HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 ožu 2026, 09:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1028 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 42  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji
PostPostano: 13 tra 2012, 22:27 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Alex je napisao/la:
Pa sto bi se oglasavali Hrvati i Bosnjaci kada su im Siptari bili saveznici u ratu. Hrvati pamte Albance u svojim redovima, Bosnjaci se solidarisu sa svim muslimanima na planeti od Gaze, Cecenije, Iraka, Irana,..., pa do Kosova i Makedonije.

Šiptari su proterivali i ono malo Hrvata na Kosovu.
Nisam sretan zbog toga.
Boro i Ramiz (Srbin i Albanac) behu streljani zajedno, kao ratni drugovi...
Nije uvek sve tako jednostavno (i jednostrano).
A voleli bi smo da znamo koga da mrzimo, jelda?

Naprotiv. Izrazio san razumevanje za vasu poziciju. Vama (Hrvatima) Albanci niti smrde niti mirisu. Srbi su tu dosta odredjeniji. Niko ne ocekuje da Hrvatska povuce priznanje Kosova niti da se odrekne Agima Cekua, ako se utvrdi da Siptari stoje iza ovog zlocina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:29 

Agathonikos je napisao/la:
totem je napisao/la:

Ja o BiH znam jako, jako dosta. Biosam stotinu puta. Takoreci. Znam mentalitet, znam mjesta, svuda sam bio u toj drzavi(kako god vec). Vucem korijene od tamo. Imam rodbine. Prijatelje. Tako da mogu konstatirati da imam polaznog znanja da komentarisem o bosni. I hercegovini, jos vise. Ne kazem ja da ne mozes ti ulaziti u debatu o makedoniji, ali da iznosis zakljucke o istoj, i to jos onako nadmeno, ko da si sam Pasic, malo je previse. I to jos tvoji komentari imaju prizvuk ultimativnog sadrzaja, previse je.

Koje sam zaključke izveo?
To što mislim da iza ubistva stoje šiftari?
I, koji je vaš zaključak?
Da je moje mišljenje neopravdano, da nema podloge u dosad viđenom i na KiM?

I gdje vidite nadmenost, u tome što ja mislim da su šiftari najvjerovatnije ubice?

Nije to misljenje. To je konstatacija sa tvoje strane. I da je tocna, ne kazem da nije moguce, vrlo moguce, ne moze se iz rukava izigravati da si kadija.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:30 

totem je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Ja nemam nikakve perjanice, a mislim da to važi i za ostale forumaše, nevezano za nacionalnost.
Izađi više iz čoporativnog diskursa, pričaj sa svakim ponaosob, ili nemoj uopšte.

Nisam se tebi licno obratio, tako da ne vidim razlog sto si se ti nasla pozvanom. Ipak si ti jedna od perjanica srpskog lobija. Jel ti imponuje ili ne, ne znam.

I daj, okani me se covece vec jednom

Rasplet svakako ne bi škodio... it's getting late.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:36 

totem je napisao/la:

Nije to misljenje. To je konstatacija sa tvoje strane. I da je tocna, ne kazem da nije moguce, vrlo moguce, ne moze se iz rukava izigravati da si kadija.

Pa mislim, i konstatacija je mišljenje.

Znači, ja konstatujem i mislim da su ubice šiftari a da li su zaista ubice, i ko su ubice, to će se ili saznati i objaviti ili prikriti, zavisi od viših interesa.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:36 

Ajde malo da se pogleda siri kontekst...

Proslo leto Srbija uz sve peripetije zavrsava saradnju sa Hagom, poslednja ucena pred najavljeni satus kandidata i odpocinjanje pregovora... tada iz cista mira, napujdani podrskom americkog ambasadora salju specijalce da blokiraju prelaze, i izazovu sukob koji je mesecima trajao...

Taman se malo primirilo, Srbija pristala na neke tehnicke kompromise... opet najavljuju sukobe, pre 3 dana podprecednik vlade preti jos jednim udarom na srpske institucije na Severu...sad imamo ovu mutnu situaciju gde su Albanci u win-win poziciji.

Ako se objavi da su Albanci iz nacionalistickih pobuda napravili zlocin, docice de odmazde i uvod u sukob sa nesagledivim posledicama...ako se izadje u javnost sa pricom da je ovo deo neke individualne patologije, ostrica napada ce biti usmerena na pricu - eto, zasto krive nas za sve...

Jasno je vidljivo, ne mogu bez kontinuiranog sukoba, jer kad vlada mir, neko mora postaviti pitanje na sta lici to Kosovo kao drzava, zasto je prvi covek zemlje osoba koja se kupala u srpskoj krvi, zasto Srbi dole zive gao u getu...

Jel ima taj narod nesto sa cim moze da se pohvali, da su napravili neki civilizacijski iskorak... tabula raza, zato stalno generisu sranje...i ako ne mozemo trenutno da im odgovorimo kako bi trebali, barem smo duzni da identifikujemo ko pravi nered...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:40 

Agathonikos je napisao/la:
totem je napisao/la:

Pa mislim, i konstatacija je mišljenje.

Znači, ja konstatujem i mislim da su ubice šiftari a da li su zaista ubice, i ko su ubice, to će se ili saznati i objaviti ili prikriti, zavisi od viših interesa.

Ne, ti omalovazavas bilo koju drugu konstataciju, sem da su siptari ubojice(mada lako je moguce da jesu). I cak pravis zaledje svojim nacrtima u glavi, da i da istraga ne prikaze siptare kao krivce, ipak su to oni.

Aga, ja bi njih vidio samo u albaniji, preko razglednica. Samo, pogresno je da se zapale nekoliko siptarskih sela, a da poslije cijela Makedonija pati za to. Ima takvih primjera koliko hoces.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:42 

DzoniBG je napisao/la:
Ajde malo da se pogleda siri kontekst...

Proslo leto Srbija uz sve peripetije zavrsava saradnju sa Hagom, poslednja ucena pred najavljeni satus kandidata i odpocinjanje pregovora... tada iz cista mira, napujdani podrskom americkog ambasadora salju specijalce da blokiraju prelaze, i izazovu sukob koji je mesecima trajao...

Taman se malo primirilo, Srbija pristala na neke tehnicke kompromise... opet najavljuju sukobe, pre 3 dana podprecednik vlade preti jos jednim udarom na srpske institucije na Severu...sad imamo ovu mutnu situaciju gde su Albanci u win-win poziciji.

Ako se objavi da su Albanci iz nacionalistickih pobuda napravili zlocin, docice de odmazde i uvod u sukob sa nesagledivim posledicama...ako se izadje u javnost sa pricom da je ovo deo neke individualne patologije, ostrica napada ce biti usmerena na pricu - eto, zasto krive nas za sve...

Jasno je vidljivo, ne mogu bez kontinuiranog sukoba, jer kad vlada mir, neko mora postaviti pitanje na sta lici to Kosovo kao drzava, zasto je prvi covek zemlje osoba koja se kupala u srpskoj krvi, zasto Srbi dole zive gao u getu...

Jel ima taj narod nesto sa cim moze da se pohvali, da su napravili neki civilizacijski iskorak... tabula raza, zato stalno generisu sranje...i ako ne mozemo trenutno da im odgovorimo kako bi trebali, barem smo duzni da identifikujemo ko pravi nered...

Dzoni, fulao si temu...Nije predmet opservacije Srbija, vec Makedonija. Nikako da izadjete iz tog filma.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:42 

Alex je napisao/la:

Šiptari su proterivali i ono malo Hrvata na Kosovu.
Nisam sretan zbog toga.
Boro i Ramiz (Srbin i Albanac) behu streljani zajedno, kao ratni drugovi...
Nije uvek sve tako jednostavno (i jednostrano).
A voleli bi smo da znamo koga da mrzimo, jelda?

Naprotiv. Izrazio san razumevanje za vasu poziciju. Vama (Hrvatima) Albanci niti smrde niti mirisu. Srbi su tu dosta odredjeniji. Niko ne ocekuje da Hrvatska povuce priznanje Kosova niti da se odrekne Agima Cekua, ako se utvrdi da Siptari stoje iza ovog zlocina.

Svoje mišljenje o Albancima formiram kao pojedinac (ne kako mi inercija većinskog raspoloženja nalaže), iz onog što sam do sada video i saznao iz ličnog iskustva.
A među njima sam proveo dosta vremena.

Kada vidim nepravdu - nazvaću je nepravdom.
Bez pardona.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:45 

Alex je napisao/la:

Svoje mišljenje o Albancima formiram kao pojedinac (ne kako mi inercija većinskog raspoloženja nalaže), iz onog što sam do sada video i saznao iz ličnog iskustva.

Bez pardona.

U kratkim crtama, sto si vidio kod siptara? Pitam, jer 90% hrvata, forumasa nema neku jasnu predodzbu o njima.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:47 

totem je napisao/la:

Nisam se tebi licno obratio, tako da ne vidim razlog sto si se ti nasla pozvanom. Ipak si ti jedna od perjanica srpskog lobija. Jel ti imponuje ili ne, ne znam.

Bandoglava sirovina.

Super, e sad baš neću :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:48 

totem je napisao/la:

Dzoni, fulao si temu...Nije predmet opservacije Srbija, vec Makedonija. Nikako da izadjete iz tog filma.

Vidi ovog tripera :huh

Ti ces meni da odredjujes dal se drzim teme...ne umisljaj da si toliko vazan...

Ova tema se nepotrebno pretvorila u sukob tebe sa nekoliko Srba na forumu, gde se ti iz petnih zila trudis da na blazirani nacin odrzis privid normalnosti i suzdrzanosti... svojim cinicnim komentarima prema Srbima izazvao si da te prebacujemo ovde kao ping-pong lopticu, jer u svojoj pokvarenosti tebi je vaznije da Srbe predstavis kao ratoborne primate koji nisu znali kako sa Siptarima, nego da pogledas u ogledalo sta ste kao narod i drzava dobili od klimoglava Amerikancima koji nisu uspeli ni da isposluju da imate posteno ime drzave...

Nisi me iznenadio, provalio sam jos pre par meseci sa kakvim stereotipima posmatras Srbe... veceras si se samo dokazao...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:51 

Osilili se.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:51 

totem je napisao/la:

Ne, ti omalovazavas bilo koju drugu konstataciju, sem da su siptari ubojice(mada lako je moguce da jesu). I cak pravis zaledje svojim nacrtima u glavi, da i da istraga ne prikaze siptare kao krivce, ipak su to oni.

Ne, već sam uočio da bi vi najviše volili da su u igri oko tog ubistva ili Rusi ili Srbi jer vas je strah i od pomisli da bi mogli biti šiftari jer vas je prpa od njih, jer znate da im Amerikanci duvaju u leđa pa bi se iz svega ovog moglo izroditi i nešto o čemu ne volite ni razmišljati. Mislim, kapiram ja vas ali ne potpuno jer vam šiftari duvaju za vratom a ne Srbi a i Ameri su vam nogom stali za vrat a ne Rusi.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:52 

Real gone je napisao/la:
totem je napisao/la:

Bandoglava sirovina.

Super, e sad baš neću :zubati

Nisam sirovina. Vazim za proeuropskog muskarca.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:54 

DzoniBG je napisao/la:
totem je napisao/la:

Vidi ovog tripera :huh

Ti ces meni da odredjujes dal se drzim teme...ne umisljaj da si toliko vazan...

Ova tema se nepotrebno pretvorila u sukob tebe sa nekoliko Srba na forumu, gde se ti iz petnih zila trudis da na blazirani nacin odrzis privid normalnosti i suzdrzanosti... svojim cinicnim komentarima prema Srbima izazvao si da te prebacujemo ovde kao ping-pong lopticu, jer u svojoj pokvarenosti tebi je vaznije da Srbe predstavis kao ratoborne primate koji nisu znali kako sa Siptarima, nego da pogledas u ogledalo sta ste kao narod i drzava dobili od klimoglava Amerikancima koji nisu uspeli ni da isposluju da imate posteno ime drzave...

Nisi me iznenadio, provalio sam jos pre par meseci sa kakvim stereotipima posmatras Srbe... veceras si se samo dokazao...

Jad nemoci...Ovako se zove ovo vase. Vama je u genima zapisano da imate profesiju zvanu-Tutor.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:54 

A jeste izfilozofirali. A ja čekam detalje od Totema iz medija. Probao sam čitati ali čudna ćirilica, pa ne kužim sve.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:55 

nije baš direktno vezano za ovu temu, pošto je link s paranoičnog sajta mostarskih Bošnjaka, ali treba razumjeti i njihovu muku. :D

naslov je veličine prologa modernog romana.

Citat:
Jesmo li pred novim balkanskim ratom, Makedonci na barikadama - Rastu etničke napetosti između Albanaca i Makedonaca: Ovo je drugi međuetnički incident u zadnja dva mjeseca, sada uz Uskrs: Zar sve ne liči na ubistvo srspkog svata u Sarajevu 1992!

http://revolucija.ba/component/k2/item/ ... ajevu-1992

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:56 

Pitajte sto vas zanima, sve prevodim. Dzaba.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:56 

totem je napisao/la:

Jad nemoci...Ovako se zove ovo vase. Vama je u genima zapisano da imate profesiju zvanu-Tutor.

:smijeh

Ok, to ti je plafon... :neznam

Da ne bi u senu bacili ovo sto se desilo, svojevoljno prekidam jalovu pricu sa tobom, nebitan si lik...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:57 

totem je napisao/la:
Pitajte sto vas zanima, sve prevodim. Dzaba.

Daj malo detalja. Sad to mediji ažuriraju svako pola sata u ovakvim situacijama.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:58 

totem je napisao/la:

Bolje i tutor, nego pudlica svih sila i silica koje su ikad prešle preko tvog teritorija, ili se na njemu zadržale :)

slika

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:58 

totem je napisao/la:

Bez pardona.

U kratkim crtama, sto si vidio kod siptara? Pitam, jer 90% hrvata, forumasa nema neku jasnu predodzbu o njima.

Džoni je u pravu. To jeste primitivno pleme koje se služi civilizacijskim dostignućima drugih, a u kojima nije imalo nikakvog udela.
Eventualno kao krajnji korisnik, aka potrošač.
Na železničkoj stanici kučketina na šalteru nije htela da mi kaže na srpskom kada imam voz za Beograd, odbrusila mi je nešto na albanskom i zatvorila šalter. Zbog te bahatosti sam proveo 16 sati u čekaonici... čekajući naredni voz. Tako sam se vratio kući iz vojske, i oprostio od Kosova.
Gazda srpske kafane, tada i jedine, meni i još trojici drugara doneo je gajbu Pećkog piva. Jer nam niko nije došao na zakletvu. U života ga nisam video... Po takvim primerima pamtim Srbe i Albance sa Kosova. Primera iz ličnog iskustva ima još, ali volje da elaboriram dalje - nemam.
Srbe pamtim po onome što karakteriše Slovensku dušu, Albance samo po odbojnosti. Možda nije objektivno, ali to je moje iskustvo sa žiteljima Kosova.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 22:59 

DzoniBG je napisao/la:
totem je napisao/la:

:smijeh

Ok, to ti je plafon... :neznam

Da ne bi u senu bacili ovo sto se desilo, svojevoljno prekidam jalovu pricu sa tobom, nebitan si lik...

Sto si se kacio sa jalovim makedoncem onda...Ne ide ti sa makedoncima, pa to ti je.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 23:00 

Real gone je napisao/la:
totem je napisao/la:

Bolje i tutor, nego pudlica svih sila i silica koje su ikad prešle preko tvog teritorija, ili se na njemu zadržale :)

Sve u svemu, Makedonci prema vama nikada nisu bile pudlice. Jamacno.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2012, 23:01 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=600146

Evo izvestaja B92...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1028 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 42  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: