HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 pro 2025, 19:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 189 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati su bolji Srbi od Srba.
PostPostano: 04 stu 2025, 17:13 

Originals je napisao/la:
Na području zapadne Hercegovine je bilo prelaza na zapadni obred, jer je PC bila dosta neorganizirana, ali tu govorim o jakom malo broju ljudi možda jedno ili dva sela. Pravoslavni svećenici su loši intelektualci i možda je tu jedan od problema vaše nepismenosti. Ali, s obzirom da imaš 22 godine, lijepo si uočio, da je kod vas nepismenost veliki problem. Jer nije pismenost, znati čitati i pisati. Vi ste kao narod, dobri ljudi ali naivni i slabo koristite svoju glavu. Ja sam probao s vašim mitomanima uči u raspravu, ali tim ljudima, sve su teze pune rupa u koje upadaju i pobijaju svoje prijašnje teze. Što se tiće Hrvatske desnice, žalosna je i naša i vaša, mračni ljudi koji žive u prošlosti i obiteljske žrtve oplakuju preko leđa cijelog društva.

A kako si ti saznao za ovaj forum?

Znao sam za forum davno kao jedan u moru mnogih balkanskih foruma, nisam pridavao mnogo razmišljanja, nego sam nedavno odlučio napraviti nalog jer sam hteo da porazgovaram sa vama na vašem terenu, bez vređanja i slično. Oću da čujem drugu stranu priče.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:14 

Novdan je napisao/la:
Inače meni je fascinantno kako ovi Prečani kolonizirani u Vojvodinu od 1945. mrze zemlju gdje žive. Puno Hrvata je došlo tada u Slavoniju iz Zagorja, Dalmacije, Hercegovine i nikada nisam čuo da pljuju po ravnici. S druge strane, Prečani kao da preziru tu ravnicu. Svi koje sam upoznao su pljuvali po Vojvodini i ravnici.

Ne baš, Vojvodina je super mesto, samo što kad izađeš van, video si sve što se ima za videti, da tako postavim.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:22 

Marlo je napisao/la:
Novdan je napisao/la:
Prvo i osnovno, pravoslavci na prostor Dalmacije, Like, Korduna, Banovine, Zapadne Bosne itd. dolaze kao turski MARTOLOZI, dakle kao POMOĆNA TURSKA VOJSKA koja je imala zadatak ubijati, pljačkati i protjerivati civilno hrvatsko stanovništvo, kako bi oslabilo opskrbu utvrđenih gradova.

Dakle dolaze ovdje ratovati ZA TURKE, protiv Hrvata. Tek nakon velikog poraza Turaka krajem 17. i početkom 18. stoljeća ovi u današnjoj Hrvatskoj prelaze na kršćansku stranu i bore se protiv Turaka, ali tada su najvažnije bitke završile, to je bio kraj.

Njihovo služenje Turcima i odrađivanje "prljavog posla" za njih je jedini razlog zašto uopće danas ima pravoslavaca u tim krajevima.

Drugo, što misliš pod rasna svijest?

Na ovo prvo mnogo zvučiš defanzivno i kao da te vode emocije. Srbija se borila na strani sa ostalim Evropskim državama, padom Smedereva 1459. godine dolazi do poznate Seobe Srba na severnije krajeve. U Bosni, delu Dalmacije i Srema su već Srbi odnosno pravoslavno stanovništvo bilo prisutno i pre Turaka, taj broj se vremenom povećava. Ne sporim to što si napisao, ali predstavljaš kao glavnu i veliku stvar, a u stvarnosti su to bili zanemarljivi i irelevantni slučajevi.

Rasna svest se odnosi na to da Srbi budu svesni da nisu genetski čisti i da je to jedan od problema zašto se nalazimo tu gde se nalazimo. Srbija nikada u svojoj povijesti nije imala nije jednog rasistu niti eugeničara, nikome ovde nisu padale na pamet takve ideje. Filozof Božidar Knežević je bio blizu spoznaje ka nečem višem i želji ka udostojenjem srpskog čoveka, ali on je istovremeno i primer (kako je završio na kraju) kako se Srbi odnose prema takvim ljudima u svom narodu. Zato kažem, Srbi su jedini narod u Evropi koji se aktivno bori protiv toga što je na ovome kontinentu, a srpska ideja je ideja sa mnogo potencijala koja je debelo proćerdana za vreme Srpskog Carstva i pre toga i zato po meni ni jedna država na Balkanu ne može više da se uzda u Srbiju, jer Srbija ne može više sama u sebe da se uzda. Kažem ponovo, to dolazi od nepismenosti, jer srpski mentalitet je seljačka pokvarenost i ona u svom drugom obliku se nalazi i među srpskom građanštinom. Dve strane istog novčića.

Što je to genetski nečisto u Srbima?

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:31 

POPOVO_POLJE je napisao/la:

Nisam stručnjak za genetiku, ali jesam malo izučavao fenotipe i povezivao obrazce ponašanja za razne rase i narode. U Srbiji je to možda malo suptilno, ali ima mnogo smeća koje uopšte nema veze sa Evropom, odnosno ne-evropski elementi. To ne samo da se može videti po njihovom disgeničnom izgledu, već i pokvareno ponašanje sa manjkom poverenja jer izgleda da nije došlo sa Turcima, bilo je prisutno i pre Turaka, ali u manjoj meri. Ni jedan narod na Balkanu nije 100% čist, svi smo mešavina populacija koje su ovde živele kroz povijest. Plus na tu rasnu nečistoću dodaš još sve najgore sociološke i kulturalne kikseve i dobiješ sadašnje srpstvo (sadašnje odnosno 1804-2025)

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:36 

Marlo je napisao/la:

Nisam stručnjak za genetiku, ali jesam malo izučavao fenotipe i povezivao obrazce ponašanja za razne rase i narode. U Srbiji je to možda malo suptilno, ali ima mnogo smeća koje uopšte nema veze sa Evropom, odnosno ne-evropski elementi. To ne samo da se može videti po njihovom disgeničnom izgledu, već i pokvareno ponašanje sa manjkom poverenja jer izgleda da nije došlo sa Turcima, bilo je prisutno i pre Turaka, ali u manjoj meri. Ni jedan narod na Balkanu nije 100% čist, svi smo mešavina populacija koje su ovde živele kroz povijest. Plus na tu rasnu nečistoću dodaš još sve najgore sociološke i kulturalne kikseve i dobiješ sadašnje srpstvo (sadašnje odnosno 1804-2025)

Hrvati Srednje Bosne su živjeli okruženi Turcima kroz zadnjih 500 godina a po mom mišljenju su dosta pitomiji narod od Dalmatinaca.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:38 

Marlo je napisao/la:
Srbija se borila na strani sa ostalim Evropskim državama.

Ne bih rekao.

Privitak/ci:
IMG_3162.jpeg
IMG_3162.jpeg [ 206.5 KiB | Pogledano 884 put/a. ]
IMG_3161.jpeg
IMG_3161.jpeg [ 246.29 KiB | Pogledano 916 put/a. ]
IMG_3158.jpeg
IMG_3158.jpeg [ 215.34 KiB | Pogledano 916 put/a. ]

Moj mrtvački pepeo i prah!
Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:40 

Marlo je napisao/la:

Hhaha najsmješnije je što je gospodin Marlo došao na forum kao neki umjereni, miroljubivi lik s dozom kritike prema vlastitoj naciji, a na odma nakon dva posta počne širiti rasističke priče o rasnoj "nečistoći", rasnom "smeću", "disgeničnom izgledu" itd.

:sega :sega :sega

Ajde stavi slike tog "disgeničnog izgleda". Da vidim kako to izgleda prije nego ti moderacija izbriše postove, a možda i temu cijelu

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 17:56 

Hercegovac91 je napisao/la:
Ne bih rekao.

Očekivao sam ovaj mim, reći ću samo da smo jako slabi što se tiče optike to je istina. Prednost ovoga mima je da osoba koja ga čita, pročita naslov i vidi dugački spisak navodnih bitaka. Ako se dublje zagleda, pola ovih bitaka kontekstualno nemaju veze sa tvrdnjom naslova i jednom broju tih bitaka Srbija kao Srbija nije učestvovala, a npr. Opsada Beograda (1409) ni ne postoji kao događaj. Ne radi se ovde o istini sa tim mimom već o optici, koja je priznajem jako učinkovita, da mim koji su srpski nacionalisti kasnije napravili gde kao retconuju ovaj uopšte nije postigao istu razinu.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 18:03 

Novdan je napisao/la:
Hhaha najsmješnije je što je gospodin Marlo došao na forum kao neki umjereni, miroljubivi lik s dozom kritike prema vlastitoj naciji, a na odma nakon dva posta počne širiti rasističke priče o rasnoj "nečistoći", rasnom "smeću", "disgeničnom izgledu" itd.

Ajde stavi slike tog "disgeničnog izgleda". Da vidim kako to izgleda prije nego ti moderacija izbriše postove, a možda i temu cijelu

Priznajem da sam došao sa predrasudom da je među Hrvatima više izraženiji rasistički stav ma koliko bio suptilan za razliku nego ovde. Odnosno da su vam poznatiji koncepti nego nama, eugenike i rasizma baš zbog vaše kulturalne bliskoti sa Zapadom. Evo ti jedna od mojih omiljenih slika koja prikazuje dualnost Srbije po tom pitanju

slika

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 18:10 

Novdan je napisao/la:

Kvalitetan trol, nisam uspio razaznati je li netko od poznatih ili je nov. Kulturan i pristojan Srbin koji jede vilicom i nožem, zgraža se nad svojim sunarodnjacima koji masnim prstima kidaju i grabe hranu. Usput spomene kako mu je hobi mjerenje i proučavanje oblika lubanja. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 18:21 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Kvalitetan trol, nisam uspio razaznati je li netko od poznatih ili je nov. Kulturan i pristojan Srbin koji jede vilicom i nožem, zgraža se nad svojim sunarodnjacima koji masnim prstima kidaju i grabe hranu. Usput spomene kako mu je hobi mjerenje i proučavanje oblika lubanja. :zubati

Pošteno. Mogu li da zabavim malo tu misao. Po čemu je tačno kvalitetan (govoreći da je trol hipotetski) ako možeš da pojasniš? Da li se nešto ovako dešavalo pre? Video sam čim sam napravio prvi post da su članovi odma postali skeptični da nije neko od navodnih banovanih korisnika i slično. Zato sam pitao za lore o HercegBosna forumu.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 18:32 

Marlo je napisao/la:

Pošteno. Mogu li da zabavim malo tu misao. Po čemu je tačno kvalitetan (govoreći da je trol hipotetski) ako možeš da pojasniš? Da li se nešto ovako dešavalo pre? Video sam čim sam napravio prvi post da su članovi odma postali skeptični da nije neko od navodnih banovanih korisnika i slično. Zato sam pitao za lore o HercegBosna forumu.
Kvalitetno je u tome što se zajebavaš sa stereotipima.

Jedan primjer kako si izrazito pristojan u komunikaciji, drugi bi bio kako si skeptičan i samokritičan po pitanju srpskih mitova.
Klasičan srpski domaćin-čovek na forumu bi morao malo galamiti i oštro raspravljati, te pred outsiderima braniti vlastite mitove, bez obzira na to što osobno ne vjeruje u iste.

Sad netko dok čita forum pomisli tko je taj mladi čovjek, sprema li se za karijeru u diplomaciji, a on presječe o nedostatku rasne svijesti i disgeničnim pojavama.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 18:47 

Kvalitetno je u tome što se zajebavaš sa stereotipima.

Jedan primjer kako si izrazito pristojan u komunikaciji, drugi bi bio kako si skeptičan i samokritičan po pitanju srpskih mitova.
Klasičan srpski domaćin-čovek na forumu bi morao malo galamiti i oštro raspravljati, te pred outsiderima braniti vlastite mitove, bez obzira na to što osobno ne vjeruje u iste.

Sad netko dok čita forum pomisli tko je taj mladi čovjek, sprema li se za karijeru u diplomaciji, a on presječe o nedostatku rasne svijesti i disgeničnim pojavama.

Kao prvo, hvala na odgovoru i što si voljan razgovaraš iako misliš da sam trol.

>Kvalitetno je u tome što se zajebavaš sa stereotipima.

Gledaj, neiskreno bi bilo reći kada ih prepoznaješ i primećuješ da nisu smešni odnosno humoristični, pomalo i tužni i ogavni, okićeni su raznim pridevima.

>Klasičan srpski domaćin-čovek na forumu bi morao malo galamiti i oštro raspravljati, te pred outsiderima braniti vlastite mitove, bez obzira na to što osobno ne vjeruje u iste.

Mogu da branim određene stvari do određene mere i to pak mora da podleže nekom kriterijumu istine. Bilo bi nezdravo, slepo i glupo da branim nešto što znam sa strane da ne pije vodu, zašto prosto ne staviti na teren i odmeriti verodostojnost i tako sebe poboljšati.

>Sad netko dok čita forum pomisli tko je taj mladi čovjek, sprema li se za karijeru u diplomaciji, a on presječe o nedostatku rasne svijesti i disgeničnim pojavama.

Gore sam u jednoj poruci naveo zašto sam malo presekao u tu opipljivu temu, no neka bude, lakše se onda otvore vrata za dalji razgovor uz šokantne izjave na ono prethodno što sam pisao. Nisam Nacionalni Socijalista, niti Fašista, niti sam ljubitelj istih ovde kod nas u Srbiji iako čine 0.01% stanovništva (pretpostavljam, broj je jako mali i zanemraljiv) zato što ih smatram pomodarcima i neiskrenima prema samim sobom.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 20:24 

Marlo mi pari ka forumaš @doc... :neznam

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 20:33 

kiler je napisao/la:
Marlo mi pari ka forumaš @doc... :neznam

Ko je sad taj @doc? Pominjete razna neka imena i ponašate se kao da treba da je očito. Nemoguće da je bilo forumaša ovde koji su pisali slične stvari kao i ja, bilo ozbiljno ili trolovski.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 22:05 

Marlo je Jussi koji se skinuo sa tableta

Vrh

PostPostano: 04 stu 2025, 22:12 

Tko je o u moju slavnu rečenicu iskoristio za naslov teme? Izvađeno iz konteksta.

Bilo je nekako ovako: Ako Srbi misle sa smo mi vatikanski otpadnici od Srba, onda smo najbolji Srbi i ostali Srbi trebaju bit kao mi. To je logika. I evo, počelo se ostvarivat.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 21:37 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Tko je o u moju slavnu rečenicu iskoristio za naslov teme? Izvađeno iz konteksta.

Bilo je nekako ovako: Ako Srbi misle sa smo mi vatikanski otpadnici od Srba, onda smo najbolji Srbi i ostali Srbi trebaju bit kao mi. To je logika. I evo, počelo se ostvarivat.

Ti do 1993 svakako nisi bio Hrvat,a ni Srbin.Do tad si bio Jugoslaven i Bosanac.
Tek 1993 kad su ti muslimani dali vizu iz ZenCe u Zagrebu si se prvi put susreo sa hrvatstvom.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 21:40 

Graničar18 je napisao/la:

Ti do 1993 svakako nisi bio Hrvat,a ni Srbin.Do tad si bio Jugoslaven i Bosanac.
Tek 1993 kad su ti muslimani dali vizu iz ZenCe u Zagrebu si se prvi put susreo sa hrvatstvom.

Meni je bitno da si ti Hrvat. :D Nego, šalješ li djecu u HV ili ne? :zubati

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 21:49 

Imam ćerku. :zubati
Baš je učim ovih dana onu pjesmu Srpkinja je mene majka rodila. :evotigana

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 21:58 

Marlo je napisao/la:
Novdan je napisao/la:
Prvo i osnovno, pravoslavci na prostor Dalmacije, Like, Korduna, Banovine, Zapadne Bosne itd. dolaze kao turski MARTOLOZI, dakle kao POMOĆNA TURSKA VOJSKA koja je imala zadatak ubijati, pljačkati i protjerivati civilno hrvatsko stanovništvo, kako bi oslabilo opskrbu utvrđenih gradova.

Dakle dolaze ovdje ratovati ZA TURKE, protiv Hrvata. Tek nakon velikog poraza Turaka krajem 17. i početkom 18. stoljeća ovi u današnjoj Hrvatskoj prelaze na kršćansku stranu i bore se protiv Turaka, ali tada su najvažnije bitke završile, to je bio kraj.

Njihovo služenje Turcima i odrađivanje "prljavog posla" za njih je jedini razlog zašto uopće danas ima pravoslavaca u tim krajevima.

Drugo, što misliš pod rasna svijest?

Na ovo prvo mnogo zvučiš defanzivno i kao da te vode emocije. Srbija se borila na strani sa ostalim Evropskim državama, padom Smedereva 1459. godine dolazi do poznate Seobe Srba na severnije krajeve. U Bosni, delu Dalmacije i Srema su već Srbi odnosno pravoslavno stanovništvo bilo prisutno i pre Turaka, taj broj se vremenom povećava. Ne sporim to što si napisao, ali predstavljaš kao glavnu i veliku stvar, a u stvarnosti su to bili zanemarljivi i irelevantni slučajevi.

Rasna svest se odnosi na to da Srbi budu svesni da nisu genetski čisti i da je to jedan od problema zašto se nalazimo tu gde se nalazimo. Srbija nikada u svojoj povijesti nije imala nije jednog rasistu niti eugeničara, nikome ovde nisu padale na pamet takve ideje. Filozof Božidar Knežević je bio blizu spoznaje ka nečem višem i želji ka udostojenjem srpskog čoveka, ali on je istovremeno i primer (kako je završio na kraju) kako se Srbi odnose prema takvim ljudima u svom narodu. Zato kažem, Srbi su jedini narod u Evropi koji se aktivno bori protiv toga što je na ovome kontinentu, a srpska ideja je ideja sa mnogo potencijala koja je debelo proćerdana za vreme Srpskog Carstva i pre toga i zato po meni ni jedna država na Balkanu ne može više da se uzda u Srbiju, jer Srbija ne može više sama u sebe da se uzda. Kažem ponovo, to dolazi od nepismenosti, jer srpski mentalitet je seljačka pokvarenost i ona u svom drugom obliku se nalazi i među srpskom građanštinom. Dve strane istog novčića.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 22:04 

Marlo je napisao/la:
Novdan je napisao/la:

Priznajem da sam došao sa predrasudom da je među Hrvatima više izraženiji rasistički stav ma koliko bio suptilan za razliku nego ovde. Odnosno da su vam poznatiji koncepti nego nama, eugenike i rasizma baš zbog vaše kulturalne bliskoti sa Zapadom. Evo ti jedna od mojih omiljenih slika koja prikazuje dualnost Srbije po tom pitanju

slika

Istina

Bošnjaci1993 su isto iskrivljeni

slika

Vidi kako ih je večernji list jučer ilustrirao na portalu:

slika

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 22:37 

Marlo je napisao/la:
Novdan je napisao/la:

slika

Romi na slici... a obicno neko ko se bavi eugenikom po pravilu ima komplekse zbog sopstvenog izgleda :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 22:52 

Muslimani u Bosne mahom imaju onaj iskrivljeni anatolijski izgled, čak i kad su "bijeli" ostanu im iskrivljene crte, nešto kao albino crnci.

Srbi ili su bijeli ili su malo turčeni, ali izgledaju donekle gorostasni, muslimani s druge strane nisu pokupili ratničke istočnjačke gene, nego one hinjave trgovačke dobrovoljne

Muslimani imaju čudne odnose glave, čeljusti, nosa, razmaka očiju

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 23:01 

Imam ćerku. :zubati
Baš je učim ovih dana onu pjesmu Srpkinja je mene majka rodila. :evotigana

Suosjećam. Mislim nisam sretan zbog toga što nisi Hrvata napravio ali razumijem

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 189 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: ReadOnly555 i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: