HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 sij 2025, 11:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 09 pro 2012, 14:43 

Vojna industrija kod nas doživljava mali procvat. S obzirom da je 80% bilo sravnjeno sa zemljom 1999... sad je to obnovljeno i ide se sa izgradnjom novih hala, nabavkom opreme, zapošljavanje mladih ljudi. Čak je i u Zastavi nešto krenulo da se dešava, a oni su poznati oldskul komunisti. :zubati

I nemoj da se zezaš doc, hoćeš da Bošnjo uskoči u neki tenAk iz Tuzle pa da izbije na bosansko more? :zubati

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 15:21 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ibar je napisao/la:
NATO će nam već utrapit nešto Carmello tehnički zaostaliji od trenutne situacije bit nemožemo :zubati

Pa nešto ne vidim da vam doniraju oružje, a čak su i nama koji nismo u NATO, Amerikanci dali neke Hummere pre koji mesec (serem im se u hummere i onog ko ih je prihvatio kao donaciju).

Vojske su nam, nažalost, u dosta jadnom stanju, ali imamo i mi i vi pametnije stvari na koje treba da trošimo pare. A to kažem ja koji volim vojsku i veliki sam militarista, srce mi je puno kad vidim bilo kakvo oružje, ali treba biti realan i čekati bolja vremena.

@Carmello da nemaš možda albanske krvi :zubati

Pa borbena oklopna vozila mislim da smo kupili. E sad šta će biti sa nabavkom aviona ko zna al vjerojatno ćemo kupit avione. Dobro HRM nam nije Bog zna što al makar šijemo Slovence, Crnogorce i Albance :zubati Italija je kako god okreneš prejaka za nas bitno da možemo patrolirat našim vodama :D

Dakle naša vojska ide prema tome da postane mala ali dobro opremljena i obučena. Naglasak i treba staviti na jedinice za posebnu namjenu( antiterorističke jedinice).

Ovdje se govorilo o moći Grčke vojske nisam znao da imaju tako dobru vojsku. Nego Srbeki kako vaši ne previše vam dragi pravoslavni jataci (Rumunji i Bugari) :zubati Rumunja ima 20 milijuna vjerojatno imaju kapaciteta :zubati

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 16:13 

Ibar je napisao/la:

@Carmello da nemaš možda albanske krvi :zubati

:001_rolleyes Kakvi šiptari i vojska, ajde ne zajebavaj.

Citat:
Pa borbena oklopna vozila mislim da smo kupili.

Tačno, kupili ste i sami ih sklapate u S. Brodu. Svaka čast.

Citat:
E sad šta će biti sa nabavkom aviona ko zna al vjerojatno ćemo kupit avione.

Ne bi bio tako optimističan u vezi toga. Vi ste avione već trebali da kupite da bi imali kontinuitet u vazduhoplovstvu. Ako ih ne kupite u narednih godinu dana, možete da ukinete to slobodno. A i sam vaš premijer Milanović je u vezi toga izjavio: "Imamo to što imamo, para za drugo nema".

Citat:
Dobro HRM nam nije Bog zna što al makar šijemo Slovence, Crnogorce i Albance Italija je kako god okreneš prejaka za nas bitno da možemo patrolirat našim vodama

Ja mislim da je glupo da uopšte ulažete u mornaricu, jer koliko god uložili, ona će uvek biti smešna u odnosu na italijansku. bolje kupite avione, i oni isto mogu da potapaju brodove.

Citat:
Dakle naša vojska ide prema tome da postane mala ali dobro opremljena i obučena.

To isto i nama pričaju, mada mislim da će na kraju da postane samo mala.

Citat:
Ovdje se govorilo o moći Grčke vojske nisam znao da imaju tako dobru vojsku. Nego Srbeki kako vaši ne previše vam dragi pravoslavni jataci (Rumunji i Bugari) Rumunja ima 20 milijuna vjerojatno imaju kapaciteta

Rumuni nam jesu dragi, a i mi njima. To je jedini narod sa kojim se graničimo a da nikad nismo imali nikakve sukobe. U Rumuniji imaš izreku: "Rumunija ima samo dva prijatelja, Srbiju i Crno more". Bugari su nam istorijski neprijatelji, ali zadnji put smo sa njima ratovali davno i odnosi sa njima danas su sasvim korektni, čak i prijateljski.

Što se tiče vojski, bugarska vojska je tu negde bedna kao naša, rumunska je dosta veća po broju, ali ni oni nemaju baš ništa novo od opreme, sve im je sovjetska tehnika stara po par decenija. Grci imaju prilično ozbiljnu vojsku, jer već 50 godina imaju trku u naoružanju sa Turcima (koji isto imaju ozbiljnu vojsku).

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 16:21 

@Carmello mislio sam na albansku sklonost ka fajtu :zubati

Pričo mi je stari kad je služio vojsku u Prizrenu(70 ih negdje) i sad bio je valjda ispred vojarne i došo mu neki dečkić Albanac i pito ga jel mu može dat pušku samo da je malo prdrži :zubati Albanci su bili najbolji boksači u bivšoj Jugi i očito (zbog povijesnih okolnosti, mentaliteta i podneblja) imaju sklonost tepanju :zubati

Naši Janjevci su slični njima ali kulturološki ipak light verzija Albanaca pa se vole dosta mlatit :zubati

Pa to ti i kažem. Dovoljno nam je da možemo patrolirat vodama. Talijani su za nas space shuttle a svi ostali na Jadranu preslabi :D

Avioni su ključni po meni te pojedini segmenti kopnene vojske.

Ajde dobri ste s Rumunjima? Pa čuj imate granicu na Dunavu cijelom dužinom to je :D U Vojvodini njih pak nema puno. Nego vidim da se sporite oko tih Vlaha i da tu ima određenih političkih tenzija.

Sa Bugarima vidim da ste u ok odnosu iako ih jedna ex-forumašica( Tera) nikako nevoli. Upotrebljavala je razne uvredljive riječi za njih :zubati

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 16:44 

Citat:
Vojska tenkom uklonila šleper koji je napravio kolonu

:sega

Šta ti je know-how...

slika

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 17:51 

Carmello Šešelj je napisao/la:
"Rumunija ima samo dva prijatelja, Srbiju i Crno more".

Румунија је у историји имала два пријатеља... Црно Море на истоку, и Србију на западу :zubati

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 22:44 

Citat:
Otkriveno još zlata u Medveđi

Na području Medveđe, gde već postoji rudnik, otkriveno još jedno veliko nalazište bakra i zlata, saznaju beogradski mediji.

U selu Tulare, kompanija Dunav Minerals, utvrdila je rezerve bakra od 800.000 tona i rude zlata 78 tona. Međutim, da bi se otvorio ekonomski isplativ rudnik biće potrebno još dosta vremena, navodi B92.

Na lokalitetu Kiseljak, u selu Tularu, ispod brda se nalazi 300 miliona tona rude bakra i zlata. Istraživanja se obavljaju godinu i po dana a u uzorcima koji su uzeti sa dubine od 80 metara utvrđen je sadržaj od 0,27 odsto bakra i 0,26 grama zlata po toni rude.

Menadžer istraživanja kompanije Dunav Minerals Fil Foks kaže da će istraživanja trajati još najmanje dve godine.

"Ovo je prvi od mnogo koraka koje treba da pređemo u budućnosti. Imamo dosta činjenica, ali moramo da uradimo dodatna bušenja, zatim ekonomske, ekološke socijalne i društvene studije. Nadamo se uz sreću da će sve biti dobro, jer već imamo vredne rezultate ali ima još puno posla“, kaže Foks.

U firmi Dunav Minerals u Tularu zaposleno je 37 radnika, uglavnom sa područja Medveđe. Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković očekuje da će otvaranje rudnika sprečiti iseljavanje stanovništva.

Dunav Minerals je filijala kanadske kompanije, koja je u toku ove godine za istraživanja na području Srbije investirala 10 miliona evra. Geolog te kompanije kaže da samo jedan od hiljadu istraživačkih projekata postane pravi rudnik. Tokom probnih bušenja u Tularu su pronađena dva izvora tople i hladne mineralne vode. Područje Medveđe, gde se već nalazi rudnik olova, cinka srebra i zlata u Lecu, drugi je najveći magmatski kompleks u Srbiji.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/276208/Otkriveno-jos-zlata-u-Medvedi

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 23:10 

Ništa o Mesićevom gostovanju kod Ivana Ivanovića?

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 23:52 

Mrtva trka koga mi je mučnije gledati, Mesića ili Ivanovića....

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 00:01 

Taj Ivanović je neki liberalan Srbin ? Po stavovima izrečenim u emisiji mi nedjeluje ko neki ˝ustaški˝ agent u srpskim redovima.. Iako sudeći po imenu i prezimenu nikad neznaš :zubati

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 01:06 

slika

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 01:12 

Čuveni tenk tegljač, ponos 14. oktobra Kruševac? :zubati

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 01:15 

Vojska opet spašava goloruki narod. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 21:42 

http://m.vecernji.hr/vijesti/eu-nikolic ... nak-485544
Nikolic opasno plese.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 21:50 

Srbija ionako odustaje od EU i okreće su Rusiji, to je sada realnost :kava
@jagnje, dzoni, možete li staviti koju anketu da vidimo kolika je trenutna potpora ulasku??

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 21:59 

Kakva podrška? :neznam

Mislim da se boje i da sprovedu istraživanje. Krajem prošle godine za je bilo jedva 51%.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 22:16 

volvoks je napisao/la:
Srbija ionako odustaje od EU i okreće su Rusiji, to je sada realnost :kava
@jagnje, dzoni, možete li staviti koju anketu da vidimo kolika je trenutna potpora ulasku??

http://www.euractiv.rs/srbija-i-eu/4879 ... koj-uniji-

Citat:
Podrška građana Srbije Evropskoj uniji (EU) opala je u septembru za 2% u odnosu na jun i sada iznosi 47%, dok je broj građana koji su protiv ulaska u EU porastao za 10% i sada je 35%, pokazalo je najnovije istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP). Predstavljajući izveštaj u beogradskom Medija centru, direktorka BCBP-a Sonja Stojanović navela je da 62% građana Srbije smatra da ni pod kojim uslovima ne treba priznati nezavisnost Kosova, dok je protiv ulaska Srbije u NATO 65% građana.

Na nezavisnost Kosova, ukoliko bi to vodilo ka članstvu u EU, pristalo bi samo 11% građana Srbije, dok 37% građana smatra da je nezavisno Kosovo pretnja po nacionalnu bezbednost Srbije.

Citat:
Najveća podrška građana Evropskoj uniji bila je u decembru 2003. godine kada je ona iznosila preko 70%. Taj procenat je varirao u zavisnosti u odnosa Beograda i Brisela. Kada god su oni bili dobri, on se kretao oko 70%, kao u decembru 2006. godine. Najmanja podrška bila je u novembru 2011. godine, kada Srbiji nije preporučen dobila status kandidata za EU, i tada bila oko 45%.

Secam se opste saglasnosti da se ide u EU tih godina, osim zagrizenih radikala, niko se nije protivio...

EU je svojim ponasanjem doprinela da podrska toj budalastini se surva u provaliju, danas je to u Srbiji najnepopularniji projekat od kad postoji.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 22:38 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Mislim da se boje i da sprovedu istraživanje. Krajem prošle godine za je bilo jedva 51%.

Vi vjerujete u te pokazatelje?Kao da se narod nešto pita...Dok god vlast živi kako živi,a i većina naroda-vama je ulazak u EU obvezan.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 22:41 

DzoniBG je napisao/la:
Secam se opste saglasnosti da se ide u EU tih godina, osim zagrizenih radikala, niko se nije protivio...

EU je svojim ponasanjem doprinela da podrska toj budalastini se surva u provaliju, danas je to u Srbiji najnepopularniji projekat od kad postoji.

Ispade da su vadikali bili u pravu. :zubati

Inače, baš me zanima šta će sledeće ispostaviti iz Brisela kao novi uslov. Svaki put smisle nešto novo. Drkali nas 10 godina sa haškim optuženicima da bi se onda ispostavilo da je to potpuno sporedna stvar. Prvo ide Kosovo, pa se Biserko izletela da je sledeće razvlašćivanje RS, pa će biti neka super autonomija Vojvodine, pa ulazak u NATO, pa GMO za svetsku trgovinsku organizaciju... Verujem da će smisliti još. Daj malo Bugarima, malo Rumunima, malo Muslimanima, malo Albancima, malo Hrvatima, malo Mađarima...

Nije kao da ćemo ući u narednih 10 godina. Jadni Makedonci, koliko godina već stoje na vratima EU i Nato i ne pomeraju se?

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 22:44 

Mar-kan je napisao/la:

Vi vjerujete u te pokazatelje?Kao da se narod nešto pita...Dok god vlast živi kako živi,a i većina naroda-vama je ulazak u EU obvezan.

Ma nije bitno istraživanje, ali stvarno je jedno vreme vladala pozitivna klima za čitavu ideju. Tipa, Slobo smrad, nisu granice bitne, ovi imaju dobre namere samo moramo malo da se uklopimo... da bi se ispostavilo da je onaj ludak bio u pravu. Sve što je dosad rečeno, iznevereno je.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 22:52 

Mar-kan je napisao/la:

Ma nije bitno istraživanje, ali stvarno je jedno vreme vladala pozitivna klima za čitavu ideju. Tipa, Slobo smrad, nisu granice bitne, ovi imaju dobre namere samo moramo malo da se uklopimo... da bi se ispostavilo da je onaj ludak bio u pravu. Sve što je dosad rečeno, iznevereno je.

To je samo početak razočarenja,bar onima koji vjeruju u demokraciju i sl. sranja kojima se vrši moderno porobljavanje čitavih naroda.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 23:00 

Mar-kan je napisao/la:
To je samo početak razočarenja,bar onima koji vjeruju u demokraciju i sl. sranja kojima se vrši moderno porobljavanje čitavih naroda.

De napiši nešto pozitivno. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 23:04 

Mar-kan je napisao/la:

De napiši nešto pozitivno. :zubati

Može Plus (+)? :zubati

Nekad me zaista raspizdi kad vidim što nam rade zadnje vrijeme,kako se iživljavaju na nama i ruše i ono malo digniteta što nam je preostalo...ali,ničija nije do zore sjala!

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 23:08 

Mar-kan je napisao/la:

Prihvata se. :zubati

Mar-kan je napisao/la:
Nekad me zaista raspizdi kad vidim što nam rade zadnje vrijeme,kako se iživljavaju na nama i ruše i ono malo digniteta što nam je preostalo...ali,ničija nije do zore sjala!

Trulež opšti. Dođe čoveku da pobegne na neku planinu u šumu i da odmori mozak od svega.

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 23:16 

Mar-kan je napisao/la:

Prihvata se. :zubati

Mar-kan je napisao/la:

Trulež opšti. Dođe čoveku da pobegne na neku planinu u šumu i da odmori mozak od svega.

Nisi daleko od rješenja-moderna hajdučija će ujediniti sve ljude koji budu kontra sustava...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: