|
|
Stranica: 29/29.
|
[ 723 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MiB
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 13:17 |
|
|
|
Glavni prijenosnik su divlje svinje.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 13:23 |
|
|
MiB je napisao/la: Glavni prijenosnik su divlje svinje. Poanta je da se i Srbi i Hrvati na tom podučju bave svinjogojstvom. I jedni i drugi su na gubitku zbog bolesti. Teorija da je riječ o ciljanoj srpskoj operaciji protiv Hrvatske bi spadala u kategoriju "Patološka opsjednutost Hrvata Srbima...".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 13:26 |
|
|
|
Nema to veze sa nacionalnim predznakom.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 14:02 |
|
|
MiB je napisao/la: Glavni prijenosnik su divlje svinje. Moderne veterinarske nebuloze tipa covid.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 15:08 |
|
|
dunno je napisao/la: Novdan je napisao/la: Demografski kolaps jednako pogađa i Ruse i Ukrajince pa ih to nije spriječilo da vode dugogodišnji iscrpljujući rat visokog intenziteta i čitave generacije šalju u smrt.
Pa upravo je taj rat najbolji primjer koliko moderna demografija ograničava vođenje osvajačkih ratova. Rusi sa 120 milijuna stanovnika i Ukrajinci sa 30-40 milijuna se muče i iscrpljuju s ljudstvom da zauzmu/obrane par sela, a ovdje pričamo o deseterostruko malobrojnijim državama i ogromnom teritoriju koji bi trebalo osvojiti. Koliko vojnika bi bilo potrebno da Srbija, Mađarska ili Italija osvoje Hrvatsku i "raskomadaju" je? Koliko vojnika bi bilo potrebno da drži poražene Hrvate u okupaciji? Koja logistika bi tu bila potrebna? Totalni SF i interne priče za malu djecu. Dugogodišnji iscpljujući rat bez većih pomaka na linijima je bio prvi svjetski rat. Tada nije falilo mladosti za rat. Nema smisla što pričaš. Da jedni i drugi imaju veći natalitet, imali bi veći broj ljudi na liniji i jedni i drugi i opet bi se vodio ovakav iscrpljujući rat s malo pomaka, kao WW1. Osim toga, danas dronovi, zrakoplovi, i ostala tehnologija donekle nadomiještaju ljude. Što se tiče držanje okupirane države pod kontrolom, to je lakše napraviti narodu koji ima staračku demografiju kao današnji Hrvati. Ako okupiraju samo isturene dijelove (Dubrovnik, Istra..), mogu jednostavno etnički očistiti. Kao kad su Bugari izgubili drugi balkanski rat pa su im svi susjedi oteli dio teritorija. Pa evo Armenci su prihvatili poraz u Karabahu, čak i etničko čišćenje. Da se razumijemo, ne kažem da je u skorije vrijeme realistično da se nešto tako dogodi, ali ti hoću reći da je priča "nema više ratova jer je nizak natalitet" dokazano pogrešna. Barem nakon ove ukrajine sam se nadao da ću prestati slušati pacifističke floskule, ali eto, ništa od toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 15:54 |
|
|
Novdan je napisao/la: Što se tiče držanje okupirane države pod kontrolom, to je lakše napraviti narodu koji ima staračku demografiju kao današnji Hrvati. Ako okupiraju samo isturene dijelove (Dubrovnik, Istra..), mogu jednostavno etnički očistiti. Kao kad su Bugari izgubili drugi balkanski rat pa su im svi susjedi oteli dio teritorija. Pa evo Armenci su prihvatili poraz u Karabahu, čak i etničko čišćenje. Kakve sad ima veze Karabah, Armenija je slabija vojno, ekonomski, demografski i diplomatski, a još to njihovo držanje Karabaha/Artsakha nije diplomatski priznavao nitko. Samo prihvačanje takvog diskursa o nekakvim mogućim komadanjima Hrvatske predstavlja pobjedu Vučićeve propagandne mašinerije. To jednostavno nije, niti će biti na dnevnom redu. Na dnevnom redu je građanski rat u Srbiji: koju stranu trebamo podržati, hoćemo li podržati onu stranu koja nama teoretski više odgovara ili ćemo podržavati stranu koja u tom trenutku može napraviti veću štetu u Srbiji. Zamisli ako građanski rat bude relativno kratak ili ako Vučića sruše nekakvim pučem u SNS-u, to bi za Hrvatsku bila najslabija opcija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 16:02 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Novdan je napisao/la: Što se tiče držanje okupirane države pod kontrolom, to je lakše napraviti narodu koji ima staračku demografiju kao današnji Hrvati. Ako okupiraju samo isturene dijelove (Dubrovnik, Istra..), mogu jednostavno etnički očistiti. Kao kad su Bugari izgubili drugi balkanski rat pa su im svi susjedi oteli dio teritorija. Pa evo Armenci su prihvatili poraz u Karabahu, čak i etničko čišćenje. Kakve sad ima veze Karabah, Armenija je slabija vojno, ekonomski, demografski i diplomatski, a još to njihovo držanje Karabaha/Artsakha nije diplomatski priznavao nitko. Samo prihvačanje takvog diskursa o nekakvim mogućim komadanjima Hrvatske predstavlja pobjedu Vučićeve propagandne mašinerije. To jednostavno nije, niti će biti na dnevnom redu. Na dnevnom redu je građanski rat u Srbiji: koju stranu trebamo podržati, hoćemo li podržati onu stranu koja nama teoretski više odgovara ili ćemo podržavati stranu koja u tom trenutku može napraviti veću štetu u Srbiji. Zamisli ako građanski rat bude relativno kratak ili ako Vučića sruše nekakvim pučem u SNS-u, to bi za Hrvatsku bila najslabija opcija. Ja govorim hipotetski za 50-100 godina. No, kažem, poanta je bila da je laž da nizak natalitet isključuje mogućnost rata. Ne vjerujem da će biti građanski rat u Srbiji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oriđiđi
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 16:12 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Novdan je napisao/la: Što se tiče držanje okupirane države pod kontrolom, to je lakše napraviti narodu koji ima staračku demografiju kao današnji Hrvati. Ako okupiraju samo isturene dijelove (Dubrovnik, Istra..), mogu jednostavno etnički očistiti. Kao kad su Bugari izgubili drugi balkanski rat pa su im svi susjedi oteli dio teritorija. Pa evo Armenci su prihvatili poraz u Karabahu, čak i etničko čišćenje. Kakve sad ima veze Karabah, Armenija je slabija vojno, ekonomski, demografski i diplomatski, a još to njihovo držanje Karabaha/Artsakha nije diplomatski priznavao nitko. Samo prihvačanje takvog diskursa o nekakvim mogućim komadanjima Hrvatske predstavlja pobjedu Vučićeve propagandne mašinerije. To jednostavno nije, niti će biti na dnevnom redu. Na dnevnom redu je građanski rat u Srbiji: koju stranu trebamo podržati, hoćemo li podržati onu stranu koja nama teoretski više odgovara ili ćemo podržavati stranu koja u tom trenutku može napraviti veću štetu u Srbiji. Zamisli ako građanski rat bude relativno kratak ili ako Vučića sruše nekakvim pučem u SNS-u, to bi za Hrvatsku bila najslabija opcija. Sad nije na dnevnom redu komadanje Hrvatske, no što ako Putinu pođe za rukom komadanje Ukrajine? Tko ti onda garantira da neće i Hrvatska biti na dnevnom redu? Neće biti građanskog rata u Srbiji, o čemu vi pričate? Prosvjedi traju već deset mjeseci bez mrtvih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 16:14 |
|
|
|
Ne trebamo "vjerovati" u građanski rat u Srbiji da bi djelovali pisanjem i raspravama o građanskom ratu u Srbiji. Mogli bismo npr. pripremati civilnu zaštitu i granične županije za prihvat izbjeglica iz Srbije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 16:16 |
|
|
Novdan je napisao/la: Da se razumijemo, ne kažem da je u skorije vrijeme realistično da se nešto tako dogodi, ali ti hoću reći da je priča "nema više ratova jer je nizak natalitet" dokazano pogrešna. Barem nakon ove ukrajine sam se nadao da ću prestati slušati pacifističke floskule, ali eto, ništa od toga.
Ne kažem da nema više ratova, nego da Mađari/Srbi/Talijani nemaju ni logističkog ni demografskog potencijala za osvajanje i zadržavanje bilo kojeg dijela Hrvatske i da su to priče za malu djecu. Baš u Ukrajini gledamo labuđi pjev takvog načina ratovanja, barem što se europskih naroda tiče. Možda neki budući stanovnici Europe isto budu ratovali na takav način između sebe, ali sadašnji europski narodi više nemaju potencijala za to, a s vremenom će ga imati sve manje. Rat se naravno može voditi i drugim sredstvima, ali ne mogu dronovi i tehnologija zauzimati teritorij, samo vojnička čizma. Kad budu mogli, imat ćemo puno veći problem od Srba i Mađara. Dr. Van Nostrand je napisao/la: Samo prihvačanje takvog diskursa o nekakvim mogućim komadanjima Hrvatske predstavlja pobjedu Vučićeve propagandne mašinerije. To jednostavno nije, niti će biti na dnevnom redu.
Točno. To su stvari za podsmijeh i sprdanje, u rangu Šešeljevih "durdubaka" kad je izašao iz Haaga, a hrvatski državni vrh onda tjednima reagirao na svaku izjavu koju da na Pinku. Nisam protiv naoružavanja HV-a ili vojnog roka, naprotiv. Ali ne zbog imaginarnih prijetnji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 16:19 |
|
|
Novdan je napisao/la: Što se tiče držanje okupirane države pod kontrolom, to je lakše napraviti narodu koji ima staračku demografiju kao današnji Hrvati. Ti si u velikoj zabludi ako mislis da Italija, Madjarska ili Srbija nemaju staracku populaciju. Imaju istu kao Hrvatska, a Italija cak i znacajno losiju. Molim te da se sljedeci puta informiras prije nego pises. Jer, ako si znao za to, onda se postavlja pitanje zasto pises te gluposti? Novdan je napisao/la: Ako okupiraju samo isturene dijelove (Dubrovnik, Istra..), mogu jednostavno etnički očistiti.
Koliko ti imas godina? Sto ti mislis da je lako naci par desetaka tisuca ljudi koj ce htjeti ginuti za te mitomane? I da nadju, mislis da ce oni LAKO to etnicki ocistiti? To je bilo retoricko pitanje, ti si vec svoje misljenje iznio. Pa jebeni Srbi nisu pomocu cijele JNA masinerije uspijeli uci u Dubrovnik prije 3 i po desetljeca, a danas bi im bilo jedno dva reda velicine teze. P.S. Da pojasnimo: dva reda velicine znaci 100 puta teze, ne dva puta teze.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 16:26 |
|
|
|
Hrvatska treba imati jaku vojsku, jaku opremu i vojni rok koji ce u korijenu odbiti ikakve primisli ovima oko nas.
Dize mi se kosa na glavi od kukadzija i malodusnih kenjkala. Ljudi nikako da shvate da imamo jebenu drzavu i nezimjerno dobre temelje za sve sto zelimo. A prvi korak prema tom cilju je vlastito misljenje o vlastitom sebi. Bez toga nista. Nikako da shvate da je sve u nasim rukama. Pitam se kako odgajaju svoju djecu, mozda kao index novnski naslovi, gdje je svaka druga poruka usmjerena na crnjenje samog sebe, podrivanje vlastitog postovanja i gubljenja vjere u bilo sto?
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 17:52 |
|
|
|
Zete, ne znam što si toliko nabrijan. Ja ovdje govorim o totalno hipotetskim scenarijima u DALEKOJ budućnosti, a ti se praviš kao da sam rekao da je realno da se tako nešto sprema. Fino sam rekao da je to skroz hipotetski i da nije realno da se dogodi. Ali smijemo hipotetizirati o budućnosti, posebno kada znamo koliko su se granice na Balkanu mijenjale u zadnjih 100 ili 200 godina. Naravno da Italija ima staračku populaciju, ali i dalje ima 15-ak puta veću populaciju od nas. Ginuti za mitomane? Pa evo ti koliko Rusa ide na Ukrajinu. Mogli bi ih naći još toliko, da imaju dovoljno opreme i logistike.
Opet kažem, nije nimalo realno da nas napadnu skoro, ali smijemo hipotetizirati o dalekoj budućnosti, posebno kada znamo da u povijesti granice nikada nisu bile vječne, posebno ne ovdje.
Što se tiče tvoje teze o tome da trebamo imati jaku vojsku i obavezni vojni rok, zašto? Zašto kad svi oko nas imaju nizak natalitet i neće ginuti za mitomane?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 18:13 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2241 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
|
Glavni remetilački faktor po Hrvatsku se sigurno ne nalazi na zapadnoj obali Jadrana niti na sjevernoj obali Drave.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 29 ruj 2025, 20:17 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38972 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ja ne znam da Srbija ima bilo kakav utjecaj na Hrvatsku. Ja ga nisam primijetio od 1991.
Obratan je slučaj. S tim što mi to ne radimo ni direktno ni namjerno. Jednostavno smo za Srbiju primjer uspješnog naroda i države. Otud frustracija.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 01 lis 2025, 12:48 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja ne znam da Srbija ima bilo kakav utjecaj na Hrvatsku. Ja ga nisam primijetio od 1991.
Obratan je slučaj. S tim što mi to ne radimo ni direktno ni namjerno. Jednostavno smo za Srbiju primjer uspješnog naroda i države. Otud frustracija. Ima utjecaja. Vode hibridni rat u svrhu našeg omekšavanja. Neki "ultrahrvatski" portali su pod njihovom kontrolom ili vlasništvom. Primjer je dnevno.hr. Puni su vijesti o Srbiji i Srbima, i to tako da izgleda kao da je u konkurentskom, prohrvatskom smislu. Ali nije. Kad je Thompsonu došlo 500.000, svi su oni doživjeli šok, od kojeg su se počeli oporavljati tek pred sam koncert i nešto malo poslije njega.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 07 lis 2025, 10:18 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 07 lis 2025, 17:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62862 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Odustani od mcdonalds frizure pobogu čovječe.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 08 lis 2025, 00:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38972 Lokacija: Gl. grad regije
|
Citat: Seselj, Atlagic Vucic, Bakarec, Brnabic ... Cini mi se da su nas Hrvati gadno zeznuli kada su nam poslali ove da nam srbuju.
 više se ne zna tko je ustaša tamo. Bakarec je zanimljiv. Djed mu točnije. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 08 lis 2025, 08:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Citat: Seselj, Atlagic Vucic, Bakarec, Brnabic ... Cini mi se da su nas Hrvati gadno zeznuli kada su nam poslali ove da nam srbuju.
 više se ne zna tko je ustaša tamo. Bakarec je zanimljiv. Djed mu točnije.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rambo
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 08 lis 2025, 10:16 |
|
|
Novdan je napisao/la: Zete, ne znam što si toliko nabrijan. Ja ovdje govorim o totalno hipotetskim scenarijima u DALEKOJ budućnosti, a ti se praviš kao da sam rekao da je realno da se tako nešto sprema. Fino sam rekao da je to skroz hipotetski i da nije realno da se dogodi. Ali smijemo hipotetizirati o budućnosti, posebno kada znamo koliko su se granice na Balkanu mijenjale u zadnjih 100 ili 200 godina. Naravno da Italija ima staračku populaciju, ali i dalje ima 15-ak puta veću populaciju od nas. Ginuti za mitomane? Pa evo ti koliko Rusa ide na Ukrajinu. Mogli bi ih naći još toliko, da imaju dovoljno opreme i logistike.
Opet kažem, nije nimalo realno da nas napadnu skoro, ali smijemo hipotetizirati o dalekoj budućnosti, posebno kada znamo da u povijesti granice nikada nisu bile vječne, posebno ne ovdje.
Što se tiče tvoje teze o tome da trebamo imati jaku vojsku i obavezni vojni rok, zašto? Zašto kad svi oko nas imaju nizak natalitet i neće ginuti za mitomane? Buduće ratove u DALEKOJ BUDUCNOSTI će voditi mašine tako da će biti svejedno ko će tada imati veću populaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 12 lis 2025, 21:29 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Patološka opsjednutost Srba Hrvatima i njihovim medijima Postano: 20 lis 2025, 11:41 |
|
|
|
Hrvatska nestaje
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|