedonci uzeshe sve za 00 evra i to je ok.Dok allbanac sa 900 hiljade i 100 hiljada ispod stolla kod ovoga ima znake korupcije a kodmakedonaca je sve ok. Moj je sllucaj iz 2012 godine.Iz bugarske gde imam stan otiso sam u goste u kirov grad u odesi.Na vracanju zaustavim se u rumunjskoj i tamo se sretnem sa nekim rumunimakoji su skupljali i distribuirali orahe.cena je billa super 1.2 evra na killo.I ja se sllozhim da u pocetak uzmem 100 tona.Rumuni su me opomenuli i zahvaljujem im zato.Rekli su mi da makedonija za takav uvoz trazhi kontingent.Otisho sam u tetovo i otvorio firmu na brzinu i posllao cijellu dokumentaciju za dobivanje kontingenta za uvoz oraha iz rumunjske.Odgovor sam dobio posle dvije nedelje.Prosto ne dozvoljava mi se uvoz jer makedonija ima taj proizvod i treba da pazi na konkurenciju svojih produkta. Ok ja ssm mislio da zaradim jedno 100 hiljada evra na brzino ali nije klapallo i zovem prijatelje u rumunjskoj da im javim da od posla nema nista.A on odmah kao iz pushke prijatelju stigla je tvoja bankarska upllata u nas racun i sutra prekosutra cemo pustiti slepere sa orahom. Kisello sam se osmehnuo na tome.Uvezo je orah surak makedonskog ministra za transport i vrske.To je moj slucaj.Al ja nisam odustao.Ako ne mogu da ih uvozim u makedoniju ja cu da ih proizvodim.Kupio sam zemlju i dogovorio 1000 stabla oraha iz svicarske koje proizvode ogromne kolicine oraha i orah je velik kao pesnica. E opet ne moze.Makedonija ima svoja stabla i ja treba da sadim makedonsku sortu oraha.E pa necu jebem li ti sortu sokacku.Ja cu stabla u allbaniju pa preko prokletija magarcima pravo u tetovo.Nek dodju gore specijallci da me zaustave jer cu sve da ih izresetam. Probaj za probu kontingent za uvoz neke vrste guma za avtomobille u makedoniju.Ili jos bolje imam fenomenalnu mogucnost uvoza kamionskih guma iz indije za makedoniju.Probaj dobiti kontingent za to. Kontingent imaju samo i samo makedonci.A ja kao allbanac ako hocu to da uvezem treba to preko makedonca.On ce da mi odredi procenat zarade za njega.A ja da sve odradim i da ne zaradim kolko polla njegovo.To je to. to jezhiva istina. zao mi je sta je kasno pa sam sutra na posllu jer imam celi kamion argumenata.Ali drugom prilikom
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 01:28 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Zveckanje oruzjem ... Kontrolirano zveckanje oruzhjem za skupljanje politickih poena.Njihov komandant je poznat.Zatvori se komandant i vojnici idu kucama.Veoma prosto.Koji panter koji bakrac.Samo oni nisu svesni da moze da im se desi da to kontrolirano zveckanje izadje kontroli i da postane anarhija i nekontrolirano zveckanje.Oni misle da prave pritisak natou i grckoj.Primite nas u nato jer odosmo postadosmo ballkanski ISIS ili realna velika allbanija ali ce se oni zajebati.babo ce da reaguje i odmah ce da kaze nema odvajanja ali moze federalizacija.A mi mora da slusamo jenkije i kako ce oni reci tako ce biti.Makedonci ovim gllupostima mnogo ce izgubiti.Zna babo sve sta oni reziraju
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 02:11 |
|
|
Pa ti si i potegao ovu temu oko juga Srbije (pominjanjem nekakvog cjepanja teritorije), pa sam se ja nadovezao na nju. Ja ti kazem da zanemarivanja ni oprema jednoj nacionalnoj manjini u Srbiji nema. Od svih drzava u okruzenju Srbija je najmultietnicnija zajednica - to je cinjenica. Sporadicnih incidenata ce uvjek biti, jer budala nikad ne fali. O Makedoniji sam svoj stav vec rekao - decentralizacija. Skoplje kao administrativni centar i jos jedno 4 oblasti, koje ce imati tzv. samostalnu ekonomsku politiku (naravno u okvirima Makedonije). Shvatam frustracije oko ekonomije -pa ima to i Srbija sa Vojvodinom (iako je u Vojvodini 3/4 Srba). Skoro je neko na ovom forumu potegnuo temu o ekonomskom bescarinskom savezu Balkana. Ja mislim da je i to dobra osnova, ali jebi ga: kad to kazem ispadoh domaci izdajnik. Ali uporno pominjanje da ces npr. uzeti dio Grcke, Makedonije, Srbije i Crne Gore - uopste nije dobar potez, jer mozda si danas demografski jak, ali zapitaj se da li ces to biti dovjeka(???). U tihoj prepirci sam sa jos jednim Albancem (izvesni Tomaj iz Drenice - upoznali se licno u Baru i naravno svadjali oko Kosova :) , ali mi je ipak poslao paket Peckog piva posle svega) - svi ste isti sem njegovog oca. Svi pricate o nekakvoj Prirodnoj Albaniji. Imamo makar 4 primjera u okruzenju sa slicnim ciljevima - i Koji je uspjeo? Stavi prst na celo.
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 02:17 |
|
|
@sokoli Da li je po tebi ona demografska mapa Makedonije (autor Vladimir Varjacic) realna ili nije? Sta bi po tebi obuhvatala ta tzv federalna jedinica u okviru Makedonije? Ako bi prihvatili Makedonci to - sta bi po tebi maksimalno dopustili sto se tice te jedinice (teritorijalno i nadleznosti)? Kako bi se zvala?
|
|
Vrh |
|
|
Divanjol
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 11:00 |
|
|
smeje se sokoli volkovima i tigima ali dobro zna kako su morali amerikanci da ga spašavaju iz aračinova kad su im ti isti v & t uz pomoć iskusnih ratnika sa KOsova ušli u glavni štab. O tome ko je kako prolazio pre 100 godina u sukobima na tom području dobro je znano, dopremali su snage iz Albanije ali je srpski vojnik sve to počistio i postavio granice današnje Makedonije O podeli Makedonije se sve više priča ali se nikako ne mogu naći oko Skoplja i Ohrida pošto se mokedonskim Albancima ne sviđa da ostanu bez ta dva najača grada u MKD a bez njih Makedonci kao i da ne postoje
_________________ Braća su se vratila na Krim daće bog i mi ćemo na Bistricu i Drim
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 21:00 |
|
|
Divanjol je napisao/la: smeje se sokoli volkovima i tigima ali dobro zna kako su morali amerikanci da ga spašavaju iz aračinova kad su im ti isti v & t uz pomoć iskusnih ratnika sa KOsova ušli u glavni štab. O tome ko je kako prolazio pre 100 godina u sukobima na tom području dobro je znano, dopremali su snage iz Albanije ali je srpski vojnik sve to počistio i postavio granice današnje Makedonije O podeli Makedonije se sve više priča ali se nikako ne mogu naći oko Skoplja i Ohrida pošto se mokedonskim Albancima ne sviđa da ostanu bez ta dva najača grada u MKD a bez njih Makedonci kao i da ne postoje Ha ha ha ha divanjol prijatelju ti si u zabludi.Amerikanci su spasavali makedoniju u tim trenucima.Divanjol haracinovo je jedno sello u blizini skoplja.Cijella makedonska armija i policija napadallo to sello u koje su se nalazile 300 vojnika UCK.napadalla je teshka altilerija, haubice 150 mm minobacaci od 120 mm.helikopteri mi24 pa cak su angazirali i suhoje sa ukrainskim posadama. makedonska drzava je trazila 48 sati dozvole da zauzme haracinovo.Nato i usa su joj udovolili.Ne 48 sati nego su prosle 96 sati i nase jedinice su izdrzale napade cak i uhvatili te takozvane salunske specijallce u klopku izmedju hristijanskog i muslimanskog groblja u haracinovo.ja sam bio spreman sa mojom jedinicom da napadam vodno sa jugozapada dok iz radushe pocelo je da se gadja skoplje sa zarobljenim bugarskim tenkovima t55. Amerikanci su spasavali u tom momentu makedoniju i same sebe. Slike gorenja sella haracinovo pocele su ici u eter.Muslimanske brade iz celog sveta su pocele da se spremaju za sveti rat u makedoniju.To nije odgovarallo ni amerima ni zapadu.Nisu zeleli desni islamski exstrem u makedoniju. Jos uz to trebali su njihovu municiju (koja jos nije i nijednom ratu upotrebljeno) koju smo prosvercovali iz vojne baze u kelnu.Ta sitna municija za zabice i rucne topove sa ogromnu razornu moc bi u roku od polla sata potaklla makedonske policajce u vratolloman bijeg.pallo bi skoplje u roku nedelju dana.Tako da ameri su spasili makedoniju od raspada.Spasili ballkan od navale raznih talibanaca koji bi slobodno usli u makedoniju preko allbanije i od kojih bi imalla stetu cela regija a najmnogo vi srbi.(znaci jenki su i vas spasavali ali vi ste nebllagodarna nacija) Vidjeli smo njihovu moc.Oni su jaki jedino ako su stokratno nadmocni.Kada imaju sve a ti imas prazne ruke.To je to divanjol.
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 21:17 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: @sokoli Da li je po tebi ona demografska mapa Makedonije (autor Vladimir Varjacic) realna ili nije? Sta bi po tebi obuhvatala ta tzv federalna jedinica u okviru Makedonije? Ako bi prihvatili Makedonci to - sta bi po tebi maksimalno dopustili sto se tice te jedinice (teritorijalno i nadleznosti)? Kako bi se zvala? ne prijatelju nema nikakve sanse o podjeli.Nama ne odgovara podjela i nece je biti.Trenutno su u evropi integrallni procesi a ne nekakve derivacije.Problem je u razlikama medju ta dva naroda.Mi zhelimo evropu preko allbanije crne gore hrvatske sllovenije sve do brisella.Dok makedonci zele moskvu tranzitno preko srbije.danas podella makedonije sa polla kumanova mali deo skoplja tetovo gostivar debar i struga nama ne odgovara.TO JE 15% teritorija makedonije dok nas ima oko 35%.Bitolj je etnicki ciscen a tamo je odrzan kongres allbanske azbuke.Ako hoces te teritorije ondak trebas napraviti etnicko ciscenje, znaci da ubijam makedonce iz svih tih gradova.Jebem ti onu tvorevinu koja ce biti moja drzava a ce da se podigne na grobovima ne albanaca.Nas je interes da makedonija ostane kakva jeste.Broj opstina da se smanji na one prije neovisnosti makedonije.Budzet da se podeli na osnovu toga koliko koja opstina ulaze u taj budzet.Ako albanci ne placaju poreze nek im propadne obshtina.Obshtine zapadne makedonije slabo ucestvuju u porez na zaradu.Ali zato nase obshtine pune 65% ddv u makedoniju.Sta znaci to? nema zaposljenih nema pllata nema zarade nema poreza.Ali zato nas novac iz inostranstva puni drzavnu kasu, puni devizne rezerve i nagomiljava DDV koji u makedoniju iznosi 19%.Znaci trazimo nas deo u ddv.Slobodna upotreba mog jezika i simbola i prije svega da se prekine sa tim muckama nasledjene od bivshe jugoslavije od strane makedonske tajne sluzhbe. A budi siguran da se kuva trenutno nesto veoma veliko a mozda ce veoma brzo da bude rata.
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 21:39 |
|
|
sokoli je napisao/la: boksnamnik je napisao/la: @sokoli Da li je po tebi ona demografska mapa Makedonije (autor Vladimir Varjacic) realna ili nije? Sta bi po tebi obuhvatala ta tzv federalna jedinica u okviru Makedonije? Ako bi prihvatili Makedonci to - sta bi po tebi maksimalno dopustili sto se tice te jedinice (teritorijalno i nadleznosti)? Kako bi se zvala? ne prijatelju nema nikakve sanse o podjeli.Nama ne odgovara podjela i nece je biti.Trenutno su u evropi integrallni procesi a ne nekakve derivacije.Problem je u razlikama medju ta dva naroda.Mi zhelimo evropu preko allbanije crne gore hrvatske sllovenije sve do brisella.Dok makedonci zele moskvu tranzitno preko srbije.danas podella makedonije sa polla kumanova mali deo skoplja tetovo gostivar debar i struga nama ne odgovara.TO JE 15% teritorija makedonije dok nas ima oko 35%.Bitolj je etnicki ciscen a tamo je odrzan kongres allbanske azbuke.Ako hoces te teritorije ondak trebas napraviti etnicko ciscenje, znaci da ubijam makedonce iz svih tih gradova.Jebem ti onu tvorevinu koja ce biti moja drzava a ce da se podigne na grobovima ne albanaca.Nas je interes da makedonija ostane kakva jeste.Broj opstina da se smanji na one prije neovisnosti makedonije.Budzet da se podeli na osnovu toga koliko koja opstina ulaze u taj budzet.Ako albanci ne placaju poreze nek im propadne obshtina.Obshtine zapadne makedonije slabo ucestvuju u porez na zaradu.Ali zato nase obshtine pune 65% ddv u makedoniju.Sta znaci to? nema zaposljenih nema pllata nema zarade nema poreza.Ali zato nas novac iz inostranstva puni drzavnu kasu, puni devizne rezerve i nagomiljava DDV koji u makedoniju iznosi 19%.Znaci trazimo nas deo u ddv.Slobodna upotreba mog jezika i simbola i prije svega da se prekine sa tim muckama nasledjene od bivshe jugoslavije od strane makedonske tajne sluzhbe. A budi siguran da se kuva trenutno nesto veoma veliko a mozda ce veoma brzo da bude rata. Vidim i ja da se nesto sprema. Ali, ako bude rata tvoja teorija pada u vodu. Doci ce do podele gdje stranci nece dati podelu Skoplja kao glavnog grada Makedonije. Bilo bi nesto npr. zapadno od Ohrida, Kiceva I Skoplja (Poloska oblast i dio Jugozapadne oblasti). Mozda je to i cilj Makedonaca.
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 23:20 |
|
|
UČK napala zgradu Vlade MakedonijeIZVOR: BETA Skoplje -- Oslobodilačka narodna armija, poznata i kao makedonska UČK, preuzela je odgovornost za raketiranje zgrade Vlade Makedonije u Skoplju 28. oktobra. U obaveštenju poslatom elektronskom poštom, koje je potpisao do sada javnosti nepoznat "Kuštrimi", navodi se da je raketni napad na zgradu makedonske Vlade izvela elitna jedinica ONA "Hasan Priština", sa "specijalnom brigom da ne budu ugroženi životi ljudi u zgradi". U saopštenju koje je objavila televizija Alsat M navodi se i da je u koordinisanoj akciji jedinica "Hasan Priština" 28. oktobra meta napada trebalo da bude, osim zgrade Vlade i suda, i policijska stanica u Skoplju ali da se od toga odustalo da ne bi bilo ljudskih žrtava. Kao razlog za napad ONA u saopštenju navodi "nezadovoljstvo sprovođenjem šovinističke politike Vlade prema Albancima i neispunjavanje okvirnog Ohridskog sporazuma", po kome je 2001. godine, nakon sukoba sa makedonskim snagama bezbednosti, ONA razoružana. U saopštenju se takođe navodi da "Albanci u Makedoniji preživljavaju 'Kristalnu noć' zbog terora makedonske šovinističke Vlade koji svakodnevno ugrožava albanske porodice", a povodom toga pozvana je i međunarodna zajednica ali i albanski političari, posebno oni koji učestvuju u radu Vlade, da reaguju. Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova još se nije zvanično oglasilo povodom toga ko je mogući počinilac incidenta u kome je sa dva projektila raketnim bacačem pogođena zgrada makedonske Vlade. U noći 28. oktobra od 20.30 do 21.00 časa raketnim bacačem gađana je zgrada Vlade Makedonije, pri čemu je jedan projektil završio na krovnoj konstrukciji a drugi na drugom spratu objekta u kome u tom trenutku nije bilo nikoga. U sličnom napadu 2007. godine dva projektila koja su tada ispaljena završila su pored zgrade makedonske Vlade, dok počinioci i motivi tog incidenta nikada nisu otkriveni. Oslobodilačka narodna armija (ONA), poznata i kao makedonska UČK, sukobila se u toku 2001. godine sa makedonskim snagama bezbednosti a oružani konflikt na teritoriji Makedonije završio se potpisivanjem Ohridskog okvirnog sporazuma prema kome su Albanci u Makedoniji dobili veću autonomiju kao i učešće u republičkoj vlasti. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=921393
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 23:23 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: sokoli je napisao/la: ne prijatelju nema nikakve sanse o podjeli.Nama ne odgovara podjela i nece je biti.Trenutno su u evropi integrallni procesi a ne nekakve derivacije.Problem je u razlikama medju ta dva naroda.Mi zhelimo evropu preko allbanije crne gore hrvatske sllovenije sve do brisella.Dok makedonci zele moskvu tranzitno preko srbije.danas podella makedonije sa polla kumanova mali deo skoplja tetovo gostivar debar i struga nama ne odgovara.TO JE 15% teritorija makedonije dok nas ima oko 35%.Bitolj je etnicki ciscen a tamo je odrzan kongres allbanske azbuke.Ako hoces te teritorije ondak trebas napraviti etnicko ciscenje, znaci da ubijam makedonce iz svih tih gradova.Jebem ti onu tvorevinu koja ce biti moja drzava a ce da se podigne na grobovima ne albanaca.Nas je interes da makedonija ostane kakva jeste.Broj opstina da se smanji na one prije neovisnosti makedonije.Budzet da se podeli na osnovu toga koliko koja opstina ulaze u taj budzet.Ako albanci ne placaju poreze nek im propadne obshtina.Obshtine zapadne makedonije slabo ucestvuju u porez na zaradu.Ali zato nase obshtine pune 65% ddv u makedoniju.Sta znaci to? nema zaposljenih nema pllata nema zarade nema poreza.Ali zato nas novac iz inostranstva puni drzavnu kasu, puni devizne rezerve i nagomiljava DDV koji u makedoniju iznosi 19%.Znaci trazimo nas deo u ddv.Slobodna upotreba mog jezika i simbola i prije svega da se prekine sa tim muckama nasledjene od bivshe jugoslavije od strane makedonske tajne sluzhbe. A budi siguran da se kuva trenutno nesto veoma veliko a mozda ce veoma brzo da bude rata.
Vidim i ja da se nesto sprema. Ali, ako bude rata tvoja teorija pada u vodu. Doci ce do podele gdje stranci nece dati podelu Skoplja kao glavnog grada Makedonije. Bilo bi nesto npr. zapadno od Ohrida, Kiceva I Skoplja (Poloska oblast i dio Jugozapadne oblasti). Mozda je to i cilj Makedonaca. Da to je njihov cilj ali mi cemo sigurno izbeci tu klopku.Ako mi ne uzvracamo oni ce morati da vrse jos jaci pritisak tako da ces imati ballkanski apartheid.E kad dobijes naklonost sveta jer naklonost sveta je uvijek na stranu sllabijeg e onda ce biti batina.A da se nesto sprema evo neke clanke koje danas obiljavaju makscenu sa albanskog gledishta.naj interesno je gledanje drushtva besa koji mole da se ne obelodani Bomba makedonske opozicije.Naime vodja makedonskih socijal demokrata je najavio da poseduje dovoljno materijalla da poziciju naterra za 24 casa da se povuce iz parllamenta i svi redom da podnesu ostavke. Naime clanovi bese pa imaju saznanja da je ta bomba zaeva u stvari argument da je vllada makedonije pllanirao i izveo masakar na smiljkovskom jezeru. Ako se to dozna i argumentuje ondak ko ce da smiri allbance koji ce da eksplodiraju kao tnt i da ce da sruse polla makedonije.evo link pa koristi gogle translator dalje. http://almakos.com/lajme/maqedoni/65111 ... nstra.htmlPolicija uhapsila gradjanina kristijan s. iz naselbe cento kod skoplja.On je optuzhen da je ispiso grafite GRI sta znaci garda republike iliride.Isti je uhvacen kako na jednom jarbolu na kome je bilo zname makedonije postavio crnu zastavu koja asocira ISIS. http://almakos.com/lajme/maqedoni/65120 ... ri-se.htmlKomandant uçk koji je vodio jedinice u bitci koda haracinova optuzuje: garda republike iliride sluzi da bi opravdala teror sase mijalkova i makedonske policije sprema albancima, dok se politicki lider republike iliride strogo distancira od te nekakvih gardi i ljudi u maskama sa oruzjemu rukama http://almakos.com/lajme/maqedoni/65120 ... ri-se.html
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 07 stu 2014, 23:45 |
|
|
@sokoli Cekaj, po tebi je sve ovo teorija zavjere Makedonskih tajnih sluzbi? Mislis da Makedonci namjerno kreiraju ovakvu atmosveru, a da niko drugi nema umjesanih prstiju u ove dogadjaje? Boga mi, sokoli, ima tu i drugih koji pecaju u mutnoj vodi.
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 09 stu 2014, 13:30 |
|
|
POZADINA ALBANSKOG NAPADA: Na pomolu početak destabilizacije Makedonije?skoplje makedonija2244_4380 Makedonski mediji su objavili 7.11. saopštenje albanske tzv. “Oslobodilačke Narodne Armije” u kojemu ona preuzima potpunu odgovornost za napad na makedonsku Vladu 28 oktobar 2014 godine. U napadu su ispaljena dva projektila nepoznatog kalibra, koji su pogodili i oštetili skupocenu baroknu fasadu Vlade, dok se u javnosti špekuliše da su projektili ispaljeni iz ručnog bacača granata hrvatske proizvodnje, kalibra 40mm. U saopštenju koje je stiglo na adresu albanske TV kuće u Makedoniji, istaknuti su simboli tzv. “ONA”, ista ona “armija” koja je 2001. godine započela rat sa ciljem otcepljenja deo teritorije Republike Makedonije. “Garda Iliride” pretila u Tetovu U nedelju je evidentiran slučaj da su nepoznate osobe u crnim uniformama, ali bez obeležja, pretile zaposlenima u Vodovodu u Tetovu, a potom ih legitimisale, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Makedonije Zemri Ćamili. - Oni se nisu predstavili kao pripadnici nekakve garde, kao što se spekulisalo da su članovi “garde Iliride” – rekao je Ćamili i dodao da MUP preuzima sve bezbednosne mere u skladu sa zakonom. - Nastavićemo da prikupljamo informacije i da pratimo situaciju. Sa policijskog aspekta, situacija nije uznemirujuća – naglasio je Ćamili. Pre četiri dana, Skopljanac K. S. je u MUP-u prijavio da su ga napali i legitimisali “policajci Iliride”, ali je kasnije priznao da je celu priču – izmislio, verovatno pod utiskom saopštenja takozvane garde “Republike Iliride” da će njihovi “policajci” patrolirati u svim gradovima i mestima koji pripadaju Albancima u “Republici Ilirida” sve dok njihova platforma ne uđe u ženevsku konvenciju. Pre dva meseca, bivši poslanik Nevzat Halili i komadant “garde” Hamdi Ndrecaj – Panteri u centru Skoplja su proglasili “Republiku Iliridu”. (Vesti on lajn) U saopštenju se navodi: “28.10., u periodu 20:30-21:00 sati, specijalne jedinice ‘Hasan Priština’ izvele su koordinirani napad na zgradu Vlade, Suda, a u planu je bio i napad na jednu policijsku stanicu u Skoplju. Napad na policijsku stanicu u Skoplju se nije dogodio, kako ne bi došlo do ljudskih žrtava. “Nadalje, kaže se kako “Ohridski okvirni sporazum se nije realizovao, već je on toliko pogoršan, da gore ne može ni biti.” ”Odugovlačenje njegovog sprovođenja, pristup šovinističke vlade, zadire čak i u albanske porodice, svuda i uvek, na ulicama, u školama. Monitirani slučajevi, grupe huligana organizovane od strane državnih institucija, zlostavljaju albanske porodice i albansku decu. Neka albanski politički faktor, posebno oni u Vladi, sagledaju bednu situaciju Albanaca u Makedoniji. Šovinistička vlada Makedonije svakodnevno stremi ka Rusiji, po srpskom receptu. Albanci to ne žele. Evroatlantske integracije vode ka prosperitetu. Mi želimo, kao što delimo zajedničku sudbinu, deliti i iste mogućnosti i slobode “ističe se u saopštenju tzv.” ONA “koje je potpisano od izvesnog Kuštrimija. Takođe, u saopštenju pozivaju i međunarodnu zajednicu na rešavanje ovih problema. Što se argumenata napisanih u saopštenju tiče, makedonska javnost ih ocenjuje smešnim, ponajviše zbog činjenice da je upravo albanska etnička zajednica odnosno albanska manjina ta koja ima izuzetno velika prava u pogledu građanskih prava, ali i privilegija pri zapošljavanju u javnim institucijama, gde se, po pravilu, traži proporcionalna zastupljenost zaposlenih svih etničkih zajednica. Istina je da međuetnički odnosi u zemlji, pre svega između Makedonaca i Albanaca nisu na zavidnom nivou, te su u stalnoj napetosti, ali navodi da su makedonski Albanci potlačeni i zlostavljani, su u najmanju ruku ironični. Zanimljiv je pokušaj ponovnog oživljavanja duhova iz prošlosti, kada su 2001. godine iz tzv. “ONA” na isti način slali svoja saopštenja u medije, i na taj način preuzimajući odgovornost za napade na organe bezbednosti, a na to navodi i činjenica da su organi tzv. “Republike Ilirida” objavili kako će njihova “garda” patrolirati u mestima gde se protežu “njene granice”. Simptomatično je da su se baš juče pojavili ljudi naoružani automatskim puškama, bez oznaka na svojim crnim uniformama koji su zaustavili radnike, koji su radili na postavljanju vodovodne cevi u blizini Tetova, te im naredili da bagerom oštete cev, te su se nakon toga udaljili. Upravo su albanske grupe huligana oni koji prave nerede po autobusima gde prebijaju makedonske učenike. Takvu situaciju smo imali juče, gde je troje maloletnih dečaka makedonske nacionalnosti brutalno pretučeno od deset huligana, Albanaca. Scenariji, gotovo identični onima na početku krize 2001 godine. Slučajno ili ne, ostaje za videti. Makedonska Vlada je de-jure i de-fakto u procesu evroatlantske integracije, a nikakvo zbližavanje po tom pitanju sa Rusijom nije ni na vidiku. Na ekonomskom planu, izgradnja Južnog toka, i deo koji se završava u Makedoniji je od vitalnog interesa svih građana Republike Makedonije, stoga nije jasno na koji način su Albanci ugroženi, kada će i oni, kao i svi ostali, imati durogoračnu korist od istog. Jedno je jasno, a to je da oni koji podržavaju i slažu se sa proglašavanjem tzv “Republike Ilirida” u granicama Republike Makedonije od pre dva meseca, pretnjama tzv. “komandanata”, pozive na federalizaciju, gotovo svakodnevnim fizičkim napadima na nedužnu decu od strane huligana, napadima na državne institucije, sami sebi grade negativan imidž u regionu i šire, prikazujući sebe kao večne žrtve raznih režima. Pitanja koje ovih dana postavlja makedonski narod jesu, da li neko pokušava Makedoniju da gurne u još jedan rat, i ko pokušava da sabotira i onako tešku evroatlantsku integraciju, pa se svesno narušava krhki suživot? Odgovori na ova pitanja se očekuju od nadležnih institucija koje moraju stati na kraj ovakvim pretnjama radikalnih Albanaca koje narušavaju ustavni poredak, i ugrožavaju javni red i mir u zemlji. (Advance – Boris Nikolevski) http://srbin.info/2014/11/08/pozadina-a ... akedonije/
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 09 stu 2014, 15:56 |
|
|
Makedonski mediji ne postoje.To se sad zove grujomediji.Opozicione medije su zatvorene sa tenkovima.jedino funksionise falanga mirka velinovska (jukuzuna)- dragan pavlovic-latas (sin udbe janackovica)-milenko nedelkovski (teski robijash za teshke kradje) to sacinjavaju trenutno makedonsko novinarstvo.Sve ostalo je fizicki likvidirano-zatvoreno dugom robijom. Za neke koji si izvan makedonije objavljene su medjunarodne poternice da se oni usutkaju.Privatni portali i forumi gde je proticala neka informacija sillom su zatvoreni.Zato EU permanentno salje signale da makedonska drzava prelazi u jednu fazu diktature i jednoumlja
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|