|
|
Stranica: 834/1355.
|
[ 33865 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 08:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Subotica i Sombor, žao mi nekako tih krajeva. To bi trebalo vratit, propadaju u Srbiji bezveze.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 11:14 |
|
|
Citat: „Нећемо се руковати и грлити, и то ће трајати једно време. Неће моћи да се живи у ванредном стању, али неке мере морају остати јер ће бити и епидемије. Нико не зна колико ће трајати. И у току тог периода морају бити ванредне мере у смислу социјалног дистанцирања. Научићемо другачије да живимо све док не дођемо у безбедну зону, али то ће потрајати” Pa nije da smo se nešto grlili i ranije, samo ti majstore ukidaj ove besmislene sedeljke kod kuće po tri dana, jerbo nam je više pun...
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 16:43 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 16:52 |
|
|
Citat: „Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj” http://www.politika.rs/sr/clanak/452606 ... -o-vakciniDrugovi, dolazi vreme ćorke... Lepo rekoh juče, Nole startovaće te vaxeri.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 18:02 |
|
|
Nisi baš tako rekao.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 18:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Subotica i Sombor, žao mi nekako tih krajeva. To bi trebalo vratit, propadaju u Srbiji bezveze. Je li može neko da objasni, šta tačno na hrvatskom znači reč "vratiti"? Na srpskom, o vraćanju je moguće govoriti samo ako si prvobitno nešto imao, pa posle to isto nisi imao. O vraćanju Subotice i Sombora, možda bi mogli da govore Mađari. Hrvati to ni teoretski ne mogu, mada teoretski mogu da govore o osvajanju tih gradova. Teoretski!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 18:21 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Subotica i Sombor, žao mi nekako tih krajeva. To bi trebalo vratit, propadaju u Srbiji bezveze. Je li može neko da objasni, šta tačno na hrvatskom znači reč "vratiti"? Na srpskom, o vraćanju je moguće govoriti samo ako si prvobitno nešto imao, pa posle to isto nisi imao. O vraćanju Subotice i Sombora, možda bi mogli da govore Mađari. Hrvati to ni teoretski ne mogu, mada teoretski mogu da govore o osvajanju tih gradova. Teoretski! Po kom osnovu, života ti?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 18:28 |
|
|
podrinje je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Je li može neko da objasni, šta tačno na hrvatskom znači reč "vratiti"? Na srpskom, o vraćanju je moguće govoriti samo ako si prvobitno nešto imao, pa posle to isto nisi imao. O vraćanju Subotice i Sombora, možda bi mogli da govore Mađari. Hrvati to ni teoretski ne mogu, mada teoretski mogu da govore o osvajanju tih gradova. Teoretski! Po kom osnovu, života ti? Ne, ne mislim neki legalni osnov. Nego reč "vraćanje" bi imalo smisla kad bi je oni upotrebili. Onaj ko je nešto izgubio, tj. imao pre nego što je izgubio, taj može govoriti o vraćanju. Onaj ko nikada nije imao nešto, onda je besmisleno da kaže da će "vratiti".
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 18:31 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: podrinje je napisao/la: Po kom osnovu, života ti? Ne, ne mislim neki legalni osnov. Nego reč "vraćanje" bi imalo smisla kad bi je oni upotrebili. Onaj ko je nešto izgubio, tj. imao pre nego što je izgubio, taj može govoriti o vraćanju. Onaj ko nikada nije imao nešto, onda je besmisleno da kaže da će "vratiti". Potpisali su da se trajno odriču većeg dela teritorija, dobili po nosu u dva rata, sputavali nas i kinjili generacijama za vreme AU, sasvim primerena kazna... A ovu volinu bosansku neću ni da komentarišem, on bi nešto vraćao...
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 21:32 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Subotica i Sombor, žao mi nekako tih krajeva. To bi trebalo vratit, propadaju u Srbiji bezveze. Je li može neko da objasni, šta tačno na hrvatskom znači reč "vratiti"? Na srpskom, o vraćanju je moguće govoriti samo ako si prvobitno nešto imao, pa posle to isto nisi imao. O vraćanju Subotice i Sombora, možda bi mogli da govore Mađari. Hrvati to ni teoretski ne mogu, mada teoretski mogu da govore o osvajanju tih gradova. Teoretski! Đuka je možda mislio na Zemun.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 20 tra 2020, 21:37 |
|
|
podrinje je napisao/la: Nole bi stvarno mogao poneko mišljenje da zadrži za sebe, a i ženi da kaže da oladi na fejsu... mnogo ih volim, super su ljudi ali vremena uopšte nisu super. Uostalom, pun je ko brod, izdržava propale tenisere, njega špric u rame ne treba da brine.
To lako može da se otkupi, kao i mnogo šta drugo. I ja mislim da ovo mu nije trebalo. Odličan je teniser, samo ovo je trebao da zadrži za sebe.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 11:26 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Na srpskom, o vraćanju je moguće govoriti samo ako si prvobitno nešto imao, pa posle to isto nisi imao. O vraćanju Subotice i Sombora, možda bi mogli da govore Mađari. Hrvati to ni teoretski ne mogu, mada teoretski mogu da govore o osvajanju tih gradova. Teoretski! Pa to bi značilo da češće gledaš Hrvatske zastave po Subotici. Koliko ste vi imali pravo na taj prostor toliko smo imali i mi. Sad je tako kako je.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 13:03 |
|
|
Vujadin je napisao/la: 1986 je napisao/la: Hrvatska Republika Sjeverna Bačka
Pripadnik odumiruće manjine sad nek razmišlja gde da seli, jer će mu život nakon ovih provokacija u Srbiji biti gori od pakla. Pripadnik cijenjene i ugledne manjine u Vojvodini javno je manifestirao svoju kulturu i nacionalne osjećaje. Svaka čast!
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 14:10 |
|
|
Citat: Srbija pala za tri mesta na listi medijskih sloboda Reportera bez granica
Srbija je pala za tri mesta na listi medijskih sloboda koju je objavila organizacija Reporteri bez granica (RSF) u novom godišnjem izveštaju.
U izveštaju za 2020. Srbija se nalazi u grupi problematičnih zemalja, na 93. mestu od ukupno 180 rangiranih zemalja. Sa skorom od 31,6 slabije je rangirana od svih zemalja regiona, osim od Crne Gore koja je na 105. mestu.
U izveštaju za 2019. Srbija je bila na 90. mestu sa ukupnim skorom od 31,18.
Uz ocenu da je u Srbiji stanje zabrinjavajuće, u izveštaju se konstatuje da je posle šestogodišnje vladavine Aleksandra Vučića, prvo kao premijera a potom kao predsednika, Srbija postala zemlja u kojoj je često opasno biti novinar i u kojoj lažne vesti alarmantnom brzinom postaju sve vidljivije i popularnije.
Vlasti su ostvarile uspeh u procesuiranju odgovornih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999, ali većina drugih istraga napada na medijsko osoblje zastala je ili sklonjena, poput istraga napada na novinara Milana Jovanovića, čija je kuća zapaljena u decembru 2018, dok su on i njegova supruga bili unutra i spavali, navodi se.
Broj napada na medije naglo je porastao, dok zvaničnici sve više koriste zapaljivu retoriku protiv novinara. Neki hrabri novinari nastavljaju da obrađuju opasne teme poput kriminala i korupcije. Ali, zbog velike koncentracije medijskog vlasništva u zemlji, njihove su priče obično dostupne samo na internetu, navodi se u delu izveštaja za Srbiju, prenosi Beta.
Razlog za zabrinutost RSF vide i u dogovorima između političara i medija, široko rasprostranjenim lažnim vestima koje vlasti tolerišu i i maltretiranju uzbunjivača Aleksandra Obradovića.
Od zemalja regiona u ovogodišnjem izveštaju ispred Srbije su Slovenija (32), BiH (58), Hrvatska (59), Kosovo (70) , Albanija (84) i Severna Makedonija (92), a iza Crna Gora (105).
U poređenju sa prošlom godinom, najviše su napredovale Hrvatska i BiH, za po pet mesta, Severna Makedonija za tri mesta i Slovenija za dva mesta. Nazadovale su Crna Gora za jedno mesto, Albanija za dva i Srbija za tri mesta.
Sve zemlje regiona svrstane su u grupu problematičnih kada je u pitanju sloboda medija, osim Slovenije koja je u grupi „prilično dobrih”.
Svetski indeks medijskih sloboda Reporteri bez granica objavljuju svake godine od 2002.
Kako se navodi na sajtu RSF, izveštaj koji rangira 180 zemlja predstavlja snimak stanja slobode medija utemeljen na proceni pluralizma, nezavisnosti medija, kvaliteta zakonodavnog okvira i sigurnosti novinara u svakoj zemlji.
Izveštaj ne rangira javne politike čak i ako vlade očito imaju veliki uticaj na rangiranje svoje zemlje, niti je pokazatelj kvaliteta novinarstva u nekoj zemlji, navodi se na sajtu RSF.
Sve zemlje grupisane su po stanju medijskih sloboda na kategorije: „dobre”, „prilično dobre”, „problematične”, „loše” i „veoma loše”.
Pet najboljih zemalja po medijskim slobodama u ovogodišnjem izveštaju su Norveška, Finska, Danska, Švedska i Holandija.
Najgore su Severna Koreja, Turkmenistan, Eritreja, Kina i Džibuti.
Realno mi demokratiju nikad nismo ni imali, samo nijanse despotizma. Ovaj trenutni preferira tamnije tonove. Ide mu uz kravatu i osmeh...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 14:45 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10015 Lokacija: Banja Luka
|
Skeptičan sam kada je u pitanju objektivnost zapadne organizacije sa sjedištem u Parizu, koja je u simpatičnoj poziciji da odlučuje ko su odlikaši u svijetu , a ko problematični.. Ona je samo još jedna alatka u rukama zapadnih baraba . Kome to sad nije postalo jasno , nikad neće.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 15:01 |
|
|
Kad budemo na 180. mestu znaću da smo na pravom putu.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 16:28 |
|
|
http://www.politika.rs/sr/clanak/452668 ... -kovida-19NIŠ – U Nišu je boravila delegacija kineskih lekara, eksperata za koronavirus, koji su se u razgovorima sa predstavnicima niškog Gradskog štaba za vanredne situacije i rukovodiocima zdravstvenih ustanova upoznali sa trenutnom epidemiološkom situacijom i efektima mera koje se na ovom području primenjuju u borbi protiv korona virusa. Kineski stručnjaci obišli su i sve medicinske ustanove i privremena bolnice u Nišu uključene u borbu protiv epidemije. Posebna pažnja u razgovorima bila je usmerena na procedure i mere koje su preduzete u cilju suzbijanja i smanjenja posledica ulaska virusa u posebno osetljive institucije, poput domova za brigu o starm licima, socijalne institucije i specijalne bolnice, kao i na zaštitiu zdravstvenih radnika. U razgovorima sa komandantom Gradskog štaba Niša za vanredne situacije i niškim gradonačelnikom, kao i rukovodiocima zdravstvenih ustanova, ocenjeno je da su preduzete mere i procedure uspešne i da daju pozitivne efekte, ali da se na njima mora insistirati i dalje, kako bi se nastavilo sa smanjenjem broja obolelih, ali i sprečilo novo širenje epidemije i stvaranje novih žarišta.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 16:53 |
|
|
Svarog je napisao/la: Skeptičan sam kada je u pitanju objektivnost zapadne organizacije sa sjedištem u Parizu, koja je u simpatičnoj poziciji da odlučuje ko su odlikaši u svijetu , a ko problematični.. Ona je samo još jedna alatka u rukama zapadnih baraba . Kome to sad nije postalo jasno , nikad neće. Ti budi skeptičan iz maminog podruma, a ja sutra ponovo idem na posao... 13 godina sam u medijima. Takoreći, u oku uragana sam. Pritisak vlasti na medije je odvratan, pogotovo od kako se Nikolić povukao, mnogi koje poznajem bi rado menjali branšu jer im je pun svega ali nemaju kud. Uzeti stambeni krediti, deca tek pošla u školu, nije to tako jednostavno.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:31 |
|
|
podrinje je napisao/la: Svarog je napisao/la: Skeptičan sam kada je u pitanju objektivnost zapadne organizacije sa sjedištem u Parizu, koja je u simpatičnoj poziciji da odlučuje ko su odlikaši u svijetu , a ko problematični.. Ona je samo još jedna alatka u rukama zapadnih baraba . Kome to sad nije postalo jasno , nikad neće. Ti budi skeptičan iz maminog podruma, a ja sutra ponovo idem na posao... 13 godina sam u medijima. Takoreći, u oku uragana sam. Pritisak vlasti na medije je odvratan, pogotovo od kako se Nikolić povukao, mnogi koje poznajem bi rado menjali branšu jer im je pun svega ali nemaju kud. Uzeti stambeni krediti, deca tek pošla u školu, nije to tako jednostavno. Ja 22.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:33 |
|
|
Svarog je napisao/la: podrinje je napisao/la: Ti budi skeptičan iz maminog podruma, a ja sutra ponovo idem na posao... 13 godina sam u medijima.
Takoreći, u oku uragana sam.
Pritisak vlasti na medije je odvratan, pogotovo od kako se Nikolić povukao,
mnogi koje poznajem bi rado menjali branšu jer im je pun svega ali nemaju kud.
Uzeti stambeni krediti, deca tek pošla u školu, nije to tako jednostavno.
Ja 22 . Da, ali ne u Srbiji...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:35 |
|
|
podrinje je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ja 22 .
Da, ali ne u Srbiji... Sve je to u pet deka , u cijeloj regiji .
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:39 |
|
|
Ti si u USA , koliko sam upratio , radiš u nekom mediju tamo..Jesu li vam mediji nezavisni ?
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:43 |
|
|
Svarog je napisao/la: Ti si u USA , koliko sam upratio , radiš u nekom mediju tamo..Jesu li vam mediji nezavisni ? Šta je s vama ljudi? Jednom liku padne na pamet da živim u Americi, neko to sutradan pokupi kao nešto ozbiljno...? Stvarno ulažem maksimalan napor da većinu vas shvatim ozbiljno. Živim i radim u Srbiji, Šerloče...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:46 |
|
|
podrinje je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ti si u USA , koliko sam upratio , radiš u nekom mediju tamo..Jesu li vam mediji nezavisni ? Šta je s vama ljudi? Jednom liku padne na pamet da živim u Americi, neko to sutradan pokupi kao nešto ozbiljno...? Stvarno ulažem maksimalan napor da većinu vas shvatim ozbiljno. Živim i radim u Srbiji, Šerloče... E jbga ...praštaj.. Negdje pročitah PS. Eto šta su ti mediji
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 tra 2020, 17:55 |
|
|
Svarog je napisao/la: podrinje je napisao/la: Šta je s vama ljudi? Jednom liku padne na pamet da živim u Americi, neko to sutradan pokupi kao nešto ozbiljno...?
Stvarno ulažem maksimalan napor da većinu vas shvatim ozbiljno.
Živim i radim u Srbiji, Šerloče...
E jbga ...praštaj.. Negdje pročitah PS. Eto šta su ti mediji Ma dobro, svakom se desi loša procena.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|