|
|
Stranica: 13/1372.
|
[ 34288 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:00 |
|
|
teranova je napisao/la: Ti luzeri po svim anketama vode, pa ti vidi koliko je narod zadovoljan onim "vinerima".  Narodu je muka od ovih "vinera", ali SNS i prateća ekipa neće pregurati 30-32% i šta onda? Sa kime će vlast praviti? U nekom teorijskom slučaju mogli bi sklopiti SNS+NS+PSS+PS+SPS+PUPS+JS+DSS+SVM+SDA (ili koji su već Ugljaninovi).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Haha, lepo peglanje teme. Da, ova Tomina koalicija je poprilično tragična. Da postoji neko ko može ponuditi iole normalnu alternativu Tadiću i kompaniju, ove bi izborni rezultati šutnuli direktno u političku prošlost... Nažalost, to nije slučaj. Stranka radikalskih prebega, pijana Velja (usput, čini mi se da se nije sasvim povratio od onih operacija koje je imao), odbegli tajkuni i na sve te desne opcije, ovaj crveni koji nije prežalio ni Tita, a ne Miru Marković. Tako je...toliko su losi da je nemoguce da dodju na vlast...prirodna selekcija... I Sloba je u odnosu na ove bio genijalac. Ovo je od zlog oca i jos gore majke...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:01 |
|
|
dudu je napisao/la: a otkad je SPS oporba? gledao sam neke ankete jučer, DS+partneri s SPS-om će glat osvojiti vlast. SPS nije opozicija. Ovaj sadašnji SPS je kao reformisan. Vulin (i još par likova) se više drže stare, Slobine linije. A vlast ima šanse da naprave (opet nategnuto): DS+SDPS (Rasim Ljajić)+SPS+JS (ne znam za PUPS)+LDP+Mađari i Bošnjaci... i zaboravih Dinkića i njegove regione. I ostaje pitanje, šta će biti sa SPO, tj. ko će dobiti tih par desetina hiljada glasova, Draškovićeva ili Srećkovićeva struja. Vuk je sa LDP, Srećković sa DS. I na kraju, dobre stare radikale ovaj put niko neće...osim ako ne dođe do neke fantastične post izborne gimnastike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:01 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Vii je napisao/la: Zar si ti jedini Srbin, koji nije čuo za Velikosrpsku ideju? Velika Srbija je pojam koji je uvela Austro-Ugarska,naravno za svoj groš.Nemoj ljude da maltretiraš sa nečim što ne razumiješ. Btw, jesi već video ovaj novi promotivni spot za proširenje EU, koji je ekspresno povučen pod optužbama da je rasistički i ksenofobičan.. Citat: U spotu, pod nazivom "Rastemo zajedno", privlačna žena, koja predstavlja mirnu Evropu, stoji u napuštenoj hali, u koju potom ulaze trojica preteće raspoloženih boraca - istočnjački majstor borilačkih veština, čovek sa turbanom koji vitla sabljom i crnac koji deluje kao majstor uličnih borbi.
Tada Evropa, odevena u žuto, duboko udahne i umnožava se ukrug oko trojice muškaraca. Spot navodi na zaključak da njena smirenost smanjuje agresivnost okoline. Potom svi sede - Evropa na obodu, a trojica napadača u krugu. Potom trojica muškaraca nestaju, a žene - svih 12 njih - postaju zvezde sa zastave EU.
Spot se završava porukom "Što nas je više, jači smo", čime se aludira na činjenicu da će EU ove godine dobiti 28. članicu, Hrvatsku, kao i da će u Uniju u budućnosti ući još nekoliko država.
Spot, čije je snimanje koštalo 127.000 evra, bio je namenjen publici starosti od 16 do 24 godine i trebalo je da prikaže proširenje u pozitivnom svetlu, objavljeno je na sajtu EU observer.com. Ipak, to se nije dogodilo. Evropska komisija dobila je više pritužbi zbog ksenofobične poruke spota, a za nekoliko dana, koliko se spot prikazivao, komentarisano je i da trojica muškaraca predstavljaju takozvane Briks zemlje - Kinu, Brazil i Indiju - geopolitičke rivale EU.
Komisija tvrdi da su likovi odabrani kako bi predstavljali borilačke veštine kung fu, kapuera i kalaripajatu.
"Počelo je demonstracijom njihovih veština, a završilo se time da svi likovi međusobno poštuju jedni druge i sede u položaju mira i harmonije. Spot ni u kom slučaju nije napravljen kao rasistički i žalimo što je tako shvaćen", navodi komisija u saopštenju. spot: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... c62SOMYExA
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:02 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: teranova je napisao/la: Ti luzeri po svim anketama vode, pa ti vidi koliko je narod zadovoljan onim "vinerima".  Narodu je muka od ovih "vinera", ali SNS i prateća ekipa neće pregurati 30-32% i šta onda? Sa kime će vlast praviti? U nekom teorijskom slučaju mogli bi sklopiti SNS+NS+PSS+PS+SPS+PUPS+JS+DSS+SVM+SDA (ili koji su već Ugljaninovi). Nemam pojma šta će biti, samo da onog Tadića po mogućstvu više ne gledam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:05 |
|
|
dudu je napisao/la: a otkad je SPS oporba? gledao sam neke ankete jučer, DS+partneri s SPS-om će glat osvojiti vlast.
Nije on odavno u SPS-u. Posle hapsenja Slobe postojala su 2 krila, jedno tvrdokorno koje je predvodio Vucelic(bisi dir. RTS-a), Mihajlo Markovic i ostala bratija...i Dacic koji je uspeo da okupi meksu struju, i tako sacuva stranku od raspada. Ulazi kao pripomoc vladi Kostunice 2004 jer su im falili poslanici, udruzuje se sa penzosima i Palmom, i tacno je jezicak na vagi za pravljenje vlasti... Ovaj mali Vulin je vodja nekih mladih komunista, jos u govoru koristi fraze iz marksistickih citanki... to je ona najveca ljiga koju bez grize savesti mozes da iscipelaris na ulici i da ti ne bude zao posle... e on takav je u koaliciji sa bivsim radikalom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:07 |
|
|
teranova je napisao/la: Nemam pojma šta će biti, samo da onog Tadića po mogućstvu više ne gledam. I sopstvenom ogledalu je dojadio. Ali mislim da će izgurati još jedan (hm, treći!?) mandat. E sad, ako budu organizovali lokalne, parlamentarne i predsedničke izbore zajedno, SNS je u problemu, jer nemaju jakog kandidata i za gradonačelnika i za predsednika i za premijera. Sa druge strane DS je pokriven za predsednika, gradonačelnika i Vojvodinu, samo je pitanje koga će promovisati za premijera.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:10 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: teranova je napisao/la: Nemam pojma šta će biti, samo da onog Tadića po mogućstvu više ne gledam. I sopstvenom ogledalu je dojadio. Ali mislim da će izgurati još jedan (hm, treći!?) mandat. E sad, ako budu organizovali lokalne, parlamentarne i predsedničke izbore zajedno, SNS je u problemu, jer nemaju jakog kandidata i za gradonačelnika i za predsednika i za premijera. Sa druge strane DS je pokriven za predsednika, gradonačelnika i Vojvodinu, samo je pitanje koga će promovisati za premijera. Kakvo je raspoloženje u NS? Šta narod priča? (Čini mi se da si ti odande)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63164 Lokacija: DAZP HQ
|
vaša politička scena je još luđa od bosansko-hercegovačke. najjači mi je G17+, e šta ti pretstavljaju, bog znao, to je nešto kao kod nas DC. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:13 |
|
|
dudu je napisao/la: vaša politička scena je još luđa od bosansko-hercegovačke. najjači mi je G17+, e šta ti pretstavljaju, bog znao, to je nešto kao kod nas DC.  Interesna grupacija. Ja ne znam nikoga da za njih glasa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:16 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Velika Srbija je pojam koji je uvela Austro-Ugarska,naravno za svoj groš.Nemoj ljude da maltretiraš sa nečim što ne razumiješ. Gdje mogu naći izvor za ovo, zaintrigirao si me?  Uostalom, sam pojam je nebitan, bitna je ideja. I zašto svi stalno napadate Vii? 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:17 |
|
|
teranova je napisao/la: Kakvo je raspoloženje u NS? Šta narod priča? (Čini mi se da si ti odande) Podeljeno. Liga, SVM i LDP imaju neki deo kolača. Manji, ali siguran. Radikali su još uvek jaki, posebno u okolnim mestima. SPS i NS se i ne pominju nešto puno. SNS standardno kao i u ostatku Srbije (možda nešto slabije, zbog radikala). DS ima podršku solidnu. Gradonačelnik je napravio par finih bulevara, pa ljudi imaju neki opipljiv rezultat. I pitanje je kako će Regioni proći, pošto je ovde Maja Gojković ispred njih, a ona ima podršku u gradu. Možda naprave rezultat. Sve u svemu mešano meso.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
|
|
|
Beograd - Prema rezultatima februarskog istraživanja Centra za demokratiju i razvoj, u koje je Danas imao uvid, rejting Srpske napredne stranke je u odnosu na DS veći za dva odsto, a cenzus bi samostalno prešli još samo radikali, LDP i SPS.
Neposredno ispod crte za ulazak u parlament nalazi se DSS, navodi se u istraživanju koje je CDR sproveo od 20. do 25. februara na reprezentativnom uzorku od 850 ispitanika anketiranih telefonom.
Kako se navodi, naprednjake podržava („pitanje o „stranačkoj preferenciji“) 29 odsto birača, a demokrate 27 odsto. Slede radikali sa osam, LDP sa 7,5 i SPS sa sedam odsto. DSS ima poverenje 4,5 odsto ispitanih, URS 3,5, a SPO tri odsto. PUPS-u su naklonjena dva procenta ispitanika, a 1-1,5 beleže SVM, JS, SDPS i LSV.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:19 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Velika Srbija je pojam koji je uvela Austro-Ugarska,naravno za svoj groš.Nemoj ljude da maltretiraš sa nečim što ne razumiješ. Gdje mogu naći izvor za ovo, zaintrigirao si me?  Uostalom, sam pojam je nebitan, bitna je ideja. I zašto svi stalno napadate Vii?  Zato što se Vii u svojim argumentima koristi čisto povijesnim činjenicama, a ne pričama iz naroda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:20 |
|
|
dudu je napisao/la: Beograd - Prema rezultatima februarskog istraživanja Centra za demokratiju i razvoj, u koje je Danas imao uvid, rejting Srpske napredne stranke je u odnosu na DS veći za dva odsto, a cenzus bi samostalno prešli još samo radikali, LDP i SPS.
Neposredno ispod crte za ulazak u parlament nalazi se DSS, navodi se u istraživanju koje je CDR sproveo od 20. do 25. februara na reprezentativnom uzorku od 850 ispitanika anketiranih telefonom.
Kako se navodi, naprednjake podržava („pitanje o „stranačkoj preferenciji“) 29 odsto birača, a demokrate 27 odsto. Slede radikali sa osam, LDP sa 7,5 i SPS sa sedam odsto. DSS ima poverenje 4,5 odsto ispitanih, URS 3,5, a SPO tri odsto. PUPS-u su naklonjena dva procenta ispitanika, a 1-1,5 beleže SVM, JS, SDPS i LSV. Ko glasa za SPS i LDP da mi je znati....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:20 |
|
|
|
Aj da vidimo kakvi su bili izbori 2008. godine...
Odrzani su 11.maja, samo 3 meseca nakon proglasenja nezavisnosti u Pristini...
Pre izbora je po svim anketama SRS rasturao, po 5-6% vise od DS-a, do pred sam kraj kampanje. i onda veliki preokret:
DS 1.590.200 (38.42%) 108 poslanika SRS 1.219.436 (29.46%) 78 poslanika DSS 480.987 (11.62%) 30 poslanika SPS 313.896 (7.58%) 20 poslanika LDP 216.902 (5.24%) 13 poslanika
Pre toga, 20. januara - 3. februara(2. kruga), su bili predsednicki izbori, 17. februara je Pristina izglasala nezavisnost, znaci pre toga.
Prvi krug:
Tomislav Nikolic: 1.646.172... 39.99% Boris Tadic: 1.457.030....35.39%
Drugi krug:
Boris Tadic: 2.304.467.... 50.31% Tomislav Nikolic: 2.197.155... 47.97%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:21 |
|
|
dudu je napisao/la: najjači mi je G17+, e šta ti pretstavljaju, bog znao, to je nešto kao kod nas DC.  To su ti transformersi prijatelju. Prvo su bili grupa eksperata (otud i ime Grupa 17). Poznati i po onoj ekipi dobošara što su lupali ispred kolona koje su rušile Slobu. Kad je prošao 5.oktobar, namirisali su pare. U rekordnom roku napraviše od grupe stranku i krenuli sa nekom ekspertskom, ekonomskom pričom. Naravno, narod se navukao, pa sam imali solidan broj mandata. Već posle prvog perioda, videlo se da tu nema ništa novo, već da je u pitanju interesna pljačkaška grupa (kao što reče Tera), ali se još uvek drže tu iznad cenzusa. Najnovija gimnastika im je "Ujedinjeni regioni Srbije", tj. prikupljanje gomile lokalnih stranaka (uz naravno usluge iz ministarstva ekonomije za prijateljske gradove) pa že i ovaj put uspeti da preguraju mitskih 5%. Inače jedina ekipa koja je od petog oktobra do danas neprestano na vlasti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:22 |
|
|
Jbt, ne postoji ta lobotomija mozga koju mogu da mi urade pa da glasam za Tomu i Vučića Za DS, i nadati se da će bar malo početi da pročišćavaju lopine (a za to bi im trebalo više samostalne pobede, a manje raznih prikrpaka).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:24 |
|
|
Real gone je napisao/la: Jbt, ne postoji ta lobotomija mozga koju mogu da mi urade pa da glasam za Tomu i Vučića Za DS, i nadati se da će bar malo početi da pročišćavaju lopine (a za to bi im trebalo više samostalne pobede, a manje raznih prikrpaka). Mene najviše nervira Koštunica koji je od nekad značajne stranke napravio duplo golo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Beograd - Prema rezultatima februarskog istraživanja Centra za demokratiju i razvoj, u koje je Danas imao uvid, rejting Srpske napredne stranke je u odnosu na DS veći za dva odsto, a cenzus bi samostalno prešli još samo radikali, LDP i SPS.
Kako se navodi, naprednjake podržava („pitanje o „stranačkoj preferenciji“) 29 odsto birača, a demokrate 27 odsto. Slede radikali sa osam, LDP sa 7,5 i SPS sa sedam odsto. DSS ima poverenje 4,5 odsto ispitanih, URS 3,5, a SPO tri odsto. PUPS-u su naklonjena dva procenta ispitanika, a 1-1,5 beleže SVM, JS, SDPS i LSV. To je bilo pre statusa kandidata za EU... Jako vazno je reci da su to oni koji su sigurno rekli da ce glasati...a mnogo je neodlucnih... E sad, kakav je status tih neodlucnih...tu ima svega, nemoguce je izmeriti koliko njih naginje Borisu ili Tomi. Tomu jebe sto ce SRS da mu pozoba nekoliko procenata, i zbog toga najverovatnije nece biti prvi, a posto im je koalicioni kapital limitiran, ostace ono sto su uvek bili - jaka opozicija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:26 |
|
|
teranova je napisao/la: Real gone je napisao/la: Jbt, ne postoji ta lobotomija mozga koju mogu da mi urade pa da glasam za Tomu i Vučića Za DS, i nadati se da će bar malo početi da pročišćavaju lopine (a za to bi im trebalo više samostalne pobede, a manje raznih prikrpaka). Mene najviše nervira Koštunica koji je od nekad značajne stranke napravio duplo golo. Ja sam mislila da si ti pristalica DSS-a upravo zbog njega, ovo mi je baš iznenađenje. Šta mu konkretno zameraš?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:28 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: dudu je napisao/la: najjači mi je G17+, e šta ti pretstavljaju, bog znao, to je nešto kao kod nas DC.  To su ti transformersi prijatelju. Prvo su bili grupa eksperata (otud i ime Grupa 17). Poznati i po onoj ekipi dobošara što su lupali ispred kolona koje su rušile Slobu. Kad je prošao 5.oktobar, namirisali su pare. U rekordnom roku napraviše od grupe stranku i krenuli sa nekom ekspertskom, ekonomskom pričom. Naravno, narod se navukao, pa sam imali solidan broj mandata. Već posle prvog perioda, videlo se da tu nema ništa novo, već da je u pitanju interesna pljačkaška grupa (kao što reče Tera), ali se još uvek drže tu iznad cenzusa. Najnovija gimnastika im je "Ujedinjeni regioni Srbije", tj. prikupljanje gomile lokalnih stranaka (uz naravno usluge iz ministarstva ekonomije za prijateljske gradove) pa že i ovaj put uspeti da preguraju mitskih 5%. Inače jedina ekipa koja je od petog oktobra do danas neprestano na vlasti. aha, dakle odgovorio si mi na iduće pitanje koje me kopkalo, tko je URS. oni imaju kintu, viđao sam plakate po BG-u u sred 2010. godine, nikakvih izbora ni na vidiku nije bilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:29 |
|
|
teranova je napisao/la: Mene najviše nervira Koštunica koji je od nekad značajne stranke napravio duplo golo.
Kriminalan kadar, i njegova nesposobnost... Moja keva je bila kod njega u stranci 90-ih, cak kandidat na lokalnim izborima...znas koji su to salonci, popizdela je kad nisu hteli da protestuju 96-97, i napushila ih zauvek...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 ožu 2012, 01:29 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la:
Mene najviše nervira Koštunica koji je od nekad značajne stranke napravio duplo golo. Ja sam mislila da si ti pristalica DSS-a upravo zbog njega, ovo mi je baš iznenađenje. Šta mu konkretno zameraš? Nekad je bilo zbog njega, a sad uprkos njemu. Zameram mu hermetičnost, gađenje prema medijima, nesposobnost da iskoristi nekoliko izuzetnih ljudi koje još uvek ima itd itd...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|