HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 08:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33865 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 23 pro 2020, 21:22 

dudu je napisao/la:
znaš koliko danas znači prošlost otprije 10 godina? nula, a kamoli nekakva istorija prije 500 godina.

niti ste vi ti ljudi, niti su oni oni ljudi.

tako su i Armenci vjerovali u šuplju pa dobili po njušci i tko zna što ih još čeka.

međutim, ovo što pišem je osobina Hrvata, mi smo prema svemu skeptični i sa zadrškom, prvo prema sebi samima pa onda svemu drugom.

znam samo da ne bih bio sretan da u državi imam grad veličine 50 tisuća ljudi, u široj regiji recimo 100 tisuća kompaktnih muslimana koji su u jednoj godini digli broj rođenih za 300, a cijela država za 280. brojke su relativne u odnosu na veličinu Hrvatske. Hrvati, kako vam se ovo čini da imamo recimo Slavonski Brod kao 90% islamsko mjesto, a još toliko u široj okolici?

to je guja u njedrima koju je Vučić osovio na noge u par godina nakon perioda pada, čak se i Albanci dižu u preševskoj dolini i Bujanovcu. on je stvarno novi Tito, idealan za demografsku ekspanziju muslimana. trebamo sabotirati mini Šengen, još će i bh. muslimane osoviti na noge.

I onda se dobar dio Srba veseli mini Šengenu,neshvaćajući da će od njega pod uslovom da zaživi (nadam se da neće) najviše korist imat muslimani i šipci. I ekonomski,i demografski. Mjesto da ih se sabije u fildžan i prepusti sudbini,Srbija ih vadi iz govana. Poslje kad pobijesne i ugrizu,onda će opet cEo svEt bit kriv,samo ne i Srbija.
I tako dobar dio istorije,samo ponavljanje istih grešaka i ludosti.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:29 

https://www.in4s.net/u-srpskim-sredinam ... prethodne/

У српским срединама на Космету ове године рођено више беба него претходне

Lepo! :palacgore1

A ni predhodne nije bilo lose!

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:31 

aleksije radicevic je napisao/la:
https://www.in4s.net/u-srpskim-sredinama-na-kosmetu-ove-godine-rodjeno-vise-beba-nego-prethodne/

Da lijepo. Srbima na KiM je baš lijepa budućnost. Bolje žive Indijanci u rezervatima.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:31 

Graničar18 je napisao/la:
dudu je napisao/la:
znaš koliko danas znači prošlost otprije 10 godina? nula, a kamoli nekakva istorija prije 500 godina.

tako su i Armenci vjerovali u šuplju pa dobili po njušci i tko zna što ih još čeka.

međutim, ovo što pišem je osobina Hrvata, mi smo prema svemu skeptični i sa zadrškom, prvo prema sebi samima pa onda svemu drugom.

znam samo da ne bih bio sretan da u državi imam grad veličine 50 tisuća ljudi, u široj regiji recimo 100 tisuća kompaktnih muslimana koji su u jednoj godini digli broj rođenih za 300, a cijela država za 280. brojke su relativne u odnosu na veličinu Hrvatske. Hrvati, kako vam se ovo čini da imamo recimo Slavonski Brod kao 90% islamsko mjesto, a još toliko u široj okolici?

to je guja u njedrima koju je Vučić osovio na noge u par godina nakon perioda pada, čak se i Albanci dižu u preševskoj dolini i Bujanovcu. on je stvarno novi Tito, idealan za demografsku ekspanziju muslimana. trebamo sabotirati mini Šengen, još će i bh. muslimane osoviti na noge.

I onda se dobar dio Srba veseli mini Šengenu,neshvaćajući da će od njega pod uslovom da zaživi (nadam se da neće) najviše korist imat muslimani i šipci. I ekonomski,i demografski. Mjesto da ih se sabije u fildžan i prepusti sudbini,Srbija ih vadi iz govana. Poslje kad pobijesne i ugrizu,onda će opet cEo svEt bit kriv,samo ne i Srbija.

Ja baš mislim da vam je to prava stvar, Šengen Mali šta mu fali...

Evo i Grobi je iskreni malošengenski entuzijasta, pa i K:M, nemoj nam sad mračit tu s fildžanima i sabljama...

Zar ne možeš biti sretan zbog Srbije ni jedan jedini dan? :zubati

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:36 

buenos aires je napisao/la:

Evo i Grobi je iskreni Malošengenski entuzijasta, pa i K:M, nemoj nam sad mračit tu s fildžanima i sabljama...

Presretan sam i oduševljen što će Srbi živjet u zajednici s mudžahedinima i šipcima. Malo smo s njima puta ratovali,i malo su srpskih glava posjekli. Valja još koji put ratovat s divljacima,a do tad uživat u suživotu.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:41 

Evo i Grobi je iskreni Malošengenski entuzijasta, pa i K:M, nemoj nam sad mračit tu s fildžanima i sabljama...

Presretan sam i oduševljen što će Srbi živjet u zajednici s mudžahedinima i šipcima. Malo smo s njima puta ratovali,i malo su srpskih glava posjekli. Valja još koji put ratovat s divljacima,a do tad uživat u suživotu.

Tko te povrijedio, Graničarko? Zašto si tako defanzivan? Zar Srbija nije mama koka svim svojim pilićima? :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:43 

Evo i Grobi je iskreni malošengenski entuzijasta, pa i K:M, nemoj nam sad mračit tu s fildžanima i sabljama...

Ti sretan, on tuzan, a zivi sa murdzama u kvartu, gde je jeftinije stanovanje...@dudu ne brigaj...

Stanovnika; 530 000
Povrsina; 8 687 KM kvadratnih
Granice sa: Bosnom, Srbijom, Kosovom, Albanijom i Crnom Gorom
Glavni grad; Novi Pazar
Opstine; Novi Pazar, Tutim, Sjenica, Nova Varos, Prijepolje, Priboj,
Rozaje, Berane, Plav, Bijelo Polje i Pljevlja

Procenat Bosnjackog stanovnistva u opstinama;
Tutin 99%
Rozaje 98%
Plav 87%
Novi Pazar 86%
Sjenica 84%
Bijelo Polje 53%
Berane 46%
Prijepolje 44%
Pljevlja 37%
Priboj 33%
Nova Varos 18%

MS je ODLICNA stvar, tko ne shvaca, sto da mu radimo....evo predloga za Sandjak i gde Muje kukaju...50 kukulele komentara.

https://sandzakpress.net/vlasti-u-sjeni ... i-stavalj/

slika
Bosnjak s Kosova 5. Februara 2014. At 17:36
E moj psihiatrijski slucaju-zar zasta mislis da vlast u srbiji postuje zakone?Hebe se njima za lokalnu samoupravu
Pa ti isti ljudi su na Kosovu pravili opstine na pr Zubin Potok ili Stpce od sela koja su manja od Stavlja
U ovom slucaju cilj je pljacka resursa-Sjenickog uglja i naravno etnicko ciscenje i progon Bosnjackog stanovnistva-tj nastavak genocida i apartherida mirnim sredstvima
Sume je vec otela IVANJICA a rezervat Uvac je otet i dat Novoj Varosi
Posle izgradnje TE Stavalj Sjenicaci bi mogli da zaborave na Sjenicki sir i proizvodnju zdrave hrane jer bi sve bilo kontaminirano izduvnim gasovima i pepelom
Trava bi posivjela snijeg bi se zimi pokrio crnom prasinom a Sjenicke rijeke bi bile kisele,mrtve-bez ribe i ispunjene smradom
Vecina stanovnika Sjenice-Bosnjaka je nazaposlena i zive upravo od poljoprivrede
Izgradnja TE Stavalj bi im nanijela ogromnu stetu i primorala ih da idu trbuhom za kruhom
S druge strane u novim tzv opstinama zaposlili bi se iskljucivo lokalni srbi kao i oni koji bi dosli sa strane cime bi se promijenila etnicka struktura
Prije 100 godina u Uzicu je zivjelo 90% Bosnjaka-danas ih nema
Prije 70 godina u Novoj Varosi je bilo 70% Bosnjaka-Posle rata je ostalo samo oko 20% jer je VUK KALAJITOVIC po naredbi svog komandanta Draze Mihajlovica izvrsio GENOCID pri cemu je klao sve ne stedeci ni zene ni djecu
Dakle gradjani izadjite na ulice i ne dajte ono sto je vase,Branite vas novcanik vasu kulturu narodnost jezik relgiju a pogotovu ne dajte vasa prirodna bogastva ni zemlju pradjedovsku
Cuvajte vase zdravlje vase rijeke vase sume vas cist vazduh-jer sve je to vase

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:44 

Tko te povrijedio, Graničarko? Zašto si tako defanzivan? Zar Srbija nije mama koka svim svojim pilićima? :D

Zar ti još nisi otišo kod mame koke u HR ? :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 21:56 

Zar ti još nisi otišo kod mame koke u HR ? :D

Di ćeš sad... Nigdje zajebancije vake nema, zamisli bistu kapetanu Lešiju u Bujanovcu na prvu godišnjicu Mini Šengena, Grobi i Kimče drže vrpcu a ja sičem!

slika

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 22:17 

Di ćeš sad... Nigdje zajebancije vake nema, zamisli bistu kapetanu Lešiju u Bujanovcu na prvu godišnjicu Mini Šengena, Grobi i Kimče drže vrpcu a ja sičem!

slika

Nećeš ti sijeć nikakvu vrpcu,prije nego se izvineš gospođi Osmani što si kao pripadnik VJ izvršio "agresiju" na "njenu" zemlju. :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 22:26 

slika

Nećeš ti sijeć nikakvu vrpcu,prije nego se izvineš gospođi Osmani što si kao pripadnik VJ izvršio "agresiju" na "njenu" zemlju. :D

Pa mogli bi negdje na kavu, delikatne su to stvari. :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 22:50 

dudu je napisao/la:

Jel' to ti opet glumiš Proroka, Dudule? :ucelo

Nakon onakvih "pogodaka" na Temi o CG ("marinci iz Ploča upadaju u CG", "Boka se vraća u Hrvatsku", "granica sa Albanijom", itd, itd :smijeh ) ti bi da se opet okušaš u prognozama? Super, nama odgovara - šta god ti očekuješ, desiće se suprotno. Šta misliš Arsenal za vikend? Da znam, suprotno od čega da odigram... :zubati

Briga i zebnja su štetne za nerve i psihu, zašto mučiš sebe brinući oko nas?

Ja, recimo, ne brinem za vas. Mislim da ste napravili katastrofalan izbor ali - vaš problem. Vi se vašim pogrešnim izborom čak hvalite! Primećujem da su Kiflatice izgleda u pravu oko vas - potpuno ste Zapadnizovani. Gledam i vaše Postove: Mamon vam je Bog. Samo "BDP", "plaće", "pare", "kupujemo xyz", "EU fondovi"... samo pare! "Novac je uzrok sveg Zla". A vas je Zapad kupio.

Nikom ne želim Zlo, a vi niste napravili grešku u izboru zbog naivnosti. Naivnost je povezana sa Neznanjem, pa tako ljude koji ne poznaju prevarante mnogi nasankaju. Vi, pak, znate kakvi su Predatori sa kojima ste odabrali da sadite tikve. Svesno ste načinili taj Izbor. Kao i prošli put, i pretprošli. Niste vi prvi koji misle da će zajebati Zapadnjake, da će izmusti pare i odjebati Predatora, izabrati šta mu se dopada a odjebati šta ne kao na Švedskom stolu, da će poručkati čuveni besplatan ručak, da će se provuči a da ne plati "pound of flesh"... niste ni poslednji. Ako vam je za utehu.

Kod nas je stanje loše, ali imamo razloga za Optimizam. Narod se polako vraća Pravoslavlju, uviđa da je EU sranje, da su Zapadnjačka Zla nepoželjna, okupljamo svoj narod oko naše Tradicije, iskra koja se uvek u Black Mountain začinjala opet je blesnula... naši putevi idu u suprotnim pravcima.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 00:52 

Kako nije?

Republika Srpska i Srbija su spojene za sva vremena i više nema nazad.

Ali Federacija može da izadje kad kod poželi, sama.. :laugh

aleksije radicevic je napisao/la:
https://www.in4s.net/u-srpskim-sredinama-na-kosmetu-ove-godine-rodjeno-vise-beba-nego-prethodne/

Imamo više rodjenih Srba na Kosovu nego Albanaca rodjenih u Srbiji.

Još kad se na to doda, da se 50K Albanaca iseli godišnje sa Kosova, sve što treba da radimo je da se sprdamo i ubijamo vreme.. :D

Još samo da stvorimo svoje tržište od 17 miliona ljudi na kome smo dominantni, obrišemo granicu izmedju Srbije i Republike Srpske, i da oborimo Djukanovića sa vlasti u Crnoj Gori i to bi bilo to........

...Oh Wait.... :laugh

..

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 01:02 

dudu je napisao/la:
Strepim nad Srbijom, ovi su islamisti par exselans.

Rodjeni/umrli 2017-2018-2019

Novi Pazar: 1.537/822 - 1.436/859 - 1.603/882

Kraljevo: 904/1.819 - 979/1.750 - 882/1.733 (ista oblast kao Novi Pazar i Tutin)

Tutin: 457/256 - 538/295 - 690/227

Sjenica: 333/268 - 281/291 - 341/300

Bujanovac: 426/387 - 447/356 - 452/373

Preševo: 379/237 - 359/239 - 417/224

Gadno je imati ovakve manjine, nedo ti da ovo imamo u Hrvatskoj ili Herceg-Bosni. Ovi islamisti u Tutinu i Novom Pazaru kao da su iz Afganistana.

Vučić im donio radna mjesta od 350 eura, njima dosta, odmah daje rezultate.

Majke ti vidi Tutina, Bog te mazo pa kaj je ovo srbeki?
Blamaza, ovi se kote, srbi smanjuju broj sebi, tugica u komsiluku, ajoj :D

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 01:19 

Duplo više Srba se rodi na Kosovu.

Znam, malo je to još uvek za povratak Kosova, ali svake godine se iseli 50K Albanaca, sa Metohije end Kosova.

E, to je već nešto.. :laugh

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 01:24 

Od tih novorođenih Sanđi, trećina će ih otići u Tursku, trećina u Njemačku, trećina u Sarajevo.
Ovi potonji su najzanimljiviji, jer dok je njih biće i glasovatelja za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda :D

Vrh

PostPostano: 25 pro 2020, 22:55 

U novembru umrlo skoro 2.500 ljudi više od desetogodišnjeg proseka
Broj preminulih u novembru 2020. godine veći je za čak 2.441 u odnosu na desetogodišnji prosek broja umrlih u tom mesecu, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS). Zvanična statistika kaže i da su u novembru od posledica kovida u Srbiji preminule 784 osobe.

Prema statistici urađenoj na osnovu meseca upisa u matične knjige umrlih, u novembru 2020. godine registrovano je 10.835 smrtnih slučajeva, što je za 2.843 (35,6 odsto) više nego u istom mesecu prošle godine, kada je broj preminulih bio 7.992.

Prethodno je najveća razlika u broju preminulih u odnosu na 2019. godinu zabeležena u julu, kada je registrovan 1.701 smrtni slučaj više nego u istom mesecu prethodne godine.

Broj umrlih u Srbiji od 1. aprila do 30. novembra 2020. godine veći je za čak 6.854 u odnosu na isti period prošle godine, odnosno za 6.265 u poređenju sa desetogodišnjim prosekom, pokazuju podaci RZS. U tih osam meseci epidemija koronavirusa zvanično je odnela 1.581 život.

Evidentan rast broja smrtnih slučajeva u Srbiji u odnosu na desetogodišnji prosek, na šta je letos ukazao i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, baca sumnju na zvaničnu evidenciju preminulih od kovida.

Prema mišljenju predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Radeta Panića, povećan broj preminulih u prethodnom periodu “nesumnjivo je rezultat epidemije novog koronavirusa“, jer su, objašnjava, neki pacijenti umrli od kovida, dok su drugi preminuli “usled kovida jer nemaju dostupnost zdravstvene zaštite koja im je neophodna“.

Broj živorođenih u 2020. godini, zaključno sa 30. novembrom, iznosi 56.587 i predstavlja pad od 1.544 (2,7 odsto) u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj živorođenih bio 58.131.

slika

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 18:24 

Pre nedelju dana rekoh:
Citat:
Onaj ko vidi neki dublji smisao u ovoj politici "genijalnog" Vucica, neka mu je Bog na pomoci. A i ja se nadam u Boziju Intervenciju kad je dzukela u pitanju u nadi da ce nam to zlo ukloniti iz zivota. Od naroda nema vajde.

I evo, desilo se malo cudo!
Citat:
Jutros se na "Pinku" dogodilo čudo, sloboda je na momenat ugledala svetlost, tonac nije spustio regler, kamerman nije prestao da snima, gost je ustao i napustio studio uz "nikad više nemojte da me zovete, zovite izdajnike na čelu sa Aleksandrom Vučićem". Mali heroji su tu, među nama!

https://www.youtube.com/watch?v=rBnhbFi ... e=emb_logo

Znaci treba moliti se Bogu. Bog ocigedno slusa! :palacgore1

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 18:47 

..

Aleksije ovo nikako nije dobro, ma šta ti mislio.
Najebali smo narednih 10 dana.

Idu prvo besomučne svakodnevne emisije na Pinku već poznate ekipe analitičara.

Zatim, naslovi u svinjformeru i svinjskom telegrafu:

1.Nikićeva baba je pušila Anti Paveliću

2.Nikićev deda je davao njivu u najam siromašnoj desetočlanoj srpskoj porodici sa Kosova i istovremeno usvojio albansko dete i plaćao mu studije u Rambujeu.

3.Nikićeva tetka se udala za hrvatskog domobrana koji je klao srpske prasiće, jednoj srpskoj porodici za pravoslavni božić

..

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 18:56 

Grobar je napisao/la:
..

2.Nikićev deda je davao njivu u najam siromašnoj desetočlanoj srpskoj porodici sa Kosova i istovremeno usvojio albansko dete i plaćao mu studije u Rambujeu.

3.Nikićeva tetka se udala za hrvatskog domobrana koji je klao srpske prasiće, jednoj srpskoj porodici za pravoslavni božić

..

Bata Grobi, uz to sto si ti naveo, verovatno ce se i Skupstina baviti Nikicem i kako ga Djilas placa. Ali sve je to redovno stanje, nesto na sta je narod navikao. Medjutim Nikicev incident je nesto novo, nesto neocekivano i traumaticno za vlast i narod uspavan lazima Pinka i slicnih toaleta.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 18:56 

Grobar je napisao/la:
..

..

Okliznuće se na radikalsku koru od banane, ko onaj Barović...

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 19:45 

Najebao je kao Žuti.. :laugh

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 19:47 

Grobar je napisao/la:
Najebao je kao Žuti.. :laugh

Sve vas vidi, sve vas vidi
Svemirska policija
Svetlost univerzuma
Svemirska policija
Jahači magle

Vrh

PostPostano: 27 pro 2020, 22:43 

..

Draža Mihailović dobio ulicu u selu kraj Kragujevca

https://www.b92.net/lokal/kragujevac/dr ... ca-1787034

Citat:
U Desimirovacu je danas, u ulici u blizini centra sela, postavljena tabla sa imenom komadanta Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVO) generala Dragoljuba Draže Mihailovića, koji je nakon Drugog svetskog rata osuđen na smrt i pogubljen, a 2015. godine odlukom Višeg suda u Beogradu rehabilitovan.

...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2020, 04:21 

Ume ovaj RTS prijatno da iznenadi. Dve sjajne emisije. Jedna o Pekicu, druga o Bajagi!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33865 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: