|
|
Stranica: 420/427.
|
[ 10666 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:22 |
|
|
Pa da. Srbi su bili fašistički narod a Beograd prvi judenfrei grad u europi. Dio ovih Prečana su ustali ali ne "protiv fašizma" nego protiv Hrvatske, to što su ustaše bili fašisti je nebitno potpuno, jednako tako bi ustali i protiv komunističke, demokratske ili monarhističke Hrvatske. A oni izmislili neku povijest eto Hrvati ustaše a Srbi antifašisti A čak i taj manji dio Srba koji je bio na kraju na antifašističkoj strani jer je tako pao grah su često činili i veća zvjerstva od samih fašista
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:28 |
|
|
Dok ovakvi poput ovog cirkusanta i fantaste pričaju debilane i laži, u Srbiji se odvija ovo. https://www.blic.rs/vesti/drustvo/sputn ... je/jnzvmg8A tko zna što se još u međuvremenu iskupavalo,..vijest je iz 2016-te. Prije par godina, možda i lani, bila je isto panika o kupovanju nekretnina od strane Albanaca u Nišu. Isti sistem ko na Kosovu nekoliko desetljeća ranije. Srbi lakomi na novac a Albanci sve planski rade, oblizuju se i merače Niš.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90177 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Robbie MO je napisao/la: Kažem, kao čovjek zainteresiran za etnologiju, amaterski sam istraživao srpsku kulturu preuveličavanja.
Ona funkcionira na način, da se uvijek prihvaća jača tvrdnja umjesto slabije, i nikad nema nikoga tko će uvesti kritiku, i to rezultira pripovjedačkim gluhim telefonom gdje u svakom slijedećem pripovijedanju priča postaje 10-20% fantastičnija.
Srbi nisu ni jedini izuzetak, to se ustvari cesto događa kod nepismenih plemena i naroda gdje se informacija prenosi usmenim i epskim putem (poput prepričavanja ili guslanja), umjesto konzultiranje s državnim arhivima i dokumentima koji su nepromjenjivi. Nepismenost Srba je do polovice 20. stoljeća bila gotovo apsolutna, pa se informacija širila propovijedanjem umjesto preko knjiga, spisa, zapisa i arhiva.
Ono što moram reći je da Srbi ne lažu svjesno, nego prakticiraju ovo blago uvećavanje ali kroz 100 krugova (kao gluhi telefon) - svaki pripovjedač zna samo za zadnje, vlastito blago preuveličavanje za 10-20% a smatra totalnom istinom ono što mu je do tada preneseno.
Morao sam na kraju uvesti termin “srpski koeficijent”, da bi njihove vrlo zanimljive priče i podatke bar donekle učinio upotrebljivima: sve što kažu, u tome ima istine, ali podijeli sa brojkom 10 (srpski koeficijent) da dobiješ stvarno stanje. Ja sam “ljubitelj” i Srba i Albanaca, i ako ja to kažem, mora se uzeti kao neutralno zapažanje. Isti pripovjedački gluhi telefon i mitomaniju imaju i Albanci, ali njih barem ne moramo slušati, pa je olakšanje. Racionalnost, kritika usmjerena na vlastito, analiza, to je više zapadnjačka kulturna crta, posebno britanska.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kažem, kao čovjek zainteresiran za etnologiju, amaterski sam istraživao srpsku kulturu preuveličavanja.
Ona funkcionira na način, da se uvijek prihvaća jača tvrdnja umjesto slabije, i nikad nema nikoga tko će uvesti kritiku, i to rezultira pripovjedačkim gluhim telefonom gdje u svakom slijedećem pripovijedanju priča postaje 10-20% fantastičnija.
Srbi nisu ni jedini izuzetak, to se ustvari cesto događa kod nepismenih plemena i naroda gdje se informacija prenosi usmenim i epskim putem (poput prepričavanja ili guslanja), umjesto konzultiranje s državnim arhivima i dokumentima koji su nepromjenjivi. Nepismenost Srba je do polovice 20. stoljeća bila gotovo apsolutna, pa se informacija širila propovijedanjem umjesto preko knjiga, spisa, zapisa i arhiva.
Ono što moram reći je da Srbi ne lažu svjesno, nego prakticiraju ovo blago uvećavanje ali kroz 100 krugova (kao gluhi telefon) - svaki pripovjedač zna samo za zadnje, vlastito blago preuveličavanje za 10-20% a smatra totalnom istinom ono što mu je do tada preneseno.
Morao sam na kraju uvesti termin “srpski koeficijent”, da bi njihove vrlo zanimljive priče i podatke bar donekle učinio upotrebljivima: sve što kažu, u tome ima istine, ali podijeli sa brojkom 10 (srpski koeficijent) da dobiješ stvarno stanje. Ja sam “ljubitelj” i Srba i Albanaca, i ako ja to kažem, mora se uzeti kao neutralno zapažanje. Isti pripovjedački gluhi telefon i mitomaniju imaju i Albanci, ali njih barem ne moramo slušati, pa je olakšanje. Racionalnost, kritika usmjerena na vlastito, analiza, to je više zapadnjačka kulturna crta, posebno britanska. Točno tako i onda zbog te mitomanije imamo ovakva razmišljanja koja prevladavaju u većini srpskog naroda: VizantijskoPlavo je napisao/la: Jednom kada Jenkiji odu odavde, a otici ce (i to deluje brze nego sto se mislilo ranije), ne postoji niko drugi ko nas moze zaustaviti.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:39 |
|
|
|
Kad odbimo nesrbe prošle godine ih se rodilo u Srbiji za 4 milijuna ljudi od čega ih 2 milijuna živi u Beogradu a oni "čekaju" da amerikanci odu da napadnu sve susjede i "vraćaju" neka nepostojeća carstva koja su im "oteta"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90177 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vi se svađate sa Srbima, ja ih proučavam, i sve bilježim. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Nemci se povlace iz Grcke, tu nema borbi, niti Bugari tu sta rade. Nemacke jedinice presrecu i likvidiraju i cetnici. Poznat je primer jednog lokaliteta koji nosi naziv Nemcev grob. Naime, cetnici su presreli Nemacku kolonu iz Grcke i pobili ih oko 800 zajedno sa zarobljenicima. Jedan od Nemaca se predao i govorio da je on komunista, smatrajuci da su ga zarobili partizani, lokalni cetnicki komandant naredio je da ga zbog toga ,,streljaju 2x” i iz nekog razloga su samo njega sahranili, a ostale su pobacali. Dakle, nikakvi Bugari ne oslobadjaju taj deo Srbije, vec kao porazena i kukavicka nacija prebegli Sovjetima. Pobuna balista nastaje nakon toga i biva slomljena od jedinica NOVJ. Nesto slicno se desilo i nakon ww1. Gde recimo cetnicki komandant (ali onih ranijih cetnika) Jovan Babunski ranjen odbija lecenje i umire, zbog razocarenja u kralja Aleksadra i tu kliku oko njega, jer je bio blizak crnoj ruci. ‘99. Sipatarska pobuna je zavrsena kroz neka 2 meseca od strane MUP-a Republike Srbije, uz ucesce i VJ, ali borbe je uglavnom izneo MUP, pa cak i kad se vojska pojavi na terenu, na papiru stoji da je delovala vojska, a cesto se desavalo da npr Pragu ili neko drugo sredstvo na terenu preuzmu snage MUP-a. U prilog kukavicluku albanskih terorista govori i to da su imali jako mali broj pripadnika, s obzirom na populaciju, kao i da su regrutovali Albance u svoje redove pod prinudom tj pretnjom clanovima porodice. Da vjerujemo neutralnom AI, ili tvom DDOS napadu raznih nabacanih poluistina, kombiniranih sa totalnih izmišljotinama? Vi laži pokrivate poetskim epskim narativom sa filmskim živim detaljima, poput ovog posta. Odlično pripovijedate priče, ali izmišljene. Klasični manipulator. Treba ga banirati koji jedan, da spusti "koeficijent". Citat: Daj mi detalje operacija povlačenja njemače vojske iz Grčke 1944. preko Srbije i Kosova. Tko ih zaustavlja, gdje su glavne vojne operacije, pravci povlačenja. Koliki su čiji gubitci i kakav je ishod svega?Povlačenje njemačke Grupe armija E (Heeresgruppe E) iz Grčke 1944. preko Srbije i Kosova bilo je jedno od najvećih i najuspješnijih strateških povlačenja Wehrmachta u Drugom svjetskom ratu. Grupa armija E (oko 300.000–350.000 vojnika, plus deseci tisuća vozila, topova i opreme) pod zapovjedništvom general-pukovnika Alexander Löhr uspješno se izvukla iz Grčke i Makedonije prema sjeveru, izbjegavši potpuno uništenje ili zarobljavanje. Glavni pravci povlačenja Početak: rujan–početak listopada 1944. (nakon pada Rumunjske i Bugarske na stranu Saveznika i proboja Crvene armije prema Balkanu). Glavni pravac: Solun → Skoplje → Kosovska Mitrovica → Sandžak (Novi Pazar–Sjenica) → Bosna (prema Drini i dalje prema Hrvatskoj/Srijemu). Alternativni pravci: dio snaga preko Albanije i Crne Gore prema primorju. Ključni komunikacijski pravac koji su Nijemci morali zadržati: Kosovska Mitrovica – Skoplje (željeznica i cesta) – to je bio jedini realni izlaz prema sjeveru nakon gubitka Beograda i Moravske doline. Nijemci su povlačenje planirali postupno i organizirano (postupno napuštanje otoka, uništavanje infrastrukture, zaštita bokova), a ne u panici. Tko ih je zaustavljao i glavne vojne operacije Nijemce nisu "zaustavili" u klasičnom smislu – uspjeli su se probiti, ali su bili usporeni, oštećeni i prisiljeni na teži planinski pravac. Glavni "zaustavljači": Bugarska 2. armija (najveća regularna sila na Kosovu) + NOVJ (gerilske i frontalne borbe) + saveznička avijacija (bombardiranje kolona). Crvena armija: nakon Beogradske operacije većina prebačena prema Mađarskoj – nije direktno blokirala povlačenje Grupe E na jugu. Gubici – procjene (variraju po izvorima)  Konačni ishod Njemački uspjeh: Glavnina Grupe armija E (preko 250.000–300.000 vojnika) stigla je do Drave i Hrvatske do veljače/ožujka 1945. – nije bila odsječena niti uništena. Ovo je omogućilo pojačanje snaga na Srijemskom frontu i produžilo otpor do svibnja 1945. Saveznički djelomični uspjeh: NOVJ i Bugari oslobodili su Kosovo, južnu Srbiju i Makedoniju; uništena je velika količina opreme i infrastrukture; spriječeno je brzo pojačanje njemačkih snaga u Mađarskoj. Strategijski značaj: Povlačenje kroz planine Sandžaka i Bosne bilo je teško i sporo (umjesto brzog pravca preko Beograda), što je NOVJ dalo vremena za konsolidaciju i mobilizaciju. Ukratko: Nijemci su uspješno izvukli glavninu snaga, ali uz znatne gubitke, uništenu opremu i prisiljeni na najteži mogući put – zahvaljujući pritisku Bugara na Kosovu i partizana duž cijelog pravca. Ovo je jedan od rijetkih primjera gdje je Wehrmacht izveo masovno povlačenje s minimalnim katastrofalnim gubicima u kasnoj fazi rata. Jesi li Bugari ključni u ovim operacijama?Da, Bugari (konkretno Bugarska 2. armija) bili su ključni – zapravo najvažniji faktor – u onim operacijama koje su direktno utjecale na povlačenje njemačke Grupe armija E preko Kosova i južne Srbije u jesen 1944.Evo zašto i koliko su bili presudni, na osnovu povijesnih činjenica: 1. Kosovska operacija (15. listopada – 22. studenog 1944.) Ovo je bila glavna operacija koja je natjerala Nijemce da napuste Kosovo i osigurala im jedini preostali izlaz prema sjeveru (preko Sandžaka i Bosne). Bugarska 2. armija (oko 78.000 vojnika, s jakom artiljerijom i tenkovima) bila je glavna udarna snaga – izvela je proboje na ključnim pravcima (Podujevo, Priština, Kosovska Mitrovica). NOVJ (jugoslavenske partizanske jedinice) sudjelovala je s oko 11.000–20.000 boraca – uglavnom pomoćno: gerilske akcije, zauzimanje manjih mjesta, čišćenje terena. Albanske partizanske brigade – manji doprinos. Bez bugarske regularne armije (koja je imala 3–4 puta veću brojčanu i vatrenu nadmoć nad njemačkim snagama na Kosovu, ~17.000–25.000 Nijemaca + ~10.000 balista), Nijemci bi vjerojatno zadržali kontrolu nad komunikacijama duže i izvukli se lakše. → Bugari su odlučujuće usporili i natjerali na povlačenje glavnine Grupe armija E s Kosova – Priština oslobođena 19. studenog, Skoplje 11. studenog. 2. Utjecaj na cijelo povlačenje Grupe armija E Nijemci su planirali povlačenje kroz Moravsku dolinu i Beograd – ali nakon pada Niša (Niška operacija, Bugari + NOVJ) i Kosova, taj pravac je bio odsječen. Morali su ići težim planinskim putem preko Sandžaka (Novi Pazar–Sjenica) i istočne Bosne – to je produžilo marš, povećalo gubitke u opremi i dalo NOVJ vremena za daljnje napade. Bugarska 2. armija (i Bugarska 1. armija na drugim pravcima) bila je dio 3. ukrajinskog fronta (sovjetske komande) – oni su bili regularna saveznička vojska koja je mogla voditi konvencionalne ofenzive, za razliku od partizana koji su bili bolji u gerili.3. Zašto se bugarska uloga često minimizira? U jugoslavenskoj historiografiji (1945.–1990.) naglašavana je samo uloga NOVJ – Bugari su bili "bratska socijalistička zemlja", ali se nije htjelo priznati da su oni bili glavni u ključnoj fazi protiv Nijemaca na Kosovu. Danas se to više priznaje u bugarskim, engleskim i neutralnim izvorima (npr. Wikipedia, vojne analize): Bugarska 2. armija je bila glavna snaga koja je izbacila Nijemce iz Kosova. Da – Bugari su bili ključni u onom dijelu povlačenja koji je prolazio kroz Kosovo i južnu Srbiju. Bez njihove ofenzive, Grupa armija E bi se izvukla brže, s manje gubitaka i lakšim putem – a NOVJ bi imala teži posao. To je jedan od rijetkih slučajeva gdje je bugarska vojska (nakon preokreta 1944.) imala odlučujući doprinos na Balkanu u završnoj fazi rata. /Grok
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:49 |
|
|
Čini mi se da su bugarski apetiti na dio Srbije isto vječni.  Bugari oslobodili Kosovo i jug Srbije! 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 22:58 |
|
|
Ne mogu da kazem da me iznanadjuje ova vasa mobilizacija na ovoj temi, i ja sam pratio, biljezio, izucavao, zato sam tako precizno i udario po osecanjima. Ne znaci da sam nesto lagao. Ali kolicina bojazni me je razocarala. Prosecnom Srbinu da kazes, tj da ga ubedis da ce ga Amerika napasti, ne bi trepnuo. Pa nasi nekako jedva cekaju da se oprobaju sa jacim, u tome je car. Vi ovako idete u neko, sto kazu muslimani, guslanje i mitomaniju samotesenja, koja nije dostojna muskarcu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:02 |
|
|
novem je napisao/la: Čini mi se da su bugarski apetiti na dio Srbije isto vječni.  Bugari oslobodili Kosovo i jug Srbije!  U jedinom ratu 1 na 1 kad je Srbija napala Bugarsku u nastajanju kad nije imala još ni pravu vojsku, nego su kadeti iz škola išli na front. Bugari su ratsurili srpsku vojsku kod Slivnice pa je Srbija morala moliti za mir pa je AU zaprijetila Bugarskoj da će intervenirati ako ne ne stane. Inače do Beograda više nije bilo srpske vojske koja bi zaustavila Bugare
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:04 |
|
|
|
Ponestalo argumenata. AI svu guslarsku mitomaniju pretvori u prah i pepeo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:05 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: novem je napisao/la: Čini mi se da su bugarski apetiti na dio Srbije isto vječni.  Bugari oslobodili Kosovo i jug Srbije!  U jedinom ratu 1 na 1 kad je Srbija napala Bugarsku u nastajanju kad nije imala još ni pravu vojsku, nego su kadeti iz škola išli na front. Bugari su ratsurili srpsku vojsku kod Slivnice pa je Srbija morala moliti za mir pa je AU zaprijetila Bugarskoj da će intervenirati ako ne ne stane. Inače do Beograda više nije bilo srpske vojske koja bi zaustavila Bugare Mi smo tad razbili bugare, imali su vise poginulih, a zbog tog rata mi smo upisani u crvenom krstu zbog humanosti. Rec je o mladom kralju, koji se uplasio da ce ga pasic i radikali zarobiti. Nedugo zatim, porazili smo bugare u prava 2 rata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:06 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: Ne mogu da kazem da me iznanadjuje ova vasa mobilizacija na ovoj temi, i ja sam pratio, biljezio, izucavao, zato sam tako precizno i udario po osecanjima. Ne znaci da sam nesto lagao. Ali kolicina bojazni me je razocarala. Prosecnom Srbinu da kazes, tj da ga ubedis da ce ga Amerika napasti, ne bi trepnuo. Pa nasi nekako jedva cekaju da se oprobaju sa jacim, u tome je car. Vi ovako idete u neko, sto kazu muslimani, guslanje i mitomaniju samotesenja, koja nije dostojna muskarcu.  Posmatram vas sa dvogledom, ne intervenišem u vaš ekosistem i prirodno stanište, i sve beležim.  serbwatching https://en.wikipedia.org/wiki/Birdwatching
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:07 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: novem je napisao/la: Čini mi se da su bugarski apetiti na dio Srbije isto vječni.  Bugari oslobodili Kosovo i jug Srbije!  U jedinom ratu 1 na 1 kad je Srbija napala Bugarsku u nastajanju kad nije imala još ni pravu vojsku, nego su kadeti iz škola išli na front. Bugari su ratsurili srpsku vojsku kod Slivnice pa je Srbija morala moliti za mir pa je AU zaprijetila Bugarskoj da će intervenirati ako ne ne stane. Inače do Beograda više nije bilo srpske vojske koja bi zaustavila Bugare Austro-Ugarska spasila Srbiju. Ne Rusija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:09 |
|
|
novem je napisao/la: Ponestalo argumenata. AI svu guslarsku mitomaniju pretvori u prah i pepeo. Chat gpt je odlican za brzo pretrazivanje i davanje ideja, za nesto vise od toga ne. Ja ga koristim svakodnevno, cak je prva verzija bila naprednija (po mom licnom ubedjenju) nego ove potonje. Naravno, nista ti chat GPT nije drugacije rekao sustinski od mene, samo izvlacis reci iz konteksta. Nikakvi bugari nisu slomili baliste, tj notorna glupost lako proverljiva na guglu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Ne mogu da kazem da me iznanadjuje ova vasa mobilizacija na ovoj temi, i ja sam pratio, biljezio, izucavao, zato sam tako precizno i udario po osecanjima. Ne znaci da sam nesto lagao. Ali kolicina bojazni me je razocarala. Prosecnom Srbinu da kazes, tj da ga ubedis da ce ga Amerika napasti, ne bi trepnuo. Pa nasi nekako jedva cekaju da se oprobaju sa jacim, u tome je car. Vi ovako idete u neko, sto kazu muslimani, guslanje i mitomaniju samotesenja, koja nije dostojna muskarcu.  Posmatram vas sa dvogledom, ne intervenišem u vaš ekosistem i prirodno stanište, i sve beležim.  serbwatching https://en.wikipedia.org/wiki/BirdwatchingHahah moj birdwatching kaze da vam fali objektivnosti. Mozda je to bosnian thing, jer od toga boluju i Srbi iz BiH, a ponajvise Bosnjaci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:13 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: novem je napisao/la: Ponestalo argumenata. AI svu guslarsku mitomaniju pretvori u prah i pepeo. Chat gpt je odlican za brzo pretrazivanje i davanje ideja, za nesto vise od toga ne. Ja ga koristim svakodnevno, cak je prva verzija bila naprednija (po mom licnom ubedjenju) nego ove potonje. Naravno, nista ti chat GPT nije drugacije rekao sustinski od mene, samo izvlacis reci iz konteksta. Nikakvi bugari nisu slomili baliste, tj notorna glupost lako proverljiva na guglu. Imaš gore sve bitno, ne trebaš se ponovno truditi da manipuliraš. Uloga Bugarske na Kosovu je jasna - njemačke snage, uloga NOVJ-a isto tako. Vi ste ganjali seljačku vojsku nepismenih gorštaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:15 |
|
|
novem je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Chat gpt je odlican za brzo pretrazivanje i davanje ideja, za nesto vise od toga ne. Ja ga koristim svakodnevno, cak je prva verzija bila naprednija (po mom licnom ubedjenju) nego ove potonje. Naravno, nista ti chat GPT nije drugacije rekao sustinski od mene, samo izvlacis reci iz konteksta. Nikakvi bugari nisu slomili baliste, tj notorna glupost lako proverljiva na guglu.
Imaš gore sve bitno, ne trebaš se ponovno truditi da manipuliraš. Uloga Bugarske na Kosovu je jasna - njemačke snage, uloga NOVJ-a isto tako. Vi ste ganjali seljačku vojsku nepismenih gorštaka. U jednoj ordinaciji u Srbiji na vratima pise ,,ako vam je internet dao dijagnozu, tamo idite i po terapiju”.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:17 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: novem je napisao/la: Imaš gore sve bitno, ne trebaš se ponovno truditi da manipuliraš. Uloga Bugarske na Kosovu je jasna - njemačke snage, uloga NOVJ-a isto tako. Vi ste ganjali seljačku vojsku nepismenih gorštaka.
U jednoj ordinaciji u Srbiju na vratima pise ,,ako vam je internet dao dijagnozu, tamo idite i po terapiju”. U vas u Srbiji ima svašta, zato vam je Vučić psihijatar za sve. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:22 |
|
|
|
Ovaj lik je poremećen. Treba ga banirati za njegovo dobro. Čak i Srbi mitomani priznaju poraz od Bugara iz 1885-te kao bolan poraz a on tvrdi da su pobjedili.
Poremećen poremećen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:32 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ovaj lik je poremećen. Treba ga banirati za njegovo dobro. Čak i Srbi mitomani priznaju poraz od Bugara iz 1885-te kao bolan poraz a on tvrdi da su pobjedili.
Poremećen poremećen. Bregalnicu za Slivnicu, Kumanovo za Kosovo. Nemas ti pojma o Srbima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:36 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Pa da. Srbi su bili fašistički narod a Beograd prvi judenfrei grad u europi. Dio ovih Prečana su ustali ali ne "protiv fašizma" nego protiv Hrvatske, to što su ustaše bili fašisti je nebitno potpuno, jednako tako bi ustali i protiv komunističke, demokratske ili monarhističke Hrvatske. A oni izmislili neku povijest eto Hrvati ustaše a Srbi antifašisti A čak i taj manji dio Srba koji je bio na kraju na antifašističkoj strani jer je tako pao grah su često činili i veća zvjerstva od samih fašista Ovo ni pas sa maslom ne bi pojeo, probaj sa chat gpt… Ti bi najverovatnije zavrsio na golom otoku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:55 |
|
|
|
Evo jedna stvar koja ide u korist Srbije.
Kosovo ima 0 tenkova, 0 haubica, 0 topova bilo koje vrste, 0 letjelica (naručili 6 helikoptera ali još nisu stigli). Dronova nešto imaju, uključujući Bajraktare. Od ostalog, najznačajniji su protutenkovski ručni bacači i dosta oklopnih vozila.
Međutim, ove nule, koje se počinju mijenjati na pozitivne brojeve, upravo su razlog uznemirenja Srbije.
Oni su mislili da su Albanci nesposobni kupit top, tenk ili napadački helikopter, i da će vječno ostat na 0.
Prisutnost Amerikanaca, a zatim i Turaka, kupuje im koliko god hoće vremena da se naoružaju, i mislim da to rade.
Nisu Albanci nesposobni kupit top ili tenk. Btw i Slovenija ima 15 tenkova, a postoje jeftini načini da se tenkovi (gdje je najveća prednost Srbije) sahrane u groblje.
Moja procjena je ako omjer naoružanja padne ispod 5:1 Srbija se neće usuditi napasti Kosovo čak i da imaju garanciju nemiješanja nikakvih svjetskih ili regionalnih sila. Uz puni angažman nacije, koji se ne svodi na pjevanje pjesama na svadbi i lupetanje, treba 3:1 za uspješnu intervenciju.
Pri tome sam potpuno izostavio Albaniju i dobrovoljce iz Zapadne Makedonije, koji bi Kosovo preko noći pojačali za duplo.
Za 20-ak godina broj vojnosposobnih Srba i Albanaca će biti izjednačen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2026, 23:58 |
|
|
|
A to da Albanci nisu motivirani za njihovu stvar, pogledati njihov fanatizam oko toga da istisnu Srbe u svakom i najsitnijem elementu na Kosovu.
Hrvatska je toliko tolerantna, da je do prije mjesec dana u Vukovaru stojao mauzolej čovjeka koji je počeo rat streljanjem 12 hrvatskih policajaca, a Albanci u Sjevernoj Mitrovici kreče mural patrijarha i mural Novaka Đokovića pod objašnjenjem da se ne smije dozvoliti govor mržnje.
Smiješno je tvrditi, da ako se naoružaju, da će se loše boriti ili bježati. Takvo što tvrditi su obične navijačke gluposti, možemo samo pretpostaviti da bi se obje strane jednako kvalitetno borile, ustvari onaj koji se brani obično je motiviraniji.
A Srbi tobože opušteni, prodaju Albancima zemlju oko glavnih manastira za luksuzna naselja albanske dijaspore ali će odjednom svi postati Rambo kad bude prilika.
To mi naprosto ne drži vodu, motivacija je motivacija, nije nešto što se uključuje i isključuje pritiskom na dugme. Vjerujem da je onaj tko je fanatičniji za ovakva natezanja oko zemlje i zemljišta, ujedno motiviraniji i za rat. Ta korelacija se vidi posvuda u svijetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 15 vel 2026, 00:07 |
|
|
|
Srbiji još jedino ide u prilog da Kosovo za dugo neće u NATO savez, zbog blokada nekoliko zemlja. Neki analitičari spominju i "backdoor" scenarije. Moguće je da i Trump napravi neki "veliki deal" za Balkan. Da bi ušla u EU, Srbija mora da postigne punu normalizaciju odnosa sa Kosovom, što u praksi znači de facto priznanje. Po meni Vučić provodi umjereno "navikavanje" bez Kosova. Zna dobro da svaki korak mora biti dosta odmjeren, ali s vremenom su šanse za manje i manje. Jednog dana će ionako netko drugi morati donijeti konačnu odluku i pozivati će se na svoje prethodnike. Službeno je to i dalje dio Srbije, UN rezulucija se stalno ponavlja, uvijek se govori o "prištinskoj vladi", vremenske karte su kao 1989... Ali Albanci rade svoj posao i ne obaziru se na sve to.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|