|
|
Stranica: 400/405.
|
[ 10119 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 01:23 |
|
|
Srbi su trebali još prije 20 godina odustat od cijelog Kosova i tražit samo sjever. Vjerojatno bi ga danas i imali. Sada je prekasno za išta.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 09:56 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Meni je komično kako Albanci na svojoj tisućljetnoj zemlji koriste albanizirane srpske toponime. Leposaviq, Mitrovicë, Malishevë, Graçanicë ... Praktički 90% toponima na Kosovu slavenskog podrijetla u albanskom aranžmanu. Kako je moguće da nemaju svoje? 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83697 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Murale svi koristimo za svoju kulturu, sjećanje i zapišavanje terena, od Belfasta do Balkana i Bliskog Istoka.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:41 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 2535 Lokacija: Dridska Župa
|
Robbie MO je napisao/la: Murale svi koristimo za svoju kulturu, sjećanje i zapišavanje terena, od Belfasta do Balkana i Bliskog Istoka.
Leposavić? Gdje je to, ja samo znam za Albanik ili eventualno Leposaviq, ali i to je demode
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83697 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Prefarbali su murale nekih poginulih srpskih mladića u Leposaviću.
Ne znam u čemu su poginuli, možda u JNA vs OVK ratu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:43 |
|
|
dunno je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Meni je komično kako Albanci na svojoj tisućljetnoj zemlji koriste albanizirane srpske toponime. Leposaviq, Mitrovicë, Malishevë, Graçanicë ... Praktički 90% toponima na Kosovu slavenskog podrijetla u albanskom aranžmanu. Kako je moguće da nemaju svoje?  Imaju Albanik za Najsjeverniju općinu Kosovo, čije staro ime bolje da zaboravimo :(
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:44 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Murale svi koristimo za svoju kulturu, sjećanje i zapišavanje terena, od Belfasta do Balkana i Bliskog Istoka.
Leposavić? Gdje je to, ja samo znam za Albanik ili eventualno Leposaviq, ali i to je demode Ne radujem se, jer ovo je cipelarenje jedne autohtone zajednice koja je od srednjeg vijeka utemeljena na Kosovu. Ali, “primam k znanju”.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Leposavić? Gdje je to, ja samo znam za Albanik ili eventualno Leposaviq, ali i to je demode
Ne radujem se, jer ovo je cipelarenje jedne autohtone zajednice koja je od srednjeg vijeka utemeljena na Kosovu. Ali, “primam k znanju”. Sami su si krivi, prvo su ,,dodrinašili'' 25 godina, a onda bojkotirali izbore.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:48 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne radujem se, jer ovo je cipelarenje jedne autohtone zajednice koja je od srednjeg vijeka utemeljena na Kosovu. Ali, “primam k znanju”.
Sami su si krivi, prvo su ,,dodrinašili'' 25 godina, a onda bojkotirali izbore. I u Srbiji, ali i među kosovskim Srbima, taboo tema je bila tražiti i jačati samo komad Kosova. Zbog toga su izgubili priliku napraviti bunker, i sada su na vjetrometrini.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62599 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Ne radujem se, jer ovo je cipelarenje jedne autohtone zajednice koja je od srednjeg vijeka utemeljena na Kosovu. Ali, “primam k znanju”. Nadam se da će Vučić zbog svih ovih događanja u Srbiji i na Kosovu krenuti u neku avanturu, možda u BIH. Aco, napadni i galvaniziraj srpstvo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:51 |
|
|
Kosovo je doduše malo, pa je dodrinašenje prirodno, to je sve jedna kotlina pa ga je teško cijepati na dlake.
Bih se sastoji od desetaka kotlina i dolina, pri čemu je Hercegbosna velika kao Kosovo.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43440 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Albanci koriste nerede u Srbiji da završe priču na Kosovu. Aci je Kosovo zadnje na pameti, a ni RS nije neki prioritet.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:55 |
|
|
daramo je napisao/la: Albanci koriste nerede u Srbiji da završe priču na Kosovu. Apsolutno. Smatraju da Vučić nema snage i karizme povesti Srbiju u fajt.
|
|
Vrh |
|
 |
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:57 |
|
|
Da sam ja na mjestu Srbije trenutno, tražio bi za Sjever Kosova nešto između statusa Vojvodine i RS-a i zauzvrat dao međunarodno priznanje. Win-win za obje strane, a teško da će Srbi dobiti bolji deal od ovoga.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Albanci koriste nerede u Srbiji da završe priču na Kosovu. Apsolutno. Smatraju da Vučić nema snage i karizme povesti Srbiju u fajt. Vučić je politički zombij, sve i da ostane na vlasti i izbatina prosvjednike uvik će imat damoklov mač nad glavom i bit limitiran time
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 17:58 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Da sam ja na mjestu Srbije trenutno, tražio bi za Sjever Kosova nešto između statusa Vojvodine i RS-a i zauzvrat dao međunarodno priznanje. Win-win za obje strane, a teško da će Srbi dobiti bolji deal od ovoga. Srbi saburaju i nadaju se da će puškom to očistit kad se promjene uvjeti, 90% šanse je da nema ništa od toga.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:00 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43440 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Na kraju će jedina stvar koju će generacija studenata u Srbiji ostaviti u naslijeđe Kosovo bez Srba. Sjajna budućnost čeka Srbiju s ovakvom mladosti.
|
|
Vrh |
|
 |
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:00 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Da sam ja na mjestu Srbije trenutno, tražio bi za Sjever Kosova nešto između statusa Vojvodine i RS-a i zauzvrat dao međunarodno priznanje. Win-win za obje strane, a teško da će Srbi dobiti bolji deal od ovoga. Srbi saburaju i nadaju se da će puškom to očistit kad se promjene uvjeti, 90% šanse je da nema ništa od toga. Oni su baš teško deluzionalni oko Kosova. Zato će i ostati bez svega.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:01 |
|
|
[instagram][/instagram] daramo je napisao/la: Na kraju će jedina stvar koju će generacija studenata u Srbiji ostaviti u naslijeđe Kosovo bez Srba. Sjajna budućnost čeka Srbiju s ovakvom mladosti. Nije ni čudo da su pukli, ,,usred'' Europe, a vlada im mini diktator i totalno su bolesno društvo, normalno da su frustrirani na maks
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:01 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Da sam ja na mjestu Srbije trenutno, tražio bi za Sjever Kosova nešto između statusa Vojvodine i RS-a i zauzvrat dao međunarodno priznanje. Win-win za obje strane, a teško da će Srbi dobiti bolji deal od ovoga. Albanci ne bi pristali na to, priznanje već imaju kao i sjever Kosova. Albanci već imaju win-win.
|
|
Vrh |
|
 |
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:04 |
|
|
daramo je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Da sam ja na mjestu Srbije trenutno, tražio bi za Sjever Kosova nešto između statusa Vojvodine i RS-a i zauzvrat dao međunarodno priznanje. Win-win za obje strane, a teško da će Srbi dobiti bolji deal od ovoga. Albanci ne bi pristali na to, priznanje već imaju kao i sjever Kosova. Albanci već imaju win-win. Albancima je najpametnije čekati da se sprsko pitanje riješi rukom vremena, no ne znam baš da oni ne bi pristali na ovo. Oni, isto kao Srbi, imaju svoje frustracije među narodom i njima je jako teško gledati kako nisu dio UN-a, EU-a, NATO-a, niti bilo koje druge međunarodne zajednice.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:07 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Da sam ja na mjestu Srbije trenutno, tražio bi za Sjever Kosova nešto između statusa Vojvodine i RS-a i zauzvrat dao međunarodno priznanje. Win-win za obje strane, a teško da će Srbi dobiti bolji deal od ovoga. Srbiju ne zanima gradnja samoodrživog statusa za Srbe na Kosovu. Hoće cijeli kosovski teritorij “nekad u budućnosti”. Jednostavno, kosovski Srbi zbog dodrinašenje nisu postigli ni političku ni ekonomsku samoodrživost. Također, možda je procjena da nisu dovoljno veliki (populacijski, teritorijalno, kompaktno, kao što su RS i HB) za takvo šta. Mi smo recimo izdurali istovremeni napad stranaca (hambasada i EUFOR), gubitak vlasti u Federaciji i potpuni gubitak podrške Hrvatske (Mesić), u jednom trenutku smo imali sve protiv nas (čak i Hrvatsku) i ostali su nam samo kantoni, i čak to je bilo dovoljno za opstanak i čekanje boljih okolnosti u bunkeru, jer s policijom imaš teren. Nitko te ne može doći maltretirati na terenu. I naravno, svijest da smo iz rata izašli kao pobjednici. Znači kad su se Muslimani, Amerika, Europa i Hrvatska ujedinili protiv nas nisu nam pero odbili.  Da vidim kako bi ovi na Kosovu preživjeli da im dođe predsjednik Srbije koji im poručuje “okrenite se Prištini, to je vaša domovina a ne Srbija, ne tražite ništa od nas.”
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:14 |
|
|
Srbi na Kosovu su žrtve promašene megalomanske politike u Beogradu. U biti Beograd ne zanimaju Srbi na Kosovu nego samo Kosovo.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:19 |
|
|
Koji je ono naš političar prije par godina tugovao zato što nemaju bih Hrvati status ko srbi na Kosovo prije par godina, pitam se probudi li se po noći i sjeti tog gafa. Vjerojatno ne
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 25 kol 2025, 18:34 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Koji je ono naš političar prije par godina tugovao zato što nemaju bih Hrvati status ko srbi na Kosovo prije par godina, pitam se probudi li se po noći i sjeti tog gafa. Vjerojatno ne Pa dobro, svugdje možeš probrati gdje negdje netko nešto ima što ti nemaš. Recimo, možeš se žaliti da je kosovski OHR (koji je btw ukinut, za razliku od BiH OHR-a) napravio za Srbe hrpu novih malih općina dok se općine u Federaciji nisu mijenjale od Tita, a potpuno se nisu mijenjale od 95. Uvijek se treba žaliti, uspoređivati i tražiti više. Recimo ja bih rado promijenio granice općine Žepče i Fojnica i kao princip uzeo poštovanje volje mijesnih zajednica i želju za općinom. To će nam SDA dati ako hoće u vlast.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|