|
|
Stranica: 337/412.
|
[ 10289 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 09:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44927 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Novdan je napisao/la: daramo je napisao/la: I u BiH danas imaš homogeno srpsko stanovništvo koje živi u jednoj republici unutar BiH koja je dio mirovnog sporazuma, nikakve razlike u odnosu na nekadašnje AP Kosovo.
Ima. Kosovo je KOMPAKTNO, a RS se sastoji od dva dijela odvojena distriktom Brčko. Nadalje, Kosovo je nastalo kao neovisna država zato što je Srbija provodila genocidnu politiku uništenja albanskog naroda na Kosovu kao takvog, dok nitko ne ugrožava opstanak srpskog naroda u BiH. Naprotiv, oni su bili ti koji su ugrožavali druge. Ova usporedba bi donekle bila valjana da sada BiH ukine RS i pokrene kampanju biološkog uništenja Srba na prostoru BiH i odbije pregovore. Iako čak ni tada, pošto je entitet RS zaista stvoren etničkim čišćenjem, dok AP Kosovo to nije. I Azebajdžan trenutno provodi genocidnu politiku u AP GK pa zašto tvoj Zapad ne intervenira? Brčko distrikt je stvoren nakon dms, još jedan primjer kršenja tog sporazuma. Kao da danas SAD kaže Sjever Kosova je poseban distrikt i kondominij Srbije i Kosova.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 09:30 |
|
|
daramo je napisao/la: Novdan je napisao/la: Ima. Kosovo je KOMPAKTNO, a RS se sastoji od dva dijela odvojena distriktom Brčko. Nadalje, Kosovo je nastalo kao neovisna država zato što je Srbija provodila genocidnu politiku uništenja albanskog naroda na Kosovu kao takvog, dok nitko ne ugrožava opstanak srpskog naroda u BiH. Naprotiv, oni su bili ti koji su ugrožavali druge.
Ova usporedba bi donekle bila valjana da sada BiH ukine RS i pokrene kampanju biološkog uništenja Srba na prostoru BiH i odbije pregovore. Iako čak ni tada, pošto je entitet RS zaista stvoren etničkim čišćenjem, dok AP Kosovo to nije.
I Azebajdžan trenutno provodi genocidnu politiku u AP GK pa zašto tvoj Zapad ne intervenira? A zašto Zapad nije reagirao 1990ih i spriječio genocidnu politiku Armenije nad Azerima? Pogledaj na što liči jedan Agdam, kako su ga Armenci razvalili u etničkom čišćenju, kao i sva azerska naselja u Arcaku. Zašto nije spriječio genocid u Ruandi? Zašto nije sada spriječio teror nad Ujgurima? Možemo do sutra
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 09:30 |
|
|
|
Zašto je tvoj istok prevario Ukrajince, uzeo njihovo nuklearno naoružanje i zauzvrat priznao granice, koje danas napada?
Prekini s offtopic pričama o Rusima i Azerima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 09:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44927 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
To ti i govorim, o toj dvoličnosti u međunarodnoj politici kojom iritirate Ruse i Kineze. Ovo s genocidnom politikom Armenije sve govori o toj vašoj politici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 09:45 |
|
|
Novdan je napisao/la: Zašto je tvoj istok prevario Ukrajince, uzeo njihovo nuklearno naoružanje i zauzvrat priznao granice, koje danas napada?
Prekini s offtopic pričama o Rusima i Azerima Nemoj da ti razbijamo dvoličnu politiku. Po međunarodnom pravu status AP Kosova bi trebao biti jednak stutusu AP GK a vidimo da nije zato ne želite o tome pričati, otvorili ste Pandorinu kutiju i sad kmečite jer su iskočili Krim a sutra će Tajvan. Zašto je tvoj Zapad prevario Hrvate u BiH pa nam danas Muslimani biraju člana Predsjedništva kao što su nekada Srbi Albancima. Zašto su prevarili Srbe kojima su potpisali ZSO i minimum u vidu autonomije kakvu ima Južni Tirol.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:07 |
|
|
Novdan je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: To nije istina, Krim je do 2014. bio autonomna republika u sastavu Ukrajine: https://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_Republic_of_CrimeaMislio sam na sovjetsku eru. No ajde uzmimo i ovo, ekvivalent bi opet bio neovisan Krim, a ne aneksija. Ovo bi bilo slično da je Albanija izvršila aneksiju Kosova. Hvatanje za slamke i nebitne detalje Opet ponavljam ključnu stvar: Da su Srbi bili iole normalni, da nisu ukidali autonomiju Kosova, da nisu provodili baš onoliko veliko etničko čišćenje, Zapad sigurno nikada ne bi priznao Kosovo. Dakle Srbi su svojom brutalnošću i megalomanijom doveli do toga, inače Zapad nije tome bio sklon. Povrh svih drugih razlika koje sam naveo. I na koncu konaca, Rusija je u slučaju Ukrajine napadač, predator, otimač, kao što je to Srbija na prostoru Jugoslavije. Ne možemo uspoređivati Rusiju s Kosovom čovječe. Situacija s Krimom nije usporediva i zato što između Ukrajinaca i Rusa ne postoje oštro definirane etničke razlike kao između Srba i Albanaca. Nisu jedni druge etnički čistili, nego bi došla nova vlast i proglasila "vi ste Rusi / vi ste Ukrajinci".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:08 |
|
|
|
Nema dvoličnosti ni Rusije ni Amerike, već interesa. U tom smislu nema ni pandorine kutije.
Kosovo i Krim nisu nikakve paralele i to sam objansnio
Ja nisam nikakav prozapadnjak, niti je Zapad moj. Ja sam Hrvat i jako dobro znam što je hrvatski interes. Konstitutivnost Srba u RH nije hrvatski interes, kao ni srpski genocid nad Albancima, a niti jačanje srpstva u Crnoj Gori.
Protiv zapada sam pisao dosta, čak sam jednom rekao da bi možda bilo najbolje da EU propadne. Itekako sam svjestan sve gnjusnosti američke politike u BiH. Napravili su nam puno štete, ali evo sad su je uvelike i ispravili. Nekad su nam štetili, nekad nisu. Jednostavno ovisi o njihovom interesu. Toliko o tome. Nisam nikakav ljubitelj zapada, ali nisam ni ljubitel Rusa. Jednostavno nisam ništa od toga. Ti na svijet gledaš kroz maksimalno jednostavnu prizmu i sve što odudara od onoga što ti misliš, za tebe je zli Zapad. Pomiješao si me s nekim ili si me odmah svrstao u neki koš gdje ne pripadam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Antijunak
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:13 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Novdan je napisao/la: Mislio sam na sovjetsku eru. No ajde uzmimo i ovo, ekvivalent bi opet bio neovisan Krim, a ne aneksija. Ovo bi bilo slično da je Albanija izvršila aneksiju Kosova. Hvatanje za slamke i nebitne detalje
Opet ponavljam ključnu stvar: Da su Srbi bili iole normalni, da nisu ukidali autonomiju Kosova, da nisu provodili baš onoliko veliko etničko čišćenje, Zapad sigurno nikada ne bi priznao Kosovo. Dakle Srbi su svojom brutalnošću i megalomanijom doveli do toga, inače Zapad nije tome bio sklon. Povrh svih drugih razlika koje sam naveo.
I na koncu konaca, Rusija je u slučaju Ukrajine napadač, predator, otimač, kao što je to Srbija na prostoru Jugoslavije. Ne možemo uspoređivati Rusiju s Kosovom čovječe.
Situacija s Krimom nije usporediva i zato što između Ukrajinaca i Rusa ne postoje oštro definirane etničke razlike kao između Srba i Albanaca. Nisu jedni druge etnički čistili, nego bi došla nova vlast i proglasila "vi ste Rusi / vi ste Ukrajinci". Nije istina. Već osamsto godina, pa i ranije zna se tko je Ukrajinac, a tko Rus. I nije istina da Rusi nisu etnički čistili Ukrajince. Pogledaj samo koliko je bilo u Kubanu i općenito crnomorskom primorju Ukrajinca prije Holodomora, a koliko nakon toga.
_________________ Attack of the Clones
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:17 |
|
|
|
Nema niti međunarodnog prava nego samo interesa jačeg.
Ne znam čemu to perecijansko sljepilo četvrt stoljeća nakon sukoba sa Srbima da se sva događanja u svijetu projiciraju na Hrvatsku. Kakav interes Hrvatske je nestanak Srba na Kosovu? To bi samo značilo da bi se više usmjerili na zapad. I Hrvatskoj i Hrvatima u BiH odgovara stabilizacija Kosova a to je samo moguće kroz ZSO. Kriza i sukobi na Kosovu se lako mogu preliti na BiH, a kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Antijunak
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:22 |
|
|
daramo je napisao/la: Nema niti međunarodnog prava nego samo interesa jačeg.
Ne znam čemu to perecijansko sljepilo četvrt stoljeća nakon sukoba sa Srbima da se sva događanja u svijetu projiciraju na Hrvatsku. Kakav interes Hrvatske je nestanak Srba na Kosovu? To bi samo značilo da bi se više usmjerili na zapad. I Hrvatskoj i Hrvatima u BiH odgovara stabilizacija Kosova a to je samo moguće kroz ZSO. Kriza i sukobi na Kosovu se lako mogu preliti na BiH, a kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum. Ako Srbi dobiju ZSO na Kosovu, to isto će tražiti Albanci i Bošnjaci u Srbiji. E sad je li to u interesu Srbije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:23 |
|
|
daramo je napisao/la: Nema niti međunarodnog prava nego samo interesa jačeg.
Ne znam čemu to perecijansko sljepilo četvrt stoljeća nakon sukoba sa Srbima da se sva događanja u svijetu projiciraju na Hrvatsku. Kakav interes Hrvatske je nestanak Srba na Kosovu? To bi samo značilo da bi se više usmjerili na zapad. I Hrvatskoj i Hrvatima u BiH odgovara stabilizacija Kosova a to je samo moguće kroz ZSO. Kriza i sukobi na Kosovu se lako mogu preliti na BiH, a kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum. Herceg-Srbi su toliko zaljubljeni u Srbe da misle da ih moraju podržavati uvijek i svugdje. Pogotovo mi se sviđa teza "kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum". Nikad nisam sreo Srbina koji tako misli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:24 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Antijunak je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Situacija s Krimom nije usporediva i zato što između Ukrajinaca i Rusa ne postoje oštro definirane etničke razlike kao između Srba i Albanaca. Nisu jedni druge etnički čistili, nego bi došla nova vlast i proglasila "vi ste Rusi / vi ste Ukrajinci". Nije istina. Već osamsto godina, pa i ranije zna se tko je Ukrajinac, a tko Rus. I nije istina da Rusi nisu etnički čistili Ukrajince. Pogledaj samo koliko je bilo u Kubanu i općenito crnomorskom primorju Ukrajinca prije Holodomora, a koliko nakon toga. Jel ovo najveća glupost izrečena na forumu? Čitao sam svašta, ali ovo je ozbiljan kandidat za tu poziciju.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:29 |
|
|
Antijunak je napisao/la: daramo je napisao/la: Nema niti međunarodnog prava nego samo interesa jačeg.
Ne znam čemu to perecijansko sljepilo četvrt stoljeća nakon sukoba sa Srbima da se sva događanja u svijetu projiciraju na Hrvatsku. Kakav interes Hrvatske je nestanak Srba na Kosovu? To bi samo značilo da bi se više usmjerili na zapad. I Hrvatskoj i Hrvatima u BiH odgovara stabilizacija Kosova a to je samo moguće kroz ZSO. Kriza i sukobi na Kosovu se lako mogu preliti na BiH, a kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum. Ako Srbi dobiju ZSO na Kosovu, to isto će tražiti Albanci i Bošnjaci u Srbiji. E sad je li to u interesu Srbije? To nije moja briga, neka traže, to bi isto bilo u interesu Hrvatske. Koliko se god vi trudili dokazati Kosovo nije u rangu Hrvatske i Srbije nego međunarodno polupriznata država koju čak ne priznaju niti sve članice EU koje dosljedno poštuju međunarodno pravo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:37 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: daramo je napisao/la: Nema niti međunarodnog prava nego samo interesa jačeg.
Ne znam čemu to perecijansko sljepilo četvrt stoljeća nakon sukoba sa Srbima da se sva događanja u svijetu projiciraju na Hrvatsku. Kakav interes Hrvatske je nestanak Srba na Kosovu? To bi samo značilo da bi se više usmjerili na zapad. I Hrvatskoj i Hrvatima u BiH odgovara stabilizacija Kosova a to je samo moguće kroz ZSO. Kriza i sukobi na Kosovu se lako mogu preliti na BiH, a kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum. Herceg-Srbi su toliko zaljubljeni u Srbe da misle da ih moraju podržavati uvijek i svugdje. Pogotovo mi se sviđa teza "kad Srbi na Kosovu dobiju minimum u BiH neće moći traziti maksimum". Nikad nisam sreo Srbina koji tako misli. Nije važno šta Srbi misle nego Zapad i SAD koji je trenutno glavni zagovornik zso i dms. Perec-cvjećari za to vrijeme od tolike ljubavi prema muslimanima ne mogu odoljeti od naganjanja Srba po Kosovu, Kozari i Podrinju dok se islam i turski utjecaj na Balkanu širi i na štetu Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Antijunak
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 10:47 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Antijunak je napisao/la: Nije istina. Već osamsto godina, pa i ranije zna se tko je Ukrajinac, a tko Rus. I nije istina da Rusi nisu etnički čistili Ukrajince. Pogledaj samo koliko je bilo u Kubanu i općenito crnomorskom primorju Ukrajinca prije Holodomora, a koliko nakon toga.
Jel ovo najveća glupost izrečena na forumu? Čitao sam svašta, ali ovo je ozbiljan kandidat za tu poziciju. The oldest recorded mention of the word ukraina dates to the year 1187.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 11:16 |
|
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 11:56 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Koliko je Vučićevih terorista uopće bilo u tom manastiru?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 13:07 |
|
|
|
Najbolje bi bilo da Srbi dobiju i formalnu značajnu autonomiju na Kosovu u obliku ZSO, no to će teško dobiti ovom Vučićevom politikom sjedenja na 2 stolice, gašenja srpskih institucija na Kosovu, te pressica po 2 sata trajanja sa dubokim uzdasima i pauzama.
Albanci igraju na dulje staze i Srbi bi mogli izgubit sve osim neke kulturne poluautonomije a onda bi kompenzaciju tražili u BiH, sto nama dodatno komplicira priču. Naravno nije isključena ni oružana pobuna Srba i još jedan krug barikada i puškaranja.
Politika kontinuiranog konflikta sa Zapadom u potpunom okruženju Zapada i NATO-a je suluda samo nitko relevantan u Srbiii to nema muda reći. A kako siju tako će i požnjeti na kraju…
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 13:08 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Vučić radi isto što i Armenska vlast.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 13:21 |
|
|
Musić je jedan vrlo inteligentan mladić koji je sve dobro rekao, međutim nije dovršio misao. Ne vjerujem da Vučić tek tako predaje cijelo Kosovo, vjerojatno će mu kompenzacija biti RS. Velika je tu cijena plaćena mora biti neka kompenzacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 13:58 |
|
|
|
U ovom sad trenutku i kontekstu - nema šanse da Srbija dobije RS iz niza razloga. U budućnosti nije iskljuceno, al da se sada sve to odmota i da prodje trampa Sjever Kosova - RS nema niti teoretske šanse.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 14:10 |
|
|
|
Treba zatraziti od KFOR-a da omoguci nspustanje svih siptarskih snaga iz srpskih naselja u narednih 48 sati. Ukoliko se to ne desi, pozvati sve Srbe da napuste Kosmet i da predju u Srbiju. I to lepo u kolonama, nogu pred nogu ili u traktorima, da svet vidi... I onda prekinuti sve pregovore, proglasiti okupaciju dela teritorije Srbije, i zatraziti odlazak stranih vojski sa Kosmeta. Ukoliko nece, oni su okupatori, a siptarski provizorijum trajace dok te strane vojske imaju interes da budu tu.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Antijunak
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 14:11 |
|
|
|
Sad čekati šta će reći uhićeni nakon ispitivanja. Ne bih im bio u koži. Ako propjevaju moglo bi biti zanimljivih informacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 14:13 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: I to lepo u kolonama, nogu pred nogu ili u traktorima, da svet vidi... To vam je i zadnji put dobro prošlo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 ruj 2023, 14:15 |
|
|
Novdan je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: I to lepo u kolonama, nogu pred nogu ili u traktorima, da svet vidi... To vam je i zadnji put dobro prošlo Traktore sam spomenuo da sitne duse imaju oko cega da se prave kako su duhoviti. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|