|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 53 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
emt
|
 |
Naslov: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u Postano: 25 pro 2011, 23:37 |
|
|
  http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/69774-kako-se-uzgaja-svijest-o-pripadnosti-bosni-i-hercegovini-udzbenici-u-rs-afirmiraju-cetnicki-pokret.html
Kustos Muzeja Semberije Zoran Midanović javno na televiziji kaže da su najveći broj Hrvata ustvari pokatoličeni Srbi, a da su muslimani, Bošnjaci i Makedonci izmišljene nacije. Duboka podijeljenost i falsificiranje historije nisu posljedica tvrdnje Milorada Dodika da su Bošnjaci uglavnom bili na strani fašista u Drugom svjetskom ratu. Takvo mišljenje uzgaja se i u školskim udžbenicima u RS.Iako Okvirni zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, usvojen 2003. godine, u Članu 3. kaže da je jedan od ciljeva obrazovanja i odgoja "razvijanje svijesti o pripadnosti Bosni i Hercegovini", u udžbenicima, ali i zakonima iz oblasti obrazovanja u RS, taj cilj se ne spominje niti ispunjava. Doduše, u udžbeniku "Priroda i društvo" za 4. razred osnovne škole kaže se da je BiH sastavljena od entiteta RS i FBiH, ali se spominju samo zastava, grb i himna RS, uz navođenje teksta himne. O obilježjima BiH ni riječi.
Nastavnici historije učenicima govore da je Republika Srpska država, ali da još nije priznata. U udžbenicima se afirmira četnički pokret. U udžbeniku historije za deveti razred osnovne škole, u poglavljima o Drugom svjetskom ratu u našim krajevima, na više mjesta se, opravdano, govori o zločinačkom karakteru ustaškog pokreta i NDH, ali o zlodjelima četnika ni riječi. Štaviše, na stranicama 130-134, u poglavlju "Različiti pristupi ratu u Jugoslaviji", kaže se da su "ustanak protiv njemačke okupacione uprave započeli partizanski i četnički odredi", uz tvrdnju: "Zajedničko kod oba ova pokreta bila je spremnost da se oružjem suprotstave okupatoru".
O saradnji četnika s okupatorskom vlašću, o zločinima nad Bošnjacima ponovo ni riječi.O Draži
- Četnički pokret Draže Mihailovića, tokom rata, odlučio se za taktiku čekanja i iščekivanja povoljnih okolnosti za borbu protiv fašista - piše u ovom udžbeniku. Na stranici 136. dalje se kaže da se ustanički pokret u proljeće 1942. godine podijelio na partizane i četnike "zbog neslaganja u načinu vođenja borbe protiv okupatora i njegovih saradnika".
Tvrdi se, također, da su partizani "bili pokretna vojska na cijelom teritoriju Jugoslavije, a četnici su ostajali u svojim mjestima i štitili narod i svoja ognjišta od napada ustaša i muslimanske milicije". I ponovo ni riječi o partizanskim muslimanskim brigadama, o muslimanskim rezolucijama kojima se tražila zaštita Srba, Roma i Jevreja u NDH.
Tako piše u današnjim udžbenicima iz kojih uče djeca u RS, od kojih se kriju stvarne historijske činjenice čak i o Drugom svjetskom ratu. A te činjenice su odavno utvrđene: stotinu hiljada pobijenih Bošnjaka, uglavnom u Podrinju i uglavnom od četničke ruke, o čemu dokumentirano piše Vladimir Dedijer u knjizi "Genocid nad Muslimanima 1941-1945".
Historijska činjenica je da je podjela Bosne i Hercegovine i istrebljenje Bošnjaka bilo dio plana Ravnogorskog pokreta. Od Garašaninovog "Načertanija", preko "Homogene Srbije" Stevana Moljevića, četničkog ideologa i savjetnika Draže Mihailovića, do genocida koji su devedesetih godina osmislili, naredili i počinili Karadžić i Mladić, ubivši 200.000 Bošnjaka u posljednjoj agresiji na BiH.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 25 pro 2011, 23:45 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
emt je napisao/la: do genocida koji su devedesetih godina osmislili, naredili i počinili Karadžić i Mladić, ubivši 200.000 Bošnjaka u posljednjoj agresiji na BiH.[/b] I onda se takvi debili nađu pametovat o lažnoj srpskoj "istoriji", a ustvari, sve rade upravo po srpskom planu. Tako su i oni lupali i dan danas lupaju o 900.000 u Jasenovcu...
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 25 pro 2011, 23:48 |
|
|
MRSHO je napisao/la: emt je napisao/la: do genocida koji su devedesetih godina osmislili, naredili i počinili Karadžić i Mladić, ubivši 200.000 Bošnjaka u posljednjoj agresiji na BiH.[/b] I onda se takvi debili nađu pametovat o lažnoj srpskoj "istoriji", a ustvari, sve rade upravo po srpskom planu. Tako su i oni lupali i dan danas lupaju o 900.000 u Jasenovcu... Ma to je manje važno, nego ova priča o četnicima je suluda.I onda se pitamo što djeca nisu normalna.A realno se zna koje se cifre vrte ubijenih i prognanih u BiH, za svaki narod pojedinačno.Slažem se da ne treba preuveličavati.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 25 pro 2011, 23:53 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
emt je napisao/la: MRSHO je napisao/la:
I onda se takvi debili nađu pametovat o lažnoj srpskoj "istoriji", a ustvari, sve rade upravo po srpskom planu. Tako su i oni lupali i dan danas lupaju o 900.000 u Jasenovcu...
Ma to je manje važno, nego ova priča o četnicima je suluda.I onda se pitamo što djeca nisu normalna.A realno se zna koje se cifre vrte ubijenih i prognanih u BiH, za svaki narod pojedinačno.Slažem se da ne treba preuveličavati. Nevjerovatno je ovo što si postala. Al nevjerovatno je to i da se to uči u Hrvatskoj.Recimo u Vukovaru,Srbi koji idu po svom programu ,imao sam jednom priliku zagledat u te knjige . Dobro jedino realno je to da je dosta Bošnjaka tad pripadalo Ustaškom pokretu ,to je istina. I dosta HB Hrvata isto... Glupo je da sad svi se čudimo Ustašama i glumimo partizanske potomke.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 25 pro 2011, 23:54 |
|
|
emt je napisao/la: MRSHO je napisao/la:
I onda se takvi debili nađu pametovat o lažnoj srpskoj "istoriji", a ustvari, sve rade upravo po srpskom planu. Tako su i oni lupali i dan danas lupaju o 900.000 u Jasenovcu...
Ma to je manje važno, nego ova priča o četnicima je suluda.I onda se pitamo što djeca nisu normalna.A realno se zna koje se cifre vrte ubijenih i prognanih u BiH, za svaki narod pojedinačno.Slažem se da ne treba preuveličavati. Eto, da nije te zadnje rečenice dao bi 100% za pravo autoru i za svaku njegovu riječ. Ali zbog ovih 200.000 ispade isti ko i pisači srpske istorije što mu je bila tema...
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 25 pro 2011, 23:57 |
|
|
MRSHO je napisao/la: emt je napisao/la: Ma to je manje važno, nego ova priča o četnicima je suluda.I onda se pitamo što djeca nisu normalna.A realno se zna koje se cifre vrte ubijenih i prognanih u BiH, za svaki narod pojedinačno.Slažem se da ne treba preuveličavati.
Eto, da nije te zadnje rečenice dao bi 100% za pravo autoru i za svaku njegovu riječ. Ali zbog ovih 200.000 ispade isti ko i pisači srpske istorije što mu je bila tema... Meni izgleda kao da zadnjom rečenicom misli na cjelokupan projekt istrebljenja Bošnjaka /Muslimana pa navodi onda od Kulina Bana i dobrijeh Dana.... No kako god, suludo je dijete Bošnjačko /Hrvatsko poslati u školu u kojoj se uči po ovakvom nastavnom planu i programu.Ja ne znam koliko Bošnjačke/ Hrvatske djece ima u RS-u po statistikama, ali ovaj čin je sramota za kompletan obrazovni sistem RS-a. Citat: Od Garašaninovog "Načertanija", preko "Homogene Srbije" Stevana Moljevića, četničkog ideologa i savjetnika Draže Mihailovića, do genocida koji su devedesetih godina osmislili, naredili i počinili Karadžić i Mladić, ubivši 200.000 Bošnjaka u posljednjoj agresiji na BiH. Vjerovatno cifra od Garašina, Draže, Mladića i Karadžića ugrubo sabrano žrtve.Bar ja tako shvatam ovu zadnju rečenicu.Sad ovo poslijednjoj mi je diskutabilno.Ne znam zašto je ubačeno.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:03 |
|
|
emt je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Eto, da nije te zadnje rečenice dao bi 100% za pravo autoru i za svaku njegovu riječ. Ali zbog ovih 200.000 ispade isti ko i pisači srpske istorije što mu je bila tema...
Meni izgleda kao da zadnjom rečenicom misli na cjelokupan projekt istrebljenja Bošnjaka /Muslimana pa navodi onda od Kulina Bana i dobrijeh Dana.... No kako god, suludo je dijete Bošnjačko /Hrvatsko poslati u školu u kojoj se uči po ovakvom nastavnom planu i programu.Ja ne znam koliko Bošnjačke/ Hrvatske djece ima u RS-u po statistikama, ali ovaj čin je sramota za kompletan obrazovni sistem RS-a. Citat: Od Garašaninovog "Načertanija", preko "Homogene Srbije" Stevana Moljevića, četničkog ideologa i savjetnika Draže Mihailovića, do genocida koji su devedesetih godina osmislili, naredili i počinili Karadžić i Mladić, ubivši 200.000 Bošnjaka u posljednjoj agresiji na BiH. Vjerovatno cifra od Garašina, Draže, Mladića i Karadžića ugrubo sabrano žrtve.Bar ja tako shvatam ovu zadnju rečenicu.Sad ovo poslijednjoj mi je diskutabilno.Ne znam zašto je ubačeno. A otkud mu ta cifra, otkud Bošnjaka prije!? Dobro, nema veze. Ako i misli na taj cjelokupan 2-3 vijeka dug projekat, onda je rečenicu slupao totalno nerazumljivo, jer stekneš dojam sa zaključkom "200 k u posljednjoj agresiji" da brojem misli samo na zadnji rat.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:06 |
|
|
mario_cro je napisao/la: emt je napisao/la: Ma to je manje važno, nego ova priča o četnicima je suluda.I onda se pitamo što djeca nisu normalna.A realno se zna koje se cifre vrte ubijenih i prognanih u BiH, za svaki narod pojedinačno.Slažem se da ne treba preuveličavati.
Nevjerovatno je ovo što si postala. Al nevjerovatno je to i da se to uči u Hrvatskoj.Recimo u Vukovaru,Srbi koji idu po svom programu ,imao sam jednom priliku zagledat u te knjige . Dobro jedino realno je to da je dosta Bošnjaka tad pripadalo Ustaškom pokretu ,to je istina. I dosta HB Hrvata isto... Glupo je da sad svi se čudimo Ustašama i glumimo partizanske potomke. Ta različita tumačenja povijesti jednom će nam ponovo svima doći glave.Potencirati lažno srostvo sa partizanima, u najmanju ruku znači neprihvatati istinu o sopstvenom identitetu.Ono što je bilo u bližoj ili daljoj povijesti, ne može se promijeniti, no na budućnost možemo svi uticati. Citat: A otkud mu ta cifra, otkud Bošnjaka prije!? Dobro, nema veze.
Ako i misli na taj cjelokupan 2-3 vijeka dug projekat, onda je rečenicu slupao totalno nerazumljivo, jer stekneš dojam sa zaključkom "200 k u posljednjoj agresiji" da brojem misli samo na zadnji rat. Slažem se da nije, misli na Muslimane i ta riječ "poslijednjoj agresiji " i mene zbunjuje.Ali nabraja vidiš i sam.I onda bub cifru.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:09 |
|
|
A šta vas boli ona stvar šta deca u Srpskoj uče i iz čega uče? Šta li tek uče vaša deca kad ovaj debil priča o cifri od 200 000 mrtvih "Bošnjaka", a dobro se zna da je UKUPAN broj poginulih manji od 100 000.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:17 |
|
|
Možete tamo gdje nema Bošnjaka i Hrvata.No tamo gdje nas ima, sigurno nećete iskrivljivati povijesne činjenice.Jesi svijesna ti uopšte pogubnosti ovoga za dijete od 13 ili 14 godina ? Mislim da nisi, a majka si, što je najžalosnije u čitavoj priči.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:20 |
|
|
emt je napisao/la: Možete tamo gdje nema Bošnjaka i Hrvata.No tamo gdje nas ima, sigurno nećete iskrivljivati povijesne činjenice.Jesi svijesna ti uopšte pogubnosti ovoga za dijete od 13 ili 14 godina ? Mislim da nisi, a majka si, što je najžalosnije u čitavoj priči. Ti nisi normalna, svega mi. Svršavaš na ustaške pesme, a ljutiš se što naši udžbenici govore o vama kao aktivnim sudionicima ustaškog pokreta. Umij se, i pukni sebi par šamara pred ogledalom.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:28 |
|
|
teranova je napisao/la: emt je napisao/la: Možete tamo gdje nema Bošnjaka i Hrvata.No tamo gdje nas ima, sigurno nećete iskrivljivati povijesne činjenice.Jesi svijesna ti uopšte pogubnosti ovoga za dijete od 13 ili 14 godina ? Mislim da nisi, a majka si, što je najžalosnije u čitavoj priči. Ti nisi normalna, svega mi. Svršavaš na ustaške pesme, a ljutiš se što naši udžbenici govore o vama kao aktivnim sudionicima ustaškog pokreta. Umij se, i pukni sebi par šamara pred ogledalom. Ja sam više nego svijesna ko i što su bile ustaše.No bježati od činjenica, i glumatati poput vas Srba ovdije na forumu i isčuđavati se ustaškim kapama i uniformama je za mene licemjerije.Vi to upravo radi sa četnicima i onda se pojaviš ti kao obožavatljeka srpskog zločinca i vojvode Voislava Šešelja.Ja povijest ne mogu promijeniti, ustaše su odgovarale za svoja zlodjela.Neki su ubijeni, neki prognani, a neki osuđeni na dugogodišnje robije. Da počnem nabrajati heroje iz obitelji, koji su bili članovi NOB-a, takođe mi je licemjerno.Mogla bi jedino lagati, a o povijesnim činjenicama nemam pojma.Ne znam ni ofanzive nabrojati.Time me Austrijanci nisu opterećivali.Obzirom da meni laganje nije svojestveno, tu ulogu prepuštam tebi, vrlo rado, pa uživaj po običaju kao i do sada. 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:34 |
|
|
Zakukuljeno i zamumuljeno, za zaseniti prostotu. A ja ti kažem - gledaj svoja posla, RS je za vas inostranstvo.
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:37 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10184 Lokacija: Banja Luka
|
emt je napisao/la:   http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/69774-kako-se-uzgaja-svijest-o-pripadnosti-bosni-i-hercegovini-udzbenici-u-rs-afirmiraju-cetnicki-pokret.html
Kustos Muzeja Semberije Zoran Midanović javno na televiziji kaže da su najveći broj Hrvata ustvari pokatoličeni Srbi, a da su muslimani, Bošnjaci i Makedonci izmišljene nacije. Duboka podijeljenost i falsificiranje historije nisu posljedica tvrdnje Milorada Dodika da su Bošnjaci uglavnom bili na strani fašista u Drugom svjetskom ratu. Takvo mišljenje uzgaja se i u školskim udžbenicima u RS.Iako Okvirni zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, usvojen 2003. godine, u Članu 3. kaže da je jedan od ciljeva obrazovanja i odgoja "razvijanje svijesti o pripadnosti Bosni i Hercegovini", u udžbenicima, ali i zakonima iz oblasti obrazovanja u RS, taj cilj se ne spominje niti ispunjava. Doduše, u udžbeniku "Priroda i društvo" za 4. razred osnovne škole kaže se da je BiH sastavljena od entiteta RS i FBiH, ali se spominju samo zastava, grb i himna RS, uz navođenje teksta himne. O obilježjima BiH ni riječi.
Nastavnici historije učenicima govore da je Republika Srpska država, ali da još nije priznata. U udžbenicima se afirmira četnički pokret. U udžbeniku historije za deveti razred osnovne škole, u poglavljima o Drugom svjetskom ratu u našim krajevima, na više mjesta se, opravdano, govori o zločinačkom karakteru ustaškog pokreta i NDH, ali o zlodjelima četnika ni riječi. Štaviše, na stranicama 130-134, u poglavlju "Različiti pristupi ratu u Jugoslaviji", kaže se da su "ustanak protiv njemačke okupacione uprave započeli partizanski i četnički odredi", uz tvrdnju: "Zajedničko kod oba ova pokreta bila je spremnost da se oružjem suprotstave okupatoru".
O saradnji četnika s okupatorskom vlašću, o zločinima nad Bošnjacima ponovo ni riječi.O Draži
- Četnički pokret Draže Mihailovića, tokom rata, odlučio se za taktiku čekanja i iščekivanja povoljnih okolnosti za borbu protiv fašista - piše u ovom udžbeniku. Na stranici 136. dalje se kaže da se ustanički pokret u proljeće 1942. godine podijelio na partizane i četnike "zbog neslaganja u načinu vođenja borbe protiv okupatora i njegovih saradnika".
Tvrdi se, također, da su partizani "bili pokretna vojska na cijelom teritoriju Jugoslavije, a četnici su ostajali u svojim mjestima i štitili narod i svoja ognjišta od napada ustaša i muslimanske milicije". I ponovo ni riječi o partizanskim muslimanskim brigadama, o muslimanskim rezolucijama kojima se tražila zaštita Srba, Roma i Jevreja u NDH.
Tako piše u današnjim udžbenicima iz kojih uče djeca u RS, od kojih se kriju stvarne historijske činjenice čak i o Drugom svjetskom ratu. A te činjenice su odavno utvrđene: stotinu hiljada pobijenih Bošnjaka, uglavnom u Podrinju i uglavnom od četničke ruke, o čemu dokumentirano piše Vladimir Dedijer u knjizi "Genocid nad Muslimanima 1941-1945".
Historijska činjenica je da je podjela Bosne i Hercegovine i istrebljenje Bošnjaka bilo dio plana Ravnogorskog pokreta. Od Garašaninovog "Načertanija", preko "Homogene Srbije" Stevana Moljevića, četničkog ideologa i savjetnika Draže Mihailovića, do genocida koji su devedesetih godina osmislili, naredili i počinili Karadžić i Mladić, ubivši 200.000 Bošnjaka u posljednjoj agresiji na BiH. ..evo gdje je Emt nasla inspiraciju da otvori temu..http://www.sarajevo-x.com/bih/odrzan-naucni-skup-bosnjaci-u-drugom-svjetskom-ratu/111224032( zar ova kljusad poturicka da 'pisu ' Srbima istoriju...  ) Neka cetnika, treba ih ojacat , mogu opet zatrebat... 
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:46 |
|
|
emt je napisao/la: Svarog je napisao/la: http://www.sarajevo-x.com/bih/odrzan-naucni-skup-bosnjaci-u-drugom-svjetskom-ratu/111224032Zar ova kljusad poturicka da 'pisu ' Srbima istoriju... Neka cetnika, treba ih ojacat , mogu opet zatrebat...  Svarog, samo je pišite vi sami sebi.Ostaćete crna rupe u Evropi, sa takvim tumačenjima.Uvijek nerealni sa obiljem netočnih povijesnih činjenica.Smijem se kladiti da ti i za bitku na Kosovu još uvijek tvrdiš da je dobijena. A što se poturica tiče čak i da jesu, po vašoj uvrnutoj logici, opet vi više turske krvi imate u svojim venama  Hajde, hajde...stalno drobis o ' crnoj rupi Evrope'...Ako smo mi crna rupa , sta ste onda vi ? Nema vas na mapi ni u cemu. Svedeni ste na Dzeku u sportu, i na onu kucku Dzasmilu u kulturi i to vam je sav ' evropski trag..Misevi bili, jeste, i ostat cete.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:51 |
|
|
Svarog je napisao/la: emt je napisao/la: Svarog, samo je pišite vi sami sebi.Ostaćete crna rupe u Evropi, sa takvim tumačenjima.Uvijek nerealni sa obiljem netočnih povijesnih činjenica.Smijem se kladiti da ti i za bitku na Kosovu još uvijek tvrdiš da je dobijena. A što se poturica tiče čak i da jesu, po vašoj uvrnutoj logici, opet vi više turske krvi imate u svojim venama  Hajde, hajde...stalno drobis o ' crnoj rupi Evrope'...Ako smo mi crna rupa , sta ste onda vi ? Nema vas na mapi ni u cemu. Svedeni ste na Dzeku u sportu, i na onu kucku Dzasmilu u kulturi i to vam je sav ' evropski ; trag..Misevi bili, jeste, i ostat cete. U svijetu za MOJ Šeher zna više ljudi sigurno nego za Begeš, a da ti ne pominjem onu tvoju crnu rupu Banjaluku. Možemo anketu napraviti na nekom švabskom portalu.Da ne bude da je ja lažiram, imaš ljudi koji odlično govore njemački, pa im se obrati za prevod. O kulturi, posjećenosti, ljepoti i sl.Mogu takođe seminare da ti držim. Zato se zavuci ne u rupu, nego popni na paprikovac i čekaj kakvu prirodnu nepogodu.Možda budeš imao sreće.Dakle provincijalac, vozzz.Ja sam djevojka iz metropole za tebe.LOL
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:54 |
|
|
emt je napisao/la: Svarog je napisao/la: Hajde, hajde...stalno drobis o ' crnoj rupi Evrope'...Ako smo mi crna rupa , sta ste onda vi ? Nema vas na mapi ni u cemu.
Svedeni ste na Dzeku u sportu, i na onu kucku Dzasmilu u kulturi i to vam je sav ' evropski ; trag..Misevi bili, jeste, i ostat cete.
U svijetu za MOJ Šeher zna više ljudi sigurno nego za Begeš, a da ti ne pominjem onu tvoju crnu rupu Banjaluku. Možemo anketu napraviti na nekom švabskom portalu.Da ne bude da je ja lažiram, imaš ljudi koji odlično govore njemački, pa im se obrati za prevod. O kulturi, posjećenosti, ljepoti i sl.Mogu takođe seminare da ti držim. Zato se zavuci ne u rupu, nego popni na paprikovac i čekaj kakvu prirodnu nepogodu.Možda budeš imao sreće.Dakle provincijalac, vozzz.Ja sam djevojka iz metropole za tebe.LOL Mora čovek da se nasmeje na ovo lupetanje. Ne zezaj, ti stvarno misliš da je ona kotlina bitna metropola? Sa rekom veličine pecaroškog kanala kod Pančeva? 
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 00:57 |
|
|
emt je napisao/la: Svarog je napisao/la: Hajde, hajde...stalno drobis o ' crnoj rupi Evrope'...Ako smo mi crna rupa , sta ste onda vi ? Nema vas na mapi ni u cemu.
Svedeni ste na Dzeku u sportu, i na onu kucku Dzasmilu u kulturi i to vam je sav ' evropski ; trag..Misevi bili, jeste, i ostat cete.
U svijetu za MOJ Šeher zna više ljudi sigurno nego za Begeš, a da ti ne pominjem onu tvoju crnu rupu Banjaluku. Možemo anketu napraviti na nekom švabskom portalu.Da ne bude da je ja lažiram, imaš ljudi koji odlično govore njemački, pa im se obrati za prevod. O kulturi, posjećenosti, ljepoti i sl.Mogu takođe seminare da ti držim. Zato se zavuci ne u rupu, nego popni na paprikovac i čekaj kakvu prirodnu nepogodu.Možda budeš imao sreće.Dakle provincijalac, vozzz.Ja sam djevojka iz metropole za tebe.LOL Vase drecavo helpanje mnogi su culi, jbgaa... nije sala, CNN je bio repetitor. Culi su i za Bejrut . Sacuvaj nas Boze takve ' cuvenosti'...neka, hvala... 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:08 |
|
|
Ova stvarno ozbiljno misli ono što piše, izgleda. Teži slučaj mentalnog slepila.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:10 |
|
|
teranova je napisao/la: Ova stvarno ozbiljno misli ono što piše, izgleda. Teži slučaj mentalnog slepila. Da se vratimo na temu, pa ćemo o mentalnim oboljenjima.Kako tumačiš ove povijesne citate u knjigama za deveti razred ?:)
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:15 |
|
|
emt je napisao/la: teranova je napisao/la: Ova stvarno ozbiljno misli ono što piše, izgleda. Teži slučaj mentalnog slepila. Da se vratimo na temu, pa ćemo o mentalnim oboljenjima.Kako tumačiš ove povijesne citate u knjigama za deveti razred ?:) Prvi put čujem da kod nas i u okolici ima deveti razred 
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:17 |
|
|
mario_cro je napisao/la: emt je napisao/la: Da se vratimo na temu, pa ćemo o mentalnim oboljenjima.Kako tumačiš ove povijesne citate u knjigama za deveti razred ?:) Prvi put čujem da kod nas i u okolici ima deveti razred  pa novi sistem je skolovanja, koliko znam.devet razreda, ima jedno dvije godine već.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:20 |
|
|
emt je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Prvi put čujem da kod nas i u okolici ima deveti razred  pa novi sistem je skolovanja, koliko znam.devet razreda, ima jedno dvije godine već. Vrijeme me pregazilo ,ja sam samo osam završio ... 
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:46 |
|
|
Nego da se vratimo temi, zalosna je činjenica da bosnjacka i hrvatska djeca uče razred po ovakvom nastavnom planu i programu. Em su manjina u svojim sredinama jer je povratak velikim dijelom onemogucen, em moraju sigurno trpijeti i negativne tenzije koje ova povijesna knjiga izaziva medju njihovim vrsnjcima. Kako djecu zaštiti u ovim sredinama i omogućiti im normalno školovanje velika je nepoznanica.Nadam se da će odgovorni u bliskoj budućnosti poduzeti nešto, da sprijece ovakvu i sličnu diskriminaciju makar u školama ako je već nisu postedjeni povratnici.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret Postano: 26 pro 2011, 01:51 |
|
|
emt je napisao/la: Nego da se vratimo temi, zalosna je činjenica da bosnjacka i hrvatska djeca uče razred po ovakvom nastavnom planu i programu. Em su manjina u svojim sredinama jer je povratak velikim dijelom onemogucen, em moraju sigurno trpijeti i negativne tenzije koje ova povijesna knjiga izaziva medju njihovim vrsnjcima. Kako djecu zaštiti u ovim sredinama i omogućiti im normalno školovanje velika je nepoznanica.Nadam se da će odgovorni u bliskoj budućnosti poduzeti nešto, da sprijece ovakvu i sličnu diskriminaciju makar u školama ako je već nisu postedjeni povratnici. Al sam ja trpio zajebavanja kad smo učili o Bosni na satu povijesti OnTopic: Riješenje je : Školovanje po Hrvatskom nastavnom programu.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|