|
|
Stranica: 586/1375.
|
[ 34352 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 12:04 |
|
|
korrisnik je napisao/la: sokoli je napisao/la: Nema vishe parole kosovo je srbija.Od sad pa nadalje vazhi parolla ISTAMBULL JE SRBIJA.Pa da vide kleti turci da su digli ruku na delije.Digli ruku na neustrashive delije, necake neustarshivih careva i kraljeva svetoga nebeskoga naroda srpskoga. http://www.vestinet.rs/pogledi/verovali ... liona-srba9 Miliona Srba u Turskoj. Samo što nisu oni kakvi bi im pasali. E pa sigurno tih 9 miliona srba sa anadolije, kada je bilo predavanje u skoli za Cubrilovica,Garasanina, svi redom su pobjegli iz casa istorije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 12:11 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nema jerbo kod vas svako ima svog papu.
Ta konstatacija ti nije tacna! Patrijarh je samo prvi medju jednakima, dok je to u katolickoj crkvi drugacije. U pravu sam. Patrijarh je u svojoj zemlji Bog i batina a takvih je.. koliko? Sistem je napravljen bas zbog zelje za vlascu lokalnih crkvenih velikasa
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 12:16 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Nisi se ti dobro naspavo, sokole :). Znaci ako te neko tuce, onda si svjetska bruka. Bugari su tukli Grobare, sto me bas i ne dotice mnogo :). Ali ovo sa nozevima je preslo svaku mjeru. Ne generalizuj stvari, jer ako to uradis mnogo ces racionalnije razmisljati i neces imati toliko prerasuda koliko ih imas sada. Svi ti neredi koji su bili nisu bili u Srbiji vec "napolju". Prijatelju stvarno mislis da nisam dobro spavao? stvarno mislis da imam predrasuda prema srbima? Vjeruj mi da gresis.Ja vas poznajem u dusi.Ja vas poznajem i kako se ponasate kao pojedinci ili bolje receno kao individi a poznajem vas i kao grupa.Nego mene cudi zasto ne reagira na ove stvari srpska intelektualna elita.Zbog cega nema nikakve analize ili nekakve inicijative da se nesto uradi sa tim navijackim grupacijama.Kazes desavalo se to vani a ne u srbiju.Akteri su isti.Uvijek kad su sranja navijaca u pitanju tu su srbi. Sta se nozeva tice vi ste trebali to da znate da ce vam se to desiti.Engleska je silla.Njihovi navijaci su otisli u istambul napili se i poceli da skidaju gace i pokazuju dupe usred bijella dana.To se ne ukllapa sa njihovom kulturom i dobili su nozeve.A nozeve jer se dener kebap ne sece kalasnikovom nego nozem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 12:32 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 09:58 Postovi: 2333 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
|
Uzmi samo vijesti iz druge polovine ove godine. Ti zatvaras oci na drugim stranama, a gledas samo na Srbe. Imas nekoliko primjera: Incidenti povezani sa Srbima u Bugarskoj i Turskoj, zatim hrvatski navijaci, zatim madjarski i rumunski navijaci, ruski navijaci, danski navijaci, Poljaci i td. Jedno si u pravu, ali donekle. Srpska intelektualna elita je sprovela inicijativu, ali ona nije dovoljna, jer za to treba da se angazuje i srpska politicka elita. To su dvije razlicite stvari. Ako nisi upucen: po reciprocitetu, Delijama je trebao biti dodjeljen kontigent gostujucih karata. Cak sta vise, policija ih je sprovela do same dvorane gdje su i bili napadnuti. Pred samu utakmicu se nekako desilo da tih karata nema. Dovoljno je reci da je pokojni navijac uboden s ledja. Sta ti to govori?
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 12:39 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 09:58 Postovi: 2333 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Tulkas je napisao/la: boksnamnik je napisao/la: Ta konstatacija ti nije tacna! Patrijarh je samo prvi medju jednakima, dok je to u katolickoj crkvi drugacije.
U pravu sam. Patrijarh je u svojoj zemlji Bog i batina a takvih je.. koliko? Sistem je napravljen bas zbog zelje za vlascu lokalnih crkvenih velikasa Ne bih se ja slozio s stobom, ali postujem tvoj stav i ne zelim da ga mjenjam. Obican svestenik ima svoju teritoriju i nadleznost. Iznad njega postoji nekoliko stepenica do Patrijarha, koji nije na vrhu ljestvice (!!!). Na vrhu je, uzimam kao primjer SPC, Sveti Arhijerejski sinod, koji donosi odluke, a Patrijarh je duzan da ih sprovede (a sam On u sinodu ima jedan glas, kao i ostali clanovi). Sam izbor Patrijarha ti to pokazuje: predloze se trojica crkvenih velikodostojnika, od kojih se zrijebom dobija Patrijarh. Ako cemo pricati o sistemu koji gura u prvi plan velikase, onda mozemo postaviti to isto pitanje i za sve ostale sfere zivota i drustva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 13:47 |
|
|
|
Nemam ja nista protiv tog pravoslavnog sistema autokefalnosti. Samo naprijed. Samo smetaju mi stalna podmetanja glede Vatikana a tu prednjacite Vi Srbi. Pustite vi Vatikan i Papu. I Rastko je htio autokefalnost jer je volio vlast za sebe. Kao da je to tada zbog naroda cinio ili srpstva.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 13:56 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Neće postati prestolnica pravoslavne crkve jer u pravoslavlju ne postoji taj vatikansko-mekanski simbolizam. Carigrad će opet biti grčki a Sveta Sofija će opet biti crkva.  Sveta Sofija, freska Presveta Bogorodica sa Hristom u naručju. Tulkas je napisao/la: Nema jerbo kod vas svako ima svog papu. "Srpska pravoslavna crkva je AUTOKEFALNA. VASELJENSKI PATRIJARH U CARIGRADU ("majka svih crkava"), prvi počasni i proglašava autokefalnost neke nacionalne crkve pod uslovom da o tome postoji saglasnost drugih autokefalnih crkava."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:00 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Ne bih se ja slozio s stobom, ali postujem tvoj stav i ne zelim da ga mjenjam. Obican svestenik ima svoju teritoriju i nadleznost. Iznad njega postoji nekoliko stepenica do Patrijarha, koji nije na vrhu ljestvice (!!!). Na vrhu je, uzimam kao primjer SPC, Sveti Arhijerejski sinod, koji donosi odluke, a Patrijarh je duzan da ih sprovede (a sam On u sinodu ima jedan glas, kao i ostali clanovi). Sam izbor Patrijarha ti to pokazuje: predloze se trojica crkvenih velikodostojnika, od kojih se zrijebom dobija Patrijarh. Ako cemo pricati o sistemu koji gura u prvi plan velikase, onda mozemo postaviti to isto pitanje i za sve ostale sfere zivota i drustva.   Iz Pravoslavnog časopisa "Vera"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:21 |
|
|
|
Necemo valjda izmisljati toplu vodu. U hriscanstvu od postanka je celni covjek bio "prvi medju jednakima" sto je vrijedilo do 1054 kad katolici nisu vise mogli podnijeti takav sistem da budu jednaki sa drugima pa su se odvojili od jedinstvene hriscanske crkve, promijenili dogme i osnovali sebi novu katolicku crkvu. Kasnije su protestanti skuzili u sta su se uvalili pa su glavom bez obzira zbrisali iz te nove crkve u mnogobrojne protestantske crkve, koje ne priznaju papu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:26 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nemam ja nista protiv tog pravoslavnog sistema autokefalnosti. Samo naprijed. Samo smetaju mi stalna podmetanja glede Vatikana a tu prednjacite Vi Srbi. Pustite vi Vatikan i Papu. I Rastko je htio autokefalnost jer je volio vlast za sebe. Kao da je to tada zbog naroda cinio ili srpstva. Ta podmetanja idu od strane ljudi koji nisu dovoljno pametni ili se vode nekim svojim suludim idejama. Ne znam da li ti je poznato da je upravo SPC ponajvise odmakla od svih Istocnih crkava u pogledu dijaloga sa Vatikanom. Ne treba da se osvrces na pojedinacne ispade nekih svestenika (mada ima i visoko rangiranih) i vjerskih analiticara, vec da obratis paznju na zvanicmne stavove npr. SPC. Osnovna razmimoilazenja trenutno izmedju Vatikana i Istocnih crkava je u pogledu praktikovanja same vjere, a i glavni kamen spoticanja je pitanje Svetog trojstva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:32 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: .....a i glavni kamen spoticanja je pitanje Svetog trojstva. Pa kad su katolici napustali jedinstvenu crkvu promijenili su stavove o Svetom Trojstvu koje je jedinstvena crkva imala, a pravoslavci jos uvijek imaju.Ipak, katolici su duze imali isti stav o tome (do 1054) nego sto imaju ovaj sadasnji.Neka se vrate vjeri pradjedova i rijesen problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:35 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
BGabriel je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Neće postati prestolnica pravoslavne crkve jer u pravoslavlju ne postoji taj vatikansko-mekanski simbolizam. Carigrad će opet biti grčki a Sveta Sofija će opet biti crkva.  Sveta Sofija, freska Presveta Bogorodica sa Hristom u naručju. Tulkas je napisao/la: Nema jerbo kod vas svako ima svog papu. "Srpska pravoslavna crkva je AUTOKEFALNA. VASELJENSKI PATRIJARH U CARIGRADU ("majka svih crkava"), prvi počasni i proglašava autokefalnost neke nacionalne crkve pod uslovom da o tome postoji saglasnost drugih autokefalnih crkava."   Na desnoj strani Arapskim slovima piše Bog a na lijevoj Muhamed. 
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jesu li i to "ukrali muslimanima" ili bilo obrnuto ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:39 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Iz jednog carstva u drugo. Opet je nisu srušili i ostala je....
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:42 |
|
|
|
Ah da. Nešto nemaš volje "Inkviziciju" spominjati. Što vi Bošnjaci učite djecu u školskim knjigama. Kad musliman ukrade i okupira onda je to OK, kad ne-musliman ukrade i okupira onda je to veliko zlo i "islamofobija". Lijepo, pogotovo kad vam se djeca budu doma vraćala razbijenih glava jer će biti u sukobu sa svima drugima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:44 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: boksnamnik je napisao/la: .....a i glavni kamen spoticanja je pitanje Svetog trojstva. Pa kad su katolici napustali jedinstvenu crkvu promijenili su stavove o Svetom Trojstvu koje je jedinstvena crkva imala, a pravoslavci jos uvijek imaju.Ipak, katolici su duze imali isti stav o tome (do 1054) nego sto imaju ovaj sadasnji.Neka se vrate vjeri pradjedova i rijesen problem. Ne treba ni Pravoslavce ni Katolike nazivati tim imenom prije same 1054. godine, vec nakon toga. Ni nakon toga sigurno 100 godina nije doslo do prave diobe, vec se taj datum smatra zvanicnim pocetkom razmimoilazenja. Danas je situacija takva da su stavovi utvrdjeni na svim stranama i vrlo je tesko odstupiti od njih. Problem toga vremena je bio sto su veoma cesto crkvena i narodna vlast bili isto ili pak spletene u jedno. Pojedini vladari su koketirali ne tako rijetko sa objema Crkvama, kako bi se ucvrstili na vlasti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:44 |
|
|
|
Jel to tema. Srednji vijek šta su radili jedni drugima igrali domina ili osvajali. Kako je nastalo Rimsko carstvo. Kako su inače carstva nastajala i proširivala se? Eto ti pitanje. Gdje su predkršćanske bogomolje na tlu Europe, moralo je nešto biti od mnogobožaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 14:46 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Pa kad su katolici napustali jedinstvenu crkvu promijenili su stavove o Svetom Trojstvu koje je jedinstvena crkva imala, a pravoslavci jos uvijek imaju.Ipak, katolici su duze imali isti stav o tome (do 1054) nego sto imaju ovaj sadasnji.Neka se vrate vjeri pradjedova i rijesen problem. Ne treba ni Pravoslavce ni Katolike nazivati tim imenom prije same 1054. godine, vec nakon toga. Ni nakon toga sigurno 100 godina nije doslo do prave diobe, vec se taj datum smatra zvanicnim pocetkom razmimoilazenja. Danas je situacija takva da su stavovi utvrdjeni na svim stranama i vrlo je tesko odstupiti od njih. Problem toga vremena je bio sto su veoma cesto crkvena i narodna vlast bili isto ili pak spletene u jedno. Pojedini vladari su koketirali ne tako rijetko sa objema Crkvama, kako bi se ucvrstili na vlasti. Koncept Trojstva je naznačen na ekumenskom koncilu godine 325. u Nikeji kada se Isus Hrist definira kao druga Božja osoba (hipostaza), koja ima istu duhovnu supstancu kao Bog. Štaviše, sve do konzila u konstantinopolju 381. godine nije postojala formula jednog Boga koji egzistira u tri jednake ličnosti.[2] Eksperimentalne teorije su, međutim, bile predlagane u 3. veku.[3] Tek na Saboru u Konstantinopolju Sveti Duh je definisan kao božanstvo, pokraj Boga Oca i Boga Sina, koji zajedno tvore jednog Boga, čime je službeno uvedeno Trojstvo.[4] Stajalište različitih kršćanskih Crkava po pitanju Svetog Trojstva se bitno razlikuju, a koncept sa sobom donosi brojne teološke probleme, o kojima većina običnih vjernika najčešće ne razmišlja. Poznato je, na primjer, pitanje iz koje Božje osobe dolazi Sveti duh. Rimokatolička crkva uči da Sveti Duh proizlazi iz Oca i Sina, dok pravoslavne Crkve uče da Sveti Duh proizlazi samo iz Oca (vidi Filioque). Dio kršćanskih zajednica odbacuje koncept Trojstva.  A na Islamskoj vjeronauci se uči da su kršćani u Nikej 325 izmislili i ubacili Trojstvo i tako se rapodijelili na Sekte Kršćanstva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Blitz
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:00 |
|
|
Tulkas je napisao/la: boksnamnik je napisao/la: Ta konstatacija ti nije tacna! Patrijarh je samo prvi medju jednakima, dok je to u katolickoj crkvi drugacije.
U pravu sam. Patrijarh je u svojoj zemlji Bog i batina a takvih je.. koliko? Sistem je napravljen bas zbog zelje za vlascu lokalnih crkvenih velikasa Nikada nisam razmišljao o sistemu hijerarhije u katoličkom i pravoslavnom svetu, dok mi jedan Hrvat nije rekao kao on zavidi nama što imamo nacionalnu crkvu. Kaže, zamisli da nam sutra postave da Papa bude neki crnac sa širokim nosem.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:01 |
|
|
Ja cu ovde stati, jer je korrisnik poceo da me uci vjerovanju moje crkve  (naravno, da se malo nasalim). Korrisnice, kad budem trebao lomiti slavski kolac pozvacu i tebe kao velikog poznavaoca Hriscanstva, 19 decembra 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ahmo88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:03 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:04 |
|
|
|
Bošnjaci nemaju poglavara halife i odvojili su se od Hilafeta još od doba Austrugarske kad je i postojao neki hilafet, koji je nestao krajem 1 svjetskog rata. A što se tiče hijerarhije ide prema : imam džematski onda muftija pa tek poslije muftije ide reis, poslije reisa halifa. Ali u BiH glavni poglavar je reis-u- lema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ahmo88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:05 |
|
|
Blitz je napisao/la: Tulkas je napisao/la: U pravu sam. Patrijarh je u svojoj zemlji Bog i batina a takvih je.. koliko? Sistem je napravljen bas zbog zelje za vlascu lokalnih crkvenih velikasa
Nikada nisam razmišljao o sistemu hijerarhije u katoličkom i pravoslavnom svetu, dok mi jedan Hrvat nije rekao kao on zavidi nama što imamo nacionalnu crkvu. Kaže, zamisli da nam sutra postave da Papa bude neki crnac sa širokim nosem. Pa ti si cetnik!  Sto odmah ne rece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:09 |
|
|
ahmo88 je napisao/la:
Kao sto rekoh, spustili Turci jednom vise na zemlju i to je to.
Čini mi se da su Turci pobjegli sa Balkana, a vi se danas zahebavate sa RS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hunter
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 23 stu 2014, 15:18 |
|
|
Blitz je napisao/la: Tulkas je napisao/la: U pravu sam. Patrijarh je u svojoj zemlji Bog i batina a takvih je.. koliko? Sistem je napravljen bas zbog zelje za vlascu lokalnih crkvenih velikasa
Nikada nisam razmišljao o sistemu hijerarhije u katoličkom i pravoslavnom svetu, dok mi jedan Hrvat nije rekao kao on zavidi nama što imamo nacionalnu crkvu. Kaže, zamisli da nam sutra postave da Papa bude neki crnac sa širokim nosem. Svašta majka rodi...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|