|
|
Stranica: 837/1355.
|
[ 33866 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:07 |
|
|
weasel je napisao/la: Na moj komentar o stanju demokracije u Srbiji neki skrenu temu opet na 90-te, a mene se optužuje za trolanje... Vama fali demokratskog duha i uvažavanja sugovornika, vidite kako to ide kod nas, 11 kandidata na izborima i svi mogu laprdati dokle ih je volja. Demokracija kreće od osobne razine prema gore ne obrnuto. Upravo si ti bio taj koji je napiso da u Srbiji nije bilo demokratije od kraljeve diktature 1929. Ne da si skreno u 90-te,nego u 20-te prošlog vijeka.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:09 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Na moj komentar o stanju demokracije u Srbiji neki skrenu temu opet na 90-te, a mene se optužuje za trolanje... Vama fali demokratskog duha i uvažavanja sugovornika, vidite kako to ide kod nas, 11 kandidata na izborima i svi mogu laprdati dokle ih je volja. Demokracija kreće od osobne razine prema gore ne obrnuto. Upravo si ti bio taj koji je napiso da u Srbiji nije bilo demokratije od kraljeve diktature 1929. Ne da si skreno u 90-te,nego u 20-te prošlog vijeka. Tim komentarom sam samo htio naglasiti koliko dugo vi nemate tradiciju legalnih, legitimnih i poštenih izbora u Srbiji a ne skretati temu na 1920-te godine.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Samo ti nastavi da pišeš, ja ću nastaviti da te ne čitam, i svi srećni i zadovoljni. Njega kad čovjek čita koda sluša tv kalendar HTV.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:16 |
|
|
weasel je napisao/la: Tim komentarom sam samo htio naglasiti koliko dugo vi nemate tradiciju legalnih, legitimnih i poštenih izbora u Srbiji a ne skretati temu na 1920-te godine. Nisu ni Hrvati imali isti period tradiciju legalnih i poštenih izbora.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:23 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Tim komentarom sam samo htio naglasiti koliko dugo vi nemate tradiciju legalnih, legitimnih i poštenih izbora u Srbiji a ne skretati temu na 1920-te godine. Nisu ni Hrvati imali isti period tradiciju legalnih i poštenih izbora. Do 90-ih je isto bilo kao i u Srbiji. Od 90-ih do danas u Hrvatskoj postoji demokracija, nema autokrata i nema nedodirljivih. Vi u tom istom periodu od 90-ih do danas imate tek 10-tak godina neke demokracije između pada Miloševića i uspona Vučića. Jako loše zaista...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:26 |
|
|
weasel je napisao/la: Do 90-ih je isto bilo kao i u Srbiji. Od 90-ih do danas u Hrvatskoj postoji demokracija, nema autokrata i nema nedodirljivih. Vi u tom istom periodu od 90-ih do danas imate tek 10-tak godina neke demokracije između pada Miloševića i uspona Vučića. Jako loše zaista... Očigledno si zaboravio vrijeme vladavine Karamarka u HR,i na šta vam je u to vrijeme ličila politička scena u HR ?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:27 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nije nam prvi put da ljudi krenu za nekim poput Slobodana Miloševića. Pa to nam se i sad dešava. Kad i ovaj, kao Sloba, dovede stvari do nepodnošljivosti, onda će nekima doći u glavu sa izvesnog mesta. Nadam se će ljudi poput podrnja i Joea, što bezbolnije dočekati to vreme, a suprotna strana neka uživa u Vučićevom šarmu, režimu i blagostanju. Neće doveka, a ni dugo... Sloba je vaktile držao trećinu Hrvatske, 70% Bosne, čitavu Srbiju i CG. Za moje potrebe srpstva, sasvim dovoljno. Da je kojom prilikom imao podršku Rusije ili Kine, kao što ima Vučić, ostalo bi to još uvijek. Žuta *** su izgubila izlaz na more, iako nije postojao međunarodni pritisak na Srbiju u to vrijeme. A najradije bi se odrekli i Republike Srpske, vjerovatno jer ih vezuje za" devedesete" Sjetimo se kako je Republika Srpska, masovno gubila nadležnosti u tom periodu, jer je izostala podrška Srbije. Al ko vas ****. Ja svakako ne živim tamo. Nego mi zanimljivo : pojavi se jedan američki mediji i vi ko telad blejite i ponavljate šta tamo kažu . Šta ti je uticaj medija Nema tu nikave osnove da se tako brane Vučić i Sloba i napadaju žuti. Više je Sloba kriv za gubitak CG nego žuti. I ostalo ništa ne stoji. Ništa lično, ali to je jedan narativ proistekao iz šešelj-vučić-milošević populističke kulture. U njoj, pojedinac koji je usvoji, postavi sebi zadatak: kako ja da napadnem njih, i odbranim neku svoju izabranu poziciju po svaku cenu! A gde je u svemu tome država i narod - to je za tu vrstu populizma sporedno pitanje. Meni je jedna stvar u svemu tome neobjašnjiva. Vučić se na oltaru zakune da neće napustiti Šešelja, pa ga napusti! Kako je onda uopšte moguće da postoji čovek koji mu išta veruje?! Ili priča sve pohvalno o sebi, a ne dopušta nikome na nacionalnoj frekvenciji da kaže nešto što bi dozvolilo kritiku da se ta njegova samohvalisavost sagleda iz svih uglova? Kako je onda moguće da postoje ljudi koji mu veruju, bez potrebe da se to utvrdi kroz nekakav smislen dijalog? S obzirom na Vučićevo dokazano laganje, dokazano nedržanje sopstvene reči, s obzirom na strah od pitanja, najsmislenije je ne verovati mu ništa na reč. Šta god da kaže, ja mu s razlogom, prvo ne verujem. Kad optuži žute, kad optuži "američku tv", kad se pohvali, kad nešto obeća. Prvo mu ne veruješ, pa onda utvrđuješ da li je možda tačno. To bi bila nekakva logika, međutim, ljudi preuzimaju takvu matricu razmišljanja koju Vučić nameće, što je velika sramota za te ljude.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:30 |
|
|
Obraćaš se merhametli Legiji. I Aleksa, da li ti je čudno što se tvoj stavovi poklapaju sa lasičinim?
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:32 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Do 90-ih je isto bilo kao i u Srbiji. Od 90-ih do danas u Hrvatskoj postoji demokracija, nema autokrata i nema nedodirljivih. Vi u tom istom periodu od 90-ih do danas imate tek 10-tak godina neke demokracije između pada Miloševića i uspona Vučića. Jako loše zaista... Očigledno si zaboravio vrijeme vladavine Karamarka u HR,i na šta vam je u to vrijeme ličila politička scena u HR ? Tema ste vi Srbi ali kad se dotičemo već Karamarka, jel to misliš na onog koji je 6 mjeseci imao vladu kojom nije vladao već je glavni bio lik koji jedva zna Hrvatski jezik. Kao da čovjek bio diktator a ne najobičniji predsjednik jedne stranke.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:39 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Obraćaš se merhametli Legiji. I Aleksa, da li ti je čudno što se tvoj stavovi poklapaju sa lasičinim? Nisam ispratio lasičine stavove, ali moji stavovi se poklapaju i sa stavovima vladike Atanasija, ili Grigorija.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:42 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Obraćaš se merhametli Legiji. I Aleksa, da li ti je čudno što se tvoj stavovi poklapaju sa lasičinim? Nisam ispratio lasičine stavove, ali moji stavovi se poklapaju i sa stavovima vladike Atanasija, ili Grigorija. Isprati. Reč je o političkim stavovima, ne religijskim.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:42 |
|
|
INTERVJU, PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ, 2.DEO: Kritike zbog neznanja jezika su na mestu, Karađorđevići moraju da govore srpski! https://serbiantimes.info/intervju-prin ... re-srpski/Lasice, politika nam je prljavija od vaše, ali imamo nešto što vi nemate!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:44 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nisam ispratio lasičine stavove, ali moji stavovi se poklapaju i sa stavovima vladike Atanasija, ili Grigorija. Isprati. Reč je o političkim stavovima, ne religijskim. Nisam ni ja govorio o religijskim, nego o političkim stavovima dvojice vladika prema milošević-šešelj-vučić politčkoj kulturi.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 15:56 |
|
|
SS Lasica : "Do 90-ih je isto bilo kao i u Srbiji. Od 90-ih do danas u Hrvatskoj postoji demokracija, nema autokrata i nema nedodirljivih. Vi u tom istom periodu od 90-ih do danas imate tek 10-tak godina neke demokracije između pada Miloševića i uspona Vučića. Jako loše zaista..." Sve što njemu politički smeta (bar u Srbiji), znači da je ispravno, a sve što je po njemu ispravno bi trebalo tebi da smeta.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 16:01 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: SS Lasica : "Do 90-ih je isto bilo kao i u Srbiji. Od 90-ih do danas u Hrvatskoj postoji demokracija, nema autokrata i nema nedodirljivih. Vi u tom istom periodu od 90-ih do danas imate tek 10-tak godina neke demokracije između pada Miloševića i uspona Vučića. Jako loše zaista..." Sve što njemu politički smeta (bar u Srbiji), znači da je ispravno, a sve što je po njemu ispravno bi trebalo tebi da smeta. Kako da ti kažem, ja sam završio neke škole, i to upravo one na osnovu kojih mogu objektvino reći šta je demokratija, a šta nije. Pri tome ne moram da se ravnam, prema bilo čijim stavovima, prema partijama i sl. Vučićev i Miloševićev period jednostavno nije demokratija. Period između jeste! Amin! Ako tako postavljamo stvari kao ti, ispada da se Lasica više slaže sa našim vladikama, nego ti. Možda će njega da likvidišu u Hrvatskoj zbog toga.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 16:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: SS Lasica : "Do 90-ih je isto bilo kao i u Srbiji. Od 90-ih do danas u Hrvatskoj postoji demokracija, nema autokrata i nema nedodirljivih. Vi u tom istom periodu od 90-ih do danas imate tek 10-tak godina neke demokracije između pada Miloševića i uspona Vučića. Jako loše zaista..." Sve što njemu politički smeta (bar u Srbiji), znači da je ispravno, a sve što je po njemu ispravno bi trebalo tebi da smeta. Kako da ti kažem, ja sam završio neke škole, i to upravo one na osnovu kojih mogu objektvino reći šta je demokratija, a šta nije. Pri tome ne moram da se ravnam, prema bilo čijim stavovima, prema partijama i sl. Vučićev i Miloševićev period jednostavno nije demokratija. Period između jeste! Amin! Ako tako postavljamo stvari kao ti, ispada da se Lasica više slaže sa našim vladikama, nego ti. Možda će njega da likvidišu u Hrvatskoj zbog toga. Kakve su to škole... Neke demokratske. Manje više nebitno, samo mala digresija. A lasica treba da se pazi kad Orban krene u lov.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 16:15 |
|
|
Neoliberalne. CNN,B92 itd.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 16:19 |
|
|
Ne gospodo, to je državni fakultet Beogradskog Univerziteta. Sve čisto i pošteno, a ne megatrendovi kao polovina aktuelne vlade...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 16:20 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Neoliberalne. CNN,B92 itd. Drženje sa Aleksandrom Sorošem, savetovanje sa Tonijem Blerom, finansiranje Klintonkine kampanje, družene sa Merkel! Sve to radi predsednik Pussylips. Koje on škole završava?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 16:42 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ne gospodo, to je državni fakultet Beogradskog Univerziteta. Sve čisto i pošteno, a ne megatrendovi kao polovina aktuelne vlade... Ili 90% dosmanlijske vlade. Napiši slobodno ne boj se.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 17:03 |
|
|
https://www.novosti.rs/vesti/sport.296. ... bio-jos-10Šef saniteta za zapadni deo Bergama Peter Asembergs otkrio je kako je donacija Novaka Đokovića od milion evra potrošena u epicentru italijanskog i svetskog žarišta virusa korona. - Zahvaljujući Novakovoj donaciji modernizovaćemo i povećati šok sobe na odeljenju intenzivne nege u bolnici Treviljo-Kavarađo, koja je srce naših reanimacijskih aktivnosti tokom pandemije virusa korona. Njegovom donacijom doslovno spašavamo živote. Povećavamo sobe, to nam je neophodno, s obzirom na to da su nam ljudi dosad ležali u agoniji i umirali u čekaonicama. Zatim, kupujemo aparate, od defibrilatora do monitora, kao i neophodnu zaštitnu opremu za medicinsko osoblje - ispričao je Asembergs, dodavši da je Đokovićeva pomoć mnogo značajnija od doniranih milion evra. - Novakov dar, ali i ono što je rekao pošto je donirao novac, pokrenuli su lavinu. Donacije su krenule sa svih strana, u manje od 48 sati, pošto smo objavili njegov dar, dobili smo još 10 miliona evra. Svoje velike priloge su, između ostalih, dali i slavni pevač Robi Fakineti, trofejna plivačica Federika Pelegrini... Reči najboljeg tenisera sveta, u momentima kada je uručivao donaciju, dodatno su učvrstili zahvalnost i ljubav Italijana prema srpskom asu. Naime, rukovodstvo bolnice u prvom trenutku nije objavilo koliko je Novak donirao novca, da bi tačnu cifru otkrili tek pošto je Đoković na ovaj način odgovorio na pitanje da li želi da se otkrije iznos koji je poklonio. - Priznajem, bio sam šokiran u tom trenutku. Da, to je pravi izraz za ono što mi je prvi teniser sveta rekao posle pitanja da li želi da objavimo koliku je donaciju dao. Odgovorio je: "Iskremo, meni uopšte nije bitno hoćete li to objaviti i ne mora da se zna da sam ja uopšte bilo šta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ukoliko smatrate da bi objavljivanje takve informacije podiglo svest i kod drugih potencijalnih donatora da učine isto što i ja" - ispričao je Peter Asembergs.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 17:13 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ne gospodo, to je državni fakultet Beogradskog Univerziteta. Sve čisto i pošteno, a ne megatrendovi kao polovina aktuelne vlade... Ili 90% dosmanlijske vlade. Napiši slobodno ne boj se. To što ti meni na takav način odgovaraš, nije ništa drugo nego postupanje po matrici koju sam opisao: Citat: Ništa lično, ali to je jedan narativ proistekao iz šešelj-vučić-milošević populističke kulture. U njoj, pojedinac koji je usvoji, postavi sebi zadatak: kako ja da napadnem njih, i odbranim neku svoju izabranu poziciju po svaku cenu! A gde je u svemu tome država i narod - to je za tu vrstu populizma sporedno pitanje. Bitno je da ja kako tako odbranim svoju nekakvu poziciju u nadgornjavanju, a država je tu sporedna stvar. A sa državom ti se dešava uglavnom ovo: Citat: Drženje sa Aleksandrom Sorošem, savetovanje sa Tonijem Blerom, finansiranje Klintonkine kampanje, družene sa Merkel! Sve to radi predsednik Pussylips. Agenda za Srbiju ovih ljudi je i Vučićeva. A svi oni, i AV među njima znaju da se to ne može tako narodu direktno reći. Pa mu je drug Toni savetetovao: samo ti napadaj žute, hvali sebe, pusti nekome krv ako treba, danas reci jedno sutra drugo, sve ćemo to progutati, samo ti teraj po našoj agendi. I tako naš narod, umesto da je sabrao 2+2, naučio je Pink+Happy+tabloidi matricu, i po njoj sve guta što mu se servira. Bez pitanja, bez razmišljanja... A onda će jednog dana da se zapita, a otkud ovi migranti svud okolo, kad je predsednik lepo rekao da ne spava od brige za Srbiju? Pa otkud Kosovo u UN? Itd. E onda polako dolazi iz guze u glavu, i počinje polako da se spoznaje da priča jednog notornog lažova nije baš istinita. Onda će biti dobri i žuti, i ko zna kakvi... Ali posle učinjene ogromne štete. Meni nije ni iz džepa ni u džep, ko god da zavlada, ali Vučić je zlo, i ko to ne vidi pao je na nalakšem testu inteligencije.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 17:20 |
|
|
Trebalo bi vratiti stvari iz starih slavnih vremena, a kud ćeš bolji simbol tih vremena, nego postaviti Mlađana Dinkića na čelo Ministarstva finansija i ekonomije. Odlično vraćanjima vrednostima kenjanja o demokratiji, a čovek je savršen predstavnik ljudi zašto taj period može da se nazove tako kako sam rekao, a ne samo demokratija.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 17:29 |
|
|
I da, jedna od karakteristika vučićevske matrice je izbegavanje rasprave o konkretnim tezama i agrumentima koje ponudi suprotna strana. Vidimo brecanje na novinare zbog običnih pitanja. Onda tu je ironija, zajedljivost, ubacivanje kontrateme. Ma sve može, samo ne da se udahne duboko, pa onda jedno po jedno nezgodno pitanje ili teza da se razlaže. Bez nervoze i smireno!
Opet kažem, vučićevska matrica koja je kao demon ili virus okupirala psihu ljudi, polako dolazi u nesklad sa stanjem na ulici. Tj. odavno je tako, ali ta stvarnost već probija i mentalne blokade dupeglavaca srednjeg kalibra. Onim najviše kalibriranim, biće potrebno još vremena.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 tra 2020, 17:37 |
|
|
Vojska pucala u vazduh: Šta se dogodilo u prihvatnom centru za migrante?U prihvatnom centru za migrante pored Šida boravi 1080 ljudi, a jedan migrant pokušao je u nedelju da izađe iz centra što je izazvalo incident. https://www.b92.net/video/vesti.php?yyy ... id=1677220
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|