HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 lip 2026, 23:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1147 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podjela Kosova
PostPostano: 10 ruj 2020, 18:51 

aleksije radicevic je napisao/la:
podrinje je napisao/la:

Propustili smo priliku da to (pre njih) uradimo kao u Crnoj Gori, fer i pošteno. Masovnim odzivom na glasanje, pa ti pokradi izbore kad ti izađe 80% ljudi a ogromna većina te neće. Nezainteresovanost građana za kurs kojim Srbija ide je veliki problem. Time bukvalno prizivamo apsolutističku vlast, što smo i dobili. Sad ćemo da vidimo šta će biti posledice sedenja kod kuće na izborni dan, ne nadam se dobrom.

I on je svestan da ce uskoro biti potrebni novi izbori. Sam to spominje, a ne verujem da ce dvaput izazvati opoziciju da bojkotuje. Bojkot ga je uvalio u problem. A gradjani, valjda ce se dugacije ponasati kad opozicija pozove na izbore.

Ne apstiniraju jer ih niko nije zamolio da dođu, već zato što je društvo zapalo u težak vid rezigniranosti prema svemu što dotiče politiku. A dotiče sve, na žalost. Ja tu rezigniranost primećujem i kod ljudi sa kojima radim, ranije se (dok je Toma bio na čelu stranke i države) otvorenije polemisalo o svemu i svačemu.

Sad niko više ne zna ko je čiji doušnik, drukator, nekima sam i ja sumnjiv. Primećuje se to. Utanjio nam asortiman tema za razgovor. Vrlo loš ambijent je nastao za rad i život u samo par godina. Ne kažem ni da je pre bilo idealno, nije, ali ovo je brate jedna udbaško-brozovska saga kojoj kraja na vidiku nema.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 23:38 

Sam to spominje, a ne verujem da ce dvaput izazvati opoziciju da bojkotuje. Bojkot ga je uvalio u problem. A gradjani, valjda ce se dugacije ponasati kad opozicija pozove na izbore.

You sure about this, bro? Koga će građani podržati, odavnu raspalu DS, potrošene Đilasa i Jeremića, demoniziranog Obradovića?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 23:41 

Ma njemu uopšte nije jasno koliko je ta ekipa DS i njegovih otcepljenih derivata duboko prezrena u Srbiji. Oni bukvalno nemaju šansu ni da se vrate u parlament a kamoli na vlast.

SNS je sad levica i mogu da ih zamene samo desniji od njih.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 23:43 

Bukvalno.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 02:15 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Da, ali neće. Kazniće ga jedino ako duže vreme bude osećao negativne posledice u novčaniku.

Znaci slazes se sa mnom da je steta pocinjena, slazes se ko je pocinio stetu, i slazes se da krivac treba da bude kaznjen!?
Pa sta si se onda navrzo na mene? Ne vidim kakav problem imas sa mojim stavovima kad su to u znacajnoj meri i tvoji stavovi.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 02:19 

podrinje je napisao/la:

I on je svestan da ce uskoro biti potrebni novi izbori. Sam to spominje, a ne verujem da ce dvaput izazvati opoziciju da bojkotuje. Bojkot ga je uvalio u problem. A gradjani, valjda ce se dugacije ponasati kad opozicija pozove na izbore.

Ne apstiniraju jer ih niko nije zamolio da dođu, već zato što je društvo zapalo u težak vid rezigniranosti prema svemu što dotiče politiku. A dotiče sve, na žalost. Ja tu rezigniranost primećujem i kod ljudi sa kojima radim, ranije se (dok je Toma bio na čelu stranke i države) otvorenije polemisalo o svemu i svačemu.

Sad niko više ne zna ko je čiji doušnik, drukator, nekima sam i ja sumnjiv. Primećuje se to. Utanjio nam asortiman tema za razgovor. Vrlo loš ambijent je nastao za rad i život u samo par godina. Ne kažem ni da je pre bilo idealno, nije, ali ovo je brate jedna udbaško-brozovska saga kojoj kraja na vidiku nema.

To sa dousnistvom mi je novo, ali nisam iznenadjen. Uglavnom, mnogo lose!
Ali kazem ti, iz rezigniranosti lako izbije bes.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 02:21 

NiceBoyZg je napisao/la:
Sam to spominje, a ne verujem da ce dvaput izazvati opoziciju da bojkotuje. Bojkot ga je uvalio u problem. A gradjani, valjda ce se dugacije ponasati kad opozicija pozove na izbore.

You sure about this, bro? Koga će građani podržati, odavnu raspalu DS, potrošene Đilasa i Jeremića, demoniziranog Obradovića?

Sve njih udruzene u jednu ili dve koalicije, dobro organizovane da kontrolisu izbore. Kao u CG. Kao DOS nekada davno.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 02:25 

Ma njemu uopšte nije jasno koliko je ta ekipa DS i njegovih otcepljenih derivata duboko prezrena u Srbiji. Oni bukvalno nemaju šansu ni da se vrate u parlament a kamoli na vlast.

U to mozda verujes ti i jos neki gledaoci Pinka. Cak ni Vucic ne veruje u to, inace ne bi se njegovi mediji, njegovi ljudi i tajkuni stalno bavili opozicijom.
Da veruje da je opozicija slaba pustio bi ih u medije, kao sto je on bio pustan kad je vladao DS. Ne bi se plasio Olje Beckovic i ljudi koji mu mogu postaviti neugodno pitanje.
Covek koji veruje u svoju snagu i podrsku ne bi trebalo da se plasi tv duela.
Da on veruje da je tako jak ne bi izbegavao fer i demokratsko takmicenje.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 07:20 

podrinje je napisao/la:

To sa dousnistvom mi je novo, ali nisam iznenadjen. Uglavnom, mnogo lose!
Ali kazem ti, iz rezigniranosti lako izbije bes.

Pre par godina bio sam u društvu par starijih ljudi, neki su poduže već u politici na lokalu, i jedan od njih se izlaje da imaju svoje ljude među konobarima, taksistima... Mera bezbednosti: sa ljudima koje ne poznaješ baš stvarno dugo, i znaš 100% da su od poverenja, ne polemišeš o politici u zemlji.

Nije to ništa čudno, već samo nadogradnja na činjenicu da građanima nije ispunjeno obećanje za vreme DOS-a, da će dobiti uvid u svoj dosije (ukoliko ga imaju) nikad to nije zaživelo. I neće.

Srbijom i dalje vladaju obaveštajne strukture iz perioda SFRJ. Promenili su tek ime u dekorativne svrhe, korenitih kadrovskih promena nije bilo. U taj osinjak ni jedna vlast ne sme da gurne ruku, čak ni bahati naprednjaci.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:36 

Da, ali neće. Kazniće ga jedino ako duže vreme bude osećao negativne posledice u novčaniku.

Znaci slazes se sa mnom da je steta pocinjena, slazes se ko je pocinio stetu, i slazes se da krivac treba da bude kaznjen!?
Pa sta si se onda navrzo na mene? Ne vidim kakav problem imas sa mojim stavovima kad su to u znacajnoj meri i tvoji stavovi.

Ja se navrzao na tebe!? =))

Majko mila, koji bolid.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:42 

U to mozda verujes ti i jos neki gledaoci Pinka. Cak ni Vucic ne veruje u to, inace ne bi se njegovi mediji, njegovi ljudi i tajkuni stalno bavili opozicijom.
Da veruje da je opozicija slaba pustio bi ih u medije, kao sto je on bio pustan kad je vladao DS. Ne bi se plasio Olje Beckovic i ljudi koji mu mogu postaviti neugodno pitanje.

Ja i još neki gledaoci Pinka, i sve agencije za istraživanje javnog mnjenja čija istraživanja kao tačna ali baš uvek potvrde rezultati izbora. Žuti su mrtvi, ljudi ih mrze, masovno, baš ono, mrze, i baš masovno, ne može ni Bog da ih vrati iz mrtvih. Vučića s vlasti može da skine samo neka desničarska stranka, a takva ne postoji, a da je ljudima prihvatljiva (Dveri nisu).

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:55 

novovrijeme je napisao/la:
divizija je napisao/la:
Srbija će u rku dvije godie priznati Kosovo. Vučiću je jasno rečeno, ili ćeš kapitulirati ili proći ko Lukašenko.

Bolje proći ko Lukašenko nego kao vječni izdajnik.
Ne može Vučić priznati Kosovo, može Skupština Srbije.
A prije toga bi se digao narod i zapalio Skupštinu.
Nema od tog ništa, istu priču pričate 20 godina.

Skuptina Srbije je Vučićeva marioneta, a narod neće prstom mrdnuti kad se to desi. Kondicioniran je u smjeru totalne apatičnosti.

Cijeli projekt Vučić i zapadna politika podrške istome na vlasti je s tim ciljem. No Vučić zna da mora ispuniti zadataka inače će proći ko Slobo. Zapad je do sada Vučića dirao mrkvom, u HR, BIH, CG su potiskivali antisrpsku politiku, Srbiju vukli kao EU i jačali invsticijama, a Vučiću omogućavali apsolutnu vlast, kako bi se Srbiju dovelo u stanje da može priznati Kosovo. Čak su i na samom Kosovu antisrpske političare bacali u bunar.

Sad je to stanje blizu. Možda Aco iznenadi i otme se s lanca, no tad će ga Zapad pustiti niz vodu i krenuti batinom umjesto mrkve.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:58 

SNS je glavna i jedina stranka u Srbiji kao što je KP bila u Jugoslaviji. Svi su u SNS-u i nitko ih ne može skinuti.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 10:45 

NiceBoyZg je napisao/la:

Sve njih udruzene u jednu ili dve koalicije, dobro organizovane da kontrolisu izbore. Kao u CG. Kao DOS nekada davno.

Možda i jednu, je li? Kakav bi to politički Frankenštajn bio...

Razlika sa CG i Petim oktobrom je što se u oba slučaja prvi put dolazi(lo) na vlast i postojao je entuzijazam naroda, dok su se ovi pokazali 2000-2012 i nemaju iza sebe nikakav entuzijazam. Dobar primjer toga kako ih narod vidi vidiš u komentarima članaka gdje se o njima piše na srpskim portalima. Teško je pronaći ijedan jedini koji je pozitivan. U svakom slučaju, ja više vjerujem Carmellu i Nbg koji sad žive u Srbiji no tebi koji si se nebrojeno puta pokazao kao romantičarski idealist koji ne razumije neke realnosti (npr. oko monarhije, širenja granica Srbije itd...).

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:42 

NiceBoyZg je napisao/la:

Možda i jednu, je li? Kakav bi to politički Frankenštajn bio...

Razlika sa CG i Petim oktobrom je što se u oba slučaja prvi put dolazi(lo) na vlast i postojao je entuzijazam naroda, dok su se ovi pokazali 2000-2012 i nemaju iza sebe nikakav entuzijazam. Dobar primjer toga kako ih narod vidi vidiš u komentarima članaka gdje se o njima piše na srpskim portalima. Teško je pronaći ijedan jedini koji je pozitivan. U svakom slučaju, ja više vjerujem Carmellu i Nbg koji sad žive u Srbiji no tebi koji si se nebrojeno puta pokazao kao romantičarski idealist koji ne razumije neke realnosti (npr. oko monarhije, širenja granica Srbije itd...).

Razlika je i u vanjskom faktoru. Da zapadni mediji počnu tretirati Vučića kao Lukašenka, investicije obilaziti Srbiju, kreditori uskračivati zajmove i sl., Aco bi brzo pao.

Međutim, zapad za sada podržava Vučića jer ih ovaj uvjerava da će upravo on odraditi posao, samo mu treba apsolutna vlast i kontrola za to.

No vrijeme mu curi.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:46 

Isto kao što je i DS pre njega pao zbog ekonomije, i SPS pre njih pali zbog ekonomije, tako i Vućić može da padne samo ako ekonomija ode u kurac. Dok god ima kakve takve ekonomske rezultate, vlast mu je sigurna.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 12:00 

Mislim da je to prilično negativno i zabrinjavajuće percipiranje opcija za budućnost. Što jedno društvo ne zahteva, ne oseća kao potrebu, to od vladajućih struktura neće ni dobiti.

Nadaj se tiraninu, pričaj o tiraninu, i tiranin će tobom vladati. Treba težiti boljim opcijama. Posle Srba u Srpskoj, lekciju o borbi za svoje su nam održali i Srbi iz Crne Gore. Uspešno, takođe.

Lopta je sada prebačena beogradskoj ekipi...

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 12:05 

podrinje je napisao/la:
Posle Srba u Srpskoj, lekciju o borbi za svoje su nam održali i Srbi iz Crne Gore. Uspešno, takođe.

Bez Beograda ne bi bilo Srba ni u CG ni u Srpskoj.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 12:17 

Ko ima realnu šansu da dođe na vlast? Ovi za koje si ti glasao nisu uspeli da skupe ni 1% glasova, tako da je tvoj glas ustvari otišao SNS-u. Iskustvo govori da se u Srbii vlast gubi tek kad narodu bukvalno dogori do nokata što se tiče ekonomske situacije. Tako ni SPS nije pao ni posle hiperinflacije 1993., ni posle sankcija zbog rata u BiH, nego tek posle ponovnih sankcja zbog Kosova i bombardovanja, ljudima je pukao film i masovno su izašli i skinuli ih sa vlasti. Tako se i DS 8 godina (ako izuzmemo vreme dok je Koštunica bio na premijer), držao na vlasti kenjažom o EU integracijama i boljem sutra, i tek kada su doveli zemlju na ivicu bankrota, narod je opet masovno izašao i šutnuo ih sa vlasti i ne vidim da će se ikad vratiti ni kao ozbiljna politička snaga, a kamoli kao vlast. Eto ti preduslov koji mora da se desi da bi Vučić pao. A čak i 2000. i 2012. je vlast pala sa jako malom razlikom od nekoliko procenata. U Srbiji neko kad zajaše vlast, mora baš, baš dobro da usere da bi bio skinut.

A i ti bar nisi budala da podržavaš i misliš da DS i ekipa imaju ikakve šanse da priđu vlasti, ali opet, s druge strane, podržaćeš stranku (POKS) za koju je svakom normalnom jasno da neće preći cenzus, jer većina ljudi nije ni čula za njih, a kamoli da će da ih podržavaju, i tvoj glas će biti bačen, to jest otići vladajućoj stranci. Na političkoj sceni nema opozicione stranke za koju će ljudi masovno da glasaju i to svaki izbori pokazuju. Ja čak i kada bih video nekog kome bih dao glas (a ne vidim), ne bih glasao za njih ako bih unapred znao da neće preći cenzus. Pa nije džabe onaj Preletačević Beli dobio tolike glasove na pretprošlim izborima, eto šta ljudi misle o opozicionim strsnkama, masovno su glasali za kandidata koji se sprda.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 12:24 

Zašto Srbi nisu sami, kao rezervnu varijantnu u 90tim proveli neku regionalizaciju na Kosovu
i time indirektno nešto stvorili što liči na ZSO? Ili su mislili da im ta varijanta ne treba, jer je Kosovo
zauvijek isključivo srpsko.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 12:53 

novovrijeme je napisao/la:
podrinje je napisao/la:
Posle Srba u Srpskoj, lekciju o borbi za svoje su nam održali i Srbi iz Crne Gore. Uspešno, takođe.

Bez Beograda ne bi bilo Srba ni u CG ni u Srpskoj.

Niko ne osporava tako elementarnu činjenicu, hajde da ne idemo u tako jednostavne zaključke... Problem je što danas (za razliku od devedesetih) otvoreno antisrpskih NVO organizacija ima najviše upravo u samom Beogradu.

Ne samo da rade neometano, već njihovi nacrti zakona ulaze u skupštinsku proceduru i usvajaju se kao obavezujući za sve. Gde je onda konačna instanca vlasti u Srbiji? Nameće se logično pitanje.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 15:17 

Vlade Srbije, Kosova i Amerike nominovane za Nobelovu nagradu za mir
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlade-s ... /200911115

Švedski političar Magnus Jacobsson podnio je inicijativu za nominovanje Vlada Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

Pff :smijeh

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 15:24 

Nbgd88 je napisao/la:
Vlade Srbije, Kosova i Amerike nominovane za Nobelovu nagradu za mir
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlade-s ... /200911115

Švedski političar Magnus Jacobsson podnio je inicijativu za nominovanje Vlada Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

Pff :smijeh

Mogu je dati i Tijani Ajfon za doprinos nauci, posle Obame ta nagrada nema više prvobitni značaj.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 17:10 

Ja se navrzao na tebe!? =))

Majko mila, koji bolid.

Magi, Magi opet izigravas budalu. Uspesno! :palacgore1
S nekim trecim vodim razgovor, a onda ti kukavicki uskocis pa kazes nekome slicnom sebi poput Novise: "Neki forumski eksperti misle ovako, a ustvari je onako..."! I tako slicno mnogo puta. Bez hrabrosti da nesto direktno demnatujes. To ti je navrzavanje, a kako bi ti to znao kad ne razlikujes analizu od politicke poruke. :001_cool :yes

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 17:13 

Ja i još neki gledaoci Pinka, i sve agencije za istraživanje javnog mnjenja čija istraživanja kao tačna ali baš uvek potvrde rezultati izbora. Žuti su mrtvi, ljudi ih mrze, masovno, baš ono, mrze, i baš masovno, ne može ni Bog da ih vrati iz mrtvih. Vučića s vlasti može da skine samo neka desničarska stranka, a takva ne postoji, a da je ljudima prihvatljiva (Dveri nisu).

Pa vidis sta ti kaze podrinje. Pocelo je dousnistovo kao u vreme Golog otoka. I ti ocekujes da se ljudi slobodno izjasne u anketama. Ne budi budala. Vukadinovic koji se decenijama bavi israzivanjem javnog mnenja ukazuje na taj problem sa anketama. Procitaj nekada NSPM. Ustvari procitaj nekada bilo sta. :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1147 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: