|
|
Stranica: 537/1375.
|
[ 34356 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 17 ruj 2014, 15:11 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22272 Lokacija: među zvijezdama
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 17 ruj 2014, 15:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa kad je sve to tako što onda podrugljivo govorite kako smo nacionalno neosviješteni kao Bošnjaci bili godinama?
Dakle do sedamdesetih nismo imali izbora. Sarajka, ubavo devojče, izbor uvek postoji. Tako je od Stvoritelja, da uvek možeš da biraš. Sad, da li biraš između dobrog i još boljeg ili lošeg ili još lošijeg, kako ti se zalomi... ali izbor uvek postoji kad se nešto bira ili odlučuje. Nekima se međutim ne dopada to što je na meniju pa cmizdre da su gladni...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 17 ruj 2014, 15:23 |
|
|
 Ima i toga Hunter. Slazem se..
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 17 ruj 2014, 15:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47844 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ustav SFRJ nije imao pojam nacionalna manjina, nego narod i narodnost.
U SFRJ su status ‘naroda’ imali pripadnici onih naroda čije su nacionalne države bile u njezinu sastavu. Riječ je bila o Srbima, Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Crnogorcima i Muslimanima. Prema tome su i Makedonci, i Slovenci, i Muslimani i Crnogorci imali u SR Hrvatskoj, kao i u svim drugim saveznim republikama status naroda, bez obzira na svoju brojnost, tradicionalnu prisutnost i slično.
Pripadnici svih ostalih naroda, čije su matične nacionalne države bile izvan sastava SFRJ, imali su status ‘narodnosti’, također bez obzira na broj i druge značajke. Obzirom da je pet republika istovremeno bilo nacionalnim državama nekoga od naroda u SFRJ, a da je BiH bila ustavno definirana kao tronarodna država (država Muslimana, Hrvata i Srba)
Pojam ‘manjina’ uveden je tek Ustavom RH od 22. prosinca 1990. godine. Izvorišne osnove toga ustava govore o RH kao ‘nacionalnoj državi hrvatskoga naroda’, što je identično formulaciji iz Ustava SRH iz 1974. godine. U nastavku te formulacije stoji i to da je RH ‘država pripadnika inih naroda i manjina, koji su njezini državljani.
Srbima je onda po tome jedino smetalo što su uz njih spomenuti i Muslimani, Slovenci, Česi, Mađari itd. U članku 15. stoji da su u RH ‘ravnopravni (…) pripadnici svih naroda i manjina’, a svima njima jamči se ‘sloboda izražavanja narodnosne pripadnosti, slobodno služenje svojim jezikom i pismom i kulturna autonomija.’
Da do 70. se muslimani mogu samo izjasniti kao Srbi, Hrvati, Jugosloveni ili neopredjeljeni. Od 70. se mogu izjasniti kako žele pretežno se izjašnjavaju kao Muslimani iako se mogu izjasniti i kao Bošnjaci, Bosanci itd.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 17 ruj 2014, 15:39 |
|
|
|
RH je bila republika u okviru SFRJ. Kad je proglašena nacionalnom drzavom HR naroda logično je da se status Srba u okviru nacionalne drzave promijenio. Jer nisu bili dio SFRJ.
U SFRJ taj ustav je imao logike no u samostalnom HR drzavi Srbi su automatski postali nacionalna manjina.
Tako ja kontam. Ispravite..
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 17 ruj 2014, 19:22 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: RH je bila republika u okviru SFRJ. Kad je proglašena nacionalnom drzavom HR naroda logično je da se status Srba u okviru nacionalne drzave promijenio. Jer nisu bili dio SFRJ.
U SFRJ taj ustav je imao logike no u samostalnom HR drzavi Srbi su automatski postali nacionalna manjina.
Tako ja kontam. Ispravite.. Таčno, ali Bosna i Hercegovina jedino ima poseban ustav koji negira bilo kakvu budućnost te kvazi države. Ničija i svačija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 04:52 |
|
|
Whiteone je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: RH je bila republika u okviru SFRJ. Kad je proglašena nacionalnom drzavom HR naroda logično je da se status Srba u okviru nacionalne drzave promijenio. Jer nisu bili dio SFRJ.
Tako ja kontam. Ispravite.. Таčno, ali Bosna i Hercegovina jedino ima poseban ustav koji negira bilo kakvu budućnost te kvazi države. Ničija i svačija. Pripada valjda onima koji su sudbinski i emotivno vezani za nju, tu je etnička ekskluzivnost u drugom planu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 13:01 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: http://www.dnevno.hr/kolumne/ante-nazor/76778-laz-je-da-tudman-izbacio-srbe-iz-ustava.html
I da postoji razlika u ustavu devedesetih i prije devedesetih.
Iako su na prvom mjestu Srbi su nacionalna manjina? Kolumnista se malo pravi mutav... bukvalise, da bi izbegao sustinu tog pitanja... Nista novo...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 21:02 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Hunter je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Таčno, ali Bosna i Hercegovina jedino ima poseban ustav koji negira bilo kakvu budućnost te kvazi države. Ničija i svačija. Pripada valjda onima koji su sudbinski i emotivno vezani za nju, tu je etnička ekskluzivnost u drugom planu. Hhahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhahahahhahahahahahahhahahahahahahhahaahha Sudbina i emocije ... samo se vi maloturci vodite sudbinom i emocijama.  Biće bolje za nas. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 21:11 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Hunter je napisao/la: Pripada valjda onima koji su sudbinski i emotivno vezani za nju, tu je etnička ekskluzivnost u drugom planu. Hhahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhahahahhahahahahahahhahahahahahahhahaahha Sudbina i emocije ... samo se vi maloturci vodite sudbinom i emocijama.  Biće bolje za nas.  http://www.youtube.com/watch?v=xvJ0XZc6XKY
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 21:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25386 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Gledam Vučića u jednoj emisji na RTS-u. Mensečni da se emisija zove Oko. Jako dobar javni nastup.  Je li poznat kao demagog ili stvarno ima gard u realnoj politici? Ne pratim politiku u Srbiji mnogo, pa je moguće da sam pao na slatkorječivost. Sviđa mi se činjenica kako je prezentirao pomoć od poplave, gdje je država transparentno objavila ime, prezime i JMBG građanima, kojima je uplaćeno - uz naveden točan iznos uplate sredstava. Također, dobra činjenica da su počeli jači rezovi u administraciji i javnim poduzećima (što je isto dobro prezentirao u javnom nastupu), što SDP Hrvatske nije smio stisnuti muda i odraditi u Hrvatskoj u zadnje 3 godine. Zanmerit ćemo kozmetičke rezove rađene u Hrvatskoj.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 21:34 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
lider30 je napisao/la: Gledam Vučića u jednoj emisji na RTS-u. Mensečni da se emisija zove Oko. Jako dobar javni nastup.  Je li poznat kao demagog ili stvarno ima gard u realnoj politici? Ne pratim politiku u Srbiji mnogo, pa je moguće da sam pao na slatkorječivost. Sviđa mi se činjenica kako je prezentirao pomoć od poplave, gdje je država transparetno obajvila ime, prezime i JMBG građanima, kojima je uplaćeno uz iznos uplate sredstava. Također dobra činjenica da su počeli jači rezovi u admistraciji i javnim poduzećima (što je isto dobro prezentirao u javnom nastupu), što SDP Hrvatske nije smio stisnuti muda i odraditi u Hrvatskoj u zadnje 3 godine. Zanmerit ćemo kozmetičke rezove rađene u Hrvatskoj. Po svemu što je dosad pokazao radi se o srpskom Sanaderu. Te priče o rezovima su daleko od realnih, srpski javni dug galopira jače od hrvatskog u zadnjih godinu i nešto.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 21:53 |
|
|
lider30 je napisao/la: Gledam Vučića u jednoj emisji na RTS-u. Mensečni da se emisija zove Oko. Jako dobar javni nastup.  Je li poznat kao demagog ili stvarno ima gard u realnoj politici? Ne pratim politiku u Srbiji mnogo, pa je moguće da sam pao na slatkorječivost. Sviđa mi se činjenica kako je prezentirao pomoć od poplave, gdje je država transparentno objavila ime, prezime i JMBG građanima, kojima je uplaćeno - uz naveden točan iznos uplate sredstava. Također, dobra činjenica da su počeli jači rezovi u administraciji i javnim poduzećima (što je isto dobro prezentirao u javnom nastupu), što SDP Hrvatske nije smio stisnuti muda i odraditi u Hrvatskoj u zadnje 3 godine. Zanmerit ćemo kozmetičke rezove rađene u Hrvatskoj. Gledao sam ga malo... Dobro je bio spreman za emisiju, dosao je sa podacima koji mu brane pricu...nije mnogo hvatao na demagogiju i patetiku kako ume... Dal je to sve...nije, preskace koliko je on od 2012. zaposlio kadrova u javnim preduzecima, da ce morati i njima da da nogu u dupe ako hoce ozbiljne reforme, vadi se mnogo na predhodnu vlast zaobilazeci faktor ekonomske krize koji nas je i dobrim delom poterao u veliko zaduzivanje...i da ulogu u tome ima SPS koji mu je sad u vlasti... preskace i kakvi mu se sve mufljuzi provlace kroz stranku i vlast... Da se juce pojavio, dao bi mu sansu...znajuci ko je vec 20 godina... ne pushim mu pricu, ali i svestan sam da u ovom trenutku malo njih bi bilo bolji na funkciji na kojoj je sad...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 18 ruj 2014, 22:06 |
|
|
|
Pa Vučić je blago rečeno srpski nacionalista. No mislim da nije neki šalabajzer koji bi pokrao lovu stradalim u poplavama. Sigurna sam da će se u segmentima kad su takva pitanja te socijalna i ekonomska maksimalno angazirati. Mora mu se priznati i " preobrazba "kao uspjeh, kako je iz ortodoksnog četnika pretvorio se Evropi prihvatljivog političara.
To što mi privatno mislimo o njemu manje je vazno. No neke zasluge mu stoje kad je u pitanju Srbija i ljudi koji su mu ukazali povjerenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chat nick
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 01:28 |
|
|
Citat: Darth Vader Republika Srpska-moja drzava. Primećen član Re: Provokacija: Trodnevni šiptarski festival “Miredita” u Beogradu od 18. do 21. sep Dani Sarajeva u Beogradu. Dani Šiptara u Beogradu. Gej parada. I posle se čudite što kažemo da je Republika Srpska bastion srpstva i matica srpskog naroda. Valjate se po blatu i životinjskom izmetu sve zarad lažnog obećanja o boljem životu. Odvratno.Dno dna.Gađenje do nedodirljivosti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chat nick
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 01:33 |
|
|
lider30 je napisao/la: Gledam Vučića u jednoj emisji na RTS-u. Mensečni da se emisija zove Oko. Jako dobar javni nastup.  Je li poznat kao demagog ili stvarno ima gard u realnoj politici? Ne pratim politiku u Srbiji mnogo, pa je moguće da sam pao na slatkorječivost. Sviđa mi se činjenica kako je prezentirao pomoć od poplave, gdje je država transparentno objavila ime, prezime i JMBG građanima, kojima je uplaćeno - uz naveden točan iznos uplate sredstava. Također, dobra činjenica da su počeli jači rezovi u administraciji i javnim poduzećima (što je isto dobro prezentirao u javnom nastupu), što SDP Hrvatske nije smio stisnuti muda i odraditi u Hrvatskoj u zadnje 3 godine. Zanmerit ćemo kozmetičke rezove rađene u Hrvatskoj. Vučić je smeće,govno,izmet životinjski,gadina,nakaza,grobar srpskog naroda,pseto zaraženo,proliv,picousti,glista,majmunčina i"štakor". Eto sad znaš ko je i šta je vučić 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 05:17 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: ali i svestan sam da u ovom trenutku malo njih bi bilo bolji na funkciji na kojoj je sad...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 05:18 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa Vučić je blago rečeno srpski nacionalista.
A Mustafa Cerić je jezuita... pobogu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 08:59 |
|
|
|
Kakve veze ima Cerić sa picoustim?
Ova njegova kandidatura moze proći jedino kad na vrbi rodi grozdje.
A Srbeki su Vučiću dali ogromnu potporu.
Deklariranom četniku, na silu obrijanom za imidz koji mu treba kad je EU u pitanju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 13:28 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 15:39 |
|
|
Što kažete na sramotni antisemitski ispad grobara na jučerašnjoj utakmici. Doduše, čak je i dobra fora, no tome na stadionu mjesta nema. Kazna sigurno neće biti mala. 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 15:51 |
|
|
|
Pa i nije neka fora.
Da su barem smislili nešto duhovito, pa i ajde... Ovako su samo ispali budale...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 15:58 |
|
|
|
Fora je ok (zidovi je naziv za navijace t'hama) ali nije primjerena. U stvari u neku ruku i jeste Ali necemo o tome..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 16:02 |
|
|
volvoks je napisao/la: Što kažete na sramotni antisemitski ispad grobara na jučerašnjoj utakmici. Doduše, čak je i dobra fora, no tome na stadionu mjesta nema. Kazna sigurno neće biti mala.  Sa Jevrejima se ne isplati sprdati, mnogo košta a ume i da zaboli...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 19 ruj 2014, 17:07 |
|
|
|
Fora je debilna... da je antisemitizam, rekao bi da gamad treba kazniti što strožije, ali ovo je čisti idiotizam, pravi navijački mozak...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|